Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 17:04   #3361
Meitsa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Czy ja jestem ślepa czy w formularzu do 5ki nie ma próbek nowego serum liftingująco-ujędrniającego?

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:06   #3362
cebulkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
Odpowiedź w sprawie naszyjników Slip Into

Zobaczymy czy mówią prawdę

Mam pytanko moje piękne, tylko nie bijcie bo ja dziewica w tych sprawach Na formularzu zwrotów podaję cenę z katalogu czy z faktury, którą ja muszę zapłacić?

Jeszcze jedno pytanie, które nasze perfumy pachną wanilią? Klientka gustuje w takich zapachach, dałam jej powąchać Far Away, LDB i Ungaro Fever ale to nie to. Myślę o perfumach z TTA, ale boję się, że dla niej to za wysoka półka cenowa będzie

Jestem zła na lakier do paznokci łamliwych i rozdwajających się Nie minie pół godziny a lakier odchodzi całym płatem, na moje jest zbyt miękki, nie ważne czy pomaluje jedną cienką warstwę czy 3. Od wczoraj malowałam się nim chyba 5 razy!

Balsamowałam się dziś kremem tajski kwiat lotosu i zapach jest tak intensywny, że pachniało mi w pokoju pół dnia i nie pomogło nawet wietrzenie
waniliowe są na pewno te trzy nowe zakręcone

dziękuję
cebulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:09   #3363
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
to chyba też zależy kiedy (o której godz.) wysyła się zamówienie
u mnie czasem jest już po południu fakturka a czasem właśnie w nocy
ja z nowego katalogu zawsze skladam zamowienia w srode, na paczkomat
nie korzystam juz z innych opcji

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:11   #3364
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Mnie za to denerwuje, że jak dostaje odpowiedź ze strefy to nie otwiera się ona od razu jak otwieram wiadomość w głownym okienku jak każdy inny mail tylko muszę otwierać ten załącznik tekstowy w osobnym okienku A pocztę mam wp
ja mam bez problemu wszystko w mailu ale na yahoo

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
ale jeżeli kwota zamówienia nie przekracza 150zl to niestety ale będzie 15%

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
haha ja mam to samo , ba dzownią nawet do mnie z biura i co tydzien przypominają o tym kiedy mam termin do zapłaty . Moja nadrzędna ciągle mnie zapisuje na jakieś szkolenia , na konferencje do warszawy bez mojej zgody , kiedy mówie że nie moge bo sory ale poza avonem mam tez stałą prace to się obraża .
szczerze powiedziawszy to mega żałuje ze zgodziłam sie byc liderem , po prostu tak mnie swoją osobą zniechęciła że wolałąbym byc tylko konsultntką .
też żałuję, że jestem liderem. Tzn plus dla mnie to jedynie to, że jak sie poszczęści to mam następny katalog :p
w ogóle zapisałam się, podpisałam umowę, po czym prosiłam, żeby mnie jednak z tego wypisali bo nie mam zamiaru latać za ludźmi i szukać konsultantek, których już i tak jest pełno. moja liderka nadrzędna mnie namawiała, przekonywała ale w końcu jej przestałam odpisywać. dała mi spokój po czym zobaczyłam, że na moim koncie jest już 5 osób, potem doszły kolejne, teraz znów jest ich chyba 5 czy 6. Kasy za ich zamówienia nie dostaję, czyli właściwie jestem dalej konsultantką z tytułem lidera na papierze. Ale wkurzyły mnie babki z tymi umowami skoro mówiłam, że chcę zrezygnować.

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
ja wyslałam za siebie jedna i dla mojej mamy
więcej nie mam zamiaru ...
nie wiem, czy avon przypadkiem nie będzie dyskwalifikował kilkunastu losów z tego samego IP komputera
plus dla tych, którzy maja zmienne IP jak ja. a;e czy będe wysyłać.. jeden kod na pewno bo trzeba spróbować

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
Ja chyba nie uzbieram na 5 nawet za 250 ;( ledwo na 150 wyciągnę, klientka się obraziła za to, że jej nie zamówię zestawu próbek za 2,50 i też za tę cenę chciała to ode mnie wziąć

Jest już IOS, czy ktoraś z Was może mi opisać zapach TTA Diamond?
u mnie też lichutko ;( a TTA chyba wezmę ze względu na samą cenę.

Cytat:

Jak długo są ważne kody?? tak jak na świeta 2 tyg??
mam nadzieję, że na koniec przyślą mi znów na maila całą listę kodów jakie były tak jak na święta

Cytat:
Napisane przez Kairra Pokaż wiadomość
Pierwsza paczka z katalogu zawsze na regularną a to z tego prostego względu, że to ten sam dzień
Termin regularnej mam co prawda we wtorki, ale od nowego roku zmienił mi się Pan Kurier i uprzejmie doniósł, że od tej pory będzie zawsze w poniedziałki I dotrzymuje słowa

Kurierem do tej pory zamówiłam tylko 1 raz, przy nieszczęsnych naszyjnikach do Slip Into. Odpilnowałam dzień, w którym nastąpiła dla nich preferowana dostawa i poprosiłam o szybkie spakowanie ich na mój koszt i przysłanie kurierem

A na "zwykłe paczki" szkoda mi kasy na kuriera
No chyba, że komuś bardzo zależałoby na kosmetykach, to zamówię kurierem "specjalnie dla nich", ale oczywiście na ich koszt
Nikt do tej pory nie skorzystał z tej opcji
ja zawsze na regularną biorę. zamówienia mam do poniedziałku i w piątek jest paczka w dodatku ok 8 rano także nie czekam tak długo
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:13   #3365
sarraa
Zakorzenienie

Czy z idealnie trwalego podkladu kolejnym kolorem po Nude jest Natural Beige? wie któraś może, bo moja babcia chce ten podklad
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:17   #3366
kraska12345
Raczkowanie

Witam szanowne Wizażanki. Od niedawna jestem konsultanktą Avon-u. Podczas ostatniej kampanii skusiłam się na wodę toaletową Perceive Dew i Eternal Magic, niestety żaden z tych zapachów mi nie odpowiada Na początku jeszcze myślałam, że w razie czego, jeżeli któryś zapach nie będzie mi odpowiadał to odeślę, niestety okazało się, iż nie przyjmują zwrotów kosmetyków zakupionych z tzw. ofert specjalnych i w związku z tym chciałabym się zapytać czy któraś z Was Wizażanek nie chciałaby czasem kupić sobie któregoś z tych zapachów? Oczywiście po cenach promocyjnych: Perceive Dew - 29,90 zł, Zestaw Eternal Magic - 32,90 zł (+koszty wysyłki). Pozdrawiam

kraska12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:24   #3367
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;25935912]swego czasu były takie oferty na święta, ale był od nich upust.

dlatego może z tych też jest....?może ktoś się pomylił, i odpisał ci że nie ma a jest....[/QUOTE]

tylko, że któraś z dziewczyn pisała, że wpisała z ciekawości te dzisiejsze perfumy do zamówienia i po weryfikacji (w ostatnim kroku przed wysłaniem) nie było na nie upustu, więc chyba niestety pisali prawdę i nie ma
chociaż cały czas się łudzę, że coś im się dzisiaj tylko popierdzieliło i jutro już będzie wchodziło z upustem

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:30   #3368
dianuseeek
Raczkowanie

GG do dianuseeek

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
I mają faktycznie takie długie bigle?

Nie mam już niestety przy sobie katalogu 04 i nie pamiętam co tam jest w ofercie,ale np.moja mama jest po pięćdziesiątce i bardzo chwali to nowe fioletowe serum Platinum,mówi że dużo lepsze od złotej serii Co do serum modelującego owal twarzy,tego z linku to ja go uwielbiam ale tylko na noc,to bo troszkę tłuste jest,taki trochę jak olejek,ale buzia jest super po nim
tak bigle są długie, widać u modelki na uszach
Szkoda że wczoraj nie czytałam jak się koleżanka radziła, które serum brać bo moja najlepsza klientka wzięła niebieskie na początku katalogu i na koniec jeszcze zamówiła jedno niebieskie bo podobno super
Cytat:
wiesz wg mnie zapach Incandessence trochę inaczej pachnie w butelce 50 ml a trochę inaczej w 30 ml nie tylko ja to zauważyłam siostry i znajomi też tak uważają hmm no i nie wiem dlaczego tak jest

no i małe wersje tych wód 30 ml przychodzą bez folii
klientka też mi powiedziała, że zapach się różni i jest intensywniejszy, ale na szczęście może być

czekam jeszcze na zamówienie od koleżanki i też składam zamówienie, a teraz lecę obczaić co tam ciekawego w strefie jest i w ios a no i cieńk u mnie teraz, jak na razie zamówienie na 220zł mam od klientek i klientów (!) też
dianuseeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:40   #3369
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dufin Pokaż wiadomość
Wytłumaczcie mi proszę co to znaczy dostawa regularna Zawsze korzystałam z odbioru osobistego w COK lub paczkomatów, widziałam tez opcję kuriera ale nie uśmiecha mi się siedzieć cały czas w domu, czy opcja regularna to własnie kurier, który odwiedza nas tylko wedle ustalonego wcześniej harmonogramu? Bo widzę, ze w ten sposób można długo czekać na paczkę i dziwię się, ze ludzie nie wybierają innych opcji dostawy, chyba, ze jest jakis haczyk, o którym nie wiem :P A propo zamówienie na paczkomat złożyłam 20-go czyli kiedy 5 katalog aktualnie jeszcze nie wszedł i przewidywany odbiór miałam na 29-go.. Jednak zamówienie złożyłam kiedy jeszcze nie rozliczyli mnie za poprzednia fakturę i bałam się by mi tego zamówienia nie anulowali, ale już we wtorek miałam wyzerowane konto Jednak faktury ciągle nie mam, status to tylko pobrane i tak jest cały czas, nic się nie zmienia.. czy to z tego względu, ze katalog oficjalnie wszedł wczoraj (albo przedwczoraj :P) i dlatego tak długo czekam? Myślałam, ze skoro jest możliwośc wcześniejszego zamawiania z 5 to i odbiór będzie wcześniej No bo tak się zastanawiam, gdyby mi anulowali lub wstrzymali paczkę za nierozliczenie faktury w pierwszym dniu to chyba miałabym jakiś inny status typu odrzucone czy coś, nie? :/

Tak w ogóle czy jest możliwośc sprawdzenia gdzies teraz na kiedy przewidywany jest termin dostawy? Czy taką informację dostaję jednorazowo zaraz po złożeniu zamówienia?

Ja bardzo rzadko korzystam z paczkomatu i odbioru w COK-u z prostego powodu - oszczędzam kręgosłup i nie zamierzam dźwigać kosmetykow jak nie muszę.
Stary 2011-03-24, 17:43   #3370
smerfetka25
Zakorzenienie

Ja też już chyba oślepłam Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie w strefie znajdę ten śmieszny konkurs z miejscem na wpisanie kodu??
Stary 2011-03-24, 17:45   #3371
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Ja też już chyba oślepłam Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie w strefie znajdę ten śmieszny konkurs z miejscem na wpisanie kodu??
to nie jest w strefie tylko na głownej stonie www.avon.pl po prawej pod katalogiem jest menu, a tam "wielka jubileuszowa loteria"

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2011-03-24 o 17:47
Stary 2011-03-24, 17:50   #3372
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
tylko, że któraś z dziewczyn pisała, że wpisała z ciekawości te dzisiejsze perfumy do zamówienia i po weryfikacji (w ostatnim kroku przed wysłaniem) nie było na nie upustu, więc chyba niestety pisali prawdę i nie ma
chociaż cały czas się łudzę, że coś im się dzisiaj tylko popierdzieliło i jutro już będzie wchodziło z upustem
ja zamaiwiałam te perfumy, więc jak będę mieć fakturkę to Wam napisze czy jest opust
wrrxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:52   #3373
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Immenseness Pokaż wiadomość
ja i moja szwagierka go uwielbiamy, szybko się wchłania i pielęgnuje, i dłonie są miękkie wg mnie spełnia obietnice
Nic was po nim nie swędzi?? Bo ja mam kuźwa uczulenie na te avonowe kremy do rąk
Stary 2011-03-24, 18:00   #3374
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez wrrxd Pokaż wiadomość
ja zamaiwiałam te perfumy, więc jak będę mieć fakturkę to Wam napisze czy jest opust

Stary 2011-03-24, 18:05   #3375
paula600324
Zakorzenienie

Szanowna Konsultantko,

Informujemy, że ceny produktów z Wiosennej oferty nie podlegają opustom.
Jeżeli produkt będzie dostępny w momencie realizacji zamówienia i zostanie
zafakturowany powiększy on bazę opustu. Przypominamy, że dostępność produktów
można sprawdzić przed wysłaniem zamówienia internetowego analizując kolory
świateł.

Z pozdrowieniami,

To jak pobiorę kod to może się zdarzyć, że nie dostanę produktu?

Pozostało nam mieć nadzieję, że inne ceny będą ciekawsze
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:08   #3376
theMonique
Zakorzenienie

kurcze, rzucilam sie od razu na ten zestaw Far Away, ale jak sie okaze, ze to cena ostateczna to nie wiem
i TTA Diamonds tez wzielam, kiedys chyba ktos u mnie to kupil - szkoda, ze to nie TTA Gold

a tak swoja droga to Ori jakos lepiej zorganizowal sobie start nowego katalogu - w co trzecia niedziele strefa jest zamykana juz o 21 (nie mozna sie zalogowac) i w poniedzialek, w pierwszy dzien nowego katalogu wszystko rusza o 6 rano (raz za moich czasow zdazylo sie opoznienie)

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

Stary 2011-03-24, 18:12   #3377
tiny_dorcia
Raczkowanie

GG do tiny_dorcia

Cytat:
to troszkę mnie zmartwiłaś , że jednak nie przychodziły .. czyli jak były w podsumowaniu a na fakturze nie to nie przyjdą ?

ja poczekam na fakturkę i wtedy zobaczę czy na FA będą te katalogi
a jak jednak ich nie będzie to zamówię ponownie zestaw katalogów plus coś jeszcze by nie płacić KRMZ

WIĘC JAK COŚ BĘDĘ WIEDZIAŁA DAM ZNAĆ

I DZIĘKUJĘ a Tobie uda się zamówić torebkę Batyckiego ? [COLOR="Silver"]
Tak było swego czasu, ale ręki nie dam sobie za to odciąć, bo być może coś się zmieniło
Ja właśnie podliczyłam zamówienie na katalog 5 i już wiem, że Batycki też do mnie przywędruje! A miałam tam trochę ponad 4 tys. do zrobienia...

Dziewczynki, a co do TTA Diamond to na pewno nie czuję tam zielska (jak to któraś napisała) to jest zapach kwiatowy i najbardziej w nim czuć konwalię, delikatnie lilię(??). Jeśli ktoś lubi kwiatowe, ten się spodoba Ale oczywiście ma dwie wady - pojemność 30ml i szybko się zapach ulatnia... Zwłaszcza porównując trwałość do innych wód serii TTA...
Stary 2011-03-24, 18:17   #3378
Dufin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Ja bardzo rzadko korzystam z paczkomatu i odbioru w COK-u z prostego powodu - oszczędzam kręgosłup i nie zamierzam dźwigać kosmetykow jak nie muszę.
No w sumie przy dużych zamówieniach to ma sens, ja raczej zamawiam tylko dla siebie i najbliższych a paczkomat mam pod domem to i wygodniej dla mnie No bo po co siedziec w domu i czekac na kuriera czyli dobrze rozumiem, ze za kuriera trzeba płacić bez względu na wysokośc zamówienia a przesyłka regularna od kwoty 150 zł jest za darmo do domku, tak? I kto ją wtedy dostarcza?;> też kurier?
Dufin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:19   #3379
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
To jak pobiorę kod to może się zdarzyć, że nie dostanę produktu?

Pozostało nam mieć nadzieję, że inne ceny będą ciekawsze
teraz sie nie pobiera kodów poprzez wpisanie swojego nr personalnego; poprostu klikasz "chce kupić" i podają Ci kod

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
kurcze, rzucilam sie od razu na ten zestaw Far Away, ale jak sie okaze, ze to cena ostateczna to nie wiem
i TTA Diamonds tez wzielam, kiedys chyba ktos u mnie to kupil - szkoda, ze to nie TTA Gold
no szkoda, że nie TTA Gold zamawiałabym odrazu tyle sztuk, żeby zrobić te 150 zł w pierwszym zamówieniu

Stary 2011-03-24, 18:43   #3380
theMonique
Zakorzenienie

mam juz zafakturowane tylko not found poki co

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

Stary 2011-03-24, 18:47   #3381
ewula91
Rozeznanie

Dziewczyny jest możliwość odbierania paczek w punktach In Post?
Bo przy składaniu zamówień nie widzę a nie wiem czy mi się to śniło czy serio jest taka opcja:p
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:49   #3382
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest możliwość odbierania paczek w punktach In Post?
Bo przy składaniu zamówień nie widzę a nie wiem czy mi się to śniło czy serio jest taka opcja:p
jest jest, bo dziś nawet dwie paczki odbierałam
tylko, że ten pinkt musi być na liście w strefie ....

Stary 2011-03-24, 18:53   #3383
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
ja też
wrrxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:57   #3384
Immenseness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Nic was po nim nie swędzi?? Bo ja mam kuźwa uczulenie na te avonowe kremy do rąk
nic nas po nim nie swędzi, a szwagierka ma alergiczną skórę, ale krem mówi że boski i nic po nim nie dostaje

nie wiem, ja tam w TTA Diamond czuję zielsko no ale każdy nosek inaczej niucha
Bizarre has hardly any...'

Immenseness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:58   #3385
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
No to racja ale np. ja nie mam opcji korzystania ani z kuriera ani z regularnej bo nie zawsze ktoś u mnie w domu jest, a studiuję w rzesz i sąsiadów nie znam. Raz pan mi przywiózł paczkę i dzownił pod blokiem że jeśli nie odbiorę to będę musiała na jakąś ulicę po nią sama jechać... to już w ogóle... dlatego teraz korzystam tylko z paczkomatów i nie wiem co zrobie w lecie

Dziewczyny robiłam dzisiaj zwrot lakieru do paznokci i wysłała na adres taki jak powinnam, i dołaczyłam do tego formularz zmiany danych, a jego trzeba wysłać na inny adres ale nie chciało mi się dwóch różnych wysyłać. Sądzicie że jest nadzieja że mi to uwzględnią?
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:24   #3386
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
to nie jest w strefie tylko na głownej stonie www.avon.pl po prawej pod katalogiem jest menu, a tam "wielka jubileuszowa loteria"
Dzięx
Stary 2011-03-24, 19:36   #3387
L i l a q
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wrrxd Pokaż wiadomość
ja też
U mnie tak samo
Udało mi się jakimś cudem dobić do 900 zł
L i l a q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:43   #3388
Aurealia
Raczkowanie

Dzisiaj byłam sobie na ploteczkach u mojej liderki I mi powiedziała, że dostała już zaproszenie na konferencję Avon do Warszawy na 14 czerwca. Ehhh..fajnie ma
Stary 2011-03-24, 19:46   #3389
justynass
Raczkowanie

Cytat:

ja też
justynass jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:58   #3390
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Więc już po spotkaniu... moja nadrzędna sie nie obraziła... W sumie było ok
dzisiaj przyszła do mnie do sklepu klientka i obydwie miałysmy na pazurkach lakier Coral Reef Dziwne uczucie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości