|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
Ja się super przy krążkach czułam. No i przywróciły mi to, co zabrały mi tabletki Yasmin, czyli apetyt na seks. Także ja mogę całkowicie uczciwie powiedzieć, że przez rok stosowania tych krążków nie odczułam ani jednego skutku ubocznego ich działania. |
|
|
|
|
#2432 |
|
Moderatoreska
|
dobra ja standardowo po 22 uciekam do łóżka, jutro pobudka jak zwykle o 6.45 więc muszę się wyspać, a ze mnie śpioch i nawet dobrze sypiam, przebudzę się w nocy na siku, lub jak sie obracam, ale moment i usypiam ponownie i mogłabym spac i spać
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#2433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
serio? to faktycznie tylko pozazdroscic ze znalazlas cos tak idealnego dla siebie. po tej mojej pierwszej ciazy ja mialam libido zerowe po wszystkim a po krazkach wrecz na minusie. uciekam spac tez, ale wrazen mam po tej wizycie ![]() dzisiaj w dzien mlody nie mial goraczki, szalal na rolkach po domu, ciekawe jak to bedzie w nocy |
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
my z mama dzis rozmawialysmy z tata na skypie, bo mial badania i lek dziala!! wiec liczba wirusa spada, a to znaczy ze beda kontynuowac leczenie, mam nadzieje ze tym razem ten wredny wirus nei wroci. objadlam sie duzo wyjatkowo jak na mnie i niedobrze mi plus Zosia caly wieczor kopala mnie po zoladku a to boli! ciekawe jak ta akrobatka lezy, zobaczymy jutro o 9 rano, TRZYMAJCIE KCIUKI! daisyyy ja tez chce kapuuusniaaak bo uwielbiam! u mnie wiosennie ale jutro rano juz wraca mrozik neistety, no ale przynajmniej sniegu juz nie ma.kolki nie kluja, dziekuje ![]() a ty jak sie czujesz? fajnie byc w domku...pozdrow czewe ode mnie. aaa moj TZ mowi,ze zamowil Isofix u Beltowskiego. Zytus sliczne zdjecia ![]() Andziot a ty idziesz w koncu jutro do lekarza? lolciu ja bym probowala wymienic te meble, znaczy odzyskac zaliczke, kurcze jak sie da to co za problem.. eweska brawo za wizyte i dluuga szyjke )) i zdjecia jak zwykle superowe![]() weredka wszysxcy moi norwescy znajomi podrozuja z takimi malymi brzdacami, ja tez jestem za ![]() a ja sie zegnam...bo rano lekarz, dobrej nocki
|
|
|
|
#2435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wypróbuję te krążki .... a czemu np wybrałaś krążki a nie plastry ??? Cytat:
![]() toż on zdrów jest ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
super ze lek działa !!!!!a lekarz ?? - hmmm na 70% nie idę, ale rano jeszcze zadzwonię do koleżanki i jeżeli nie będzie głową w toalecie (9tc) to może uda mi się ją namówić na wizytę ze mną
|
|||
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
Anula_81 mocno ściskam
za jutrzejszą wizytę Cieszę się, że lek działa na twojego tatę. Dobrze pamiętam, że on ma kurację interferonem? Moja mama też, ale ona choruje na stwardnienie rozsiane. Wcześniej testowali na niej jakiś lek, ale nie działał na nią, a w umowie był zapis, że jeśli w czasie doświadczalnej kuracji jej stan się pogorszy, to sponsor zapewnia kurację interferonem. No i tak się stało, że mam robi sobie teraz raz w tygodniu zastrzyki z interferonu i czuje się zdecydowanie lepiej. Agnieszka_pe oby twój synek był już zupełnie zdrowy Spokojnej nocy wam życzę ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Plastrów nie wybrałam, bo nie chciałam, żeby coś się do mnie kleiło. Poza tym moja koleżanka je stosowała i co chwile się odklejały, dookoła robiła się taka brudna otoczka ... jakieś takie niehigieniczne mi się te plastry wydają i nie wzbudzają mojego zaufania. Ginekolog mnie też namawiała do plastrów, jak już zdecydowałam, że nie chcę wypróbowywać kolejnych tabletek ja sama ją spytałam o te krążki, a ona bez przekonania mi wypisała receptę, bo jeszcze nie miała pacjentki, która by je stosowała. Ale jak zobaczyła jak dobrze się po nich czułam, to już bez problemu wypisywała kolejne recepty i wiem, że nawet kilku dziewczynom je poleciła i też były zadowolone, bo mi później mówiła. |
|
|
|
#2437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z boczkiem, salami, kurczakiem - wymysl znajomej, pomidorami, paprykami, ser i oregano standart ![]() nawet dobra ![]() Cytat:
![]() ale mnie nawalaja plecy, kregoslup,masakra jest wlasnie ogladam tvn24 i nelli rokita jest w swoim szarym pioropuszu na glowie niczy oprah, matko przenajswietsza co za pudel jutro ktg o 13 |
||
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
o ja pierdziu!
znowu nie śpie ![]() ![]()
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() eweska gratuluję wizyty i trzymam za dzisiejsze
|
#2440 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
ewesko wczoraj tylko podczytałam co u Was, gratuluję udanej wizyty
![]() Dzisiaj też mnie nie będzie, bo muszę pisać mgr na seminarium
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
szaro za oknem .... |
|
|
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anula kciuki za wizyte |
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
I po słońcu Dziś szaro za oknem...Eweska, cieszę się że po wizycie wszystko dobrze
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
W weekend za dużo słonka też nie będzie podobno...
![]() Lipa bo Tż ta w domu nie będzie cały weekend, a tu nawet na dwór się nie wyjdzie na dłużej
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, Mamusie
![]() Zrobiłam kawę i postanowiłam Was nadrobić. Wczoraj się zmyłam, bo kiepsko się czułam. Koło 22 już spałam, średnio mi się spało, ale nie mogę narzekać. No i całkiem się wyspałam ![]() Weredko, na to niskie ciśnienie nie narzekam, lepsze to, niż za wysokie. Jednak wysokie tętno, to masakra dla mnie. Na szczęście 100 nie przekraczało, ale i tak Grazin, komentarz się dodał pod zdjęciem i tam odpisałam ale mogę też w skrócie tu: Dziękuję to czarno-białe to pościel, bo obok jest nasze łóżko![]() Ewesko, dobrze, że wizyta udana! Ja to pewnie zamęczyłabym lekarza o pokazanie, co tam między nogami mają dzieciaki i skop ode mnie wagę oszustkę! Z uśmiechem na fotce + 10, ślicznie wyglądasz!Lolko, my będziemy jeździć pewnie na weekendy, w tym roku to tylko PL. Planujemy też dłuższy pobyt nad morzem, ale to inna sytuacja, bo rodzice TŻ mieszkają w Trójmieście ![]() Gusiagatko, dziękuję Agnieszko, gratuluję udanej wizyty ![]() Mimbi, wstaw swój wąteczek w podpisie, co? I weź się kuruj, motyla noga!Idę prasować milion dziecięcych ciuszków |
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam milion dziecięcych ciuszków do prasowania
![]() deska stoi od dwóch dni wyciągnięta... |
|
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! U mnie też brzydko, śniegu napadało
Eweska gratuluję udanej wizyty
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!!!
U mnie kolejny dzien fantastycznej pogody Kurcze wy tutaj o srodkach antykoncepcyjnych hmm... krazki? ja pierwsze slysze. Musze napisac do wujka gugl co tam w trawie piszczy jedyne co znam to plastry, zastrzyki, implanty no i pigulki...Jak sie zabezpieczac podczas karmienia? Mozna piguly brac? Nie chcemy gumek, a w metode antykoncepcji ''karmienie piersia'' po postu nie wierze i nie chce 2 lata w ciazy chodzic. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Agniesia_pe no nareszcie jakies dobre wiesci!!!! Ciesze sie z Twojej cesarki razem z Toba, bo chyba tego chcialas Dobrze, ze Twoj lekarz tez tak sie mrtwi o Twoja ciaze!!!! ![]() Ewesko za wizytke!!! A jak tam nasza ukryta dziewuszka? Nic nie pokazala? Z reszta pewnie nic nie musi pokazywac jak na dziewczynke przystalo
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
jest tzw "mini pigułka" dla kobiet karmiących
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia, dobrze że choroba Cię już opuszcza
Ja spadam, bo dzisiaj mam dużo roboty. Muszę jechać na zakupy a później mam masę do ogarnięcia przed remontem. Małż jest w domu to muszę go wykorzystać Miłego dnia dziewczyny
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamunie, miałam zaległości od 17
Zostawiłam właczonego kompa i tym sposobem bylam z Wami duchem calusia noc i w ogole non stop Nie miałam siły podejść do kompa wczoraj bo byłam nieprzytomna po pobudce o 4 wczoraj i juz o 21 słodko spałam andziot; ale to musi być rozczulający widok! Ona na pewno cos po swojemu rozumuje. Pytanie tylko co sobie mysli. Czytając Twojego posta aż miałam gęsią skórkę A co załatwiłas z lekarzem ?? Zytus sliczne zdjecie Własnie ta delikatnie zamglona buzka ma swoj urok - tak tajemniczo i bajkowo Lolka, jedynym wyjsciem to chyba tylko niedotrzymanie warunków umowy co do terminu, zresztą sprawdz jak skonstruowana jest umowa - moze mają tam jakis haczyl zabezpieczajacy.. Na pewno jest to sprawa do wygrania tylko może się okazać, że więcej zachodu niż to warte.. Zawsze mozna sie zgłosic do rzecznika ochrony praw konsumenta, z reguły jest przy urzedzie miasta takie stanowisko. No ale wierze i trzymam kciuki aby polubownie udało Ci sie to załatwic A co do wakacji, kiedy planujesz jechac i dokad ?? Grazin; ogórkowa !! ?? Mniam ! I pewnie taka troszke kwasna, cio ? o 5 pobudka? Wspołczuje Może usniesz w ciagu dnia..Siasiek; najlepszego z okazji wczorajszej rocznicy !!!! Która to ?? Małż sie spisał ? Co ładnego dostałas ? agnieszka_pe. caly czas pamietamy, jak mogłas tak myslec Jak sie czujesz ??? Agnieszka.M; mam dokładnie takie samy obawy jak Ty. W zyciu mnie brzuch nie bolał z powodu miesiączki, ani też w jej trakcie. Nie wiem jak to sie objawia. Moją jedyną dolegliwością w trakcie @ to ból piersi, ale zdaje się, ma się to nijak to porodu Pozostaje liczyć na nasza kobiecą intuicję ![]() anula_81; Dzieki za ASO, to widze na Zakopianskiej, musze tam zadzwonic. Na pewno czewe pozdrowię !! Tesknie za nia, chyba sentyment.. ja w ogole taka głupia sentymentalna jestem. Pięknieje nam czewka, zaczynają rewitalizacje placu bieiganskiego, a widziałas jak ładnie wyglada III aleja ? Ciesze sie, ze tatusiem w porzo i coraz lepiej. Trzymam kciuki by juz nie wróciło!! Dzis u nas pogoda tez sie skopsała i nawet na jutro snieg równiez zapowiadaja. W domku rewelacja.. siedziałabym w tym krk i sie nudziła. Ja osobiscie czuje sie swietnie, naprawde każdemu zycze tak "niedolegliwosciowej" ciazy Oczywiscie pomijajac cukrzyce nogi o dziwo jeszcze nie zaczeły mi puchnac, mimo 20kg nadawagi, wyniki wszystkie tez spiewające za wyjatkiem jednego incydentu z siusiu no i cukru ale widac, nigdy nie moze byc idealnie Trzymam kciuki za lekarza !!!!!!!!!!!!!! MoniaK; u mnei to samo a na jutro zapowiadają snieg Przyszły tydzien ma byc sliczny Listopadowa, niestety budyn odbił sie echem.. co było łatwe do przewidzenia, choc godzinę po tym pierogu i budyniu miałam 118 i wówczas po badaniu zjadłam 2 kromki z sałata, wedlina drobiowa, papryka, rzodkiewa, ogorkiem, pomidorem.. same nowalijki cholera.. i 141 ![]() Rano masz zawsze oki ? Mary szkoda ze daleko......... chciałam powiedziec, ze kolor na scianach swietny. On sie jakos nazywa? czy to z mieszalnika ?? Mnie czeka malowanie i takie kolory ziemi b. mi odpowiadają.
|
#2453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakies tabletki bylo mozna brac przy karmieniu kiedys, teraz pewnie tez cus jest daisus
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-03-25 o 09:27 |
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
anula pewnie właśnie Zosieńkę ogląda
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, no wreszcie dobre wiadomości!
![]() Ddaaiissyy, to MAGNAT Kamień księżycowy tam na zdjęciu jakoś ciemno wyszedł, jeśli chcesz to porobię w pełniejszym oświetleniu, albo w świetle dziennym![]() dobra, idę prasować
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
u mnie tez szaro ale dosc cieplo |
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Witojcie!
A u mnie szaro i glutowato, w zwiazku z powyzszym wracam do lozka, skad bede do Was pozniej nadawac. Buzka. |
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eweska, Aga_pe - gratuluję udanych wizyt ![]() I za dzisiejszą wizytę Anuli i ktg AgusiA ja czekam na kuriera, przesyłka już w Gdańsku. Fajnie gdyby kurier skontaktował się w celu ustalenia godziny dostarczenia paczki, bo tak to uwiązana w chałupie jestem . Raz się zdarzyło, że nie było mnie akurat w domu gdy przyjechał kurier i musiałam osobiście jechać do sortowni odebrać przesyłkę
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() Eweska super wiesci od lekarza ![]() Aguś powodzonka na ktg ![]() A my z maluszkiem zaczynamy dzis 34 tydzień!!!!!! |
|
|
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
violisia gratki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

)) i zdjecia jak zwykle superowe

za jutrzejszą wizytę 
napisz pozniej z czym wzielas

Dziś szaro za oknem...
I weź się kuruj, motyla noga!
chciałam powiedziec, ze kolor na scianach swietny. On sie jakos nazywa? czy to z mieszalnika ?? Mnie czeka malowanie i takie kolory ziemi b. mi odpowiadają.