Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 19:17   #3361
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
No i znalazłam miejsce gdzie kupię szampony w pudrze i hiduskie maski i oleje - na Młynarskiej 52 (sklep shea.pl - można kupić na miejscu, lub zamówić przez neta i odebrać - przystanek Długosza - linie 23, 24, 13).
No poza helfy.pl
I kupiłam olej kokosowy Parachute w Namaste India na Nowogrodzkiej 15 (niedaleko przystanku D.H Smyk, potem podejść Kruczą do Nowogrodzkiej, skręcić w prawo i się jest na miejscu) (widziałam olej Amla, Vatikę i olej z Himalaya )
Kurcze!! Ile fajnych rzeczy jest w tym sklepie
Używasz czegoś?
Te szampony, odzywki, maski, balsamy do ciała

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez morela22 Pokaż wiadomość
a co z włosami zniszczonymi po farbowaniu zrobic? mam strasznie przesuszone Słyszłam o nałożeniu kompleksu z oliwy z oliwek, sprawdzał ktoś kiedys?
Hehe, kochana jakbyś się z choinki urwała
My tu ciągle o tym rozmawiamy.
Zobacz sobie na główną stronę forum pielęgnacji włosów - tam jest kopalnia wiedzy

Chodzi Ci zapewne o maskę z oliwą z oliwek. Owszem,jest to jeden ze sposobów. (np. oliwa z oliwek, żółtko, cytryna / olejek rycynowy / miód)

Do przesuszonych włosów polecam olejowanie.

Ale przede wszystkim poczytaj te wszystkie wątki. Rozumiem,że mozesz nie miec czasu studiowac je wszystkie (jest tego mnóstwo) - ale przeważnie na pierwszej stronie wątku jest mini ściąga z przydatnymi informacjami

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:56   #3362
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Kurcze!! Ile fajnych rzeczy jest w tym sklepie
Używasz czegoś?
Te szampony, odzywki, maski, balsamy do ciała
Jeszcze, nie, ale zamówię u nich Hennarę i odbiorę na Woli.
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:48   #3363
ojejka89
Zadomowienie

chyba wpadłam w zakupowy szał.... w ciągu ostatniego tygodnia kupilam emulsje glorie, maskę bingo, balsam joanny, szampon bd i alterry (no bo sie skonczył...), i maskę isana liquid silk... a dzis w moim rossmanie pojawily sie maski z alterry.... i tez mnie kusza....ale chyba musze przystopować....
jak na razie bingo moim faworytem bije na głowe biowaksa...
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:51   #3364
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojejka89 Pokaż wiadomość
chyba wpadłam w zakupowy szał.... w ciągu ostatniego tygodnia kupilam emulsje glorie, maskę bingo, balsam joanny, szampon bd i alterry (no bo sie skonczył...), i maskę isana liquid silk... a dzis w moim rossmanie pojawily sie maski z alterry.... i tez mnie kusza....ale chyba musze przystopować....
też planuje jakieś większe zakupy..
Stary 2011-03-24, 21:20   #3365
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
też planuje jakieś większe zakupy..
wlasnie obejrzalam twoje fotki w albumie.... nie moge uwierzyc, 2 miesiace a taka zmiana
Stary 2011-03-24, 21:26   #3366
moooniek
Zakorzenienie

niecałe 2 miesiace...
Stary 2011-03-24, 21:29   #3367
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Tydzień temu podcinałam końcówki, a one już są suche i szorstkie Ja nie mam pojęcia, jak mam im dogodzić.
Stary 2011-03-24, 21:30   #3368
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
niecałe 2 miesiace...
tym bardziej gratuluje
Stary 2011-03-24, 21:59   #3369
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Tydzień temu podcinałam końcówki, a one już są suche i szorstkie Ja nie mam pojęcia, jak mam im dogodzić.
też mi się szybko przetłuszczają..
Stary 2011-03-24, 22:11   #3370
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Taki zakupowy szał jest super
A jaka to bingo? Też kocham te maski, choć biowaksy też uwielbiam
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 22:20   #3371
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
witam w klubie
ja też powoli wpadam w szał zakupów.. dziś kupiłam herbatkę ziołową na włosy, teraz dumam nad jakimiś suplementami.. a jak weszłam na stronę Profarmu i zobaczyłam olej arganowy to wyglądam tak ->

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 22:27   #3372
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
też mi się szybko przetłuszczają..
Chyba przesuszają?
Stary 2011-03-24, 22:54   #3373
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Taki zakupowy szał jest super
A jaka to bingo? Też kocham te maski, choć biowaksy też uwielbiam
drozdzowa tylko taka byla, a ze mam przetluszczajace troche wlosy, to w sam raz chociaz one podobno maja zblizony sklad...?
Stary 2011-03-24, 22:59   #3374
Kileczka
Zadomowienie

Co do tego zakupowego szału to ja też już przesadzam. Tyle mam już kosmetyków, ale zawsze sądzę, że następne się przydadzą. Ale postanowiłam do końca tego miesiąca nic nie kupować. Co za dużo to niezdrowo.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-03-24, 23:28   #3375
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Ja kupiłam hydrator Joico za 170zł(z przesyłką) - ale to 1000ml,
zamierzam jeszcze poszukać tej maski Bingo,
ewentualnie jeszcze jeden szampon mam na oku i... koniec włosowych wydatków!

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:24   #3376
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
Co do tego zakupowego szału to ja też już przesadzam. Tyle mam już kosmetyków, ale zawsze sądzę, że następne się przydadzą. Ale postanowiłam do końca tego miesiąca nic nie kupować. Co za dużo to niezdrowo.

Kileczka, widzisz jakieś efekty po skrzypopokrzywie? Dość długo już ją pijesz. Rozumiem,że to herbatka z dwóch torebek?
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:04   #3377
Mini1991
Zakorzenienie

Dziewczyny mam zamiar zrobic sobie badania - na te wypadanie.. włosów
no i w jakim kierunku radzicie? morfologi ogolnej nie chce.. miałam robioną jakis czas temu i to kiedy nie brałam zadnych suplementów i było wszytko ok...

mysle nad badaniem hormonów płuciowych.. nie wiem.. oznaczenie androgenów? to nieszczesne DHT moze...
ale w sumie jakis konkretnych objawów łysiania androgenowego nie mam;/
poprostu leca mi ciagle włosy.. mam troche stresów ale one wypadaja ciagle;/ (az takiego nerwowego trybu zycia nie mam)
moze w kierunku tarczycy? (nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale moja mama kiedys miała operacje na tarczyce, moze cos genetycznie?)
i jak to z tymi badaniami jest ? za kazdy hormon odzielnie sie płaci?
Stary 2011-03-25, 11:26   #3378
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maymay6 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj w ramach walki o piękne włosy zebrałam w sobie odwagę i poczłapałam do fryzjera. Wybrałam malutki osiedlowy salonik... i wiecie co, jestem niesamowicie zadowolona. Poprosiłam o 1cm i nadanie z tyłu linii litery U i pani obcięła 1 cm. Poprosiłam o pazurki otaczające twarz od linii brody i tak mi zrobiłam. Nie chciałam cieniowana na długości - nawet nie nalegała. Żadnych degażówek, wmawiania mi że włosy trzeba pocieniować. W dodatku zapłaciłam jakieś grosze .
Normalnie jestem niesamowicie szczęśliwa. Włoski nareszcie odzyskały ładną linię. Wprawdzie teraz już nie sięgają zapięcia stanika (tylko jeden cm przed), ale czego nie robi się dla ładnych końcówek. Można zapuszczać dalej

Sama tym swiecie normalne fryzjerki, ktore umieja sluchac

Tu gdzie mieszkam jest taka fryzjarka fajna. Ale przez to niektorzy uwazaja ze jeste nieprofesjonalna i nie wie co robi. Otoz jak robi jakas fryzurke, to przed ciachnieciem ''kazdego'' pasma jeszcze pyta czy na pewno tak i czy na pewno tyle. Toz dla mnie to fryzjer marzenie. 200 razu upewnia sie zeby klientka dostala dokladnie too co prosila. Ale niektore klientkioczekuja ze wejda do salonu, nic nie powiedza i wyjda z fryzura swoich marzen a fryzjer to jasnowidz. Ale coz, kazdy ma inne oczekiwania i upodobania.
A ja i tak fryzjerow sie boje i do nich nie chodze wcale
Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Kurcze, chciałabym tą Joaśkę i nigdzie poprostu nigdzie nie mogę jej dostać
Gdzie kupujecie?
To dziwne. U mnie jest w kazdym sklepie z kosmetykami. A w Wawie tak ciezko dostac? Jestem z mniejszego miasta pod Warszawa.
Cytat:
Napisane przez maymay6 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wypatrzyłam w leclercu - wredni postawili na najwyższej półce . Tej z lnem było już najmniej, więc cieszę się że udało mi się trafić jak jeszcze były.
Haha wg filozofii supermarketow najlepszy towar zawsze jest na najwyzszej polce
Cytat:
niecałe 2 miesiace...

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:29   #3379
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam zamiar zrobic sobie badania - na te wypadanie.. włosów
no i w jakim kierunku radzicie? morfologi ogolnej nie chce.. miałam robioną jakis czas temu i to kiedy nie brałam zadnych suplementów i było wszytko ok...

mysle nad badaniem hormonów płuciowych.. nie wiem.. oznaczenie androgenów? to nieszczesne DHT moze...
ale w sumie jakis konkretnych objawów łysiania androgenowego nie mam;/
poprostu leca mi ciagle włosy.. mam troche stresów ale one wypadaja ciagle;/ (az takiego nerwowego trybu zycia nie mam)
moze w kierunku tarczycy? (nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale moja mama kiedys miała operacje na tarczyce, moze cos genetycznie?)
i jak to z tymi badaniami jest ? za kazdy hormon odzielnie sie płaci?
stawiam na tarczycę :P ale idź do lekarza może choćby rodzinnego, u mojej lekarki bez problemu dostanę skierowanie na badanie TSH i wtedy nie płacę nic, tylko nie dostaję do ręki wyników badań tylko trafiają od razu do lekarki. [ albo po prostu poproś o skierowanie do endykrynologa ]
A właśnie od niej wróciłam, byłam po jakieś tam recepty i "pochwaliłam" się wypadającymi włosami... poleciła mi Placentę - wyciąg z łożysk ludzkich... jak mi seboradin niger, szampony ziołowe i skrzyp i pokrzywa nie pomogą to chyba się na ten specyfik zdecyduję i w między czasie na pewno zrobię sobie badanie hormonów tarczycy, bo w okresie stresów miałam lekką niedoczynność (która charakteryzuje się m.in. wypadaniem włosów)
Stary 2011-03-25, 11:43   #3380
maymay6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
A ja i tak fryzjerow sie boje i do nich nie chodze wcale
Hehehe. No ja się nie dziwię. Mimo mojej udanej wizyty zamierzam mimo wszystko unikać fryzjerów przez następne 5 miesięcy. Do urodzin chce mieć włosy do połowy pleców - koniec kropka!

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Haha wg filozofii supermarketow najlepszy towar zawsze jest na najwyzszej polce
O tak, dlatego ja zawsze patrzę po najniższych i najwyższych półkach jak szukam czegoś dobrego, a środkowe stają się dla mnie czarną dziurą, której nawet nie zauważam

------------------------------------------------------------
Dziewczyny... a słyszałyście może o czymś takim jak prostowanie mlekiem? Ciekawa jestem czy to może dać jakieś efekty.
Wklejam fragment znaleziony dzisiaj przypadkiem jak grzebałam za ciekawymi upięciami w googlu:
Cytat:
Tip 1. You can use freshly extracted coconut milk to straighten your hair. Use one glass of coconut milk and add the juice of one lemon to it. Refrigerate this mixture until a creamy layer is formed on the top. Apply the cream onto your scalp. Then cover your head with a hot towel for some time. Wash off with a mild shampoo. Comb while the hair is still wet. Continue to do this for three weeks and you will find that your hair has straightened naturally.

Tip 2. Fill a spray bottle with 1/3 of a cup of milk. Dry your hair well and spray milk on your hair and leave it to set for 20 minutes. You may shampoo and condition as always. Comb while wet and you will find that your hair is shiny and straight. You can also apply milk on your scalp to make your hair soft and glossy. Wash the milk off with shampoo after leaving it on for one minute on the scalp. Rinse with warm water and wrap your head with a towel for five minutes. Un-wrap and let it dry or blow-dry it.

Edytowane przez maymay6
Czas edycji: 2011-03-25 o 11:44
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:50   #3381
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
stawiam na tarczycę :P ale idź do lekarza może choćby rodzinnego, u mojej lekarki bez problemu dostanę skierowanie na badanie TSH i wtedy nie płacę nic, tylko nie dostaję do ręki wyników badań tylko trafiają od razu do lekarki. [ albo po prostu poproś o skierowanie do endykrynologa ]
A właśnie od niej wróciłam, byłam po jakieś tam recepty i "pochwaliłam" się wypadającymi włosami... poleciła mi Placentę - wyciąg z łożysk ludzkich... jak mi seboradin niger, szampony ziołowe i skrzyp i pokrzywa nie pomogą to chyba się na ten specyfik zdecyduję i w między czasie na pewno zrobię sobie badanie hormonów tarczycy, bo w okresie stresów miałam lekką niedoczynność (która charakteryzuje się m.in. wypadaniem włosów)

Placenta nie jest łożysk ludzkich. Kallosa odżywka z placentą też mi nie pasuje. Mleczna o niebo lepsza.
Ja stosowałam placentę w ampułkach firmy Mila czy jakoś tak i nie dość,że nic a nic nie działała to jeszcze wywołala okropny łupież. Kilka ampułek, których nie zużyłam odesłałam komuś chętnemu do przetestowania.
Stary 2011-03-25, 11:55   #3382
201605090956
Konto usunięte

Majreg - ja też mam uczulenie na plancetę - maska mi nie pasowała przez nią i sylikon.
Mleczna jest the best (i zapach ma taki jakbym miała ją zaraz zjeść )
Stary 2011-03-25, 11:59   #3383
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Placenta nie jest łożysk ludzkich. Kallosa odżywka z placentą też mi nie pasuje. Mleczna o niebo lepsza.
Ja stosowałam placentę w ampułkach firmy Mila czy jakoś tak i nie dość,że nic a nic nie działała to jeszcze wywołala okropny łupież. Kilka ampułek, których nie zużyłam odesłałam komuś chętnemu do przetestowania.
jest. jest to odżywka w ampułkach, jest droższa od tego co podajesz i ciężej ją dostać. Poza tym, wierzę mojej lekarce, która sama to stosowała po ciąży.
Stary 2011-03-25, 12:04   #3384
kocurzyca
Zakorzenienie

Sa rozne placenty tak jak sa rozne keratyny. Placenta w tych tanszych kosmetykach jest w ogole roslinna.
A sa tez srodki z placenta zwierzeca i ludzka.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 12:14   #3385
Mini1991
Zakorzenienie

no mnie zadne te placenty, jantary, saponicsy, seboradiny na wypadanie nie pomagaja dosłownie nic!
wiec problem "musi"byc od srodka;/
Haylee u mnie nie mogłam sie doprocic na morfologie ogolna;/ konowały wstretne.. dopierio 3 lekarz zapisał mi bo z mama juz byłam ;/
do endo u mnie trzeba czekac pol roku (super nie?) wiec wole sprawdzic sama ..
Stary 2011-03-25, 12:19   #3386
Haylee
Zakorzenienie

z tego co wiem to lekarz pierwszego kontaktu może wypisać skierowanie na badanie hormonów tarczycy. także walcz!

jak myślicie, mogę chociaż raz w tygodniu olejować włosy np. kokosem przy tej niby kuracji seboradinem?(stosuję go tylko na skalp)
teraz staram się ograniczać typowe odżywki sklepowe, ale walczę z puchem, więc kokosik mi chyba nie zaszkodzi, co?
Stary 2011-03-25, 12:25   #3387
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
jest. jest to odżywka w ampułkach, jest droższa od tego co podajesz i ciężej ją dostać. Poza tym, wierzę mojej lekarce, która sama to stosowała po ciąży.

To widocznie to jest inna. Jak wypróbujesz w takim razie tę z łożysk ludzkich to podziel się wrażeniami.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Majreg - ja też mam uczulenie na plancetę - maska mi nie pasowała przez nią i sylikon.
Mleczna jest the best (i zapach ma taki jakbym miała ją zaraz zjeść )

Bo nasze skalpy podobnie reagują. Tylko glorią się różnimy z tego co kojarzę.
Stary 2011-03-25, 12:29   #3388
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Bo nasze skalpy podobnie reagują. Tylko glorią się różnimy z tego co kojarzę.
A no glorią (bo mnie też uczula na całym ciele Bromonitropropanediol jakiekolwiek, DMDM Hydratoin i oba konserwanty z mocznikiem) i alkohol (co ciekawe tylko denat, a nie roślinny) i SLES/SLS
Stary 2011-03-25, 13:55   #3389
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
no mnie zadne te placenty, jantary, saponicsy, seboradiny na wypadanie nie pomagaja dosłownie nic!
wiec problem "musi"byc od srodka;/
Haylee u mnie nie mogłam sie doprocic na morfologie ogolna;/ konowały wstretne.. dopierio 3 lekarz zapisał mi bo z mama juz byłam ;/
do endo u mnie trzeba czekac pol roku (super nie?) wiec wole sprawdzic sama ..
miałam to samo
moje włosy przestały wypadać po tabletkach Merz Spezial

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:21   #3390
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Chyba przesuszają?
no,no ;D
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości