|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
![]() Używasz czegoś? Te szampony, odzywki, maski, balsamy do ciała ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() My tu ciągle o tym rozmawiamy. Zobacz sobie na główną stronę forum pielęgnacji włosów - tam jest kopalnia wiedzy ![]() Chodzi Ci zapewne o maskę z oliwą z oliwek. Owszem,jest to jeden ze sposobów. (np. oliwa z oliwek, żółtko, cytryna / olejek rycynowy / miód) Do przesuszonych włosów polecam olejowanie. Ale przede wszystkim poczytaj te wszystkie wątki. Rozumiem,że mozesz nie miec czasu studiowac je wszystkie (jest tego mnóstwo) - ale przeważnie na pierwszej stronie wątku jest mini ściąga z przydatnymi informacjami |
||
|
|
|
#3362 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
chyba wpadłam w zakupowy szał.... w ciągu ostatniego tygodnia kupilam emulsje glorie, maskę bingo, balsam joanny, szampon bd i alterry (no bo sie skonczył...), i maskę isana liquid silk... a dzis w moim rossmanie pojawily sie maski z alterry.... i tez mnie kusza....ale chyba musze przystopować....
jak na razie bingo moim faworytem |
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
niecałe 2 miesiace...
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień temu podcinałam końcówki, a one już są suche i szorstkie
Ja nie mam pojęcia, jak mam im dogodzić.
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaka to bingo? Też kocham te maski, choć biowaksy też uwielbiam |
|
|
|
|
#3371 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() ja też powoli wpadam w szał zakupów.. dziś kupiłam herbatkę ziołową na włosy, teraz dumam nad jakimiś suplementami.. a jak weszłam na stronę Profarmu i zobaczyłam olej arganowy to wyglądam tak ->
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
Co do tego zakupowego szału to ja też już przesadzam. Tyle mam już kosmetyków, ale zawsze sądzę, że następne się przydadzą. Ale postanowiłam do końca tego miesiąca nic nie kupować. Co za dużo to niezdrowo.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam hydrator Joico za 170zł(z przesyłką) - ale to 1000ml,
zamierzam jeszcze poszukać tej maski Bingo, ewentualnie jeszcze jeden szampon mam na oku i... koniec włosowych wydatków!
|
|
|
|
#3376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kileczka, widzisz jakieś efekty po skrzypopokrzywie? Dość długo już ją pijesz. Rozumiem,że to herbatka z dwóch torebek? |
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam zamiar zrobic sobie badania - na te wypadanie.. włosów
no i w jakim kierunku radzicie? morfologi ogolnej nie chce.. miałam robioną jakis czas temu i to kiedy nie brałam zadnych suplementów i było wszytko ok... mysle nad badaniem hormonów płuciowych.. nie wiem.. oznaczenie androgenów? to nieszczesne DHT moze... ale w sumie jakis konkretnych objawów łysiania androgenowego nie mam;/ poprostu leca mi ciagle włosy.. mam troche stresów ale one wypadaja ciagle;/ (az takiego nerwowego trybu zycia nie mam) moze w kierunku tarczycy? (nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale moja mama kiedys miała operacje na tarczyce, moze cos genetycznie?) i jak to z tymi badaniami jest ? za kazdy hormon odzielnie sie płaci?
|
#3378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama tym swiecie normalne fryzjerki, ktore umieja sluchac Tu gdzie mieszkam jest taka fryzjarka fajna. Ale przez to niektorzy uwazaja ze jeste nieprofesjonalna i nie wie co robi . Otoz jak robi jakas fryzurke, to przed ciachnieciem ''kazdego'' pasma jeszcze pyta czy na pewno tak i czy na pewno tyle. Toz dla mnie to fryzjer marzenie. 200 razu upewnia sie zeby klientka dostala dokladnie too co prosila. Ale niektore klientkioczekuja ze wejda do salonu, nic nie powiedza i wyjda z fryzura swoich marzen a fryzjer to jasnowidz. Ale coz, kazdy ma inne oczekiwania i upodobania.A ja i tak fryzjerow sie boje i do nich nie chodze wcale ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie od niej wróciłam, byłam po jakieś tam recepty i "pochwaliłam" się wypadającymi włosami... poleciła mi Placentę - wyciąg z łożysk ludzkich... jak mi seboradin niger, szampony ziołowe i skrzyp i pokrzywa nie pomogą to chyba się na ten specyfik zdecyduję i w między czasie na pewno zrobię sobie badanie hormonów tarczycy, bo w okresie stresów miałam lekką niedoczynność (która charakteryzuje się m.in. wypadaniem włosów)
|
|
#3380 | ||
|
Rozeznanie
|
Hehehe. No ja się nie dziwię. Mimo mojej udanej wizyty zamierzam mimo wszystko unikać fryzjerów przez następne 5 miesięcy. Do urodzin chce mieć włosy do połowy pleców - koniec kropka!
![]() Cytat:
------------------------------------------------------------ Dziewczyny... a słyszałyście może o czymś takim jak prostowanie mlekiem? Ciekawa jestem czy to może dać jakieś efekty.Wklejam fragment znaleziony dzisiaj przypadkiem jak grzebałam za ciekawymi upięciami w googlu: Cytat:
Edytowane przez maymay6 Czas edycji: 2011-03-25 o 11:44 |
||
|
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Placenta nie jest łożysk ludzkich Ja stosowałam placentę w ampułkach firmy Mila czy jakoś tak i nie dość,że nic a nic nie działała to jeszcze wywołala okropny łupież. Kilka ampułek, których nie zużyłam odesłałam komuś chętnemu do przetestowania. |
|
|
|
|
#3382 |
|
Konto usunięte
|
Majreg - ja też mam uczulenie na plancetę - maska mi nie pasowała przez nią i sylikon.
Mleczna jest the best )
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ciężej ją dostać. Poza tym, wierzę mojej lekarce, która sama to stosowała po ciąży.
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Sa rozne placenty tak jak sa rozne keratyny. Placenta w tych tanszych kosmetykach jest w ogole roslinna.
A sa tez srodki z placenta zwierzeca i ludzka.
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
no mnie zadne te placenty, jantary, saponicsy, seboradiny na wypadanie nie pomagaja dosłownie nic!
wiec problem "musi"byc od srodka;/ Haylee u mnie nie mogłam sie doprocic na morfologie ogolna;/ konowały wstretne.. dopierio 3 lekarz zapisał mi bo z mama juz byłam ;/ do endo u mnie trzeba czekac pol roku (super nie?) wiec wole sprawdzic sama ..
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to lekarz pierwszego kontaktu może wypisać skierowanie na badanie hormonów tarczycy. także walcz!
jak myślicie, mogę chociaż raz w tygodniu olejować włosy np. kokosem przy tej niby kuracji seboradinem?(stosuję go tylko na skalp) teraz staram się ograniczać typowe odżywki sklepowe, ale walczę z puchem, więc kokosik mi chyba nie zaszkodzi, co?
|
#3387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To widocznie to jest inna. Jak wypróbujesz w takim razie tę z łożysk ludzkich to podziel się wrażeniami. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Bo nasze skalpy podobnie reagują. Tylko glorią się różnimy z tego co kojarzę. ![]()
|
||
|
|
|
#3388 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje włosy przestały wypadać po tabletkach Merz Spezial
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

Słyszłam o nałożeniu kompleksu z oliwy z oliwek, sprawdzał ktoś kiedys?

Ja nie mam pojęcia, jak mam im dogodzić.

. Otoz jak robi jakas fryzurke, to przed ciachnieciem ''kazdego'' pasma jeszcze pyta czy na pewno tak i czy na pewno tyle. Toz dla mnie to fryzjer marzenie. 200 razu upewnia sie zeby klientka dostala dokladnie too co prosila. Ale niektore klientkioczekuja ze wejda do salonu, nic nie powiedza i wyjda z fryzura swoich marzen a fryzjer to jasnowidz. Ale coz, kazdy ma inne oczekiwania i upodobania.
15.04.2013
Ciekawa jestem czy to może dać jakieś efekty.
)