|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
co do drętwienia nóg to mi się tak robi w nocy nie wiem jak to opisać ale takie dziwne uczucie no i musze sie wtedy przeciagnoc tak jakby i wtedy przechodzi
|
|
|
|
#1832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Zauważyłam że szczególnie prawa strona ciała mi drętwieje.
|
|
|
#1833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojawia się bo ciemnieją nam sutki, ponoć nawet wszystkie pieprzyki i ona tam jest zawsze ale właśnie przy tym ciemnieniu się ujawnia, im jaśniejsza karnacja tym mniej widoczna linia ![]() Cytat:
Chociaż mi też teraz częściej coś zdrętwieje ale jakoś uciążliwe to nie jest.
|
||
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalne przez środek brzucha biegnie linia biała - miejsce w którym "schodzą" się mięśnie u (kiedyś cesarki robiono właśnie przez środek brzucha- bo nie uszkadza sie mięśni tylko właśnie przecina się tę linię białą). W ciąży przybiera ciemniejszą barwę na skutek nadmiaru produkcji melaniny. Tak samo znamiona, piegi i pieprzyki mogą ciemnieć. Po co tak się dzieje - nie wiem. Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-03-25 o 09:56 |
|
|
|
|
#1835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w pierwszej ciąży miałam tą kreskę od początku(ok 5tc), az mi sie wierzyc nie chciało!! z tego też powodu tylko zrobiłam test ciążowy a teraz jeszcze nie mam, ale brodawki juz mi ciemnieją.
|
|
|
|
|
#1836 | |
|
KWC
|
Cytat:
Rybki też jeszcze nie czuję. Tż widział na środowym USG jak dzieciak fika nóżkami i bez przerwy się wierci i potem zapytał mnie zdziwiony jak ja mogę tego nie odczuwać |
|
|
|
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
czytam was czytam to sie trochę udzielę
![]() co do alko pewnie takie karmi albo lech free to nie jest szkodliwe, ale takie normalne MOŻE (nie musi) być szkodliwe, mieliśmy w szkole lekcje o alkoholizmie i był poruszany temat kobiet w ciąży i alkoholu i były dziewczyny które np wypiły lampkę wina okazjonalnie, albo jedna raz sie zdenerwowała i wypiła jedno piwo i skończyło się niestety zespołem alkoholowym zapomniałam jak się dok ładnie nazywa. jak widać tez tak może być ja wczoraj mówiłam do tż że może kupimy wózek głęboki używany i osobno spacerówkę to powiedział że mamy jeszcze dużo czasu na myślenie ![]() muszę sobie kupić jakieś adidaski i jak byliśmy tydz temu w mieście i czekaliśmy na usg na deptaku to patrzyliśmy jakie dziewczyny buty noszą a tż do mnie że ja będę w szpilkach chodzić ja nie wiem czy dostanę jakieś ciuszki od znajomych, ale moja rodzinka na pewno będzie kupować w lumpkach. moja siostra ciot kupowała tam i całe szczęście bo jej synek tak szybko rósł i należał bo "grubasków" więc nie które już były za ciasne na niego i nie było tak szkoda kasy. a mamy fajnego lumpka którego bardzo lubię mi w brzuchu ciągle coś się rusza ale to chyba jelita. boję się że nie odróżnię rybki w szpitalu dwa razy czułam takie łaskotanie od środka w tym samym miejscu ale to co dzidziuś wyciągnął rączkę i zrobił "gilu gilu mamusiu"sorry za rozpisanie się jak zwykle
|
|
|
|
#1838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak nie wiadomo, czy to zdrowie nie jest tylko pozorne. FAS (fetal alcoholic syndrom) objawia sie niestety dopiero pozniej. Dzieci z pozoru sa zdrowe a potem, juz w doroslym zyciu, moga miec np problemy z koncentracja albo ze znalezieniem celu w zyciu - ciezko to zdiagnozowac, bo takie problemy i tak ma wielu ludzi. A bardziej zaawansowany FAS da sie wyczytac z twarzy - jej rysy sa bardzo charakterystyczne. Ja osobiscie bardzo lubie winko ale odkad sledze malego akrobate na USG, widze jak sie rozwija i jak pieknie rosnie, to juz mnie nie kusi. I tak nie ma zadnej gwarancji zdrowia, ale mozna zrobic wiele, by zminimalizowac ryzyko. Ah, tak poza tym musze pogratulowac wyboru imienia NINKA Calkiem dobrze sie z nim zyje. Teraz jest bardzo popularne ale kiedys to byla rzadkosc. Moj maz chce, aby coreczka tez byla Ninka! heheAle ja mu nie pozwole. A wg Chinczykow to bedzie i tak chlop! Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
co do ruchów to natka masz rację
Niedługo będziemy kręcić nosami jak dzidziuś zacznie kopać z całej siły zwłaszcza w nocy |
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeeeeeeeeestań, pisz ile dusza zapragnie!
Jak się czujesz?? Cytat:
|
|
|
|
|
#1842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wtedy była inna dziewczyna też ją bolał brzuch też w ciąży i tego samego dnia poroniła w łazience i teraz bóle brzucha sprawiają że jestem w strachu. a tak to chciałabym się ruszać wychodzić z domu ale dzidziuś jest najważniejszy tylko do jedzenia bardzo kapryśny
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko do lumpków to trzeba miec szczescie ktorego ja niestety nie mam jak juz sie czasem wybiore to i tak nic nie znajduje![]() a moze gilu gilu zrobiło zaznaczył ze tez tam jest
|
|
|
#1844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rybki nie da się nie poczuć - gwarantuję, to nawet nie jest łaskotanie ale ja np czuję ewidentnie jak mały mnie dotyka od środka (chyba plecami )Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
mucka- mam nadzieję,że z dnia na dzień będzie oraz lepiej
|
|
|
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- archinta a w którym jesteś tygodniu ze jeszcze rozmawiasz z muszlą? |
|
|
|
|
#1847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1848 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Ciuszków troszkę dostanę, ale większość będę jednak musiała kupić i w sumie dobrze, bo i tak nie mogłabym sobie odmówić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1849 |
|
Rozeznanie
|
a wiecie może czy nasiadówka może zaszkodzić dzidziulowi? bo wczoraj bolał mnie trochę pęcherz i sobie zrobiłam nasiadówkę (zawsze robię bo od razu czuć ulgę) i potem zaczęłam się zastanawiać czy mogło dziecku zaszkodzić?
i po co się bierze magnez w ciąży? mam nadzieję ze nie będę musiała dużo leżeć zresztą lekarze mnie denerwują jak robił usg to powiedział że krwiaka nie ma a na wypisie pisze że jest i jak jest naprawdę? |
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
ja zmykam kobitki ... najpierw do jednego przedszkola, potem do drugiego, potem jeszcze praktyke w szkole załatwić i odebrac wyniki badań
a potem mam korki z angielskiego a jeszcze potem z koleżanką musze napisać ankiete na psychologie. A na sam koniec dnia musze sie pouczyc bo mam egzamin jeden zaległy który miał być przeniesiony na czerwiec ale babka już nam go robi jak przeżyję dzisiejszy dzień i weekend w szkole to się odezwe w poniedziałek ![]() Miłego weekendu ![]() Cytat:
![]() jak powiedziałam mamie że rozważam imię Iga to sie pytała jak to sie pisze ![]() uciekam!
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-03-25 o 10:28 |
|
|
|
|
#1851 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
, bóle są podobno normalne, rozciąga się macica, dziecko rośnie i niektóre kobiety dlatego właśnie boli. Leż, odpoczywaj i zobaczysz, wszystko będzie dobrze.Stanowczo zabraniam się martwić! Natko chyba nie każdy wie, że to jest właśnie dzidzia. Ja czasem mam wrażenie, ale nie jestem pewna. A wczoraj wydawało mi się, że nogę mi wbija w brzuch, czy głowę, bo tak jakoś mnie cisnęło w dziwnym miejscu hehe. Tak sobie wkręcam.
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pęcherz polecam żuravit tabletki i herbatę, ale jak nie przejdzie to migiem do lekarza! U mnie dwa wyniki były niezbyt i dostałam furagin Magnez się bierze na skurcze różnego rodzaju czy to nóg czy brzucha ![]() anciaahk wiesz ja piszę tak od siebie o swoich odczuciach
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-03-25 o 10:36 |
|
|
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane mamuśki
![]() jest -bagatela_ 10.30 a ja dopiero podniosłam sie z łóżka . Mam tak od początku ciąży a teraz jestem w 8 tygodniu, doszło do tego ,że wzięłam zwolnienie z pracy dzień się rozkręca a ja stoje w miejscu-a gdzie jeszcze wyjście z psem,ugotowanie obiadu i ogólne "ogarnięcie" mieszkania? Kochane Wy moje macie jakieś sposoby na radzenie sobie z meeeeeega zmęczeniem? POMOCY!!!!!! |
|
|
|
#1855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od początku miałam mega mdłości przerywane wymiotami ![]() Ostatni tydz. był jakby lepszy pod tym względem, więc myślałam,że już wychodzę na prostą ![]() Cytat:
Nie wiem jak to jest z ta linią- nie znam sie za bardzo na ludzkiej med. , a zwierzaki mają sierści i naturalnie często ciemną pigmaentację Ale pod koniec ciąży wydaje mi sie,że chyba wszystkim się zaznacza- tak samo jak taki wypchnięty pępek. Cytat:
Cytat:
Ale że tyle ruchu.Ja po prostu wiem,że znów w wyrze spędze Nie mam siły na nic
|
||||
|
|
|
#1856 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Ja jakoś tak mam, że jak ktoś mi imię obrzydzi, to się przejmuję i chcę zmienić, wiem, że to bez sensu. Chociaż dzisiaj to już widzę w innym świetle, nie będę nikomu mówić o naszych typach i jak będzie bliżej urodzin, to na pewno samo przyjdzie. Cytat:
W temacie ciepłych nasiadówek - biorę często dość ciepły prysznic, bo ciężko u nas wyregulować wodę, zastanawiam się, czy to nie szkodzi, ale staram się nie polewać taką gorącą wodą brzucha.
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem od 3,5 tyg na zwolnieniu- w tym czasie na jakimś spacerze etc. byłam z 5 razy Nie mam siły, mdłości dobijają, ale plus taki,ze jak leżę to czuję sie dobrze- z tym ,że to leżenie dobijające jest. Już mnie doopa boli
|
|
|
|
|
#1858 | |
|
kosmitka
|
Wiem
Cytat:
Przez pogodę chyba nic się nie chce, wiecie że u nas jest ok 2 stopni, deszcz ze śniegiem, ponuro, szaro, smutno. Kiedy przyjdzie wiosna??
|
|
|
#1859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie da się brać zimnego prysznica Można zwariować od tego czego nie wolno a co wolno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

Chociaż mi też teraz częściej coś zdrętwieje ale jakoś uciążliwe to nie jest.

w szpitalu dwa razy czułam takie łaskotanie od środka w tym samym miejscu ale to co dzidziuś wyciągnął rączkę i zrobił "gilu gilu mamusiu"