|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Blizny potrądzikowe/trądzik-jak usunąć przebarwienia- WĄTEK ZBIORCZY
http://allegro.pl/isispharma-glyco-a...480577911.html
To jest Glyco a.Jezeli nie możesz znaleźc wątku o kremie w wyszukiwarce wizażowej, to wpisz hasło Glyco a- w normalną wyszukiwarke np. google i od razu jako pierwsze bodajże ci wyskoczy wątek zbiorczy o Glyco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Raczkowanie
|
Niki, nie możesz pewnie znależć bo to w nazwie peeling jest a nie krem
![]() Tu masz najtańszy w tym momencie: http://allegro.pl/isispharma-glyco-a...467135173.html Ja uważam, że nie ma sensu wydawać tyle kasy na złuszczanie u kosmetyczki - więcej poradzą takie własnie domowym sposobem nakładane maseczki i kremy. Wiadomo, ze wtedy jest mniejsze stężenie kwasu, ale częstotliwosć ich nakładania jest większa i ostatecznie można osiągnąć jeszcze lepszy efekt. Ja robiłam kwas pirogronowy Clareny 25%, czyli ten najlepszy przy trądziku. Mam też maseczkę z Clareny 7% i zastosowana 2 razy pod rząd (tj. przez dwa dni) daje podobny efekt, co zabieg z kwasem u kosmetyczki. Także nie naciągajcie się tak bardzo na te zabiegi, choć jeśli w ogóle coś robić to faktycznie : KWASY! Też sobie zakupiłam Glyco-A. Na razie muszę jednak poczekać z tym kremikiem, bo niedługo mam zabieg laserem frakcyjnym na moje blizny. Pierwszy raz z resztą i aż się boję jak ja to zniosę. Ale oby jakiś efekt był... Napiszę wam czy warto za To tyle kasy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bianca czym zmywasz ten kremik? Piszą że czymś delikatnym należy zmywać Cytat:
![]() ![]() daj znać jak po laserze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1774 |
Raczkowanie
|
Nicky ja zmywam go zwykłym mydłem bambino- opinie sa tak różne, że każdy zmywa czyms innym i sama nie wiedziałam co wybrac;/pewnie najlepiej jakimś delikatnym żelem do wrażliwej skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
a jak efekty? nadal jesteś zadowolona i Twoja skóra jest napięta? Warto go kupić? Ja jestem przed peelingiem TCA (16 marca) i zastanawiam się czy można używać glyco przed zabiegiem i kiedy można stosować po zabiegu, w jakim odstępie czasu, ale o to już zapytam lekarkę
![]() |
![]() |
#1776 |
Raczkowanie
|
Jak na razie jestem zadowolona, skróa jest gładsza i jasniejsza- jak tak dalej pójdzie to przebarwienia potrądzikowe znikną- chociaz jakis strasznych nie mam w sumie. Jestem zdania, że warto ten krem - peeling kupic- chyba znalazłam ratunek na blizny i przebarwienia w końcu! a to dopiero tydzien stosowania. Masz racje Nicky o takie szczegóły zapytaj lepiej lekarke, żeby sobie nie pogorszyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1777 |
Raczkowanie
|
Myślę, że nie powinnaś przed zabiegiem TCA używać Glyco-A, po zabiegu równieź, bo kiedy skóra ma się zregenerować? można tylko plam się nabawić większych przy takim ścienieniu naskórka. A naskórek regeneruje się miesiąc, więc mi się wydaje, że przynajmniej(!!) tyle trzeba odczekać. A potem bardzo uważać ze słońcem, najlepiej nie wychodzić na dwór, bo będzie już coraz cieplej i jaśniej. Wszystkie blokery są zapychające i cienka skóra po zabiegu cięzko znosi takie wynalazki. Ja unikam, bo strasznie dużo robi się wągrów, i kółko się zamyka :/
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
więc na razie się wstrzymam z kupnem, a szkoda bo chciałam go wypróbować
![]()
![]() |
![]() |
#1779 |
Raczkowanie
|
Hej, zdaje raport po dwóch tygodniach stosowania Glyco a - skóra gładsza o jakies 60 %- niesamowicie miła w dotyku, zdrowo połyskująca.koloryt wyrównany, przebarwienia jasniejsze o jakies 30-40%. Jest dobrze- polecam wam z czystym sumieniem jako sposób na pozbycie sie przebarwien. Szkoda, że tak późno zaczełam go stosowac- słońce coraz mocniej grzeje- więc nie radze juz nikomu zaczynac kuracji. Ale na jesień jak najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1780 |
Perfumoholik z wyboru
|
wspominam glyco-a jako mocniejszy kaliber (to byly poczatki z kwasami), byl wporzadku, niestety troche podraznial, skora mnie dosc dlugo szczypala, chyba za czesto go stosowalam.
Obecnie jade na migdale i na mlekowym. Ale chyba nastepnym razem kupie glikol, bo kurcze... dobry byl.
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny,a moge robić to na tradzik rózowaty? tz mam rumień rozszerozne pory i blizny małe na polikach? tez chętnie zakupię i przed słońcem będe się chowac;]
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli on jest bardziej na przebarwienia niż dziurki ? Bo napisałaś że skóra gładsza o 60 % a poniżej że polecasz na pozbycie się przebarwien. Ja przebarwień nie mam po peelingach siętego pozbyłam, natomiast walczę z "dziurkami" w policzkach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]()
![]() |
#1785 |
Raczkowanie
|
Isis Pharma to firma, a kremik to jednak Glyco-A
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1786 |
Raczkowanie
|
Ja użyłam glyco-a pierwszy dzień na 15 min, drugi dzień na 20 min, potem dzień przerwy i mnie tak wysypało, że nigdy w życiu takiej strasznej skóry nie miałam! Popędziłam do dermatologa, usłyszałam, że mam silną reakcje alergiczną i niestety skończyłam swoją przygodę z tym kremem... Chętnie się go wyzbęde, bo mi już nie posłuży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1787 |
Przyczajenie
|
Witam, chciałabym się zapytać, w jakiej cenie jest ten krem glyco-a? pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1788 |
Raczkowanie
|
solq,
występowanie krostek w pierwszej fazie kuracji kwasami jest bardzo typowe. Gdy skóra się oczyszcza od środka, wszystkie świństwa wychodzą na wierzch i to oznacza, że krem działa. Może za szybko się z nim poddałaś. Potem robi się świeża, gładka, piękna cera. Ten krem kosztuje na allegro ok. 32 zł plus wysyłka. W sklepie nawet 60. Ja uzyłam drugą noc. Cera wygląda ładniej, ale pewnie lada chwila mnie też wypryszczy bardziej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1789 |
Raczkowanie
|
Hmm, bardzo możliwe, ale spanikowałam i pobiegłam do dermatologa i jak mi powiedział, że mam "silną reakcje alergiczną" to uwierzyłam i dałam sobie spokój..Dostałam jakieś tabletki itp.. Także jak ktoś jest chętny, to może się zapiekować moim glyco-a, bo mi się już nie przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
MENE&MOY SYSTEM, ta ma stężenie 25 % glikolu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
ja jestem już tydzień po peelingu tca, jakoś przeżyłam te kilka dni i starałam się nie pokazywać ludziom na oczy z taką buzią
![]() Pytałam moją dermatolog, co stosować na twarz (poza tca) tak w domu przez okres wiosenno-letni, zapytałam też o glyco-a , to zauważyłam, że lekko się uśmiechnęła i stwierdziła że to niewiele daje i szkoda pieniędzy, no ale ja mimo tego spróbuję tego glyco, tylko po wakacjach, teraz już słonko przypieka więc zaczekam ![]() ![]() ![]() dziewczyny a co polecacie używać teraz przez wiosnę/lato?? Coś co w miarę wygładzi buzie, jakieś maseczki peelingi (ktoś tu pisał o enzymatycznych) czy kremy na noc, możecie coś fajnego polecić? ta maseczka MENE%MOY to też nie na tą porę roku prawda? A jest coś co można stosować wiosną latem?
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2011-03-22 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1794 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, być może było już tu to poruszane ale nie mam siły przeglądać całego wątku a niestety wyszukiwarka coś nie działa...
Chciała bym usunąc ewentualnie rozjaśnić (przynajmniej zeby byly mniej widoczne bardziej płytkie) blizny po róznych zmianach, krostkach na skórze i zwiazane z nim przebarwienia, no i oczywiscie oczyscic ja z zaskroniaków wągrów. Problem w tym że mam kilka peknietych naczynek jedno na poliku niewielkie i dwa bardziej widoczne na nosie (zamierzan je usunac lecz najpierw chce zrobic porzadek z cera). Chciałam zrobić mikrodermabrazje, czytałam troche o tym i opinia jest taka, że zabieg można wykonać nawet na cerze naczynkowej. Byłam już zdecydowana i znalazlam sobie salon ale kosmetyczka powiedziala ze cera naczynkowa jest pierwszym przeciwskazaniem do tego zabiegu i ze lepiej zrobic peeling kawitacyjny lub kwasami a z drugiej strony czytalam, ze kwasy nie sa wskazane dla takiej cery. Poza tym po mikrodermabrazji sa lepsze efekty przy przebarwieniach niz po peelingu kawitacyjnym. Może, któraś z was wie cos na ten temat? bo nie wiem czy kobitka mowi z sensem czy nie... czy moge sie wybrac na to lub jakis inny rownie dobry zabieg czy nie ma szans bo ja juz zgupiałam.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
najlepiej zapytaj o to dermatologa, kosmetyczkom jakoś nie ufam za bardzo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- w internecie znalazłam taką informację : Skóra wrażliwa, z rozszerzonymi naczynkami jest przeciwwskazaniem do zabiegu, gdyż mikrodermabrazja może powodować pękanie kolejnych naczynek, a w efekcie prowadzić nawet do trądziku różowatego.
![]() |
![]() |
#1796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do peelingu ( mówię o Isis-Glyco) zakupiłam ![]() pierwsze 2 dni po 15 minut dalej na cała noc,tak jak w ulotce,mnie tez powysypywało,ale tak powinno być bo twarz sie oczyszcza,ale kończe w czw równo tydzień i powróce na jesien bo słońce juz prazy, myslę,że warto przebarwienia minialnie,ale znikają,szkoda,że wczesniej nie zakupiłam ![]() ![]() ja mam znowu problem jeśli chodzi o krem na dzień,wszystkie z filtrami mnie uczulały,zna ktoś może cos z filtrem godnego polecenia w dość przystepnej cenie 30-35 zł?dla cery bardzo wrazliwej/tradizkowej?poratujcie mnie ![]() Edytowane przez Depresja2010 Czas edycji: 2011-03-22 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty walczysz z przebarwieniami czy też "dziurkami"? Co do kremu z filtrem to nie pomogę, bo sama nie używam, zawsze staram się opalić buzię, dlatego nie stosuję takich kremików. Moim dzieciaczkom smarowałam buźki tym: http://www.amaranti.pl/images/dermed...ul_60uva_b.jpg ale nie daję gwarancji że Ciebie nie uczuli, choć pisze na nim że zawiera najnowszej generacji filtr fizyczny i wyklucza ryzyko uczuleń, podrażnień, więc może spróbuj, mój synek jest alergikiem i nic mu nie jest po tym kremiku, więc myślę że Cię nie uczuli. cena jego jest od 32 do 39 zł, ale może w internecie taniej znajdziesz
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
niki mam tez dziurki niestety niewielkie blizny głebsze zwłaszcza na polikach,możesz napisac jakkich sama używasz kosmetyków? malujesz się?bo ciekawa jestem
![]() któras z Was stosowała Ruboril?https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-6...naczynkami.htm nadaje sie pod make up?,ja bez makijazu nie wyobrażam sobie wyjśc do ludzi ( psychika moja taka niestety ![]() nika zastanowie się nad tym filtrem co mi podałaś zaraz opinie poczytam dzieks za odzew ![]() ![]() a oto moja skóra z kremem tłopa rasacal ( dlatego sie świecę) widac z czym walcze zwłaszcza z tymi bliznami na polikach bo rozszeroznych porów to ja się chyba nie pozbęde ![]() Edytowane przez Depresja2010 Czas edycji: 2011-03-23 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1799 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za odp. Informacje w internecie sa sprzeczne, no coz chyba faktycznie lepiej bedzie wybrac sie do dermatologa, chociaz zdarzają sie nie lepsi od kosmetyczek... Jak by tu chodzilo np o plecy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1800 |
Raczkowanie
|
ja się dziś wybieram na peeling kwasami owocowymi, podobno ma pomóc na moje przebarwienia i małe blizny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.