|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
.do 12??!! ja jak na L4 wstane później niz 9.00 to mam wyrzuty sumienia a uwielbiam długo spać |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
No to jeszcze troszke.
(Nam to teraz latwo powiedziec, jak to wszystko juz mamy dawno za soba...) Cytat:
Ide dziewczyny na spacer. U mnie wciaz pieknie, slonce trzeci dzien pod rzad (a to sie tutaj nieczesto zdarza )Do popisania pozniej |
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
chyba mam depresje
|
#2554 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Teraz czekam na synka i będziemy jeść obiad, a później sie położę na chwilkę bo nogi odmawiaja mi posłuszeństwa a dziś jeszcze po łóżeczko pojedziemy, mam nadzieję, że bratu nic nie wypadnie. |
|
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia
Wet'ów słucham o 2 godzin łoouuułoou Turn me on Grazin zapodaj sobie może Ci się poprawi
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka_pe25 gratuluje udanej wizyty, CC i zdrowszego juz syneczka
Lolka1212 moj Tż tez nie gotuje, wszystko sama robie no coż, synuś mamusi![]() eweska fajnie, ze wszystko ok z dzieciaczkami, niech sobie siedzą ile chcą, przecież to tylko dobrze wróży proszę o wiecejmimbi wspolczuje ci tego przeziebienia... opis porodu w wodzie bardzo mi sie spodobał, ciekawe czy w Madurowiczu jest taka opcja jakby mi zaproponowali, na pewno bym sie nie wahała. Agnieszka.M bardzo mnie zaiteresowała twoja metoda antykoncepji, ciekawe czy u mnie by sie sprawdziła czyli sama sobie zakladasz te krażki, a jak często? ile taki interes kosztuje?![]() anula_81 za wizytę! oj ta Zosia mamie się rozpycha hehe a moja jakie kabarety wyprawia to sie w glowie nie miesci wystawia kolanko, raczke, stopke i jezdzi od jednego do drugiego konca brzucha czuje to wyraznie![]() pocieszylas mnie troche z tymi bolami, w tym sensie ze sa normalne jak na ten tydzien antropia ale miałaś przeboje z psinką na pewno sie wiatru przestraszyła, ale skad moglas wiedziec, ze bedzie sie bała. A teraz jak sie ma??ddaaiissyy wspołczuje sytuacji z Teściami, sorka za dosłowność, ale na twoim miejscu tez bym chciała uciekac od nich gdzie pieprz rośnie! ![]() Z tego co opowiadasz Twoj Tż sie najwyrazniej ich boi, zaloze sie ze nawet im nie wspomnial o waszych planach? nie wyobrazam sobie mieszkac z tesciami czy z rodzicami, choc tesknie za nimi(bo sa daleko)to ciesze sie ze nikt mi sie do zycia nie wpierd*** ... tak mi jest dobrze. Moj Tz ma cos z twojego Tż, tez jest za swoja mama i kiedys nawet powiedzial, ze by ja do Lodzi zabral (ona nie moze pracy w turku znalezc i ciagle im ciezko)- unikam tego tematu jak ognia, w ogole nie biore tego pod uwage, a w zyciu! mazianka81 to juz kawał synka masz w brzuszku ) do 8ego i czekamy na relacje z porodutez bede miała taki materacyk enchantresss bo jak lezysz to skora brzuszka opina maluszka (zrymowało mi sie), teraz Gabi lezy pod pępkiem. Ja nieraz sie poloze na plecach ( tyle, ze sie ciezko oddycha) to moja mała tez przyjmuje rozne pozycje. Z reguly uwielbia lewą strone, ale lezy po całości od piersi do wzgórka. Jest wieksza po prostu ide sie brac za obiad, bo juz od godz was nadrabiam
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-25 o 14:00 |
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
heheh pewnie ze mimbi pamietam
dwie wariatki sie zebrały ale wiesz, wtedy na poważnie tak myslalam i byłam przekonana, ze nigdy w zyciu mi sie nie zmieni ehhhhhhhhNa szczescie to se ne wrati Jestesmy normalne Mimbi, najwyzej spowodujemy z Mango, iż będzie potop szwedzki na czestochowę Mango, to chyba wlasnie ich ofertę ogladałam... Ale zadowolniona jestes z zajęć? Ja niestety musze w krk bo mam tam męza anulka, a TZ jakie ma odczucia co do jego przyszłosci? Jak mu idzie wyrabianie plany teraz im bliżej konca msc? Co za chamstwo, ze liczy sie tylko tu i teraz Ja teraz kłuję sie nawet i po 6 x dziennie... godzine po kazdym posiłku ktory zjem, bo chcę wyczaić co mi szkodzi co nie... Odpukac rano było lux bo 78 (norma max 90) a po sniadaniu musli crunchy z mlekiem (ono lekko slodkie jest) plus 1 garść rodzynek 118 wyszło(wg mojego diabetologa norma do 110 a wg wszystkich innych do 120) Oczywiscie odchyły są ale już nie tak jak na początku.. po prostu musze diete trzymac a tak tesknie za słodkim.. Kłuc sie muszę do porodu Chyba, ze na Kopernika w poradni co innego mi powiedza. Chciałabym jeszcze raz skierowanie na glukoze, troszkę bym sie zasłodziła <mniam> tak za słodkim tesknie Siasiek a co słuchasz? Camomile, dziekuję a co to epidural ??? Smacznego ! tez b. lubie tunczyka agnieszka_pe25 oczywiscie ze nie mozesz TŻ odmówić prawa do poczucia się ojcem pełną gębą ![]() ![]() niech sie udziela od początku Brawo, prawiidłowo go wychowujesz hihi
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
siasiu juz leci
![]() jezu czemu mam taki twardy brzuch cały czas
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
A i razem w innymi mamusiami zaczynam dzisiaj 36 tydzień ciązy, czyli wg mnie 9 miesiąc ciąży
sorka za przekleństwo - za✂✂✂iś*** się ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki kochana
![]() po prostu mam jakos dzis wszystkiego dość siedze taka brzydka gruba i zasapana i nie chce mi sie nic brzuch twardy i ZUS mnie znowu wku.r.wwwwwwwwwwwwwwił.
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
idź siku żeby Ci się macica zrelaksowała
.
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
juz ją bardzo zrelaksowałam a franca dalej twarda....
wziełam dwie nosy i magnez rano, wezme chyba jeszcxze jeden i ten zasrany obiad musze robic. a wysunełam sobie kuchenke na środek kuchni bo jakiś głos z tyłu głowy kazał mi to zrobić zeby ja umyć i sie okazało ze jest w tragicznym stanie i tak ją myje poi trochu i mnie krew zalewa...
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
To chyba taki dzisiaj dzien na depresje
![]() a ja ogladam na necie lozeczka dla pocieszenia,trzeba bedzie sie w koncu zdecydowac na cos??!! co Wy na to?? http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=10576 |
|
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy słuchacie takiej muzyki ale...
Dla wszystkich z kiepskim nastrojem ![]() http://www.youtube.com/watch?v=xGJmObaqbmQ Ja przy tym nie myślę o niczym, a obiad robię już od godziny... A mam tylko do wrzucenia w parowar ziemniory, marchewę i mięcho
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!!!!!
|
|
|
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
ZUS
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
patrzcie jakie to lozeczko z okienkami
![]() http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=4761 |
|
|
|
#2570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wage malegono to bedziesz pierwsza ![]() bedzie dobrze Cytat:
Cytat:
ja jutro9 i ostatniiiii i coraz blizej do tulenia naszych skarbow na ktg okej, tetno w miare przyzwoite, podchodzilo do 160, ale okej jest w poniedzialek mam wizyte
|
||||
|
|
|
#2571 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez sie z tych włosków ciesze, bo julka była łysa do 2 rż )) a mnie ta zgaga tak meczy,i chociaz wiem ,ze jest w tym jakis sens hihi.Cytat:
Zosia to mądra dziewczynka,bo ma mądrą mamusię Cytat:
![]() ja tez ja tez jestem kwietniówka Cytat:
[QUOTE=mary poziomkowa;25939992] Weredko, wszystkie wyniki mam dobre. Jestem niskociśnieniowcem, bez ciąży miewam 90/60 w porywach, 100/70 jak się zdenerwuję a tętno wysokie teraz w ciąży, ale jeszcze nie alarmujące. Jednak samopoczucie do kitu QUOTE] Tez mam takie,wczoraj u lekarza było 110/70,a puls mam ok 90,ale lekarz stwierdzil,ze w ciązy do 100 to norma ![]() Cytat:
A Gabik tez tak sama czasem lata po brzuchu ,ale to najfajowszy widok ![]() Cytat:
![]() ide dalej nadrabiac
|
|
#2572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide kurde nie chce was zarazic moim wisielczym humorem. dzisiaj mi chyba nic go nie poprawi. wiec warcze i macham na dowiedzenia
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek dzieki
|
#2576 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno będzie zachwycony ![]() ja akurat bardzo lubię prasować i w dodatku 'te slodkie maleńkie ciuszki' ..ahh.. ale ja jeszcze nawet nie piorę, a co mówić o prasowaniu, jeszcze ponad 2 miechy przede mną Cytat:
Cytat:
nie powinno ich chyba być w ogóle lub ewentualnie do 5 max. Nie wiem o czym to świadczy nawet, ale raczej nic dobrego ![]() Cytat:
Cytat:
mi się póki co na plecach całkiem wygodnie leży i lubię tak leżeć, bo wtedy mała najlepsze cyrki odstawia i mogę sobie popatrzeć jak brzuszek faluje ale jak układam się do snu to zawsze na boczek. Najczęściej właśnie na lewy Gratuluję 9 miesiąca ! Jejuuu, ale to poważnie brzmi! Już tak malunio zostało. Za dwa tygodnie dzidzia donoszona ! Cytat:
|
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na poprawe humoru siegam po cos slodkiego moze kawalek czekoladki |
|
|
|
|
#2578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zjadłam całą.
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mazianka81;25954604]Prawdaż ,prawdaż
Ja tez sie z tych włosków ciesze, bo julka była łysa do 2 rż )) a mnie ta zgaga tak meczy,i chociaz wiem ,ze jest w tym jakis sens hihi.Rozumie rozumie, Zosia to mądra dziewczynka,bo ma mądrą mamusię ![]() ja tez ja tez jestem kwietniówka Cytat:
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
i nic nie pomoglo
hmm.....koch ane i co tu zrobic z ta deprecha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

do 12
a uwielbiam długo spać 

za wizytę! oj ta Zosia mamie się rozpycha hehe a moja jakie kabarety wyprawia to sie w glowie nie miesci

) do 8ego i czekamy na relacje z porodu

ale wiesz, wtedy na poważnie tak myslalam i byłam przekonana, ze nigdy w zyciu mi sie nie zmieni ehhhhhhhh
Chyba, ze na Kopernika w poradni co innego mi powiedza.
a co to epidural ???
.

za ktg