|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
ja też chętnie ale też bezrobotna - tzn. studiująca
|
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
witajcie!
Beata - gratuluję Julii Zanka - cały czas trzymam kciuki! innych wizyt i badań też gratuje i permanentnie trzymam za wszystkie kciuki )Nerola - walnę cię kiedyś za tego Tadeusza za raka też - może masz zwykłą alergie - wiosna idzie i zaczyna pylić.u mnie remont na całego i ciągłe kłody - nie będę mieć łazienki na weekend bo wylewka nie wyschła, bojler przyszedł z dziurami, jakby ktoś do niego strzelał i takie tam kwiatki )
|
|
|
|
#1324 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!!!
Siedzę w pracy i chyba zaraz z nudów jajo zniosę. Wszystko już mam zrobione nikogo już nie ma to sobie chodziaż czytam co to u Was ciekawego. Przede wszystkim GRATULACJE dla Beatki pięknej księżniczki. Ciekawe czy i u mnie będzie tak samo, bo przeczucie od początku mam że chłopiec, tak jak Beatka. Juz nie moge sie doczekać ![]() Co do imion to u nas jak na razie bez zmian, Dominik i Zuzia ![]() U nas pogoda pod psem, szaro buro i ponuro.
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam do Zanki smsa zob co odp
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i myślę o niej cały czas - Julcia moja kochana!
|
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
Nerola, jak nie Iza ....to jakoś tak dziwnie będzie.ja już przywykłam
![]() A raka to ja mam raz na 2 tygodnie. Tylko w różnych miejscach - zależy gdzie boli. Mój T. już przywykł i nawet nie komentuje tego. da mi się wygadac wyplakac, a jak ból przechodzi i przychodzę do niego mówiąc: Wiesz co to chyba nie był rak. To się tylko uśmiecha.Kefir i jogurt do smarowania- jak najbardziej. mnie tez to zalecano,jak sobie antybiotykiem wybiłam florę bakteryjną. jest jeszcze cos takiego jak lactovaginal (dowcipny) jest tam bardzo dużo bakterii kwasu mlekowego, a środowisko TAM, trzeba właśnie zakwasic. Wiec jak najbardziej. Zanka kciuki głęboko zaciśnięte i wierzę że wszystko z Lenką będzie dobrze Beatko, gratulacje córki ![]() ![]() Chyba siły się teraz wyrównują. Kolina, to ty masz siostrę w UK i te ubranka ja kupuję w tym samym sklepie (primark). buciki dokładnie kosztowały 2.5 funta. Poproś ją by odwiedzała matalana. Tam też są czasami boskie przeceny. jak wrócą moje rzeczy z przeprowadzkowych wojaży to wkleję zdjęcia. A ostatnio kupiłam płaszczyk z kapturkiem przeciwdeszczowy (rozm. 3-6 miesięcy), w sam raz na wczesną jesień za..... 1 funta (4.60zl). Co wy na to? Albo beżowy kapelusik z tygryskiem- cena ta sama. wózki oglądamy i chyba zdecydujemy się na coś z iCandy. Słyszałyście o tej firmie może? |
|
|
|
#1328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też ostatnio musimy ograniczać grubsze wydatki bo w związku ze zmianą pracy tż-ta na razie krucho u nas z kasą, a do pierwszej wypłaty jeszcze trochę tż mówił że pierwsza wypłatę to trzeba przechulać - to ja mu na to że przechulamy na rzeczy dla Julki ![]() tiaa... ciekawe czy dotrzyma słowa ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
ja się jeszcze nie doczekałam żeby mi ktoś miejsca sam z siebie gdzieś ustąpił ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które otrzymały ankietę
Popsuły mi sie przyciski (chyba przez to, że zmieniłam na starszego Worda) Bardzo proszę zaznaczcie odpowiedzi kolorem czerwonym Muszę posiedzieć i poprawić te przyciski, jak bede drukowac to i tak kolor będzie widać Jeszcze raz dziękuję za pomoc |
|
|
|
#1331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zreszta moja babcia jest Iza i jest to najwspanialsza i najmilsza osoba na świecie...mam tez kolezanke Ize i rowniez jest mila i madra osoba ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() właśnie wszamałam obiada i idę się trochę polenić na łóziu........... |
||
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana - mam wozek tej firmy ale inny typ. sa dobre jakosciowo. szkoda ze takie ma male kola i tej raczki nie ustawisz ale 300 zl to malutko wiec warto sie zastanowic
sloneczko - ja katar lecze apapem. bo nic nie mozna przeciez innego niz paracetamol wiec z dwojga zlego wole sie nafaszerowac i zeby mi minelo bo jak nei mija to zaraz mi na gardlo scieka i jest tylko gorzej... brunetka - ja kobiet pracujaca, ale worda nie mam, a nie wiem czy w open office moge to otworzyc. ale próbuj. w razie czego wysle inaczej odpowiedzi |
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
Witam nową mamę!
Ankieta wypełniona i wysłana i nawet sama wymyśliłam, żeby na czerwono zaznaczać Ależ ja zdolna jestem (i skromna)![]() Nerola Iza to piękne imię! Sama chętnie bym tak córce dała na imię, choć na razie to nawet nie znam płci Dzidziolka. A z kasą to w tym miesiącu i u nas skromnie, ale za tydzień już wypłata męża będzie (moja za dwa i prawie po usg będę i może coś się dowiem, a jak się dowiem, to zaszaleję ). I w ogóle to pierwszy raz od szkoły średniej chyba wzięłam kasę od mamy, ale jak dają to biorę---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Monia ja otwarłam w open office, tylko nie wiem, czy z kolei to co napisałam, da się otworzyć w wordzie... |
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
OOooo szalone
Ja od samego rana mam gości i normalnie cały czas coś do zrobienia, dopiero teraz weszłam na wizaż. Dostaliśmy dzisiaj zaproszenie na ślub, w czerwcu będziemy się bawić potem upiekłam kołaczyki, bo został mi drożdże których mi było szkoda ![]() Dzisiaj wizyta, powiem Wam że pierwszy raz się jej boję a sama nie wiem dlaczego Mam niby na 17:30 a pewnie wejdziemy później ![]() Z wiadomością kim jest Nasz lokator będę dopiero wieczorem, bo po ginie jedziemy od razu do moich rodziców ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
|
|
|
|
#1338 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Strasznie dużo dziś piszecie - mam robotkę na komputerze i nie potrafię się skupić tylko was podczytuje |
||
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tymczasem wstawię zdjęcie brzuchola
![]() Jutro zaczynamy 20 tydzień.
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
Brumek mamy prawie podobny termin a po mnie już dużo bardziej widać
![]() śliczny brzuszek
|
|
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Ale Ty szczuplutka jesteś!
Sama nosiłam rozmiar 36 i ciągle mi się wydawało, że brzuszka nie widać. I nagle w 17. tygodniu wyskoczył mi praktycznie z dnia na dzień i został Tylko, że ja już zdążyłam parę kilogramów przytyć (pani położna stwierdziła, że tylko wróciłam do swojej wagi, skoro ważę tyle, co pod koniec szkoły średniej ).
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się z ciepłego przyjęcia
Mam 24latka, rok po ślubie. Mieszkam na Lubelszczyźnie (okolice Lublina), kilka mamusiek z okolic LBN jest na wątku. Obecnie na zasiłku chorobowym, nie pracuję (utrzymanka tżta hihi tak się śmieję). Nie wiem co moge jeszcze o sobie napisać, pytajcie. A co do imienia: prawdopodobnie Naomi, takie niespotykane ale bardzo nam się podoba, aczkolwiek już sobie wyobrażam reakcję rodziny jak im wkońcu powiemy na jakie imię się zdecydowaliśmy, ale co tam, to nam ma się podobać.
|
|
|
|
#1343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak remont rozwalony to zawsze wyjdzie coś niespodziewanego - u nas zawsze przy okazji remontów wypadały jakieś inne wydatki - w zeszłe lato malowanie było i remont kuchni to nam się właśnie bojler rozszczelnił i trzeba było nowy kupić ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() trzymamy bardzo mocno daj nam znać jak tylko znajdziesz chwilkę bo z ciekawości pękniemy
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh obiadek prawie gotowy
![]() Dla meża pstrąg z ziemniaczkami, dla mnie łosoś z frytkami bo pstrąga nie lubię i surówka z kiszonej kapusty juz mi slinka cieknie....
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1346 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No cóż, ja w obecnej chwili noszę w sobie trzy gruszki choć nie do końca by się to zgadzało, bo tam dali wagę 350 g a nasza mała ma 477g. 5 gruszek? 6?![]() Noż kurde, a Ty cały czas laska ![]() Cytat:
I tak ma właśnie być ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Pochwale się wam moimi kochanymi amaryliskami i uciekam robić jakiś obiad - chodzi za mna zupa grzybowa ale jeszcze takiej nie robiłam ma któraś jakiś fajny przepis?
![]() :conf used:![]()
|
|
|
|
#1348 |
|
BAN stały
|
Poparzyłam sobie język sosem
To co?Mówicie,że Iza ma zostać? T. jest bez serca.Powiedział,że jak już wyleczę raka to mam mu napisać wiadomość do faceta. Oj poczeka sobie. |
|
|
|
#1349 |
|
Rozeznanie
|
ja mam za to w brzuchu słoik śledzi
![]() brumek jako kto pracujesz? bo widzę pięknego Maka jakieś studio graficzne?
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubię gotować ale czasem mnie wkurza że tylko ja musze myśleć "co na obiad?" nawet jak do Rzeszowa musze jechać, to albo dzień wcześniej coś zrobię wieczorem albo coś z zamrażarki wyjmę - np. fasolkę po bretońsku, czasem bigos, czasem jakieś kotlety mielone albo schabowe - bo jak robię i zostanie z obiadu to zamrażam żeby mieć na wypadek konieczności zrobienia szybkiego obiadu.Już się nie mogę doczekać kiedy będę musiała gotować tylko na naszej trójki ja już chce mieszkać na swoim..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Zakończone: 2
)
za raka też - może masz zwykłą alergie - wiosna idzie i zaczyna pylić.
Świr

potem upiekłam kołaczyki, bo został mi drożdże których mi było szkoda
za dzisiejsze wizyty !