TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 13:25   #3781
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
P0P - a jak w pracy po tym zwolnieniu? Szykujesz się na bezrobocie?
Jak na razie to nie ale kto wie??? Pożyjemy zobaczymy. Tylko że mi już tak bardzo nie zależy na tej pracy.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:23   #3782
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

apropo dawania, mala dostala kolejne butki od mojej mamy:P

MINKA DOKŁĄDNIE TE, KTOÓRE KUPIŁAŚ AMELCE!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:26   #3783
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A my własnie wróciłysmy z krótkiego spacerku bo deszcz nas przygnał ale się trochę przewietrzyłyśmy

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:32   #3784
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja sie w godzinke wyrobilam, kolezanka na herbatke weszla pogadalysmy i ide niedlugo jak tz wroci do szpitala do cioci bo ja zabrali wczoraj.
A.Camus
Stary 2011-03-25, 15:23   #3785
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

A ja chba wyjdę na jeszce jeden spacer. Zosia marudzi srasznie a zasnąć nie chce
Stary 2011-03-25, 15:27   #3786
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas pada
A.Camus
Stary 2011-03-25, 15:49   #3787
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
wasze dzieci małe bo jeszcze to mały problem, a ja już mam tak podniesione ciśnienie że kawy nie potrzebuję
oj ja też nie raz mam z rana podniesione z tego samego powodu

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Libra to ja chyba nadużywam słowa zanoszenie,bo aż tak mi się nie zaniósł żeby siny był(ja tak robiłam jak byłam mała) ale traci głos i oddech na chwile.
no właśnie różnie ludzie rozumieją słowo zanoszenie się , dla jednych zanoszeniem sie może już być zwykłe łaknie
Ja uwiezcie mi przezyłam koszmar z tymi bezdechami , dziecko sine prawie granatowe , nie rusza się buzia otwarta i ani oddechu ani dźwięku , koszmar po prostu
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 15:59   #3788
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie to moja az tak sie nie zanosila, ona na chwile tracila glos, nie robila sie sina tylko bezglosnie miala buzie otwarta i cala czerwona byla.
A.Camus
Stary 2011-03-25, 15:59   #3789
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
A obiad kiedy się je w tej technice?
po zrobieniu lekcji (przy założeniu że nie trwa to 3 godziny) no i ja obserwowałam to u 9-cio latka więc tej pracy domowej aż tak dużo nie miał

a u nas świeci słońce i TZ się spaceruje z Gabrysią a ja zaraz mam korka.

moje tłumaczenie przeszło redakcję praktycznie bez ani jednej poprawki:jupi :ale ulga! może będzie z tego jakaś współpraca dalsza-oby
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:23   #3790
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja doceniam wszystkie prezenty bez wzgledu na to czy mnie sie podobaja czy nie nawet jesli sa za 5 zl czy baton w czekoladzie przyniesiony, nikt nie musi jej nic kupowac bo to nie czyjes dziecko tylko nasze i jak dostaje nawet jakas czekoladke to grzecznie dziekuje i sie usmiecham, tz zjada bo ja czekolady nie lubie a komus nie jest przykro.
Pewne sytuacje tez wymagaja od nas innych zachowan i trzeba wyczuc kiedy co i jak.

Pop dla mnie nie byloby wazne co kupila, nie musisz tego Oliwce dawac jesli nie chce to zreszta i tak zabawka lezy a jak chce niech kupuje.
ja teraz sobie przypomniałam że jak kuzynki synek miał nie cały rok to jak byłam u niech zapomniałam całkiem że mały jest i nie kupiłam ani żadnego soczku(normalnie bym to właśnie kupiła) i wygrzebałam z torby grześka w czekoladzie i mu dałam ona mine miała nie tęgą ale nic nie powiedziała
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tak popatrzyłam na ten doemotywator koci który wstawiła Gmyrelka i znalazłam podobne zdjęcie mojego.

Toż to chyba rodzina.
hehe tylko butki z piwem brakuje

My do nikogo nic nie dostajemy , nikt nam nic nie kupuje i wcale tego nie oczekujemy a wręcz powiedziałam wprost że żadnych prezentów nie chcemy , nie czekamy na nie tak na chrzciny jak i na roczek .
Tez doszliśmy do wszystkiego sami i sie cieszymy i jestem z tego dumna jak i z porodu naturalnego

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

O przepraszam dostaliśmy dom w spadku jednak cały do remontu i to wszystko już robiliśmy sami .
Mrowak mój jak miał 9-10lat to miał od cholery zadawane ,że to odrabianie trwało nie raz do wieczora niestety

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

My dzisiaj po szczepieniu MMR i Meningo , Miko okazał się dzielny i prawie nie płakał dopiero przy drugim wkłuciu troszkę , na razie nie marudzi , mam nadzieje ze nie będzie po żadnych szczepionkach nie było żadnych sensacji .
I chyba jednak zaszczepię na tą ospę ale czekam do lata bo teraz ospa u nas szaleje i jeśli nie zachoruje to zaszczepimy.
I starszego będę szczepić na meningo.
Pogoda paskudniarska ,wieje, zimno ,ponoć jutro u nas śnieg z deszczem ma padać brrrrr
Stary 2011-03-25, 16:52   #3791
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
nie no, niekoniecznie-jak nie drzwiami i nie oknem to kominem się trzeba wpychać.

zaobserwowana technika z USA: dziecko wraca ze szkoły i od razu siada do odrabiania lekcji. Nie za pół godziny, za dwie czy wieczorem-od razu. Jest na świeżo z pamięcią co było, a potem ma spokój do końca dnia-ewentualnie jakieś przygotowanie się do testu itd. Ale lekcje a dnia na dzień odrabia od razu po przyjściu do domu. Być może tego będę się starała nauczyć Gabrysię za parę lat, bo widziałam na własne oczy, że zdaje to egzamin i potem po południu nie trzeba toczyć walki o przerwanie zabawy i skupienie się na lekcjach. No, chyba że w praniu okaże się, że nie podołam.

u nas podobnie

tak, to ja pisałam-dzięki, już zaglądam

ponawiam pytanie o TERMOMETR
ja też tak byłam nauczona, prosto ze szkoły do lekcji

mój tż też niczego Zosi nie żałuje, a nawet kupuje droższe rzeczy niż ja. On woli kupić mniej ale lepsze tak było np. z sankami, fotelikiem itd.

Nam rodzice dużo pomagają. My mieszkamy z moimi rodzicami i nie płacimy za nic, ale za to budujemy domek i oni wiedzą na co kasa idzie. Zosia też od moich rodziców jak i od teścia też zawsze coś dostaje. Oni wolą jej dać pieniądze niż coś kupic. Chociaż moja mama nie może się opamiętać i kupuje drogi ubrania Zosia i zabawki. Nie zwraca uwagi co ile kosztuje, ale ją stać na to. Jak by nie było to by nie kupowała. A Zosia najbardziej się cieszy z takich pierdół książeczki za 5 zł itd.

Ja od rana w kuchni, ale już prawie wszystko porobione.
Oliwka dzięki za przepisy na surówki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:41   #3792
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja tak nie mialam, wracalam ze szkoly , jadlam obiad , odpoczelam chwile i dopiero lekcje robilam i mi to odpowiadalo w 100%

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

agnieszka jak samopoczucie???

jak dajesz rade nie nosic malucha?
A.Camus
Stary 2011-03-25, 19:20   #3793
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

No właśnie Aga - jak Ty to robisz że Karinki nie nosisz?? Kiedy się dowiesz jaka płeć ?? Masz jakieś przeczucia?

Sara rozumiem że Ty na roczek wszystko szykujesz?? Ja AŻ zaraz zrobię kajmaka i sałatkę z tuńczyka i to wsio :P Ale jak już pisałam - idziemy do restauracji

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-25 o 19:21
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:58   #3794
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A my byłysmy jeszcze na jednym spacerze bo mala była senna a nie chciala usnąc. Trochę padało ale nałozylam folie, na mój łepek kaptur i polaziłyśmy godzinkę. Wercia pospała. No i teraz tez juz śpi... a my pijemy piwko

Zero odzewu na moją prośbę o pomoc w urządzeniu pokoju

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

mrowak- nikt nie odpowiedział Ci na temat termometru ja miałam ten do ucha ale wercia mi zaśliniła i nie działa ale moge polecić bo był ok. A jak mierzłaś temp. do tej pory??

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

la_wenda- widzę Cię, co u was??

A gdzie się podziała Sismuerte??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-03-25, 20:04   #3795
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mrowak mój jak miał 9-10lat to miał od cholery zadawane ,że to odrabianie trwało nie raz do wieczora niestety
tamten chłopiec to Amerykanin- u nich jest całkiem inny system nauczania, miał mało zadawane raczej

Asia, mieliśmy (Mamy nadal ) elektroniczny, ale on mierzy jak mu się podoba-na czole np, wychodzi temp OK, a w uchu gorączka i to taka spora i bądź tu mądra. Muszę kupić inny.

Dziewczyny, nie macie termometrów czy co?????
Stary 2011-03-25, 20:05   #3796
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

ponawiam pytanie o TERMOMETR
Ja mam zwykły elektroniczny i taki mi pasi

Cytat:
ja teraz sobie przypomniałam że jak kuzynki synek miał nie cały rok to jak byłam u niech zapomniałam całkiem że mały jest i nie kupiłam ani żadnego soczku(normalnie bym to właśnie kupiła) i wygrzebałam z torby grześka w czekoladzie i mu dałam ona mine miała nie tęgą ale nic nie powiedziała

hehe tylko butki z piwem brakuje

My do nikogo nic nie dostajemy , nikt nam nic nie kupuje i wcale tego nie oczekujemy a wręcz powiedziałam wprost że żadnych prezentów nie chcemy , nie czekamy na nie tak na chrzciny jak i na roczek .
Tez doszliśmy do wszystkiego sami i sie cieszymy i jestem z tego dumna jak i z porodu naturalnego

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

O przepraszam dostaliśmy dom w spadku jednak cały do remontu i to wszystko już robiliśmy sami .

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

My dzisiaj po szczepieniu MMR i Meningo , Miko okazał się dzielny i prawie nie płakał dopiero przy drugim wkłuciu troszkę , na razie nie marudzi , mam nadzieje ze nie będzie po żadnych szczepionkach nie było żadnych sensacji .
I chyba jednak zaszczepię na tą ospę ale czekam do lata bo teraz ospa u nas szaleje i jeśli nie zachoruje to zaszczepimy.
Pogoda paskudniarska ,wieje, zimno ,ponoć jutro u nas śnieg z deszczem ma padać brrrrr
Moje miały kontakt z weekend z dzieckiem które teraz zachorowało ( bo się 2 tyg zaraża ) zobaczymy czy dostaną bym miała z głowy , jakby Ci młody załapał a byś zaszczepiła to by nie dostał . nie raz tak ludzie robią jak wiedzą że panuje a mają np wyjazd zagraniczny idą i szczepią .
Stary 2011-03-25, 20:09   #3797
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Asiu ja myślę że jak większość macie w kolorach ziemi(brązach) to warto już sie tego trzymać, i ja bym na twoim miejscu tą ścianę pomalowała na jaśniejszy kolor taki kawa z mlekiem, i Ewentualnie jak już będzie ciemniejsza kanapa to jakiś tryptyk na ścianę w kolorze ciemnego i jasnego brązu żeby połączyć kolory

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:16   #3798
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Asiu ja myślę że jak większość macie w kolorach ziemi(brązach) to warto już sie tego trzymać, i ja bym na twoim miejscu tą ścianę pomalowała na jaśniejszy kolor taki kawa z mlekiem, i Ewentualnie jak już będzie ciemniejsza kanapa to jakiś tryptyk na ścianę w kolorze ciemnego i jasnego brązu żeby połączyć kolory
A reszta ścian?? Może zostać cafe late??
Zaprosiłam Cie na n-k

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-03-25, 20:19   #3799
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

mrowak- nikt nie odpowiedział Ci na temat termometru ja miałam ten do ucha ale wercia mi zaśliniła i nie działa ale moge polecić bo był ok. A jak mierzłaś temp. do tej pory??

Aśka ja się nie wypowiadam na temat dziecinnych pokoi bo nie podobają mi się te wszystkie kolorowe(różowe)dyrdyma ły
A co do termometru to Mrowak juz drugi raz pyta i wtedy kilka dziewczyn jej odpisało i ja też
Cytat:
tamten chłopiec to Amerykanin- u nich jest całkiem inny system nauczania, miał mało zadawane raczej

Asia, mieliśmy (Mamy nadal ) elektroniczny, ale on mierzy jak mu się podoba-na czole np, wychodzi temp OK, a w uchu gorączka i to taka spora i bądź tu mądra. Muszę kupić inny.

Dziewczyny, nie macie termometrów czy co?????
A u nas jak zwykle to co nie zdążą w szkole to do domu niech matka siedzi do wieczora a co , chory system najpier poczatkowe klasy nastawione na zabawę bardziej niż naukę a potem wielkie bum i dzieci są w szoku
Ja mam elektroniczny brauna ale nei polecam bo mierzy tak jak Twój jak chce i mierzę zwykłym rtęciowym pod pachą
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moje miały kontakt z weekend z dzieckiem które teraz zachorowało ( bo się 2 tyg zaraża ) zobaczymy czy dostaną bym miała z głowy , jakby Ci młody załapał a byś zaszczepiła to by nie dostał . nie raz tak ludzie robią jak wiedzą że panuje a mają np wyjazd zagraniczny idą i szczepią .
nie no teraz muszę odczekać po tym i mi się prawie zejdzie z następnym na 16 mies. teraz już miałam opóźnione prawie 2 miechy a znając zycie jakiś katarzysko po drodze się trafi i tak sie zejdzie do lata
Stary 2011-03-25, 20:27   #3800
ania p
Zakorzenienie

Ana co sądzisz ?
http://moda.allegro.pl/hm-spodnie-je...511899730.html
do tych bym miała super włoskie buty z jeansu klapki ale z górą nie wiem cholerka jak to wytłumaczyć
I takie
http://moda.allegro.pl/hm-spodnie-ch...511820042.html
Stary 2011-03-25, 20:28   #3801
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
A reszta ścian?? Może zostać cafe late??
Zaprosiłam Cie na n-k
jeżeli chodzi o kolory z duluxa to najbardziej pasuje kawa z przyjacielem do cafe late, tak żeby ciągle było przytulnie,a nie za ciemno do kanapy i mebli wenge.

Stary 2011-03-25, 20:29   #3802
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Darusia przecież jak dziecko się zanosi to właśnie wtedy łapie bezdech i po to sie dmucha żeby ono złapało to powietrze i się nim zachłysneło żeby go nabrało.
To Twoja się widocznie nie zanosi , mój sie tak zanosił że się już siny robił ,chyba bym zwariowała jakbym miała czekać , tylko bardzo silne dmuchnięcie albo lodowata woda na buzię -przemywać
Nie wolno natomiast potrząsać ani wkładać nic do buzi
Może to czekanie się odnosi do większych dzieci ale na pewno nie takich maleńkich ,Miko miał wtedy kilka miesiecy
moja się zanosi, ale to jak płacze, ja nie widzę w tym nic niebezpiecznego, więc chyba mówimy o czymś innym, bo jak np. próbuje coś wymusić to tak płacze, że robi się czerwona i nie wydaje dźwięku, ale jak jej dam to coś co che, to już jest ok.
Ja na początku miałam na myśli zanoszenie się, to takie jak dziecko tak długo płacze, potem przestaje, ale nadal tak się jakby zanosi... nie wiem jak to wytłumaczyć
Libra to twój Miko na pewno zanosił sie inaczej niż Amelka, ona nie zanosi się groźnie, przynajmniej tak mi sie wydaje

Cytat:
No - ja widzę po Patryku, że im większe dziecko, tym większe problemy. Patryk nienawidzi odrabiania lekcji, potrafi płakać, rzucać się na glebę i ostatni hit - walić głową o kafelki w wc. Załamujące.
masakra

Cytat:
Moje dziecko juz dziś po jednym ataku histerii Ale takiego jeszcze nie bylo... nie szło jej posadzić, polożyć na plecach, na brzuchu bo glowę odchylała mocno do tyłu i się szarpala... a jak ją odłozylam to się wiła na wszystkie strony i ryk nie z tej ziemii. A jak tylko wzielam ją na rece bo juz nie dawalam rady (pomyślałam, ze cos ją bardzo boli) to od razu spokój i uśmiech... wiec ona po prostu tak mnie sprawdza... chce ja odkładac do łózeczka żeby sie wykrzyczała ale boje sie, że łózeczko bedzie traktowała jak karę i nie bedzie chciała w nim spac... co robić??
megi- moja własnie w tych nerwach tak machala łapkami, ze jakby specjalnie biła się po buzi...
Asiulek nie zwracaj uwagi na nią, jak Amelka zaczyna coś kombinować to mijam ją tak jakbym jej nie widziała, idę do drugiego pokoju i mówię np. "o pieski idą" i ona szybko przybiega.
Jak chce ją np. ubrać a ona się tak wije jak Wercia to zostawiam ją na chwilę i też ją wołam, że ptaszki za oknem czy coś, daję jej coś do ręki, czego jeszcze nie miała, ona z zaciekawieniem ogląda a ja ją ubieram. Zawsze staram się tak obkręcić, żeby nie dostała tego co wymusza, daję jej coś innego, ale dopiero jak się uspokoi.

Cytat:
Ona do końca nie jest normalna. Jak zaczynałam się spotykać z Adamem, znalazła mnie na nk i wysłała mi wiadomość, bełkot + zakończenie: " i od✂✂✂✂✂✂✂ się od mojego dziecka" A to były same poczatki nawet Patryka na oczy nie widziałam.
Ona jest brzydka. Serio. Nigdy nie była ładna, ale Adaś poleciał na sex - to była jego pierwsza dziewczyna. Łatwa, on naiwny, pomylił chcicę z miłością chyba.
Wiecie - mogłaby być na naszym wątku - ma córkę z samego początku marca 2010 :P
może to któraś z nas

Cytat:

[/COLOR]A ja nie lubię jak małej coś kupuje Matka TZ. Rozumiem że ona też chce coś od czsu do czasu kupić małej ale kupuje takie badziewa że ja sie boja tego dziecu dawać.
Jakieś 2 miesiące temu kupiła lalką taką płacząco mówiącą. Oczywiście lalka po tygodniu już nie mówiła. A ostatnio patrze i lalka nie ma oko. I nie mam pojęcia gdzie jest to oko. Lalka bez atestu kupiona w sklepie za "wszystko za 5 PLN" - BEZNADZIEJA. MAła całkowicie nią nie jest zainteresowana. I tak jest ze wszystkimi jej prezenami.
Tłumaczę że Oliwka od niej ma i tak największy prezent bo się nią opiekuje i nie musi nic kupować.
wiem, że to nie jest śmieszne, ale jak przeczytałam, że lalka nie ma oka to zaczęłam się śmiać

ja nie umiem komuś powiedzieć, że badziew, bo wiem, że sama bym się głupio czuła jak bym się starała, a ktoś by mi powiedział, że bardzie kupiłam może zbyt wrażliwa jestem

Cytat:
Toż to Ciebie buty podniecają. Cały czas nakręcona byś chodziła
o tym samym pomyślałam, że Izazula musiałaby miec tz na zapleczu

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
apropo dawania, mala dostala kolejne butki od mojej mamy:P

MINKA DOKŁĄDNIE TE, KTOÓRE KUPIŁAŚ AMELCE!
te co Amelka ma z Deichmana czy te co kupiłam z tobą?

Cytat:
[/COLOR]My dzisiaj po szczepieniu MMR i Meningo , Miko okazał się dzielny i prawie nie płakał dopiero przy drugim wkłuciu troszkę , na razie nie marudzi , mam nadzieje ze nie będzie po żadnych szczepionkach nie było żadnych sensacji .
przypomniałaś mi, że musze z małą na szczepienie iść

Ja jakieś 3 godziny temu zjadłam kanapkę grillowaną i ciągle ją czuję w żołądku, aż mi niedobrze a jutro do szkoły, heh i na rano mam ćwiczenia terenowe, świetnie a ma byc zimno tak mi się nie chcę!! niech ten semestr mija, bo straszna nuda
Stary 2011-03-25, 20:31   #3803
mloda1989
Zakorzenienie

asiulek a moze jakas tapete byscie tam dali?? te na flizelinie super sie klei a efekt bedzie na pewno wiekszy niz pomalowana sciana
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 20:32   #3804
evitka21
Zakorzenienie

I znów sie nie wyrabiam z czytaniem,dwa dni do tyłu i już dziesiątki stron....udało się nadrobić na raty, ale już nie wszystko pamiętam co chciałam komu napisać. No mniejsza o to

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
Czesc laseczki.
mam problem, szukam wózka na alegro cały weekend i kurcze mam duzy problem. szukam spacerówki tylko zeby nie miała kół plastikowych i w miare rozsadnej cenie tzn, do 500 zł, macie jakies pomysły? bo kurde wiosną smierdzi a moje dziecie bez wózka.
Asiulek, ten delti dot to fajna parasolka jest-oglądałam w sklepie i się nad nią zastawiałam. Jest dość duża w środku, zabudowana, nawet budka ma taką dodatkową część rozpinaną, regulowaną wys.rączek i całkiem miękkie zawieszenie. Wygląd może nie rzuca na kolana, ale jest funkcjonalny.

ALE jak nie musi być koniecznie parasolka (znaczy w kijek składana) to polecam mój wózek- CONECO FORTUNA. http://allegro.pl/wozek-fortuna-baby...516180632.html
Mamy czarny. Na all kupiłam za 315zł (najpierw zmacałam go w sklepie).
Młoda jeździ nim od września i super się sprawdza ( z wyjątkiem mocno śniegowej aury).W środku jest dużo miejsca (więcej niż w spacerówce od trzyfunkcyjnego), rozkłada się do spania, podnóżek też, ma duży kosz na zakupy, fajną osłonkę (ocieplnana jakby i fajnie montowana). jests stabilny, dobrze się podbija

Te co wklejałaś z baby design to wg mnie strasznie pokraczne są, Takie szerokie i niby duże, ale wielkość siedziska jest normalna, tylko właśnie ten stelaż taki pokracznie zrobiony i niezgrabny. Mi się na żywo nie podobają.

I jeszcze w sprawie "krzywych nóżek", to byłam wczoraj z lenką u ortopedy w sprawie bioderek, ale przy okazji się zapytałam o te niby krzywe nożki (moja ma jak na beczce prostowane) i lekarka powiedziała, że to jest normalne u dzieci , które szybko zaczynają chodzić (moja całkiem sama przed 11 mies, a przy meblach to chyba przed 10), i to się musi samo ustawić i nie ma żadnych powodów do niepokoju,
A i polecała w domu chodzenie bez kapci, żeby się lepiej te stawy ułożyły
a w ogóle gdzieś ostatnio czytałam, że zdaje się tylko 12% dzieciaczków samodzielnie chodzi przed ukończeniem roczku

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
1. czy przechodząc z mleka 2 na 3 też trzeba je mieszać itp? ja nie mam pojęcia jak to się robi... ja odstawiłam cyca i zaczęłam jej dawać 2ke... jak teraz mam wprowadzić 3ke?
2. czy wy nadal używacie wody mineralnej do przygotowania mleka? czy juz robicie na kranówie? ja sie zastanawiam czy nie zacząć robić na kranówie... mamy filtr do wody i na tym bym jej robiła... chociaż mi ta woda z filtra nie smakuje.. gorzkawa mi sie wydaje;/
Mozna mieszać, ale nie jest to konieczne.
Ja używam ciągle przegotowanej kranówy

Cytat:
pytanie: podajcie proszę linki do sprawdzonych, porządnych termometrów, bo ja z moim nie wytrzymam dłużej (dzieciowych oczywiście)
polcam termometr do uch i czoła ultramed. Zanim go kupiłam zrobiłam mega risercz i u nas też sprawdza się superowo
http://allegro.pl/ultramed-termometr...489638909.html
(zobaczcie jaka ta dziewczynka do werci podobna)

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
no ja sobie odpuscilam te ciapy co tu widzialam, bo one dupne byly; cale miekkie; zapietek tez; wiec chyba nie bardzo?

W ogole JA TEGO NIE ROZUMIEM; NAPROWADZCIE MNIE PLIS:
wskazane jest dla stop pomykanie boso, dla bobaska w skarpetkach po domu, wiec dlaczego wazne sa buciki z TRZYMAJACYM zapietkiem np; chodzi o to pewnie, ze w buciku stopka juz przez podeszwe nie pracuje tak jak na podlozu bezposrednio, czy tak?
No bo jak już młode buty nosi to muszą mu/jej się dobrze na stopce trzymać żeby prosto chodziło i stopki się nie wykoślawiały. Nie wiem czy dobrze tłumaczę, ale chodzi o to że dzięki temu zapiętkowi stopki są buciku dobrze ułożone. A jak dzieć chodzi boso, to nie ma obawy, że może mu się stopa krzywo ułożyć i się tak, że tak powiem, przyzwyczai. Ale namotałam

Cytat:
Pomijając inne aspekty - słowo "urodź" spowdowało u mnie nagły skurcz macicy i spadek chęci na dzieci
ja potomstwa więcej nie planuję, ale "urodź" i tak zimny pot wywołuje

Dziewczyny, karmiące młode NAN pro 3
my się właśnie przestawiamy z pepti i mam pytanko-gdzie najtaniej? na razie wychodzi mi że ze w rosmanie to większe opakowanie 600g za ok 22zł (w promo chyb nawet niecałe 19zł). Jest gdzieś taniej?

W temacie tej pomocy, to my tez wszystko sami, moi teściowie to emeryci i jak treściowa chce coś dać czy kupić, to mi wręcz głupio brać, choć to drobiazgi, bo wiem, że im też się nie przelewa.

A żyjemy teraz z jednej (niewysokiej) pensji, ja na wychowawczym i nie jest źle.
Najlepiej jest z ubrankami- mam dla małej mnóstwo, prawie same firmówki i chyba 99% z lumpków. Nowych ubranek to od noworoda miałam dosłownie kilka (jakieś body i pajace z tesco w paczkach, pare czapeczek, skarpetek) i taki zestaw pajacy za 30zł to chyba najdroższa rzecz jaką lence kupiłam. Przeważnie ubranka kosztują mnie 1-5zł, ew.jakieś tam kurtki czy kombinezony to góra 10-20zł. Juz nie wiem gdzie to trzymać, bo przynajmniej raz w tyg. na łowy się zapuszczam i często z całą reklamówką wracam . I najlepsze jest to że na ogół je odsprzedaję drożej niż kupiłam (bo młoda ponosi i ciągle są w idealnym stanie).
Zresztą z innych rzeczy typu mata, wanienka, jakieś tam droższe zabawki to często kupuję używki i te z których młoda "wyrosła" to nawet drożej sprzedałam

BTW Są gdzieś teraz dobre promocje na pampuchy?

Baobabku, dokładnie rozumiem twoje rozterki pracowe, bo mimo, że jestem na wychowawczym i jeszcze na nim zostaję, to i tak mi się włos jeży na myśl o powrocie. I moje wścieki i frustracje są dokładnie takie jak twoje (papierologia, zacofanie językowe, głupi rodzice, rozwydrzone dzieci, ciągła potrzeba bycia w skzole-rady-srady...)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-03-25 o 21:02
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:47   #3805
mloda1989
Zakorzenienie

pmapki w realu 4...70szt po 44zl
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:50   #3806
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Mrowak - my mamy termometr kupiony w Lidlu taki do ucha i do czoła. Chyba obrze mierzy ale tak naprawdę to tylko raz porządnie się przydał

Cytat:
Asia a siępogubiłam. To chodzi o Wasz pokój czy Werci ?
No i Wam musza się kolory podobać, nie wiem co lubisz
Stary 2011-03-25, 20:51   #3807
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
pmapki w realu 4...70szt po 44zl
e to jeszcze na lepszą poczekam (jeszcze mam mały zapasik, ale topnieje powoli)

miały byc w zeszłym tyg w carrefourze giga-mega-super-paki, po 80zł, ale 3 razy byłam i "nie dowielźli"

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:56   #3808
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

a moje chłopaki najlepiej bawią sie samochodami z rzeczy za 5 zł, lub kiosków, ważne żeby napęd był Od teściowej takie dostają w prezentach i są bardzo zadowoleni. Choć Eri ostatnio uwielbia Erykowe metalowe auta takie większe co sie otwierają bagażnik, drzwi. Przynajmniej w kuchni szafkami nie trzaskaa tylko w samochodzie.

Kupilam mu dziesiaj takie zwykłe tenisówki do biegania po domu, zakladane bez zapinania, bo mają gumki, i mięciusia podeszwa, takie zamiast skarpet z absem.

lece do tz, a jutro idę sobie coś kupić jakąś bluzkę, czy sukienkę takie na codzień. I jeszcze chciałabym kupić sobie balerinki, ale nie wiem jakie teraz takie modniejsze żeby jakiegoś niewypału nie kupić, jak wiecie co na czasie to proszę o linki

Dobrej nocki

Stary 2011-03-25, 20:59   #3809
minka26
Wtajemniczenie

mrowak ja termometr mam w tym stylu
http://allegro.pl/termometr-cyfrowy-...516176024.html
nie wiem czy dokładnie ten, ale wygląda podobnie, za swój chyba z 16zł zapłaciłam, kiedyś mi się wydawało, że za każdym razem inaczej mierzy, ale może źle trzymałam a poza tym różnica i tak była jednej dziesiątej. Chciałam kupic inny, ale w końcu ten mi dobrze służy, bo ja do tej pory to nie miałam "przyjemności" używać go zbyt często.

ja bym w szkole uczyć nie mogła cierpliwości nie mam, tzn mam przez pierwszą godzinę.

A z moim chrześniakiem to mama ma takie przeboje jak Libra z Adasiem, dobrze mi sie ciebie czyta, bo wtedy widzę, że Kamil nie jest "inny", opowiadam potem mamie, że to ten wiek i kiedyś minie

mieszkam w MIEŚCIE... słychac że weekend, co chwila gdzieś muzyka, a teraz za blokiem papę drze... ehhh młodość
Stary 2011-03-25, 21:01   #3810
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
I
polcam termometr do uch i czoła ultramed. Zanim go kupiłam zrobiłam mega risercz i u nas też sprawdza się superowo
http://allegro.pl/ultramed-termometr...489638909.html
(zobaczcie jaka ta dziewczynka do werci podobna)

yyyyy......to może ja baterie wymienię, bo mam właśnie ten
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości