|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Jak na razie to nie ale kto wie??? Pożyjemy zobaczymy. Tylko że mi już tak bardzo nie zależy na tej pracy.
#3782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
apropo dawania, mala dostala kolejne butki od mojej mamy:P
MINKA DOKŁĄDNIE TE, KTOÓRE KUPIŁAŚ AMELCE!
![]() |
#3783 |
Zakorzenienie
|
A my własnie wróciłysmy z krótkiego spacerku bo deszcz nas przygnał
![]() ![]()
#3784 |
Zakorzenienie
|
no ja sie w godzinke wyrobilam, kolezanka na herbatke weszla pogadalysmy i ide niedlugo jak tz wroci do szpitala do cioci bo ja zabrali wczoraj.
![]() |
#3785 |
Zakorzenienie
|
A ja chba wyjdę na jeszce jeden spacer. Zosia marudzi srasznie a zasnąć nie chce
#3786 |
Zakorzenienie
|
u nas pada
![]() |
#3787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja uwiezcie mi przezyłam koszmar z tymi bezdechami , dziecko sine prawie granatowe , nie rusza się buzia otwarta i ani oddechu ani dźwięku , koszmar po prostu |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3788 |
Zakorzenienie
|
nie to moja az tak sie nie zanosila, ona na chwile tracila glos, nie robila sie sina tylko bezglosnie miala buzie otwarta i cala czerwona byla.
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
po zrobieniu lekcji (przy założeniu że nie trwa to 3 godziny
![]() a u nas świeci słońce i TZ się spaceruje z Gabrysią a ja zaraz mam korka. moje tłumaczenie przeszło redakcję praktycznie bez ani jednej poprawki ![]() ![]()
#3790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My do nikogo nic nie dostajemy , nikt nam nic nie kupuje i wcale tego nie oczekujemy a wręcz powiedziałam wprost że żadnych prezentów nie chcemy , nie czekamy na nie tak na chrzciny jak i na roczek . Tez doszliśmy do wszystkiego sami i sie cieszymy i jestem z tego dumna jak i z porodu naturalnego ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- O przepraszam dostaliśmy dom w spadku jednak cały do remontu i to wszystko już robiliśmy sami . Mrowak mój jak miał 9-10lat to miał od cholery zadawane ,że to odrabianie trwało nie raz do wieczora niestety ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- My dzisiaj po szczepieniu MMR i Meningo , Miko okazał się dzielny i prawie nie płakał dopiero przy drugim wkłuciu troszkę , na razie nie marudzi , mam nadzieje ze nie będzie po żadnych szczepionkach nie było żadnych sensacji . I chyba jednak zaszczepię na tą ospę ale czekam do lata bo teraz ospa u nas szaleje i jeśli nie zachoruje to zaszczepimy. I starszego będę szczepić na meningo. Pogoda paskudniarska ,wieje, zimno ,ponoć jutro u nas śnieg z deszczem ma padać brrrrr |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tż też niczego Zosi nie żałuje, a nawet kupuje droższe rzeczy niż ja. On woli kupić mniej ale lepsze tak było np. z sankami, fotelikiem itd. Nam rodzice dużo pomagają. My mieszkamy z moimi rodzicami i nie płacimy za nic, ale za to budujemy domek i oni wiedzą na co kasa idzie. Zosia też od moich rodziców jak i od teścia też zawsze coś dostaje. Oni wolą jej dać pieniądze niż coś kupic. Chociaż moja mama nie może się opamiętać i kupuje drogi ubrania Zosia i zabawki. Nie zwraca uwagi co ile kosztuje, ale ją stać na to. Jak by nie było to by nie kupowała. A Zosia najbardziej się cieszy z takich pierdół książeczki za 5 zł itd. Ja od rana w kuchni, ale już prawie wszystko porobione. Oliwka dzięki za przepisy na surówki ![]()
![]() |
#3792 |
Zakorzenienie
|
a ja tak nie mialam, wracalam ze szkoly , jadlam obiad , odpoczelam chwile i dopiero lekcje robilam i mi to odpowiadalo w 100%
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- agnieszka jak samopoczucie??? jak dajesz rade nie nosic malucha?
![]() |
#3793 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie Aga - jak Ty to robisz że Karinki nie nosisz?? Kiedy się dowiesz jaka płeć
![]() Sara rozumiem że Ty na roczek wszystko szykujesz?? Ja AŻ zaraz zrobię kajmaka i sałatkę z tuńczyka i to wsio :P Ale jak już pisałam - idziemy do restauracji ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-03-25 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zakorzenienie
|
A my byłysmy jeszcze na jednym spacerze bo mala była senna a nie chciala usnąc. Trochę padało ale nałozylam folie, na mój łepek kaptur i polaziłyśmy godzinkę. Wercia pospała. No i teraz tez juz śpi... a my pijemy piwko
![]() Zero odzewu na moją prośbę o pomoc w urządzeniu pokoju ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- mrowak- nikt nie odpowiedział Ci na temat termometru ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- la_wenda- widzę Cię, co u was?? A gdzie się podziała Sismuerte??
#3795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia, mieliśmy (Mamy nadal ) elektroniczny, ale on mierzy jak mu się podoba-na czole np, wychodzi temp OK, a w uchu gorączka i to taka spora i bądź tu mądra. Muszę kupić inny. Dziewczyny, nie macie termometrów czy co?????
![]() |
#3796 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam zwykły elektroniczny i taki mi pasi
Cytat:
![]() |
#3797 |
Zakorzenienie
|
Asiu ja myślę że jak większość macie w kolorach ziemi(brązach) to warto już sie tego trzymać, i ja bym na twoim miejscu tą ścianę pomalowała na jaśniejszy kolor taki kawa z mlekiem, i Ewentualnie jak już będzie ciemniejsza kanapa to jakiś tryptyk na ścianę w kolorze ciemnego i jasnego brązu żeby połączyć kolory
![]()
![]() |
#3798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaprosiłam Cie na n-k ![]()
![]() |
#3799 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do termometru to Mrowak juz drugi raz pyta i wtedy kilka dziewczyn jej odpisało i ja też ![]() Cytat:
![]() Ja mam elektroniczny brauna ale nei polecam bo mierzy tak jak Twój jak chce i mierzę zwykłym rtęciowym pod pachą Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Zakorzenienie
|
Ana co sądzisz ?
http://moda.allegro.pl/hm-spodnie-je...511899730.html do tych bym miała super włoskie buty z jeansu klapki ale z górą nie wiem cholerka jak to wytłumaczyć ![]() I takie http://moda.allegro.pl/hm-spodnie-ch...511820042.html
#3801 |
Zakorzenienie
|
jeżeli chodzi o kolory z duluxa to najbardziej pasuje kawa z przyjacielem do cafe late, tak żeby ciągle było przytulnie,a nie za ciemno do kanapy i mebli wenge.
![]() |
#3802 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na początku miałam na myśli zanoszenie się, to takie jak dziecko tak długo płacze, potem przestaje, ale nadal tak się jakby zanosi... nie wiem jak to wytłumaczyć ![]() Libra to twój Miko na pewno zanosił sie inaczej niż Amelka, ona nie zanosi się groźnie, przynajmniej tak mi sie wydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak chce ją np. ubrać a ona się tak wije jak Wercia to zostawiam ją na chwilę i też ją wołam, że ptaszki za oknem czy coś, daję jej coś do ręki, czego jeszcze nie miała, ona z zaciekawieniem ogląda a ja ją ubieram. Zawsze staram się tak obkręcić, żeby nie dostała tego co wymusza, daję jej coś innego, ale dopiero jak się uspokoi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie umiem komuś powiedzieć, że badziew, bo wiem, że sama bym się głupio czuła jak bym się starała, a ktoś by mi powiedział, że bardzie kupiłam ![]() ![]() o tym samym pomyślałam, że Izazula musiałaby miec tz na zapleczu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jakieś 3 godziny temu zjadłam kanapkę grillowaną i ciągle ją czuję w żołądku, aż mi niedobrze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3803 |
Zakorzenienie
|
asiulek a moze jakas tapete byscie tam dali?? te na flizelinie super sie klei a efekt bedzie na pewno wiekszy niz pomalowana sciana
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3804 | |||||
Zakorzenienie
|
I znów sie nie wyrabiam z czytaniem,dwa dni do tyłu i już dziesiątki stron....udało się nadrobić na raty, ale już nie wszystko pamiętam co chciałam komu napisać. No mniejsza o to
Cytat:
ALE jak nie musi być koniecznie parasolka (znaczy w kijek składana) to polecam mój wózek- CONECO FORTUNA. http://allegro.pl/wozek-fortuna-baby...516180632.html Mamy czarny. Na all kupiłam za 315zł (najpierw zmacałam go w sklepie). Młoda jeździ nim od września i super się sprawdza ( z wyjątkiem mocno śniegowej aury).W środku jest dużo miejsca (więcej niż w spacerówce od trzyfunkcyjnego), rozkłada się do spania, podnóżek też, ma duży kosz na zakupy, fajną osłonkę (ocieplnana jakby i fajnie montowana). jests stabilny, dobrze się podbija Te co wklejałaś z baby design to wg mnie strasznie pokraczne są, Takie szerokie i niby duże, ale wielkość siedziska jest normalna, tylko właśnie ten stelaż taki pokracznie zrobiony i niezgrabny. Mi się na żywo nie podobają. I jeszcze w sprawie "krzywych nóżek", to byłam wczoraj z lenką u ortopedy w sprawie bioderek, ale przy okazji się zapytałam o te niby krzywe nożki (moja ma jak na beczce prostowane) i lekarka powiedziała, że to jest normalne u dzieci , które szybko zaczynają chodzić (moja całkiem sama przed 11 mies, a przy meblach to chyba przed 10), i to się musi samo ustawić i nie ma żadnych powodów do niepokoju, A i polecała w domu chodzenie bez kapci, żeby się lepiej te stawy ułożyły a w ogóle gdzieś ostatnio czytałam, że zdaje się tylko 12% dzieciaczków samodzielnie chodzi przed ukończeniem roczku Cytat:
Ja używam ciągle przegotowanej kranówy Cytat:
http://allegro.pl/ultramed-termometr...489638909.html (zobaczcie jaka ta dziewczynka do werci podobna) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, karmiące młode NAN pro 3 my się właśnie przestawiamy z pepti i mam pytanko-gdzie najtaniej? na razie wychodzi mi że ze w rosmanie to większe opakowanie 600g za ok 22zł (w promo chyb nawet niecałe 19zł). Jest gdzieś taniej? W temacie tej pomocy, to my tez wszystko sami, moi teściowie to emeryci i jak treściowa chce coś dać czy kupić, to mi wręcz głupio brać, choć to drobiazgi, bo wiem, że im też się nie przelewa. A żyjemy teraz z jednej (niewysokiej) pensji, ja na wychowawczym i nie jest źle. Najlepiej jest z ubrankami- mam dla małej mnóstwo, prawie same firmówki i chyba 99% z lumpków. Nowych ubranek to od noworoda miałam dosłownie kilka (jakieś body i pajace z tesco w paczkach, pare czapeczek, skarpetek) i taki zestaw pajacy za 30zł to chyba najdroższa rzecz jaką lence kupiłam. Przeważnie ubranka kosztują mnie 1-5zł, ew.jakieś tam kurtki czy kombinezony to góra 10-20zł. Juz nie wiem gdzie to trzymać, bo przynajmniej raz w tyg. na łowy się zapuszczam i często z całą reklamówką wracam ![]() Zresztą z innych rzeczy typu mata, wanienka, jakieś tam droższe zabawki to często kupuję używki i te z których młoda "wyrosła" to nawet drożej sprzedałam BTW Są gdzieś teraz dobre promocje na pampuchy? Baobabku, dokładnie rozumiem twoje rozterki pracowe, bo mimo, że jestem na wychowawczym i jeszcze na nim zostaję, to i tak mi się włos jeży na myśl o powrocie. I moje wścieki i frustracje są dokładnie takie jak twoje (papierologia, zacofanie językowe, głupi rodzice, rozwydrzone dzieci, ciągła potrzeba bycia w skzole-rady-srady...)
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-03-25 o 21:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Zakorzenienie
|
pmapki w realu 4...70szt po 44zl
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Zakorzenienie
|
Mrowak - my mamy termometr kupiony w Lidlu taki do ucha i do czoła. Chyba obrze mierzy ale tak naprawdę to tylko raz porządnie się przydał
Asia a siępogubiłam. To chodzi o Wasz pokój czy Werci ? No i Wam musza się kolory podobać, nie wiem co lubisz
#3807 |
Zakorzenienie
|
e to jeszcze na lepszą poczekam (jeszcze mam mały zapasik, ale topnieje powoli)
miały byc w zeszłym tyg w carrefourze giga-mega-super-paki, po 80zł, ale 3 razy byłam i "nie dowielźli"
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
a moje chłopaki najlepiej bawią sie samochodami z rzeczy za 5 zł, lub kiosków, ważne żeby napęd był
![]() ![]() Kupilam mu dziesiaj takie zwykłe tenisówki do biegania po domu, zakladane bez zapinania, bo mają gumki, i mięciusia podeszwa, takie zamiast skarpet z absem. lece do tz, a jutro idę sobie coś kupić jakąś bluzkę, czy sukienkę takie na codzień. I jeszcze chciałabym kupić sobie balerinki, ale nie wiem jakie teraz takie modniejsze żeby jakiegoś niewypału nie kupić, jak wiecie co na czasie to proszę o linki ![]() Dobrej nocki
![]() |
#3809 |
Wtajemniczenie
|
mrowak ja termometr mam w tym stylu
http://allegro.pl/termometr-cyfrowy-...516176024.html nie wiem czy dokładnie ten, ale wygląda podobnie, za swój chyba z 16zł zapłaciłam, kiedyś mi się wydawało, że za każdym razem inaczej mierzy, ale może źle trzymałam a poza tym różnica i tak była jednej dziesiątej. Chciałam kupic inny, ale w końcu ten mi dobrze służy, bo ja do tej pory to nie miałam "przyjemności" używać go zbyt często. ja bym w szkole uczyć nie mogła ![]() A z moim chrześniakiem to mama ma takie przeboje jak Libra z Adasiem, dobrze mi sie ciebie czyta, bo wtedy widzę, że Kamil nie jest "inny", opowiadam potem mamie, że to ten wiek i kiedyś minie ![]() mieszkam w MIEŚCIE... słychac że weekend, co chwila gdzieś muzyka, a teraz za blokiem papę drze... ehhh młodość ![]()
#3810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.