|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Witam nowe koleżanki !!!
Piness_ka - uważaj z tą figurą z senesem, to zioła przeczyszczające, można je używać doraźnie i nie dłużej niż 7 dni , bo jelita rozleniwisz i perystaltyka Ci zwolni. Do codziennego picia lepiej stosować herbatki oczyszczające lub poprawiające trawienie, ale bez przeczyszczacza ( senesu, kory kruszyny itp) Edyta 07- masz prawidłową wagę i nie musisz tak drastyczne ograniczać kcal. Do wyrzeźbienia i poprawy proporcji sylwetki trzeba koniecznie wdrożyć ruch- rower , bieganie, rolki , to najlepsze i tylko trochę zmodyfikować jadłospis .Na pewno się uda A ja dziś włożyłam baterie do wagi i proszę: 56,7 A oto moje wymiary, bardzo podobne do Edyty07, z tym , że ja mam 35 lat ![]() talia 67 cm biodra w najszerszym miejscu 91 cm udo 51 cm łydka 36 cm - i to jest mój kompleks , wielkie łydy :-(
ja Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-03-23 o 13:24 |
|
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
rozmiar (spodni) to niestety 38;/
w brzuchu są luźne, ale w udach nie wejdę w 36 Chciałabym mimo wszystko pozbyć się nadprogramowych kilogramów, które zaszczyciły mnie zimą. Myślę, że ograniczenie kalorii dobrze mi zrobi, ale nie mam zamiaru głodować i będe sie mieściła w przedziale 1200-1500 kcal, bo mniej to raczej dla mnie niezdrowe. Ze słodyczy, przekąsek niestety trudno mi całkiem zrezygnować ![]() Mam zamiar zacząć biegać tez rano ![]() (w tamtym roku robiłam to wieczorem) Mam nadzieje, ze w chwilach załamania nie pozwolicie rzucać mi się na jedzenie co mnie niesty gubi Dzisiaj niekoniecznie najzdrowiej, bo na obiad były tosty z chleba pszennego z serem żółtym+kakao. w sumie dzisiaj już ok. 1000 kcal. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- "A oto moje wymiary, bardzo podobne do Edyty07, z tym , że ja mam 35 lat ![]() talia 67 cm biodra w najszerszym miejscu 91 cm udo 51 cm łydka 36 cm - i to jest mój kompleks , wielkie łydy :-( " i nie dziwcie mi się, że chce schudnąć ![]() mam 3 cm więcej w udzie, tyle samo w tali, a jestem nastolatką |
|
|
|
|
#1413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciaaaaaaaałabym mieć takie wymiary!!!! Dziś się nie ważyłam, zbyt często to nie zdrowo ![]() Na śniadanko jadłam parówki drobiowe 100g + ogórki kiszone 200g, później miałam zjeść jabłuszko, ale w między czasie byłam w sklepie i zobaczyłam śliczne pomelo :x i na 2 śniadanie zjadłam pół jakieś 190kcal :x obiad zamieniłam z podwieczorkiem, bo byłam poza domem i nie mogłam przygotować i zjadłam serek wiejski z łyżką rodzynek. Za godzinkę zjem obiad: 200g piersi z kurczaka zrobionej na parze surówką z marchewki i jabłka - 250g, wg diety powinnam dodać 300ml barszczu czerwonego, ale chyba odpuszczę - za to pomelo [baaaardo smaczne było!] a na kolację będzie zupa warzywna : pół brokuła, marchewka, cebula, pietruszka i 200g piersi z kurczaka. Razem 1200kcal +- 2 Przyzwyczaiłam się już, że muszę jeść o tych samych porach Na początku wydawało mi się, że będzie to dość uciążliwe, ale jest ok Dodatkowo [zalecenie od dietetyka] szklanka wody z rozpuszczonym Magnezem+B6 Popijam jeszcze Multiwitaminę, na zmianę Ra to, raz to Pozdrawiam Was Dziewuszki!
|
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj z rana, pół godzinki na rowerku.
Na śniadanko sałatka owocowa i kawa W szkole bułka z dynią u góry (pyszne!) z szynką i pomidorem musli jabłko woda mineralna Obiad 8 małych uszek z mięsem i kubeczek babcinego barszczu. No i to wszystko bo obiad zjadłam po 17 bo dopiero tak późno przyszłam.
|
|
#1415 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bycie grzecznąCytat:
Cytat:
Niekoniecznie, ja na bieżni chodzę, boję się biegać, ciągle mam wrażenie, że zaraz sobie zęby wybiję... Ja robię interwały na przemian: prędkości 6km/h i 7,5km/h przynajmniej 1,5godziny. Dopiero po pół godziny rozbijane są komórki tłuszczowe. Cytat:
, a teraz grzecznie wyjmij baterie ![]() wymiary piękneCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo ładnie------------------- U mnie dzisiaj było o tak: śniadanie (229kcal): - kawusia+sł+mleko - serek - ananas (pychotka, świeży i słodki) - kiwi - słodzik II śniadanie (136kcal): - grahamka - roszponka - serek kanapkowy obiad (554kcal): - ryż brązowy - roszponka - jogurt - 2 jajka przekąska (187kcal): - tofelek W sumie: 1106kcal, może jeszcze na plaster ananasa skuszę się, ale to już niekoniecznie. |
|||||||
|
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
zazdroszczę wam dziewczyny, ja mimo tego co pisałam jakoś nie umiem ..
musi mnie tknąć albo mocno walnąć coś żebym się przestawiła na tryb -jem mało chudnę a nie jak teraz, jem co jest pod ręką dla zabicia nudy ;/
|
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
myślę, że nikt z zewnatrz nic nie wskóra, to ty sama musisz zdecydować, ze masz już dość i zmienić styl życia. Ja po schudnieciu na Dukanie wyrzuciłam wszystkie ubrania, które miałam za duże, szczególnie spodnie, spódnice i sukienki i teraz jak przybyło mi 3-4kg to od razu reaguję, bo czuję sie źle w swoich ubraniach. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Mój dzisiejszy jadłodzień: śniadanie: tradycyjnie uwielbiana przez mnie owsianka z ziarenkami ![]() II śniadanie: grahamka z szynką, ogórkiem i papryką + jabłko III śniadanie : 2 kromki wasy z pomidoremobiad: grilowana pierś z kurczaka z grilowanymi pieczarkami i surówką + winogrona kolacja: serek homogenizowany 3% ze słodzikiem i łyżeczką odtłuszczonego kako tylko najgorsze jest to, ze miedzy obiadem a kolacją podjadałam winogrona a tak sobie obiecałam, że owoce będą dla mnie elementem posiłku a nie przekąską w "miedzyczasie" no cóż...
|
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś na śniadanko trochę porządziłam
![]() 2 kanapki chleba pełnoziarnistego żytniego, posmarowanego cieniutko margaryną, serek biały, papryka, pomidor. No kawałek babki piaskowej Ale dobrze, ze teraz to spalę ![]() I dzisiaj też mam zamiar biegać, wczoraj 30 min z 5-minutową przerwą ![]() Miłego dnia życzę |
|
|
|
|
#1419 |
|
Raczkowanie
|
witam, mi się okres skończył i jakiś napad głodu mam
ale się powstrzymuję choć wczoraj wpierniczyłam wieczorem batonika zbożowego dzisiaj u mnie jakiś nieład w jedzeniu i obiadu nie mam naszykowanego u mnie na razie; kromka grahama z plastrem wędliny posypane szczypiorkiem, pomarańcza, jogurt z ziarnami i to już jest 470 kalorii jeszcze obiadek chyba kurczak po chińsku z ryżem (hmm jakieś 450 kalorii) jabłko i musli z jogurtem naturalnym i koniec na dzisiaj obym zmieściła się w 1200 ![]() |
|
|
|
|
#1420 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
jak ja zazdroszcze te 51 w udzie! ja mam 56 i ostatnio nie chce nic a nic chudnac te wstretne uda wrrrr ![]() nawet smaruje je tymi wyszczuplajacymi balsamami i nic. reszta spada fajnie.moze faktycznie zaczne biegac,Poki co zadowalam sie steperem i orbitkiem. a u mnie grzecznie; sniadanko pol kubka duzej jogobelli z musli i 2 wasa z dzemem niskoslodzonym=290kcal jablko=70kcal obiad;barszcz czerwony z jajkiem i troszke fileta z kurczaka z warzywami z parowaru=370kcal a na kolacje mam juz zaplanowane belriso z waflami ryzowymi lacznnie dzis bedzie;1100
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Konto usunięte
|
Oj dziewczyny, czytam Was codziennie i wstydzę się odezwać...
Ja sobie folguję. Jem normalnie, dodatkowo pozwalam sobie na słodkie, a więc istna tragedia. Poza tym pogorszyły mi się relacje z facetem... Nie wiem, wymyśliłam sobie, że też jest zmęczony tą moją ciągłą dietą, marudzeniem, że nie schudłam, że jestem brzydka, gruba, beznadziejna, że potrzebuje mnie z powrotem szczęśliwej i zadowolonej z siebie, robiącej mu do jedzenia to co lubi (nie to, żebym była kuchcikiem, ale widzę jak go męczy myślenie moje nad obiadem i przeliczanie kalorii). Od jakiegoś czasu zobaczyłam przepis na muffinki, które tak mi zakręciły w głowie, że wczoraj postanowiłam zrobić (bomba kaloryczna) z myślą, że zjem jedną, a on resztę i będzie miło. I zrobiłam. Wyszło 10, on zjadł 1, ja już 3, ogólnie to prawie się załamałam. Przyszła dziś do mnie koleżanka, twierdzi, że nie je już słodkiego, choć kilka dni temu sama widziałam ją ze słodkim, TŻ nie zjadł więcej, choć twierdzi, że dobre. Jestem niedowartościowana, zmęczona uczelnią i problemami z tym, co będzie po, no i jem z tego, że jest mi źle... Przecież to jakaś beznadzieja. 3 dni temu byłam w domu i wszyscy po kilku tygodniach niewidzenia ochy achy robią, że tak schudłam (tylko, że wiem - to są moi rodzice, którzy wiedzą jak mi zależy, by schudnąć, to nie dowierzam im zbytnio), ja nie mam jak się zważyć i nie widzę efektów, no i co zrobiłam właśnie w te 3 dni?! Nadrobiłam pewnie za ostatnie 2 i pół miesiąca...
Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2011-03-24 o 13:59 |
|
|
|
|
#1422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pamietaj ze po kazdym upadku nasteje chwila podniesienia. nie wazne ile razy upadniesz .Jesli tylko masz motywacje to dasz rade. Zamknij ten rodzial wyrzuc z pamieci i od nowa. Wiesz jak moj tz ma dosc ze licze wszystko i opowiadam non stop o tym odchudzaniu?!Ostatnio nawet jemu juz licze ile pochlonal :brzyda l:Tez mi sie zdarzaja chwile slabosci ostatnio to coraz czesciej ale jakos mowie OD JUTRA BEDZIE LEPIEJ ile ci zostalo do zgubienia ? |
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
mam podobnie...
Ciągle myślę, że jestem brzydka gruba, nawet nie mam ochoty wychodzić z domu. Teraz stwierdziłam, ze koniec z tym. Życie to nie tylko dieta i ciągłe myślenie o tym ze to mogę jeść, tamtego nie. Tego nie założę bo jestem za gruba, jestem świnią bo znów się najadłam. Napady "jedzeniowe", dół to nie przez wiosenne przesilenie i niech mi któraś nawet nie wciska tego. Po prostu zgłupiałyśmy przez te diety. Ja prze tą dietę i ciągłe marzenie że bd szczuplejsza straciłam chłopaka, wielu znajomych ogólną niechęć do życia dostałam, a czas wolny spędzałam czytając o różnych dietach, ćwiczeniach.. W życiu są o wiele bardziej ważne rzeczy niż dieta, owszem jest ważne, ale nie najważniejsze. I zmień podejście zanim z facetem sie pogorszy i całe życie będzie beeee... Ja postanowiłam, że ze słodyczy nie zrezygnuję całkiem, bo nie ma sensu sobie obiecywać, a później być na siebie wściekłym. Zaczęłam biegać, w wolnych chwilach planuję wyruszyć na rolki, rower. To najlepszy sposób na doła i dodanie sobie pewności siebie ![]() Zmieniłam, a raczej staram się zmieniać podejście do diety-nie może mi ona przysłaniać innych bardziej wartościowych rzecz-dużo sportu, słodycze tak, ale mniej, nie obżeram się do uczucia "wypchanego" żołądka, nie jem na noc i staram się czerpać więcej radości z życia ![]() Przepraszam na przemowę i jeśli się powtórzyłam to wybaczcie
|
|
|
|
|
#1424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:ja sie tam zgadzam z toba. Dieta wplywa na psychike i to okrutnie. dziewczyny ale bym zjadla zelki haribo ![]() popijajac wode mysle o nich mniam |
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
mmmm żelki
|
|
#1426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- ryż z tuńczykiem (połowa saszetki) -aktiwia do picia truskawkowa -ryż z pomidorem (II połowa saszetki) - brokuły - pół loda No i woooooda i zielona herbatka!
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
|
chyba się popłaczę... mam takie stresowe życie,że kupiłam sobie 2piwka na wieczór i żłopię w samotności... ajajajajjjjj dietę szlaken trafen... noo nic...jutro na siłowni zafunduję sobie porządny wycisk... nie ma co żałować... następnym razem się nie przejmuję głupimi sytuacjami trzymam dietę!
Muszę schudnąć.. koniec folgowania!!!!
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dizisaj też nagrzeszyłam
Nie miałam możliwości zjedzenia obiadu w domu, wiec zjadłam na mieście kurczara curry z ryżem, ale okazało się, ze kurczak jest w sosie ze śmietaną I znalazłam dzisiaj fajny przepis na muffinki dukanowe, wypróbuję jutro i okaże się co to za "cudo" ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
hahahaA tak serio to ja, jako osoboa która zawsze zdenerwowanie i stres zajadała, odkryłam, że najbardziej się "resetuję" np. sprzątając! Jak pogonie z mopem po całym domu, to już potem nie mam siły rozmyślać.
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
witam,
DZIEWCZYNY tuli tuli, nie smucić mi się tu jak macie ochotę na coś słodkiego po prostu zjedzcie jeden ulubiony łakoć niż za jakiś czas miałybyście się rzucić na górę łakoci a do tego idzie WIOSNA i będzie większa motywacja do działania - zobaczycie, więcej będziecie spędzać na dworze, lepiej się będzie wstawać jak słońce za oknem NOSEK do GÓRY ja wczoraj też pofolgowałam ![]() ale z tego wyrzutu sumienia na wieczór wypiłam Figurę, rano na wagę a tu 59 |
|
|
|
|
#1430 |
|
Raczkowanie
|
Zatrzymałam się. Totalnie się zatrzymałam i nie mogę nic z siebie wydusić. DOSŁOWNIE!
Jak myślicie... jestem na diecie 9 dzień i -2,2kg. Myślałam, że na początku coś więcej mi się ruszy, a tu widze nie bardzo.... Buuu.....
|
|
|
|
|
#1431 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po około tygodniu organizm zwalnia metabolizm i to jest naturalna jego odpowiedź na redukcję kaloryczności posiłków. Dlatego jest zatrzymanie spadku wagi i dlatego też większość odchudzających się mniej więcej po tygodniu rezygnuje. Oczywiście organizm nie może w nieskończoność wyhamowywać, jeżeli przetrwasz zastój, to w końcu organizm da za wygraną i znów będą spadki. Ponad 2kg w ciągu 9dni to bardzo dużo, naprawdę sporo. ---------- U mnie dieta na pół gwizdka, z powodu pewnych okoliczności nie mam czasu na gotowanie i jem byle co, ale w granicach 1100kcal, więc nie jest źle. Waga dzisiaj i wczoraj pokazała 60,9kg, a więc jestem na etapie utrwalania spadku, co mnie niezwykle cieszy. W sumie już -10,3kg Po cichutku marzę, żeby do końca marca dobić do 60kg, wtedy spełnię swój zamiar i mi zostanie już tylko 3kg, na które daję sobie cały kwiecień... A potem stabilizacja ![]() Jutro z rana lecę na siłownię, mam zamiar być co najmniej 2 godziny. |
|||||
|
|
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
hmm... w dniu dzisiejszy lepiej powstrzymam sie od jakiegokolwiek opisu mojego dnia.
Najlepiej wymazać go i od jutra już będzie dobrze. mam nadzieję
|
|
|
|
|
#1433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj byłam na siłowni 2 godziny i się wyżyłam i mi lepiej )kalorie planowo dziś jestem zadowolona:P
|
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby jutro było już dobrze.Cytat:
za siłownię, widzisz już jest lepiej.Ja pozgrzytałam się z mężem i też mam nastrój do doopy, ale cóż trzeba i to przetrwać... w ramach relaksu poprasowałam sobie trochę, a wyżyję się jutro na bieżni Ja po podliczeniu dzisiejszego bilansu wylądowałam na 1158, miał być jeszcze dzisiaj plaster ananasa, ale już daruję sobie. |
||
|
|
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś zapewne koło 2000kcal..;/ obiecuję że teraz znowu wracam do 1400 tak mniej wiecej
tak mało do celu mi zostalo.. oby przekroczyć te 60 kg i będę szczęśliwsza
|
|
#1436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dzisiaj ładnie: -2 wafelki ryżowe z dżemem truskawkowym -bułka razowa z twarożkiem -musli -dwa naleśniki z dżemem truskawkowym -kiwi, gruszka
|
|
|
#1437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi ostatnimi kilogramami jest najciężej, w takich sytuacjach przypominają mi się zwykle sesje. Ma człowiek do zdania te 4 egzaminy, zdał już 3 i został 1. Jest się już wyczerpanym i fizycznie i psychicznie, a trzeba zrobić jeszcze ten jeden końcowy wysiłek, aby jakoś i ten ostatni zdać. Wierzę, że każdej z nas i ten ostatni egzamin uda się zdać Cytat:
Ja też lubię czasami coś wypić, bardzo brakuje mi ginu z tonikiem (mojego ulubionego drinka), cała wielka butla ginu stoi w lodówce, ale wsunęłam ją za sałatę, więc czego oko nie widzi, temu serce nie żal .Cytat:
![]() Tylko warzywek nie ma. ----------------------- Witam dziewczynki Ciekawa jestem jak u Was dzisiejsze ważenie? U mnie kolejna sobota i wyniki takie: Waga: 60,7kg Ubytek od ostatniej soboty: 2,1kg (nic dziwnego spadek po @) Ubytek odkąd jestem na 1200kcal: 6,5kg Ubytek odkąd jestem na diecie: 10,5kg Zostało do końca: 3,5kg Jestem na diecie: 11 tygodni Jestem zadowolona z efektu, najgorsze jednak zostało jeszcze, czyli ostatnie kilogramy i stabilizacja o której myślę z przerażeniem. Życzę wszystkim dużych spadków
|
|||
|
|
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki. Chciałabym do Was dołączyć,ja od tygodnia staram się być na diecie 1200 kalorii bo tak jak większość z Was stwierdziłam że jest najbardziej realna.
Mam do zrzucenia jakieś 3-4kg i staram się liczyć te kalorie, ale szczerze - robię to na oko, nie potrafię przeliczyć z tabeli kalorycznych na to co zjadłam, owszem śniadanie czy przekąski to proste w obliczeniu, ale np. taki obiad-2 łyżki ziemniaków , powiedzmy kotlet mielony i buraczki-potraficie to obliczyć?-zauważyłam, że Wam pięknie to wychodzi,proszę o rady na początek, będę wdzięczna-pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
Witam i powodzenia
![]() Ja również liczę kalorie "na oko" także za bardzo nie pomogę ![]() A może kalkulator kcal w internecie się przyda? |
|
|
|
|
#1440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
11tygodni i 10,5 kg czyli średnio z 1kg na tydzień superJeżeli Ty możesz to ja też!! zmotywowałaś mnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

i nie musisz tak drastyczne ograniczać kcal. Do wyrzeźbienia i poprawy proporcji sylwetki trzeba koniecznie wdrożyć ruch- rower , bieganie, rolki , to najlepsze i tylko trochę zmodyfikować jadłospis .

jakieś 190kcal :x obiad zamieniłam z podwieczorkiem, bo byłam poza domem i nie mogłam przygotować i zjadłam serek wiejski z łyżką rodzynek. Za godzinkę zjem obiad: 200g piersi z kurczaka zrobionej na parze surówką z marchewki i jabłka - 250g, wg diety powinnam dodać 300ml barszczu czerwonego, ale chyba odpuszczę - za to pomelo
Popijam jeszcze Multiwitaminę, na zmianę

za bycie grzeczną

)cel nr 5 : -2kg
a tak sobie obiecałam, że owoce będą dla mnie elementem posiłku a nie przekąską w "miedzyczasie" 

klask i: