Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 1 1,92%
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 5 9,62%
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 6 11,54%
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 5 9,62%
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 18 34,62%
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 17 32,69%
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 0 0%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 18:46   #3001
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Jestes wredna
Moj chce is za godzine... Za godzine to nawpierdzielam sie zapiekanka....
Czasami jestem;P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:48   #3002
Krusiak
BAN stały

Tak ja tez nie bede przez pierwszy miesiac jesc np kapusty i podobnych, pikantnych itp ale po mcu wprowadzam ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:56   #3003
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie mialam pytac i mi przypomnialas
Co ile teraz robicie wyniki?? ja mialam robione 30stycznia i tak mysle czy nie zrobic znow-nigdy nie mialam anemii itp.. U mojego gina robi sie wyniki 3razy w czasie ciazy ja robilam hmmm z 5/6 ale to sama z siebie/doznalam szoku bo 6lat temu jak bylam w ciazy trzeba bylo robic przez pierwsze 8mies co 30dni a w 9 mies co 2 tyg pozmienialo sie strasznie
ja u swojej gin też 3 razy miałam robione ale w szpitalu raz i teraz od lekarza rodzinnego dostałam

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,

jesteśmy już od wczoraj w domku. Nareszcie, bo niestety przez żółtaczkę u małego musieliśmy zostać jeden dzień dłużej. Ale już jest dobrze, bo Mateusz grzecznie się opalał. Jeszcze się organizujemy w domku, ale (odpukać!) jak na razie nie jest źle. Tematem głównym jest karmienie piersią, bo CC jeszcze to utrudniło. No ale walczymy i jesteśmy na dobrej drodze do sukcesu. Mały jest spokojny, tak jak w brzuszku. Przesypia nawet 4 godziny.

Wiem, że każda mama to powie, ale Mateusz jest dla mnie najpiękniejszym dzieckiem na świecie. Napatrzeć się na niego nie mogę.

A, i obecność męża przy porodzie szalenie mi pomogła. Nie wiedziałam, że aż tak dużo mi to da. Nie wiem jak bym miała to przejść sama. Oczywiście nie mógł być przy mnie podczas CC, ale w te straszne godziny wcześniej bardzo mi pomógł. I po operacji kazał sobie pokazać małego przez pielęgniarkę, która się mną opiekowała, przekazał mi o nim informacje i nawet aparat z jego zdjęciami (rano przywieźli dwie dziewczyny po cc i one nic nie mogły się dowiedzieć o własnym dziecku i bardzo się denerwowały).
śliczny a jakie ma włoski

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
moge juz oficjalnie podac termin mojej cc. 28 marca w poniedzialek o godz 7:00 z oddzialu neurochirurgii na ktorym teraz leze bede zwieziona na sale operacyjna na poloznictwie oczywiscie po cc dam znac, ale bede musiala dojsc do siebie bo bede miala narkoze (ze wzgl na moja glowe nie moje miec znieczulenia podpajeczynowkowego do kregoslupa).
to super że znasz już termin

a ja odebrałam wyniki no i nic mi się nie polepszyły
hemoglobina krwinki czerwone wszystko poniżej normy
prócz tego mam wysokie RDW co oznacza
Rozkład objętości krwinek czerwonych (RDW) - jego wartość wzrasta w niedokrwistości z niedoboru żelaza. Wzrost RDW można też zaobserwować po utracie krwi lub po leczeniu witaminą B12 lub/i kwasem foliowym.

i mam za niską glukozę

a odnośnie moczu to białka na szczęście nie mam , mam za to liczne bakterie i bardzo liczne szczawiany

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:06   #3004
n.ik.a
Zadomowienie

Harrods ale słodziak i jaka czuprynka - śliczny
Monti super, że już w domku

kochane dzwoniłam do mojego gina bo kurcze to swędzenie nie daje mi spokoju. na dodatek na palcach u stóp i dłoniach pojawiły się takie drobne pęcherzyki jakby z wodą. to one tak cholernie swędzą mój gin powiedział, że próby wątrobowe są w normie więc to nie cholestaza ale być może osutka ciążowa. Mam jutro jechać do swojego szpitala i poszukać jakiegoś dermatologa i poprosić, żeby zobaczył czy to faktycznie to...pojade z rana bo się chyba zadrapię na śmierć.

a nie wiecie czy w ciazy można stosować fenistil

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:10   #3005
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Aja1 SPOKOJNIE-karmilam mala rok czasu cycem i mozna czekolade, kakao i spolka nie za duzo ale mozna ;-) tam jest tez inne nadzienie np szampanskie ;-)
Ost rozmawialm z kolezanka pediatra ktora urodzila i ona mowi ze jest nowa szkola-JE SIE WSZYSTKO NAWET KAPUSTE TYLKO ZEBY OBSERWOWAC bo wiadomo raz na 1000 moze byc male uczulonko
Ja tez mam tak zamiar zrobic ;-) Pamietam jak jadlam taka pikantna salami/z osla/ w 4mies jak karmilam i tez moja mama sie darla a bylo wszytsko ok ;-)
Ja młodą karmiłam 9 miesięcy i też jadłam wszystko.
Chodzi o to, że jakoś nie bardzo walnąć dziecku w pierwszej dobie kakao albo czekoladę bo może się mieć zaparcia.
Ja np bardzo szybko wprowadziłam sobie smażone, bo bez tego zyć nie mogę, ale to też nie zrobiłam tego od razu.

A ja się zajadam teraz śledziami w occie

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:16   #3006
becherovka 3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
?
ja mojej też już zapowiedziałam że nie życzę sobie wizyt żadnych w nocy w naszym pokoju, jeśli dziecko będzie płakać to ona mi w niczym nie pomoże... a jak będę potrzebować tej pomocy to ją obudzę... no tylko moja zrozumiała a twoja widzę chce za wszelką cenę wam przyjechać i się wtryniać
no
to bedzie jej pierwszy wnuk a poza tym nia po porodzie opiekowala sie tesciowa bo jej mama olala wszystko i pojechala sobie na wakacje i moja mama zostala sama z moim rocznym bratem i swiezo urodzona mna i gdyby nie mama mojego taty to by sobie nie poradzila (nota bene tamta babcia jest polozna i odbierala nas wszyskich tzn wszystkie swoje wnuki i miala nas wszystkich u siebie w domu bo sie rodzilismy z kilkumiesiecznymi odstepami )
i teraz mama sobie wbila do glowy ze ja sobie bez niej nie poradze a poza tym ona nie chce byc jak jej mama itd...
TZ juz zgrzyta zebami jak to slyszy i zapowiada ze jak mu chociaz raz nastapi na odcisk lub zadziala na nerwy lub sie bedzie wtracac i robic po swojemu a nie sluchac nas to ja wyrzuci z domu i zamki pozmienia
a ja go nie bede powstrzymywac
Stary 2011-03-25, 19:21   #3007
Ahtaga
Wtajemniczenie

co do jedzenia to ja mam zamiar zabrać wafle ryżowe i biszkopty no i wodę niegazowaną.
7daysow bym się bała, a mianowicie nadzienia czeko

puchną mi ostatnio dłonie ciekawe dlaczego akurat dłonie...palce jak kołki, aż źle zaciskać pięść

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333

Edytowane przez Ahtaga
Czas edycji: 2011-03-25 o 19:27
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 19:28   #3008
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ja młodą karmiłam 9 miesięcy i też jadłam wszystko.
Chodzi o to, że jakoś nie bardzo walnąć dziecku w pierwszej dobie kakao albo czekoladę bo może się mieć zaparcia.
Ja np bardzo szybko wprowadziłam sobie smażone, bo bez tego zyć nie mogę, ale to też nie zrobiłam tego od razu.

A ja się zajadam teraz śledziami w occie
Kurcze chyba masz racje-teraz tak pomyslalam lepiej z jakims budyniowym nadzieniem
W biedronce sa takie bulki slodkie jak drozdzowki wlasnie z jabkami, budyniem czy serem bardzo dobre chyba po 90gr to moze to-ja sobie je wezme

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
no
to bedzie jej pierwszy wnuk a poza tym nia po porodzie opiekowala sie tesciowa bo jej mama olala wszystko i pojechala sobie na wakacje i moja mama zostala sama z moim rocznym bratem i swiezo urodzona mna i gdyby nie mama mojego taty to by sobie nie poradzila (nota bene tamta babcia jest polozna i odbierala nas wszyskich tzn wszystkie swoje wnuki i miala nas wszystkich u siebie w domu bo sie rodzilismy z kilkumiesiecznymi odstepami )
i teraz mama sobie wbila do glowy ze ja sobie bez niej nie poradze a poza tym ona nie chce byc jak jej mama itd...
TZ juz zgrzyta zebami jak to slyszy i zapowiada ze jak mu chociaz raz nastapi na odcisk lub zadziala na nerwy lub sie bedzie wtracac i robic po swojemu a nie sluchac nas to ja wyrzuci z domu i zamki pozmienia
a ja go nie bede powstrzymywac
Fajnie,ze ma wam kto pomoc... Jak urodzilam corke choc mama byla 10min jazdy samochodem od mojego mieszkania a moj ex na kontrakcie to i tak sama musialam sobie radzic-pamietam jak bardzo chcialam aby ktos mi przyszedl pomoc a nikt czasu nie mial ;-/ nawet zebym zrobila zakupy ech kolezanke prosilam z bloku obok to mi rzeczy kupowala /jak znosilam wozek z 2pietra 2tyg po CC dostalam takiego krwawienia ze szok brrr jak sobie przypomne... No ale coz jak to moja mama mowi jej nikt nie pomagal/choc to nie prawda bo mieszkala z moja babcia ;-) i wiem ze babcia sie mna zajmowala/ to i ona nie ma czasu bo jest mloda i ma lepsze rzeczy do roboty ;-) no coz jej wybor i musialam to uszanowac
Teraz jestem daleko od wszystkich i jak cos to moge sciagnac moja babcie/300km/ a malego prababcie-dziewczyny babeczka ma 79lat a wyglada na 50 max i do tego jest bomba atomowa z energia mowie wam ona z 200lat bedzie zyla ;-) ale teraz nie widze takiej potrzeby-dam sobie rade bo maz bierze tacierzynski i urop wiec jest super ;-)

Edytowane przez Krusiak
Czas edycji: 2011-03-25 o 19:33
Stary 2011-03-25, 19:29   #3009
aja1
Zakorzenienie

A one są w tych zgrzewanych opakowaniach czy takie jak w cukierni??
Bo moze też bym się skusiła??

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-25, 19:31   #3010
traicionera
Zakorzenienie

w zgrzewanych, mi smakują
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:44   #3011
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
w zgrzewanych, mi smakują
He he widze ze podobne gusta mamy ;-) One obok chleba leza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 19:47   #3012
Krusiak
BAN stały

I mam to to ;-)

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drozdzowki-biedronka01.jpg (68,0 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez Krusiak
Czas edycji: 2011-03-25 o 19:48
Stary 2011-03-25, 19:50   #3013
aja1
Zakorzenienie

O widzisz, na to się skuszę
Tylko muszę podjechać do miasta

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-25, 19:54   #3014
Krusiak
BAN stały

Dobra przeskakujemy z tematu jedzenia-babki bierzecie podklady do szpitala?? Ja kupilam sobie podpaski cienkie na noc 3op i tak mysle czemu wszyscy biora te podklady one takie grube...
musze jeszcze dokupic i tak mysle nad tymi
http://www.blizejciebie.pl/podpaski_...201_146,1102,1
bo mam alweys /kurcze cale zycie tamponow uzywalam i sie na tym nie znam ;-/

Edytowane przez Krusiak
Czas edycji: 2011-03-25 o 19:57
Stary 2011-03-25, 19:59   #3015
aja1
Zakorzenienie

Ja mam 2 paczki takich
http://allegro.pl/bella-higieniczne-...507595937.html
do szpitala, a potem w domu normalne jak co miesiąc.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-25, 20:38   #3016
Krusiak
BAN stały

maly tak mi lata w brzuchu ze siedziec nie moge msakra az boli ;-/
Stary 2011-03-25, 20:41   #3017
Harrods
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za gratulacje .

Mały rzeczywiście ma niesamowite włoski . Matko, jak ja pomyślę, że jeszcze tydzień temu siedziałam na wizażu i byłam pewna, że jeszcze co najmniej dwa tygodnie będę go nosiła w brzuszku... i troszkę mi przykro, że tak się nie stało. To było takie fajne i na serio, mimo wielu niedogodności związanych z tym stanem, to jest on wyjątkowy i ja czułam się wyjątkowo. Tak fajnie było nosić w sobie nowe życie. No i to, że moje ciało nie było gotowe na poród. Ale Dzidziul był i sam podjął tę decyzję .

Cytat:
Dobra przeskakujemy z tematu jedzenia-babki bierzecie podklady do szpitala?? Ja kupilam sobie podpaski cienkie na noc 3op i tak mysle czemu wszyscy biora te podklady one takie grube...
musze jeszcze dokupic i tak mysle nad tymi
http://www.blizejciebie.pl/podpaski_...201_146,1102,1
bo mam alweys /kurcze cale zycie tamponow uzywalam i sie na tym nie znam ;-/
Podkłady są niezbędne. Na serio mocno leci i zwykła podpaska nie da rady. Poza tym zwykłe podpaski nie przepuszczają tak powietrza, a to nie jest taka sama krew jak @ i na pewno jest jej duuuuużo więcej. W większości szpitali nawet nie pozwolą nosić zwykłych podpasek. Często też te właśnie podkłady zapewnia szpital. U mnie były bez ograniczeń (ale ja i tak miałam swoje, bo nie wiedziałam czy faktycznie będą je dawać). W sumie w szpitalu zużyłam trzy paczki. Ja akurat kupiła Absorgyn i w szpitalu też takie były. A, i w większości szpitali nie pozwalają nosić majtek, nawet tych jednorazowych czy siateczkowych. U mnie lekarz kazał zdjąć.Także zwykłej podpaski nawet nie utrzymasz między nogami (a musisz chodzić jak pingwin).

Ja jeszcze polecam wziąć kilka podkładów do przewijania. Jak największych, na swoje łóżko. Myślę że co po jednym na każdy dzień i na noc. U mnie był jeden i jak się pobrudził (po jednej godzinie), to innego już nie dostałam. Na szczęście miałam swoje. A dziewczyny leżały na zakrwawionych.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:49   #3018
Krusiak
BAN stały

Wiem,ze czasem majtek nie pozwalaja ale wiesz ja przy cc mam tyci inaczej
Jak rodzialm corke to zakladalam gatki i bylo ok
Pamietam ze uzywalam podkladow i podpasek ale to juz 6lat wiec jak przez mgle ;-/
A i zapomnialam niby na patologii tez nie pozwalaja a jak ost bylam to kazda w gatkach/spodniach od pizamy smigala ;-)

Edytowane przez Krusiak
Czas edycji: 2011-03-25 o 20:51
Stary 2011-03-25, 21:12   #3019
ada32
Wtajemniczenie

no jestem na chwilkę... bo zaraz szykuje sie do lulania... wróciłam już z paczką i dobrze że z synem szłam bo to wieksza paczka była... moja mama przysłała mi przewijak i polarowe kwiaty do ozdoby łozeczka...al e się ciesze... niespodzianka...:rolleyes :... potem jeszcze to i owo porobiłam i się zeszło ... no proszę już 22:00... ale ten czas leci...

dziewczyny a w czym będziecie rodziły??... bo ja wezmę taką tunikę chyba albo koszulkę tz... bo to i tak zaraz po porodzie trzeba przebrać prawda... kiedyś to sami dawali jakieś szmaty do ubrania i jakoś to było...
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 21:16   #3020
aja1
Zakorzenienie

U nas dają koszule i ja z tego skorzystam

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-25, 21:21   #3021
ada32
Wtajemniczenie

no właśnie a gdzie mozna nabyć takie podkłady do przewijania... na łóżko???

aaa... i ile małemu wziąść pieluch jednorazowych czy paczka 43 szt starczy???... a i czy jak zostanie to się zabiera czy zostawia w szpitalu takie czy inne higieniczne rzeczy??? słyszałam zeby lepiej zostawić .. powód chyba taki ze zarazki szpitalne czy coś... ubrania się wypierze a pieluch czy podkładów czy podpasek nie!!! więc może brac stopniowo po trochu (np. tż by dowoził)...
Stary 2011-03-25, 21:27   #3022
aja1
Zakorzenienie

W szpitalu nic się nie zostawia, zeby nie wrócić jak to mówią.
Ja nic nie zostawiałam. Wszystko wzięłam ze sobą. Taka paczka pieluch spokojnie starczy i jeszcze Ci zostaną.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-25, 21:28   #3023
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
no właśnie a gdzie mozna nabyć takie podkłady do przewijania... na łóżko???

aaa... i ile małemu wziąść pieluch jednorazowych czy paczka 43 szt starczy???... a i czy jak zostanie to się zabiera czy zostawia w szpitalu takie czy inne higieniczne rzeczy??? słyszałam zeby lepiej zostawić .. powód chyba taki ze zarazki szpitalne czy coś... ubrania się wypierze a pieluch czy podkładów czy podpasek nie!!! więc może brac stopniowo po trochu (np. tż by dowoził)...

pierwsze slysze-jak zostanie to do domu zabieramy i tyle-a te zarazki jak by mialy byc to by w szpitalu atakowaly chyba ze jakies mutanty i ozywiaja sie tylko w domu ;-)
wez 1 opakowanie 43 i jak cos to Ci doniosa ;-)
Stary 2011-03-25, 21:31   #3024
aja1
Zakorzenienie

Matko taka jestem śpiąca, a ta moja cholera jeszcze nie śpi

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-25, 21:35   #3025
ada32
Wtajemniczenie

no tak moze i racja... też bym tak myślała... ale po ziemi tyle mądrych głów chodzi że już wole dowiedzieć się jeszcze tu czy tu...
Stary 2011-03-25, 21:38   #3026
agus87
Zakorzenienie

u mnie tez dawaja koszule szpitalne
Stary 2011-03-25, 21:38   #3027
kaskag07
Raczkowanie

U mnie w szpitalu zero majtek tylko podklady albo mega grube podpaski. Lekarz powiedzial ze sie chodzi jak gejsze A co do rzeczy dla dzidzi to stwierdzil ze z 5 pieluszek tetrowych, do wycierania buzki, raczek itp. i z 5 czy 10 jednorazowych, do tego spirytus taki normalny i to wystarczy a z reszta to jak chce. Chociaz podobno nie mozna stosowac chusteczek jednorazowych
Stary 2011-03-25, 21:50   #3028
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaskag07 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu zero majtek tylko podklady albo mega grube podpaski. Lekarz powiedzial ze sie chodzi jak gejsze A co do rzeczy dla dzidzi to stwierdzil ze z 5 pieluszek tetrowych, do wycierania buzki, raczek itp. i z 5 czy 10 jednorazowych, do tego spirytus taki normalny i to wystarczy a z reszta to jak chce. Chociaz podobno nie mozna stosowac chusteczek jednorazowych
wiesz wybacz a co zrobia jak bedziesz w majtkach chodzic?? Nawet nie zauwaza a poza tym to twoj wybor i tyle a im nic do tego dawno skoczyly sie czasy kiedy za gatki zrypke mozna bylo dostac
;-) a jak cos powiedza to mozna ladnie podziekowac za sugestie ale jest mi tak wygodniej i lepiej sie czuje psychicznie w majtkach wiec bede je nosic ;-)
Jak nie mozna jednorazowych?? No co TY ;-)
Stary 2011-03-25, 22:05   #3029
kaskag07
Raczkowanie

Cytat:
wiesz wybacz a co zrobia jak bedziesz w majtkach chodzic?? Nawet nie zauwaza a poza tym to twoj wybor i tyle a im nic do tego dawno skoczyly sie czasy kiedy za gatki zrypke mozna bylo dostac
;-) a jak cos powiedza to mozna ladnie podziekowac za sugestie ale jest mi tak wygodniej i lepiej sie czuje psychicznie w majtkach wiec bede je nosic ;-)
Jak nie mozna jednorazowych?? No co TY ;-)
No wlasnie nie wiem w kazdym razie lekarz powiedzial ze to chodzi o szybsze gojenie sie rany. A poza tym kazal tez zakupic takie podklady ochronne na lozko, bo jak bedzie bez majtek a bedzie sie troche krwawic to zeby nie pobrudzic przescieradla.
Stary 2011-03-25, 22:28   #3030
Krusiak
BAN stały

Przeciez i tak masz ten podklad miedzy nogami to nie bardzo rozumiem ideologi wietrzenia rany majtaski bawelniane i tyle ;-)
A DZIEWCZYNY KTORE MAJA RODZIC SN WEZCIE KOLKO DMUCHANE TAKIE DZIECINNE DO SZPITALA-ZAPOMNIALAM NAPISAC WCZESNIEJ ;-) CHYBA WIADOMO PO CO ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości