Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-26, 09:26   #4741
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość

Jowiszowa, ja bez suszarki podwieszanej nie wyobrażam sobie funkcjonowania w małym mieszkanku, to pierwsza rzecz, którą małz musiał mi zamontować
ja polecam, bo rzeczy schną w łazience szybko , bo jest najlepsza cyrkulacja powietrza
już powiedziałam małżowi,że kliknę po wypłacie ale na balkonie sobie nie wyobrażam, chyba że osłoniętym jakoś i z zewnątrz tej "wsi" nie widać
żałuję,że balkonu nie mam bo wtedy na podłodze mogłaby stać. na ogródek nie wystawiam bo wiocha. w lecie ten nasz wspólny ogródek wygląda okropnie, przy każdym zejściu pełna suszara, walające się zabawki, jeszcze tylko kury wpuścić.
co innego jak ktoś ma swój dom i miejsce na to.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:48   #4742
Cestia
Zakorzenienie

Hej

No właśnie miałam pisać, że taka suszara na balkonie to porażka Normalnie rzygać mi się chce jak widzę balkony poobwieszane praniem U mnie na balkonie suszarka stoi i nie wygląda to przynajmniej jak bym z cygańskiego obozu uciekła

Zdaje mi się, czy Veronka się wczoraj nie pojawiła?
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 10:05   #4743
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Hej

No właśnie miałam pisać, że taka suszara na balkonie to porażka Normalnie rzygać mi się chce jak widzę balkony poobwieszane praniem U mnie na balkonie suszarka stoi i nie wygląda to przynajmniej jak bym z cygańskiego obozu uciekła

jestem jestem i juz mam dosc
wczoraj zlapaly mnie jakies skurcze i bolalo mnie jak na okres, ale poszlam wylezec w wannie i pozniej przeszlo.
a ja nie lubie takich suszarek w lazience, nic pozniej nie widac, tylko glowna atrakcja to suszace sie ciuchy i gacie.
Stary 2011-03-26, 10:18   #4744
Cestia
Zakorzenienie

Biedulo... myślałam, że już może po jesteś

Też nie lubię takich suszarek w łazience. Tzn. nie powiem że to nie wygodne, ale patrząc od strony estetycznej (o ile w ogóle można mówić o estetyce w przypadku wiszącego prania ) wolę wolnostojącą. Można przestawić do innego pomieszczenia jak potrzeba, czy na balkon właśnie.

Nie ma jak swój ogródek
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 10:23   #4745
jowisz
Zakorzenienie

ja też takich wiszących nie lubię i dlatego tak się dotąd wzbraniałam. 15lat temu u rodziców taka kilka lat wisiała
ale ta stojąca u mnie stoi zaraz przy wejściu w łązience i jest tak samo piękna więc już przeboleję, przynajmniej miejsce na szafkę 60cm zyskam

dla mnie widok prania to nic pięknego i dlatego mnie tak wnerwia,że sąsiadki raczą mnie tym widokiem dzień w dzień na wspólnym ogródku. przez całe lato.

obiad już z głowy, dziś makaron z sosem. sos się dusi więc tylko makaron za godzinę ugotuję.
sałatka zrobiona

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-03-26 o 10:25
Stary 2011-03-26, 10:24   #4746
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Biedulo... myślałam, że już może po jesteś

Też nie lubię takich suszarek w łazience. Tzn. nie powiem że to nie wygodne, ale patrząc od strony estetycznej (o ile w ogóle można mówić o estetyce w przypadku wiszącego prania ) wolę wolnostojącą. Można przestawić do innego pomieszczenia jak potrzeba, czy na balkon właśnie.

Nie ma jak swój ogródek
jeszcze tz dzis ma caly dzien auta i nie bedzie go w domu. na szczescie kolezanka dzwonila i jedziemy z dzieciakami na plac zabaw, bo caly dzien sama z mlodym w domu chyba bym padla. moja mama pojechala rano do jutro do gorzowa do rodziny i nawet jakby cos sie dzialo, to nie mam kogo do mlodego wolac. takze dzis nie moge rodzic :p, chyba ze ta kolezanke bede wolac ona chyba najszybciej do nas dojedzie.
Stary 2011-03-26, 12:03   #4747
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ver_Onka jesteś moim bohaterem naprawdę Cię podziwiam, trzymaj się dzielnie a jak dojdzie już co do czego rozpakuj się w tempie ekspresowym

Wiecie co? u nas tak naparza śniegiem, że sobie nie wyobrażacie no chyba, że u Was to samo masakra! Wyszłam tylko na chwilę na pocztę i na plac zabaw, ale Ola taka zakatarzona jeszcze w domu ok jest - lepiej niż wczoraj, ale na tym wietrze łzy, szpik po pas, więc zaraz leciałam do domu bo się rozpadało, a teraz śnieg.

Co do prania to ja je lubię i nie drażni mnie jego widok, lubię jak mi pachnie a gdy jest ciepło powiewa sobie w ogródku i też mi wionie pod nos najczęściej Softlanem bo wywieszam na zewnątrz Olgierdziane ciuszki, nasze wieszamy na strychu.

A wiecie wygrałam z promocji kart Maestro i MasterCard taką boską owcę termofor cudowna jest! Wielka!!! w środku ma termofor i można ją tak rozplaszczyć - wielka powierzchnia do grzania, albo wyjąć termofor i zlepić rzepem i owca jest normalną zabawką. Duża, puchata, strasznie jestem zadowolona. Zrobiłam zakupy w Empiku, ale takie bzdety za 13 zł i wysłałam paragon i kupon z neta wydrukowany wysłali mi tą owcę w ciągu tygodnia od nadania listu.

Edytowane przez Kasiulka22
Czas edycji: 2011-03-26 o 12:05
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 12:22   #4748
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

wow, Kasiulka - ty łowco nagród czasem opłaca się konkursować na maksa super ta owca, napewno ci się przyda, zmarzluszku
u nas też śnieg padał, wiało i tylko +2st więc nie wyszłam na dwór tż dostał listę zakupów i po pracy ma pojechać do marketu mam nadzieję, że nie będzie mi dzwonił co 5 minut bo zawsze ma jakiś problem...

Veronko - ja też cię podziwiam już bym obgryzała pazury z nerwów w tej sytuacji...bo mamy nie ma, tż zawalony robotą a ty sobie na plac zabaw pojedziesz i masz rację, przynajmniej nie będziesz o tym myśleć
a wczoraj urodziła moja kumpela, miała termin na 1 kwietnia

aha. mnie pranie też drażni, ale gdzieś suszyć trzeba najlepszym rozwiązaniem jest osobne pomieszczenie do tego, jakaś suszarnia czy coś. w łazience nie dzierżę, zresztą u mnie nawet na podwieszaną suszarkę nie ma szans mam brodzik, więc narożnik w suficie na prawie metr zajęty i jedynym miejscem gdzie mogłabym powiesić jest nad umywalką i lustrem z oczywistych względów jest to niemożliwe
Stary 2011-03-26, 12:58   #4749
jowisz
Zakorzenienie

ja obskoczyłam sklep obok. zaprosiłam na jutro na kawę znajomych z P-nia i myślałam,że kupię jakieś gotowe torebkowe ciasto czekoladowe ale niestety wzięłam więc banany i jutro zrobimy muffinki. z tego przepisu na to proste ciasto też chyba można,nie?
Stary 2011-03-26, 13:07   #4750
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
ja obskoczyłam sklep obok. zaprosiłam na jutro na kawę znajomych z P-nia i myślałam,że kupię jakieś gotowe torebkowe ciasto czekoladowe ale niestety wzięłam więc banany i jutro zrobimy muffinki. z tego przepisu na to proste ciasto też chyba można,nie?
tak, możesz z tego przepisu na bananowe w muffinkach tylko ważne jest to żeby osobno mieszać mokre i suche składniki a tam tak własnie jest
ja ostatnio tak szaleję muffinkowo, że średnio raz na 2 tygodnie robię ostatnio robiłam cytrynowe - pyyycha
Stary 2011-03-26, 13:34   #4751
taka sobie
Zakorzenienie

o Veronka
ja tez myslałam ze moze wczoraj sie cos zaczało tylko sie za bardzo nie nabiegaj na placu zabaw bo jeszcze tam urodzisz wiesz jak to jest, jak sie nie chce to jak na złość

a ja pisze z pracy bo wzięłam lapka zeby licytowac rowerek. Akurat sie aukcja konczy 10 minut p0o mojej pracy, wiec do domu nie mam szans dojechac

dla mnie tez pranie na balkonach to obciach, choc z drugiej strony, mieszkając w bloku prawie 20 lat wiem ze pranie to wieczny problem. Nie ma to jak ogródek

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 14:29   #4752
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Witam
Kasiulka mówisz że śnieg u was pada //koszmar jakiś - ja tu czekam na słoneczko//
u nas do ok 14 świeciło słońce choć wiatr był strasznie zimny.
potem się nagle zachmurzyło i siąpi deszcz

Ja pranie suszę w takim jednym pokoju co mam nie wykończony //to taki pokój graciarni - jest tam wszystko i nic - ale przynajmniej mam gdzie suszyć i tam prasuję
Ale jak jest pogoda to daję suszarkę na taras i odgradzam się nią od wścibskiego sąsiada, no i na ogrodzie też mam zrobioną na stałe dużą suszarkę.
Suszenie prania w łazienkach, na balkonach lub w widocznych miejscach może razi w oczy ale niestety każdy musi gdzieś suszyć

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 14:39   #4753
Judi21_84
Zakorzenienie

hello
PEwnie że pranie nie wygląda cudnie, ale gdzieś schnąć musi Żeby nie mieć grzyba w meiszkaniu to niestety trzeba suszzyć na balkonach, ogródkach itd. Ja na szczzęście mam ogrodek osłonięty więc nic nie widać, ale jakbym miała tak jak Jowiszowa to też bym wywalała suszarkę na pole heheheh choć to obciach

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

ahaaaaaaaaaa nie napisałam najważniejszego jadę na finał You Can dance :jupi :
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 14:55   #4754
kristi75
Zakorzenienie

Judi

fajne te klapki - możesz kupić

Stary 2011-03-26, 15:04   #4755
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
Judi

fajne te klapki - możesz kupić
Stary 2011-03-26, 15:40   #4756
kristi75
Zakorzenienie

dziewczyny mam problema w ogródku
jak byście mogły zerknąć

Stary 2011-03-26, 17:13   #4757
jowisz
Zakorzenienie

no, wygrałam. a już ktoś się czaił
http://allegro.pl/show_item.php?item=1520429885

najbardziej zależało mi na spódnicach ale dodatkowe bluzki też się przydadzą bo ona dzień w dzień z jakimiś plamami po obiedzie przychodzi

ale słonego śledzia zjadłam, będzie wieczór picia
Stary 2011-03-26, 18:26   #4758
kristi75
Zakorzenienie

Jowiszku gratulację wygranej

Ja mam pytanie czy wy się jakoś zabezpieczacie przed tym promieniowaniem

Stary 2011-03-26, 18:52   #4759
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jola o kurcze gratulacje to jakoś specjalnie trzeba było bilet wygrać? kupić?

Jowiszkowa super ciuszki fajnie, że udało Ci się wygrać

A ja się za pofarbowałam dziś, zadowolona jestem. Farbuję się cały czas tą samą farbą więc nie mam niespodzianek

Ola mi też zasnęła i spała godzinę w łóżku. No szok baby! miejscem spania było łóżko a nie wózek ale zasnęla na mnie a ja ją łup na wyro

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 19:21   #4760
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Jakbym miała balkon, to bym nie chciała wiszącej, byleby to żelastwo z domu wypieprzyć... pewnie na miejscu Jowiszowej tez bym dumę schowała i wywalała na zewnątrz mogłabym nawet mieć dyndające ciuchy w łazience... tak mnie wkurza to dziadostwo na pokojach

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
Jowiszku gratulację wygranej

Ja mam pytanie czy wy się jakoś zabezpieczacie przed tym promieniowaniem
Ważę płyn lugola z jodyny

a tak na serio, to nie widzę powodów dlaczego PAA miałaby nas okłamywać i zatajać niebezpieczeństwo. Zwłaszcza, że Japonia jest tak daleko, że na zdrowy rozsądek to nie tak łatwo się napromieniować ichniejszymi pierwiastkami...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 19:31   #4761
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja się nie martwię nasi rodzice przeżyli z nami jako dziećmi Czarnobyl, który w porównaniu z Japonią jest rzut beretem od Polski. Mama nam podawała jakieś giga dawki jodu żyjemy, mamy się całkiem nieźle więc mam nadzieję, że w tym wypadku będzie dobrze

Stary 2011-03-26, 19:42   #4762
taka sobie
Zakorzenienie

hej

jestem tego samego zdania co Sosnowa. Troche zaufania dla naszej władzy

a ja rowerka nie wygrałam , no ale za uzywke nie dam 170 zł
czaje sie na ten fioletowy co wklejałam wczoraj, ale max 111 dam jak mi sie nie uda to chyba kupie nowy. Nie chce mi sie juz oczu wypatrywac na all

Jowisz fajne ciuszki. Mówisz ze Iga bardzo brudzi w przedszkolu? własnie tego sie obawiam, bo moja owszem sama zje obiad czy serek ale sie przy tym wybrudzi na maxa. Zakładam jej sliniak z kieszonką i nieraz musze wylewac

skakanka od 01.03....
Stary 2011-03-26, 20:23   #4763
ver_ona
Zakorzenienie

Hello.
Ale mialam dzien. Poszlismy na ten plac zabaw i chyba z 1,5 godz. tam bylismy. Pozniej przyjechalismy do nas cala 4, zjedlismy zupe bo wczoraj ugotowalam i pozniej zrobilysmy sobie kawe mrozona z lodami i bita smietana
ta znajoma pozniej wyszla z naszymi dziecmi na plac zabaw na dworze, moglam sobie 30min polezec. poszli po wieczorynce. fajny dzien, chlopaki sie razem bawili, wiec nie trzeba bylo sie nimi zajmowac, to sobie siedzialysmy i gadalysmy.
brzuch mnie dzis znow kluje przy kazdym kroku i do tego ten "korkociag"! przed chwula mialam 2 skurcze, ale na szczescie przeszlo. tz byl na chwile, zjadl obiad i pojechal do roboty dalej.
ta znajoma na szczescie mowila, ze jakby cos sie zaczelo dziac, to ona przyjedzie po B, takze mam sie nie martwic, ona ma tam lozeczko dodatkowe turystyczne, wiec dziecko jak cos ma gdzie spac. ma 15km do nas, ale w 20min moze byc na miejscu, bo to drugi koniec miasta.
ide sie polozyc i troche odpoczac, moze cos w tv leci.
baj,jak cos na pewno bede pisac nie opuszcze Was raczej bez zdania relacji

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

co do ochrony (wlasciwie nie wiadomo przed czym, bo to takie dawki, ze nie ma sie przed czym chronic), to lepiej nic na wlasna reke nie robic, bo mozna bardziej sobie zaszkodzic
Stary 2011-03-26, 20:42   #4764
kristi75
Zakorzenienie

No to w takim razie luz

też miałam takie same zdanie co wy
ale dziś mnie zaczęło gnębić sumienie że może ja coś robię źle, że może nie jestem na bieżąco
Moje sumienie jest uspokojone

veronko wypoczywaj wypoczywaj może jutro ci się coś zacznie
- dzień wolny - tz w domu

super że miałaś udany dzień //no i dobrze że masz taką fajną znajomą

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Dziewczyny a pamiętacie o przesunięciu godzin

Stary 2011-03-26, 20:54   #4765
taka sobie
Zakorzenienie

pamietamy dzieki temu pospie do 9 a nie do 8 wiec tak jakby godzine dłuzej

skakanka od 01.03....
Stary 2011-03-26, 21:12   #4766
kristi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
pamietamy dzieki temu pospie do 9 a nie do 8 wiec tak jakby godzine dłuzej

pod warunkiem że się o godzinę wcześniej położysz

Stary 2011-03-26, 21:16   #4767
taka sobie
Zakorzenienie

dla mnie juz jest po 23 juz przestawiłam zegary w domu

skakanka od 01.03....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 21:25   #4768
kristi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
dla mnie juz jest po 23 juz przestawiłam zegary w domu

ooo to szyba jesteś
ja przestawiam zazwyczaj te małe a te wiszące to robota tz i zdarza się że chodzą w starym czasie przez następny tydzień

Stary 2011-03-26, 21:33   #4769
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Jola o kurcze gratulacje to jakoś specjalnie trzeba było bilet wygrać? kupić?

Jowiszkowa super ciuszki fajnie, że udało Ci się wygrać

A ja się za pofarbowałam dziś, zadowolona jestem. Farbuję się cały czas tą samą farbą więc nie mam niespodzianek

Ola mi też zasnęła i spała godzinę w łóżku. No szok baby! miejscem spania było łóżko a nie wózek ale zasnęla na mnie a ja ją łup na wyro
Kasiulka tz mi fundnął tą przyjemność, wczoraj kupił bilety bardzo lubię ten program, tz zresztą równiez. Super będzie to wszystko zobaczyć
a tak pozatym to Verona nie mogę się doczekać....

U mnie myślę znów się nie udało, zobaczymy w przyszłą neidzielę czy @ przyjdzie. 8 kwietnia mam gienia to porobię badania hormonów usg itp.
Ja o zmianie czasu zapomniałam zupełnie

Przyszedł mi w końcu zwrot z podatku 3 tygodnie czekałam
Stary 2011-03-26, 21:52   #4770
ver_ona
Zakorzenienie

a mnie brzuch ciagnie....mysle, ze sie cos powoli szykuje, mialam kilka skurczy, nie regularne itp... nie chce dzis rodzic. juz sie martwie co bedzie, jak sie zacznie, ze trzeba bedzie dzwonic po kolezanke, zeby B odebrala itd...mam nadzieje, ze to bedzie dzien, przynajmniej nie dzisiejsza noc. jutro w dzien mama wraca, a wtedy bede spokojniejsza, bo ona moze przyjechac i sie zajac B, nie musze go wybudzac, zeby do kogos zawozic.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości