|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
A ja dopiero weszłam na spokojnie na internet. Posprzątałam sobie w pokoju ( na resztę nie mam sił
Tż rozważa opcję kupienia mieszkania. Co śmieszniejsze takiej opcji w ogóle dla niego nie byłobo: nie potrzeba, nie ma kasy, później a jak tylko się dowiedział, że przyjaciel kupił mieszkanie to od razu mu się zachciało Jakaś rywalizacja się włączyła czy duma , nie wiem, ale podoba mi się to |
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć,że nie tylko ze mnie taki "obibok"
![]() Ale w sumie co ja się spodziewałam- 3 tyg. spędziłam w łóżku ![]() cotynato- fajnie jakbyście mogli wić swoje gniazdko |
|
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drzemkę sobie strzeliłam, idę coś robić, bierze mnie na dodatek przeziębienie, katar, kicham, nos mam opuchnięty a na dodatek zrobił mi się pryszcz na ustach
|
|
|
#2075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może szczypać, ale pomaga
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też rozważam drzemkę. Miałam zdjęcia porobić na all ale rozładowała się i lustrzanka i kompakt aaaa
I oczywiście brzucha nadal nie mam, samo sadło. Ostatnio już myślałam że widać coś , stawałam sobie przed lustrem co 5 min i się jarałam, ale to chyba wzdęcie jakieś było bo już wróciło do formy flaka |
|
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
cotynato gratuluję rozważania przez chłopa myśli o własnym gniazdku Wiem jakie to szczęście mieć swoje własne M gdyż w tym roku we wrześniu przeprowadzamy się do swojego MIESZKANKA Wczoraj z mężusiem widzieliśmy się na skype i kazał brzuszek pokazać i zadowolony stwierdził, że brzusio urósł (nie widzieliśmy się 2,5tyg. na skype) widać, że jest ciążowy Z ciekawości wskoczyłam na wagę czy przytyłam i nie wiem jak to możliwe, że brzusio rośnie a moja waga nie??? to chyba nie dobrze? Zerkam do karty ciąży z 1ciąży i w okresie do 13tc przytyłam 2kg a teraz góra 500g. całej rodzinie kazałam się ważyć by sprawdzić czy waga dobrze waży
|
|
|
|
#2078 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a wcale mnie to nie cieszy nie wiem jak dzisiaj zniosę towarzystwo tż jeśli można nadal używać tego określeniaCytat:
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem. Może maleństwo jest glodomorkiem i pochłania równo tak, że nie masz czym tyć
Ja się aż boję na wagę wchodzi bo wiem, że się załamię ale w myślach ją ukatrupiłam hyhy
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wizażanki dojrzymy brzuszek Właśnie opryszczka Idę coś robić po obiedzie, podobno panowie od zmywarki mają przyjechać jeszcze dziś, takie ot co miesięczne spóźnienie ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Coś się stało ? Czemu nie zniesiesz towarzystwa małża ?
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, myślę, że wygram dzisiejszy konkurs na lenistwo.
![]() ![]() Wyprasowałam dwie koszule i zacerowałam dwie skarpety, po czym... zmęczyłam się i musiałam pospać 1,5 godziny. A co do rennie na zgagęo mnie np. wogóle nie służył, wzięłam go do ust na sekudnę i tak mnie zemdliło, że musiałam natychmiast wypluć. I tak za każdym razem...Też mam dziś doła, pogoda jest do doopy, wogóle ŹLEEE....
|
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
Małż...dobre określenie chyba najbardziej mi teraz pasuje
![]() Po prostu okłamał mnie w kwestii na której bardzo mi zależało, chyba najbardziej w przeciągu naszego małżeństwa i w ogóle znajomości. Do tego dał się głupio na tym kłamstwie przyłapać...no i tym sposobem całkowicie straciłam do niego zaufanie i radość ze spędzania razem czasu i to do tego stopnia że nawet dzidziuś mnie w tej chwili nie cieszy
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
liwaczka, co się stało
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
wiem co czujesz ponieważ ja też miałam kilka takich sytuacji z tż , zaufanie minimalne a bez tego ciężko dawaj go tu, skopiemy mu 4 litery |
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mi nie kłamie na szczęście, bo wie że nie będę zła jak coś wykręci jedyne co to czasem mi mówi o swoich planach w ostatniej chwili kiedy ja już nic nie mam do powiedzenia
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mnie czasami kłamie bo ja furiatka jestem
i dlatego też tak jak ty małgosiu często o wszystkim dowiaduję się ostatniego dnia aby nie robić kilkudniowej afery ![]() ![]() w ogóle otworzyłam szynkę kupioną 2 dni temu w cerf ...tak dziwnie pachnie i co gorsze nie umiem się pozbyć tego zapachu- łazi za mną , fuu. |
|
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() co do sprzatania to ja mam lenia i nawet kurzy nie chce mi sie wycierać a wieczorem goscie ![]() Cytat:
kochana ja zauważyłam ze przez miesiąc waga stoi w miejscu a dziś rano nawet było o pół kilo mniej -postanowiłam codziennie rano sprawdzać bo aż sie zmartwiłam a my dzis obudzilismy sie po 8 jak nigdy i nie moglismy spać, wiec pojechalismy na zakupy potem do mojej mamy na kawe a potem w przypływie chwilowego szleństwa pojechaliśmy do strzelec opolskich bo znajomi otwierali tam siłownie wiec wybralismy sie na wycieczkę gdybym nie była w ciazy to bym osbie poćwiczyła a najlepsze było to ze zaczeli mnie częstowac napojem energetyzującym bo nie wiedzieli ze w ciązy jestem i im powiedziałam, bardzo sie ucieszyli i było bardzo miło he he
|
||
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a schabik wyszedł przepyszny zaraz wam coś wkleje co mi dziś wyszło, taki już akcent blisko -wielkanocny ![]() Babeczka wielkanocna z polewą czekoladową z orzechami , narazie mi żal jej ruszać
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-03-26 o 15:25 |
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
liwaczka współczuję. Zawsze możesz się spotkać ze mną, obsmarujemy małżom tyłki
ja mam problem taki, że kocham mojego durnego męża ogromnie, jestem zaślepiona juz tak 8 lat, ani trochę mi nie przechodzi, ani trochę nie zamienia się to w rutynę. Uwielbiam go obserwować, przytulac się do niego, słuchac go i opowiadać mu o swoich przemyśleniach itd. On też zawsze się tak zachowywał jakbym była całym jego światem. A tu nagle ze dwa miesiące temu wyskoczył z tym haslem o kochaniu i najgorsze że się tego trzyma A mnie jest przykro i jestem zraniona jak nigdy przez nikogo na świecie. Chcialabym byc na niego wsciekła za to co mi zrobił, chcialabym nie móc na niego patrzec itd, byłoby łatwieja teraz jak to pisalam to moja rybka sie pluskała w brzuchu, mam nadzieję że po prostu sie bawi a nie czuje że mama jest zdenerwowana i rozżalona
|
|
|
|
#2090 |
|
Rozeznanie
|
podobno dzieciątka na tym etapie ciąży już czują to co my np zdenerwowanie, radość itp
mój tż wcześniej czasami jak wypił piwko to próbował przede mną ukryć bo jak mówi boi się mnie że będę krzyczeć albo się gniewać, chociaż mówi że doszedł do wniosku że przede mną się nie da ukryć bo jestem alkomat a nie pozwalam mu pić bo ma WZW C żeby nie było i nie może![]() dziś myśleliśmy nad imieniem. siadłam czytam te wszystkie imiona i żadne mi nie pasuje bo albo jest w rodzinie albo mi się nie podoba Cieszę się że ruszył ten temat a nie został odłożony bo jest jeszcze czasW Mamo to ja mówiła o wózkach, ze dobrze mieć dwa wózki- głęboki na amortyzujących kółkach i spacerówkę lekką typu parasolka ze zwrotnymi kółkami bo mówi że sama popełniła błąd kupując wózek 3 w 1 |
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież wózek może być i lekki i dobrze zamortyzowany jak i sterowny. Tylko trzeba poszukać. Dla mnie to naciaganie.Nie wiem czemu mam wrażenie, że wszystko mi szkodzi Jogurtów w ogóle nie mogę jeść bo mi później cofają i odbijają
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane
![]() melduję, że właśnie wróciłam z wizyty maluch ma juz 8 cm długości plus dłuuugie nogi serduszko z prawidłowymi zastawkami i jest najprawdopodobniej dziewczynką na wszystkie strony było oglądane i siusiaka nie widać. Także zaczynam mysleć nad imieniem dla dziewczynki, a za 3 tyg sie mam nadzieje potwierdzi wiec niniejszym chyba przełamujemy ciąg chłopaków na naszym wątku ![]() podpowiedzcie jakies fajne imię dla dziewczynki, które ładnie się zdrabnia i pasuje do długiego nazwiska (odpada Emilia, Maja i Lena )Gerda to chyba ty pytałaś o baryłową? Pani doktor zaskoczyła mnie pozytywnie, do rzeczy babka, jak na kobiete gina raczej delikatna, pokazywała nam na usg wszystko, taka konkretna, raczej z dystansem, ale miła. ogólnie zadowolona jestem z tej wizyty i zostajemy u niej póki co ![]() zaraz zbieramy się na imprezkę, humoru nabrałam dobrego ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- moim zdaniem taka spacerówka - parasolka to jest dobra dla całkiem dużego dziecka,i razcej na lato, bo nie ma takiej fajnej budy jak te 2 w 1, zeby osłaniać od wiatru i przeważnie ma małe kółka do bani na nasze równe chodniki
|
|
|
|
#2094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze i dobrze bo pogryzłabym monitor ![]() Cytat:
![]() ![]() W końcu zaczynają sie calzedonie |
||
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato jeszcze tak na 100% nie wiadomo....ale ewidentny brak siusiaka na dzisiejszych obrazkach
ja bylam totalnie nastawiona na synka...aż mi sie jakoś smutno zrobiło, że mój Adaś jest dziewczynką
|
|
|
|
#2096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ruszaj zostaw na Wielkanoc![]() Cytat:
a co do pani dr miło, że ci przypasowała i że nie musisz szukać dalej
|
||
|
|
|
#2097 |
|
Wtajemniczenie
|
danika długonoga dziewczynka? to modelka!
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dziś maż oznajmił, że on czuje, że będziemy mieli znów chłopaka, bo pięknie wyglądam i nic się nie zmieniłam
![]() Bo że niby nasza kuzynka jak chodziła w ciąży z dziewczynką to zbrzydła strasznie (no tak trochę wg mnie), a teraz już laska jest ![]() Zobaczymy
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
też słyszałam, że będą w ciąży z dziewczynką się brzydnie
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już wróciłam z wystawy kotów. Nawet już po drzemce jestem
Koty były śliczne, oprócz tych co sierści nie maja, jakoś mi się one nie podobają W domu praktycznie w ogóle nie sprzątam, bo nie ma sensu :P Mamy remont- docieplenie domu i wszędzie ciągle się nosi. Tż codziennie odkurza żeby się nie pozachodziło. A ja po niedzieli chcę zacząć takie generalne, wiosenne porządki. Wymyśliłam, że codziennie będę tak dokładnie szorowała jedno pomieszczenie. Trochę mi zejdzie, ale przynajmniej minie to bezboleśnie Czeka mnie 8 pokoi, 2 łazienki i 2 przedpokoje. Oj trochę do potrwa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Jakaś rywalizacja się włączyła czy duma , nie wiem, ale podoba mi się to 

klask i: no wreszcie coś się ruszyło, tak trzymać
Zerkam do karty ciąży z 1ciąży i w okresie do 13tc przytyłam 2kg a teraz góra 500g. całej rodzinie kazałam się ważyć by sprawdzić czy waga dobrze waży

a wcale mnie to nie cieszy
nie wiem jak dzisiaj zniosę towarzystwo tż jeśli można nadal używać tego określenia
Ja się aż boję na wagę wchodzi bo wiem, że się załamię 

A mnie jest przykro i jestem zraniona jak nigdy przez nikogo na świecie. Chcialabym byc na niego wsciekła za to co mi zrobił, chcialabym nie móc na niego patrzec itd, byłoby łatwiej

nie ruszaj zostaw na Wielkanoc