Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-25, 22:01   #301
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
jad³ospis jest ok, ale zdecydowanie za du¿o otr±b - 6 ³y¿ek. przez nie mo¿esz mieæ zaparcia w³a¶nie. pozatym b³onnik w nadmiarze utrudnia wch³anianie witamin i sk³adników mineralnych. te dwie do ¶niadania wystarcz±. je¶li ci te omlety nie wychodz± bez otr±b, to dodaj z ³y¿kê m±ki pe³noziarnistej.
ojej, baardzo Ci dziêkuje, niemia³am pojêcia, a w³a¶ciwie by³am ¶wiêcie przekonana ¿e otrêby w³a¶nie pomagaj± na zaparcia--tak to jest jak siê osoba ma³o inteligêtna zabiera na dietê a te omlety no wychodz± idealnie pyszne!

Nora-nooo, jest lepiej Ci powiem wrzuæ czasem jajo
Jest masa przepisów na omlety-ja kocham! Jem prawie codziennie!
Albo jajecznicê na mase³ku np. z cebulk±..
wiesz, jak± rybkê wêdzon± te¿,co¶ t³ustszegono ale dajesz radê Ci powiem, jutro sobota, masa wolnego czasu mo¿esz sobie pichciæ ile wlezie
(jak co¶ to wiesz-PW)

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 22:44   #302
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez kinga9650 Poka¿ wiadomo¶æ
Plan P :

I godz. 6.30
owsianka (7 ³y¿ek p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka 2%) z gar¶ci± orzechów nerkowych + orzechów ziemnych + rodzynek + suszonej ¿urawiny i ¶liwek ³adnie

II
godz. 10.30
kanapka z 2 kromek chleba z serem, sa³at± i pomidorem owoc, jogurt z musli, co¶ s³odkiego ? koniecznie!

jab³ko/ banan/ soczek owocowy soczek

III
godz. 13.00
jogurt owocowy/ serek homogenizowany/ serek wiejski + musli! i dro¿d¿ówka ?

IV
godz. 15.30
porz±dna porcja domowego obiadu
z surówk± ok
deser? mo¿e kawka jaka¶ pyszna?

V
godz. 19.00
3 kanapki z d¿emem/ miodem/ szynk±/ serkiem/ na co przyjdzie ochota
ok

nie wypijesz po kakao? albo zbo¿ówki z mlekiem?

Chcê ustaliæ sobie taki przyk³adowy jad³ospis, którym bym siê kierowa³a. Mo¿e jaka¶ pomoc?
generalnie nie jest ¼le, ale obawiam siê, ¿e to bardziej utrzymanie ni¿ przytycie.

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze P

S. szklanka mleka 2% z szklanka p³atków kukurydzianych s³abo! dosyp wiêcej p³atków, bakalie, dodaj owoc, orzechy...a po ¶niadaniu kawka i co¶ s³odkiego

2S. 2 kanapki z chleba z ziarnami (60g) obie z mas³em, sa³ata, serem feta i ogórkiem sugerujê do tego dodaæ sok typu kubuæ lub jaki¶ jednodniowy i owoc

O. filet z mintaja (ok. 130g) usmazony na oliwie z przyprawami i warzywka na patelnie z frosty te z ziemniaczkami ( ok. 250g a przypada na 100g ponad 80 kcal) bardzo s³abo. Brakuje zupy, a warzywa na patelniê to celowe ucinanie kalorii. zjedz do nich jakie¶ wêgle albo zmieñ je na wêgle i dodaj surówkê

deser?

pomarañczko

Podwieczorek pomine³am bo nie by³o mnie w domu wiec zjad³am big kolacje.... no i co ¿e nie by³o Ciê w domu? na mie¶cie nie mog³a¶ nic kupiæ? dro¿d¿ówki, lodów?

K. serek wiejski ca³y (200g) 2 tosty (chleb - 60g ) z serem zó³tym i kawalek papryki, 3 plasterki pomidora e...no big kolacja to to nie jest, usz³aby, gdyby podwieczorek zaistnia³

Po: banan + orzechy

marnie wiem ale chyba nie najgorzej ???
jw.
bierzemy siê do roboty, dziewczyny!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 23:00   #303
crethka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 523
GG do crethka

Oceni kto¶ ???

R

I. Zbo¿ówka z mlekiem 3,2% + owsianka (3³. p³atków owsianych, 2³. otrêbów ¿ytnich, pestki dyni, rodzynki) z serkiem wiejskim, cynamonem, kiwi i ³y¿eczk± miodu
II. Kromka ¿ytniego z past± z twarogu, jogurtu naturalnego, papryki czerwonej i szczypiorku
III. Kurczak duszony z cukini±, pomidorami, cebul±, czosnkiem, pietruszk± + 50g makaronu pe³noziarnistego
IV. Wie¶niak z pestkami dyni i s³onecznika
V. Omlet z polêdwic± sopock±, papryk±, szczypiorem
Stary 2011-03-25, 23:05   #304
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez crethka Poka¿ wiadomo¶æ
Oceni kto¶ ???

R

I. Zbo¿ówka z mlekiem 3,2% + owsianka (3³. p³atków owsianych, 2³. otrêbów ¿ytnich, pestki dyni, rodzynki) z serkiem wiejskim, cynamonem, kiwi i ³y¿eczk± miodu
II. Kromka ¿ytniego z past± z twarogu, jogurtu naturalnego, papryki czerwonej i szczypiorku
III. Kurczak duszony z cukini±, pomidorami, cebul±, czosnkiem, pietruszk± + 50g makaronu pe³noziarnistego
IV. Wie¶niak z pestkami dyni i s³onecznika
V. Omlet z polêdwic± sopock±, papryk±, szczypiorem
idealnie, aczkolwiek pastê, któr± jesz na II¦ wzbogaci³abym o jajko lub np. makrelê wêdzon±.

Stary 2011-03-25, 23:12   #305
brownsuger
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 75

Iza wypowiedz siê proszê o moim jad³o
brownsuger jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 07:22   #306
Moyraa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 592

Redukcja / Utrzymanie

I. P³atki owsiane, p³atki z nasion amarantusa, ³y¿ka otr±b, mleko 2%, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka cukru trzinowego, ³y¿eczka domowych powide³ ¶liwkowych (babcinych), ok. 100g serka wiejskiego, ³y¿eczka pestek s³onecznika, jab³ko, ma³y banan;
Przed - ³y¿ka oleju lnianego i ³y¿eczka ogórecznika;
II. 3 kromki chleba orkiszowego:
- 2 z mas³em i szynk± drobiow±,
- 1 z mas³em i szynk± z indyka.
III. Chyba bêdzie pstr±g na parze, do tego ziemniaki gotowane w skorupkach
IV. Kromka chleba jw z jajkiem na pó³twardo i mas³em, szklanka mleka sojowego
V. Serek wiejski, gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y)

No i bêdzie du¿o chodzenia po mie¶cie
Moyraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 08:47   #307
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez brownsuger Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, wieki tu nie pisa³am i nie czyta³am, wiêc nie wiem czy co¶ siê zmieni³o, w ka¿dym razie moja R, proszê o ocenê, szczególnie Izê Wiosenn±, mam nadziejê, ¿e siê tu jeszcze udziela
I: bu³ka grahamka z mas³em, polêdwic± sopock±, ogórkiem, rzodkiewk± i sa³at±
II: sa³atka: pier¶ z kurczaka gotowana w przyprawach, sa³ata lodowa, ogórek, rzodkiewka, fasolka, szczypiorek, polane suto oliw± z oliwek
III: serek wiejski z orzechami w³oskimi i pestkami s³onecznika
IV: tu obiad w domu, zatem ró¿nie, jaka¶ zupa z chudym miêsem niezabielana lub miêso z surówk± i ziemniakami
V: wiejski z tuñczykiem lub wiejski z warzywami

I co my¶licie? Piêknie proszê o ocenê
jak dla mnie bardzo, bardzo fajnie; jedyne, co bym zmieni³a to doda³a jaki¶ owoc do ¶niadania.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 08:59   #308
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
ojej, baardzo Ci dziêkuje, niemia³am pojêcia, a w³a¶ciwie by³am ¶wiêcie przekonana ¿e otrêby w³a¶nie pomagaj± na zaparcia--tak to jest jak siê osoba ma³o inteligêtna zabiera na dietê a te omlety no wychodz± idealnie pyszne!

Nora-nooo, jest lepiej Ci powiem wrzuæ czasem jajo
Jest masa przepisów na omlety-ja kocham! Jem prawie codziennie!
Albo jajecznicê na mase³ku np. z cebulk±..
wiesz, jak± rybkê wêdzon± te¿,co¶ t³ustszegono ale dajesz radê Ci powiem, jutro sobota, masa wolnego czasu mo¿esz sobie pichciæ ile wlezie
(jak co¶ to wiesz-PW)

Taa sobota ^^ to bêdzie mój ulubiony dzieñ. Kocham jaja chyba sobie omlecika na kolacjê dzi¶ strzelê, siê zobaczy
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 11:28   #309
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez Moyraa Poka¿ wiadomo¶æ
Redukcja / Utrzymanie

I. P³atki owsiane, p³atki z nasion amarantusa, ³y¿ka otr±b, mleko 2%, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka cukru trzinowego, ³y¿eczka domowych powide³ ¶liwkowych (babcinych), ok. 100g serka wiejskiego, ³y¿eczka pestek s³onecznika, jab³ko, ma³y banan; super ¶niadanko
Przed - ³y¿ka oleju lnianego i ³y¿eczka ogórecznika;
II. 3 kromki chleba orkiszowego:
- 2 z mas³em i szynk± drobiow±
,a z indyka to chyba te¿ drobiowa co
- 1 z mas³em i szynk± z indyka.
smacznie ale chyba monotonnie ci±gle to samo
III. Chyba bêdzie pstr±g na parze, do tego ziemniaki gotowane w skorupkach
super mo¿e dorzuæ jak±¶ surówkê
IV. Kromka chleba jw z jajkiem na pó³twardo i mas³em, szklanka mleka sojowego
bardzo ³adnie
V. Serek wiejski, gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y) tu te¿ super

No i bêdzie du¿o chodzenia po mie¶cie
nie ma znów warzyw-wiem ¿e Ty z tym walczysz ale postêpów zero poza tym bardzo ³adny jad³ospis, trochê monotonny (czytam na bie¿±co) czy jeszcze siê odchudzasz? ile ju¿ zrzuci³a¶?

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

oj sorki nie doczyta³am w podpisie ¿e chwilowo utrzymanie ,a chcesz jeszcze wracaæ na t± redukcjê?serio?

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
U

I. Owsianka na mleku z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, bananem i wiórkami kokosowymi. ³adnie, je¶li siê najad³a¶ to ok
II. Dwie kromki razowca z twaro¿kiem, ogórkiem & rzodkiewk±; mleczna princessa.tutaj super, szczególnie podoba mi siê princessa i to ¿e jesz j± do posi³ku a nie zamiast
III. Pier¶ z kurczaka duszona w pomidorach z czerwon± fasol± (chili con pollo? ), porcja kaszy jêczmiennej je¶li porcja spora to ok
zbo¿ówka z mlekiem, jab³ko jako przek±ska.ok.
IV. Dwie kromki razowca - z past± z fasoli & natki pietruszki, rze¿uch± i pomidorem oraz z twarogiem i pomidorem; marchewka do pochrupania. mniami, a tak w ogólne mam zamiar w najbli¿szym czasie te¿ zrobiæ pastê z fasoli

w czasie dnia kilka herbat
bardzo ³adne ,lu¼ne U ,co prawda 4 posi³ki ale czasem tak bywa

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Becia012 Poka¿ wiadomo¶æ
Dodaje Utrzymanie i proszê o ocenê.
¦niadanie: 2 jajka, Grahamka na pó³: 1/2 z pasztetem i ogórkiem,
1/2 z mas³em, polêdwic±, sa³at±, pomidorem i plastrem camemberta.super
¦niadanie2: Kanapka z chleba graham z mas³em, szynk±, sa³at± i
ogórkiem, grejfrut. te¿ ³adnie dobrze ¿e wpad³ owoc
Obiad: 2 du¿e krokiety z kapusta i grzybami, zestaw surówek, barszcz. je¶li na prawdê du¿e i siê najad³a¶ to ok,choæ mam wra¿enie ¿e nie du¿y ten obiad
Podwieczorek: 2 kostki gorzkiej czekolady, sa³atka owocowa zalana jogurtem naturalnym, ³y¿ka s³onecznika. super smacznie i zdrowo
Kolacja: 2 kromki grahama, posmarowane mas³em, ob³o¿one warzywami;
serek wiejski z szynk± z indyka, selerem i ananasem; marchewka..tu te¿ ok.
j.w. ogólnie ³adnie

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Ja siê naocenia³am to niech kto¶ oceni mój.proszê.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 11:49   #310
Ondine_16
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Utrzymanie
¶niadanie: owsianka jab³kowo-cynamonowa z paczuszki [65g] z dodatkami [gar¶æ laskowych, gar¶æ migda³ów, dwie ³y¿ki rodzynek, dwie ³y¿ki otrêbów granulowanych, szczypta cynamonu], spore jab³ko i kawa rozpuszczalna z mlekiem i cukrem
drugie ¶niadanie: danio truskawkowy z dodatkami [³y¿ka laskowych, ³y¿ka migda³ów, dwie ³y¿ki rodzynek, szczypta cynamonu], ma³e jab³uszko, ¶redni banan, kawa rozpuszczalna z miodem
obiad: warzywa sma¿one na ma¶le, dwie sajgonki z miêsem, herbata malinowa z cytryn±
podwieczorek: kajzerka z d¿emem brzoskwiniowym, pomarañcza, kakao
kolacja: wie¶niak, filet z wêdzonej makreli, ogórek kiszony

nie za du¿o jak na utrzymanie?
Ondine_16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:21   #311
ama09
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 461

Witam R do oceny (dzi¶ pyszno¶ciowa sobota )

I: grahamka z zielonym ogórkiem i mase³kiem, jab³ko
II: 1 parówka z indyka z pó³ ³y¿eczki musztardy
III: du¿y talerz zupy ogórkowej mamy <3
IV: serek homo z gar¶ci± p³atków migda³ów <3
V: kawa³ek pangi pieczonej w folii z surówka z marchewki

a i pytanie - lepsze otrêby pszenne czy owsiane? ;> mogê je po prostu je¶æ z serkiem lub jogurtem?
ama09 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 12:39   #312
Moyraa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 592

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
nie ma znów warzyw-wiem ¿e Ty z tym walczysz ale postêpów zero poza tym bardzo ³adny jad³ospis, trochê monotonny (czytam na bie¿±co) czy jeszcze siê odchudzasz? ile ju¿ zrzuci³a¶?[COLOR="Silver"]
No tak, jako¶ tak strzeli³am z tymi szynkami. Jedna z samego indyka, druga ogólnie drobiowa, no . Dziêki za ocenê. W koñcu kto¶ zajrza³ .

Co do warzyw - wiem... Szkoda gadaæ. Od na¶cie lat nie lubiê warzyw. Niestety. Ale dodam dzisiaj do obiadu zupê warzywn± . Nie wiedzia³am, czy zd±¿ê zrobiæ, wiêc nie napisa³am. A inne warzywa zacznê je¶æ, jak bêdzie sezon. Mo¿e w koñcu co¶ nadrobie. Ogólnie to czêsto sobie planujê zje¶æ jakie¶ broku³y itd, ale jak ju¿ przyjdzie pora na obiad, to mi siê odechciewa przez to je¶æ... .

No jak narazie to powiedzmy, ¿e liczê na redukcjê, a co bêdzie, to siê zobaczy . Ale jak zamieni³am dwa posi³ki i kolacja jest bia³kowo-t³uszczowa, to waga leci. Ju¿ prawie 1kg mniej w przeci±gu tygodnia, wiêc jest ok . A ogólnie z wag± to jest tak, ¿e zesz³o mi podczas redukcji 4kg, pó¼niej siê waha³o tak 0,5 w górê, a podczas przechodzenia na U znow mi przyby³o 2kg (chyba przez to, ¿e du¿o da³am na raz wêgli na kolacjê i do tego zero ruchu - do¶c d³ugo by³am chora). A podpis zapomnia³am zmieniæ .

A tak w ogóle - gratulujê naturalnego @ .

Edytowane przez Moyraa
Czas edycji: 2011-03-26 o 14:08
Moyraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:43   #313
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Mia³am nie wrzucaæ bo trochê rozwalony dzi¶, ale piszê g³ównie by siê pochwaliæ bo wczoraj dosta³am naturalny @ . Okres wróci³ do mnie po ponad 4 latach( do tej pory te¿ mia³am nawet bardzo regularnie ,ale tylko z tabletkami) jestem mega szczê¶liwa..

U
1. 3 kromki ( 2 razowe i 1 mieszana) z mas³em, pomidor, trochê sa³aty, dwa du¿e wiejskie jaja, inka z mlekiem wiejskie jajammm
2. jab³ko, serek wiejski 200g + pomidor+ du¿a porz±dna gar¶æ pestek dyni+ gar¶æ migda³ów+1/2 paczki laskowych
/kawa nescafe z mlekiem/ ciekawe po³±czenie
3. dwie miski zupy jarzynowej z br±zowym ry¿em+ pier¶ kuraka ( w zupie) Jami
deser: baton czekoladowy nadziewany ''danusia'' to co¶ jak pawe³ek?
4. jab³ko, serek wiejski 200g + pomidor+ du¿a porz±dna gar¶æ pestek dyni+ drugie pó³ paczki laskowych, kawa nescafe z mlekiem, potem inka z mlekiem ³adnie!
5. sa³atka: filety ¶ledziowe ok.200g, sa³ata,rzodkiewki, do tego 1 kromka razowego z grubo mas³em i 2 mieszanego i smakowicie

ró¿ne herbaty, trochê wody i o ocenkê ³adnie proszê
Brakuje mi czego¶ s³odkiego ;P
No i widaæ, ¿e jeste¶ fank± wie¶niaka Mo¿e z d¿emem? Owocami?
Ale baaardzo zdrowo, kolorowo, ¶licznie!
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 14:14   #314
Ondine_16
Raczkowanie

Cytat:
Mia³am nie wrzucaæ bo trochê rozwalony dzi¶, ale piszê g³ównie by siê pochwaliæ bo wczoraj dosta³am naturalny @ . Okres wróci³ do mnie po ponad 4 latach( do tej pory te¿ mia³am nawet bardzo regularnie ,ale tylko z tabletkami) jestem mega szczê¶liwa..

U
1. 3 kromki ( 2 razowe i 1 mieszana) z mas³em, pomidor, trochê sa³aty, dwa du¿e wiejskie jaja, inka z mlekiem wiejskie jajca.
2. jab³ko, serek wiejski 200g + pomidor+ du¿a porz±dna gar¶æ pestek dyni+ gar¶æ migda³ów+1/2 paczki laskowych hmmm, nigdy nie jad³am wie¶niaka z orzechami i warzywami. nietypowe, acz mo¿e smaczne po³±czenie.
/kawa nescafe z mlekiem/ uwielbiam.
3. dwie miski zupy jarzynowej z br±zowym ry¿em+ pier¶ kuraka (w zupie) pycha.
deser: baton czekoladowy nadziewany ''danusia'' pycha.
4. jab³ko, serek wiejski 200g + pomidor+ du¿a porz±dna gar¶æ pestek dyni+ drugie pó³ paczki laskowych, kawa nescafe z mlekiem, potem inka z mlekiem ja te¿ uwielbiam tê kawê. mog³abym j± piæ litrami.
5. sa³atka: filety ¶ledziowe ok.200g, sa³ata,rzodkiewki, do tego 1 kromka razowego z grubo mas³em i 2 mieszanego super.

ró¿ne herbaty, trochê wody i o ocenkê ³adnie proszê
gratulujê naturalnego okresu. ja na mój cierpliwie czekam. powinnam dostaæ za kilka dni. ginekolog mówi, ¿e mam siê nie przejmowaæ, bo wszystko jest jak najbardziej ok. ale co? okres rozregulowa³ siê, bo mia³ taki kaprys?

je¶li chodzi o jad³ospis, to podsumujê go tak - . moje smaki.
pychotka. ^^

Edytowane przez Ondine_16
Czas edycji: 2011-03-26 o 14:16
Stary 2011-03-26, 14:39   #315
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:
Napisane przez Ondine_16 Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie
¶niadanie: owsianka jab³kowo-cynamonowa z paczuszki [65g] z dodatkami [gar¶æ laskowych, gar¶æ migda³ów, dwie ³y¿ki rodzynek, dwie ³y¿ki otrêbów granulowanych, szczypta cynamonu], spore jab³ko i kawa rozpuszczalna z mlekiem i cukrem a czemu nie zrobisz owsianki sama? czêsto jesz t± z torebki, najadasz siê tym? mo¿e czasem zjesz co¶ innego ni¿ owsianka - nale¶niki, urozmaicone kanapki, jajecznica, omlet?
drugie ¶niadanie: danio truskawkowy z dodatkami [³y¿ka laskowych, ³y¿ka migda³ów, dwie ³y¿ki rodzynek, szczypta cynamonu], ma³e jab³uszko, ¶redni banan, kawa rozpuszczalna z miodem
obiad: warzywa sma¿one na ma¶le, dwie sajgonki z miêsem, herbata malinowa z cytryn±

Jak ju¿ pisa³am - sporo cukrów prostych, kolacja redukcyjna, wg mnie nie za duzo jak na U, ale Ty i Twoja waga powinny wiedzieæ to najlepiej. Przyda³oby siê wiêcej warzyw.
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 14:44   #316
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

moje RRRR dzisiejsze oceni ktos??
sniadanie pierwsze okolo. 10 rano bo tak wstalam: grahamka z 1/4 kulki mozarelli light i dwa plastry poledwicy drobiowej posmarowana odrobina jojomajonezu
2 sniadanie: 2 plack ijablkowe(owsiane) polane 2 lyzkami serka homogenizowanego
obiad: 50g kaszy gryczanej+220g kalafiora+ kawa³ rolady drobiowej nadziewana pieczarkami i szynka drobiowa
podwieczorek- serek homo
kolacja- wiesniak, poledwica drobiowa
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 14:45   #317
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440

Cytat:
Utrzymanie
¶niadanie: owsianka jab³kowo-cynamonowa z paczuszki [65g] z dodatkami [gar¶æ laskowych, gar¶æ migda³ów, dwie ³y¿ki rodzynek, dwie ³y¿ki otrêbów granulowanych, szczypta cynamonu], spore jab³ko i kawa rozpuszczalna z mlekiem i cukrem

ogólnie rzecz bior±c fajnie.
na pewno nie jest za du¿o.
a nie chciala¶ nigdy sprobowac takiej wlasnorcznie zrobionej owsianki zamiast tej z saszetki ?

teraz przeczyta³am post mojejimaginacji, czytasz mi w my¶lach.

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Edytowane przez Phynn
Czas edycji: 2011-03-26 o 14:47
Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 14:56   #318
Ondine_16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
Jak ju¿ pisa³am - sporo cukrów prostych, kolacja redukcyjna, wg mnie nie za duzo jak na U, ale Ty i Twoja waga powinny wiedzieæ to najlepiej. Przyda³oby siê wiêcej warzyw.
czêsto jem z torebki? trzeci raz, bo w lidlu dorwa³am i chcia³am spróbowaæ. jeszcze jeden smak zosta³. wiem, ¿e przetworzone, ale sporo czasu rano oszczêdzam w ten sposób. nie chcê zamieniaæ owsianki na nic innego, bo po takim ¶niadaniu nie czujê g³odu do 11-tej, czyli do nastêpnego posi³ku. reszta mnie syci na bardzo krótko. warzyw staram siê je¶æ sporo, ale generalnie wolê dania na s³odko, wiêc nie zawsze da siê je po³±czyæ z reszt±. kolacja dok³adnie taka, jak na redukcji, bo przyzwyczai³am siê do niej. jestem pe³na po ca³ym dniu, a waga podskoczy³a na stabilizacji o 0,6, dlatego pytam, czy nie za bardzo "przytyciowy" ten jad³ospis.

dziêkujê za ocenê.

Edytowane przez Ondine_16
Czas edycji: 2011-03-26 o 14:58
Stary 2011-03-26, 15:14   #319
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez ama09 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam R do oceny (dzi¶ pyszno¶ciowa sobota )

I: grahamka z zielonym ogórkiem i mase³kiem, jab³ko dorzuæ mo¿e jak±¶ wêdlinê na pieczywo, albo zjedz do tego twaro¿ek/jajko
II: 1 parówka z indyka z pó³ ³y¿eczki musztardy parówki s± bardzo przetworzone i niepolecane na redukcji. mo¿esz tu zje¶æ np. w³a¶nie jogurt z otrêbami
III: du¿y talerz zupy ogórkowej mamy <3 o ile by³o tam miêso to ok
IV: serek homo z gar¶ci± p³atków migda³ów <3 okej
V: kawa³ek pangi pieczonej w folii z surówka z marchewki nie polecam pangi ^^

a i pytanie - lepsze otrêby pszenne czy owsiane? ;> mogê je po prostu je¶æ z serkiem lub jogurtem?
j.w.

obojêtnie, chocia¿ s³ysza³am ¿e lepsze owsiane. jak najbardziej z serkiem czy jogurtem . byle tylko nie przesadzaæ. ponoæ na 1 ³y¿kê otr±b powinno siê piæ 0,5-1 szkl. wody dziennie wiêcej.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 15:16   #320
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Utrzymanie:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, 1/2 szklanki gor±cego mleka 3,2%, 2 ma³e pra¿one jab³ka z cynamonem, starte pó³ paska gorzkiej czekolady, du¿o p³atków migda³owych)

2. 2 kromki chleba '7 ziaren' posmarowane Turkiem ¶mietankowym z pomidorem i szczypiorkiem/ rze¿uch± (pusta lodówka- brak szynki etc. );
kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2%, pasek gorzkiej czekolady

3. Talerz w³asnorêcznie robionych pierogów (klusków) leniwych polanych jogurtem naturalnym, z cynamonem i suszon± ¿urawin±

4. Miseczka sera bia³ego (naturalnego) z du¿± ilo¶ci± orzechów w³oskich i mas³em orzechowym - podgrzane w mikrofali; jab³ko

5. Bêd± chyba 3 kromki chleba jw. z pasztetem drobiowym z papryk±, z pomidorem/ogórkiem ¶wie¿ym i szczypiorkiem/ rze¿uch±

Do oceny.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 15:25   #321
martina1988
Raczkowanie

Cytat:
j.w.

obojêtnie, chocia¿ s³ysza³am ¿e lepsze owsiane. jak najbardziej z serkiem czy jogurtem . byle tylko nie przesadzaæ. ponoæ na 1 ³y¿kê otr±b powinno siê piæ 0,5-1 szkl. wody dziennie wiêcej.

a dlaczego panga nie??
Stary 2011-03-26, 15:25   #322
hauuu
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 753

Bardzo proszê o ocenê. Mam wra¿enie, ¿e za ma³o:/

R

¦ kanapka razowa z polêdwic± z indyka, kubeczek jogurtu naturalnego
II ¦ brak bo pó¼no wsta³am i 2 h po ¦ by³ obiad
O pó³ talerza marchewki z groszkiem (gotowanej na parze), pier¶ z kurczaka gotowana na parze, 3 kopiate ³y¿ki kaszy gryczanej
Przek±ska kanapka razowa z wêdzonym kurczakiem, kakao

W planach:
Pó³ awokado z jogurtem i na kolacjê wie¶niak z ogórkiem

Mam wra¿enie, ¿e trochê tego za ma³o. Co my¶licie? Mam problem ze ¶niadaniami bo z regu³y wstajê za pó¼no i nie zd±¿ê zje¶æ nic porz±dnego przed prac±. Koñczy siê na kanapkach. Owsianka mi nie podchodzi, jajek nie mogê wiêc omlety odpadaj±.
hauuu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 15:26   #323
martina1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
moje RRRR dzisiejsze oceni ktos??
sniadanie pierwsze okolo. 10 rano bo tak wstalam: grahamka z 1/4 kulki mozarelli light i dwa plastry poledwicy drobiowej posmarowana odrobina jojomajonezu
2 sniadanie: 2 plack ijablkowe(owsiane) polane 2 lyzkami serka homogenizowanego
obiad: 50g kaszy gryczanej+220g kalafiora+ kawa³ rolady drobiowej nadziewana pieczarkami i szynka drobiowa
podwieczorek- kawalek sernika niskokalorycznego z kawalkiem ananasa- wiem o tej porze owoc/ale wlasnie mi sie piecze-mam chcice na slodkie teraz ;/
kolacja- wiesniak, poledwica drobiowa
up
Stary 2011-03-26, 15:39   #324
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, 1/2 szklanki gor±cego mleka 3,2%, 2 ma³e pra¿one jab³ka z cynamonem, starte pó³ paska gorzkiej czekolady, du¿o p³atków migda³owych)

2. 2 kromki chleba '7 ziaren' posmarowane Turkiem ¶mietankowym z pomidorem i szczypiorkiem/ rze¿uch± (pusta lodówka- brak szynki etc. );
kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2%, pasek gorzkiej czekolady

3. Talerz w³asnorêcznie robionych pierogów (klusków) leniwych polanych jogurtem naturalnym, z cynamonem i suszon± ¿urawin±

4. Miseczka sera bia³ego (naturalnego) z du¿± ilo¶ci± orzechów w³oskich i mas³em orzechowym - podgrzane w mikrofali; jab³ko

5. Bêd± chyba 3 kromki chleba jw. z pasztetem drobiowym z papryk±, z pomidorem/ogórkiem ¶wie¿ym i szczypiorkiem/ rze¿uch±

Do oceny.

Podoba mi siê, fajny, lu¼ny, ale te¿ zdrowy jad³ospis
Dobrze, ¿e doda³a¶ t³uste mleko, to zawsze jakie¶ dodatkowe t³uszcze. Mo¿na siê te¿ czasem pokusiæ o jak±¶ kie³baskê czy co¶ t³ustego do jedzenia, co Ty na to? Je¿eli po jakim¶ czasie okresu nie dostaniesz, to proponowa³abym wybraæ siê do ginekologa.

Rozpustne i pyszne, sobotnie Utrzymanie

¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków, szklanka mleka 2%) z serkiem homogenizowanym naturalnym (200 g), tartym jab³kiem, cynamonem i po gar¶ci: rodzynek, suszonych moreli i fig; zbo¿ówka z mlekiem i miodem
II ¶niadanie: bruschetta na ciep³o (1/4 bagietki razowej natarta czosnkiem i oliw± z oliwek, zapieczona, ob³o¿ona farszem z pomidora, ogórka, bazylii, oregano i parmezanu); jab³ko; herbata z miodem, cytryn± i sokiem malinowym
Obiad: pieczone ziemniaki pokrojone w æwiartki, natarte oliw± z oliwek i posypane przyprawami; pieczone pomidorki koktajlowe posypane przyprawami; pier¶ z kurczaka natarta zio³ami, pieczona w folii; domowy dip czosnkowy na jogurcie naturalnym do ziemniaków; ¶wie¿o wyci¶niêty sok pomarañczowy
Podwieczorek: princessa orzechowa XXL; banan; gar¶æ nerkowców; kakao z cukrem na mleku 2%
Kolacja (planowo): porcja sa³atki Cesar (sa³ata rzymska, pier¶ z kurczaka sma¿ona, razowe grzanki, ser ¿ó³ty, dip); herbata z syropem klonowym
+ 2l wody
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 15:46   #325
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
ogólnie rzecz bior±c fajnie.
na pewno nie jest za du¿o.
a nie chciala¶ nigdy sprobowac takiej wlasnorcznie zrobionej owsianki zamiast tej z saszetki ?

teraz przeczyta³am post mojejimaginacji, czytasz mi w my¶lach.

Cytat:
czêsto jem z torebki? trzeci raz, bo w lidlu dorwa³am i chcia³am spróbowaæ. jeszcze jeden smak zosta³. wiem, ¿e przetworzone, ale sporo czasu rano oszczêdzam w ten sposób. nie chcê zamieniaæ owsianki na nic innego, bo po takim ¶niadaniu nie czujê g³odu do 11-tej, czyli do nastêpnego posi³ku. reszta mnie syci na bardzo krótko. warzyw staram siê je¶æ sporo, ale generalnie wolê dania na s³odko, wiêc nie zawsze da siê je po³±czyæ z reszt±. kolacja dok³adnie taka, jak na redukcji, bo przyzwyczai³am siê do niej. jestem pe³na po ca³ym dniu, a waga podskoczy³a na stabilizacji o 0,6, dlatego pytam, czy nie za bardzo "przytyciowy" ten jad³ospis.

dziêkujê za ocenê.
Napisalam "czêsto", bo ostatnio co widzia³am Twoje jad³ospisy to by³a ta owsianka Dodajesz jakie¶ tam bakalie i dodatki swoje, wiêc nie jest a¿ tak nie zdrowo, zreszt± ta owsianka nie ma te¿ pewnie nie wiadomo jak z³ego sk³adu, skoro Ciê syci to jest ok. Waga podskoczy³a Ci na prawdê niewiele, nie wiem w jakim czasie, je¿eli bêdziesz dalej tyæ to co¶ odejmiesz z jad³ospisu i powinno byæ ok, ale narazie siê nie przejmuj, obserwuj siebie, wagê i bêdzie ok.

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ

¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków, szklanka mleka 2%) z serkiem homogenizowanym naturalnym (200 g), tartym jab³kiem, cynamonem i po gar¶ci: rodzynek, suszonych moreli i fig; zbo¿ówka z mlekiem i miodem
II ¶niadanie: bruschetta na ciep³o (1/4 bagietki razowej natarta czosnkiem i oliw± z oliwek, zapieczona, ob³o¿ona farszem z pomidora, ogórka, bazylii, oregano i parmezanu); jab³ko; herbata z miodem, cytryn± i sokiem malinowym
Obiad: pieczone ziemniaki pokrojone w æwiartki, natarte oliw± z oliwek i posypane przyprawami; pieczone pomidorki koktajlowe posypane przyprawami; pier¶ z kurczaka natarta zio³ami, pieczona w folii; domowy dip czosnkowy na jogurcie naturalnym do ziemniaków; ¶wie¿o wyci¶niêty sok pomarañczowy
Podwieczorek: princessa orzechowa XXL; banan; gar¶æ nerkowców; kakao z cukrem na mleku 2%
Kolacja (planowo): porcja sa³atki Cesar (sa³ata rzymska, pier¶ z kurczaka sma¿ona, razowe grzanki, ser ¿ó³ty, dip); herbata z syropem klonowym
+ 2l wody
szalejesz^^ pysznie, s³odko i zdrowo
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 16:11   #326
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Podoba mi siê, fajny, lu¼ny, ale te¿ zdrowy jad³ospis
Dobrze, ¿e doda³a¶ t³uste mleko, to zawsze jakie¶ dodatkowe t³uszcze. Mo¿na siê te¿ czasem pokusiæ o jak±¶ kie³baskê czy co¶ t³ustego do jedzenia, co Ty na to? Je¿eli po jakim¶ czasie okresu nie dostaniesz, to proponowa³abym wybraæ siê do ginekologa.

+ 2l wody
Twój jad³ospis wymiata jak zawsze! Princessa orzechowa oczywi¶cie jako ¼ród³o NNKT.

I dziêkujê za ocenê. Jem parówki (w koñcu te¿ t³uste )- niezdrowe, bo niezdrowe, ale w sumie wszystko jest dla ludzi w umiarkowanych ilo¶ciach. Za kie³bask± ze sklepu nie przepadam, ale mo¿e znajdê w zamra¿alniku trochê swojskiej- taka jest o niebo lepsza.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 16:19   #327
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
szalejesz^^ pysznie, s³odko i zdrowo
"Jeste¶ szalona..."
Dziêki za ocenê

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Twój jad³ospis wymiata jak zawsze! Princessa orzechowa oczywi¶cie jako ¼ród³o NNKT.

I dziêkujê za ocenê. Jem parówki (w koñcu te¿ t³uste )- niezdrowe, bo niezdrowe, ale w sumie wszystko jest dla ludzi w umiarkowanych ilo¶ciach. Za kie³bask± ze sklepu nie przepadam, ale mo¿e znajdê w zamra¿alniku trochê swojskiej- taka jest o niebo lepsza.
Raczej chodzi³o mi o to, ¿e uwielbiam ten smak, ale skoro przy okazji jest "zdrowe" to pozostaje tylko siê cieszyæ ^^
Zawsze mo¿na zje¶æ trochê t³ustsze miêso na obiad np.
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 17:14   #328
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U.
1¶n
- owsianka, pó³ kubka mleka, piêæ ³y¿ek p³atków owsianych i ¿ytnich, otrêby owsiane, p³atki migda³owe, orzechy, pestki dyni, s³onecznika, sezam, suszone morele, ¿urawina, rodzynki. pó³ kromki pe³noziarnistego z miodem.
2¶n - kromka pe³noziarnistego z pesto, mozarell± i pomidorami, puszka makreli w sosie pomidorowym 125 g.
obiad - filet wêdzony z makreli, sa³atka - sa³ata, marchewka, kukurydza, ogórek, pomidor, polne sosem jogurtowym.
podwieczorek - kawa³ek szarlotki pe³noziarnistej ze 100 g serka kremowego chudego z ³y¿k± miodu.
kolacja - dwa jajka na twardo.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 17:41   #329
julink
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 309

moja dzisiejsza R
1 sniadnie- p³atki owsiane(okolo 3 lyzek) na mleku 2 procentowym+po³owa jab³ka
2 sniadanie-ma³y jogurt Activia z muesli Fitness(wiem,ze niby nie polecane,ale nie moglam sobie odmówic), 4 cienkie wafle ryzowe
Obiad- makaron pelnoziarnisty z sosem pomidorowym z warzywami
Podwieczorek- 200 g jogurtu naturalnego z pestkami slonecnzika i dynii
Kolacja-jakas ma³a sa³atka z fet±.

Wiecie moze czy spozywanie nasion slonecznika i dynii moze spowalniac dietê?nigdyu ich za wiele nie jad³am ,a gdy rozpoczê³am dietê i w³±czylam je do mojego jad³ospisu, jakos nie mogê schudn±c. W ogole na tym jad³ospisie praktycznie nie chudnê,nie iwem jakie pope³niam b³êdy;/
julink jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 17:41   #330
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
a dlaczego panga nie??
bo jest hodowana w okropnych warunkach. czasami nawet czuæ, ¿e ¶mierdzi mu³em. jest przecie¿ tyle bia³ych ryb, identycznych w smaku a o wiele zdrowszych

Cytat:

+ 2l wody
przepysznyy jad³ospis! wprosi³abym siê do Ciebie na obiad <3.

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U.
1¶n
- owsianka, pó³ kubka mleka, piêæ ³y¿ek p³atków owsianych i ¿ytnich, otrêby owsiane, p³atki migda³owe, orzechy, pestki dyni, s³onecznika, sezam, suszone morele, ¿urawina, rodzynki. pó³ kromki pe³noziarnistego z miodem.
2¶n - kromka pe³noziarnistego z pesto, mozarell± i pomidorami, puszka makreli w sosie pomidorowym 125 g.
obiad - filet wêdzony z makreli, sa³atka - sa³ata, marchewka, kukurydza, ogórek, pomidor, polne sosem jogurtowym.
podwieczorek - kawa³ek szarlotki pe³noziarnistej ze 100 g serka kremowego chudego z ³y¿k± miodu.
kolacja - dwa jajka na twardo.
mo¿e dodaj co¶ do kolacji? na utrzymaniu nie musisz przecie¿ dbaæ o bia³kowe kolacje . a i serek w podwieczorku nie musi byæ chudy . pozatym bardzo fajnie, smacznie i zdrowo.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.