Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 14:48   #2701
kaskaderka
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
tez macie taki leniwy dzien? nic mi sie nie chce, pogada nijaka wiec na spacer mnie nie kusi. pewnie spedze caly dzien w lozku:/

Oj tak mi też nie chce tyłka się ruszać z domku i podwójny stres mnie paraliżuje rozwód i fasolka.
Kurcze jednak stracha mam tak świadomie na bobo się decydować Straszne to jest,milion pytań bez odpowiedzi(czy damy rade finansowo,czy będe mogła w ciąży pracować,czy urodzi się zdrowe...)Tak bardzo chcę i jestem psychicznie gotowa ale tak się boję,normalnie jak miałam 20 lat było dużo łatwiej i nic się człowiek nie stresował a teraz.... Naprawdę wolałabym wpadkę ale cóż w moim przypadku to już nie możliwe Dzisiaj jest TEN dzień i normalnie będe się musiała upić,żeby nie myśleć tyle Dobrze,że nie musze tak jak facet...stanąć na wysokości zadania,bo bym na bank dała ciała

Elfie fajnie,że jest ok.u was

kwiatek gdzie się podziewasz,wszystko ok???

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:22   #2702
Norniczka
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Hej dziewczynki.
A u mnie prześliczna pogoda dzisiaj, aż chce się żyć!!! Na dodatek wybrałam się do fryzjera bo miałam duży odrost i fajnie mi włoski wyszły także jestem zadowolona i mąż na pewno też będzie jak wróci z pracy. Dzisiaj mam mieć niby płodne, ale chyba coś mi się przesunęło bo z moich obserwacji wynika że to jeszcze nie ten dzień. Ale nieważne... na dniach są nowe staranka i jestem pełna optymizmu
Stary 2011-03-25, 17:14   #2703
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Hejka dziewczyny...
u mnie wszystko ok nic nie pisze ale cały czas czytam.. żal mnie ściska, że ja nie mam bobo pod sercem i sie tak dusze z tym...
Dziś idziemy na domówke i mam w planach wypić pare drinków i się odprężyć, dziś 9dc myślicie, że owulacja mi się od alkoholu przsesunie? chyba nie co?

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:50   #2704
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny...
u mnie wszystko ok nic nie pisze ale cały czas czytam.. żal mnie ściska, że ja nie mam bobo pod sercem i sie tak dusze z tym...
Dziś idziemy na domówke i mam w planach wypić pare drinków i się odprężyć, dziś 9dc myślicie, że owulacja mi się od alkoholu przsesunie? chyba nie co?

Kwiatek idziesz się wyluzować a nie myśleć czy ci się coś przesunie Nawet jeśli,to przecież owulkę umiesz rozpoznać czy nie bardzo?Kochana nie da się tak żyć ciągle myśląc czy mogę to czy tamto,bo może zaszkodzi,tak robiąc stresujesz swoje ciało i w efekcie możesz sobie tylko zaszkodzić.Życzę udanej imprezki

Stary 2011-03-25, 18:00   #2705
Norniczka
Rozeznanie

kathrinaaaaa dziękuję za kciuki
kwiatek myślę że trochę alkoholu nie powinno zaszkodzić, tym bardziej że płodne dopiero przed Tobą
goldika podczytuję wątek mam listopadowo-grudniowych i termin masz na 15 listopada?? fajny termin - ja mam wtedy urodziny
Stary 2011-03-25, 18:02   #2706
agacia_cz
Zadomowienie

kurcze to chyba nie normalne według obserwacji moje dni płodne trwały 2 dni!? i to bez obu... nie wiem co się dzieje ;(
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:49   #2707
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
kurcze to chyba nie normalne według obserwacji moje dni płodne trwały 2 dni!? i to bez obu... nie wiem co się dzieje ;(
czemu 2 dni? co ci na to wskazywało?

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:59   #2708
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
czemu 2 dni? co ci na to wskazywało?

przede wszystkim śluz przez 2 dni był normalny jak przy dniach płodnych a nast dnia już jak przy samym okresie
pierwszy raz mi się tak zdarzyło do tego żadnych objawów owulacji jakie do tej pory miałam, nie wiem o co chodzi...
aaaa i pojawił się straszny ból i tkliwość piersi
Stary 2011-03-25, 19:42   #2709
tejsi21
Raczkowanie

Smile Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Czesc dziewczyny.Jestem tu nowa i mam nadzieje ze moge pisac na tym forumJa wlasnie z mezem staramy sie o dzidzie przez rok czasu ale nam nie wychodzi.W tym cyklu staralismy sie sie myslec i wyluzowac teraz mam za pare dni dostac @ ale mam nadzieje ze jej nie bedzie i moze wkoncu bede miala to fasolkie Trzymam kciuki za was dziewczynki i za siebie tez)) Pozdrawiam
tejsi21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:25   #2710
aga_bre
Rozeznanie

Farina witaj wśród nas.

kwiatek23 myślę, że może to trochę wpłynąć na przesunięcie, ale ekspertem nie jestem. Tak sobie pomyślałam, że fajnie by było gdyby wśród nas była jakaś pani ginekolog . wtedy to byśmy miały grono eksperckie razem naszymi obecnie zafasolkowanymi.

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Jutro jest TEN , aż się boję. Niby żadnych objawów na @ nie mam, ale boję się też robić test, bo wtedy wszystko już będzie jasne. Ale z drugiej strony jutro mnie czeka impreza, więc może dla pewności zrobię test
Stary 2011-03-25, 20:50   #2711
Natalala4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
kwiatek23 myślę, że może to trochę wpłynąć na przesunięcie, ale ekspertem nie jestem. Tak sobie pomyślałam, że fajnie by było gdyby wśród nas była jakaś pani ginekolog . wtedy to byśmy miały grono eksperckie razem naszymi obecnie zafasolkowanymi.

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Jutro jest TEN , aż się boję. Niby żadnych objawów na @ nie mam, ale boję się też robić test, bo wtedy wszystko już będzie jasne. Ale z drugiej strony jutro mnie czeka impreza, więc może dla pewności zrobię test
Kwiatek - ja tam jestem zdania, ze impreza wskazana wlaśnie po to żebyś się wyluzowała, nie myślała i najlepiej po powrocie w ferworze zabawy zabawiała się jeszcze z tż Chyba im więcej wyszukamy sobie odciągaczy myśli tym lepiej....

Aga_bre - trzymamy kciukasy - a w kontekscie imprezy to lepiej zrobić test.

A teraz z innej beczki - wyczytałam, ze podobno faceci tez powinni miesiąc przed brać kwas foliowy???????? Słyszałyście o tym? Co sądzicie? W ogóle czy nasi Panowie też powinni jakieś przygotowania poczynić?
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:55   #2712
tejsi21
Raczkowanie

jestem w 21dc a jajniki i podbrzusze mnie bolo jak bym byla w trakcie okresu a okres ma byc (chodz nie chce) 31dc.robie testy owulacyjne i sprawdzam systematycznie sluz wiec owulacje juz mialam,ale nie wiem z kad te bole.Moze testy zawiodly a ja cos przegapilam,moze to dopiero owulacja nie mam pojecia
Stary 2011-03-25, 21:01   #2713
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
przede wszystkim śluz przez 2 dni był normalny jak przy dniach płodnych a nast dnia już jak przy samym okresie
pierwszy raz mi się tak zdarzyło do tego żadnych objawów owulacji jakie do tej pory miałam, nie wiem o co chodzi...
aaaa i pojawił się straszny ból i tkliwość piersi
kochana nie łam się, nie zawsze owulacja identycznie się objawia i nie zawsze długość dni płodnych jest jednakowa
i nie zawsze objawy są aż tak widoczne, może się zdarzyć tak, że śluzu będzie bardzo mało, a zauważalny będzie np w dniu szczytu śluzu
u mnie tkliwość piersi jest straszna owulację miałam z 3dni temu... ale od jakiegoś czasu pozmieniało mi się i piersi mnie bolą od 14 do 10 dni przed okresem
trzeba zachować zdrowy rozsądek w obserwacjach i wyznaczyć granice normy organizmowi

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez tejsi21 Pokaż wiadomość
jestem w 21dc a jajniki i podbrzusze mnie bolo jak bym byla w trakcie okresu a okres ma byc (chodz nie chce) 31dc.robie testy owulacyjne i sprawdzam systematycznie sluz wiec owulacje juz mialam,ale nie wiem z kad te bole.Moze testy zawiodly a ja cos przegapilam,moze to dopiero owulacja nie mam pojecia
dlaczego piszesz- "okres MA BYĆ ..." ? tzn że masz idealnie regularne cykle?
kiedy miałaś domniemaną owulację?
jajniki mogą być aktywne i odczuwalne przez całą fazę lutealną.

Niezłośliwa uwaga, ale staraj się poprawiać trochę błędy w pisowni

Szczęściara
Stary 2011-03-25, 21:11   #2714
agacia_cz
Zadomowienie

LadyMK dzięki czasem trzeba mnie trzepnąć
po woli zaczynam świrować...
Stary 2011-03-25, 21:18   #2715
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
LadyMK dzięki czasem trzeba mnie trzepnąć
po woli zaczynam świrować...
ależ nie ma za co
najważniejsze w staraniach... to nie dopuścić do świrowania.
A jak ktoś kogoś nakręca to mnie aż ze złości skręca:/ ... bo później nie ten ktoś kto nakręcał się smuci, ale osoba, którą nakręcano. Ktoś kto nakręcał napisze "przykro mi, następnym razem się uda" i wraca do normalności
a osoba nakręcana zostaje tak naprawdę sama ze swoim smutkiem, a dość często załamaniem.
Dlatego już od początku starań trzeba ćwiczyć w sobie kontrolowanie nakręcania się...
Ja się tyle czasu starałam i teraz staram się odpuścić - ale psychicznie nie jest tak łatwo, jednak wiem, że powoli malutkimi kroczkami dojdę do celu...
Smutek dość często pewnie jeszcze mi będzie towarzyszył, nie wykluczam tego.
Najważniejsze to próbować...

Szczęściara
Stary 2011-03-25, 21:21   #2716
agacia_cz
Zadomowienie

próbujemy próbować będziemy jeszcze mam cierpliwość nie ma tak źle
Stary 2011-03-25, 21:40   #2717
tejsi21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
kochana nie łam się, nie zawsze owulacja identycznie się objawia i nie zawsze długość dni płodnych jest jednakowa
i nie zawsze objawy są aż tak widoczne, może się zdarzyć tak, że śluzu będzie bardzo mało, a zauważalny będzie np w dniu szczytu śluzu
u mnie tkliwość piersi jest straszna owulację miałam z 3dni temu... ale od jakiegoś czasu pozmieniało mi się i piersi mnie bolą od 14 do 10 dni przed okresem
trzeba zachować zdrowy rozsądek w obserwacjach i wyznaczyć granice normy organizmowi

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

dlaczego piszesz- "okres MA BYĆ ..." ? tzn że masz idealnie regularne cykle?
kiedy miałaś domniemaną owulację?
jajniki mogą być aktywne i odczuwalne przez całą fazę lutealną.

Niezłośliwa uwaga, ale staraj się poprawiać trochę błędy w pisowni
Czasami sie moze spoznic 1 lub 2 ale nie wiecej.17dc test pokazal 2 kreski.to mysle ze miedzy 17dc a 21dc byla owulacja i w tym czasie wspolzylam z mezem.jak robilam 22dc test to juz byla tylko 1 kreska wiec nie wiem co jest grane
Stary 2011-03-26, 08:29   #2718
asia665
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Nie wiem co się dzieje.
Otóż biore tabletki anty od 3 lat. I zawsze mój okres trwał 4 dni no góra 5 . Ale zawsze już od 3 dnia na noc miałam tylko wkładkę i też rano była czysta. A teraz? Okres ponad tydzień, i to taki ze ja czuje jak mi ta krew leci, tzn np. leże sobie i czuje jakby jakaś "kulka" mi wychodziła z pochwy a później jak już jest na zewnątrz to tak jakby pęka i zalewa mi podpaskę (wiem trochę to może dziwnie brzmieć). Tak więc mam okres już 9 dzień a na noc zakładam 2 podpaski bo tak mi strasznie przeciekają. No i od czasu do czasu czuje bóle podbrzusza.
Nie wiem co to może być?Może któraś z Was tak miała?
Do ginekologa pójdę w poniedziałek ,ale czy on mnie zbada jak mam miesiączkę? I to taką "lejącą" się strasznie?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:06   #2719
goldika
Zakorzenienie

Norniczka dokładnego terminu nie znam, liczyłam sobie na kalkulatorach i one pokazywały od 13 do 15 listopada jedne nawet 11listopada mi pokazał
ale 15chętnie mogę rodzić, 13 jakoś mnie nie przekonuje, 11 to święto więc nie chciałabym żeby moje dziecko miało urodziny w jakiekolwiek inne święto. Marudna jestem co nie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:41   #2720
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
No moja droga,to ty nie wiesz,że właśnie jak się nie myśli,bo się człowiek zajmie czym innym niż płodzeniem dzieci,to właśnie wtedy wpada?
Niby tak ale nie mieliśmy nawet za dużo czasu na przytulanka. a akurat mniej więcej w dni płodne to nawet buzi sobie nie mieliśmy kiedy dać...

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie wiem co się dzieje.
Otóż biore tabletki anty od 3 lat. I zawsze mój okres trwał 4 dni no góra 5 . Ale zawsze już od 3 dnia na noc miałam tylko wkładkę i też rano była czysta. A teraz? Okres ponad tydzień, i to taki ze ja czuje jak mi ta krew leci, tzn np. leże sobie i czuje jakby jakaś "kulka" mi wychodziła z pochwy a później jak już jest na zewnątrz to tak jakby pęka i zalewa mi podpaskę (wiem trochę to może dziwnie brzmieć). Tak więc mam okres już 9 dzień a na noc zakładam 2 podpaski bo tak mi strasznie przeciekają. No i od czasu do czasu czuje bóle podbrzusza.
Nie wiem co to może być?Może któraś z Was tak miała?
Do ginekologa pójdę w poniedziałek ,ale czy on mnie zbada jak mam miesiączkę? I to taką "lejącą" się strasznie?
miałam podobnie. pierwsza @ po odstawieniu tabsów trwała 7 czy 8 dni i też taka "lejąca" była. Lekarka mi powiedziała że to normalne i że po około 3/4 miesiącach powinno się uspokoić. następne @ miałam też po 7 dni ale takie "normalne" już.
Stary 2011-03-26, 10:05   #2721
asia665
Wtajemniczenie

Senira- dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, uspokoiłaś mnie

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 13:51   #2722
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami sie moze spoznic 1 lub 2 ale nie wiecej.17dc test pokazal 2 kreski.to mysle ze miedzy 17dc a 21dc byla owulacja i w tym czasie wspolzylam z mezem.jak robilam 22dc test to juz byla tylko 1 kreska wiec nie wiem co jest grane
nooo ok ale po owulacji jeszcze przez 3-4dni są dni płodne, więc bóle mogą występować ;p

Szczęściara
Stary 2011-03-26, 15:34   #2723
kaskaderka
Rozeznanie

Hej LadyMK,trochę pocieszył mnie twój post teraz,choć sama nie wiem chyba cykl jednak stracony.
Wczoraj miałam się przytulać ale nic z tego nie wyszło,bo zdżaźnił mnie mój tż i nie umiałam się zmusić
a miałam wszystko i śluz płodny i test ow.dodatni a dziś już sluzu płodnego nie mam a test wyszedł słaba kreska Jestem zła smutna Na wszelki wypadek rano przytulanko było ale nie wiem czy nie zapóźnoNo ciekawa jestem ostatnie przytulanko oprócz dzisiejszego było 4 dni temu wieczorkiem,może starczy?Jak myślisz

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-03-26 o 15:37
Stary 2011-03-26, 15:40   #2724
aga_bre
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Test negatywny, ale @ w czerwonym dalej brak.
Stary 2011-03-26, 16:05   #2725
tejsi21
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny. Test negatywny, ale @ w czerwonym dalej brak.
To jeszcze nic straconego tzn. masz jeszcze szanse jak @ nie przyszla)) Trzymam kciuki
Stary 2011-03-26, 16:08   #2726
kaskaderka
Rozeznanie

Przykro mi Oj tak się chce tą fasolkę jak najszybciej jak już się człowiek zdecyduje i wkurza.
Trzymaj się

Stary 2011-03-26, 16:28   #2727
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
To jeszcze nic straconego tzn. masz jeszcze szanse jak @ nie przyszla)) Trzymam kciuki
No myślę, że raczej już nie ma szans. Ale może powinnam spróbować na innym teście?? Jakich używacie testów?? Ja korzystałam z pre-testu, który niby jest bardzo czuły. Tylko znowu dzisiaj jest impreza i nie wiem czy ufać testowi, czy może jednak się wstrzymać?? Jestem w totalnej kropce. @ w czerwonej nie ma, ale żadnych objawów przed też nie. Normalnie mam dzisiaj serdecznie dosyć. Pomóżcie coś Czy któraś z zafasolkowanych miała negatywny wynik testu?? Bo może one się mylą?? Ech...
Stary 2011-03-26, 16:58   #2728
tejsi21
Raczkowanie

Cytat:
No myślę, że raczej już nie ma szans. Ale może powinnam spróbować na innym teście?? Jakich używacie testów?? Ja korzystałam z pre-testu, który niby jest bardzo czuły. Tylko znowu dzisiaj jest impreza i nie wiem czy ufać testowi, czy może jednak się wstrzymać?? Jestem w totalnej kropce. @ w czerwonej nie ma, ale żadnych objawów przed też nie. Normalnie mam dzisiaj serdecznie dosyć. Pomóżcie coś Czy któraś z zafasolkowanych miała negatywny wynik testu?? Bo może one się mylą?? Ech...
Jesli nie masz jeszcze @ ktora niby powinna juz byc to zawsze masz szanse,bo nie wiez kiedy bylo zaplodnie a test moze wykonalas za wczesnie i bylo male stezenie hcg ktorego test jeszcze nie wykryl.Test sie robi ok 3 po zaplodnieniu a nie masz pewnosci kiedy one bylo.Wiec glowa do gory
Stary 2011-03-26, 17:04   #2729
tejsi21
Raczkowanie

Cytat:
To nie ma znaczenia jaki test bo kazdy pokarze ci to samo.Najlepiej to powinnas wybrac sie na bete ona bedzie pewniejsza niz testy.Mozliwe ze test zrobilas za wczesnie i test nie wykryl stezenia hcg.Test sie robi ok 3 tygodnie po zaplodnieniu a nie masz pewnosci kiedy ono bylo.Wiec glowa do gory bo masz jeszcze szanse
Stary 2011-03-26, 17:30   #2730
tejsi21
Raczkowanie

Jaki powinien byc sluz po zaplodnieniu?bo ja mam raz bialy raz zoltawy i niewiem co to moze byc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości