|
|
#1651 |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Krakowianki po dziesięciokroć ;)
Malla, nie byłam.
SdC - Ty masz bazę KOBO i jesteś zadowolona, tak? powiedz mi w którym momencie ją nakłądasz? tzn. na krem, czy już na podkład, czy na gołą powiekę? Bo ja najpierw filtr/potem trochę kremu tonującego i dopiero - ale strasznie tłusto jest i wszystko spływa ![]() Paletka Sleek Bad Girl chyba mis pasuje - na razie użyłam srebrnych cieni i strasznie się ucieszyłam bo kolor i konsystencja przypominają moje ukochane stare Les argents Bourjois A jak już jesteśmy przy tych cieniach, to - Malla, Twoja mama jest zadowolona z tego brązowego cienia, który brałaś z ck kosmetyki? Macałaś go? Dopytuję bo raz jak kupiłam na allegro te cienie to były twarde i nie da się nimi malować. |
|
|
|
#1652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Staram sie nie kupowac takiego samego szamponu 'pod rzad' ale moje wlosy ostatnio naprawde zaczely przesadzac z przetluszczaniem sie-myje glowe na noc a nastepnego dnia o 18 juz sa takie no.. Zreszta nawet jak rano sie budzilam to niby byly swieze ale niesypkie....Malla chyba musze w koncu w tym KWC posiedziec
|
||
|
|
|
#1653 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ineso - w domu będę dopiero na Wielkanoc
Emilka - już w szkole średniej zauważyłam, że szampony do skóry tłustej robią mi tylko jeszcze tłustsze siano na głowie... Nafaszerowanych silikonami też unikam. Fitomed jest fajny, do kupienia w aptekach i sklepach zielarskich.
|
|
#1655 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() W ogóle ostatnio wyhaczyłam na biochemii, że dziewczyny kupują mocno sproszkowane zioła Fitomedu i dodają do glinek. Muszę się temu przyjrzeć - pewnie te zioła wychodzą taniej niż ekstrakty w naturalnych sklepach. |
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zauwazylam jeszcze ze moje wlosy sa w duzo lepszej kondycji jak jestem nad morzem-zupelnie inna woda w kranie
|
|
|
|
|
#1658 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ho, ho, ho, chwilę mnie nie było, a tyle się wydarzyło pod moją nieobecność
![]() Cytat:
?Cytat:
![]() Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;25952220]To może jakieś wspólne piwko/kawusia na poprawę ogólnej atmosfery?[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
![]() Coś zaproponujesz? Cytat:
? W końcu miałabym motywację do pooglądania tv ![]() Szatanka jest na pewno chętna, widziałam się z nią 2 dni temu Jak wrzucisz do klubu to na pewno nie zostanie bez echa, zaraz się rzucą sępy ![]() Co do sytuacji z Mju proponuję raz na zawsze ją zakończyć. Myślę że to że się wycofała z wątku było z jej strony decyzją słuszną, inaczej żarłybyście się tu do końca świata, więc nie ma jej co tego zarzucać. Cholerko odpuść, bo ciągnąć to jest w stylu Neciaka nie w Twoim ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Znacia jakąś fajną odżywkę do włosów bez silikonów porównywalną w działaniu z WAXEM ale szybką w użyciu???? Nie zawsze mam czas na Waxa, a silikony za bardzo obciążają mi włosy :/
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2011-03-26 o 11:29 |
||||||
|
|
|
#1659 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Ale dopiero co było ZSK organizowane przez szyrek. 3. Te maski Scandic są bez silikonów, i kokosowa trochę przypomina waxy. |
||
|
|
|
#1660 |
|
Nie depcze krokusów
|
Lalaith - a Ty należysz do fanek czy antyfanek Kallosa, bo nie pamiętam?
Ineso - ślicznie wyglądasz
|
|
#1661 |
|
Matka Smoka
|
Do anty należy
![]() Dziękuję |
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lalaith - zsk było niedawno pełne zamówienie w klubie, dlatego nie zakładam ![]() A co do odżywek - ja jestem zachwycona alterrą morelową ![]() Ale ogólnie każdą odżywkę do spłukiwania trzeba trzymać minimum 5 minut, żeby zdążyły składniki we włosy wejść ![]() I teraz myję coco mask ze skandica, a potem kładę alterrkę - i wsio
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-03-26 o 11:50 |
|
|
|
|
#1663 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Bałabym się mając długie włosy używać czegoś totalnie bezsilikonowo-ziołowego.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-03-26 o 12:05 |
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Mal nie totalnie, używam cementu bez spłukiwania i jeszcze tych wszystkich sprayów ochronnych przed prostowaniem to ma silikony
Po prostu uwielbiam efekt świeżych, wymytych ze wszystkiego włosów, jakie mam po szamponie ziołowym i WAXie, ale ostatnio bardzo często pracuję do 22-24 i nie mam już czasu kłaść Wax-a na 20 minut, bo myję włosy po przyjściu do domu, nigdy rano.
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2011-03-26 o 12:16 |
|
|
|
#1665 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie widzę nic złego w silikonach, ale z umiarem...
Jak się cement sprawuje? Chyba sobie Waxa zaraz strzelę, inspirujesz mnie
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej sobie olej strzel, przynajmniej nie będziesz musiała moczyć głowy, brrr.
|
|
#1667 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jak nałożę olej, to prędzej czy później będę musiała się pomoczyć :P
|
|
#1668 |
|
Konto usunięte
|
muszę zrobić porządek w szafkach i powywalać niepotrzebne rzeczy jak wrócę do Krakowa :/
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
jakbyście widziały gdzieś na jakimś grupownie albo czymś takim jakiś kupon do fryzjera to dajcie znać proszę
![]() bo mialam iść u siebie w mieście ale nie dałam rady.... a moje końcówki wołają o pomste do nieba
|
|
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=B2ng0...eature=re lated albo to.. http://www.youtube.com/watch?v=Mb-Ey...eature=related to zaczelam sie bac Gdzie podetna mi naprawde 2cm wlosow a nie od razu 10?
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tym są fajne promocje bo ważne kilka dni, a nie tylko jeden Edit: Zrobiłam pierwsze pranie w orzechach piorących, i przyznam szczerze że jestem w totalnym szoku. Same orzechy śmierdzą tak na kwaśno, ale pranie nie ma ŻADNEGO zapachu, nie pachnie niczym, tylko powietrzem! Jest dużo miększe niż po tym czym dotąd prałam (płyn do prania + płyn zmiękczający do płukania) i przyjemniejsze w dotyku (prałam ręczniki w 90 stopniach). Wszystko bardzo ładnie wyprane i czyste - z ręcznikami wrzuciłam dawniej kremowe wyłożenie koszyczka rattanowego w którym trzymałam kosmetyki - i po nich był wielokolorowy, od pudrów, podkładów, różów, cieni i też się pięknie doprało. Terrorystę wcięło, mnie zresztą też, bo nie dość że te orzechy to idealne rozwiązanie dla wrażliwców i alergików (a mnie po niektórych płynach wszystko swędziało), to dodatkowo wychodzi naprawdę tanio( ten 0,5 kg worek orzechów ma starczyć na rok przy 3 praniach w tygodniu w 30 stopniach, a jak będzie to wyjdzie w praniu )... A jak będę chciała zapaszek to doleję tylko płynu do płukania ![]() Podsumowując - jak najbardziej polecam
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-03-26 o 15:13 |
|
|
|
|
#1673 |
|
Nie depcze krokusów
|
Blair - o, dzięki za konkretną opinię, do tej pory czytałam tylko posty eko-nawiedzonych
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nigdzie nie mogłam znaleźć ludzkiej opinii, a ciągnęło mnie do tego odkąd zaczęły mi się swędzenia, no i nie ukrywam że płyny do prania to droga zabawa, a proszek mi zawsze zostawiał ślady, zwłaszcza na czarnym
A peany o orzechach dawały osoby które używają zbiorniczka podczas okresu, więc no tego no.... Jak dla mnie mało wiarygodne Zresztą wszelkie ekologiczne ochy i achy są dla mnie mało wiarygodne ![]() W razie czego mogę Ci sypnąć na wypróbowanie
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-03-26 o 15:38 |
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś mi tutaj dziewczyny, głównie gg radzily o soku z rzepy
![]() więc zaopatrzyłam się w rzepę i dzisiaj jest pierwsza próba uratowania resztki moich włosów
|
|
|
|
#1676 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od siebie do łykania polecam Vitapil Zapanował mi nad trwającym ponad pół roku wypadaniem ![]() W różnych dzielnicach idzie woda z różnych ujęć, stąd takie różnice :| Mi po kilku latach fajnej wody przełączyli na jakieś dziadostwo, i z koleżankami z którymi mieszkałam nas równo obsypało po tym na twarzy ![]() 6m - wysłać Ci przelew za grzebień czy przy odbiorze ?
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-03-26 o 16:57 |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piję pokrzywę i łykam tabletki ze skrzypu uzywam waxa na wypadające włosy i nic ![]() zaczeły wypadać po odstawieniu tabletek i słyszałam że do pół roku taki stan się może utrzymywać... no ale już dłuzej trwa ![]() w Krakowie jest 7 różnych ujęć wody.... u mnie na mieszkaniu jest jeszcze spoko ale u TŻta jak umyję włosy to jest masakra totalna;/ Edytowane przez HulaGirl Czas edycji: 2011-03-26 o 16:59 |
|
|
|
|
#1679 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko kiedy?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1680 |
|
moderatorka też wizażanka
|
Mam stres "przedspotkaniowy"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

A możliwe ze ten mamy jest delikatniejszy więc skalp nie jest drażniony mocnymi detergentami czy alkoholem wysoko w składzie
Staram sie nie kupowac takiego samego szamponu 'pod rzad' ale moje wlosy ostatnio naprawde zaczely przesadzac z przetluszczaniem sie-myje glowe na noc a nastepnego dnia o 18 juz sa takie no..

?
Na szczęście pół roku przerwy wystarczyło i teraz już jest raczej okej, bardzo uważam no i mam nadzieję, że mi to nie wróci