|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Witajcie Brzuchatki.
Kurcze u mnie tez humor nie taki, czuje taki niepokoj . kolezanka rano dzwonila do mnie opowiedziec swoj sen i tak naprawde nie byl starzny ale moze to to jest przyczyna mojego samopoczucia. eee minie napewno, ide zrobic drugie sniadanko.A wogole to mam lenia nic misie nie chce robic ![]() Beatka Zaneta gratuluje dziewczynek Zanka no widzisz jak wszytsko dobrze sie skonczylo Lenki serducho jest zdrowiutkie Brida witaj Edytowane przez fiona003 Czas edycji: 2011-03-26 o 15:24 |
|
|
|
#1532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
zmalowana - a w którym to szpitalu tacy mądrzy lekarza sa?
no nic czas sie zbierac trzymajcie kciuki za mój spokój i równowage psychiczną zebym...ukochanej bratowej łba nie.... ![]() miłego popołudnia .....
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana współczuję koleżance, mam nadzieję że mama i dziecko szybko dojdą do siebie
imię Dominik śliczne, gdyby Lena była chłopcem tak dali byśmy mu na imię Filip już miał być Dominikiem, ale jak go zobaczyłam na usg i wtedy lekarz nam powiedział, że to chłopak to uznałam, że to Filip i już
|
#1535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z Majka nie bylo problemu ale tak na wszeliki wypadek ![]() Z tego co pamietam to ktoras z mamus miala podobne typy co ja czyli Maja i Filip ale nie pamietam juz ktora
Edytowane przez fiona003 Czas edycji: 2011-03-26 o 15:32 |
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w ogóle z imieniem dla chłopca zawsze był problem
kiedy zaczęliśmy się starać o pierwsze dziecko to ja i mąż chcieliśmy córkę. byliśmy jakoś na spacerze z psem i rozmawialiśmy o imieniu dla córki i rzuciłam od niechcenia imię Lena, mąż się zakochał i potem ciągle powtarzał, że robimy Lenkę. po trzech miesiącach zaszłam w ciążą, ale w moim brzuchu mieszkał synek i trzeba było wymyślić imię, Dominik nam odpadł i został Filip to było 3 lata temu, od tego czasu mąż niezmiennie był za imieniem Lena dla córki i teraz nasze marzenia się spełniają jak się okazało zrobienie Lenki to była wyższa szkoła jazdy i udało się po 7 miesiącach, teraz wiem, że siódemka jest szczęśliwa do tego mała ma się urodzić w lipcu, 7. miesiąc roku dla dziewczynki mam mnóstwo imion, które mi się podobają dla chłopca tylko ten Dominik został
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-03-26 o 15:37 |
|
|
|
#1537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Niech ten dzień się już skończy
Własnie się dowiedziałam, że mój tatuś jest w szpitalu, ma zapalenie płuc i nie pozwalają mi do niego pojechać Co za powalony weekend się zaczął normalnie szlak mnie zaraz trafi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej żebyś się nie zaraziła zapaleniem płuc, musisz wytrzymać, tata pewnie niedługo poczuje się lepiej to go odwiedzisz dużo zdrówka dla taty
|
|
#1540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia Twojego taty
|
|
|
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
brunetko zdrowka dla taty
![]() u nas to w ogole cyrki z imieniem, bo traf na takie co funkcjonuje i w naszej kulturze i w kulturze mojego meza... Masakra jeszcze z dziewczynka nam sie udawalo, bo i mi i P. podobalo sie imie Maja, Uma, Mira ale z chlopakiem... masakra i tak powstal Szymon, tylko, ze ja wolam Szymon a P. Szuman
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam obiecane fotki torcika
![]() edit: prawda że uroczy? wiem, wiem, skromna jestem
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane, dawno mnie tu nie było
Jestem już w 21 tygodniu ciąży i okazało się, że będziemy mieli Synka Kochane, ruchy już czuję, ale zauważyłam, że od dwóch dni chyba ich nie czuję Czy to normalne? Nie były te ruchy jakieś silne i częste, ale zawsze.
|
|
|
|
#1544 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() Beata powiedz mi robiłaś te mase cukrową co pisała Aga ? |
||
|
|
|
#1545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcilam kiedys zrobic taki typowy polski torcik z polska masa zeby pokazac amerykancom jakie pysznosci potrafia zrobic polskie kobitki |
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=3827 tylko z połowy porcji bo chciałam tylko na wierzch i dekoracje i jeszcze mi zostało trochę masy cukrowej, ja dodałam kakao bo barwników nie kupowałam w końcu ![]() a przepis na masy dam za chwilę bo prasuje właśnie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-26 o 16:24 |
|
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
beatko ja chce kawalek..... ja teraz ciagle o torcie marze a twoj jest boooski
niunia nie martw sie, na tym etapie ruchy mozna czuc sporadycznie, dopiero pozniej sie zaczyna. Ja dopiero czuje codziennie ruchy od 24 tygodnia i tez bylam zmartwiona tak jak ty. vaniliova dziekuje za komplement.
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba chce mi się torta zjeść... Beata, nie dobra Ty smaka mi zrobiłaś
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z racji tego ze zaczynamy dzisiaj 25 tydzień pokazuję mieszkanko Naszej Kluski
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#1551 | ||
|
Zadomowienie
|
Brunetka dużo zdrówka dla taty
.Cytat:
.Cytat:
, zgrabniutki.
|
||
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
margaret brzucho piekny.
Kurcze glodna jestem a moje zeberka jeszcze sie proza
|
|
#1553 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() mogę się dołączyć?? termin mam na 2.08..lub 10.08![]() obecnie jestem w 21tygodniu i 5 dniu ciąży brzuszek skromny jak na początek 6 miesiąca ale jak się nie raz juz przekonalam kazda ciaza jest inna
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny
![]() pogoda się popsuła...kto zwinął słońce?? ![]() Nawet nie mówcie o pomyłkach w płci, mnie lekarz powiedział że synek na 100% (nawet dwoje lekarzy) więc jak sie pomylą to będzie wesoło bo ja już ciuszki dla synka kupuję ![]() agulaaabar, mam nadzieję że już lepiej u Was ![]() zanka, zdrówka życzę! Natka, mnie tak brzuch pobolewa ostatnio, zwykle w nocy lub nad ranem, pytałam lekarki (w badaniu było wszystko ok) i powiedziała że to może być normalne jeśli dzień miałam męczący, w sumie typowe objawy rozrastania się macicy, ale generalnie zaleciła więcej magnezu no i "zwolnić tempo". Ale to nic złego. Zmalowana, mam nadzieję że z koleżanką i dzieckiem będzie wszystko dobrze! co za lekarze.... ![]() SweetAngel, no to powodzenia żebyś spokojnie zniosła tą wizytę ![]() brunetka2000, zdrówka dla taty! ![]() Beata, piękny torcik, zdolniacha z Ciebie ![]() niunia, nie martw sie, na tym etapie to normalne że nie zawsze czujesz. na pewno nic się nie dzieje. margaret, piękny brzuszek ![]() witam nową mamusię ![]() A ja wreszcie w domu. Przyszłam z pracy to zaraz z TŻ pojechałam parę rzeczy załatwić, teraz TŻ zaczął się bawić w remont pokoju choć dziś o malowaniu nie ma mowy niestety..
|
|
#1556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko nie mow, ze tez spodziewasz sie Mai ![]() Walsnie wracam z forum mamusiek marcowo-kwietniowych i pozyczylam sobie od nich tego linka, oczywiscie za zgoda autorki ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1533 Edytowane przez fiona003 Czas edycji: 2011-03-26 o 17:17 |
|
|
|
|
#1557 |
|
Raczkowanie
|
Mai może nie..ale Zosienki a i owszem
u mnie 10.08 wyszedl tez po drugim usg kiedy sie okazalo ze ciaza jest o tydzien mlodsza niz wychodzi to z daty miesiaczki..(a mowilam mu ze znam date poczecia )...ciekawie ile jest prawdy tym ze lato sprzyja wczesniejszym porodom..mi to wlasciwie na reke poniewaz zamierzam wrocic na studia...
|
|
|
|
#1558 |
|
BAN stały
|
Widzę,ze niemal wszystkie możemy wykreślić dzisiejszy dzień z kalendarza
![]() Wstałam z bólem szyjki,krzyża,brzucha,wię c poszłąm na siłę do toalety ale to nie to ![]() Boli nadal+skurcze co ok. 5 min. Nałykałam się wszystkiego ciążowego i czekam. Boję się ale nie ruszam najwyżej pojedziemy do szpitala. Mała słabo się rusza. Brunetko życzę szybkiej poprawy zdrowia taty i abyś sie nie musiała bardziej martwić. Zmalowana zjedz coś słodkiego Beatko pyszności Śliczne zgrabne brzuszki!!!!!!!!!! Witaj nowa mamusiu!! Nie mam sił pisać |
|
|
|
#1559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- kokosowo-migdałową - po prostu to margaryny utartej z cukrem pudrem dosypałam trochę kokosu i zmielone migdały - tak na oko. Kokos można dać też zaparzony gorącym mlekiem (albo pogotować w mleku z cukrem chwilę) i odcedzić na sitku - wtedy będzie miękki ![]() - karmelową - z mleka zagęszczonego w puszcze ale nie zwykłego tylko o smaku orzechów laskowych. Ale w sumie nie czuć tej orzechowej nuty ![]() - i orzechową - zmielone orzechy włoskie - ok. pół szklanki zalałam mlekiem żeby je przykryło w rondlu i dosypałam tak ze 3 łyżki cukru - czubate i to gotowałam powoli ok. 10 minut żeby się zrobiło takie gęste po ostudzeniu, można robić próbę na zimnym talerzyku - wylać kropelkę i sprawdzić czy zastyga - ma być gęste jak hm.. jak karmel z puszki, no gęste dość - nie może spływać z łyżki bo jak będzie rzadsze to masa się może zwarzyć ![]() na każdą masę takie 3/4 kostki margaryny - ja na karmelową dałam całą bo tą masą musiałam jeszcze boki i wierzch pod lukier plastyczny posmarować żeby się trzymało. A troszkę kokosowej zostawiłam do dekoracji wierzchu tortu na te rozetki szprycą robione. Boki obsypałam wiórkami czekoladowymi - białymi wymieszanymi z brązowymi ![]() a różyczki to z lukru plastycznego ![]() Cytat:
chętnie bym Ci przecisnęła kabelkiem ale akurat mam neta bezprzewodowego sama mam smaka na niego a do jutra musi leżeć i pachnieć w lodówce i kusić bo jutro idziemy na urodziny do mojego taty ![]() Cytat:
![]() polubiłam robienie tortów bo dla mnie są prostsze niż jakieś serniki czy makowce ot biszkopt przełożony kremem i udekorowany ![]() aha, biszkopty piekłam dwa, każdy z 6 jajek i potem przekroiłam więc były 4 blaty, nasączyłam je likierem cytrynowym żeby za muliste nie było: do jednego dałam łyżke orzechów mielonych i łyżkę migdałów zmielonych a do drugiego łyżkę kakao i wyszedł czekoladowy
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-26 o 17:31 |
|||
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety nie znam dokladnej daty poczecia waha sie w granicach 3 dni, bo jak na zlosc mialam tylko jeden test owulacyjny i tak naprawde nie bylam pewna czy to juz, czy po, czy przed owulacja, taka niewyrazna kreska. Wogole nie moge sobie przypomniec kiedy dokladnie sie staralismy. A druga data terminu wyszla z pomiarow no coz brzusio malutki to i dzidzia nie bedzie duza. Chociaz teraz ostanio zauwazylam ze brzuchol mi znacznie rosnie.
Beata natchnelas mnie, robie liste, lece do sklepu i zobaczymy czy jak wroce bede mial sily zeby zabrac sie za torcik Dzieki za przepis
Edytowane przez fiona003 Czas edycji: 2011-03-26 o 17:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

. kolezanka rano dzwonila do mnie opowiedziec swoj sen i tak naprawde nie byl starzny ale moze to to jest przyczyna mojego samopoczucia. eee minie napewno, ide zrobic drugie sniadanko.

.

Trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia Twojego taty

Chcilam kiedys zrobic taki typowy polski torcik z polska masa zeby pokazac amerykancom jakie pysznosci potrafia zrobic polskie kobitki
Chyba chce mi się torta zjeść... Beata, nie dobra Ty

chętnie bym Ci przecisnęła kabelkiem ale akurat mam neta bezprzewodowego