|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
danika będzie córcia!!!
już GRATULUJĘ!!! My z mężem mamy tylko imię dla dziewczynki - AMELKA 11kwietnia idziemy razem na wizytę do gin. mężuś specjalnie tak sobie urlopik ustawił i ma nadzieję, że "siusiaczek" zanikł i będzie córunia choć zapewnia mnie, że z drugiego synka też będzie się bardzo cieszył, bo już go dopytuję bo wciąż tak o tej córuni gada... A co do tych naszych okropnych KŁAMCZUCHÓW!!! mój mnie często okłamuje ale są to drobne kłamstewka, też się mnie boi - nerwus ze mnie i choleryk, co na wrzeszczę na niego... nawyzywam od najgorszych Ale jak mi przejdzie to go mocno KOSIAM!!! jak to mówi mój synek. Głównie denerwuję się jak pije piwo... - jego ojciec był alkoholikiem... bracia nic nie lepsi... kolegów też ma nie odpowiednich w tych Niemczech - jest ze mną szczery, opowiada kto, co, gdzie i potem żałuje, że mi mówił. Wiem, że muszę się zmienić bo zacznie mieć przede mną tajemnice a poza tym to ZŁOTY facet ta nasza rozłąka mnie dobija |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś u moich rodziców i "przy okazji" poprosiłam mamę, żeby zmierzyła mi cukier (od początku ciąży mam powyżej normy (dzisiaj też...
)), bo ma specjalne osprzętowanie; a jak zaczęła już mierzyć to zmierzyła wszystkim, także TŻ. No i tu się zaczyna problem, bo miał bardzo wysoki poziom cukru (prawie 300... ), co mnie bardzo zmartwiło, on na początku jakby nie dawał nic po sobie poznać, potem w domu stał się bardzo drażliwy i się pokłóciliśmy (już wcześniej się pożarliśmy o jego, powiedzmy, dawne grzeszki, którymi mnie bardzo zranił, oczywiście chodzi o inną dziewczynę, ale nie chcę się o tym rozpisywać; po prostu teraz nie wiem co on tak naprawdę do mnie czuje i to mnie najbardziej boli...)... Martwię się o niego.
|
|
|
|
#2103 |
|
Rozeznanie
|
no air no Kochana taki cukier to już nie żarty
Niech idzie do lekarza, z wysokim cukrem można wpaść w śpiączkę, ja tam się nie znam - specjalistką nie jestem ale wiem, bo mojej mamy nastoletnia córka źle się czuła, zmierzyli jej cukier i miała 500! lekarze dziwili się że jeszcze w śpiączkę nie popadła. Mój mąż lekceważy swoje nadciśnienie... Ma też stwierdzoną powiększoną lewą komorę serca ale jemu się wydaje, że jest nieśmiertelny... nie bierze leków... Tłumaczę mu, że młodo umrze zostawi mnie i dzieci jak my żyć bez niego mamy?!---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Mój synek ostatnio dopatrzył się że jak mamusia tu siedzi i pisze to pokazują się jakieś fajne kulki i wciąż woła - mama kolanko, kulki, kulki i obserwuje sobie uśmieszki
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Too chyba mój chłopak się dziewczyną okaże
noż tak mnie wypryszczyło na buzi a plecy to już inna historia, codziennie mąż musi mnie nacierać kremem antybakteryjnym żeby mi się syfy nie roznosiły Cytat:
Co do cukru, trzeba koniecznie się zbadać to nie żarty Danika super! Gratuluję udanej wizyty i dziewczynki! przełamałaś lody !Jakoś mam podły humor na ten wieczór , wnerwia mnie wszsytko, muszę się jakoś rozluźnić, jakaś komedia może aaa babki już pół nie ma a czekolada dodała jej tylko wyrazistości
|
|
|
#2105 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo ja mam mieć niby chłopaczka a wyglądam jak ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już najgorsze jest to, ze jak go przyłapię (a zawsze się dowiem) to się obraża! Tak tak, a jak powiem że mógłby przeprosić to z wielką łaską fuknie przepraszam i foch na całego Taki był gburowaty po powrocie że szok! Dziewczyny ze zgagą!!!!!!! Właśnie zjadłam 6 migdałów i wypiłam zaparzone siemię lniane (1 łyżeczka całych nasion na szklankę wody), kilka nasionek zjadłam. Normalnie zgaga przeszła jak ręką odją a piekło niesamowicie Oby ten stan się utrzymał
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-03-26 o 20:09 |
|
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
Danika gratuluję córeczki
Ja już też nie mogę się doczekać kolejnej wizyty... a to dopiero 14.04 Małgosia babeczka piękna . Ja dziś zaplanowałam chleb upiec... Ciekawe co mi z tego wyjdzie...Coś widzę, że podłe nastroje nam tu zapanowały...Podobno to normalka, też często mnie łapią a zwłaszcza nerw na tż-ta... Może ciepła wiosna (kiedy wreszcie przyjdzie) poprawi nam humorki No jeśli uroda ma być wyznacznikiem... to ja chyba też będę miała dziewczynkę... Czuję się brzydka, mam fatalne włosy (marzę o fryzjerze i napływie dostatecznej odwagi, żeby ściąć włosy na krótko!) i "brzydko" tyję... tzn nie tak jak chciałam, w brzuszku tylko w tyłku i udach... Nie mam już co na siebie włożyć, w nic się nie mieszczę Pozdrawiam was wczesno-niedzielnie mamuśki |
|
|
|
#2108 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że masz l4, wypoczynek bardzo się przyda. Cytat:
Cytat:
Danika gratuluję córeczki ![]() ![]() klask i:.W temacie nastrojów - wczoraj pół dnia spałam, z okropnym bólem głowy, trzymał mnie do nocy, jeszcze dzisiaj jestem przymulona. Ten ból głowy trzyma mnie chyba już 3 czy 4 dzień, nie wiem, jak na to poradzić.
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
chciałam się Wam pochwalić tak z samego rana, że w piątek byłam na pobraniu krwi, była jakaś nowa pani, przez cały dzień nie mogłam wyprostować ręki, a wczoraj wieczorem wyszedł mi siniak wielości jabłka, ![]() kl aski:
|
|
|
|
#2110 |
|
kosmitka
|
Nie ma jak marudne kobiety w ciąży
, ale aż lżej jak sobie zbiorowo ponarzekamy .
|
|
#2111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Konrad dziś się obudził o 1:30 w nocy! Wyspany
Też mam nadzieję że w końcu przyjdzie wiosna i humory sobie pójdą. Chyba że całą wiosne i lato przeleżę w łózku - wtedy się załamię! Już mi tż zapowiada, że nie ma nawet najmniejszych spacerków ani wyjazdów do rodziców na działkę, bo nie wierzy że na działce będę grzecznie leżeć, no a na spacerze się zmęczę Małgosia jak się skonczyło z tą babką z all? zapomniałam Ci powiedzieć też że babka wygląda cudnie, zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj zostałam wyciągnięta na jakąś nudną domówkę. Pożegnanie bo przyjaciel tż się wyprowadza. Myślałam że zejdę bo siedziałam koło jakiejś sałatki i koreczków z kiełbasą i tak mi było niedobrze, że szok- a już dawno nie miałam większych reakcji na zapachy. W każdym razie o 23 byłam już nie do życia
Cytat:
ale w tym wypadku zupełnie mi to nie przeszkadza. No, zobaczymy co z tego wyjdzie jak narazie dowiadywał się u kolegi coś o kredycie więc mam nadzieję że nie odpuści
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
![]() ale ładna pogoda, chyba wyciągnę małża na spacerek, zimno troche, ale moze się ociepli bo słoneczko świeci pięknie e tam, z tym wyglądaniem ładnie, nieładnie to nie prawda moja przyjaciólka wyglądała ślicznie, normalnie kwitła, śliczna cera, włosy błyszczące jak po farbowaniu i urodziła córę. A z kolei mam 2 koleżanki, które nie wyglądały rewelacyjnie, bardzo przytyły, popsuła im się cera i mają facecików. Ja może nie wyglądam jakoś kwitnąco, cere mam kiepską, ale też biorę leki, zobaczymy czy coś się poprawi jak odstawie progesteron (a to już za tydzień )Lausanne ale wam synuś dał popalić ale przecież twoi rodzice mogą powiedzieć TZ ze będą cię pilnować, żebyś leżała na pewno zdrowiej na powietrzu na leżaczku niż w domu siedzieć a zresztą może nie będzie trzeba, bo łożysko przestanie się odklejać ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- cotynato no widzisz, stara się chłopak
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie miałam pisać że z tym wyglądaniem to się często nie sprawdza o ile w ogóle sprawdzało się kiedykolwiek
też znam wiele przypadków kiedy było na odwrót.Ja pewnie wyglądam jak na dziewczynkę bo mi się nic nie chce nawet ze sobą robić. Ostatnio to miałam brwi jak wilkołak bo nie miałam sił się za to zabrać
|
|
|
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki! Tu "Marokanka"
Wlasnie nadrobilam posty od wczoraj, bylismy na zakupach w hiszpankiej Ceucie (a swoja droga nie pamietam, zeby na geografii w szkole uczono mnie, ze Hiszpania ma 2 miasta w Afryce ) w celu zakupu spodni na moja podroz, bo w zadne materialowe sie nie mieszcze a w dzinsach przy dluzszym siedzeniu strasznie mi nie wygodnie. No i w koncu wypatrzylam cos calkiem wygodnego w Zarze. Az sie zdziwilam, bo spodenki sa materialowe, zwezane nogawki nad kostke z mankiecikiem, a w brzuchu ma 2 zakladki i wykoncenie bez zadnych guzikow i zamkow - taka guma jak od dresow. Sprobuje pozniej wrzucic zdjecie.A w ogole to zmeczona jestem jak po calonocnej imprezie, bo po wczorajszej podrozy padlam plackiem o 19, obudzilam sie kolo 22 i nie moglam zasnac do 2 w nocy
|
|
#2116 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to brak ruchu, świeżego powietrza ? Nie wiem chyba dziś muszę się wybrac na spacer, dobudzić się dziś nie mogłam, rano wstawałam siku to z zamknietymi oczami po omacku aż się mąż brechtał, a ja nie potrafiłam oczu otworzyć Cytat:
Cytat:
Jeszzcze do babki nie napisałam, jakoś weny nie miałam, ale już wiem co napisze, może dziś to zrobie Cytat:
|
|
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was z mało radosną miną
w piątek w nocy zaczęłam bardzo wymiotować, całą noc z dokładnością do pół godziny. W sobotę nad ranem byłam już totalnie wykończona. Gdzieś koło 8-9 rano trafiłam na pogotowie a potem do szpitala. Wlali we mnie 1,5 litra różnych kroplówek, pobrali wiadro krwi do analizy, ja oczywiście w między czasie wymiotowałam sobie nadal. Żołądek nie pracował wcale, zwracałam własną ślinę. Badania krwi i ekg wyszło w miarę w normie więc jak kroplówki zeszły do końca dostałam wypis. Wróciłam do domu i męczyłam się nadal, dopiero cola coś zdziałała bo zmniejszyła się częstotliwość zwracania. Dziś jeszcze się męcze choć staram się wrócić do normalności, miska kleiku czeka na moje zainteresowanie :/Jest jednak problem, szpital w którym byłam nie ma ginekologii więc nikt mnie nie badał pod kątem tego czy coś sie nie przydarzyło maleństwu. Ja jeszcze nie czuję ruchów ani nic takiego boję sie. Jak myślicie maluszek dał radę?? Mam wizytę dopiero po 3 kwietnia, nie wiem czy czekać czy lecieć w tym tygodniu?![]()
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
irmith na wszelki wypadek może jak sie lepiej poczujesz pójdź do gina albo podjedź na jakąś izbę przyjęć, powiedz że sie martwisz i prosisz o usg. W którym jesteś tc? Jeśli to była reakacja organizmu na hormony to się nie martw, na pewno dzidziusiowi to nie zaszkodziło. Zwłaszcza że wysokie stężenie hormonów akurat sprzyja dziecku. Ale to mogło byc przecież rownie dobrze zatrucie albo grypa żołądkowa, niekoniecznie mdłości. Jelitówka może być niebezpieczna w ciąży, sama przechodziłam miesiąc temu i mój gin powiedział, że na takim wczesnym etapie to może dzieciaczkowi nic nie byc, ale wirus to wirus. Na wszelki wypadek dał mi elektrolity i kazał brać zwiększoną dawke witamin, więc warto żeby ktoś Cię zbadał. Na pewno teraz po tym wszystkim brakuje Ci witamin.
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobiłąm swój pierwszy ciażowy zakup, spodnie do pracy i dresowe i kilka koszulek.... Zazdroszcze wam tych wszystkich czestych wizyt ja dopiero 25 maja tj 10 tygodni od ostatniej wizyty....
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już zaczynam odliczać dni do czwartku
|
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
luii
to masz się gorzej... tak długo czekać. To ja już nie będę narzekać i wytrzymam do wizyty (przecież, jeśli ma się coś wydarzyć to i tak się wydarzy a trzeba być dobrej myśli, że limit porażek został wyczerpanyChyba jutro wybiorę się na jakieś zakupy... może humor mi się poprawi, bo na razie lipa ... nie umiem się z tż-tem dogadaćirmith chyba na Twoim miejscu zadziałałabym szybciej... Na pewno przesuną Ci wizytę jak powiesz co się działo i że się martwisz |
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Mnie to jakoś brzuch trochę bolał I głowa boli od wczoraj, chyba sobie kawkę zrobię
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
irmith też mi to wygląda na jelitówke raczej....ja bym poszła wczesniej do gina - pewnie wszystko jest ok, ale po co masz sie dodatkowo denerwować
pamiętam jak ja po anginie nie mogłam wytrzymać 2 tyg do usg...
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jaka mi kawa pyszna wyszła
Oglądam gazetkę z Biedronki. Śliczne ozdoby mają na święta i nie drogie ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Ooooooooooo! i będzie reling kuchenny! Takiego szukam do nowej kuchni ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry niedzielnie
nie zajrzałam wczoraj bo miałam mała imprezke w domku i nie miałam kiedy kurcze po 24 byłam juz tak padnięta ze modliłam sie zeby wszyscy poszli sobie do domu-ale ze mnie wredna gospodyni![]() Cytat:
jak do pani doktor to ja tez ide w ten sam dzien chyba na 15 moze sie spotkamy![]() kurcez ja tez jakos nie mam przekonania do tego ze jak sie brzydnie to dziewczynka, no ale obserwujcie sie a potem wyciagniemy wnioski ![]() Małgosiu zobaczyłam babke z czekolada i orzeszkami i mam ochote mniam
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wytrzymam
, a już kiedyś tak było, ryż gotowałam i jak zalewałam pomidorówką to się dopatrzyłam... i od tamtego czasu mam wstręt dokupiłam plastrów i nic jezuuu i co teraz robić
|
|
|
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Podczytuje Was od jakiegoś czasu i tak nieśmiało pytam czy mogę się dołączyć??? Bardzo fajny wątek, dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć i zapytać o wiele nurtujących problemów.
Coś o mnie mam na imię Marta lat 25, w walentynki zrobiłam test i zobaczyliśmy II kreski wstępny termin porodu mam na 18 październik Pozdrawiam
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi być calzedonia!! ![]() Cytat:
Ale pamietam,że np. zalęgły się w zamkniętym pojemniku plastikowym Albo pod zawiniętą folią torebki makarony. Ochyda! Tak samo w tej samej szafce stały słoiki to te larwy powłaziły pod zakrętki i dopiero jak się otworzło to było widac kokony. brrrrrrPotem wszstko wymyłam porządnie chemią (w szafkach, za szafkami) i kupiam te lepy. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak nie zrobię bo mojej mamie się wszystko przyda. I kij z tym że co 3 rzecz do której dzisiaj zaglądałam to się nadaje na lęgowisko , ale przyda się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

już GRATULUJĘ!!!
i ma nadzieję, że "siusiaczek" zanikł
i będzie córunia choć zapewnia mnie, że z drugiego synka też będzie się bardzo cieszył, bo już go dopytuję bo wciąż tak o tej córuni gada...
Ale jak mi przejdzie to go mocno KOSIAM!!! jak to mówi mój synek. Głównie denerwuję się jak pije piwo... - jego ojciec był alkoholikiem... bracia nic nie lepsi... kolegów też ma nie odpowiednich w tych Niemczech - jest ze mną szczery, opowiada kto, co, gdzie i potem żałuje, że mi mówił. Wiem, że muszę się zmienić bo zacznie mieć przede mną tajemnice a poza tym to ZŁOTY facet
ta nasza rozłąka mnie dobija 

)), bo ma specjalne osprzętowanie; a jak zaczęła już mierzyć to zmierzyła wszystkim, także TŻ. No i tu się zaczyna problem, bo miał bardzo wysoki poziom cukru (prawie 300...
), co mnie bardzo zmartwiło, on na początku jakby nie dawał nic po sobie poznać, potem w domu stał się bardzo drażliwy i się pokłóciliśmy (już wcześniej się pożarliśmy o jego, powiedzmy, dawne grzeszki, którymi mnie bardzo zranił, oczywiście chodzi o inną dziewczynę, ale nie chcę się o tym rozpisywać; po prostu teraz nie wiem co on tak naprawdę do mnie czuje i to mnie najbardziej boli...)... Martwię się o niego. 

A już najgorsze jest to, ze jak go przyłapię (a zawsze się dowiem) to się obraża! Tak tak, a jak powiem że mógłby przeprosić to z wielką łaską fuknie przepraszam i foch na całego 

klask i:.

) w celu zakupu spodni na moja podroz, bo w zadne materialowe sie nie mieszcze a w dzinsach przy dluzszym siedzeniu strasznie mi nie wygodnie. No i w koncu wypatrzylam cos calkiem wygodnego w Zarze. Az sie zdziwilam, bo spodenki sa materialowe, zwezane nogawki nad kostke z mankiecikiem, a w brzuchu ma 2 zakladki i wykoncenie bez zadnych guzikow i zamkow - taka guma jak od dresow. Sprobuje pozniej wrzucic zdjecie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tj 10 tygodni od ostatniej wizyty....
to masz się gorzej... tak długo czekać. To ja już nie będę narzekać i wytrzymam do wizyty (przecież, jeśli ma się coś wydarzyć to i tak się wydarzy a trzeba być dobrej myśli, że limit porażek został wyczerpany
, a już kiedyś tak było, ryż gotowałam i jak zalewałam pomidorówką to się dopatrzyłam... i od tamtego czasu mam wstręt dokupiłam plastrów i nic