|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
to tak jak ja, w ogóle nie tylko do pieczenia mnie zmusil ale też do samego gotowania czegokolowiek ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
ja też mam ochotę na coś słodkiego.. w ogóle bym dzisiaj "żarla i żarła" chyba mi się okres zbliża patrząc na te objawy i na nerwowość
|
|
#842 |
|
Rozeznanie
|
śnieg nawet do Szczecina dotarł, opowiedziałam przygodę pogodową TŻowi i pytał się co paliłam rano
![]() ![]() jakoś mi się w ogóle jeść nie chce.... jajecznice na śniadanie zjadłam i tyle dziś w zasadzie... |
|
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() piszę do Was bo chcę oświadczyć iż przechodzę na fazę III nie dlatego że doszłam do swojej upragnionej wagi ale po prostu jestem zmęczona już II fazą trochę chce odpocząć ale nie chce utracić tego co już osiągnęłam, mam zamiar wrócić na II fazę w wakacje będzie cieplej więcej ruchy i być może wtedy uda mi się dobić do mojej wymarzonej wagi
|
|
|
|
#844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i nie zostawiaj nas tutaj, opowiesz nam jak tam jest![]()
|
|
#845 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dokładnie, bo praktycznie nikt chyba jeszcze nie opowiedział jak tam jest:P
|
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Babka piaskowa - 5 jajek, 6 łyżek otrębów owsianych(nie mielonych), 15 tab słodzika, aromaty, szczypta proszku do pieczenia. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy słodzik (rozpuszczony w minimalnej ilości wrzącej wody), aromaty, proszek, otręby. Miksujemy.Najbardziej lubię z aromatem wanilia+cytryna lub arakowym. Mieszamy (łyżką) białka z masą, wylewamy do formy (najlepiej silikonowej). Na termoobiegu w 150st. robi się 32-33min Tu jest też przepis na babkę piaskową(warto czytać komentarze bo można fajnie urozmaicić przepisy) http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopi...b084dae5dbd7b0 Nie wiem czy komuś
|
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
hello
jak mija sobota? mi OK, zaraz przychodzą znajomi ![]() Kochane ile może ważyć zwykły gips lekko za kostkę? nie wytrzymałam i się zważyłam bo ponad 2 tyg się nie ważyłam i jest mnie mniej z gipsem o 8 kg więc jak gips waży ok 1 kg to schudłam 9 kg
|
#848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
HEJ "gipsiarko" ![]() mi mija dzień w pracy.. jeszcze godzina nie wiem ale jestem coraz bardziej zdenerwowana.. już na tż-ta krzyczę przez telefon.. gratuluję spadku
|
|
#849 | ||
|
Rozeznanie
|
Brr, pada śnieg, a ja chciałam wskoczyć na rower
![]() I muszę zmienić avatar chyba, bo na ten już patrzeć nie mogę. Zdjęcie z zeszłego roku i wyglądam na nim jak pulpet ![]() Cytat:
![]() Szukam czegoś dietetycznego dla mamy, bo babkę piaskową uwielbia (i jest mistrzem w jej robieniu Cytat:
![]() A sobota mija, trochę w podłym nastroju. Kuzyn wpadł z synem na kawę, a ja teraz rozmyślam nad zamianą klimatycznych przejazdów w tramwaju o 7 rano na rzecz cieplutkiego auta. Boję się
|
|
|
#850 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeeej
w końcu weekend Jutro teściowa zaprasza na obiad no szlag mnie trafi dziś dostałam tygódniówkę- całe 110 zł pogoda paskudna bleee Dziś z B. robimy tortille na kolacje, do teo byłoby winko ale potowarzyszę mu dla mnie to nie problem taka abstynencja powiem wam
|
#852 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
powinnam wiedzieć coś o jego wadze, ale jakoś tak nie mam pojęcia ile może ważyć taki gipsik. Zdaje mi się jednak, że troszkę więcej niż 1 kg, może około 2 kg?? Zależy jaką grubość nałożyli tego badziewia. Jeśli jednak założysz sobie teraz mniejszą wagę gipsu niż waży rzeczywiście to po jego ściągnięciu będzie miła niespodzianka, jeśli Twoja waga będzie dużo niższa niż się spodziewałaś
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
Pati ja mam pytanko ty masz tytuł technik usług kosmetycznych czy jesteś kosmetologiem
|
|
|
|
#854 |
|
Rozeznanie
|
Muszę się Wam czymś pochwalić
Dziś mój narzeczony obkupił niemal całą cukiernię i te wszystkie słodkości tak sobie leżą koło mnie a mnie w ogóle do nich nie ciągnie!!!! jestem w szoku, bo kiedyś od razu bym się na nie rzuciła!:P odkąd jestem na dukanie to owszem, często mam chrapkę na słodkie, ale nigdy nie mam zachcianek na coś nie dukanowego, tak się zastanawiam, czy w ogóle smakowałoby mi coś co wykracza poza naszą dietkę to mi się podoba! Kooooocham Dukana i koooocham Was za to, że jesteście!!! A teraz zmykam bo sporo lektur do nadrobienia mam. NIE ZAPOMNIJCIE PRZESTAWIĆ DZIŚ ZEGARKÓW!!!! Dobrej nocki miłe panie.
|
#855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
im dłużej się Duka tym łatwiej, bo szkoda zaprzepaścić efekty mnie też już nie ciągnie aż tak... da się od wszyskiego odzwyczaić... trochę ciężej w domu u rodziców, bo mama tłusto gotuje i wszystko tak pachnie... a ja muszę sama pichcić,heh![]() zbieram się do spania, bo wg nowego czasu byłaby już 23, a dopiero co nauczyłam się wstawać bez zmęczenia o 6.30-7, a tu trzeba jeszcze godzine wcześniej ![]() dobranoc
|
|
|
#856 |
|
Rozeznanie
|
a ja się napchałam ogórkami i pomidorami z jogurtem naturalnym
![]() od juta P i się musiałam pozbyć zbędnych warzywek ![]() robię sernik na zimno... ciekawe czy wyjdzie ![]() nie mam zbyt dużego doświadczenia z żelatyną, ale jak nie ten, to będzie inny |
|
|
|
#857 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za taki spadek---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
za silną wolę! Mój Tż kupił dziś truskawki dla synka(pewnie export) w Kauflandzie promocja 3,99 ale nie dałam się a tak smacznie pachniały![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
ŻEBY NIE BRAKLO MI SIŁ .ŻEBYM WYTRWAŁA 7 KWIETNIA MINIE TRZECI MIESIAC I CO I DUPKA BLADA ZADEN KG NIE SPADŁ 1,5 WRÓCILO
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też nie bardzo ze spadkiem,6kg od 16.02.2011r.,ważyc się będę dopiero po PP czyli w poniedziałek(tryb 5/5) ale podobno tak jest,że organizm musi się nauczyć,że jesteśmy na diecie,na pewno w cm ci spada
|
|
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Witam dukaneczki
![]() gratuluję wszystkich spadków ja też w końcu odnotowałam jakiś spadek ale wiecie co? zastanawiam się czy nie osiągnęłam już wagi odpowiedniej, która powinna zostać bo dalej jakoś nie chce iść. Waga spada bardzo powoli, może to już szczyt moich możliwości? W teście podałam, że chciałabym ważyć 60kg, Dukan obliczył mi, że 11 kwietnia osiągnę cel i mam ważyć 62kg. Nie wiem czy dalej ciągnąć czy przechodzić na III fazę. Prawdopodobnie poczekam jeszcze trochę gdzieś do połowy kwietnia i wskoczę już na III bo wydaje mi się, że to serio wszystko co mogłam zrobić. Ponadto w końcu pogoda będzie się poprawiała i mam zamiar zacząć się ruszać, muszę teraz ujędrnić ciałko i dietkować sobie spokojnie na III fazie, bo teraz to mnie tylko sytuacja zniechęca, że grzeczne dukam a tu powolutku, powolutku... ehh A jak sobie pomyślę o owocach, pieczywku no i oczywiście o ucztach mniami...tylko cały czas jestem przerażona myślą, że waga wróci aaaAaaaAaaaa
|
#861 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry miłe panie, witam Was z rana bardzo serdecznie!!!!
Już po śniadanku, weszłam na momenik, aby Was powitać i zaraz do kościółka będę się zbierać. Dzień się zapowiada fantastycznie więc korzystamy z tego Dziewczyneczki Trzymajci e się ładnie, duuuużych spadeczków Wam życzę w taki piękny dzionek.---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
szkoda właśnie, że jakoś nie mamy wieści od osób, które są na III, bo strach jest duży a fajnie byłoby poznać czyjeś doświadczenia. Myślę jednak sobie, że Dukan nie mógł się mylić i zostawić nas na taką pastwę losu![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
Aha, muszę się jeszcze pochwalić
![]() Spotkałam przedwczoraj znajomych, z którymi ostatnio widziałam się na początku roku. Byli zszokowani ![]() "No to nie jest przecież ta Madzia" hihi wyglądam pięknie i takie tam, ale dodatkowo powiedzieli coś co bardzo podbudowuje. Podziwiają mnie za wytrwałość, nie wierzyli jak można tak grzecznie i sumiennie podchodzić do diety, zasypali mnie mnóstwem pytań dotyczących diety i kręcili głowami nie wierząc jak można być tak zawziętym i wytrwałym ![]() Myślę, że to bardzo ważne dla nas wszystkich, bo nauczyłyśmy się właśnie tej wytrwałości, sprawdziłyśmy naszą wolę WALKI :P i jesteśmy silniejsze ![]() Chcieć znaczy móc
|
#863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie poddawaj się, musisz to przeczekać-minie w końcu Dla zainteresowanych tak jak mówiłam umowę z gruponem już podpisałyśmy Nie wiemy narazie kiedy się pojawi oferta bo czekamy w kolejce, ale ja codziennie lukam więc jakby co dam znać ![]() W ofercie będzie manicur z zabiegem odżywczym na dłonie 70% taniej niż w salonie, czyli za ok 25zł
|
|
#864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) przeszła z powodów zdrowotnych na III fazę i teraz zastanawia się czy wrócić, bo na III też jej lecą kg. więc nie zamartwiajmy się na zapas! skoro Dukan stworzył coś tak wspaniałego, to jest to dopracowane, o! a zawsze trzeba kontrolować wagę (już do końca życia, bo mamy tendencje),więc jak coś byłoby nie tak, to dodatkowy dzień białkowy raz na jakiś czas, albo rezygnacja z uczty, bądź uczta trochę mniejsza... a to -0,3 to od kiedy Ci spadło:P? jak od wczoraj to nie narzekaj! ![]() Cytat:
![]() a mi w końcu ktoś sam z siebie powiedział, że schudłam współlokatorka znajomych którą widziałam wcześniej w styczniu, stwierdziła "ej ta dieta naprawde działa...ale po buzi schudłaś, musiałabym poszukać mojej książki"... (bo książkę kiedyś kupiła:P) i teraz, jak "teściu" przyjechał po TŻta (bo jeździmy moim autkiem, a TŻ mieszka kilkanaście km dalej) to wszedł na kawkę i mówi, że widać, że dieta działa i że mogłabym już przestać chudnąć dziś jadę do nich na obiad, zobaczymy co "teściowa" powie... i dziadkowie... (tego się boję, bo babcia zawsze wpycha jedzenie... jak ważyłam prawie 80 kg, to i tak "bo w anoreksję wpadniesz"... )śniadanko zjedzone, mmm, placuszki trzebaby wskoczyć pod prysznic
|
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry chudziunki!!
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- wypiję kawkę i zabieram się za sernik ![]() potem muszę trochę posprzątać, kąpiel, paznokcie i jedziemy z TŻ-tem na wycieczkę, żebym trochę autem pojeździła
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej lalunie!
na całe szczęście dzisiaj wzrostu nie było już! Spadku też ale... moje piersi ważą chyba 5 kg więc się nie martwię! Tak bardzo chciałabym już @! Chodzę i nic nie robię tylko płaczę i jem miłej słonecznej niedzielki
|
|
#867 | ||
|
BAN stały
|
witajcie
mam okropne koszmarny czas teraz mam nadzieje że jakoś się to poukłada bo chyba dalej tak nie wytrzymam ![]() Cytat:
Cytat:
w końcu efekty będą zauważalne, bo ludzie reaguja duużą zmiane także muszą byc z Was teraz super laski życze Wam kochane miłego dnia |
||
|
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
zaraz będę się mierzyć i podam Wam efekty po niecałych 4 tygodniach diety a w ogóle, na wakacje jadę prawdopodobnie do pracy w NL, byłam już tam - praca bardzo fizyczna po 11 godzin dziennie... także na II fazie chyba tam nie dam rady zastanowię nad przejściem nad III fazę chyba w tym okresie - 6-7 tygodni. Później jak się uda to winogronka we Francji...sama już nie wiem, może Wy coś doradzicie? Z diety zrezygnować nie chcę i z pracy też nie.... |
|
|
|
#869 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, dawno mnie tu nie było bo mam mały wir w domu i na uczelni. U mnie też lich, waga wcale nie spada, zatrzymała się jak magiczna gdy zaczęłam brać tabletki anty. Myślę też właśnie, żeby przejść teraz na 3 fazę odpocząć trochę i ewentualnie później znowu spróbować zrzucić to co chciałam.
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki tej pięknej niedzieli
słoneczko tak pieknie świeci że aż żyć się chce - mimo że mrozik za oknem. Muszę Wam się przyznać że wczoraj bardzo nagrzeszyłam ![]() byłam na imprezie firmowej i trochę sobie pozwoliłam - pierwszy raz od początku diety piłam alkohol (czystą z colą light) - i zjadłam trochę niedozwolonych rzeczy , tłumaczę sobie że zrobiłam sobie jedną ucztę na II fazie , ale teraz mam 5 P więc zobaczymy jakie będą tego skutki bo ważyć będę się dopiero w piątek, i będę grzecznie jeść same proteinki - bez żadnych słodkosci - taka kara .wróciłam nad ranem, o 8 już wstałam posprzątałam szybciutko mieszkanko i mam chęci do życia. możecie na mnie nakrzyczeć ale tylko troszeczkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

Najgorzej z masłem...

mnie też już nie ciągnie aż tak... da się od wszyskiego odzwyczaić... trochę ciężej w domu u rodziców, bo mama tłusto gotuje i wszystko tak pachnie... a ja muszę sama pichcić,heh

za taki spadek