|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bedzie dorbze ;] Cytat:
nic straconego test moze wyjsc negatywny za dwa dni lub pojawi sie okres ale beta bedzie najwpewniejsza ! no wąłsnie jaki ? ponoc moze byc zblizony do płodnego i podobno szyjka macicy jest rozpulchniona jak przy owulacji - ale czy to prawda?! to jzu by trzeba podczytywac inne fora !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||||||
|
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
co do szyjki to faktycznie tak jest , rozpulchniona i wejście do macicy jest otwarte tak mówiły nawet dziewczyny z naszego forum ale może to potwierdzą te które już noszą w sobie fasolki
|
|
|
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki!
![]() Dawno mnie nie było także zacznę od gratulowania zafasolkowanym :brawo: Chciałam troszkę odpocząć, przestać się spinać i nakręcać ale oczywiście cały czas was podczytywałam ![]() Dziewczynki jestem w trakcie pierwszego cyklu z Luteiną, brałam ją od 16 do 25 dc., dziś jest 28 dc, wydaję mi się, że któraś z dziewczyn również brała Lut. w ten sposób? Chciałabym zapytać o samopoczucie w trakcie brania i po zakończeniu? Lekarz powiedział mi, że @ powinna przyjść dwa dni po odstawieniu, czyli dziś... no ale ani widu ani słychu... Za to mam obolały brzuch (jakby ktoś mnie skopał), kłujące jajniki (głównie lewy), obrzmiałe piersi, brodawki ciemniejsze, większe i mega bolące, zawroty głowy, senność, lekkie mdłości i wstręt do słodyczy... Wiem, że miałyśmy nie pisać o objawach, nie chcę się nakręcać że to ciąża tylko czytałam i czytałam i dalej nie wiem czy to normalne po luteinie czy nie, i jak długo mam czekać na @ ? I czy robić rano test? Dodam że jajnik kłuł mnie jeszcze w trakcie brania Lut, i piersi zaczęły boleć pod koniec, za to pozostałe objawy mam już po odstawieniu czyli od wczoraj... ![]() Nic już nie wiem...
"Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu..." Edytowane przez olapaziczek Czas edycji: 2011-03-26 o 19:02 |
|
|
|
#2734 |
|
Raczkowanie
|
Ja wlasnie przejmuje sie co do tego zoltawego sluzu
Czytalam na temat sluzu i praktycznie po zaplodnieniu powinien byc bialy .Przez ten sluz stracilam nadzieje ze sie udalo
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
wesz co moj gin mowil ze jak jest zołty sluz to oznacza infekcje - ale to tez niekoniecznie poczkeaj pare ndi jak nic z tego nie wyjdzie to wtedy do gina
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2736 |
|
Raczkowanie
|
A ja slyszalam ze zolty sluz przewaznie wystepuje przed @.nie mysle ze mam infekcje bo mnie nic nie swedzi ani nie piecze.
|
|
|
|
#2737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty pierwszy raz bierzesz luteinę, więc nie wiesz jak reaguje Twój organizm. Ja dostawałam 3-4dni po, czasem 5dni po. a odnośnie objawów - to faktycznie się wstrzymaj z nimi, zrób test i dopiero.
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane staraczki
Wpadłam na wątek powiedzieć że nadal się staramy,przed nami 8 cykl,teraz zażywam clo,to już 3 cykl z nim,zobaczymy,gdyby coś się ruszyło dam znać. Życzę jak najszybszego zafasolkowania.
|
#2740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. No ale wiadomo dzidziuś zadecyduje .Ja dzisiaj próbowałam znaleźć tą szyjkę macicy po raz pierwszy i nie znalazłam. Brak mi wprawy. Narazie sobie odpuszczę, mierzę temperaturkę i póki co mam ciągle 36,0-36,2 już 11 dzień. Jestem ciekawa ile mi podskoczy jak bede miała owulkę.
|
|
#2741 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do śluzu to mam bielutki, raz bardziej wodnisty, raz bardziej lepki. Ale jest go sporo i jak bylam 2 tyg temu u gina to powiedział że śluz mam typowy jak po jajeczkowaniu, powiedział mi że po tym między innymi można poznać że doszło do owulacji. Ale wtedy aż tak dużo go nie było, teraz jest sporo. Wizyta była już po zapłodnieniu![]() Cytat:
i tak jak pisała Lady - to Twój pierwszy cykl z luteiną i nie wiadomo jak reaguje na to Twój organizm. Jeżeli wytrzymasz to poczckaj jeszcze trochę i zrób test![]() Cytat:
![]() Ja mam we wtorek do gina. Boję się jak nie wiem co, mam nadzieję że z fasolką wszystko ok. Powinno być już co nieco widać , bo wczoraj weszłam w 4 tydz po zapłodnieniu |
|||
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
goldika -haha dobra jestes z ta data urodzin ...nie chce ciebie dolowac czy cos ale jak urodzisz 2 miesiace wczesniej ? bo wczesniaki tez sa - ja tak myslalam ze super ze syn 24 lipiec sie urodzic ma bo to nasza rocznica i bylo by wrecz idealnie a urodizl sie 26 maja w dzien mamy - !!!!
u nas łądne sloneczko mi tempka skoknela wiec chyba nic z tego yhh no nic trzeba czekac na @ i znow probowac
|
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
Olapaziaczek!
Ja sie chyba już niedługo bede doktoryzować z luteiny więc może coś napisze. Moim zdaniem do "normalnych" objawów przy luteinie należą obolałe, nabrzmiałe piersi i nabrzmiały brzuch. O pozostałych Twoich objawach przy luteinie nie słyszałam dotychczas - ale kazdy organizm jest inny i mdłości mogą być od zmian hormonalnych które w Tobie poprzez luteinę zachodzą. Kiedyś dawno dawno temu jak po raz pierwszy brałam luteine to miałam okres jak w zegarku w 28 dniu cyklu (czyli w sumie 3 dnia po odstawieniu) ale... teraz od pażdziernika znowu biore lutke i miałam raz 3, raz 1 dz., raz w trakcie brania luteiny mnie małpa albo coś małpopodobnego nawiedziło.... a teraz od dwóch miesiecy mam 5 dnia. Także to chyba nie do końca jak w zegarku jest - choć mojej Pani gin nie podoba sie że mimo lutki mam tak nieregularnie. Aczkolwiek (tylko proszę mnie nie posądzać o nakrecanie kogokolwiek, piszę to bo gin mi to przy każdej wizycie powtarza) podobno przy luteinie jest bardzo podwyższone prawdopodobieństwo zajścia. Jak jeszcze nie myśleliśmy o dzidzi to moja gin mi mówiła "tylko sie zabezpieczajcie koniecznie bo przy lutce jest 200% szans". ![]() I tu w tym miejscu zastanawiam się nad kwiatkiem który się już od jakiegoś czasu stara - od kiedy kwiatku jesteś na luteinie? A w ogóle to chciałam stwierdzić, ze nikt nie odpisuje na moje posty i się czuję tu troszke wyalienowana Może mnie tu nikt ni chce a ja sie narzucam ![]() I w dodatku mam 33 d.c. a @ ani widu ani słychu. Aczkolwiek wczoraj przy przytulaniu z Tż mikro jakby podbarwiony krwią sluz miałam ale zaraz po przeszło i nie wiem juz skołowana jestem testu nie mam chyba jutro kupie jak @ nie przyjdzie. A w ogóle to po co ja to pisze jak nikt mnie tu nie chce
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
natala - wydaje mi sie ze @ sie rozkreci - ale jesli nie bedzie do jutra kup test i od rzu zrob bo jelsi to ciaza to juz dosc "stara"bedzie i nawet test zorbiony wieczorem powinien wyjsc - no chyba ze wytrzymasz do poranku dnia nastepnego
|
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie nie wytrzymam.... Dzieki Gizmiątko za odpowiedź
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiątko 11września też mi nie odpowiada
rocznica tragedii WTC... Wolałabym jednak nie mieć wcześniaka ale jak się trafi to będę musiała przeskoczyć z wątku mam listopadowo-grudniowych do wrześniowo-październikowych ![]() Natalala mi testy popołudniowe wyraźniejsze wyszły niż poranny
|
|
|
|
#2747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja brałam luteine dopiero dwa cykle... objawy: nadrzmiałe, straszne bolące piersi, duży bolący brzuch i jajniki, przez pierwsze 3-5 dni zawroty glówy, senność i niechęć do papierosów. ja jak odstawiam luteinię to idealnie p 3 dniach dostaje okres tyle, że ostatnim razem brałam luteine do 28 dc ale 31dc dostaałam @. W piątek byłam na tej domówce z tż i wypiłam 2,5 drinka także luzik było bardzo fajnie, tak fajnie, że wróciliśmy wczoraj o 12 w południe ale ku mojemu zdziwieniu wczoraj w 9dc miałam tak piękny płodny śluz, że rozciągnął mi się na 8,5 centymetra i bolący lewy jajnik czyli dni płodne przyszły dużo szybciej, a może nawet owulacja. (może coś się teraz uda bo przytulanko wczoraj było takie, że ahhhhhh ) no ok ale dziś tego śluzu już jest bardzo mało. aha i szyjka jest bardzo wysoko i jest otwarta to chyba dobrzeco???? aLE TEMPEARTURE MAM NISKĄ SPADŁA MI Z 37,1 NA 37 to dobrze czy nie???? bo ja się kompletnie nie znam na tej temperaturze ![]() Niejestem pewna czy dobrze zrozumiałam, ale czy przez np. 6 dni płodnych, 6 dni musi być śluz jak kurze białko? bo u mnie zawsze z 2 dni tylko taki mam? ![]() Jeżeli owulacja przyszła szybciej to dla mnie za✂✂✂iście bo ja biorę tą luteine i zaczynam plamić tak od 14-15dc i jak biore luteine to mi owulację chamuje, więc może teraz się uda PS: Moja szwagierka jest z 9dc :P
|
|
#2748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poprzedni Ci się wydłuzył troszkę cykl to mogło się wszystko poprzesuwać i mogło być teraz w 9 dc. Ja też mam śłuz płodny tylko 1,5-2 dni wiec to chyba normalne? Super z tą imprezą - mówiłysmy Ci ze masz sie wyluzowac i super ze się udało może coś z tej "chwili zapomnienia" bedzie hihi A moze dziewczyny usystematyzujemy sobie wiedzę "śluzową"? w jakich dniach jaki powinien być bo troche się zawinęłam. W dni płodne szklisty ciągnący? A kiedy ten biały z pożywką dla żołnierzyków? Po chyba? A biały grudkowaty? I wtedy przytulać się przy tym ciągnącym tak? a po ma dalej sens czy juz nie? |
|
|
|
|
#2749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2750 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co odpowiadania na posty to jest tyle osób na forum że czasami posty po prostu umykają, albo sa podobne![]() Cytat:
Co do śluzu to nie ma reguły. Często jest tak że jest on niewidoczny na bieliźnie czy papierze bo jest w środku, tuż przy szyjce a np tylko dwa dni widać go na zewnątrz. Skoro mialas śluz płodny i bolał Cię jajnik to dobrze że działaliście z tż trzymam kciuki żeby się udało tylko pamiętaj - nie nakręcaj się
|
||
|
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
Ja biore bo mi okres zanikał ze stresu (oczywiscie na obnizenie prolaktyny też biore przy okazji). Potrafiłam mieć okres co 45 (raz nawet 60) dni.
To niestety na niewydolnosci ciałka żółtego się nie znam wiec nic nie powiem - poza tym, ze mi też się zdarzało krwawić w trakcie lutki ale pod tym kątem nikt mnie nie badał. |
|
|
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak mierze temperaturę to tlko do 15d bo wiem, że przy luteinie ona rośnie, ale do 15dc najniższą temperaturę jaką u siebie zaobserwowałam, nawet jak nigdy nie brałam luteinki to miałam 36,9stopni.
Co do plamień to jk biore luteine to ona mi wstrzymuje plamienia ![]() No nic uciekam do mamy pofarbować sobie włoski a potem do teściów na obiadek miłego dzionka robaczki moje kochane ![]()
|
#2753 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczyny za opanowanie mojej paranoi
![]() Dam swojemu organizmowi jeszcze kilka dni, nie nakręcam się, test leży spokojnie w szufladzie Postaram się o tym nie myśleć i będę twarda
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11 wrzesnia nei ejst u nas swietem ;p to rocznica traedi tak poza nawiasem ;] haha zycze zeby sie udalo ak jak chcesz aczkolwiek ja nauczona zyciem wiem ze planowac to se ja moge a co z tego wyjdzie -trudno powiedziec !!!! do kiedy syzjka macicy powinna byc rozpulchniona ? wiem ze w czasie woulacji ale czy do okresu ? bo w sumie tego nie doczytalam
|
|
|
|
#2755 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
Aneta 32l - dołączam do staraczek, W zasadzie myślałam że się udało i niestety wczoraj @@ przyjechała z mężusiem staramy się od 2010 może w końcu ten 2011 będzie szczęśliwy ![]() pozdrawiam cieplutko w ten słoneczny niedzielny dzień |
|
|
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
ja 11.09 brałam ślub, więc dzień nie jest taki tragiczny
|
|
|
|
#2757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak by mi to niepasowalo. To już jednak wolałabym 13rodzić. Ehhh gdybać to my sobie możemy, dzidzia jak będzie chciała wyjść to wyjdzie. Ja na przykład bardzo nie chciałam, ponad tydzień po terminie wykulnęłam się z mamy ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
aaa 11listopada to data ślubu moich rodziców. A że małżeństwo im nie wypaliło to ta data także niekoniecznie dobrze się kojarzy |
||
|
|
|
#2758 |
|
Rozeznanie
|
Kwiatek jak dla mnie to temperaturkę masz dalej wysoką, ale skoro bierzesz luteinę to faktycznie nie ma co gdybać.
Generalnie jest tak że faza nizszych temperatur zaczyna się w dzień okresu lub dzień przed i trwa do owulacji. W dzień owulacji nastepuje skok o ok.4-5 kresek i wyższa temperaturka utrzymuje się do końca cyklu i ponownie spada przed @. Chyba że ktoś zajdzie w ciążę to temp zostaje wyższa. Ja mierze termometrem elektronicznym, więc moje temp są straszeni niskie, ale tak czy siak temperatura powinna zaniedługo skoczyć. Co do odpowiadania na posty to ja wszystko uważnie czytam, a jak nic nie pisze to tylko dlatego że nie znam odpowiedzi albo nie mam nic ciekawego do powiedzenia na ten temat. Co nie znaczy że kogoś ignoruje na forum
|
#2759 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Część dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czekamy na wynik testu kochana![]() Cytat:
No widzisz jak super się wszystko układa Szyjka jest w dobrej pozycji a na swoje pytania odpowiesz sobie jak przeczytasz sobie to: http://www.duszpasterstworodzin.rzes...r/n_p_rodz.htmPoleciła to jedna z nas ale jak widzę nie wiele staraczek to czyta ![]() TAM JEST WSZYSTKO O ŚLUZIE,SZYJCE, TEMPERATURZE I WYKRESACH-WIĘC ZAPRASZAM DO LEKTURY Cytat:
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
Do spodziewanej miesiaczki zostalo mi 6 dni i jesli mam ten zolty sluz to znaczy ze nie zostalam zaplodniona i fasolki nie bedzie?czy moze mam jeszcze jakies szanse?bo przewaznie taki sluz jest przed miesiaczko a ja nie chce jej dostac
.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

. Zaczełm mierzyć temperatukę i badać szyjke od połowy ostatniego cyklu. Zanim opanuję tą sztukę to pewnie troszke czasu minie. Życzę wszyskim szybkiego zafasolkowania i miłego dnia 

.Moze testy zawiodly a ja cos przegapilam,moze to dopiero owulacja
jeszcze mam cierpliwość nie ma tak źle

jedne nawet 11listopada mi pokazał
i tak jak pisała Lady - to Twój pierwszy cykl z luteiną i nie wiadomo jak reaguje na to Twój organizm. Jeżeli wytrzymasz to poczckaj jeszcze trochę i zrób test
) no ok ale dziś tego śluzu już jest bardzo mało. aha i szyjka jest bardzo wysoko i jest otwarta to chyba dobrzeco???? aLE TEMPEARTURE MAM NISKĄ SPADŁA MI Z 37,1 NA 37 to dobrze czy nie???? bo ja się kompletnie nie znam na tej temperaturze