|
|
#1081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII
Jeeee
Kiedy i gdzie? ![]() Ech idę spać. Dobranoc wszystkim
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy się nie bałam. Byłam przekonana co do skuteczności. Eks zawsze mnie zapewniał, że jest dobrze i było.
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obojętnie gdzie, może być nawet pod monopolem
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a tak to eks. Z resztą myśmy tylko miesiąc używali gum, a potem tylko tabsy.
|
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zadomowienie
|
Ok, wedle życzenia...
![]() ![]() Cytat:
.Ale ja panikara jestem. No i naprawdę, naprawdę NIE chcę mieć dzieci. |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(bliżej jednak krk) ed: dokładnie 1;55 do krakowaa do wrocławia 2:58 :/
plecaczkiem: 7250 km Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2011-03-26 o 23:54 |
|
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko nie wiem, skąd u mnie ten epizod z poronieniem. W sumie nie wiem co to było...
Może dlatego, że po rozstaniu brałam jakieś leki na uspokojenie, a kilka dni wcześniej... I poprostu osłabiły działanie... No cholera nie wiem, wole nie rozkminiać ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, nie w ciągu tygodnia
nie mogę opuszczać zajęć.. ale weekend jak najbardziej
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, tak bardzo boję się tego konkursu
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiesz, czy to było poronienie... Mi się zdarzyło coś takiego jak byłam dziewicą.
|
|
|
#1093 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ale tak to niestety, praca, uczelnia i w ogóle proza życia...
|
||
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ew. pobliski hasiok (czyt. śmietnik). Jak się nabombimy to będzie nam wszystko jedno gdzie się walnąć.
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam kiedyś rano, nie poszłam do szkoły, bo bardzo mnie brzuch bolał. Wstałam i pomyślałam, że to jakieś jelitowe sprawy... Nie mogłam nawet kroku zrobić, coraz bardziej bolało, poszłam jakoś tiptopami do łazienki i czułam, że odpływam w kiblu, ale mama mnie nauczyła
że jak czujesz, że Ci słabo, to trzeba brzuch uciskac... Nigdy mnie tak brzuch nie bolał. No i wszędzie krew... Trwało to jakieś 30 min. Cała spocona byłam, strasznie zmęczona. Bałam się bardzo. Nie wiem... Mam nadzieje, że jednak nie to... Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2011-03-27 o 00:16 |
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pojechałam, bo bałam się, że rodzice się dowiedzą.
To był środek cyklu, a ja byłam jeszcze wtedy na tabletkach... Z obserwacji to było między 4-6 tyg. bo byłam wcześniej u gina i nic nie widziała... Przy okresie krwawiłam z wielkimi skrzepami... |
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież to mogło być coś poważnego, w ogóle nie skonsultowałaś tego z lekarzem? Raczej powinnaś, chorób ginekologicznych jest od groma.
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech... |
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Lily- a ile minęło od tego wydarzenia?
Dzień doobry.. poszłam spać o 2, czuję się jak zbity pies mimo że przekimałam 8h. Już dawno nie obudziłam się taka nietrzeźwa
|
#1101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja zdzierałam etykiety z butelek od piw, jak byłam z eksem, dość często. Co najlepsze, an nie zrywał.
![]() Teraz mi przeszło ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odczarowałaś go sobie wreszcie? Mój poprzedni samochów był katowny w różny sposób: a to znaku nie zauważyłam przy cofaniu, a to nie wymierzyłam dobrze odległości do ściany przy parkowaniu. Miałam wiecznie otarty przedni zderzak, uwrałam lusterko kierowcy, o ilości wgnieceń na bokach nie wspomną. Ale nie było mi szkoda, bo był mój, tani i wiedziałam, że pewnego dnia zamienię go na lepszy. No ale miało to autko duszę. Oddałam go eksowi. Niech wspomina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was ma migrenę albo ktoś w rodzinie ja ma? Jak często są ataki migreny i jak długo? Czy jest cos co może zmniejszać ich częstotliwość albo nasilenie? "Czy jak ktoś ma problem z wysokim ciśnieniem, jaki ma to wpływ na migrenę?
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
||||
|
|
|
#1102 |
|
Rozeznanie
|
ja miewam migreny od 2 lat. glowa mnie potrafi bolec pare godzin. mi pomaga, jak sie natychmiast poloze. co do tego, co zmienia czestotliwosc atakow to nie wiem, ale mnie mniej boli jak wezme silny lek przeciwbolowy. wtedy udaje sie czasem zasnac i przechodzi, ale jeszcze po przebudzeniu czasem mnie uciska. a cisnienie mam zazwyczaj niskie.
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się żeby wysokie cisnienie miało wpływ na migrenę.. nie jestem lekarzem, warto się więc udać do specjalisty
|
|
#1105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż i tak to przeżywam, bo mam prawko ponad 3 lata i sporo jeżdże, pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło, a ze swojego wjazdu do posesji wycofywałem tysiące razy... No dręczy mnie to Rodzicom już powiedziałem, nie przejeli się zbytnio |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No, tak naprawdę to tylko ja, mama i młodsza siostra. Różnie to wygląda, ale ogólnie nie mam zbyt dobrych wieści. Ja mam na szczęście najlepszą wersję migreny, to znaczy bez wymiotów, bo siostra i mama wymiotują jak szalone. Dlaczego ja nie, nie mam pojęcia, może dlatego że ogólnie mi się to nie zdarza. Częstotliwość ciężko określić, zależy to od czynników, które wywołują u Ciebie migrenę. U mnie to słońce, wysiłek fizyczny i oczywiście stres. W związku z tym często zdarza mi się migrena podczas wyjazdów na rower, na których nie dość, że jestem totalnie wykończona fizycznie, to jeszcze świeci słońce. Może też to być jedzenie, Mama np. ma migreny po serze pleśniowym i czerwonym winie . Ogólnie latem i wiosną mam najwięcej migren. Acha, z wiekiem migreny troszkę ustępują. Ja mam migreny z aurą, co jest o tyle lepsze, że przynajmniej wiem, że się zbliża. Wtedy szybko łykam przeciwbóle, ale zwykle i tak nic to nie daje i trzeba biec do domu i się położyć. Może zabrzmi to głupio, ale walka z migreną polega głównie na poznaniu siebie (i mocnych przeciwbólach ). Ile trwa? Różnie. U mnie od mniej więcej pięciu godzin do dwóch dni. Najlepsze lekarstwa (to już wiadomość od Mamy ) to Cini i Relpax, z tym że są na receptę. Ja biorę raczej mocne wersje przeciwbólów, najbardziej lubię Nurofen Forte albo Ibuprom Max. Mama niestety ma gorzej, parę razy wylądowała nawet na pogotowiu :/. Co do ciśnienia, to Mama twierdzi, że wpływ ma raczej niskie ciśnienie, niż wysokie. Ja mam zawsze w normie, więc też nie wiem. |
|
|
|
|
#1107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
||
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to,to jedyny mocny przeciwbólowy który można łączyć z alkoholem. Nie próbowałam, ale lekarka mi powiedziała
|
|
#1110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokładnie tak samo Cytat:
A tak wogóle to dzień dobry
Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2011-03-27 o 12:11 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

obojętnie gdzie, może być nawet pod monopolem
).

.