|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Byłam na spotkaniu z kolezankami ale dzis juz pysznego musu malinowego z beza nie jadłam zastapiłam go sałatką w ktorej była piers z kurczaka i jak sie okazało w panierce, ale cud jakiś cukier 93 Na szczescie nie miałam duzo postów do nadrabiania Thx !! Renessme, bardzo rozsądnie mówisz i rzeczowo rozwazasz obydwie strony medalu. Zgadzam sie z Toba w 100% i nie sposób sie nie zgodzić bardzo dziekuje Ci za swoje zdanie!!Odniose sie w K zaraz do Twojej wypowiedzi ![]() Grazin; jest nasza gadułka kochana Siedzisz sama teraz, czy zx TZ?mimbi; na bank to co innego - polar to polar ![]() antropia; myslami bede z Toba Witam w gronie tych szczęśliwców z 3 z prozdu ![]() ![]() To pospij sobie jutro z tej okazji andziot;ale Ci zazdroszcze juz tak dorosłej Gabrysi Swietnie, ze wszystko oki !! Niezłe ma tempo przyrostu To ciekawe ile moja przybrała od ostatniego USG 17 stycznia (a bede miała robione 06 kwietnia) Czyli z miedniczkami nic sie nie dzieje? a ile Zosia ważyła przy porodzie?? Pwenie Gabi będzie miała gruuubo ponad 3 Taka drobniutka jestes
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powiększają się ... do kontroli po porodzie .... Zosia ważyła 3750g i też mówiłyście, że malutki brzuszek miałam ![]() malutki ale pojemny
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
A my z tż pojechaliśmy odebrać zakupione przeze mnie żyrafki i się strasznie wkurzyłam, bo babki od tego konta na all nie było, nie zostawiła dla nas rzeczy, nie odbierała telefonów i będę musiała jechać jeszcze raz
Ma jutro dzwonić, to jej powiem do słuchu. Kurde, przecież pojechać to też koszt i czas Ale potem byliśmy u znajomych i ogólnie dzień raczej optymistycznie
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
racja, pamietam Twoje zdjecie z Zosienka, chyba juz z 9 msc na tle jakiejś łąki? Trawy ? Na pewno nie wygladałas na 9 msc !!!! Ale jednak kawał kobietki z Zosienki było ![]() Gabrysia idzie w jej slady, nie ma co dasz radę Mamuska matallewar, to niech Wam teraz wysle do domu paczuszke na swój koszt byliscie z nią umówieni na odbiór na konkretną date?
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, przepraszam, ze nawet was nie nadrabiam, tylko widzialam Andziotek po wizycie, ale pol dnia leze i probuje nie zemdlec i nie zwymiotowac, nie wiem, co mi jest. okropnie sie czuje, slabo i zle. miala ktoras tak?
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyjeżdżam dziś i laska, która tam pracuje nie wie o co chodzi
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bidulka. z tż siedzimy i sobie generujemy wygląd naszego dziecka ![]() jakby ktos chciał to jest na tej stronie http://www.makemebabies.com/
|
|
#2859 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to witam wieczorową porą. Byliśmy dziś i teściów i wiecie co zrobiłam, zjadłam obiad, posiedziałam chwilę, a potem zamelinowałam się w pokoju szwagierki i perfidnie zasnęłam. I to mi się zdarza co wizytę u nich - zawsze zasnę. Na szczęście fajni są, więc nie dają mężowi mnie budzić
|
||
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
Andziotku
dla Ciebie i Gabrysi!!Ddaaiissyy czyżby twoej wyniki coraz lepsze?! Super Anulka Leż, odpoczywaj i nie przepraszaj, że nie nadrabiasz! I tak za tobą przepadamy Matall ale jak to? Umówiliście się na konkretną godzinę z tą babką i jej nie było?? Nic wcześniej nie dała znać, że zmienia plany? Rzeczywiście można się wkurzyć ![]() Grazin co robicie?? A to takei cuda można w necie znaleźć? heh! Fajna stronka |
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z kina
film fajny ale bez rewelacji kilkanascie smiesznych akcji ale w kinie dostalam boli krzyzowych i menstruacyjnych ![]() zobaczymy, narazie przeszlo ale to juz dzisiaj kilka razy bylo |
|
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki, nie nadrobie was bo nie mam czasu niestety. Są u mnie goście, komodę juz mamy
zrobie foty jutro lub w poniedzialek to wrzuce ![]() odzywam sie zebyscie wiedzialy ze mysle czuje sie dobrze, siostra okna umyła ![]() teraz siedzimy przed tv i gadamy ![]() kurde ale bym sobie na impre poszla jeszcze troche...to papa
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
agus bedziesz rodzic????
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę że to przez to że żołądek już mamy porządnie uciśnięty i niestety nie działa tak jak powinien .... zresztą wszystko mamy pouciskane odpoczywaj !!! tylko to teraz możemy .... ![]() Cytat:
przy stole (tzn na kanapie przy stole) poprasowałam milion pięćset dwa dziewięćset bodziaków ![]() pofarbowały mi w praniu słoniki mothercarowe ![]() no i malutko mam 56 na długi rękaw ....
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-26 o 22:25 |
||
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro Was wysciskam za te gwiazdki, a teraz ide spac.
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba nieCytat:
wiecej mam na 62 ![]() przeciez to jest chore zeby o 2 w nocy czlowiek spac nie mogl bo ma jakies "syndromy lewej nogi" odetne ja, mam dosc, ryczec mi sie chce i spac a nie moge bo sie wierce jak wsza Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-27 o 01:55 |
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, wszystkie jeszcze śpią?
Dzisiaj zmiana czasu a ja i tak wstałam normalnie. Całe szczęście że nie pada śnieg i trochę słońca wyszło Andziot, wow nie wiedziałam że w miesiąc dziecko może aż tyle na wadzie przybrać Super!Anula, ja też mam mdłości czasami Obyś dzisiaj się już lepiej czuła
|
#2868 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Według starego czasu tez wstałam normalnie tzn. obudziłam się o 6.40, ale jeszcze poleżałam i dopiero teraz zabrałam się za śniadanko :P |
|
|
|
#2869 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musze to dzis zrobić ![]() Cytat:
a nogę oderwałaś? Cytat:
Ja od rana wózków dalej poszukuje na all, oglądam F1 i zaraz trzeba bedzie na jakies zakupki sniadaniowe bo w domu cisza w lodówce ![]() Miłego niedzielenia się !
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
też poproszę
![]() Dzień dobry ! Zosia wstała o byłej 6 czyli 7 (nie wiem czy się cieszyć czy nie )słoneczko za oknem ale wieje chłodem .... wchodzę do pokoju, patrzę a tam mężu z Zosią na kanapie rozwaleni ... pytam się co robią mężul: oglądamy wyścig Zosia: bum bum (z taką poważną miną jakby to była najoczywistsza rzecz na świecie )nie wiem co na obiad ...
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Dybry
Ja sie nabrałam, że tak długo spałam - że udało mi sie, az do 7,35 Jednakże okazało sie, ze to ściemuuuunia - komorka sama zrobiła update czasowy i gdy wyszłam juz z łózeczka zobaczyłam, ze po staremu 6,45 Słonko suuuper ale mrozik rano był. Lolus, no jak pilnuje diety to jest coraz lepiej, odchyły od normy raz na dzień Ale ile to wyrzeczeń kosztuje Wczoraj w kawiarni takie pyyyszne desery lodowe serwowali a ja tylko oblizac sie mogłam <chlip chlip>Wózio juz kupiony? Wybrany? I posciel tez ? agus87, jak dziś Twoje bóle ?? Na czym była w kinie? Los numeros? Zastanawiałam się czy sie nie wybrac, ale boje się, ze niewygodnie mi być moze ![]() andziot, no bo Zosia wie co dobre - zna sie Dziewczynka na rzeczy Poczekaj jak Gabi dołączy do ferajny atiz, mnie też F1 pochłonęło ale trzeba cosik na ruszt wreszcie wrzucić Tobie także miłego dzionkaanulka, lepiej ???
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
zmiana czasu mnei zaskoczyla, przez wczorajsze rewolucje zdrowotne kompletnie zapomnialam, i dzisiaj obudzilam sie o 7-mej, wlaczam komp a tu 8 ?!?! i dopiero mnie olsnilo. Czuje sie duzo lepiej nawet poczulam glod z rana a to chyba dobry znak. Ale powiem wam, ze normalnie tak mnie zmoglo wczoraj, ze sie wystraszylam totalnie, mdlo, slabo ze rece mi sie trzesly strasznie, oddychac nei moglam, nie mowiac juz o zjedzeniu czegokolwiek, tak sie czulam ostatnio jak mialam atak trzustki w 2003 roku. Moj Tz nerwowo nie wytrzymal, i ze ciagle mi cos jest ze przesadzam, to sie poryczalam, wiec on sie wystraszyl zaraz z mietka latal. na szczescie dzisiaj czuje sie lepiej choc dalej oslabiona, ale juz 2 kromeczki zjadlam, wiec chyba jest ok. andziotku wlasnie patrzac na twoj post przypomnialam mojemu mezowi ze jest F1 Zosia juz widze na wyscigach sie troche zna ![]() Ciesze sie ze wizyta udana! Twoja Gabrycha tez duza, i popatrz mamy male brzuchy a kawal dziecka sie miesci ![]() tez mysle ze moje mdlosci i slabosci powodowane Zosina ciasnota w brzuchu,ale nie umiem jakos sie z tym psychicznie pogodzic, ze tak z dnia na dzien jestem coraz slabsza i czuje sie fatalnie ![]() eweska ty tez ranny ptaszek ![]() moniaK ja mdlosci mam teraz czesto ale takich jeszcze nie mialam, bolal mnie zoladek, tak mnei mulilo, i bylam taka slaba, ze nie bylam w stanie sobie sama herbaty zrobic. tchu mi brakowalo, w ogole okropnosc. Mam nadzieje, ze to normalne objawy III trymestru ale ze nie beda zdazac sie zbyt czesto ![]() agus nie odcinaj sobie lewej nogi, moze ci sie przydac jeszcze...szczegolnie teraz ![]() lolciu kochana ja juz wczoraj ze lzami w oczach do TZta...ze ja juz chce urodzic, bo ja juz nie moge, ze mama przyleciala a ja leze na kanapie i zdycham, ogladali filmik a ja spalam 2 godz!! w ciagu dnia, to mi sie nei zdarza totalnie.i w ogole kochana buziale ![]() grazin smieszna ta stronka, wyslij zdjecie co wam wyszlo! daisyyy ale mi sie zachcialo salatki z kurczaka, noo..fajnie ze spotkanie z kolezankami sie udalo. Co do mieszkania bo jeszcze nic ci nie pisalam. My tez mamy kredyt na 30 lat. takie czasy. Mieszkanie z kredytem mozna sprzedac tak samo jak bez. a mieszkanie samemu to zupelnie inny komfort szczegolnie dla mlodego malzenstwa. a domy domami jak beda to super a nic wam nie zastapi mieszkania samemu przynajmniej na poczatku. nei wiem moze to moje zdanie, ja sobie ani z moimi rodzicami choc bardzo ich kocham ani z tesciami choc sa super mieszkac nie wyobrazam.mamcia juz wstala, musimy sobie jakos zorganizowac dzien bo jutro leci. zlecialo a ja jutro do pracy....aaaaaaaaaaaaaaaa a |
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia to tak chyba bardziej w formie żartu te zdjecia
nie wierze ze nasze dziecko tak bedzie wyglądać:P poza tym jest podobne zupełnie do nikogo![]() wklejam zdjecie
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Jakoś weny nie mam by pisać,ale podczytuje (na tyle ile mogę) ![]() andziotku super wieści Zosia faktycznie duża była, a ile miała cm?matallewar jak i tak bym wcześniej zadzwoniła do Niej , że chciałabym przyjechać...w sumie ona cały czas w domu siedzieć też nie musi szczególnie w weekend, a może wyszła sobie akurat na zakupy? atiz mieszkanko urządzone oryginalnie klaski :
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
53cm więc taki średniaczek ...
|
|
|
|
#2876 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2877 |
|
Raczkowanie
|
Weredka czytałam kiedyś jakis artykuł własnie o szpitalu Rybnickim, ze niby zle, zła opieka itp. ale nie wiem pisze tylko to co czytałam. To mowisz ze jest dobrze, fajna opieka itp. Ja jestem w sumie z Raciborza ale rodzic tu nie chce.
Znalazlam cos takiego artykuł + komentarze RYBNIK
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-03-27 o 11:38 |
|
|
|
#2878 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane!
A ja się pochwalę, że wstałam rano.. męzul oczywiście jeszcze spał i wyczyściałam kuchnię na błysk!! Rzadko kiedy mi się chce, tak jak dzisiaj; więc musiałam chęci spożytkować ![]() Tylko teraz starsznie Cifem śmierdzi ![]() Cytat:
![]() Nie tylko jeśli chodzi o dzidzię, ale też po ciązy mniej kilogramów do zrzucenia ![]() Wózio wybrany, ale nie kupiony.. w tygodniu na pewno to zrobimy, najdalej w weekend.. Będzie Mura 4, mimo moich wcześniejszych oporów. Tylko ciągle słyszę, że zwariowałam, że chcę czarny!! Że smutny, ponury.. jak to dla niemowlaczka.. że lato i takie tam ble, ble, ble.. Tłumaczę, że będzie przeciez kolorowa zabaweczka i synus będzie na jasno ubierany, i że kocyk też będzie kolorowy.. Mętlik mi tylko w głowie robią ![]() ![]() A wy co myślicie? Czarny czy brązowy?? Cytat:
![]() Tylko Grazin wy raczej szczupli jesteście na buzi i chyba prędze podłużni.. a tu taki klocuś okrągły wam wyszedł ![]() ![]() Cytat:
Eweska a u Ciebie widzę dwie zupełnie odeminne koncepcje.. chyba też się pobawię jak mężul z łożka się zbierze
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-03-27 o 11:35 |
|||
|
|
|
#2879 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry dziewczyny!
musze Was nadrobić od 91 strony ... ale to jutro. nie wiem czy nie napisałam, czy mi nie zacytowało - butelki dla niemowlaka kupuje sie 150ml czy 260? nie mam bladego pojecia rece mi dalej dretwieja, mam jakby obumarle palce - nie czuje ze cos robie, tylko odretwiałe i niestety zaczyna sie to przeradzać w ból , nie moge nawet nożem pokroić chleb - mam nadzieje, ze po porodzie przejdzie, bo jak nie to nawet małego na ręce nie podniose, bo nie bede nic czuła - a juz nie wspomne o robieniu cos koło niego |
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Moniqac, jutro nie idziesz do pracy
ani na chwilkę Wiesz co, ja kupiłam dwie TT te większe... chyba można w razie czego wlać mniejszą ilość płynu?? Lolusiu, masz racje i tez sie tym pocieszam.. Ja już swoje przytyłam a teraz dzięki ostrej dietce przez 3kg waga ani kilograma do przodu !! Ja także mura 4 jak wiesz i ciągle równiez słyszę, ze oszalałam, ze chce czarny I tłumacze dokładnie tak samo jak Ty.. Nie wiem, już zgłupiałam, może jednak ten brąz ![]() Grazin fajny ten portal anulka, uff dobrze ze przeszło Czy u Ciebie też dzis tak słonecznie jak w czewie?? Odpoczywaj sobie dziś
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Thx !!
dasz radę Mamuska
byliscie z nią umówieni na odbiór na konkretną date?

i czy naprawde tak fajnie tam jest??

jeszcze troche...

)
klaski :