Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-27, 13:13   #3961
mistress88
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Ja nie kumam Avonu, że usprawiedliwiają się tym, że konsultantki nie wpisują liczby osób. Mają niby informatyków, to niech tak zrobią im stronę do zamówień, że jeśli ktoś nie wypełni tego okna, to zamówienie nie idzie do wysłania, tylko wyskakuje np. okno, że to pole jest wymagane. Wtedy każdy by wpisywał i by był problem z głowy. Wiele firm tak ma
Taaa. W ogóle nie wiem jaki to ma wpływ? Co za różnica czy 1 osoba mi zamówiła za 500 zł, czy było to osób 15? Ważne raczej co zamówiły. Czyli na co jest popyt, co im schodzi i co powinni doprodukować. Robienie z nas idiotek. ŻAL.
Tak samo co do świateł to nie wiem po co jest żółte. Albo jak nie są pewni czy coś przyjdzie niech dają czerwone, a nie że nie wiadomo czy będzie czy nie. No ale wiadomo, widząc czerwone, każda by usunęła i zamówiła później, a jak jest żółte to myślimy, że a nuż będzie i kupujemy, a dla nich kasa w kieszeni, bo już musimy to wziąć.

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:24   #3962
agnescha89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez avonmaniaczka Pokaż wiadomość
Kupiłam go w ofercie netto 13/2010 była wtedy również mgiełka w bardzo atrakcyjnej cenie po 5,9 Mgiełkę już zużyłam, ale niestety balsam mi nie idzie, bardzo powoli się wchłania i ciało jest później takie jakby klejące
no wchłanianie nie jest za szybkie, ale mi to nie przeszkadza
ale zapach przecudny.... szkoda, że juz nie ma tego balsamu
chętnie bym go zamówiła
agnescha89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:32   #3963
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
ja będę je miała, oczywiście zamówień nie miałam aż tyle, ale wzięłam szminkę na zapas jak zwykle zapasy tylko robię jak jest podobna promocja

a którą Pur Blance tak u Ciebie teraz kupują?

zapewne Blush bo ona w kat.5 jest w promocji

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ty chyba o innej mówisz. Bo teraz to była galaretka do ciała, taka jak balsam do ciała, a nie żel pod prysznic.
galaretka pod prysznic też była kiedyś w sprzedaży

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2011-03-27 o 13:40
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:34   #3964
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
galaretka pod prysznic też była kiedyś w sprzedaży
No tak, ale teraz o innej jest mowa.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:36   #3965
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Kolor błyszczyka na ustach Sarunieczki w ogóle mi nie przypomina tego co jest na obrazku w netto

Mam Plumful i jest taki sam, intensywny różowy kolor, więc się teraz zastanawiam czy zamówić Pink Fluff. Miała go któraś z Was?

Testowałyście może już tą nową kredkę 24k złotą? Czy te drobinki podobne są do drobinek w diamentowej konturówce?
Ja mam ten pink pluff i moim zdaniem kolor jest taki jak tej nowej szminki soft pink- bardzo fajny blyszczyk, ale niestety odcien mi nie za bardzo pasuje
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:45   #3966
theMonique
Zakorzenienie

udalo sie!!!
od wczoraj od 15 dobijam sie do oddzialu i w koncu dzis po 13 dodzwonilam sie i mam juz swoja paczuche z 5!!!

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:49   #3967
zalotnica83
Zakorzenienie

Ta nowa konurówka do brwi jest super...na początku wydawała mi się za twarda, ale super wypełnia i podkreśla brwi. Mam kolor Slate(ciemniejszy) i jest porównywalna do tej zwykłej Soft Black..jak dla mnie obydwie fajne...niestety nigdy nie nauczyłam się podkreślać brwi cieniami jak radzi kosmetyczka na szkoleniu...
Kredka ze złotej serii jest zupełnie inna niż z diamentowej...ma bardziej widoczne złote drobinki...jestem zadowolona
Niestety nowy cien Blue/Grey z demo mi nie podpasował...ostrzegam, że jest bardzo ciemny...taki granatowy...i strasznie trwały...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:52   #3968
OnlyOnce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość

Bo one są takie troszkę "bezpłciowe" tzn.zwyczajne,na codzień,do biura,i super na upały ale nie są seksowne ani zmysłowe,mnie się kojarzą biurowoale też je nawet lubię
Nie wyobrazisz sobie jakie mi się skojarzenia nasunęły jak przeczytałam Twoją wypowiedź i na chwilę przywołałam na myśl te perfumy..
Skojarzyły mi się ze sprzedawczynią z warzywniaka co zazwyczaj kupuje perfumy z kiosku i pierwszy raz się szarpnęła na droższe perfumy (Spotlight), ale nie miała odwagi na żadenn konkretny zapach i wzięła te właśnie - zupełnie bez wyrazu.
I nie- nie jest to oparte na faktach

Ja się zawiodłam na tych perfumach liczyłam na to,że będą -jak to perfumy z w miarę wyższej półki- miały ładny,rozwijający się zapach godny zapamiętania.. a tymczasem mi zwykłym ogórasem podjeżdżają

Pszczółki moje, dostałam zamówienie od mamy stałej klientki (klientka zam. na 20 zł, jej mama na 160 około) i zastanawiam się, czy na gratis odpowiednie byłoby mleczko granat mango? Jak myślicie? Czy może coś innego?
OnlyOnce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:56   #3969
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
A który lakier?
Rose Amour, w katalogu podobał mi się bardzo taki brudny róż czy jakoś tak a na żywo wpada w bordo normalnie, okropny jest dla mnie zupełnie nie w moim typie. Więc nawet jak zaginie to mi go nie szkoda, ale z drugiej strony chciałam wymienić na inny...
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:56   #3970
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OnlyOnce Pokaż wiadomość
Pszczółki moje, dostałam zamówienie od mamy stałej klientki (klientka zam. na 20 zł, jej mama na 160 około) i zastanawiam się, czy na gratis odpowiednie byłoby mleczko granat mango? Jak myślicie? Czy może coś innego?
Ja teraz dostałam na 180 zł od klientki i jej mamy łącznie, dorzuciłam kredkę z cieniem co dawali w Avon Angels oraz próbkę Anew oraz maseczkę w saszetce z PS

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:00   #3971
Immenseness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
udalo sie!!!
od wczoraj od 15 dobijam sie do oddzialu i w koncu dzis po 13 dodzwonilam sie i mam juz swoja paczuche z 5!!!
zazdroszcze chwal się co tam ciekawego masz

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Kredka ze złotej serii jest zupełnie inna niż z diamentowej...ma bardziej widoczne złote drobinki...jestem zadowolona
a czy ta kredka jest miękka? daleko jej do żelowej? bo jest w drodze do mnie i ciekawa jestem
Bizarre has hardly any...'

Immenseness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:01   #3972
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
A co zamówiła? Wrzuć prezent pod kątem tego, co wzięła dla siebie
Na pewno wrzuciłabym próbki Anew
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:02   #3973
_Lusiaczek_
Raczkowanie

Hej dziewczyny, kiedyś toczyła się tu dyskusja na temat tego w jakiej postaci dostarczacie swoim klientkom 'rachunki'. Któraś z Was wspomniała, że ma na strefie listę klientów, i zamówienia składa pod konkretną osobę, a potem drukuje 'rachunki'. Już drugi katalog tak zamawiam (jest to wygodne bo na fakturze mam pogrupowane klientkami przynajmniej) ale nie mam pojęcia jak i czy w ogóle mogę drukować rachuneczki ze strefy.
_Lusiaczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:05   #3974
OnlyOnce
Raczkowanie

Mamuśka zamówiła tusz do rzęs (który swoją drogą jej córka zamawiała wcześniej ), perfumki Perceive, żel pod prysznic złocisty i Z Anew Krem na dzien i krem na noc Ultimate 45+
Stary 2011-03-27, 14:07   #3975
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
udalo sie!!!

zazdroszczę- uwielbiam rozpakowywać paczki, nawet jak w niej dla mnie nic nie ma -ja dopiero jutro składam zamówienie bo być może rano jeszcze jedna klientka się odezwie

Cytat:
Napisane przez _Lusiaczek_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, kiedyś toczyła się tu dyskusja na temat tego w jakiej postaci dostarczacie swoim klientkom 'rachunki'. Któraś z Was wspomniała, że ma na strefie listę klientów, i zamówienia składa pod konkretną osobę, a potem drukuje 'rachunki'. Już drugi katalog tak zamawiam (jest to wygodne bo na fakturze mam pogrupowane klientkami przynajmniej) ale nie mam pojęcia jak i czy w ogóle mogę drukować rachuneczki ze strefy.

nie słyszałam o takiej możliwości drukowania ze strefy

ja wprowadzam do Worda zamówienie każdej klientki, potem drukuję

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2011-03-27 o 16:55
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:09   #3976
mlodziudka85
Zadomowienie

mam pytanko czy data na opakowaniu to data produkcji czy terminu, do którego kosmetyk powinien byc zużyty?
mlodziudka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:13   #3977
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez mlodziudka85 Pokaż wiadomość
mam pytanko czy data na opakowaniu to data produkcji czy terminu, do którego kosmetyk powinien byc zużyty?
produkcji
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:13   #3978
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
produkcji
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:15   #3979
_Lusiaczek_
Raczkowanie

Cytat:
data produkcji

Ale my jesteśmy pomocne, chórem się rzucamy by pomóc w potrzebie
Stary 2011-03-27, 14:17   #3980
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Nie wyobrazisz sobie jakie mi się skojarzenia nasunęły jak przeczytałam Twoją wypowiedź i na chwilę przywołałam na myśl te perfumy..
Skojarzyły mi się ze sprzedawczynią z warzywniaka co zazwyczaj kupuje perfumy z kiosku i pierwszy raz się szarpnęła na droższe perfumy (Spotlight), ale nie miała odwagi na żadenn konkretny zapach i wzięła te właśnie - zupełnie bez wyrazu.
I nie- nie jest to oparte na faktach

Ja się zawiodłam na tych perfumach liczyłam na to,że będą -jak to perfumy z w miarę wyższej półki- miały ładny,rozwijający się zapach godny zapamiętania.. a tymczasem mi zwykłym ogórasem podjeżdżają

Ogórasno mają coś z ogórka,i jasnych białych kwiatów
Mleczko granat/mango faajne,sama chciałabym dostać

Cytat:
data produkcji
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:18   #3981
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

Jako gratis dorzuciłabym coś pod kątem zamówień jakie robi klientka. Jeśli często zamawia kremy i balsamy, to coś z tych produktów, jeśli głównie kolorówkę, to coś z tego itd. Przeanalizuj jej zamówienia i dorzuć kosmetyki z tej kategorii, które najczęściej zamawia.

Cytat:
Napisane przez _Lusiaczek_ Pokaż wiadomość
Ja próbowałam wprowadzić sobie klientki do tego spisu ale nie podoba mi się zupełnie to, że wymagane jest wprowadzenie numeru telefonu. Boję sięm, aby Avon nie wpadł na pomysł wykorzystania tego i dzwonienia do klientek z jakimiś durnymi propozycjami. Tym bardziej, że moimi klientkami są osoby, które na pewno by sobie nie życzyły udostępniania w ten sposób ich numeru, bo są to np. sędziowie i prokuratorzy... Chyba, że wprowadzę fikcyjne numery A możesz pokazać nam albo chociaż meilem podesłać jak wygląda tak podzielona faktura? Oczywiście usuniesz jakieś ważniejsze dane swoje, czy klientek. Jak nie, to spoko, rozumiem
Stary 2011-03-27, 14:19   #3982
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
nie słyszałam o takiej możliwości drukowania ze strefy
"Drukuj zamówienie" - ale aby to zrobić musisz najpierw mieć wprowadzonych w strefie klientów i kosmetyki zamawiane wpisywać pod odpowiedniego klienta
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:20   #3983
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
"Drukuj zamówienie" - ale aby to zrobić musisz najpierw mieć wprowadzonych w strefie klientów i kosmetyki zamawiane wpisywać pod odpowiedniego klienta
Wtedy na każdą klientkę jest osobny wydruk z cenami katalogowymi i z uwzględnieniem np. promocji??
Stary 2011-03-27, 14:21   #3984
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuśka zamówiła tusz do rzęs (który swoją drogą jej córka zamawiała wcześniej ), perfumki Perceive, żel pod prysznic złocisty i Z Anew Krem na dzien i krem na noc Ultimate 45+
Ja w swoich "zapasach" mam fioletową kosmetyczkę, którą bym w takim przypadku dorzuciła Mam też roletkę Perceive
A może ten nowy mini żel z solutions? Ten fioletowy ze str. 175? I do tego próbki Anew lub krem do rąk? Myślałam też nad małym kremikiem Anew, ale widzę, że klientka sama sobie zamówiła Ewentualnie balsam ochrona młodości za 9,90zł, ale jest na strona wyprzedażowych
Jakoś nie mam super pomysłu, żeby Ci pomóc
Stary 2011-03-27, 14:25   #3985
Meitsa
Zakorzenienie

Ja swojej klientce dałam w prezencie mini krem na noc Reversalist bo i tak bym go nie używała. W zapasie mam mleczko do mycia Reversalist, mini balsamy z PS i próbki różne. Czasami ogłaszam konkurs na największe zamówienie, prezentem jest produkt z programu motywacyjnego, np. wspomniany Spotlight.

Zamówiłam z netto konturówki turkusową i fioletową z serii Arabian Glow, zobaczymy co to za cudaki po 7zł
A teraz uciekam na karkówkę z grilla

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:26   #3986
kenio26
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym dorzuciła szampon.

Zwykle właśnie robię tak,że dorzucam coś co klientki nie zamawiają,np.jeśli dana klientka zamawia ciągle żele to nie dorzucam żelu,bo po co skoro sama sobie zamawia ciągle i lubi żele z avonu?A tak kupuję coś czego nie kupuje nigdy,dzięki temu wiele moich klientek pokochało produkty,które same mówią,że nigdy by nie zamówiły.
robię właśnie na odwrót,jak któraś kupuje kolorówkę to daje żel itd.

Odwyk kosmetyczny od jutra
kenio26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:27   #3987
OnlyOnce
Raczkowanie

Cytat:
Jako gratis dorzuciłabym coś pod kątem zamówień jakie robi klientka. Jeśli często zamawia kremy i balsamy, to coś z tych produktów, jeśli głównie kolorówkę, to coś z tego itd. Przeanalizuj jej zamówienia i dorzuć kosmetyki z tej kategorii, które najczęściej zamawia.
No no, zazwyczaj robię właśnie w ten sposób, ale ta koleżanka zawsze ode mnie zamawia tak na 20-40 zł, a jej mama złożyła zamówienie po raz pierwszy dlatego właśnie napisałam co zamówiła ta pani, by odpowiednio dobrać jej prezent
Myślę, że chyba to mleczko byłoby w miarę odpowiednie.. bo fajnie pachnie, leciutka delikatna konsystencja.. to też już fakt faktem troszkę dojrzalsza kobieta (sądzić mogę jedynie po zamówionych kremach) i w zasadzie chyba nie widziałam jej nigdy, więc nie wiem jak się maluje więc z dorzucaniem kolorówki to byłoby raczej ryzyko
Stary 2011-03-27, 14:31   #3988
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
Ja swojej klientce dałam w prezencie mini krem na noc Reversalist bo i tak bym go nie używała. W zapasie mam mleczko do mycia Reversalist, mini balsamy z PS i próbki różne. Czasami ogłaszam konkurs na największe zamówienie, prezentem jest produkt z programu motywacyjnego, np. wspomniany Spotlight.

Zamówiłam z netto konturówki turkusową i fioletową z serii Arabian Glow, zobaczymy co to za cudaki po 7zł
A teraz uciekam na karkówkę z grilla
Smacznego!
Ja też zawsze mam coś w zapasie Głównie są to produkty z ofert wiązanych lub jakiś promocji/programów motywacyjnych Teraz mam fioletową kosmetyczkę, mini balsamy ze SPA, separatory lawendowe, mleczko do mycia buzi z AC, roletkę Perceive, jeszcze jakąś kosmetyczkę i oczywiście produkty z Torby, która ostatnio nie cieszy się powodzeniem
Stary 2011-03-27, 14:31   #3989
avonmaniaczka
Raczkowanie

Pomóżcie, wiem, że wiele razy pisałyście o tym, ale jak się liczy ile brakuje do torebki batycki ?
avonmaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:33   #3990
_Lusiaczek_
Raczkowanie

Cytat:
Ja próbowałam wprowadzić sobie klientki do tego spisu ale nie podoba mi się zupełnie to, że wymagane jest wprowadzenie numeru telefonu. Boję sięm, aby Avon nie wpadł na pomysł wykorzystania tego i dzwonienia do klientek z jakimiś durnymi propozycjami. Tym bardziej, że moimi klientkami są osoby, które na pewno by sobie nie życzyły udostępniania w ten sposób ich numeru, bo są to np. sędziowie i prokuratorzy... Chyba, że wprowadzę fikcyjne numery A możesz pokazać nam albo chociaż meilem podesłać jak wygląda tak podzielona faktura? Oczywiście usuniesz jakieś ważniejsze dane swoje, czy klientek. Jak nie, to spoko, rozumiem
Ja wszędzie wprowadziłam numer 10 1000000 bo też mi się nie uśmiechało wpisywać ich numerów. Na fakturce nie jest napisane, że to jest takiej klientki, a to takiej. ale jest w kolejności alfabetycznej ze mną na czele. A,B,C- to poszczególne moje klientki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg faktura.jpg (164,0 KB, 111 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości