|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
cześć dziewczyny
przyszłam się zameldować od wczoraj jesteśmy w domku, wypuścili nas po 2 dobach Malutka jest przesłodka natomiast ja ciągle jestem w szoku, nie umiem się odnaleźć w tej nowej sytuacji, mam nadzieję, ze z każdym dniem będzie lepiej ![]() A teraz siedzę i myślę o moich piersiach, tak jak wcześniej zmierzałam karmię małą MM, ale w szpitalu musiała piersią bo nie było innej możliwości, no i teraz patrzę na te moje piersi a one się większę zrobiły, chyba bym musiała sięgnąć za laktator póki nie zrobią się jeszcze większe, żeby sobie jakiś problemów nie narobić
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
iizabela, WITAJ
![]() dziewczyny jakie macie podgrzewacze?? szukam takiego, do którego pasuje większość butelek?? na dzień dzisiejszy mam Avent ale nigdy nic nie wiadomo...
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze zdjątka
![]() szpital i w domku
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,dałam jej mm ... Nie daje już z nią rady. Od samego rana wyła i przepsała tylko 2 godziny! Wypiła butle i od razu zasnęła. Mam nadzieję,że nie będzie miała zadnych sensacji żołądkowych.
Bardzo chciałam karmic,ale najwidoczniej małej moje mleko nie wystarcza. Teraz po wypiciu spi jak suseł! A moje piersi ewisentnie się zmniejszyły. Nie mam już tylke pokarmu ;/ ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- izabela przecudna ta Twoja maleńka!
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba też przerzucę się tylko na butlę ( z tymże ja odciągam) bo wczoraj mała nie spała cały dzień - drzemała po kilka minut tylko. już sama nie wiedziałam co z nią zrobić. w nocy karmiłam ją butlą wypijała dużo i spała, dziś w dzień to samo. przynajmniej widze ile wypija. przed 15 wyciągnęła 70 ml i śpi do tej pory. normalnie inne dziecko niż wczoraj. ona chyba była niedojedzona ssąc tylko moje cyce i chyba stąd były takie dni marudzenia..
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
izabella witaj
nie martw się ja dopiero powoli się odnajduję w tej sytuacji, nawet instynkt jakikolwiek włąćzył mi się dopiero wczoraj ![]() iweczka pytałaś o herbatkę hipp koperkową, ja ją daję małemy, ona jest od pierwszego tygodnia. mój ma 11 dni i w7dniu od razu mu dałam, bo muszę koniecznie przepajać Tymka, a woda mu zupełnie nie smakowała. a tak to srednio wypija między 15 a 25 ml koperku naraz przed kazdym mlekiem. zastanawiam się czy można mu tego tyle dawać. w sumie w ciągu dnia wychodzi że wypija 100 ml tej herbatki. odpukać ale jak do tej pory nie wiem co to marudzenie, mały przesypia po 3-4 godziny i tak na okrągło. to jest plus karmienia butlą. dziś od rana po mlesiu, zostałam z nim sama na 2 godzinki i w tym czasie umyłam łazienke, siebie łącznie z włosami i z wysuszeniem i upiekłam murzynka z marchewką!!! mały w wózku za mna jezdził zebym go miala na oku i już
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-03-26 o 17:22 |
|
|
|
#577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak ten sam, młoda dziś spokojna więc chyba pomogły ponoć obotic to to samo co sab simplexiza witaj ![]() ściągnij sobie trochę mleka żebyś jakiegoś zatoru nie dostała sama słodycz ta twoja córcia młoda w końcu strzeliła kleksika kupa to to nie jest ale zawsze krok do przodu
|
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzisiaj wypróbowałam nowy sposób na walkę z kolką i muszę Wam powiedzieć, że jak na razie jest najskuteczniejszy. Suszarka
Jak mały zaczyna się prężyć i widzę, że zaraz się zacznie atak to ja wtedy włączam suszarkę i strumień powietrza kieruję mu na brzuszek. Oczywiście z pewnej odległości żeby go nie poparzyć. Ustąpiło od razu i mało tego Alanek usnął ![]() Polecam ![]() izabela córcia piękna ![]() Monti z tego co kojarzę Ty kupowałaś tą owieczkę Stellę z bijącym serduszkiem. Sprawdziła Ci się? Moja mama zamówiła ją dla Alanka na Allegro i jestem ciekawa Twojej opinii
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-03-26 o 19:33 |
|
|
|
#579 |
|
Zadomowienie
|
mokra pamiętaj, że jak będziesz masowała maluszka to ruchy, które będziesz wykonywała zawsze muszą być w kierunku serca bo wtedy przesuwasz limfę. No i muszą być one łagodne i spokojne.
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
iza witaj
mysle ze niebawem sie oswoisz z sytuacja ![]() u nas "Dzien Smerfa Marudy" byl mała od 6 rano zasnela dopiero o 15 a ja mialam sie uczyc
|
#581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom [pewnie niektóre po raz kolejny]
![]() I pozdrawiam wszystkie ale szczególnie Emilkę Magdaleny - urodzona w ten sam dzień co ja [21.12] - nie mogłam się powstrzymać
|
#583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slicznosci ;* Cytat:
Cytat:
) lejąca się woda i orki. sprawdziło się super!!!
|
|
#584 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc nie wiem czym będziemy się zabezpieczać ![]() Cytat:
U nas już wisi "na włosku" Cytat:
śliczności małe |
||||
|
|
|
#585 | ||
|
Raczkowanie
|
Co za straszna nocka. Ola prawie całą noc płakała. Bardzo ją męczą te gazy. Ona płacze, a ja już nie wiem co robić. Dobija mnie ta bezradność
. TŻ całą noc tulił i masował brzuszek Oleńce. Podziwiam go, bo teraz taki nieprzytomny poleciał na uczelnię.Cytat:
Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tego leku, ale podobno jest niedostępny w Polsce. Cytat:
|
||
|
|
|
#586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam odpadł w 10 dobie pepuszek i połozna ktora przyszła kazała poki sie nie wciągnie dwa razy dziennie psikac i czyscic octenisteptem bo troche jeszcze podkrwawia Cytat:
http://www.hipp.pl/produkty/herbatki...aca-trawienie/ lub herbatka z kopru włoskiego ta jest i granuowana i w saszetkach http://www.hipp.pl/produkty/herbatki...pru-wloskiego/ Cytat:
|
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki, u nas taka spokojna noc że aż w szoku jestem
![]() Cytat:
a czy można to podawać trzy tyg maluszkowi ?? no i czy mówimy o dicoflor 30 czy dicoflor 30 junior ? a u nas kolejna próba podania koperku skończyła się klapą, młoda pluła i wypychała języczkiem wszystko co jej wpadło do buzi, w końcu tak się zakrztusiła że sama tą herbatkę wypiłam
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
wanilko mi babeczka w aptece powiedziala,ze jak mama wypije koperek to on przenika do pokarmu wiec nic straconego
![]() lecimy na spaceroossss
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane!!
My tez zastanawialismy sie czy sprowadzac kropelki sab simplex z niemiec ale okazalo sie ze substancja czynna jest tam simeticon czyli polski espumisan w kropelkach. Jedyna roznica to taka ze espumisan ma go 40mg a sab simplex 60mg. Ja podaje go odkad Ola wrocila ze szpitala czyli od jej 2. tygodnia zycia - lekarka powiedziala ze mozna. O wiele lepiej puszcza baki po tym espumisanie. Aaaa czekam na to slawetne wypadanie wlosow Normalnie kazda mama mi mowi ze w 3. miesiacu po porodzie sie zacznie no wiec czekam. Fryzjerka poradzila mi szampon DERMENA (w aptekach), na razie myje tak co drugi raz tym szamponem i wlosy mniej wypadaja niz przed ciaza. Zobaczymy!I tez zmykamy na spacer bo w koncu wiosna chyba na stale juz przyszla!!!! Buziaki dla Mam i Maluszkow!!! |
|
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
tak slonko ladnie swieci jedziemy na spacerek
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- tu troche pisza o probiotykach http://www.naturalnamedycyna.pl/ze-%...%85-kolk%C4%99 http://mleko.hipp.pl/poradnik-zywien...-malych-dzieci |
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja z dobrymi wiadomościami
Dziewczyny porwały autobus i mamy 2 nowe mamusie ![]() SMS od WIKAKIKA: "Hej dziewczęta. porwałam autobus i dzisiaj o 7 rano urodził się nasz Filipek. Nie było łatwo ale daliśmy radę. Buziaki dla wizażowych ciotek" SMS OD KAMPASIULA: "Nasz synek Tymek przyszedł dziś o 12.55 na świat. Waży 3700." Gratulacje dla mamuś i tatusiów
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak z wagą po ciąży? karmienie pomaga czy to tylko mit? bo mam trochę do stracenia - ale przedciążowego jeszcze.
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Wikakika i Kampasiula!!!!!
Moja gwiazdeczka śpi już prawie 3 h ![]() Też chciałam iść dziś na spacerek, bo świeci piekne słoneczko, ale przecież jak to oznajmiłam to teściowa powiedziała, że chyba zwariowałam..... i już nakręciła mi męża :/ dziewczyny co jecie na obiadki??? podrzućcie jakiś ciekawy pomysł ??? Mojej córci strasznie zaczęło ropieć oczko, przemywam solą fizjologiczną, ale ciagle ropieje :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-03-27 o 14:47 |
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy przed wyjsciem werandowałyscie maluchy?
|
|
#596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Ja pare razy po 5-10 min.wychodziłam do altanki, w tym tyg ma byc juz cieplutko to wyjde na pierwszy 15 min spacerek
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raz na 15 minut a na drugi dzien juz dlugi spacerek
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
nie. Nam położna powiedziała że lepiej wyjść na spcer odrazu taki krótki. Niby przy werandowaniu z jednej strony ma ciepło od mieszkania a z drugiej zimno od okna.
Gratulacje dla nowych mam ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokarmu mam coraz mniej, ale cycki wcale mniej nie bola. Matusz coraz gorzej znosi mieszane jedzenie. Tz nie ma zadnych dolegliwosci, ale jak wcina moje to grymasi przy MM, jak dluzej podaje MM to znowu nie od razu zalapuje moje. Poza tym lekarka powiedziala, ze zoladek ciezej znosi trawienie mieszanego, wiec chcialabym juz w koncu karmic go jednym. Pare dni temu wysypalo mu buzie, ale na szczescie nie jest to skaza tylko tradzik niemowlecy. Dostal masc i juz prawie nic nie widac. Gratki dla kolejnych mam
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

mysle ze niebawem sie oswoisz z sytuacja 
mała od 6 rano zasnela dopiero o 15 

. TŻ całą noc tulił i masował brzuszek Oleńce. Podziwiam go, bo teraz taki nieprzytomny poleciał na uczelnię.
. jeszcze takiego nie było
klask i:
.Dziś brzuch mniej boli, ale daję też kropelki. Zobaczymy co będzie dalej