Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-26, 15:47   #571
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

cześć dziewczyny

przyszłam się zameldować
od wczoraj jesteśmy w domku,
wypuścili nas po 2 dobach

Malutka jest przesłodka
natomiast ja ciągle jestem w szoku,
nie umiem się odnaleźć w tej nowej sytuacji,
mam nadzieję, ze z każdym dniem będzie lepiej

A teraz siedzę i myślę o moich piersiach,

tak jak wcześniej zmierzałam karmię małą MM,
ale w szpitalu musiała piersią bo nie było innej możliwości,
no i teraz patrzę na te moje piersi a one się większę zrobiły,

chyba bym musiała sięgnąć za laktator póki nie zrobią się jeszcze większe, żeby sobie jakiś problemów nie narobić
Stary 2011-03-26, 16:02   #572
iweczka
Zakorzenienie

iizabela, WITAJ

dziewczyny jakie macie podgrzewacze?? szukam takiego, do którego pasuje większość butelek?? na dzień dzisiejszy mam Avent ale nigdy nic nie wiadomo...
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 16:07   #573
iizabelaa
Zakorzenienie

i jeszcze zdjątka
szpital i w domku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Idalka.jpg (57,4 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Idalka2.jpg (39,8 KB, 83 załadowań)
Stary 2011-03-26, 16:39   #574
87czarna
Zakorzenienie

Dziewczyny,dałam jej mm ... Nie daje już z nią rady. Od samego rana wyła i przepsała tylko 2 godziny! Wypiła butle i od razu zasnęła. Mam nadzieję,że nie będzie miała zadnych sensacji żołądkowych.

Bardzo chciałam karmic,ale najwidoczniej małej moje mleko nie wystarcza. Teraz po wypiciu spi jak suseł! A moje piersi ewisentnie się zmniejszyły. Nie mam już tylke pokarmu ;/

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

izabela przecudna ta Twoja maleńka!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 16:53   #575
miamore999
Zakorzenienie

ja chyba też przerzucę się tylko na butlę ( z tymże ja odciągam) bo wczoraj mała nie spała cały dzień - drzemała po kilka minut tylko. już sama nie wiedziałam co z nią zrobić. w nocy karmiłam ją butlą wypijała dużo i spała, dziś w dzień to samo. przynajmniej widze ile wypija. przed 15 wyciągnęła 70 ml i śpi do tej pory. normalnie inne dziecko niż wczoraj. ona chyba była niedojedzona ssąc tylko moje cyce i chyba stąd były takie dni marudzenia..
Stary 2011-03-26, 17:15   #576
diatoma
Zadomowienie

izabella witaj
nie martw się ja dopiero powoli się odnajduję w tej sytuacji, nawet instynkt jakikolwiek włąćzył mi się dopiero wczoraj takze głowa do góry wiem o czym mówisz. ja jaknarazie jako jedyna chyba na forum karmie tylko MM, także teraz nie będę już sama bo nawet nie mam z kim za bardzo wymienic info bo wszyscy sa na mleku z piersi. miałam ten sławetny nawał, i piersi baardzo sie powiekszyly, jednak odciagalam tyle zeby ulga byla, plus biore tabletki antilactin i juz dzis nie musialam nic odciagac a jestem 11 dni po porodzie. nie martw się słonko.
iweczka pytałaś o herbatkę hipp koperkową, ja ją daję małemy, ona jest od pierwszego tygodnia. mój ma 11 dni i w7dniu od razu mu dałam, bo muszę koniecznie przepajać Tymka, a woda mu zupełnie nie smakowała. a tak to srednio wypija między 15 a 25 ml koperku naraz przed kazdym mlekiem. zastanawiam się czy można mu tego tyle dawać. w sumie w ciągu dnia wychodzi że wypija 100 ml tej herbatki.

odpukać ale jak do tej pory nie wiem co to marudzenie, mały przesypia po 3-4 godziny i tak na okrągło. to jest plus karmienia butlą. dziś od rana po mlesiu, zostałam z nim sama na 2 godzinki i w tym czasie umyłam łazienke, siebie łącznie z włosami i z wysuszeniem i upiekłam murzynka z marchewką!!! mały w wózku za mna jezdził zebym go miala na oku i już

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-03-26 o 17:22
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 17:23   #577
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wiesz też mamy ten bobotik, tzn o smaku malinowym i ok 12 zł tak?
ten sam? bo na nim pisze,że od 28 dnia życia żeby podawać
chyba,że masz inny bo ja czekam żeby była już ta 28 doba

tak ten sam, młoda dziś spokojna więc chyba pomogły u nas 21 doba i powiedziała żeby dać, mała strasznie się krzywiła ale zaraz dałam jej cyca i po problemie ponoć obotic to to samo co sab simplex

iza
witaj jeszcze raz gratuluje
ściągnij sobie trochę mleka żebyś jakiegoś zatoru nie dostała

sama słodycz ta twoja córcia

młoda w końcu strzeliła kleksika kupa to to nie jest ale zawsze krok do przodu

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 18:56   #578
patrycja_22
Rozeznanie

Dziewczyny dzisiaj wypróbowałam nowy sposób na walkę z kolką i muszę Wam powiedzieć, że jak na razie jest najskuteczniejszy. Suszarka Jak mały zaczyna się prężyć i widzę, że zaraz się zacznie atak to ja wtedy włączam suszarkę i strumień powietrza kieruję mu na brzuszek. Oczywiście z pewnej odległości żeby go nie poparzyć. Ustąpiło od razu i mało tego Alanek usnął
Polecam

izabela córcia piękna

Monti z tego co kojarzę Ty kupowałaś tą owieczkę Stellę z bijącym serduszkiem. Sprawdziła Ci się? Moja mama zamówiła ją dla Alanka na Allegro i jestem ciekawa Twojej opinii

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-03-26 o 19:33
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 19:35   #579
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny słyszałyście coś na temat masażu dzieci? Robi któraś z Was swojej kruszynie? Jak to wygląda?Ja wczoraj masowałam mojej niuni brzuszek tak wzdłóż i nóżki i była taka spokojniutka potem! Nie wiem czy to dobrze robiłam ale podziałało!
mokra pamiętaj, że jak będziesz masowała maluszka to ruchy, które będziesz wykonywała zawsze muszą być w kierunku serca bo wtedy przesuwasz limfę. No i muszą być one łagodne i spokojne.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 21:00   #580
Ewelqa1985
Zadomowienie

iza witaj i gratki raz jeszcze mysle ze niebawem sie oswoisz z sytuacja choc ja czasem teraz nie ogarniam sytuacji

u nas "Dzien Smerfa Marudy" byl mała od 6 rano zasnela dopiero o 15 a ja mialam sie uczyc

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 22:46   #581
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

Niutka czy któreś z twoich dzieci miało problemy z robieniem kupki ?? może ty znasz jakiś sposób żeby Nadia w końcu się załatwiła
przepraszam, ze sie wtracam, ale sprobuj dicoflor30. u nas od kiedy go zaczelam podawac problemy z brzuszkiem minely. teraz przy 2 dziecku zamierzam podawac go jak tylko cos zacznie sie dziac. poczytajcie na roznych forach o nim. bez skutkow ubocznych, a pomaga na rozne dolegliwosci brzuszkowe- kolki, zaparcia itd... nie dziala od razu, trzeba poczekac ze 2-3dni, ale na pewno reguluje wszystkie procesy brzuszkowe i oslania go

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Montii ale mała naprawde czesto jest przy piersi! Czasem nawet co 10,15 minut. Nie wydaje mi się,że to normalne ;/ Tez zauważyłam,że lubi byc po prostu przy piersi,ale wiadomo...ma jesc,a nie przy tym spac :P

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Co do ściągania pokarmu-nie leci mi aż tyle. Musiałabym chyba przy tym siedziec pol dnia,a wiadomo,ze są inne obowiązki :/
nie ma czegos takiego jak niewartosciowy pokarm. pokarm matki jest najbardziej wartosciowy ze wszystkich. tu raczej chodzi o bliskosc matki, albo robienie z piersi smoczka itp...
Stary 2011-03-27, 05:26   #582
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom [pewnie niektóre po raz kolejny]
I pozdrawiam wszystkie ale szczególnie Emilkę Magdaleny - urodzona w ten sam dzień co ja [21.12] - nie mogłam się powstrzymać
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 10:40   #583
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
no i ja bobotiku też nie moge podać bo jest napisane że od 28 doby i d....
chyba i ja podam koperek.....
u nas koperek pomógł, szok

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
i jeszcze zdjątka
szpital i w domku
slicznosci ;*

Cytat:
tak ten sam, młoda dziś spokojna więc chyba pomogły u nas 21 doba i powiedziała żeby dać, mała strasznie się krzywiła ale zaraz dałam jej cyca i po problemie ponoć obotic to to samo co sab simplex

iza
witaj jeszcze raz gratuluje
ściągnij sobie trochę mleka żebyś jakiegoś zatoru nie dostała

sama słodycz ta twoja córcia

młoda w końcu strzeliła kleksika kupa to to nie jest ale zawsze krok do przodu
oo dobrze wiedziec...duzo osob polecalo bobotik..oby u was problemy brzuszkowe dobiegły konca
Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj wypróbowałam nowy sposób na walkę z kolką i muszę Wam powiedzieć, że jak na razie jest najskuteczniejszy. Suszarka Jak mały zaczyna się prężyć i widzę, że zaraz się zacznie atak to ja wtedy włączam suszarkę i strumień powietrza kieruję mu na brzuszek. Oczywiście z pewnej odległości żeby go nie poparzyć. Ustąpiło od razu i mało tego Alanek usnął
Polecam

izabela córcia piękna

Monti z tego co kojarzę Ty kupowałaś tą owieczkę Stellę z bijącym serduszkiem. Sprawdziła Ci się? Moja mama zamówiła ją dla Alanka na Allegro i jestem ciekawa Twojej opinii
slonce ja mam taką i są 4 dzwieki, serduszko mamy, jakis szum morza ( to mnie relaksuje ) lejąca się woda i orki. sprawdziło się super!!!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 11:18   #584
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:

ja planuje ale jeszcze zastanawiam się nad wkładką domaciczną,

a ja się czuje jak ostatnia dziewica i pewnie tak też będzie wyglądał nasz seks jakby mnie mąż znowu rozdziewiczał
też tak mówie mężowi, przedziwne uczucie tak znowu być dziewicą

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
blackrose sa 2 rodzaje tabletek dla matek karmionych Azalia i cerezette chyba ze od wrzesnia pojawilo sie cos nowego o czym nie wiem bo jestem na L4
kurde :/ bo nie chce eksperymentować z nowymi tabletkami więc nie wiem czym będziemy się zabezpieczać

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
współczuję wam problemów z tym karmieniem piersią. ja dziś chciałąm laktatorem coś odciągnąć rano,a tu nic, nawet kropla nie poleciała. cyce miękkie, także chyba laktacja dobiega końca.
natomiast Tymek, zjada coraz wieksze ilości, dziś w nocy aż 80ml. zrobiliśmy z tż wielkie oczy i tyle...
no i odpadł nam dziś pępuszek i myślicie żebym psikała octaniseptem?? bo polozna nie kazala nic robic. no i nie wiem sama.
dziś byli znajomi z 7 miesieczna Julka. ale ona wielka byla, ledwie sie na przewijaku zmiescila!!!
no i w końcu się rozkręcił z kupkami, bo ostatnimi dniami to tylko 1 robil normalna,a tak to takie bobki zbite. i poimy go herbatka z koperku przed jedzeniem i dzieki temu unormmowaly nam sie kupki, bo na MM trzeba przepajać.dziś strzelił 3 porządne, ale bylo mycia
nam położna mówiła by jeszcze przemywać go tym octeniseptem jak odpanie.
U nas już wisi "na włosku"

Cytat:
iizabela, WITAJ

dziewczyny jakie macie podgrzewacze?? szukam takiego, do którego pasuje większość butelek?? na dzień dzisiejszy mam Avent ale nigdy nic nie wiadomo...
ja mam z Lovi bo pasuje tu butelka z TT bo ona jest dość szeroka i do innych nie chciała wejść. Podgrzewacz ma jeszcze funkcje podtrzymywania temperatury. Narazie użyłam dwa razy bo tak podaje cyca bezposrednio
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
i jeszcze zdjątka
szpital i w domku
śliczności małe

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 11:34   #585
Szara Myszka
Raczkowanie

Co za straszna nocka. Ola prawie całą noc płakała. Bardzo ją męczą te gazy. Ona płacze, a ja już nie wiem co robić. Dobija mnie ta bezradność. To straszne jak takie Maleństwo tak cierpi. TŻ całą noc tulił i masował brzuszek Oleńce. Podziwiam go, bo teraz taki nieprzytomny poleciał na uczelnię.

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Dzięki Castia- oby to nie była alergia!!
A sab simplex właśnie daję od wczoraj - na szybko szukałam w internecie i wieczorem pojechałam odebrać. Jak na razie dawałam 3 razy od wczoraj po 10 kropelek. Nie daję jak w ulotce przed każdym posiłkiem po 15. Zobaczę czy to pomoże.
Gdzie kupowałaś te kropelki??? Mogłabyś podać linka na pw?
Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tego leku, ale podobno jest niedostępny w Polsce.

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Polecam
My sposób z suszarką też wypróbowaliśmy. Pomaga Oli, ale wystarczy, że ją wyłączymy, a Malutka znowu się pręży i płacze. Ta nasza suszarka ma jakiś bezpiecznik zapobiegający przegrzaniu się i po jakimś czasie automatycznie przestaje pracować, no i wtedy armagedon.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 11:34   #586
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
współczuję wam problemów z tym karmieniem piersią. ja dziś chciałąm laktatorem coś odciągnąć rano,a tu nic, nawet kropla nie poleciała. cyce miękkie, także chyba laktacja dobiega końca.
natomiast Tymek, zjada coraz wieksze ilości, dziś w nocy aż 80ml. zrobiliśmy z tż wielkie oczy i tyle...
no i odpadł nam dziś pępuszek i myślicie żebym psikała octaniseptem?? bo polozna nie kazala nic robic. no i nie wiem sama.
dziś byli znajomi z 7 miesieczna Julka. ale ona wielka byla, ledwie sie na przewijaku zmiescila!!!
no i w końcu się rozkręcił z kupkami, bo ostatnimi dniami to tylko 1 robil normalna,a tak to takie bobki zbite. i poimy go herbatka z koperku przed jedzeniem i dzieki temu unormmowaly nam sie kupki, bo na MM trzeba przepajać.dziś strzelił 3 porządne, ale bylo mycia

nam odpadł w 10 dobie pepuszek i połozna ktora przyszła kazała poki sie nie wciągnie dwa razy dziennie psikac i czyscic octenisteptem bo troche jeszcze podkrwawia

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
zasnęła, ciekawe na jak długo...

anika a jak sie nazywa ta herbatka?
ja pije koper z hippa.

szymelka kolek współczuje kochana, nie ma chyba nic gorszego

iweczka cudną masz kruszynkę

jejku padam z nóg dzisiaj. co za dzien. jeszcze takiego nie było

juz skwierczy
tak jak sie nazywa herbatka ułatwiająca trawienie - hipp

http://www.hipp.pl/produkty/herbatki...aca-trawienie/
lub herbatka z kopru włoskiego ta jest i granuowana i w saszetkach
http://www.hipp.pl/produkty/herbatki...pru-wloskiego/

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
jeny no u nas też idzie mega dużo tych pieluch, kupka to jakoś 10 razy na dzień idzie co 2-3 godziny a czasami dwie w jednym czyli jedna w pieluszce, zmieniam a tu sruu nowa często na pajacyka

oooooczywiście już parę razy dostałam fontanną z sików
Mama zmienia pieluszkę a tu fontanna, czasami uda się złapać w pieluszkę a często nie

ostatnio Tata dostał strumykiem, aż się przestraszył

a ta herbatka to jest z glukozą czy nie? w sensie słodka?
ta granulowana jest z glukozą a w saszetkach nie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 12:23   #587
wanilia83
Zadomowienie

hej mamuśki, u nas taka spokojna noc że aż w szoku jestem spaliśmy do 8 a normalnie wstajemy po 6 w nocy Nadia strzeliła kolejne kupki w życiu nie przypuszczałam że czyjaś kupa będzie mnie tak cieszyć

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
przepraszam, ze sie wtracam, ale sprobuj dicoflor30. u nas od kiedy go zaczelam podawac problemy z brzuszkiem minely. teraz przy 2 dziecku zamierzam podawac go jak tylko cos zacznie sie dziac. poczytajcie na roznych forach o nim. bez skutkow ubocznych, a pomaga na rozne dolegliwosci brzuszkowe- kolki, zaparcia itd... nie dziala od razu, trzeba poczekac ze 2-3dni, ale na pewno reguluje wszystkie procesy brzuszkowe i oslania go

a czy można to podawać trzy tyg maluszkowi ?? no i czy mówimy o dicoflor 30 czy dicoflor 30 junior ?

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
u nas koperek pomógł, szok
a u nas kolejna próba podania koperku skończyła się klapą, młoda pluła i wypychała języczkiem wszystko co jej wpadło do buzi, w końcu tak się zakrztusiła że sama tą herbatkę wypiłam pewnie całe opakowanie będę musiała wypić

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 12:40   #588
Montii
Zakorzenienie

wanilko mi babeczka w aptece powiedziala,ze jak mama wypije koperek to on przenika do pokarmu wiec nic straconego

lecimy na spaceroossss

[LEFT]
Stary 2011-03-27, 12:58   #589
kolba
Raczkowanie

Hej Kochane!!
My tez zastanawialismy sie czy sprowadzac kropelki sab simplex z niemiec ale okazalo sie ze substancja czynna jest tam simeticon czyli polski espumisan w kropelkach. Jedyna roznica to taka ze espumisan ma go 40mg a sab simplex 60mg. Ja podaje go odkad Ola wrocila ze szpitala czyli od jej 2. tygodnia zycia - lekarka powiedziala ze mozna. O wiele lepiej puszcza baki po tym espumisanie.

Aaaa czekam na to slawetne wypadanie wlosow Normalnie kazda mama mi mowi ze w 3. miesiacu po porodzie sie zacznie no wiec czekam. Fryzjerka poradzila mi szampon DERMENA (w aptekach), na razie myje tak co drugi raz tym szamponem i wlosy mniej wypadaja niz przed ciaza. Zobaczymy!

I tez zmykamy na spacer bo w koncu wiosna chyba na stale juz przyszla!!!!

Buziaki dla Mam i Maluszkow!!!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:07   #590
Ewelqa1985
Zadomowienie

tak slonko ladnie swieci jedziemy na spacerek

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-03-27, 14:12   #591
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
a czy można to podawać trzy tyg maluszkowi ?? no i czy mówimy o dicoflor 30 czy dicoflor 30 junior ?
ja podawalam dicoflor 30 i mozna podawac maluszkowi, bo to jest jakby oslona dla zoladka. po urodzeniu on jest jalowy, a to pomaga tworzyc naturalne bakterie ktore oslaniaja zoladek

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

tu troche pisza o probiotykach
http://www.naturalnamedycyna.pl/ze-%...%85-kolk%C4%99

http://mleko.hipp.pl/poradnik-zywien...-malych-dzieci
Stary 2011-03-27, 14:17   #592
Eirene1987
Zakorzenienie

Kochane ja z dobrymi wiadomościami Dziewczyny porwały autobus i mamy 2 nowe mamusie

SMS od WIKAKIKA:

"Hej dziewczęta. porwałam autobus i dzisiaj o 7 rano urodził się nasz Filipek. Nie było łatwo ale daliśmy radę. Buziaki dla wizażowych ciotek"

SMS OD KAMPASIULA:

"Nasz synek Tymek przyszedł dziś o 12.55 na świat. Waży 3700."

Gratulacje dla mamuś i tatusiów

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:30   #593
Mirabilka
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak z wagą po ciąży? karmienie pomaga czy to tylko mit? bo mam trochę do stracenia - ale przedciążowego jeszcze.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:45   #594
iweczka
Zakorzenienie

Gratulacje dla Wikakika i Kampasiula!!!!!

Moja gwiazdeczka śpi już prawie 3 h

Też chciałam iść dziś na spacerek, bo świeci piekne słoneczko, ale przecież jak to oznajmiłam to teściowa powiedziała, że chyba zwariowałam..... i już nakręciła mi męża :/

dziewczyny co jecie na obiadki??? podrzućcie jakiś ciekawy pomysł ???

Mojej córci strasznie zaczęło ropieć oczko, przemywam solą fizjologiczną, ale ciagle ropieje :/

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-03-27 o 14:47
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:11   #595
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczyny a czy przed wyjsciem werandowałyscie maluchy?

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:16   #596
mokra6
Zadomowienie

Cytat:

Też chciałam iść dziś na spacerek, bo świeci piekne słoneczko, ale przecież jak to oznajmiłam to teściowa powiedziała, że chyba zwariowałam..... i już nakręciła mi męża :/

Mojej córci strasznie zaczęło ropieć oczko, przemywam solą fizjologiczną, ale ciagle ropieje :/
Ja masowałam oczko od kącika wewnętrznego wzdłuż noska i pomogło

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
Ja pare razy po 5-10 min.wychodziłam do altanki, w tym tyg ma byc juz cieplutko to wyjde na pierwszy 15 min spacerek

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:47   #597
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

ja jem wszystko dzisiaj na szybko mialam piers z kurczaka smazona na patelni ale na jogurcie bez oleju i ryz z warzywami do tego
Cytat:
raz na 15 minut a na drugi dzien juz dlugi spacerek

[LEFT]
Stary 2011-03-27, 18:56   #598
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
nie. Nam położna powiedziała że lepiej wyjść na spcer odrazu taki krótki. Niby przy werandowaniu z jednej strony ma ciepło od mieszkania a z drugiej zimno od okna.

Gratulacje dla nowych mam klask i:

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 20:40   #599
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
U nas też bezproblemowo nie jest. Najpierw coś co przypominało kolkę, a jeszcze wysypało Lenkę na całej twarzy, szyi i dekolcie. Po zasięgnięciu opinii lekarza + internetu zaczynam obawiać się, że może chodzić o alergię - prawdopodobnie na białko mleka krowiego. Od wczoraj już nie jem nic z nabiału, zobaczymy czy będzie spokojniej. Nocka jeszcze taka sobie, mała spała i stękała.Dziś brzuch mniej boli, ale daję też kropelki. Zobaczymy co będzie dalej We wtorek mam wizytę u alergologa z synem to może wezmę mała, aby ją zobaczyła i może coś poradzi na te krostki. Mówię Wam cała buźka jest w takiej jakby kaszce Nie wiem czy można to czymś smarować
Jeju laski co ja mialam wczoraj z malym to masakra. Od 5 rano do 19 na przemian ryk, marudzenie, sapanie, stekanie. Jesc nie, spac nie, na rekach nie, w lozeczku nie, w luzku nie. Na zabe nie, spacerki nie. Juz sil nie mialam. Wieczorem mielismy imprezke, posiedzialam moze z 30min i musialam isc do pokoju, bo ryk. W koncu po 19 byla kapiel i sie w koncu zmeczyl i zasnal. Slyszalam, ze istnieje cos takiego jak skoki rozwojowe. Wkleilam linka w przydatnych. Dzis juz spokoj, ale maly juz nie tylko je, sra i spi, ale chce poznawac swiat. I trzeba go nosic, a on glowka wywraca na wszystkie strony, oczy jak 5zl, uchachany i wniebowziety, ze nie musi lezec w lozeczku hehe.

Pokarmu mam coraz mniej, ale cycki wcale mniej nie bola. Matusz coraz gorzej znosi mieszane jedzenie. Tz nie ma zadnych dolegliwosci, ale jak wcina moje to grymasi przy MM, jak dluzej podaje MM to znowu nie od razu zalapuje moje. Poza tym lekarka powiedziala, ze zoladek ciezej znosi trawienie mieszanego, wiec chcialabym juz w koncu karmic go jednym.

Pare dni temu wysypalo mu buzie, ale na szczescie nie jest to skaza tylko tradzik niemowlecy. Dostal masc i juz prawie nic nie widac.

Gratki dla kolejnych mam Coraz nas tu wiecej, a juz nie dlugo beda wszystkie i sie gwarno zrobi
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 21:25   #600
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:

doatkowo masuj oczko przejdzie na pewno u nas po 3 dniach przeszlo

Eliza 14.05.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości