|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Dzień dobry
![]() Babonik trzymam kciuki, żeby Nadia szybko się przekonala do nowego łóżka ![]() Nerola leż leż, zdrowie Małej naważniejsze Ja myślę, że ona nie zrobi tego mamusi i do czerwca posiedzi w brzuszku ![]() U nas tez ladnie i słonecznie, ale nie aż tak ciepło. Rano już byłam na uczelni i wracam na 13 30 jeszcze na zajęcia... Mąż pojechał do biura jakieś bilanse przygotować i na obiad do teściowej, przywiezie żonce ![]() Powiem Wam, że jak się nie pracuje i tak "zastoi" w domu, to jak przyjdzie wysiedzieć 1,5h na drewnianych krzesłach to jest tragedia, wierce się, niewygodnie, tu kuje tam boli-jak jakas babunia ![]() Jeśli chodzi o kosmetyki to ja nie wiem co takie dziecko potrzebuje, oliwka, żel do kąpieli z szamponem i tu sie kończy moja wiedza Mój Synuś jakieś dziwne rzeczy robi w brzuszku, bo caly skacze, biedny już pewnie ciasno mu w tym brzuszku,ale niech siedzi do lipca spokojnie ![]() Miłej niedzieli Kochane |
|
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dzisiaj
![]() Myślę że na drgającą powiekę lepiej zjeść kawałek gorzkiej czekolady...przynajmniej na mnie to działało bardziej niż tabletki z magnezem, które podobno działają dopiero po 2 dniach... Naczytałam się ostatnio o wyprawkach dla dzieci..niektore juz w 9 tygodniu ogladaja wozki...ja w 6 miesiacu dopiero zaczynam o tym czytac, ale za miesiac chcemy zaczac juz powoli sie kompletowac zeby nie nadwyrezac na raz budzetu domowego... Myslicie ze zdaze ze wszystkim czy jednak powinnam sie sprezyc bo zglupialam??
|
|
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jednak tego Tymka wpiszemy na listę najwyżej się potem zmieni... prześlę PW ![]() ja kosmetyk do kąpieli kupię tylko Hipp, zresztą ten sam w którym teraz kąpiemy Filipa. Jest żel do mycia ciała i włosów albo płyn do kapieli: http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt_28289.html http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt_28289.html Po nim nie potrzeba już żadnych szamponów, oliwek itd.. Do tego zielony Linomag Sudocrem to podobno na poważniejsze problemy, ja dostałam próbkę ze szpitala ale ani razu nawet nie otworzyłam, bo nie był potrzebny.. Chusteczki to ja teraz używam Dzidziuś firmy Cleanic i są bardzo dobre. Ale one nie są jakieś mocno nawilżane więc chyba przy maluszku coś innego zakupię, bo więcej tych chusteczek idzie, teraz używamy sporadycznie. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
te ich kosmetyki dla dzieci też mi nie przypadły do gustu..
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-03-27 o 12:17 |
||
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się tylko czuję oszukana, zegarek sam się przestawił i w efekcie spałam krócej niż zamierzałam ![]() miłej niedzieli wszystkim |
|
|
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
A ja się obudziłam z potwornym bólem głowy...Może po kawce dojdę do siebie
.
|
|
|
|
#1627 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zaczęłam wczoraj 23 tydzień, czyli 6 miesiąc
Ale dzisiaj o niczym innym nie myślę jak o jutrzejszym połówkowym, liczę, że dzidziol pokaże co ma między nóżkami
|
#1628 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja też witam się niedzielnie
![]() Nerola - dobrze mówisz, lepiej męczyć się i leżeć w łóżku, niż później tkwić przy inkubatorze, także odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj!!! A przyjaciółka pierwsza klasa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja jestem mega zadowolona, bo wczoraj pojechaliśmy do naszch bliskich znajomych, którzy mają dwojke dzieci - 5-miesieczna córę i 2-letniego synka i dostaliśmy od nich wieeelką pakę ciuszków dla Mai no i przewijak nam dali, a jak ich mała wyrośnie z fotelika, to pożyczą nam maxi cosi, także przynajmniej fotelik nam odpadnie |
||
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymam kciuki za jutro
|
|
#1630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w poniedziałek zaczynam 22 tc więc do 6 mies. też już bliżej niż dalejNo i trzymam kciuki za jutro, żeby dzidzia się pokazała - w końcu już czas na nią
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
ja tak na chwilę żeby Was nadrobić i zaraz uciekam nacieszyć się mężem, bo odkąd jestem na L4 to mam wrażenie, że całymi dniami go nie widuję ![]() witam nowe mamuśki zanka- super, że z Lenką wszystko dobrze imienia naszego syna niestety nie podam Ci, bo pewnie zdecydujemy się ostatecznie dopiero jak się urodzi narazie próbujemy dojść do przynajmniej kilku typówBeatko- super tort dziewczyny, a w takiej paczce szpitalnej to co się właściwie dostaje? Oświećcie proszę Miłej niedzieli, zajrzę jutro
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka
za jutrzejszą wizytę i żeby Dzidzia pokazała płeć ![]() Karolinee to super, że dostaliście tyle ubranek Zawsze to mnie do kupienia, a Ty tak jak piszesz skup się na większych poprostu ![]() A my dzisiaj zaczeliśmy 24tc czyli leci 25 tak? ![]() Ja uciekam na uczelnie, później moze wpadnę jeszcze
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Lady w paczce są gazetki, ulotki czyli dużo makulatury
kilka próbek kremów, oliwki czy jakiegoś balsamu, herbatki, może jedna pieluszka, ja miałam jeszcze wodę mineralną małą, proszek do prania rewelacji nie ma ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- skończyłaś 24. a zaczęłaś 25.
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja używam od początku i na razie (odpukać) działa
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
Już mi trochę przeszło. Najbardziej nie lubię bólu głowy i tego na okres (na szczęście mam od niego wolne
). Nie wiedziałam, że dostaje się taką paczkę w szpitalu, ale jak zwykle za dużo się w niej nie znajdzie .
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
dokładniej są dwie paczki
do tego kilka ankiet do wypełnienia, dzięki nim później co jakiś czas dostaje się do domu kolejne paczuszki, z Nestle czy z Bebiko, Bebilon z próbkami i poradnikami np. kiedy dziecko ma 4 mce i zaczyna się rozszerzać powoli dietę to przysyłają jakieś słoiczki czy kaszki, próbki mleka tak więc warto wypełnić ankiety ale i czasem dzwonią z dziwnymi ofertami, ubezpieczenie, jakieś książki miałam z 6 takich telefonów
|
#1637 | ||||||
|
Rozeznanie
|
ja studniowke bede miala w srode ![]() Cytat:
ogladalismy i smialismy sie z mezem hehe Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pozazdroscic ![]() Cytat:
ja jadlam nawet 6 tabl dziennie z przepisu lekarza. Nie zaszkodzi jak zjesz 1-2 dziennie ![]() Cytat:
za ujawnienie płci ![]() Cytat:
![]() Karolinee to super, że dostaliście tyle ubranek ja tez mam duzo od przyjaciolki, to duza pomoc ![]() Ja niestety w lozku leze jak lekarz przykazal i tylko przez okno obserwuje jaka piekna wiosna przyszla ![]() juz po obiadku, mezus zrobił, i pojechal zagrac mecz wiec bede jakis czas sama lezakowac pozdrawiam i milej niedzieli zycze
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przestałam sie przejmować życzliwymi ludzie są poprostu złośliwi . Przecież mieszkamy w takim klimacie gdzie lato też może być chłodne |
|
|
|
|
#1639 |
|
Rozeznanie
|
Nom wlasnie moja kuzynka rodzila poltora tyg temu i dostala dwie
jedna z pampersa a druga jakas inna ale zapomnialam jaka
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko właśnie co z laptopem ????? Hmmm będzie musiał pół mieszkania wynieść na podwórko np. stół pod laptopa, lodówkę, wiatrak itp. |
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
My dzisiaj z meżulem na rybach byliśmy, ale nic nie brało Po drodze kupił mi cebularza, pizzę-taką małą i drożdżówkę z pieczrakami-chyba żebym nie uciekła Na sloneczku było cieplutko, ale jak zaszło, to zimno, mimo, że byłam w zimowej kurtce.Teraz sobie Was podczytuję, a za jakiś czas wyszykuje meza do pracy na nockę i biorę się za pazurki ![]() Jutro mam połówkowe, MAM nadzieję, że dzidzia pokaże co ma pokazac Mówiłam wam, że przysłali mi 8 pampersów z pampers sllep and play, czy jakoś tak? Wam chyba też przysyłali, nie? Miłej niedzieli. |
|
|
|
#1643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez dostalam ja tez 8szt
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-27 o 16:48 |
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Trzeba się gdzieś zalogować czy cuś???
|
|
|
|
|
#1645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wysylali za jej wypelnienie te 8 szt pampków
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdzie wy tego szukacie dziewczyny? Tych promocji różnych itp?
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dostałam
nawet nie myślałam że aż 8 przyślą ![]() Prawdziwa wiosna - mówiłam wam kiedyś że mam gniazdo bocianie przed domem, i wlaśnie dziś przyleciał ![]() Kupiłam zestaw ciuszków - mąż mnie chyba udusi a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam....? ![]() http://allegro.pl/zestaw-dla-chlopca...523556811.html
|
|
#1649 |
|
BAN stały
|
Witam
![]() Dzisiaj robiliśmy burzę mózgów, i w końcu dowiedziałam się, że dziecko ma być Antonina po cioci
|
|
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
Czesc moje kochane , Właśnie wróciłam po weekendzie od rodziców...przywiozałam siatke ciuszków i kilka butelek......z bratowa cóż...mama próbowala nas pogodzic ale ja powiedzialm ze nie mam z kim i oczym rozmawiac i ze lepiej jak bedziemy sie traktowac jak powietrze............mój chrześniak nie widziany miesiac czasu juz biega jak szalony i sam je a ostatnim razem nie potrafil jeszcze sam stac ale z te dzieci rosna.........ogolnie weekend spokojny i w miare udany.Jutro wizyta.......trzymajcie kciuki ![]() beata - to mnie zabiłaś ekstra torcisko ![]() brunetka- duuuzo zdrówka dla tatusia, a co do magnezu nasz wspólny pan doktor zalecil lykanie mi magnezu z b6 3xq wiec napewno nie szkodliwe ![]() linuska33 - DaKaro - ale zaaazdroszcze wyjazdu....... ![]() nerola - wypoczynek wypoczynek wypoczynek..... aania20 - super zakup
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-27 o 19:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

.

za jutrzejszą wizytę i żeby Dzidzia pokazała płeć