![]() |
#361 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#362 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ondine_16 Czas edycji: 2011-03-27 o 08:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Planowane P :
I owsianka ( 7 ³y¿ek, pó³ szklanki mleka ) dosypane po gar¶ci: rodzynek, orzechów nerkowych, orzechów ziemnych II dro¿d¿ówka z makiem lub budyniem III serek homogenizowany waniliowy 180g / jogurt pitny poziomkowy 330 ml IV domowy obiadek ( jeszcze nie wiem co bêdzie) + surówka z marchewki i jab³ka V kisiel / budyñ VI 3 kromki chleba z ziarnami Ci±gle mam problem z u³o¿eniem jad³ospisu dla siebie. Dobrze jest? Czy co¶ zmieniæ, ¿eby by³o zdrowiej? Ile tu mo¿e byæ mniej wiêcej kcal (obiad bêdzie taki tradycyjny, domowy jaki¶ jedzony z rodzin±)? PS Dziewczyny co my¶licie o ki¶lach i budyniach w stylu ' s³odka chwila '? Ró¿ni± siê od tych w du¿ych paczkach? Zdrowe czy niezdrowe s±? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
![]() A co do zup, ja uwielbiam i mog³abym je¶æ codziennie.
![]() |
#367 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
wczorajsze U
![]() I. Kasza jêczmienna gotowana na mleku z duszonym jab³kiem i cynamonem; kawa z mlekiem. II. Ma³a grahamka podzielona na pó³: z wêdzon± makrel± i pomidorkiem/z twaro¿kiem, wêdlin± z indyka i keczupem; gar¶æ truskawek. III. Klopsiki z piersi z kurczaka w sosie z pomidorów, cukini i selera naciowego, porcja kaszy jêczmiennej. IV. Serek wiejski z wkrojonymi truskawkami, gruszka; kawa z mlekiem V. Omlet z dwóch jajek z wêdlin± drobiow±, cebulk± & broku³ami, kromka razowca z twaro¿kiem i pomidorem; marchewka. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
No i je¶li porcje spore i siê najad³a¶ to git. ![]()
![]() |
#369 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
dzisiejsza REDUKCJA
¶n 7:30 - jajecznica z 2 jaj, kawa³kiem papryki, pomidorem i 4 plastrami polêdwicy sopockiej z kromk± chleba s³onecznikowego+ kawa rozpuszczalna z mlekiem bez cukru 2 ¶n: 11:00 - gruszka, polowa jablka, 5 suszonych sliwek i z 4 ³y¿ki jogurtu naturalnego obiad: 15:00 - makaron szpinakowy i piersi z kurczaka w sosie brokulowo-cytrynowym kolo 16:30 mocna, bia³a kawka ![]() 19:00 sa³atka pomidorowa z mozarella Co Wy na to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]()
![]() |
#371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#372 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Pisz±c kanapki mia³am na my¶li oczywi¶cie takie posmarowane mas³em i z jakimi¶ dodatkami, tylko to zale¿y na jakie bêdê mia³a ochotê wiêc nie pisa³am
![]() A kcal chcia³am siê dowiedzieæ tak orientacyjnie, tylko 'na oko', ile jem, ¿eby siê nie okaza³o, ¿e za ma³o, tym bardziej, ¿e tata kaza³ mi dobiæ do 3000 kcal. Bardzo dziêkujê za wszystkie oceny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
jak zjadasz porz±dne porcje, to liczenie kcal jest zbêdne. obserwuj wagê i wymiary. jak nie bêd± ros³y, to wprowadzaj po prostu nowe produkty. nie zajmuj sobie g³owy kaloriami.
![]() ja dzi¶, dziewczyny, nic nie robiê, tylko siedzê na zmianê przed kompem i ksi±¿kami. pogoda taka piêkna, ¿e a¿ ¿al w okno patrzeæ. po obiedzie ruszê dupê i pokrêcê hula, w które wsypa³am mnóstwo ry¿u i kaszy, porobiê brzuszki i mo¿e zmobilizujê siê do steppera. ![]() Utrzymanie: ¶niadanie: owsianka czekoladowa z dodatkami ![]() drugie ¶niadanie: kajzerka [po³owa z miodem, po³owa z d¿emem brzoskwiniowym], gar¶æ mieszanki studenckiej, banan, kawa z mlekiem obiad: trzy pieczone ziemniaki polane mase³kiem, pieczony dorsz i spora porcja bukietu surówek, herbata z cytryn± i cukrem podwieczorek: serek homo naturalny z ³y¿k± p³atków migda³owych, ³y¿eczk± miodu, kilkoma suszonymi ¶liwkami i wkrojon± mandarynk±, te¿ jaka¶ herbatka kolacja: serek homo naturalny [zostanie po podwieczorku, bo to spore opakowanie ![]() + pewnie kilka micha³ków ![]() u¶miecham siê ³adnie po ocenê. ![]() Edytowane przez Ondine_16 Czas edycji: 2011-03-27 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
Cytat:
i owsianka jaka piêkna siê pojawi³a. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
moze ktos tym razem oceni czy ok czy nie
![]() sniadanie pierwsze niezabardzo po pozno wstalam: 1-serek homo niecaly 2-4placki bananowo-owsiane polane reszta serka homo z 1sniadania 3- 7plackow ziemniaczanych polane odrobina sosu z proszku( zrobionych z 4 srednich ziemniakow+bialka+soli+pi eprzu+cebuli+pol lyzki maki)+duza ilosc fasolki+rolada z drobiu z pieczarkami 4-wiesniak z pomidorem 5- nie wiem czy wcisne cos w siebie, ale jak juz to pewnie cos z bialka i jak?? ciekawa jestem czy obiad ok, tzn te placki?? ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
aaaa oczywiscie byla to RRRRRRRRRRR |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To P S. 2 kanapki (chleb z ziarnami ok 50g) ka¿da z mas³em, szynka i pomidorem jab³ko 2S. bu³ka grahamka (z biedronki 70g) z mas³em szynka i ogorkiem - z³o¿ona O. Kotlet z piersi kurczaka w lekkiej panierce smazony na oleju, 2 ziemniaki z sosem i duzy ogorek kiszony P. Lody ¶niezynka takie tofii w kostce w wafelku 210ml (ok. 230 kcal) i planuje... K. Bu³ka fiñska (60g) na pó³ ka¿da z mas³em jedna z ryba (filet ¶ledziowy w pomidorach) druga z serkiem wiejskim + troszke warzyw i jak teraz ?
wzrost 167, waga - zbyt niska ![]() "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-03-27 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
UTRZYMANIE:
1. Kasza jaglana (ok. 60g suchej - 1/3 szklanki) gotowana na wodzie, potem na 1/2 szklanki mleka 3,2%, z cynamonem, ³y¿eczk± kakao gorzkiego, sypniêt± gar¶ci± rodzynek, suszonych moreli, suszonej ¿urawiny i z ³y¿eczk± miodu 2. Lód Big Bambi (¶mietankowy z polew± czekoladow±); jab³ko pieczone z mas³em orzechowym ![]() 3. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, gotowana pier¶ z kurczaka pokrojona w kostkê, doprawiona i baaardzo du¿o mojej ulubionej surówki (pewnie wiecie jakiej, ale napiszê ![]() 4. 2 kromki chleba '7 ziaren' z twaro¿kiem (ser bia³y naturalny i trochê mleka), miodem i p³atkami migda³owymi 5. Prawdopodobnie bêdzie:Serek wiejski z ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewkami, szczypiorkiem i rze¿uch±; kromka chleba jw. z pasztetem drobiowym paprykowym i ogórkiem kiszonym I jak? ![]()
![]() |
#380 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
cze¶æ
![]() ![]() jestem na Redukcji i proszê o sugestie ![]() Moje errr na jutro: 1.dwie kromki razowca z serkiem wiejskim i pomidorkiem 2.200g serka homo +s³onecznik 3.warzywa na patelnie i pieczony cyc kuraka 4.kromka razowca z polêdwic± 5.3 ca³e jajeczka w ci±gu dnia woda i zielona herbatka ![]() proszê o oceny w razie wpadki pozmieniam w jad³ospisie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
I.dwie kromy+jaja+warzywa II.kroma z podwieczorku+twaro¿ek+war zywo+owoc III.do obiadu wêglê, a jak siê najad³a¶ to pola³abym obficie warzywa oliw± IV.twoje II¶niadanie V.wie¶niak z Iposi³ku+warzywo/ Ja tyle, poczekaj mo¿e kto¶ m±drzejszy siê wypowie ![]()
![]() |
#382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
zielona_zabcia - dziêkuje bardzo za rady
![]() serek nak³adam sobie z tego du¿ego opakowania ale jest go sporo ![]() Teraz widzê,¿e Twoja wersja posi³ków jest lepsza wiêc z chêci± je wprowadzê. ![]() ehhh te pocz±tki ![]() Dekas- Tobie równie¿ dziêkuje ![]() hmm wie¶niak czy jajko?-oto jest pytanie ![]() ![]() Edytowane przez PannaXXL Czas edycji: 2011-03-27 o 16:10 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
hmmm na kolacjê chyba lepszy wie¶niak, jako ¿e to bia³ko wolno wch³anialne ?
ale my¶lê, ¿e to nie jest jakie¶ super istotne...
![]() |
#386 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
no to okss, ja mówiê co my¶lê, a my¶la³am ¿e na ¶niadanie siê je bia³ka szybko wch³anialne, a na kolecjê wolno..
ale skoro siê myli³am to dobrze ¿e powiedzia³a¶ ![]()
#387 | |
Zakorzenienie
|
ale drugi posi³ek na pewno zamieni³abym z czwartym, plus na II¦ zjad³a na pewno dwie kromki.
a ¿eby nie by³o monotonnie,mo¿e pokusisz siê, pannoxxl, na owsiankê na ¶niadanie? albo jaki¶ serek homo z musli i owocami? ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#388 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
nie sciagne³am, tylko poprosi³am bez bo oni je dosypuja... a ja mialam ochote na same owocki w jogurcie ... ehhh mam nadzieje ze dzisiaj jest lepiej
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- iza_wiosenna ocenisz moje dzisiejsze P ?? Niedlugo mam zamiar prze³amac sie do deserku... mam nadzieje ze dam rade ![]()
#389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak robilas sos brokulowo-cytrynowy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.