![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() jak zmienić się w miesiąc?;) czyli eksperymant dla wszystkich, pragnących zmian
"Nie ma brzydkich kobiet - są zaniedbane."
Uważam, że to zdanie ma w sobie sporo prawdy! ![]() Mijają tygodnie, miesiące - i skutki zaniedbań zaczynają być coraz bardziej widoczne - skóra szarzeje, zamiast na wiosnę bić promiennym blaskiem. Włosy stają się matowe, łamią się.. Czujemy się osłabione, zmęczone i pragniemy zmian. Niektóre zakładają więc wątek na Wizażu z prośbą o doradzenie w sprawie zmiany fryzury, czy makijażu. Ale.. czy na dłuższą metę to dużo zmieni? ![]() Żeby poczuć się naprawdę piękną należy zmienić swoje postępowanie, bo nawet najpiękniekniejsza fryzura czy makijaż nie będzie wyglądał odpowiednio na zaniedbanych włosach i brzydkiej cerze.. Mamy wiosnę, zbliża się lato - czas "odsłaniania"! Stąd mój pomysł na założenie wątku, w którym dziewczyny (w tym oczywiście ja, z podobnym problemem) będą opisywały swoją drogę do poprawy wyglądu i samopoczucia. Nasza wspólna droga będzie trwała miesiąc. Chodzi o wyrobienie dobrych nawyków, oraz na zauważenie (choćby niewielkich) zmian. Ma to nas motywować na przyszłe miesiące oraz ukazać, że w tak niewielki okres czasu można coś osiągnąć! Zacznę może od siebie i swojego problemu, a właściwie kilku ![]() Moim głównym celem na miesiąc z wami jest poprawa wyglądu skóry: marzy mi się aksamitna, w oliwkowym kolorze bez grama cellulitu. ![]() Chcę też schudnąć ok. 7kg.. Walczę z nimi już od jakiego czasu ![]() Oprócz tego chciałabym ogólnie "wyładnieć", znaleźć swój styl, perfumy.. Stać się pewniejszą siebie i swojej urody. Zmienić się. Wiem, że moim głównym błędem jest brak regularności.. dlatego relacjonowanie swoich poczynań byłoby dla mnie sporym bodzcem motywacyjnym! ![]() są chętne żeby się dołączyć? ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: jak zmienić się w miesiąc?;) czyli eksperymant dla wszystkich, pragnących zmian
Ja jestem chętna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak zmienić się w miesiąc?;) czyli eksperymant dla wszystkich, pragnących zmian
Cześć !
![]() Chętnie się dołącze ![]() Ja chciałabym zmienić siebie fizycznie, ale także psychicznie ![]() ![]() ![]() ![]() I czekam na efekty ![]() ![]() Co więcej ... schudnąć też bym mogła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o psychikę, chciałabym przede wszystkim podchodzić z dystansem do pewnych spraw, chciałabym być bardziej stanowcza i twarda... i nie płakać z byle powodu ![]() Wydaje mi się, że w pewnym stopniu już się zmieniłam, ale to jeszcze nie to ![]() Dlatego jestem tu ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No, no Kochana pettite świetny pomysł!!
![]() Oczywiście ja jak najbardziej się dołączam ! I teraz trochę o mnie ![]() Ogromny nawał nauki w tym półroczu w szkole, fundacja, różne zajęcia dają mi się we znaki i nie mam po prostu czasu..A co za tym idzie nie mam też czasu na regularne dbanie o siebie, bo jak już mam wolną chwilkę, to marzę tylko, żeby się wyspać, poleżeć i poleniuchować, tak po prostu odpocząć..Aczkolwiek nie jest tak, że w ogóle o siebie nie dbam, bo ja lubię to robić - lubię nakładać różne mazidła na ciało, włosy, twarz, lubię dbać o siebie, pielęgnować się, malować itd. ![]() A oto moje główne cele na miesiąc kwiecień: - zmniejszyć choć trochę moje duże problemy z cerą(twarz to moja pięta achillesowa.... ![]() - nadal zapuszczać włosy i bardzo, ale to bardzo o nie dbać - regularne maseczki, odżywka co każde mycie, olejowanie - schudnąć 3kg i wymodelować ciało - czyli ograniczyć do minimalnego minimum słodycze, pić codziennie zieloną i czerwoną herbatę, 5x w tygodniu 8min ABS i BUNS i 4x w tygodniu bieganie - podczas każdej kąpielimasaż Syrenką - po każdej kąpieli- oliwka w mokre ciało +balsam odżywczy i żel wyszczuplający + zacząć używać balsamu brązującego - zwrócić większą uwagę na pielęgnację stóp - zapuścić paznokcie i dbać o nie - dłużej spać (4h snu w tygodniu raczej nie robi dobrze na urodę...) - codziennie olej rycynowy na rzęsy Czyli tak w skrócie plan na kwiecień panny kosmetoholiczki wygląda następująco : znaczna poprawa cery ( ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Nie mogę edytować tamtej wiadomości - nie wiem czemu ![]() Więc dopiszę tu - najbardziej w wymodelowaniu ciała chodzi mi o brzuszek - marzy mi się taki płaski z piękną talią, ale nie umięśniony i o nogi, zwłaszcza uda - chciałabym je szczuplejsze, ale nie umięśnione, wiecie, żeby się nie rozrosły, tylko "zmniejszyły" rozmiarowo ![]() ![]() fiolkowa krolewna - a od czego poprawiła Ci się cera? Jakich kosmetyków w tym celu używasz?? A i oczywiście sądzę, że każda z nas będzie dzielić się z resztą swoimi sposobami, może podpatrzonymi u kogoś, gdzieś metodami itd itp. ![]() ![]() Zaczęłabym ja, ale niestety dziś się rozchorowałam, więc moja lista nie jest imponująca i jak na razie będę robić to na co mi zdrowie pozwoli, potem ostro się do siebie wezmę, bo wiecie jak to jest jak choroba człowieka rozłoży - raczej nie będę biegać, czy ćwiczyć z gorączką i zawalonym gardłem itd..Ale mogę już zacząć ograniczać słodycze itp. ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak jak pisałam piję zieloną herbate, i herbate "sekret piękna" ![]() No i tyle ![]() Mi się też marzy taki brzuch ![]() ![]() ![]() Ja tam chciałabym żeby mi sie uda rozrosły ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To ja się może dołączę. Moje plany to:
- lepiej dbać o paznokcie (niestety muszą być krótkie z racji tego, że uprawiam siatkówkę) - nie używać suszarki i prostownicy (!) - popracować nad brzuchem - zrzucić 2-3 kg - nawilżać skórę. No na razie tyle, mam nadzieję, że wypali ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Mi pomaga basen i pływanie, skóra staje się jędrna i gładka. W makijażu dobry rozświetlacz, twarz jest młodsza i gładsza. Włosy ładnie ułożone , odbite od nasady. Do tego kolorowy szal przy szyi, ożywia twarz i rozwesela. I koniecznie zadbane, pomalowane na czerwono paznokcie i gładkie dłonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
fiolkowa krolewna - mogę Cię pocieszyć - jakbyś zobaczyła moją buzię to byś skakała z radości mając taką jaką masz Kochana
![]() ![]() ![]() ![]() widzę, że również słuchasz tej piosenki Grubsona, ostatnio to moja ulubiona pioseneczka ![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do twojego problemu z nogami, to możemy sobie przybić piątkę, ponieważ mam to samo.. nienawidzę swoich ud. ![]() Cytat:
![]() W dodatku ostatnio podpatrzyłam, że nawet aniołki Victoria secret ćwiczą na hula hoopie. ![]() ![]() Cieszę się, że są chętne ![]() Mój plan działania wygląda następująco: 1. Codziennie: - szklanka wody z cytryną po przebudzeniu. - Fitness w domowym zaciszu ćwiczenia z cosmo (są to proste ćwiczenia na brzuch, nogi, pupę..) + 'rowerek', damskie pompki.. i hula hoop 15min. Obecnie jestem przeziębiona, więc nie będę biegać, lecz jak tylko poczuję się lepiej zaczynam biegać z rana;) popołudniu hula hoop dłużej i przed tv te ćwiczenia z cosmo jeszcze raz. - Mycie buzi, tonizowanie, nawilżanie.. Właśnie! Muszę kupić tonik, bo mi się skończył - rano i wieczorem (na wieczor treściwszy krem, nałożony jak maska) - Kilka razy dziennie carmex na usta. Słyszałam, że nie można go używać zbyt długo, bo przestanie działać ![]() - Ćwiczenia izomeryczne przy każdej możliwej okazji.. (napinanie pośladków, wciągnie brzucha) - Częste kremowanie rąk ukochanym kremem ziajii kozie mleko. ![]() - uwielbiam złote refleksy w moich włosach, dlatego będę codziennie psikać moje włoski naparem z rumianku. - rano - prysznic, a w czasie niego masaż syrenką. wieczorem natomiast odprężająca kąpiel z dodatkiem różnych soli, tabletek, itp.. Zmierzam odkrywać nowe cudeńka do kąpieli. ![]() ![]() Po kąpieli balsam nawilżający, serum do biustu i na cellulit (wraz z masażem ofc), wmasowany w skórę bardzo dokładnie! - W ciągu dnia trzymam się swojej diety MŻ ![]() ![]() Biorę suple: silice, capivit hydro, biotyna, piję pokrzywę.. zastanawiam się nad jakimś wspomagaczem odchudzania, np Chromem, który redukuje ochote na słodycze podobno.. Do tego piję 1,5l wody z Aqua Slim. - nakładam wieczorkiem rycynę na rzęski. Co 2 dni: 1. nakładam na włosy nafte, myje je, nakładam maske.. ![]() 2. Nakładam maseczkę na twarz. 3. Robię manicure, nakładam odżywkę, maluję lakierem.. 4. To samo stopy - robie pedicure. 5. Masaż chinskimi bankami 6. Peeling kawowy na pupę i rejony zasiedlone przez c:/ 7. Zapalam kominek zapachowy, świeczki.. Pełen relax ![]() = co 2 dni będę miała w domku prawdziwe spa ![]() olej rycynowy na włosy będę nakładać w czwartek i sobotę na noc, ze względów czysto technicznych ![]() Plan już jest - czas na działanie! ![]() A! Chciałabym żeby każda z nas, która chce schudnąć napisała swoje wymiary teraźniejsze, i te do których dąży ![]() ja swoje wrzucę jutro, bo dzisiaj nie mam miarki niestety.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
można się do Was przyłączyć? ![]() Akurat dobrze się składa bo mój luby mnie namówił na bieganie za 1,5 godziny. On biega regularnie, więc pewnie niezłe śmianie będzie miał ze swojej sieroty ![]() Co ja bym chciała zmienić? Schudnąć, poprawić stan mojej cery i włosów, odmienić się ![]() Mój plan: - pić drożdże - pić dwie szklanki wody przed każdym posiłkiem - nie słodzić (na początku tylko słodzik, bo jestem uzależniona od cukru... 3,5 łyżeczki ładuję na szklankę herbaty) - ograniczyć w jadłospisie mięso - regularny peeling (chciałabym kupić tą Syrenkę (dziewczyny, gdzie mogę ją dostać? Rossman?) - wcieranie we włosy olejku rycynowego (też muszę kupić) - bieganie co drugi dzień, rower i basen co najmniej raz w tygodniu - wymyślić coś, co z sobą zrobić - nie wiem? Może przefarbuję włosy? ![]() Wymiary podam później, pochwalę się również jak mi poszło bieganie. I kupię gąbkę! Może zróbmy sobie aktualne zdjęcia sprzed zmiany i porównamy je za miesiąc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No to ja też się piszę do waszego "klubu"
![]() - od miesiąca biorę wit. A+E- zamierzam kontynuować kurację, - Biegać. ( zobaczę jak bardzo będzie chciało mi się wstawać o 5 rano, najwyżej przesunę to na 16tą) - Pić więcej wody.... a raczej w ogóle zacząć, - Odkurzyć rower po zimie i zacząć jeździć w wolnych chwilach, a nie gnić przed laptopem, -Pić mniej kawy, którą słodzę, wrócić do lubianej zielonej herbaty, której nie piję i sama nie wiem czemu, - Może uda się zrzucić ze 2- 3 kg i wrócić do płaskiego brzucha... Powodzenia dziewczyny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny!
Mój cel to: - kilka kg mniej (na początek ok 4-5, a później się zobaczy) - piękna, złota, gładka skóra - piękna cera (przyznaję, że nie dbałam o nią za bardzo, czas to zmienić) - poprawa wyglądu piersi (rozmiar jest jak najbardziej ok, ale przyda się zacząć dbać o jędrność) - płaski brzuszek - zgrabna, podniesiona pupa - długie,zdrowe włoski Ogólnie chciałabym stać się bardziej pewna siebie, seksowna,kobieca, zyskać poczucie własnej wartości i przyciągać spojrzenia mężczyzn ![]() A mój plan działania to: - dieta MŻ (żadnego podjadania i objadania się) - picie zielonej herbatki i duuuuużo wody mineralnej, niegazowanej - codziennie po 70 brzuszków rano i wieczorem - skakanka i hula-hop - 3 razy w tygodniu minimum 30 min biagania - regularna pielęgnacja cery, maseczka i peeling 2-3 razy w tygodniu - pielęgnacja włosów - ujędrniający krem na piersi+ ćwiczenia na biust - ujędrniający balsam na całe ciało, a na brzuch i pośladki jakiś balsam wyszczuplający. To chyba by było wszystko, jeśli coś jeszcze przyjdzie mi do głowy, to dopiszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Witam was dziewczyny
![]() Mogłabym się przyłączyć?? ![]() Oto mój plan : 1. Zrzucic trochę kg , w tym zmniejszyć brzuch przez robieni brzuszków , kiedy mam czas wieczorem robie ich około 300 a brzuch ? Może troszke zmalał ale tylko troszkę ![]() 2. Popprawić włosy , bo swoje mam kręcone , ale mi nie dogodzi i prostuje pale , tapiruję.. Są suche , osłabione i łamliwe ( nie wiem jaka odżywka może być dla nich dobra, może mi poradzicie ![]() 3. Poprawić wygląd skóry - od paru dni używam kremu Dove, ujędrniający, kupiłam w Rossmanie za około 12 zł , ale muszę powiedzieć że daje w pewnym stopniu jakieś efekty ![]() ![]() ![]() ![]() 4. Picie aqua slim , zielonej harbaty ![]() 5.Poprawę wizualną, znalezienie własnego stylu ![]() Myślę że was nie zanudziłam swoimi posatnowieniami bo w większości wszystkie mamy podobne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez chetnie sie przylacze, tym bardziej , ze rzucilam palenie--i potrzebuje zmian
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry !
![]() Ja już 2 dzień chora, do tego przez to okropne samopoczucie spałam do 12... ![]() ![]() jaPieknoscDniaBlog - a jaki masz sposób, żeby fajnie odbić włosy u nasady? Bo ja mam cienkie i przyklapnięte...O tak, zgodzę się, szale/apaszki bardzo ładnie ożywiają twarz ![]() ![]() ![]() pettiteAngel - ok, ok, to super! ![]() ![]() ![]() ![]() O i "odgapię" od ciebie z Twojego planu to picie szklanki wody z cytryną. A ćwiczenia izomeryczne to już jakiś czas stosuję, ale nie wiedziałam nawet, że tak się nazywają ![]() Co do toniku, to nie wiem jaką masz cerę i jaki typ, ale od siebie zdecydowanie polecam ten tonik: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ej.html&next=1 - stosuję go dopiero parę dni, ale coś czuję, że będzie moim ulubionym! Nie dość, że taniutki to super odświeża, świetnie doczyszcza i co najlepsze - nie ma uczucia ściągnięcia skóry i...nawilża! Naprawdę, mam cerę tłusto-mieszaną, ale zazwyczaj po każdym myciu, tonizowaniu musiałam od razu krem nakładać bo czułam dyskomfort a tutaj nic, zero, nic nie muszę nakładać i jest mięciutka! I nie wysusza ![]() ![]() chauffeur - tak, Syrenkę kupisz w Rossmannie , koszt ok.5zł ![]() kinak89 - przede wszystkim - pokochaj swoje loczki!! ![]() ![]() kinak89, pettiteAngel - a daje jakieś efekty ta Aqua Slim?? ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- enii - ogromne ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
_Alessandra - ja próbuje je cały czas kochać , ale jakoś pewniej się czuje w prostych
![]() ![]() Co do Dove to mogę polecić bo mi pomógł może i Tobie pomoże ![]() ![]() ![]() ![]() Co do aqua slim , powiem tak jedna koleżanka piła dostała biegunki po nim ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Zapomniała dopisać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Chętnie dołączę
![]() 1 co chcę zmienić to schudnąć 4-5 kg ![]() ![]() 2 to ciemniejsza karnacja, nie chcę chodzić na solarium więc od 4 dni smaruję się balsamem brązującym Lirene, zobaczymy co z tego wyjdzie 3 codziennie jedna zielona herbata oczywiście bez cukru, który chcę ograniczyć ![]() 4 regularne maseczki na twarz, mam ich trochę ale często zapominam ich używać, co zaniedbuje moją cerę 5 zapuścić włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja też, ja też!
Pomysł na małą/wielką metamorfozę przykulał się ze mną z początkiem roku. Umarł i odrodził się, jak ta przyroda - na wiosnę ![]() Pomysły na to jak o siebie dbać i co zmienić powtarzają się, ale wypiszę jak to wygląda u mnie. Zacznę od moich 'celów': metamorfoza zewnętrzna: * zgrabniejsza sylwetka (płaski brzuszek, szczuplejsze nogi) * zdrowsza cera * ratuję i zapuszczam włosy * zapuszczam i dbam o paznokcie (obgryzanie to straszny nałóg ![]() * chcę trochę zmienić styl - nie zrezygnuję całkowicie z sportowego, ale czasem chciałoby się poczuć bardziej kobieco i seksownie.. metamorfoza wewnętrzna: * zawalczę o lepsze oceny w indeksie * zrobię w końcu prawo jazdy! * i chyba najtrudniejsza 'gwiazdka' - popracować nad charakterem. Wyeliminować lenistwo, słomiany zapał, totalną dezorganizację, odkładanie wszystkiego na ostatni moment. Chcę znaleźć pasję w życiu. Chcę ŻYĆ, a nie wegetować. dzięki jakim działaniom chcę uzyskać zamierzony efekt? Jeżeli chodzi o ciało: ~ bańki chińskie, piling kawowy, kosmetyk ujędrniający/antycellulitowy (aktualnie mam słynny już Eveline oraz czarną Ziaje) ~ nie chce solarium, a jak wiadomo (czy też nie ![]() ~ brzuszki (A6W?), bieganie, ćwiczenia na uda i pupę, rower, może basen i/lub siłownia ~ odżywka do paznokci z Avonu Strong Results + serum Lovely ~ Carmex na usta (pokochałam pomimo kilku drobnych wad). ktoś pytał czy przestaje działać po częstym stosowaniu - tego jeszcze nie mogę powiedzieć, chociaż stosuję codziennie od tygodnia i jedyne co zauważyłam to mega poprawa kondycji ust i to, że już nie odczuwam efektu chłodzenia (tak samo miałam z kosmetykami chłodzącymi na cellulit) ~ olejek rycynowy na brwi i rzęsy - codziennie ~ na twarz poza 'cudeńkami' na trądzik przymierzam się do zakupu na Biochemii toniku z kwasami AHA/BHA (miałam od dermatolożki robiony w aptece płyn m.in. z kwasem mlekowym i zdziałał cuda na mojej buzi); poza tym regularne pilingi i maseczki; coś brązującego (może kiedyś zrezygnuję z fluidu..) ~ ponawiam kurację Crest Whitestrips wybielającą zęby włosy: ~ odżywka przy każdym myciu włosów (myję codziennie) ~ olejek rycynowy i nafta kosmetyczna ~ Garnier Neril (głównie tonik) ~ raz na jakiś czas maseczka z żółtka i w/w składnikami ~ płukanki z rumianku i cytryny ~ picie pokrzywy ~ Skrzypovita poza tym - zielona lub biała herbata codziennie, rano "eliksir zdrowia" (woda z miodem) i ile wlezie wody mineralnej niegazowanej ![]() Nie wiem co jeszcze zrobić, by zmienić swój charakter, ale ważne, że chce się zmienić. Póki co motywują mnie różnorakiego rodzaju artykuły, blogi dziewczyn pracujących nad sobą. Świadomość, że "ktoś może, to ja też" dodaje wiatru w skrzydła ![]() Co się tyczy zmiany stylu..szukam inspiracji. Oto jedna z nich: http://msdynamiteee.pinger.pl/ (mam nadzieję, że tym linkiem nie łamię żadnych zasad ![]() Uff, to chyba koniec moich wypocin, jak coś mi się jeszcze wspomni, to dopiszę. Wierzę, że wytrwamy w swych postanowieniach i osiągniemy cel! ![]() PS. Zaczynając czytać ten wątek słuchałam Grubsona "Naprawimy to". Niezły zbieg okoliczności ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Wybaczcie, że tak post pod postem, ale nie mogę edytować ![]() Chciałam się tylko pochwalić, co już zrobiłam: - siedzę z olejkiem i naftą na włosach po uprzednim wmasowaniu toniku Neril - rzęsy i brwi też wyolejkowane - zrobiłam maseczkę na twarz, po zmyciu maznęłam ją pianką brązującą - wymasowałam nogi bańkami i wklepałam serum rozgrzewające przeciwko cellulitowi - paznokcie pociaprałam odżywkami - rozwiązuje testy egzaminacyjne na prawko ![]() - wypiłam pokrzywę szkoda tyko, że ćwiczyć już mi się nie chce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Mellodya zrobiłaś już naprawdę bardzo dużo
![]() A swoją drogą chciałam zapytac o olejek rycynowy na brwi i rzęsy czy działa? probowałaś? jakie sa efekty? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Witam!!
bardzo się ciesze że powstał taki wątek ![]() od dawna planuje zmiany... chciała bym tak jak wy zacząć dbać bardziej o siebie ![]() moje postanowienia : *zacząć ćwiczyć (czytałam ze bardzo skuteczne ćwiczenia z "Jillian Michaels") *picie wody niegazowanej,oraz zielonej herbaty *zadbać o cerę ,włoski no i pazurki ![]() *lepiej się odżywiać itp. (napisałam tak ogólnie ale chce zadbać o szczegóły:P) pozdrawiam i liczę na wsparcie psychiczne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś byłam bardzo regularna w stosowaniu. Wtedy nie traktowałam brwi i rzęs henna i dało się zauważyć przyciemnienie włosków co bardzo mnie ucieszyło (jestem blondynka o jasnej oprawie oczu). Używam zalotki od paru ładnych lat i chciałam wzmocnić skatowane tym procederem rzęsy. Mogę stwierdzić, że osiągnęłam wtedy zamierzony efekt. Były bardziej elastyczne i mniej wypadały ![]() Zaprzestałam używanie olejku z lenistwa i zapominalstwa, ale od kilku miesięcy nanoszę na rzęsy i brwi odżywkę przed malowaniem (lepiej mi się maluje), ale czy wzmocniła rzęsy? Wcześniej tak myślałam, chociaż aktualnie sypią się strasznie, a robię cały czas to samo.. może po prostu jest to ich 'czas na wymianę', kij wie ![]() Dlatego ponawiam olejkowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Mam jeszcze pytanko czy naftę stosować przy każdym myciu włosow?? i czy któras robiła maseczkę z naftą i np. żółtkiem ??
z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Siedzę na kompie po nocach, potem śpię do południa i czuję się przez cały dzień jak balonik bez powietrza. Nie mówiąc już o myśli, która mnie wtedy nawiedza o treści: "gdzie się podział mój dzień?" Aktualnie staram się najpóźniej chodzić ok 1-2 w nocy spać i wstawać max. o 10.30 - 11.00. Mała zmiana, ale na początek całkiem nieźle mi idzie ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie zauważyłam, żeby coś złego działo się z włosami przez częste stosowanie, a wręcz przeciwnie - włosy są błyszczące i elastyczne. I tak, owszem, robię maseczkę z żółtkiem, naftą i olejkiem rycynowym przynajmniej raz a tydzień/dwa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No jasne ![]() http://www.fresh24.pl/Produkt/VITAX_...s=pfHU5FY40RE= http://www.vitax.pl/img/8b90ed84_large.jpg Do kupienia w normalnym sklepie, ja kupiłam w supermarkecie ![]() 8 minute buns ćwiczyłam 2 miesiące na wakacjach, nie widziałam efektów ![]() ![]() ![]() o słucham słucham , uwielbiam tą piosenkę ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- [QUOTE=pettiteAngel;260037 54] Nie zrażaj się do hula hoopa! To ćwiczenie naprawdę wspaniale działa na talie.. ![]() W dodatku ostatnio podpatrzyłam, że nawet aniołki Victoria secret ćwiczą na hula hoopie. ![]() ![]() QUOTE] Nasypałam kaszę, jest ciężkie hula hoop, ale jest za małe ![]() ![]() Kupie sobie większe i będę kręcić ![]() ![]() ![]() Pozatym będę jeździć na rolkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
_Alessandra- paliłam ponad 10 lat, a od kilku po 1,5 paczki dziennie.. Ja biore Tabex , jak na razie jest super
moje postanowienia: duzo owoców, jarzynek witaminki na wlosy, paznokcie i cere pozbyc sie cellu ujedrnic cialo
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dużo z Was pisze że chce przestać prostować włosy
![]() Też bym chciała, ale jednak to niewykonalne " ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A masz kręcone włosy czy tylko puszące się? Ja też jeszcze niedawno dużo prostowałam, ale teraz zaczęłam bardziej nawilżać włosy, nie suszyć ich suszarką i mam całkiem fajne loczki. Nawet wcześniej nie wiedziałam, że moje włosy się tak kręcą.
Dziś: - nie prostowałam i nie suszyłam włosów - nie objadałam się - balsam na skórę, krem na twarz - 2 godziny treningu siatkówki, to w ramach zgubienia tych 2-3 kg może się przydać ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Imperatorowa Undi I
|
Cześć, super wątek
![]() Mój plan:
![]() |
#30 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie przeczytałam wszystkiego, co napisałyście do tej pory, ale nadrobię jutro, obiecuję ![]() A, założycielko wątku - my się już chyba znamy, bywałaś na naszym wątku o doskonałym wyglądzie ![]() Cytat:
Alessandro, cześć ![]() ![]() ![]() ![]() A więc zamierzam: Wygląd: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba tyle, ewentualnie jutro jeszcze sobie coś przypomnę ![]() Charakter : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle (w streszczeniu znaczy się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.