|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 843
|
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>
Murka mi poda³a linka i jestem
![]() Krêcê hh od jakich¶ 3 tygodni, z tygodniow± przerw± bo by³am chora Na pocz±tku krêci³am hh i robi³am brzuszki, po dwóch tygodniach waga spad³a 1,5 kg i w pasie 2 cm, a teraz stoi jak zaklêta No i staram siê zdrowo od¿ywiaæ, wykluczy³am s³odycze i s³one przek±ski, choæ czasem zdarza mi siê wpadka i na co¶ siê skuszê. A jak ju¿ siê ciep³o zrobi to zamierzam skakaæ na skakance, ju¿ na ,nie czeka tylko pogoda nie dopisuje :/
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 411
|
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>
No ja ju¿ po obiadku a zjad³am:
3/4 pieczonego udka z kurczaka (bez skóry) i 2 pieczone ziemniaki. Postanowi³am, ¿e od jutra zaczynam dietê 500 kalorii. Tak tylko na kilka dni ¿eby siê przekonaæ czy to co¶ da A to bêdzie moje przyk³adowe menu: Rano - szklanka mleka z p³atkami fitness (ok. 200 kalorii) obiad - jakie¶ warzywa na parze, np. Hortex Stimeria z serow± nut± (108 kalorii) podwieczorek - kanapka z czym¶ (np. ogórek, pomidor) + herbata czerwona (ok. 100 kalorii) kolacja - jogurt Jogobella Light 90 kalorii + na noc herbatka zielona sypana. Ciekawe czy dam radê ;p ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Ach ta nasza kochana Mureczka hihiMeeedzik a ile Ty masz wzrostu? Bo widzê ¿e wcale du¿o nie wa¿ysz ;p
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 762
|
no tak reklama przede wszystkim
![]() no ale w grupie zawsze ra¼niej! pomy¶la³am, ¿e skoro mi tak pomagacie to i meeedzik na pewno bêdzie zadowolona ![]() monia a nie boisz siê, ¿e je¶li bêdziesz je¶æ tylko 500kcal to to co zrzuci³a¶ do Ciebie wróci? nie chce Ciê broñ bo¿e zniechêcaæ tylko tak siê g³o¶no zastanawiam.meeedzik moim zdaniem bardzo dobrze, ¿e masz takie wpadki, bo przecie¿ nawet je¶li nie bêdziesz jad³a wcale s³odyczy, to nie bêdziesz sobie ich odmawiaæ do koñca ¿ycia. a tak, raz w czas, mo¿esz sobie pozwoliæ na trochê przyjemno¶ci
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 164 cm wzrostu
![]() Teraz ju¿ du¿o nie wa¿ê a jeszcze 2 lata temu wa¿y³am 65kg ![]() A mój jad³ospis wygl±da tak : ¦niadanie: bu³ka ma¶lana i kakao ( nie wiem ile ma kcal bo nie pisze nic na niej ale mam nadziejê, ¿e nie du¿o Obiad: to co mama zaserwuje ale przewa¿nie ziemniaki i filet z kurczaka, bo innego miêsa nie lubiê, albo jaka¶ zupka. No ale mniejsze ilo¶ci ni¿ przed odchudzaniem. Podwieczorek: jogurt przewa¿nie danone jagodowy Kolacja: 2 kromki z chud± szynk± i pomidorem. Do tego woda, herbata czarna na przemian z zielon±. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Murka a te wpadki to przez T¯ bo to kupi czekoladê, to jakie¶ chipsy i mnie namawia, ¿e od kostki czekolady przecie¿ nie przytyjê, albo od paru chipsów i tak mnie kusi
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
kiedy¶ mia³am tak samo - T¯ co rusz jakie¶ pyszno¶ci proponowa³, no i we¼ odmów. ale w koñcu wywalczy³am, ¿e bêdê odstêpowaæ od diety w weekendy, ale poza nimi nie ma prawa mnie niczym kusiæ
a teraz nawet sam zacz±³ siê odchudzaæ! i prosi mnie o rady
|
|
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Mureczko pewnie ¿e siê bojê ale jestem pewna ¿e je¶li uda mi siê doj¶c do wagi 55 kilo to zrobiê wszystko aby t± wagê utrzymaæ, napewno ju¿ nie wrócê do starych nawyków ¿ywieniowych. Wrócê jedynie do diety 1000 kalorii i w weekendy bêdê pozwala³a sobie na ciut wiêcej - tak jak teraz Ty to robisz Je¶li waga nie bêdzie ros³a to zostawie to tak jak ustali³am ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Moim zdaniem to Ty nie masz z czego siê odchudzaæ ;p 51,5 kilo przy Twoim wzro¶cie to rewelacyjna waga i zapewne wygl±dasz jak szczypiorek No ale skoro ¿le siê czujesz z t± wag± to postaramy siê Ci pomóc ![]() Po pierwsze:Bu³ka ma¶lana.... w 90 g bu³ki (czyli w 1 sztuce) jest a¿ 294 kalorii.... a do tego kakao (nie wiem ile ma kalorii bo to zale¿y ile ³y¿eczek wsypujesz i jakie mleko dodajesz). Filet z kurczaka... w panierce? sma¿ony? je¶li tak to te¿ ma du¿ooo kalorii, na pewno co¶ ok. 300. Podliczaj±c to wszystko to mo¿e i siê mie¶cisz w 1000 kalorii ale ja bym zmieni³a te dwie potrawy na co¶ mniej kalorycznego
|
|
#877 | |
|
Idiotka
Wiadomo¶ci: 12 566
|
Cytat:
Mój brat tak mia³... Tyle ,¿e on by³ na diecie 1000kcal schud³ ile chcia³, potem zwiêkszy³ kaloryczno¶æ i przyty³ z nadwy¿k± Tak¿e wiesz.. Ale ja podobnie jak murka nie chcê Ciê zniechêcaæ Przy ka¿dej diecie jest okres , w którym waga stoi i to jest najgorszy okres bo ludzie albo drastyczniej zaczynaja siê odchudzaæ, albo rzucaj± dietê i to jest podstawowy b³±d Ja dzisiaj zaliczy³am wpadkê Z lodami i 1 gofrem Ale nie ¿a³ujê bo dobre by³o
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo gofry mmniamm i najlepiej lubiê z bit± ¶mietan± a dawnoo nie jad³am..... do lodów mnie w ogóle nie ci±gnie, jako¶ przesta³y mi smakowaæ. No a z t± diet± 500 kcal to chcia³am tak na próbê, na jeden tydzieñ tylko , zobaczyæ czy waga bêdzie szybciej spada³a. Do wakacji ju¿ nied³ugo a ja dalej wa¿ê powy¿ej 60 kilo. Fakt ¿e waga pomaleñku idzie w dó³ ale jak dla mnie to za wolno ;p Ja jestem strasznie uparta i wiem ¿e jak dojdê do 55 kilo to zrobiê wszystko aby nie przytyæ ju¿, nawet je¶li to oznacza byæ na diecie 1000 kalorii do koñca ¿ycia ;p Obieca³am sobie do koñca marca wa¿yæ równe 60 kilo,,,, a wa¿ê 3 kilo wiêcej ;(
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Murka no w³a¶nie tak samo robi, teraz te¿ mnie ci±gnie do sklepu po co¶ s³odkiego
ale jestem twarda ![]() Moniczko na wagê nie narzekam, jedynie co mnie wnerwia to w³a¶nie ta oponka i boczki, bo pomiêdzy tali± a brzuszkiem mam a¿ 16 cm ró¿nicy ![]() Co do jedzenia to wydawa³o mi siê, ¿e ta bu³ka nie ma du¿o kcal (kupujê takie w Biedronce po 60gr jedna mo¿e wie kto¶ o jak± mi chodzi) a kakao pijê na mleku 0,5 % albo 1,5% i dajê 2 p³askie ³y¿eczki. Co do ¶niadania to mogê je zmieniæ, ale obiad to nie bardzo bo nie chce mi siê samej dla siebie gotowaæ ![]() Kotlet w panierce jak mówisz, ale to taki ma³y kotlecik bo ogólnie to ma³o jem, mama ca³y czas marudzi, ¿e jem jak ptaszek i ¿e siê g³odzê (a wcale siê nie g³odzê). Gdybym sama sobie gotowa³a to co innego, mog³abym sobie wymy¶laæ. Te¿ mi siê wydaje, ¿e mieszczê siê w 1000 kcal mo¿e trochê ponad.
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Meeedzik to zmieñ tylko t± bu³kê ma¶lan± na jaka¶ grahamkê i bêdzie ok.
A jak jesz kotleta to oskub t± panierkê i j± wyrzuæ - zjedz tylko samo miêso ze ¶rodka. A na oponki najlepsze s± brzuszki i podciaganie. Rób jak najwiêcej i jak najczê¶ciej tylko mo¿esz. Ja na brzuch zak³adam sobie taki pas podczas æwiczeñ : http://allegro.pl/pas-odchudzajacy-n...526782350.html ¦wietnie dzia³a, pot leci z pod tego pasa jak woda z kranu ;p Lub po prostu mo¿esz owin±æ brzuch zwyk³± foli± spo¿ywcz± - ale tylko gdy æwiczysz! d³ugie noszenie foli grozi odparzeniem skóry. Mo¿esz dodatkowo kupiæ sobie jaki¶ balsam wyszczuplaj±cy i na noc brzuch smarowaæ. Ja w³a¶nie zaliczy³am 30 minut orbitreka ( w tym 5 minut jazdê do ty³u). Ca³a jestem mokra! Leci ze mnie z ka¿dej strony! Nogi pulsuj± mi jak w¶ciek³e ;p oooo masakra! jak mnie wszystko boli! ;p
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczko tak mnie zmotywowa³a¶, ¿e na pewno zmieniê t± bu³eczkê rano a kotleta bêdê skubaæ
A co jeszcze mo¿esz poleciæ na ¶niadanie? ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Tak siê zmotywowa³am, ¿e krêci³am dzi¶ hula hop 2 razy po 40 minut czyli 1,20 godzinki mam za sob± Tylko co¶ nie mogê siê zabraæ za je¿d¿enie na rowerku stacjonarny,m i robieniem brzuszków na AB Rocket, a kiedy¶ to mi bardzo pomog³o
|
#882 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 970
|
Weekend pod wzgledem obzarstwa.. Moj organizm w piatek po szkole po prostu rzucil sie na jedzenie eh nawet nie chodzi o ilosci, ale jakosc-same slodycze praktycznie, nie moglam sie opanowac.. Mowilam juz, ze jestem uzalezniona:P dodatkowo nie mam ochoty na zadne cwiczenia - steper mi sie juz znudzi³, a na bieganie za bardzo wieje. Chyba zrobie æwiczenia na brzuch i pokrece hh przynajmniej pol godziny..
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 413
|
Hej!!
Raz ju¿ napisa³am w tym w±tku, ale to nic... Dzi¶ postanowi³am napisaæ wiêcej o sobie... W grudniu urodzi³am synka i zosta³a mi masa kilogramów do zrzucenia... Wiadomo idzie lato, a ja kiedy¶ szczuplutka, teraz czujê siê jak hipopotam... Moje za³o¿enia s± proste... Jem 5 posi³ków dziennie (ma³ych oczywi¶cie ), Na obiad jak miêsko to gotowane, albo z grilla. Jem du¿o owoców, warzyw, pijê hektolitry wody. Nie jem za to s³odyczy (zdarzaj± siê grzechy ), chleba, makaronu, nie pijê s³odkich napojów... Staram siê codziennie æwiczyæ, ale wiadomo, ¿e z malutkim dzieciaczkiem w domu ciê¿ko... Zawsze jednak znajdê czas na a6w i jakie¶ æwiczenia na partie... Gdy czas mam, skaczê na skakance, tañczê, biegam po schodach itd...To tyle... Mam nadziejê, ¿e uda mi siê wytrwaæ, bo jak patrzê w lustro mam ³zy w oczach...
|
#884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszê siê bardzo ¿e Ciê a¿ tak zmotywowa³am Je¶li chodzi o ¶niadanie to niema nic lepszego jak p³atki Fitness (lub jakie¶ musli) z owocami no i z mlekiem oczywi¶cie ![]() S± przepyszne, ma³okaloryczne, wielozbo¿owe i od¿ywcze. Ja je jem codziennie i Polecam!---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
A próbowa³a¶ chrom??? Kup sobie, nie jest drogi a ponoæ od s³odyczy odzwyczaja ten jest dobry: http://allegro.pl/chela-chrom-200-ol...522482120.html poczytaj sobie! my¶lê ¿e mo¿e Ci pomóc warto spróbowaæ ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Ja po porodzie wa¿y³am 85 kilo a teraz wa¿ê 63, ale minê³o 1,5 roku. Mi siê wydajê, ¿e u Ciebie g³ównym problemem jest zatrzymanie wody w organi¼mie co jest g³ównym powodem tycia w ci±¿y, tym bardziej ¿e przed ci±¿± by³a¶ szczuplutka i nie mia³a¶ tendencji do tycia. A karmisz piersi±?? Bo je¶li tak to dieta nie jest teraz wskazana.... musisz je¶æ ¿eby mieæ mleczko dla dzidziusia A je¶li nie to co¶ wymy¶limy
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak Moniczko zmotywowa³a¶ mnie na ca³ego
mo¿na powiedzieæ, ze da³a¶ mi takiego kopniaka na rozpêd Jutro zakupie p³atki musli, z kotlecika ¶ci±gnê panierkê i mam nadziejê, ¿e to co¶ da i waga w koñcu ruszy Dzi¶ zauwa¿y³am, ¿e oponka jest trochê mniejsza i boczki te¿ jakby siê zmniejszy³y ![]() PS. Ale tu u Was mi³o, a¿ chce siê wchodziæ
|
#886 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 258
|
.
Edytowane przez kubiowo89 Czas edycji: 2011-06-26 o 23:44 |
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
a mnie dzi¶ babcia za wszelk± cenê chcia³a podtuczyæ bo "wygl±dam jak ko¶ciotrup", aah te babcie
zjad³am kilka czekoladek, jogobelle light (nie mogê przestaæ siê nimi zachwycaæ) i bu³kê. no i od jutra znów tydzieñ diety ![]() meeedzik pewnie, ¿e mi³o ! z t± grup± wsparcia nie by³o ani trochê przesadzone |
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie coooo, odkry³am przed chwil± cos fajnego
![]() Otó¿ troszkê zg³odnia³am bo od obiadu o 14 nic nie jad³am i postanowi³am pogrzebaæ po szafkach zobaczyæ co mam do podjedzenia. Znalaz³am budyñ ale taki co siê go w kubku robi "S³odki kubek" z firmy Gellwe. My¶lê sobiê... oo budyñ, zjad³abym ale pewnie ma du¿o kalorii no wiêc czytam i wyobra¼cie sobie ¿e napisane jest tak: 68,7 kalori w 100g ju¿ po rozrobieniu z wod±. No a opakowanie ma 47 gram! wiêc wychodzi ok. 30 kalorii!!!!!! To nawet jogurt ma wiêcej dwa razy! Rozrobi³am go w szklance i jem w³a¶nie Ale pyszny jest! I dodatkowo ma rodzynki (smak waniliowy) No i naprawdê mo¿na siê naje¶æ Kupcie sobie i wypróbujcie!! Rewelacja
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
z tymi budyniami i ki¶lami w kubku to trochê podejrzana sytuacja jest jak dla mnie, bo to niby ma³o kalorii ale raczej nie pomagaj± w schudniêciu - mój wychowawca przez 2 lata siê odchudza³ i by³ ¶wiêcie przekonany, ¿e dziêki gor±cym kubkom i w³a¶nie takim budyniom mu siê to uda, ale w koñcu zrezygnowa³ kiedy waga nie spada³a. wiêc jestem trchê sceptycznie nastawiona do tego typu produktów
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak siê cieszê ¿e mog³am pomóc Do obiadu dawaj sobie wiêcej surówki to wtedy zjesz mniej kotleta Ziemniaki nie s± mocno kaloryczne ( w 100g jest 70 kalorii) dlatego mo¿esz ¶mia³o je je¶æ ale w granicach rozs±dku Na ¶niadanko kup sobie najlepiej te Fitness z owocami - s± najlepsze smakowo i ogólnie - choæ drogie. Ja tez tak mam nieraz ¿e mi waga stanie w miejscu i nie chce siê ruszyæ ale na szczê¶cie trwa to zwykle pare dni
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Murka mia³a¶ racjê w 100% i dziêkujê, ¿e mnie tu zaprosi³a¶
a co do jogurtu to muszê spróbowaæ t± jogobelle light, bo codziennie jem jogurty, ale kupujê danone ten z wierzchu ¶mietankowy a na dnie owocowy i ma oko³o 120 kcal dok³adnie nie pamiêtam. Monia co do budyniu, to super sprawa z tym jest, jutro muszê poszukaæ budyñ jest po¿ywny i do tego tak ma³o kalorii
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz na jaki¶ czas napewno nie zaszkodzi Tego proszku do rozrobienia jest bardzo ma³o dlatego my¶lê ¿e rzeczywi¶cie w 30 kaloriach na pewno to siê mie¶ci. na kolacjê tak nieraz zje¶æ to moim zdaniem dobry pomys³
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ja nie przepadam za suszonymi owocami i nie lubiê rodzynek
kiedy¶ jad³am z bananem i kawa³kami czekolady, wiem ¿e maj± trochê wiêcej kalorii ale inne mi nie smakowa³y.Ostatnio mama kupi³a jakie¶ z jab³kiem, próbowa³am od niej i nawet dobre by³y ![]() A co do ziemniaków to jem ich zawsze jedn± du¿± ³y¿kê i niczym nie polewam, a mama na si³ê chce mi polaæ, za to koperkiem posypujê ![]() Ju¿ siê nie mogê doczekaæ wiosny i w ogóle lata kiedy to bêdzie wiêcej warzyw i owoców ![]() I bêdzie ³adna pogoda, to do³±czê skakanie na skakance Qurde dziewczyny ale ja siê nakrêci³am na to odchudzanie dziêki Wam, bo ju¿ mia³am takie dni ¿eby zrezygnowaæ ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Tak sobie czyta³am w±tek i nie wiedzia³am, ¿e jeste¶ taka m³odziutka Murka
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
wszyscy siê dziwi±, ¿e jestem taka m³oda
a Ty ile masz lat meeedzik? wiosna jazda na rowerze, rolkach, bieganie wieczorem - nie mogê siê tego wszystkiego doczekaæ. no i bêdê mog³a w koñcu za³o¿yæ jakie¶ ³adne ciuchy - bo na razie pod zimow± kurtk± nie chce mi siê nosiæ jakich¶ eleganckich, wiêc chodzê w workach
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam to samo
w tym tygodniu wybieram siê na jakie¶ wiosenne zakupy ![]() Ja mam 22 w sierpniu stara dupa ze mnie
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nigdy nie lubi³am suszonych owoców ale te w p³atkach fitness jak polejesz mlekiem to robi± siê jak takie ¶wie¿e prosto z krzaka A co do budyniu to s± na pewno ró¿ne smaki, ja akurat mia³am waniliowy z rodzynkami. Musisz popatrzeæ w sklepach jakie s± jeszcze smaki. Fajnie, ¿e dziêki nam nabra³a¶ chêci na odchudzanie Cieszymy siê razem z Tob±
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 413
|
Monika Ju¿ piersi± nie karmiê, bo niestety po ciê¿kim porodzie mój synek mia³ problem ze ssaniem i po 3 miesi±cach walki zrezygnowa³am...
Zatrzymana woda ok, ale moje uda i ty³ek to jedna wielka galareta... odchudzam siê 3 tygodnie i po pierwszym schud³am a¿ 3 kg, ale teraz waga ani drgnie... T¿ mówi, ¿e wygl±dam lepiej, ale po tak krótkim czasie ciê¿ko mi w to uwierzyæ... Dziewczyny jecie otrêby?? Bo ja wcinam 3 ³y¿ki sto³owe dziennie i troszkê pomog³y uregulowaæ trawienie..
|
#899 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 258
|
.
Edytowane przez kubiowo89 Czas edycji: 2011-06-26 o 23:44 |
|
|
|
#900 |
|
Raczkowanie
|
ja te¿ ju¿ po ¶niadanku : zjad³am grahamkê, z puszk± tunczyka w sosie w³asnym i zielonym ogórkiem
Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

pomy¶la³am, ¿e skoro mi tak pomagacie to i meeedzik na pewno bêdzie zadowolona

-64-63-62-61-60