Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :> - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-27, 15:07   #871
meeedzik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 843
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

Murka mi poda³a linka i jestem

Krêcê hh od jakich¶ 3 tygodni, z tygodniow± przerw± bo by³am chora
Na pocz±tku krêci³am hh i robi³am brzuszki, po dwóch tygodniach waga spad³a 1,5 kg i w pasie 2 cm, a teraz stoi jak zaklêta jutro po tygodniu krêcenia bêdê siê wa¿yæ.
No i staram siê zdrowo od¿ywiaæ, wykluczy³am s³odycze i s³one przek±ski, choæ czasem zdarza mi siê wpadka i na co¶ siê skuszê.
A jak ju¿ siê ciep³o zrobi to zamierzam skakaæ na skakance, ju¿ na ,nie czeka tylko pogoda nie dopisuje :/
Stary 2011-03-27, 15:14   #872
monika01011986
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 411
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

No ja ju¿ po obiadku a zjad³am:
3/4 pieczonego udka z kurczaka (bez skóry) i 2 pieczone ziemniaki.

Postanowi³am, ¿e od jutra zaczynam dietê 500 kalorii. Tak tylko na kilka dni ¿eby siê przekonaæ czy to co¶ da

A to bêdzie moje przyk³adowe menu:

Rano - szklanka mleka z p³atkami fitness (ok. 200 kalorii)
obiad - jakie¶ warzywa na parze, np. Hortex Stimeria z serow± nut± (108 kalorii)
podwieczorek - kanapka z czym¶ (np. ogórek, pomidor) + herbata czerwona (ok. 100 kalorii)
kolacja - jogurt Jogobella Light 90 kalorii + na noc herbatka zielona sypana.

Ciekawe czy dam radê ;p

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Poka¿ wiadomo¶æ
Murka mi poda³a linka i jestem

Krêcê hh od jakich¶ 3 tygodni, z tygodniow± przerw± bo by³am chora
Na pocz±tku krêci³am hh i robi³am brzuszki, po dwóch tygodniach waga spad³a 1,5 kg i w pasie 2 cm, a teraz stoi jak zaklêta jutro po tygodniu krêcenia bêdê siê wa¿yæ.
No i staram siê zdrowo od¿ywiaæ, wykluczy³am s³odycze i s³one przek±ski, choæ czasem zdarza mi siê wpadka i na co¶ siê skuszê.
A jak ju¿ siê ciep³o zrobi to zamierzam skakaæ na skakance, ju¿ na ,nie czeka tylko pogoda nie dopisuje :/

Ach ta nasza kochana Mureczka fajnie ¿e nas tak reklamuje hihi

Meeedzik a ile Ty masz wzrostu? Bo widzê ¿e wcale du¿o nie wa¿ysz ;p

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 15:26   #873
murka04
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 762

no tak reklama przede wszystkim
no ale w grupie zawsze ra¼niej! pomy¶la³am, ¿e skoro mi tak pomagacie to i meeedzik na pewno bêdzie zadowolona

monia a nie boisz siê, ¿e je¶li bêdziesz je¶æ tylko 500kcal to to co zrzuci³a¶ do Ciebie wróci? nie chce Ciê broñ bo¿e zniechêcaæ tylko tak siê g³o¶no zastanawiam.

meeedzik moim zdaniem bardzo dobrze, ¿e masz takie wpadki, bo przecie¿ nawet je¶li nie bêdziesz jad³a wcale s³odyczy, to nie bêdziesz sobie ich odmawiaæ do koñca ¿ycia. a tak, raz w czas, mo¿esz sobie pozwoliæ na trochê przyjemno¶ci
murka04 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 15:29   #874
meeedzik
Zakorzenienie

Mam 164 cm wzrostu

Teraz ju¿ du¿o nie wa¿ê a jeszcze 2 lata temu wa¿y³am 65kg wtedy siê wziê³am ostro za siebie i schud³am do 50kg a teraz 3 kg przyty³am i nie mogê ich zrzuciæ

A mój jad³ospis wygl±da tak :
¦niadanie: bu³ka ma¶lana i kakao ( nie wiem ile ma kcal bo nie pisze nic na niej ale mam nadziejê, ¿e nie du¿o
Obiad: to co mama zaserwuje ale przewa¿nie ziemniaki i filet z kurczaka, bo innego miêsa nie lubiê, albo jaka¶ zupka. No ale mniejsze ilo¶ci ni¿ przed odchudzaniem.
Podwieczorek: jogurt przewa¿nie danone jagodowy
Kolacja: 2 kromki z chud± szynk± i pomidorem.
Do tego woda, herbata czarna na przemian z zielon±.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Murka a te wpadki to przez T¯ bo to kupi czekoladê, to jakie¶ chipsy i mnie namawia, ¿e od kostki czekolady przecie¿ nie przytyjê, albo od paru chipsów i tak mnie kusi
Stary 2011-03-27, 15:34   #875
murka04
Zadomowienie

kiedy¶ mia³am tak samo - T¯ co rusz jakie¶ pyszno¶ci proponowa³, no i we¼ odmów. ale w koñcu wywalczy³am, ¿e bêdê odstêpowaæ od diety w weekendy, ale poza nimi nie ma prawa mnie niczym kusiæ
a teraz nawet sam zacz±³ siê odchudzaæ! i prosi mnie o rady
Stary 2011-03-27, 16:07   #876
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez murka04 Poka¿ wiadomo¶æ
no tak reklama przede wszystkim
no ale w grupie zawsze ra¼niej! pomy¶la³am, ¿e skoro mi tak pomagacie to i meeedzik na pewno bêdzie zadowolona

monia a nie boisz siê, ¿e je¶li bêdziesz je¶æ tylko 500kcal to to co zrzuci³a¶ do Ciebie wróci? nie chce Ciê broñ bo¿e zniechêcaæ tylko tak siê g³o¶no zastanawiam.

meeedzik moim zdaniem bardzo dobrze, ¿e masz takie wpadki, bo przecie¿ nawet je¶li nie bêdziesz jad³a wcale s³odyczy, to nie bêdziesz sobie ich odmawiaæ do koñca ¿ycia. a tak, raz w czas, mo¿esz sobie pozwoliæ na trochê przyjemno¶ci

No Mureczko pewnie ¿e siê bojê ale jestem pewna ¿e je¶li uda mi siê doj¶c do wagi 55 kilo to zrobiê wszystko aby t± wagê utrzymaæ, napewno ju¿ nie wrócê do starych nawyków ¿ywieniowych. Wrócê jedynie do diety 1000 kalorii i w weekendy bêdê pozwala³a sobie na ciut wiêcej - tak jak teraz Ty to robisz Je¶li waga nie bêdzie ros³a to zostawie to tak jak ustali³am

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Mam 164 cm wzrostu

Teraz ju¿ du¿o nie wa¿ê a jeszcze 2 lata temu wa¿y³am 65kg wtedy siê wziê³am ostro za siebie i schud³am do 50kg a teraz 3 kg przyty³am i nie mogê ich zrzuciæ

A mój jad³ospis wygl±da tak :
¦niadanie: bu³ka ma¶lana i kakao ( nie wiem ile ma kcal bo nie pisze nic na niej ale mam nadziejê, ¿e nie du¿o
Obiad: to co mama zaserwuje ale przewa¿nie ziemniaki i filet z kurczaka, bo innego miêsa nie lubiê, albo jaka¶ zupka. No ale mniejsze ilo¶ci ni¿ przed odchudzaniem.
Podwieczorek: jogurt przewa¿nie danone jagodowy
Kolacja: 2 kromki z chud± szynk± i pomidorem.
Do tego woda, herbata czarna na przemian z zielon±.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Murka a te wpadki to przez T¯ bo to kupi czekoladê, to jakie¶ chipsy i mnie namawia, ¿e od kostki czekolady przecie¿ nie przytyjê, albo od paru chipsów i tak mnie kusi

Moim zdaniem to Ty nie masz z czego siê odchudzaæ ;p 51,5 kilo przy Twoim wzro¶cie to rewelacyjna waga i zapewne wygl±dasz jak szczypiorek No ale skoro ¿le siê czujesz z t± wag± to postaramy siê Ci pomóc
Po pierwsze:Bu³ka ma¶lana.... w 90 g bu³ki (czyli w 1 sztuce) jest a¿ 294 kalorii.... a do tego kakao (nie wiem ile ma kalorii bo to zale¿y ile ³y¿eczek wsypujesz i jakie mleko dodajesz).
Filet z kurczaka... w panierce? sma¿ony? je¶li tak to te¿ ma du¿ooo kalorii, na pewno co¶ ok. 300.
Podliczaj±c to wszystko to mo¿e i siê mie¶cisz w 1000 kalorii ale ja bym zmieni³a te dwie potrawy na co¶ mniej kalorycznego

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-27, 16:27   #877
adziorek1990
Idiotka

Wiadomo¶ci: 12 566

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Poka¿ wiadomo¶æ
No Mureczko pewnie ¿e siê bojê ale jestem pewna ¿e je¶li uda mi siê doj¶c do wagi 55 kilo to zrobiê wszystko aby t± wagê utrzymaæ, napewno ju¿ nie wrócê do starych nawyków ¿ywieniowych. Wrócê jedynie do diety 1000 kalorii i w weekendy bêdê pozwala³a sobie na ciut wiêcej - tak jak teraz Ty to robisz Je¶li waga nie bêdzie ros³a to zostawie to tak jak ustali³am
Moniczko uwa¿aj na tê dietê 500 kcal. Bo je¶li organizm przyzwyczai siê do takiej diety to je¶li potem kalorie zwiêkszysz to jest wielkie prawdopodobieñstwo,¿e przytyjesz Mój brat tak mia³... Tyle ,¿e on by³ na diecie 1000kcal schud³ ile chcia³, potem zwiêkszy³ kaloryczno¶æ i przyty³ z nadwy¿k± Tak¿e wiesz.. Ale ja podobnie jak murka nie chcê Ciê zniechêcaæ Przy ka¿dej diecie jest okres , w którym waga stoi i to jest najgorszy okres bo ludzie albo drastyczniej zaczynaja siê odchudzaæ, albo rzucaj± dietê i to jest podstawowy b³±d

Ja dzisiaj zaliczy³am wpadkê Z lodami i 1 gofrem Ale nie ¿a³ujê bo dobre by³o

Bynajmniej ≠ Przynajmniej!
adziorek1990 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:43   #878
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adziorek1990 Poka¿ wiadomo¶æ
Moniczko uwa¿aj na tê dietê 500 kcal. Bo je¶li organizm przyzwyczai siê do takiej diety to je¶li potem kalorie zwiêkszysz to jest wielkie prawdopodobieñstwo,¿e przytyjesz Mój brat tak mia³... Tyle ,¿e on by³ na diecie 1000kcal schud³ ile chcia³, potem zwiêkszy³ kaloryczno¶æ i przyty³ z nadwy¿k± Tak¿e wiesz.. Ale ja podobnie jak murka nie chcê Ciê zniechêcaæ Przy ka¿dej diecie jest okres , w którym waga stoi i to jest najgorszy okres bo ludzie albo drastyczniej zaczynaja siê odchudzaæ, albo rzucaj± dietê i to jest podstawowy b³±d

Ja dzisiaj zaliczy³am wpadkê Z lodami i 1 gofrem Ale nie ¿a³ujê bo dobre by³o

ooo gofry mmniamm i najlepiej lubiê z bit± ¶mietan± a dawnoo nie jad³am..... do lodów mnie w ogóle nie ci±gnie, jako¶ przesta³y mi smakowaæ. No a z t± diet± 500 kcal to chcia³am tak na próbê, na jeden tydzieñ tylko , zobaczyæ czy waga bêdzie szybciej spada³a. Do wakacji ju¿ nied³ugo a ja dalej wa¿ê powy¿ej 60 kilo. Fakt ¿e waga pomaleñku idzie w dó³ ale jak dla mnie to za wolno ;p Ja jestem strasznie uparta i wiem ¿e jak dojdê do 55 kilo to zrobiê wszystko aby nie przytyæ ju¿, nawet je¶li to oznacza byæ na diecie 1000 kalorii do koñca ¿ycia ;p Obieca³am sobie do koñca marca wa¿yæ równe 60 kilo,,,, a wa¿ê 3 kilo wiêcej ;(

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-27, 17:18   #879
meeedzik
Zakorzenienie

Murka no w³a¶nie tak samo robi, teraz te¿ mnie ci±gnie do sklepu po co¶ s³odkiego ale jestem twarda

Moniczko na wagê nie narzekam, jedynie co mnie wnerwia to w³a¶nie ta oponka i boczki, bo pomiêdzy tali± a brzuszkiem mam a¿ 16 cm ró¿nicy
Co do jedzenia to wydawa³o mi siê, ¿e ta bu³ka nie ma du¿o kcal (kupujê takie w Biedronce po 60gr jedna mo¿e wie kto¶ o jak± mi chodzi) a kakao pijê na mleku 0,5 % albo 1,5% i dajê 2 p³askie ³y¿eczki.
Co do ¶niadania to mogê je zmieniæ, ale obiad to nie bardzo bo nie chce mi siê samej dla siebie gotowaæ
Kotlet w panierce jak mówisz, ale to taki ma³y kotlecik bo ogólnie to ma³o jem, mama ca³y czas marudzi, ¿e jem jak ptaszek i ¿e siê g³odzê (a wcale siê nie g³odzê).
Gdybym sama sobie gotowa³a to co innego, mog³abym sobie wymy¶laæ.
Te¿ mi siê wydaje, ¿e mieszczê siê w 1000 kcal mo¿e trochê ponad.
Stary 2011-03-27, 17:43   #880
monika01011986
Zakorzenienie

Meeedzik to zmieñ tylko t± bu³kê ma¶lan± na jaka¶ grahamkê i bêdzie ok.
A jak jesz kotleta to oskub t± panierkê i j± wyrzuæ - zjedz tylko samo miêso ze ¶rodka. A na oponki najlepsze s± brzuszki i podciaganie. Rób jak najwiêcej i jak najczê¶ciej tylko mo¿esz. Ja na brzuch zak³adam sobie taki pas podczas æwiczeñ :
http://allegro.pl/pas-odchudzajacy-n...526782350.html
¦wietnie dzia³a, pot leci z pod tego pasa jak woda z kranu ;p
Lub po prostu mo¿esz owin±æ brzuch zwyk³± foli± spo¿ywcz± - ale tylko gdy æwiczysz! d³ugie noszenie foli grozi odparzeniem skóry.
Mo¿esz dodatkowo kupiæ sobie jaki¶ balsam wyszczuplaj±cy i na noc brzuch smarowaæ.

Ja w³a¶nie zaliczy³am 30 minut orbitreka ( w tym 5 minut jazdê do ty³u). Ca³a jestem mokra! Leci ze mnie z ka¿dej strony! Nogi pulsuj± mi jak w¶ciek³e ;p oooo masakra! jak mnie wszystko boli! ;p

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-27, 18:54   #881
meeedzik
Zakorzenienie

Moniczko tak mnie zmotywowa³a¶, ¿e na pewno zmieniê t± bu³eczkê rano a kotleta bêdê skubaæ
A co jeszcze mo¿esz poleciæ na ¶niadanie?

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Tak siê zmotywowa³am, ¿e krêci³am dzi¶ hula hop 2 razy po 40 minut czyli 1,20 godzinki mam za sob±
Tylko co¶ nie mogê siê zabraæ za je¿d¿enie na rowerku stacjonarny,m i robieniem brzuszków na AB Rocket, a kiedy¶ to mi bardzo pomog³o
Stary 2011-03-27, 18:56   #882
aada0
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 970

Weekend pod wzgledem obzarstwa.. Moj organizm w piatek po szkole po prostu rzucil sie na jedzenie eh nawet nie chodzi o ilosci, ale jakosc-same slodycze praktycznie, nie moglam sie opanowac.. Mowilam juz, ze jestem uzalezniona:P dodatkowo nie mam ochoty na zadne cwiczenia - steper mi sie juz znudzi³, a na bieganie za bardzo wieje. Chyba zrobie æwiczenia na brzuch i pokrece hh przynajmniej pol godziny..

ZOBACZYÆ 5 NA POCZ¡TKU!

aada0 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:35   #883
Lajla_55
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 413

Hej!!
Raz ju¿ napisa³am w tym w±tku, ale to nic... Dzi¶ postanowi³am napisaæ wiêcej o sobie...
W grudniu urodzi³am synka i zosta³a mi masa kilogramów do zrzucenia... Wiadomo idzie lato, a ja kiedy¶ szczuplutka, teraz czujê siê jak hipopotam...
Moje za³o¿enia s± proste... Jem 5 posi³ków dziennie (ma³ych oczywi¶cie ), Na obiad jak miêsko to gotowane, albo z grilla. Jem du¿o owoców, warzyw, pijê hektolitry wody. Nie jem za to s³odyczy (zdarzaj± siê grzechy ), chleba, makaronu, nie pijê s³odkich napojów... Staram siê codziennie æwiczyæ, ale wiadomo, ¿e z malutkim dzieciaczkiem w domu ciê¿ko... Zawsze jednak znajdê czas na a6w i jakie¶ æwiczenia na partie... Gdy czas mam, skaczê na skakance, tañczê, biegam po schodach itd...
To tyle... Mam nadziejê, ¿e uda mi siê wytrwaæ, bo jak patrzê w lustro mam ³zy w oczach...

Wzrost: 178
By³o: 86
Jest: 74
Bêdzie: 65
Lajla_55 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 20:12   #884
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Moniczko tak mnie zmotywowa³a¶, ¿e na pewno zmieniê t± bu³eczkê rano a kotleta bêdê skubaæ
A co jeszcze mo¿esz poleciæ na ¶niadanie?

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Tak siê zmotywowa³am, ¿e krêci³am dzi¶ hula hop 2 razy po 40 minut czyli 1,20 godzinki mam za sob±
Tylko co¶ nie mogê siê zabraæ za je¿d¿enie na rowerku stacjonarny,m i robieniem brzuszków na AB Rocket, a kiedy¶ to mi bardzo pomog³o

Cieszê siê bardzo ¿e Ciê a¿ tak zmotywowa³am
Je¶li chodzi o ¶niadanie to niema nic lepszego jak p³atki Fitness (lub jakie¶ musli) z owocami no i z mlekiem oczywi¶cie
S± przepyszne, ma³okaloryczne, wielozbo¿owe i od¿ywcze.
Ja je jem codziennie i Polecam!

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez aada0 Poka¿ wiadomo¶æ
Weekend pod wzgledem obzarstwa.. Moj organizm w piatek po szkole po prostu rzucil sie na jedzenie eh nawet nie chodzi o ilosci, ale jakosc-same slodycze praktycznie, nie moglam sie opanowac.. Mowilam juz, ze jestem uzalezniona:P dodatkowo nie mam ochoty na zadne cwiczenia - steper mi sie juz znudzi³, a na bieganie za bardzo wieje. Chyba zrobie æwiczenia na brzuch i pokrece hh przynajmniej pol godziny..

A próbowa³a¶ chrom??? Kup sobie, nie jest drogi a ponoæ od s³odyczy odzwyczaja
ten jest dobry: http://allegro.pl/chela-chrom-200-ol...522482120.html
poczytaj sobie! my¶lê ¿e mo¿e Ci pomóc warto spróbowaæ

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Lajla_55 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej!!
Raz ju¿ napisa³am w tym w±tku, ale to nic... Dzi¶ postanowi³am napisaæ wiêcej o sobie...
W grudniu urodzi³am synka i zosta³a mi masa kilogramów do zrzucenia... Wiadomo idzie lato, a ja kiedy¶ szczuplutka, teraz czujê siê jak hipopotam...
Moje za³o¿enia s± proste... Jem 5 posi³ków dziennie (ma³ych oczywi¶cie ), Na obiad jak miêsko to gotowane, albo z grilla. Jem du¿o owoców, warzyw, pijê hektolitry wody. Nie jem za to s³odyczy (zdarzaj± siê grzechy ), chleba, makaronu, nie pijê s³odkich napojów... Staram siê codziennie æwiczyæ, ale wiadomo, ¿e z malutkim dzieciaczkiem w domu ciê¿ko... Zawsze jednak znajdê czas na a6w i jakie¶ æwiczenia na partie... Gdy czas mam, skaczê na skakance, tañczê, biegam po schodach itd...
To tyle... Mam nadziejê, ¿e uda mi siê wytrwaæ, bo jak patrzê w lustro mam ³zy w oczach...
Czyli jeste¶ dopiero 4 miesi±ce po porodzie?
Ja po porodzie wa¿y³am 85 kilo a teraz wa¿ê 63, ale minê³o 1,5 roku. Mi siê wydajê, ¿e u Ciebie g³ównym problemem jest zatrzymanie wody w organi¼mie co jest g³ównym powodem tycia w ci±¿y, tym bardziej ¿e przed ci±¿± by³a¶ szczuplutka i nie mia³a¶ tendencji do tycia. A karmisz piersi±?? Bo je¶li tak to dieta nie jest teraz wskazana.... musisz je¶æ ¿eby mieæ mleczko dla dzidziusia A je¶li nie to co¶ wymy¶limy

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-27, 20:45   #885
meeedzik
Zakorzenienie

Oj tak Moniczko zmotywowa³a¶ mnie na ca³ego mo¿na powiedzieæ, ze da³a¶ mi takiego kopniaka na rozpêd
Jutro zakupie p³atki musli, z kotlecika ¶ci±gnê panierkê i mam nadziejê, ¿e to co¶ da i waga w koñcu ruszy bo jak 3 tygodnie temu stanê³a tak stoi jak zaklêta (chyba, bo ju¿ tydzieñ siê nie wa¿y³am, jutro siê oka¿e)

Dzi¶ zauwa¿y³am, ¿e oponka jest trochê mniejsza i boczki te¿ jakby siê zmniejszy³y oby siê to prze³o¿y³o na centymetry

PS. Ale tu u Was mi³o, a¿ chce siê wchodziæ
Stary 2011-03-27, 20:55   #886
kubiowo89
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 258

.

Edytowane przez kubiowo89
Czas edycji: 2011-06-26 o 23:44
kubiowo89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 21:13   #887
murka04
Zadomowienie

a mnie dzi¶ babcia za wszelk± cenê chcia³a podtuczyæ bo "wygl±dam jak ko¶ciotrup", aah te babcie zjad³am kilka czekoladek, jogobelle light (nie mogê przestaæ siê nimi zachwycaæ) i bu³kê. no i od jutra znów tydzieñ diety

meeedzik pewnie, ¿e mi³o ! z t± grup± wsparcia nie by³o ani trochê przesadzone
Stary 2011-03-27, 21:35   #888
monika01011986
Zakorzenienie

Wiecie coooo, odkry³am przed chwil± cos fajnego
Otó¿ troszkê zg³odnia³am bo od obiadu o 14 nic nie jad³am i postanowi³am pogrzebaæ po szafkach zobaczyæ co mam do podjedzenia.
Znalaz³am budyñ ale taki co siê go w kubku robi "S³odki kubek" z firmy Gellwe. My¶lê sobiê... oo budyñ, zjad³abym ale pewnie ma du¿o kalorii no wiêc czytam i wyobra¼cie sobie ¿e napisane jest tak: 68,7 kalori w 100g ju¿ po rozrobieniu z wod±. No a opakowanie ma 47 gram! wiêc wychodzi ok. 30 kalorii!!!!!! To nawet jogurt ma wiêcej dwa razy! Rozrobi³am go w szklance i jem w³a¶nie Ale pyszny jest! I dodatkowo ma rodzynki (smak waniliowy) No i naprawdê mo¿na siê naje¶æ
Kupcie sobie i wypróbujcie!! Rewelacja

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-27, 21:41   #889
murka04
Zadomowienie

z tymi budyniami i ki¶lami w kubku to trochê podejrzana sytuacja jest jak dla mnie, bo to niby ma³o kalorii ale raczej nie pomagaj± w schudniêciu - mój wychowawca przez 2 lata siê odchudza³ i by³ ¶wiêcie przekonany, ¿e dziêki gor±cym kubkom i w³a¶nie takim budyniom mu siê to uda, ale w koñcu zrezygnowa³ kiedy waga nie spada³a. wiêc jestem trchê sceptycznie nastawiona do tego typu produktów
Stary 2011-03-27, 21:42   #890
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak Moniczko zmotywowa³a¶ mnie na ca³ego mo¿na powiedzieæ, ze da³a¶ mi takiego kopniaka na rozpêd
Jutro zakupie p³atki musli, z kotlecika ¶ci±gnê panierkê i mam nadziejê, ¿e to co¶ da i waga w koñcu ruszy bo jak 3 tygodnie temu stanê³a tak stoi jak zaklêta (chyba, bo ju¿ tydzieñ siê nie wa¿y³am, jutro siê oka¿e)

Dzi¶ zauwa¿y³am, ¿e oponka jest trochê mniejsza i boczki te¿ jakby siê zmniejszy³y oby siê to prze³o¿y³o na centymetry

PS. Ale tu u Was mi³o, a¿ chce siê wchodziæ

Nawet nie wiesz jak siê cieszê ¿e mog³am pomóc Do obiadu dawaj sobie wiêcej surówki to wtedy zjesz mniej kotleta Ziemniaki nie s± mocno kaloryczne ( w 100g jest 70 kalorii) dlatego mo¿esz ¶mia³o je je¶æ ale w granicach rozs±dku Na ¶niadanko kup sobie najlepiej te Fitness z owocami - s± najlepsze smakowo i ogólnie - choæ drogie. Ja tez tak mam nieraz ¿e mi waga stanie w miejscu i nie chce siê ruszyæ ale na szczê¶cie trwa to zwykle pare dni

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-27, 21:49   #891
meeedzik
Zakorzenienie

Murka mia³a¶ racjê w 100% i dziêkujê, ¿e mnie tu zaprosi³a¶
a co do jogurtu to muszê spróbowaæ t± jogobelle light, bo codziennie jem jogurty, ale kupujê danone ten z wierzchu ¶mietankowy a na dnie owocowy i ma oko³o 120 kcal dok³adnie nie pamiêtam.
Monia co do budyniu, to super sprawa z tym jest, jutro muszê poszukaæ
budyñ jest po¿ywny i do tego tak ma³o kalorii
Stary 2011-03-27, 21:53   #892
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez murka04 Poka¿ wiadomo¶æ
z tymi budyniami i ki¶lami w kubku to trochê podejrzana sytuacja jest jak dla mnie, bo to niby ma³o kalorii ale raczej nie pomagaj± w schudniêciu - mój wychowawca przez 2 lata siê odchudza³ i by³ ¶wiêcie przekonany, ¿e dziêki gor±cym kubkom i w³a¶nie takim budyniom mu siê to uda, ale w koñcu zrezygnowa³ kiedy waga nie spada³a. wiêc jestem trchê sceptycznie nastawiona do tego typu produktów

Raz na jaki¶ czas napewno nie zaszkodzi Tego proszku do rozrobienia jest bardzo ma³o dlatego my¶lê ¿e rzeczywi¶cie w 30 kaloriach na pewno to siê mie¶ci. na kolacjê tak nieraz zje¶æ to moim zdaniem dobry pomys³

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-27, 21:55   #893
meeedzik
Zakorzenienie

Monia ja nie przepadam za suszonymi owocami i nie lubiê rodzynek kiedy¶ jad³am z bananem i kawa³kami czekolady, wiem ¿e maj± trochê wiêcej kalorii ale inne mi nie smakowa³y.
Ostatnio mama kupi³a jakie¶ z jab³kiem, próbowa³am od niej i nawet dobre by³y
A co do ziemniaków to jem ich zawsze jedn± du¿± ³y¿kê i niczym nie polewam, a mama na si³ê chce mi polaæ, za to koperkiem posypujê
Ju¿ siê nie mogê doczekaæ wiosny i w ogóle lata kiedy to bêdzie wiêcej warzyw i owoców
I bêdzie ³adna pogoda, to do³±czê skakanie na skakance

Qurde dziewczyny ale ja siê nakrêci³am na to odchudzanie dziêki Wam, bo ju¿ mia³am takie dni ¿eby zrezygnowaæ

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Tak sobie czyta³am w±tek i nie wiedzia³am, ¿e jeste¶ taka m³odziutka Murka
Stary 2011-03-27, 21:58   #894
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubiowo89 Poka¿ wiadomo¶æ
Hejko.
S³uchajcie, mam pytanko, ile mo¿e miec kcal, bu³ka fitness z Lidla? Orientuje siê mo¿e która¶ z Was?? Bo gdzie¶ znalaz³am na forum, ¿e 226kcal, ale to jako¶ mi za du¿o siê wydaje... ;/. A kupi³am sobie na jutrzejsze sniadanko i nie wiem ile policzyc...

Idê spac, bo troszkê g³ód mnie ³apie.
Ciao.
Wiesz co mo¿e byæ 226 kcal ale zapewne w 100g. Bu³ka zwykle ma 50g wiêc 113 kalorii.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-27, 22:01   #895
murka04
Zadomowienie

wszyscy siê dziwi±, ¿e jestem taka m³oda a Ty ile masz lat meeedzik?

wiosna jazda na rowerze, rolkach, bieganie wieczorem - nie mogê siê tego wszystkiego doczekaæ. no i bêdê mog³a w koñcu za³o¿yæ jakie¶ ³adne ciuchy - bo na razie pod zimow± kurtk± nie chce mi siê nosiæ jakich¶ eleganckich, wiêc chodzê w workach
Stary 2011-03-27, 22:06   #896
meeedzik
Zakorzenienie

Ja mam to samo w tym tygodniu wybieram siê na jakie¶ wiosenne zakupy
Ja mam 22 w sierpniu stara dupa ze mnie
Stary 2011-03-27, 22:10   #897
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Monia ja nie przepadam za suszonymi owocami i nie lubiê rodzynek kiedy¶ jad³am z bananem i kawa³kami czekolady, wiem ¿e maj± trochê wiêcej kalorii ale inne mi nie smakowa³y.
Ostatnio mama kupi³a jakie¶ z jab³kiem, próbowa³am od niej i nawet dobre by³y
A co do ziemniaków to jem ich zawsze jedn± du¿± ³y¿kê i niczym nie polewam, a mama na si³ê chce mi polaæ, za to koperkiem posypujê
Ju¿ siê nie mogê doczekaæ wiosny i w ogóle lata kiedy to bêdzie wiêcej warzyw i owoców
I bêdzie ³adna pogoda, to do³±czê skakanie na skakance

Qurde dziewczyny ale ja siê nakrêci³am na to odchudzanie dziêki Wam, bo ju¿ mia³am takie dni ¿eby zrezygnowaæ

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Tak sobie czyta³am w±tek i nie wiedzia³am, ¿e jeste¶ taka m³odziutka Murka

Ja tez nigdy nie lubi³am suszonych owoców ale te w p³atkach fitness jak polejesz mlekiem to robi± siê jak takie ¶wie¿e prosto z krzaka
A co do budyniu to s± na pewno ró¿ne smaki, ja akurat mia³am waniliowy z rodzynkami. Musisz popatrzeæ w sklepach jakie s± jeszcze smaki.

Fajnie, ¿e dziêki nam nabra³a¶ chêci na odchudzanie Cieszymy siê razem z Tob±

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-27, 23:39   #898
Lajla_55
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 413

Monika Ju¿ piersi± nie karmiê, bo niestety po ciê¿kim porodzie mój synek mia³ problem ze ssaniem i po 3 miesi±cach walki zrezygnowa³am...
Zatrzymana woda ok, ale moje uda i ty³ek to jedna wielka galareta... odchudzam siê 3 tygodnie i po pierwszym schud³am a¿ 3 kg, ale teraz waga ani drgnie... T¿ mówi, ¿e wygl±dam lepiej, ale po tak krótkim czasie ciê¿ko mi w to uwierzyæ...

Dziewczyny jecie otrêby?? Bo ja wcinam 3 ³y¿ki sto³owe dziennie i troszkê pomog³y uregulowaæ trawienie..

Wzrost: 178
By³o: 86
Jest: 74
Bêdzie: 65
Lajla_55 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 09:49   #899
kubiowo89
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 258
Question Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

.

Edytowane przez kubiowo89
Czas edycji: 2011-06-26 o 23:44
kubiowo89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:36   #900
madziek1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 159
GG do madziek1988

ja te¿ ju¿ po ¶niadanku : zjad³am grahamkê, z puszk± tunczyka w sosie w³asnym i zielonym ogórkiem

START: 1 marzec
KONIEC: mo¿e kiedy¶ nast±pi
madziek1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.