|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Dzień dobry
ale późno dzisiaj wstałam (jak na mnie) bo o 8.30 Princi, ładny brzuszek i fura kosmiczna ![]() Eve, na pewno wszystko będzie ok i pisz tu z nami częściej
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
mam nadrabiania od piątku, mary dziękuję za miły komentarz, szkoda, że to było 20 kg temu, teraz wyglądam jak wieloryb, tudzież hipopotam. Ty za to masz piękną figurę! Obiecałam sobie, że przy drugiej ciąży od razu będę się pilnowała, aby za wiele zbędnych kilogramów nie przybyło! daisy, anula zgodzę się, że ilościowo może nie jest takie malutkie, ale ja mam wrażenie, że każdy tutaj zna każdego Dziewczonka trzymam za Was ! listopadowa super wyprawka! Ja muszę przyspieszyć z tworzeniem naszej! eweska, lolka łącze się z Wami w braku imienia dla Synusia! Podoba nam się kilka, ale jakoś trudno podjąć tę ostateczną decyzję! Kiara wyposażenie szpitala wygląda naprawdę fajnie, miejmy nadzieję, że przez te 10 lat wiele się zmieniło, a ze sprzętu robią właściwy użytek. anulinka dobrze, że sytuacja u Was się klaruje! Życzę dużo siły w tych ostatnich zawalonych tygodniach pracy! |
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczynki
![]() wczoraj mnie nie bylo, fajnie ze Dziewczonka sie trzyma zdjęcia brzuszków super, anulinka2009 jakie widoki ogolnie ciesze sie, ze u was wszystko ok Odebrałam wyniki hmmm hemoglobina przez 3tyg nie brania żelaza spadła z 12,2 na 11,6 a norma od 12 ![]() TSH wyszlo 2,340 a norma od 0,270 do 4,700 wiec ok ![]() potas sod i zelazo na szczescie w normie (jeszcze) a tak ogolnie wyniki w porzadku, zresztą zaraz sie dowiem bo na 10 mam gina - w koncu obok siebie wyremontowali moja przychodnie i juz ginekolodzy wrocili na miejsceide broszke umyć ![]() trzymajcie kciuki
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 ta norma 12 to dla "normalnych" ludzi, a ciężarne mają ją niższą jeszcze
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 gratuluję super wyników i czekamy na relację z wizyty
![]() zosiaaa takie jedzonko to ja
|
#2976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dlatego sporadycznie je wrzucam (jak wyhoduję )
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
![]() Wczoraj miałam wybitnie dzien lenia, lezałam prawie cały dzien przed tv, tylko 2 x logujac sie na wizaz, co by Was doytczac - na szczescie zaległosci nie było wiele ![]() Dzisiaj spałam do 8.45 !!!! Hurra ![]() Obudziły mnie kadry z pracy... pan diabetolog widac ma małe doswiadczenie w wystawianiu L-4. Nie napisał jakiegoś kodu B, swiadczącego o ciąży i nie beda mogli mi zrobic 100% wynagrodzenia. Musze jutro jechac do firmy, wziac zwolnienie, znaleźć lekarza aby poprawił i w środe zawieźć znów do pracy bo robia pensje. Zwariuje, tyle jezdzenia w kółko ![]() moniqac; bry bry Ale masz faaaaaaaajnie, bliziutko rodziców !! Jejku, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę ! a zespół cieśni nadgarstka, własnie moja mama leczy Była juz u kilku lekarzy, skończyła teraz część rehabilitacji i niebawem coś tam nastepnego zaczyna. U niej objawiało się drętwieniem dłoni bardzo, nawet w nocy i plus do tego ból. Anulinka o ile sie nie mylę, równiez u nas ma to zdiagnozowane. Eve, hmmm ze tez od razu Ci nie powiedzieli, po co biorą wymaz. Co za tajemnice U mnie w piątek u pieska zdiagnozowano po wymazie w uchu z kolei gronkowca. Odpowiednie leczenie i śladu nie bedzie. Ciekawe skąd Ci sie to wzieło ?? Mango. gdybyśmy miały siebie nawzajem na NK to od razu byłoby wiadomo kto jest naszym wspolnym znajomym. W której mieszkasz częsci czewy ? Ja 18 lat 1000lecie (okolice Delicji) a teraz Wyczerpy. O targi budowlane wczoraj w IV LO były? Nawet nie wiedziałam. A jestem w czewie jeszcze; Loluś, chyba trzeba posłuchać siebie samej i zainwestowac w czerń Mnie mami powiedziała, ze czarną to trumne mozna kupić a przecież to taki uniwersalny kolor ! Tak fajnie można szaleć z dodatkami, jak mary mówi.. Muszę wreszcie małza wyciągnąć na dzieciowe zakupy, obejrzeć wreszcie murę na zywo (ale i tak ja chcę ) i podjąć męską decyzje.agusia, jak Twoje skurcze ?? 24kasia86, ciesze sie, ze wyniki w porzo ![]() anulinko, ale ładnie wyglądasz, iście wiosenne klimaty u Ciebie już panuja anulko, dasz radę, juz kilkanaście dni chodzenia do pracy tylko Naładowałas troszkę baterie, będąc z mami ? Macie już jakiś plan na kolejne spotkanie? agnieszka_pe, najszczersze gratulacje z okazji kolejnej rocznicy ślubu Jak Twój nastrój? Jak Ci minął wczorajszy dzionek? Odbijecie sobie z TŻ jeszcze!! Kiedy się z nim zobaczysz? a Siasiek gdzie? Nie zdała nam relacji, jak jej kolacja rocznicowa minęła Dziewczonko mocno ściskam za Ciebie i córeczke kciuki Równie mocno, jak Ty zaciskasz nóżki zosiaaa, wyborne śniadanko kończe kawusie i dokładnie to samo będę montować. Tyle, ze nie mam kiełek, ale jakoś dam radę Twarożki rządzą!Smacznego ![]() mimbasku, a Twoje koperkowe płukanki i inne cuda wianki przynoszą efekty? moria, świetnego tego linka wkleiłas z tanćzącym bobaskiem w pampersie princi, Flavcio może być dumny ze swoich rodziców, że kupili mu taki ładniutki wózek !! No i te kolory Wiesz, wygląda nawet na zdjęciu na ultra lekki Saniu, gratuluję wczorajszego następnego tygodnia i antropia zdaje się też swietowała
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Mimbi, to cię uświadomiłam
![]() Spróbuj jeść kapustę kiszoną- w surówkach, albo zaparz wieczorem suszone śliwki i rano wypij na czczo.Szklanka miodu z wodą z rana taka odstana przez noc podobno też skuteczna. Lubisz siemię lniane? też dobre na poślizg Orzechy włoskie no i suszone owoce- http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...tko_33608.html http://www.domowe-sposoby.pl/zdrowie/65-zaparcia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
wlasnie wstalam i nic mi sie nie chce ![]() Ollliwka nie no sepsa to sie nie martwie, ale wiem, ze taki gronek moze dokuczyc i byc niebezpieczny. Cytat:
ale ogolnie byli dobrej mysli, tzn. ze niby po tej kuracji, w trakcie ktorej jestem, powinno byc ok. A Olus coraz fajniejszy, powiem Ci, ze wczoraj nagle zobaczylam jaki juz jest duzy - tak z nienacka urosl Madrala z niego, ale z mowieniem nadal ciezko, choc podobno wczoraj 2 razy powiedzial "daj". Rozumie wszystko, wykonuje polecenia, ale mowi nadal "chinszczyzna" co nawet ma swij urok, zwlaszcza jak przy tym gestykuluje i rozklada rece na bok ![]() Cytat:
U mnie ta tendencja sie ciagnie od problemow z netem, wypadlam z wizazu, co niewatpliwie ma pewne zalety (czystszy dom ), ale terz jakos wrocic nie moge ![]() Spoko, bede zyla ![]() Cytat:
![]() Ddaaiissyy powiedzieli mi tylko, ze teraz to standard przed ewentualnymi operacjami, domyslalam sie oczywiscie, ze chodzi o jakies "zyjatka", ale nie wiedzialam o jakie. Moj pies tez mial gronka w uchu Z tego co wyczytalam, to codziennie sie z nim spotykamy, ale nie zawsze nas atakuje, no i jak Andziot mowi, mnostwo ludzi go ma, a wiekszosc nawet o tym nie wie. Dobra, czas na kawusie, co prawda corka moja jest mega aktywna, ale ja za to spie. Nie pisalam Wam, ze u mnie ostatnio niemal lato ? Co prawda w srode ma niby padac, ale tutaj to sie moze jeszcze milion razy zmienic do srody, ogolnie w ciagu dnia jest ok. 25 stopni, w sloncu oczywiscie i jest cudownie.Milego dnia dziewczynki z brzuszkami ![]() |
|||
|
|
|
#2981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Jeszcze raz dzięki za miłe słowa Cytat:
Mam zdiagnozowane, a niestety w tą noc znowu dało znać o sobie . Pomimo tego, że spałam na lewym boku zdrętwiała mi prawa dłoń.Lecę dziewczyny na 10.30 do dentysty, mam do załatania "8", będę to robić w znieczuleniu, bo nie chcę się stresować siebie ani Pepe bólem. Na szczęście leczenie na kasę chorych Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
troche czytałam co naskobałyście w weekend,jednak nie wszystko. Spać mi sie zachciało więc idę lulu. W sobotę rozpoczeliśmy 30 tydzień,cieszę się ponieważ każdy kolejny tydzień i jestem mniej zestresowana. idę spać ,zajrzę później
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Eve, wow 25 stopni
Idę sprzątać Miłego dnia
|
#2984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
laski wymiekam, czuje od kilku dni jakbym brzuch musiala na szelkach nosic, co dzidzia chyba takie pozy niskie sobie wybiera, nocami nie spie, jestem juz tak jakby wykonczona tym wszystkim.. :/ biodra mnie napinkalaja, krzyz tez.. wczoraj mi mała sracha napedzila, od rana bylam w kuchni gotowalam obiad , itp, i jakos mala nie byla zbyt ruc`hliwa, po obiadku padlam na calego i zasnelam, i przez te 2 godziny zero ruchow.. nawet jak na bokach lezalam to mala nic, zrobila sie jedna wielka klucha w brzuchu a ja puklalam do neij gadalam przekrecalam sie a ona nic, juz ze lzami w oczach chcialam budzic tz i Ola zatrybila i skopala mnie kilkakrotnie... jezu jaka ulga... fotki szpitali "masakryczne" jejkuuu chyba akzda z nas by w takim chiala rodzic.. witajcie mamuski
|
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gadalam ze slonkiem, powiedzialo, ze do Was tez dotrze Olek nadal spi... Mam nadzieje, ze jego siostra okaze sie dla matki rownie laskawa pod wzgledem spania
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
eve 25 stopni jaaaaa
to już można się poopalać ![]() mimbi jesli chodzi o lepsze wypróżnianie to ja tez mam z tym problemy, próbowałam migdały polecane tutaj ale na mnie to nie bardzo działało, wszystkie jogurty, activie itp tez na mnie nie działają, wodę z miodem tez próbowałam i i żeby nie zapeszać coś się ruszyło codziennie wcinam do tego min 3 kiwi ![]() ddaaiissyy co do wczorajszego lenia to należy Ci się tak jak zresztą wszystkim tym które jeszcze pracują, już dawno powinny zmykać na L4i smacznego śniadania
|
#2987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nastroj ciut lepiej, tz przyjezdza 10tego i bedzie do 27go, a potem przyjedzie od razu na poczatku maja jak tylko poznam date cc. kasiu trzymam kciuki za wizyte eve 25stopni? zabilas mnie |
|
|
|
|
#2988 |
|
Rozeznanie
|
ja na lepsze trawienie próbowałam wszystkiego, przed ciążą też miałam mega problemy
teraz pije lactulosum po każdym posiłku i jest ok, bez szaleństw ale jest dobrze
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
slonce trzymam kciuki za wizyte
ja mam o 18.45 Cytat:
wczoraj bylo ich mnostwo dzisiaj od rana cisza ale w nocy przezylam armagedon ryczec mi sie chce mianowicie polozylam sie po 12 meczylam do po 1 wstalam, usiadlam przed lapkiem i tak kilkakrotnie z lapka do lozka az do 4 w miedzyczasie moje dziecko tak mocno sie ruszalo, uwieralo od srodka nie wiem na co, ale tak bolalo, ze ryczalam, po czym kosc ogonowa razem z odbytem myslalam, ze mi wyskoczy pozniej wlaczyl sie syndrom lewej nogi ryk w dalszym ciagu po 4 zasnelam jestem przemeczona, wykonczona i spuchnieta nie wiem, ale czy to mozliwe, ze ten bol wzial sie z wstawiana glowki dziecka w kanal rodny?? wielorodki, help ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
aguś wspułczuje
![]() ja tez sie wymeczyłam w nocy, najgorsza noc od poczatku ciazy. wczorJ SIE nachodziłam bardzo, tż zafundował mi bardzo długi spacerek. a wieczorem zaczał mnie bolec brzuch jak na okres... co to jest dziewczyny?? mam sie martwic??
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz coraz czesciej i wiecej to sa tez przepowiadajace jesli nie sa regularne, jest okej zwykle towarzysza im skurcze takie dluzsze przynajmniej ja tak mam jak powiedzialam poloznej o tym, to mowila, ze w sumie niedlugo moge rodzic, skoro jhuz 35 tydzien ( wtedy byl)
|
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co ja w zasadzie nir mialam skurczy brzuch mi nie twardniał czesciej niz zwykle. tylko taki własnie ból jakbym miala okres dostac.... to jest to?
|
|
#2993 |
|
Rozeznanie
|
atiz mieszkano bardzo klimatyczne, co do mury to też wydaje mi się, że 3 lepiej się steruje, chociaż jeszcze decyzji co do modelu nie podjęliśmy. Tak samo nie wiem co z kolorem: czarny lub niebieski, najchętniej wzięłabym niebieską gondolę i czarną spacerówkę, ale nie wiem czy tak można
![]() the sania, moniqac ja wczoraj razem z Wami świętowałam, rozpoczęliśmy 30 tydzień! Anulinko, Sille super brzuszki ![]() Aguś fatalna sprawa z tą stłuczką, ale najważniejsze, że nikomu nic poważnego się nie stało! princi wózek bardzo fajy. anulinko uwierz, że 10 kg to malutko, chciałabym mieć tylko tyle na + Kasiu taka hemoglobina w ciąży jak najbardziej ok! Daj znać jak po wizycie. Ja mam dopiero wieczorem. Daisy targi były od pt-ndz. Jest wiele ciekawych rozwiązań w budownictwie, ale ogólnie dom to niesamowita skarbonka, aż mnie strach obleciał ![]() Dziewczyny ja w sobotę miałam fatalne doświadczenie. Wieczorem spuchły mi ogromnie stopy i łydki! Od dłuższego czasu mam z tym problem, ale teraz to był prawdziwy dramat! Obwód prawej stopy zwiększył się chyba o 100%, ogólnie wyglądały jak u jakiegoś monstrum! Na szczęście po nocy sytuacja się unormowała, rano był tylko lekki obrzęk! Ogólnie strasznie się przestraszyłam. |
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma reguly ja mam te bole - bo polozna tlumaczyla ze na porodowce sie pytaja czy masz bole a nie czy masz skurcze no i o te bole chodzi ja nie strasze ja pisze jak nam tlumaczyli i ja tak mam nie denerwuj sie, przeciez t nic nie znaczy pojedyncze incydenty sa normalne odpoczywaj i nie zamartwiaj sie |
|
|
|
|
#2995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj pierwszy raz od dawna ubralam sie w obcislejsze rzeczy zamiast dresow i wszycy zrobili wielkie oczy ze mam brzuch tak nisko
|
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oprocz tego bolu jednorazowego w nocy to dzisiaj tez mam takie uciski ja tez mam nisko mango ja tez sie ciesze, ze my cali jestesmy
|
|
|
|
|
#2997 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
ja sie tez czuje troche jakbym peirwszy raz w ciazy byla bo w sumie w periwszej zdarzylam miec takie lekkie skurcze, bardzo delikatne i dosyc szybko, bo chyba w 29t, a teraz nic, totalnie nic, tylko tyle ze mam duzo szybciej nizej brzuch i czujje ze mlody o wiele bardziej sie obnizyl |
||
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki, ja na szybko z pracy pisze.... jeju jak mi sie nie chce siedziec...aaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa
daisyyy kochana ale musisz sie najezdzic z tym diabetologiem nooo, i tym zwolnieniem, kurcze. No ale juz bedziesz na zwolnieniu do konca co? troche wam zazdroszcze...czy ja jedna tu jeszcze pracuje?!??!?! piszecie ze byly targi w moim ukochanym IV LO!!! jejjuuu ale tam dawno nie bylam Daisyy kochana zawsze o wszystkich pamietasz dam rade ale sie turlam, nie mam juz sily , do 15 kwietnia jeszcze 3 tyg, nawet liczac po 3 dni w tyg pracujac to jednak nie chce mi sieeeee...rozleniwilam sie z mamcia w domku. normalnie hormony mam rozregulowane, normalnie sie klocimy a tu ani razu i sie poryczalam jak pojechala mama przyleci Kasiula gratuluje dobrych wynikow!!!powodzenia u gina! ![]() Mangoo jak chodzilysmy do tej samej szkoly z pewnoscia mamy wspolnych znajomych Ktory rocznik ty jestes?Andziotku dziekuje za zyczenia spokojnego dnia w pracy Na razie spokojny, ludziska na spotkaniach, ale i tak nie wiem jak dosiedze do 15 kwietnia![]() MUSICIE MI JAKIES MAGICZNE SILY WYSLAC ![]() wracam do rysowania ehhh jakze mi sie nie chce....... |
|
|
|
#2999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I faktycznie podziałało..Fakt czasami na koniec dnia występuje lekki obrzęk,ale już nie taki ostry i kazał mierzyć ciśnienie kilka razy dziennie.
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze przesylam sily ode mnie ja nie rysuje, ale projektuje dzisiaj mam nowego corela x5 to przetestowania, bo mi trzeba kupic ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

ale późno dzisiaj wstałam (jak na mnie) bo o 8.30
i pisz tu z nami częściej 
! 

U mnie w piątek u pieska zdiagnozowano po wymazie w uchu z kolei gronkowca.
Mnie mami powiedziała, ze czarną to trumne mozna kupić 
kończe kawusie i dokładnie to samo będę montować. Tyle, ze nie mam kiełek, ale jakoś dam radę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Pomimo tego, że spałam na lewym boku zdrętwiała mi prawa dłoń.

Teraz przez piec dni jako shower gel uzywam plynu, ktorym myja sie chirurdzy i pacjenci przed operacja, do nosa dostalam masc i po tej kuracji mam kolejny wymaz i tak az do skutku. Ponoc jestem tylko nosicielem, no i na pocieszenie wiekszosc ludzkosci ma gronkowca i nawet o tym nie wie, a mnie te wymazy zrobili tylko dlatego, ze poprzednio mialam cc i teraz szykuje sie nastepne.