W³ochy - wiza¿anki z W³och cz.II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-26, 11:12   #121
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998
Dot.: W³ochy - wiza¿anki z W³och cz.II

Dziewczynki od wczoraj zaczela sie u mnie Festa Europeaa wiec lecimy poszukac polakow i poprobowac smakowitosci europejskichcala banda bedzie wesolo
a jutro do Rzymu a jakie Wy plany na weekend???
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 16:29   #122
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

u mnie tez jest festa europea ale we wrzesniu

My dzisiaj wychodzimy do pubu bo gra fajny zespol a jutro chyba na spacer do miasteczka i na kebaba Dzis jest dalej piekna pogoda korzystam ze slonca i wychodze na spacery z psem ile tylko moge. Jutro za to ma niby padac

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 18:37   #123
alicja38
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 72

Silvyetta, domyslam sie, ze duzo kaski wydalas, ja na poczatku poswiecilabym cala wyplate

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Co za wysoki mandat, co wyscie przeskrobali? Jacy gorliwi Ci Szwajcarzy, ze zadali sobie tyle trudu, by wyslac mandat.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Sjoanna, dzieki za informacje. Tutaj u mnie tez sie dowiadywalam i okazuje sie ze od 7 do 10 euro za godzine. Ktos potrzebowal do dwojga dzieci i nie wiedzialam jaka stawke podac. Niestety juz do mnie wiecej nie zadzwonila , a szkoda bo kaska by sie przydala.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczynki od wczoraj zaczela sie u mnie Festa Europeaa wiec lecimy poszukac polakow i poprobowac smakowitosci europejskichcala banda bedzie wesolo
Jakie fajne imprezki tam u Was organizuja.. Tutaj o takowej nie slyszalam. Co do weekendu, to sobota juz prawie minela i mnie osobiscie czeka telewizja, a wlasciwie jakis film na dvd. Jutro strasza, ze bedzie u nas padalo, a w gorach nawet snieg ma spasc. Mam jednak nadzieje, ze pomylili sie, nie zanosi sie na deszcz, dzis bylo pieknie. Ja jak co niedziela spakuje plecak, pelen przysmakow (oczywiscie jesli pogoda mi na to pozwoli) i ruszymy na biwak gdzies w okolicy z moim Tz-em i psinka. Co tydzien inne miejsce. W ten oto sposob poznaje okolice
Zycze wszystkim milego wieczoru i udanej niedzieli
alicja38 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 20:56   #124
silvyetta
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 468

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Dobry wieczor Kochane Wlasnie worcilismy i mamy bryczke dla synka chyba synus sie ucieszyl, bo tak kupie, ze caly brzuch mi tanczy
jak super wrzuc nam fotke,jaki kolor bryczki?
silvyetta to co Wy w tej Szwajcarii zmajsrtowaliscie, ze taki mandat
przekroczylismy predkosc o ponad 30km(byl limit 80na autostradzie!) ,mandat przyszedl po ponad 2latach,wiec sa tez odsetki,zalamac sie mozna
ta moja torebka jest z nowej kolekcja, jest jeszcze taka biala jeszcze, a sa tez takie nie polyskliwe w formie bauletto,ale wiesz co one sie steasznie rysuja, bo sa z takiej mieciutkiej skorki...na lato kupie jakas mala w jasnym bezu...wyobraz sobie, ze u mnie w takim malym maisteczku jest sklep Liu Jo
zazdroszcze Ci,ze masz Liu Jo pod nosem,u nas w Cuneo nie ma a to dosc duza miescina...mi sie ta podoba http://www.dgmag.it/moda/borse-liu-j...l-estate-34382 kolor sabbia pewnie o niej pisalas,mowisz ze sie rysuja?
evelinarav a nie wiem czy ta torba byla reklamowana, bo malo tv ogladam
teraz reklamuja "kate"a Twoja to chyba "matilda"
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
jak fajnie,udanej zabawy
Cytat:
Napisane przez alicja38 Poka¿ wiadomo¶æ
Silvyetta, domyslam sie, ze duzo kaski wydalas, ja na poczatku poswiecilabym cala wyplate
ja juz tak od 17 miesiecy wydaje nie cala wyplate naraz,ale co miesiac cos
Co za wysoki mandat, co wyscie przeskrobali? Jacy gorliwi Ci Szwajcarzy, ze zadali sobie tyle trudu, by wyslac mandat.
sa straszni pod tym wzgledem,dla nich przekroczenie predkosci ponad 25km/h to powazne przestepstwo
. Ja jak co niedziela spakuje plecak, pelen przysmakow (oczywiscie jesli pogoda mi na to pozwoli) i ruszymy na biwak gdzies w okolicy z moim Tz-em i psinka. Co tydzien inne miejsce. W ten oto sposob poznaje okolice
wow to udanej niedzieli,fajny taki biwak na swiezym powietrzu,moze fotki jakies zrobisz?
Zycze wszystkim milego wieczoru i udanej niedzieli
dziekuje i wzajemnie,milej niedzieli kochane moje
silvyetta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 10:42   #125
NoLQa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 844
GG do NoLQa Wy¶lij wiadomo¶æ przez MSN do NoLQa

Ciao bellissime!
Wybaczcie, ze mnie tyle nie bylo ale jak wiecie - matura na mnie czeka
Mam bardzo malo czasu na cokolwiek i juz nie moge sie doczekac kiedy skonczy sie ten koszmar i beda wakacje
Staram sie mniej wiecej nadrobic to co naskrobalyscie, choc to trudne
Mam nadzieje, ze uda mi sie czesciej do was wpadac, buziam was mocnooooo!
Principessa - sliczny brzuszio ciesze sie, ze ciaza przemija spokojnie

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:17   #126
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Witam Was Misiaczki, jak tam mija niedziela? My dzis zrobilismy grilla na tarasie, potem bylismy na spacerku i lodach i na glosowaniu, troszke jestem zmeczona tym chodzeniem a wlasniwie to krzyz mnie boli, wiec teraz siedze

NoLQa
myslalam, ze przepadlas, a Ty zakuwasz kujonku powodzonka zatem na maturce, a zdecydowalas juz co potem??

silvyetta
ta matilda to jest nowa kolakcja, bo zrobili i matilde nowa i ta kate teraz, jest tez takie bauletto matilda wlasnie z takiej samej skorki jak ta kate co wrzucilas, tylko ze ta skora taka mieciutka strasznie sie rysuje, raczej na taka sie nie zdecyduje...no a jakie ladne sukieneczki wczoraj widzialam, w nic sie nie mieszcze powiem Ci, ze wlasnie dziwne, ze u mnie w miescie jest ten sklep Liu Jo i torby i drugi ma butki, przyjezdzaja normalnie ludzie z okolic, bo ta babeczka ma esclusiva, ale myslalam ze na pln latwiej jest dostac te torebusie:rolle yes:
Stary 2011-03-27, 20:46   #127
klaudia77
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 860
GG do klaudia77

Witam i ja Te¿ dawno nie pisa³am ale podczytujê i nadrabiam zaleg³o¶ci A my z NoLQa bêdziemy mieæ ma³e spotkanie w Milano na caffe b±d¼ co¶ mocniejszego...

klaudia77 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 20:49   #128
NoLQa
Zakorzenienie

Principessina - oj juz praktycznie zdecydowalam - postanowilam rzucic sie na gleboka wode, to znaczy znalezc sobie prace i sprobowac studiowac wieczorowo na Università Cattolica (niestety nie moge sobie pozwolic na dzienne bo placi sie tam ok 8000€ no a po za tym warto od razu zdobyc jakies doswiadczenie w pracy). Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie po mojej mysli i mi sie to uda Polske juz odrzucilam, bo ceny i cala sytuacja jaka jest teraz w Polsce mnie przeraza i mysle, ze tutaj sa wieksze mozliwosci...
Ty kochana na kiedy masz termin? Pewnie juz z mezem nie mozecie sie doczekac?

Dziewczynki moje jaki sklep mi mozecie polecic zeby wlasnie torebke kupic? Cos nie zbyt drogiego ale fajnego
Podobaja mi sie bardzo torebki z firmy aldo ale niestety nie sa dostepne we Wloszech
Buziam was cieplo

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2011-03-27, 21:08   #129
principessina
Zakorzenienie

NoLQa a jaki kierunek wybralas?? a to jest uniwerek prywatny, ze takie ceny? chyba za panstwowy to sie placi w zaleznosci od tego jaki ma sie przychod,w tym wypadku Twoi rodzice, przynajmniej tak bylo jak studiowalam w Rzymie...
co do torebek to moze cos z firmy Cromie albo Gaudì?? w silseyu tez fajna niebieska widzialam

no moj maz dzis pol ranka smigal wozkiem po mieszkaniu, jacy Ci faceci sa dziecinni
Stary 2011-03-27, 22:31   #130
silvyetta
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was Misiaczki, jak tam mija niedziela? My dzis zrobilismy grilla na tarasie, potem bylismy na spacerku i lodach i na glosowaniu, troszke jestem zmeczona tym chodzeniem a wlasniwie to krzyz mnie boli, wiec teraz siedze
oooo jaka swietna niedziela mieliscie
Cytat:
silvyetta ta matilda to jest nowa kolakcja, bo zrobili i matilde nowa i ta kate teraz, jest tez takie bauletto matilda wlasnie z takiej samej skorki jak ta kate co wrzucilas, tylko ze ta skora taka mieciutka strasznie sie rysuje, raczej na taka sie nie zdecyduje...no a jakie ladne sukieneczki wczoraj widzialam, w nic sie nie mieszcze powiem Ci, ze wlasnie dziwne, ze u mnie w miescie jest ten sklep Liu Jo i torby i drugi ma butki, przyjezdzaja normalnie ludzie z okolic, bo ta babeczka ma esclusiva, ale myslalam ze na pln latwiej jest dostac te torebusie:rolle yes:
aaaa oktu naprawde ciezko je znalezcteraz po tym mandacie to sobie troche odpuscilam te torebke,ale moj Tz sie uparl,ze mi prezent zrobi jak ja znajde,no to ja go nie bede przekonywac ,zeby zdanie zmienil
Cytat:
co do torebek to moze cos z firmy Cromie albo Gaudì?? w silseyu tez fajna niebieska widzialam

no moj maz dzis pol ranka smigal wozkiem po mieszkaniu, jacy Ci faceci sa dziecinni
ja mam jedna sisley i ja uwielbiam
to pokazesz nam ten wozek princi?
NoLQa hej,wpadaj do nas czesciej,oczywiscie jestesmy z Toba i trzymamy
Stary 2011-03-27, 22:49   #131
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

U mnie niedziela spokojna za to sobota sie udala a teraz sie rozlalo i ma tak padac caly tydzien ble!

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 08:58   #132
alicja38
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie niedziela spokojna za to sobota sie udala a teraz sie rozlalo i ma tak padac caly tydzien ble!
Czesc Dziewczyny, Jak tam po weekendzie?
Ja bylam na dlugim spacerze przed poludniem, bo pozniej rozpadalo sie. Troszke poczytalam, poogladalam polska telewizje, a pozniej zrobilismy sobie wspolna kapiel w pianie, napalilam z stufie i rozkoszowalam sie niedziela, bo w niedziele zmywa moj Tz i przygotowuje rowniez kolacje, tak wiec pelen luz. Wieczorkiem ogladalam X Faktor w Polsce ( i byl kolo z mojego osiedla, znajomy brata ).
Powiem Wam, ze chyba nam rosnie nowe pokolenie gwiazd. Niektorzy maja naprawde piekne glosy i ktos ich zauwazy. Milego dnia, sloneczko wychodzi
Stary 2011-03-28, 13:12   #133
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Hej!
Jak milo ze NoLQa sie odezwala.

Ja mialam fajny weekend a najlepsza byla sobota.
Pojechalismy pocagiem do centrum Rzymu i tam polazilismy pol dnia - ja troche po sklepach a w poludnie poszlismy do Hard Rock Cafe na amerykanskie wielkie danie.

Jak to wygladalo opowiem wam jutro bo dzis juz nie mam czasu.
Zaraz lece sie przebrac w wyjsciowe ciuchy i ide do szkoly.

Pomaluje sie moim nowym nabytkiem - Mascara Kiko ktora ma przedluzyc mi rzesy w 30 dni. Zobaczymy.

A dzisiaj chmury od rana ale jeszcze nie pada. Oby nie lalo jak bede szla.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:15   #134
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Kochane! Dzis sobie z synkiem dluzej pospalismy, bo po wczorajszym lazeniu boli mnie caly kregoslup, garbie sie jak malpa jakas

silvyetta chwale sie wozkiem, aco pozasmiecam troche wloski watek dzidziusiowym gadzetem powiem Ci, ze ja wole zadziej kupic sobie torebke czy buty, ale dobre, akurat czarnej torby nie mialam i ta napewno tez pouzywam w nast. zime, zreszta czarna to do wszystkiego pasuje

alicja38 a nie ogladalam tego polskiego X Factora, chociaz mialam ochote, ale maz ogladal akurat program w telewizorze, do ktorego mamy podlaczony dekoder, zreszta i tak wczesnie usnelam
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6746.jpg (49,7 KB, 17 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6744.jpg (64,1 KB, 24 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6738.jpg (53,5 KB, 18 za³adowañ)
Stary 2011-03-28, 13:19   #135
sjoanna
Zakorzenienie

Fajny ten twoj wozek - ja tez bym sobie pojezdzila jak twoj maz. To nawyk kierowcy - wyprobowac jak sie nowy woz sprawuje.

To taki plytki wozek - jak pierwszy raz taki zobaczylam to sie przeleklam ze dziecko moze wypasc z niego.
Akurat na watku kielczanki po tez jest temet wozkowy - co to za firma i ile kosztowal?

a LADY.”

Edith Head

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 13:31   #136
principessina
Zakorzenienie

sjoanna dziekuje chcialam mezowi miska wlozyc do srodka i wyslac go na spacer, bo tak jezdzil i jezdzil nim po mieszkaniua jak to plytki? wrzucilam fotki gondoli, spacerowki i nosidelka...firma hiszpanska Janè, zaplacilismy 800 e, 60 e znizki nam facet zrobil malusio wazy w porowananiu do innych wozkow, bo 9 kg, a sklada sie jedna reka i robi sie malusi mam nadzieje, ze sie bedzie sprawowal
Stary 2011-03-28, 14:48   #137
alicja38
Raczkowanie

Cytat:
Dzien dobry Kochane! Dzis sobie z synkiem dluzej pospalismy, bo po wczorajszym lazeniu boli mnie caly kregoslup, garbie sie jak malpa jakas

silvyetta chwale sie wozkiem, aco pozasmiecam troche wloski watek dzidziusiowym gadzetem powiem Ci, ze ja wole zadziej kupic sobie torebke czy buty, ale dobre, akurat czarnej torby nie mialam i ta napewno tez pouzywam w nast. zime, zreszta czarna to do wszystkiego pasuje

alicja38 a nie ogladalam tego polskiego X Factora, chociaz mialam ochote, ale maz ogladal akurat program w telewizorze, do ktorego mamy podlaczony dekoder, zreszta i tak wczesnie usnelam
Ladniutki ten wozeczek, pewnie nie mozesz sie doczekac, by go w koncu uzyc?
Szkrab mojej kolezanki wlasnie zaczal chodzic a ma dopiero 10 miesiecy, powiedziala mi, ze po domu jakby tornado przelecialo, wszystko sciaga . Lobuz maly..
Stary 2011-03-28, 18:35   #138
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Princi pochwal sie co to za pyszne zdjecie wkleilas na fb?

Stary 2011-03-28, 18:53   #139
principessina
Zakorzenienie

cuciola czekam na meza i bedziemy probowac to pasta sfoglia z kremem chantilly i owocami lesnymi

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 21:36   #140
silvyetta
Raczkowanie

Cytat:
Czesc Dziewczyny, Jak tam po weekendzie?
Ja bylam na dlugim spacerze przed poludniem, bo pozniej rozpadalo sie. Troszke poczytalam, poogladalam polska telewizje, a pozniej zrobilismy sobie wspolna kapiel w pianie, napalilam z stufie i rozkoszowalam sie niedziela, bo w niedziele zmywa moj Tz i przygotowuje rowniez kolacje, tak wiec pelen luz. Wieczorkiem ogladalam X Faktor w Polsce ( i byl kolo z mojego osiedla, znajomy brata ).
Powiem Wam, ze chyba nam rosnie nowe pokolenie gwiazd. Niektorzy maja naprawde piekne glosy i ktos ich zauwazy. Milego dnia, sloneczko wychodzi
wow mi tez sie marzy taka niedzielato jeden z powodow dla ktorych chcialabym zmienic prace...
a ta kapiel...
Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Jak to wygladalo opowiem wam jutro bo dzis juz nie mam czasu.
no to czekamy na relacjea w szkole jak bylo?
Cytat:

Hej princi sliczny ten wozeczekfajnie,ze jest lekki i nieduzy i dobrze sie sklada,musi byc teraz ciezko sie doczekac,zeby go pouzywacdlatego rozumiem Twojego Tzta hehehe
Cytat:
cuciola czekam na meza i bedziemy probowac to pasta sfoglia z kremem chantilly i owocami lesnymi

minelam sie z Tz ja wrocilam a on poszedl do pracyze zmeczenia nie chce mi sie nic robic,wiec ogladam gf
Stary 2011-03-29, 08:54   #141
alicja38
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silvyetta Poka¿ wiadomo¶æ
wow mi tez sie marzy taka niedzielato jeden z powodow dla ktorych chcialabym zmienic prace...
a ta kapiel...

no to czekamy na relacjea w szkole jak bylo?

Hej princi sliczny ten wozeczekfajnie,ze jest lekki i nieduzy i dobrze sie sklada,musi byc teraz ciezko sie doczekac,zeby go pouzywacdlatego rozumiem Twojego Tzta hehehe

minelam sie z Tz ja wrocilam a on poszedl do pracyze zmeczenia nie chce mi sie nic robic,wiec ogladam gf
Czesc Dziewczyny, nie wiem jak u Was, ale u mnie strasznie pochmurno i obawiam sie, ze zacznie padac. Okropnosc. Ja jednak sie szykuje, bo mam chlebek do odebrania z mercato. Raz w tygodniu przyjezdzaja, a ja kupuje na zapas i zamrazam. Jest wspanialy, wydaje sie chlebem na zakwasie (duzy, ciezki, z maki zytniej, a co najwazniejszy wilgotny, a nie suchy jak wiekszosc), niestety jestem wielkim smakoszem chleba a bioderka sie zaokraglaja . Dobrze, ze mam psinke, to spalam na spacerkac
Silvyetta, to Ty pewnie biedactwo w niedziele pracujesz? Bo coz Ci szkodzi, by spedzic tak niedziele? Fajniutko jest.. A jak przyjda cieplejsze dni, to robimy sobie pikniki na swiezym powietrzu, gdzies w plenerze. W tym roku dojdzie kolejna atrakcja. Zamierzamy wyruszac juz w sobote z namiotem i wracac w niedziele (mam nadzieje, ze bedzie przyjemnie) W planach mamy jechac w gory, do zrodla rzeki Po ( juz mi powiedziano, ze nawet latem bywa tam zimno), ale podobno warto. Jak przystalo na stara harcerke, uwielbiam nature i tak spedzam wolny czas, gdy pogoda dopisuje. Wczoraj okolo 18 wpadla do mnie kolezanka na godzinke (i wyszla o 2 w nocy), ale sie nagadalysmy.. Milego dnia Laseczki..
Stary 2011-03-29, 12:56   #142
cucciola79
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki
Sobota udana podjedlismy polskiej kielbaski z grila z frytkami pychota nie ma co nawet moj Tz stwierdzil ,ze najlepsza to polska i wloska kuchniaa zapomnialabym ze slodkosci na deser wzielismy crepettine landesi
A niedziela w Rzymie bylismy na Bambini in Fiera ,przywiozlam kupe probek ,ulotek,gazetek itp.Sprezentowali nam butelke i smoka nowej amerykanskiej firmy Nuby(swietna jakosciowo),organizowali wyscigi kobiet w ciazy z wozkiem ,nagroda byl nowy wozeczek marki PegPeregosmiechu co niemiara(wrzucam fotke z gary)
Pogoda tez nam sie udala ,tylko dzisiaj raz slonko a raz padataka pogoda do d....
ciekawe gdzie sie podziewa maleSloneczko??
sjoannaa Wy tez byliscie w Rzymie?? w sobote??
alicja38to Twoj psiak??sliczny

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2011-03-29 o 12:59
Stary 2011-03-29, 13:00   #143
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
sjoanna dziekuje chcialam mezowi miska wlozyc do srodka i wyslac go na spacer, bo tak jezdzil i jezdzil nim po mieszkaniua jak to plytki? wrzucilam fotki gondoli, spacerowki i nosidelka...firma hiszpanska Janè, zaplacilismy 800 e, 60 e znizki nam facet zrobil malusio wazy w porowananiu do innych wozkow, bo 9 kg, a sklada sie jedna reka i robi sie malusi mam nadzieje, ze sie bedzie sprawowal
Plytki w porownaniu do tych glebokich w ktorych nasze mamy nas wozily. Co ja mowie pare lat temu ciagle jeszcze byly jedynym wzorem. Teraz sie juz przyzwyczailam do tego widoku ale na poczatku to sie przygladalam czy dziecko to czy lalka - bo mialam uczucie jakby byl za plytki a dziecko sie rusza wiec moze wypasc.
To nie prawda oczywiscie ale wiesz - czasami trudno sie przyzwyczaic do nowego.
To firma Jane ? - bo zamiast ostatniej literki wyszly znaczki

Cytat:
Czesc Dziewczyny, nie wiem jak u Was, ale u mnie strasznie pochmurno i obawiam sie, ze zacznie padac. Okropnosc. Ja jednak sie szykuje, bo mam chlebek do odebrania z mercato. Raz w tygodniu przyjezdzaja, a ja kupuje na zapas i zamrazam. Jest wspanialy, wydaje sie chlebem na zakwasie (duzy, ciezki, z maki zytniej, a co najwazniejszy wilgotny, a nie suchy jak wiekszosc), niestety jestem wielkim smakoszem chleba a bioderka sie zaokraglaja . Dobrze, ze mam psinke, to spalam na spacerkac
Silvyetta, to Ty pewnie biedactwo w niedziele pracujesz? Bo coz Ci szkodzi, by spedzic tak niedziele? Fajniutko jest.. A jak przyjda cieplejsze dni, to robimy sobie pikniki na swiezym powietrzu, gdzies w plenerze. W tym roku dojdzie kolejna atrakcja. Zamierzamy wyruszac juz w sobote z namiotem i wracac w niedziele (mam nadzieje, ze bedzie przyjemnie) W planach mamy jechac w gory, do zrodla rzeki Po ( juz mi powiedziano, ze nawet latem bywa tam zimno), ale podobno warto. Jak przystalo na stara harcerke, uwielbiam nature i tak spedzam wolny czas, gdy pogoda dopisuje. Wczoraj okolo 18 wpadla do mnie kolezanka na godzinke (i wyszla o 2 w nocy), ale sie nagadalysmy.. Milego dnia Laseczki..
No to pieknie - plany na wycieczki. pogaduszki z kolezanka, pikniki.

Ja mam meza dla ktorego jedyna atrakcja sa spacery w centrum handlowym, niestety. Wyciagam go czasami na spacerki ale na poczatku na zapytanie o pojscie na spacer reagowal - no to jedzmy do centrum handlowego, pospacerujemy.
Do centrum miasta ma 5 min piechotka a woli jechac samochodem 10 min - bo swiatla, korki, miejsce do parkowania itp.
Dlatego ja kiedy moge to chodze .

silvyetta - lacze sie w bolu - ale mandacisko!

Dziewczyny - co to ta Festa Europea?
Musze poszukac informacji - moze i w Latinie bedzie.

A dzisiaj piekna pogoda - wczoraj chmurki, w nocy padalo a dzis pieknie i cieplo, chmurki biale, niegrozne.

A teraz relacja z Rzymu.
Wybralismy sie pociagiem po 9 do Rzymu. Potem metrem na Schody Hiszpanskie oczywiscie i przechadzka Via del Corso do Piazza del Popolo. Potem na wzgorze Pincio i spacerkiem podziwiajac panorame Rzymu spowrotem do Schodow Hiszpanskich - tym razem z gory.
Potem poszlismy do fontanny di Trevi. Od niej w kierunku stacji metra Barberini i nieco dalej jest Hard Rock Cafe. Warto zajrzec na strone bo mozna zobaczyc wnetrze - a warto.
http://www.hardrock.com/locations/ca...50&MIBenumID=3

Pod restauracja bylismy o 12 kiedy to otwieraja ja na obiad - i stanelismy w kolejce.
Potem wzielismy przystawke - jumbo - mix wszystkich przystawek, a potem danie glowne czyli dla mnie kurczak wedzony z sosem barbaque w bulce do tego sa frytki i mala porcyjka fasolki - jak po bretonsku.
Za duzo!
Nastepnym razem - planuje wziasc tam brata - wezme przystawke i deser.
Potem do metra - podjechalismy spowrotem do Schodow by przejsc sie via del Corso w druga strone. Weszlam do Kiko. Pani mi pomalowala oczy fajnym cieniem - ktory kupilam i wzielam jeszcze maskare. Bo mam taka stara, ze pewnie az niezdrowo sie nia malowac.
Potem pociag do domu - i leczenie zakwasow w miesniach.
Ale fajnie bylo - pogoda swietna, wiosenna i ludzi duzo.

A w niedziele mimo zmiany godziny wybralismy sie rano na polska msze a potem dluzsza droga do domu - spacerek na zakwasy.

Wieczorem zrobilam nalesniki z dzemem, a jak go zabraklo polalam miodem i tez byly pyszne.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcie-0128.jpg (65,0 KB, 3 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcie-0129.jpg (133,8 KB, 4 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcie-0133.jpg (152,2 KB, 8 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcie-0134.jpg (93,6 KB, 4 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcie-0136.jpg (81,3 KB, 2 za³adowañ)

a LADY.”

Edith Head

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 13:02   #144
cucciola79
Wtajemniczenie

a i foteczka
Stary 2011-03-29, 13:04   #145
cucciola79
Wtajemniczenie

Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg P3271681.jpg (91,7 KB, 21 za³adowañ)
Stary 2011-03-29, 13:17   #146
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Plytki w porownaniu do tych glebokich w ktorych nasze mamy nas wozily. Co ja mowie pare lat temu ciagle jeszcze byly jedynym wzorem. Teraz sie juz przyzwyczailam do tego widoku ale na poczatku to sie przygladalam czy dziecko to czy lalka - bo mialam uczucie jakby byl za plytki a dziecko sie rusza wiec moze wypasc.
To nie prawda oczywiscie ale wiesz - czasami trudno sie przyzwyczaic do nowego.
To firma Jane ? - bo zamiast ostatniej literki wyszly znaczki

No to pieknie - plany na wycieczki. pogaduszki z kolezanka, pikniki.

Ja mam meza dla ktorego jedyna atrakcja sa spacery w centrum handlowym, niestety. Wyciagam go czasami na spacerki ale na poczatku na zapytanie o pojscie na spacer reagowal - no to jedzmy do centrum handlowego, pospacerujemy.
Do centrum miasta ma 5 min piechotka a woli jechac samochodem 10 min - bo swiatla, korki, miejsce do parkowania itp.
Dlatego ja kiedy moge to chodze .

silvyetta - lacze sie w bolu - ale mandacisko!

Dziewczyny - co to ta Festa Europea?
Musze poszukac informacji - moze i w Latinie bedzie.

A dzisiaj piekna pogoda - wczoraj chmurki, w nocy padalo a dzis pieknie i cieplo, chmurki biale, niegrozne.

A teraz relacja z Rzymu.
Wybralismy sie pociagiem po 9 do Rzymu. Potem metrem na Schody Hiszpanskie oczywiscie i przechadzka Via del Corso do Piazza del Popolo. Potem na wzgorze Pincio i spacerkiem podziwiajac panorame Rzymu spowrotem do Schodow Hiszpanskich - tym razem z gory.
Potem poszlismy do fontanny di Trevi. Od niej w kierunku stacji metra Barberini i nieco dalej jest Hard Rock Cafe. Warto zajrzec na strone bo mozna zobaczyc wnetrze - a warto.
http://www.hardrock.com/locations/ca...50&MIBenumID=3

Pod restauracja bylismy o 12 kiedy to otwieraja ja na obiad - i stanelismy w kolejce.
Potem wzielismy przystawke - jumbo - mix wszystkich przystawek, a potem danie glowne czyli dla mnie kurczak wedzony z sosem barbaque w bulce do tego sa frytki i mala porcyjka fasolki - jak po bretonsku.
Za duzo!
Nastepnym razem - planuje wziasc tam brata - wezme przystawke i deser.
Potem do metra - podjechalismy spowrotem do Schodow by przejsc sie via del Corso w druga strone. Weszlam do Kiko. Pani mi pomalowala oczy fajnym cieniem - ktory kupilam i wzielam jeszcze maskare. Bo mam taka stara, ze pewnie az niezdrowo sie nia malowac.
Potem pociag do domu - i leczenie zakwasow w miesniach.
Ale fajnie bylo - pogoda swietna, wiosenna i ludzi duzo.

A w niedziele mimo zmiany godziny wybralismy sie rano na polska msze a potem dluzsza droga do domu - spacerek na zakwasy.

Wieczorem zrobilam nalesniki z dzemem, a jak go zabraklo polalam miodem i tez byly pyszne.
super pozwiedzaliscie sobie
stylowa ta knajpkaa gdzie wasze fotki???
Stary 2011-03-29, 13:46   #147
sjoanna
Zakorzenienie

A teraz co na zdjeciach - Gitara Bruca Springsteena, mundurek Eltona Johna, drzwi do lokalu z napisem nad nimi - Break on through to the other side The Doors, Koszula - ta biala Keitha Richardsa z Rollingstonsow, okulary Bono z U2.

Moja foteczka juz idzie - meza nie dam bo mi nie pozwala.
Ostrzegam ze zdejme najpozniej jutro bo nieladnie wyszlam - te wory pod oczami.

cucciola79 - my bylismy w sobote a ty gdzie smigalas po torze z wozkiem?

a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2011-04-02 o 13:55
Stary 2011-03-29, 14:34   #148
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Dziewczynki Jak tam mija Wam dzionek? dzis nastalam sie na poczcie, pozniej pospacerowalam no i krzyz znowu daje we znaki, wiec siedze

sjoanna ale sie nazwiedzailiscie a wiesz, ze ja podczas studiow pracowalam w knajpie na P.zza di Spagna bardzo milo wspominam tez czas, poznalam duzo ludzi tak ta firma to Jane'
Stary 2011-03-29, 15:45   #149
sjoanna
Zakorzenienie

W centrum Rzymu bylismy juz niezliczona ilosc razy. Ja tez zwiedzalam Rzym z wycieczka wiec znamy te okolice dobrze.

Kiedys zrobilam mojemu - wtedy narzeczonemu - wycieczke po zabytkach. Szedl i nie grymasil. Dluga trasa. Wiec o tym ze niezbyt to lubi dowiedzialam sie jak juz bylo za pozno - no ale od czasu do czasu poswieca sie dla mnie wiec jest ok.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Za wczesnie pochwalilam dzisiejsza pogode - wlasnie sie szykuje do szkoly a tu szare ciemne chmury i chyba juz cos pokrapuje!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2011-03-29, 17:25   #150
NoLQa
Zakorzenienie

Cytat:
NoLQa a jaki kierunek wybralas?? a to jest uniwerek prywatny, ze takie ceny? chyba za panstwowy to sie placi w zaleznosci od tego jaki ma sie przychod,w tym wypadku Twoi rodzice, przynajmniej tak bylo jak studiowalam w Rzymie...

Ide na Economia ed amministrazione aziendale. Tak, to prywatna uczelnia i to prawda ze w panstwowym sie placi w zaleznosci od dochodu ale nie maja wieczorowych a ja juz chcialabym pracowac "w zawodzie" bo coraz wiecej osob ma ukonczone studia i nie moze znalezc pracy bo brakuje im doswiadczenia - dlatego chyba wybiore sie na wieczorowe choc nie wiem jak ja przezyje te pierwsze trzy lata
Poszukuje dalej torebki jakiejs - cos to Milano schodzi na psy albo ja mam jakies wygorowane wymagania
A co do mezulka to wcale mu sie nie dziwie Moja niunia siostrzenica ma juz 5 latek i wg mnie stanowczo za szybko rosnie!
Cytat:
Napisane przez klaudia77 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam i ja Te¿ dawno nie pisa³am ale podczytujê i nadrabiam zaleg³o¶ci A my z NoLQa bêdziemy mieæ ma³e spotkanie w Milano na caffe b±d¼ co¶ mocniejszego...
Oj tak
Cytat:
Napisane przez silvyetta Poka¿ wiadomo¶æ
to pokazesz nam ten wozek princi?
NoLQa hej,wpadaj do nas czesciej,oczywiscie jestesmy z Toba i trzymamy
Cytat:
Hej!
Jak milo ze NoLQa sie odezwala.
Dzieki

Ja wlasnie wrocilam do domku i jestem zmeczona Normalnie juz padam na twarz!
Byla dzisiaj promocja u mnie na kosmetyki vichy w aptece i zrobilam mamie prezent i kupilam jej krem (kosztowal 40€ ja zaplacilam tylko 20) i bardzo sie ucieszyla dopoki nie zobaczyla ze to na zmarszczki jest
Dzisiaj mam w planach wielkiiii odpoczynek
A wy jakie plany na wieczor?

Studentka!

BLOG - zapraszam
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.