![]() |
#1471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Raczkowanie
|
ja bym hodowala wlosy bo wlosy sa nasza bizuteria zwlaszcza dlugie wlosy sa naszym najwiekszym kobiecym atrybutem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Nindżopesz
|
![]() Też bym tak chciała. Boję się tylko przerzedzenia, kilka kosmyków na krzyż nie będzie ładnie wyglądało. U mnie w pracy takim momentem "opitolenia się do brody" jest przekroczenie 30-35 lat lub ślub (to ostatnie mnie zastanawia, często też zaczynają tyć - czyli co, chłop złapany, można się nie starać?) Chyba zacznę się bać bo we wrześniu stuknie mi trzydziestka ![]() Cytat:
Idę po pokrzywkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo. ![]() Ja narazie odhodowuję do naturalnych. Staram się, żeby były jak najzdrowsze. Mam trochę siwych i będę je jakoś próbować kamuflować naturalnymi sposobami. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Raczkowanie
|
poprostu niektorzy ludzie zyja komuna jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez NelluSiIa Czas edycji: 2011-03-27 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201802141209 Czas edycji: 2011-03-27 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Wtajemniczenie
|
Powiem tak. Nie wiem czy mi pasują krótkie, bo całe życie miałam długie, najkrótsze do brody dawno temu. Nie wyobrażam sobie siebie z krótkimi i myślę,że bym wyglądała żle, więc zapuszczam. Sądzę,że z krótkimi moja sylwetka wygląda gorzej, a włosów wydaje się być jakoś mniej.
Poza tym podobają mi się Wasze włosy, lubię zaglądać do włosowych wątków, czytać , dzielić się doświadczeniami , pielęgnować, wcierać miksturki i starać się żeby moje włosy były zdrowsze. To jest właściwie całe sedno przyjemności. ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Naprawdę coś takiego istnieje, bo dosłownie kilka dni temu czytałam takie opinie na wizażu. Mam też koleżanki, które tak myślą. Nie robią sobie wprawdzie trwałej typu baranek, ale i nie mają długich. Zwykle prostują i mają takie do brody właśnie. Faktem jest ,że ich włosy całymi latami traktowane prostownicą nie mają już szans urosnąć i może dlatego taką przyjęły postawę. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-03-27 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Nindżopesz
|
Ja natomiast często słyszę, że powinnam podciąć do brody - ma to jakiś sens bo twarz mam szczupłą i w długich wyglądam jak topielica - ale akurat lubię taki styl więc puszczam to mimo uszu.
I jeszcze jeden stały tekst "może zetnij włosy, jedna fryzura przez tyle lat jest nudna" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
Ja zapuszczam włosy do slubu, przez całe zycie miałam bardzo rózne długości włosów. Od krótkich chłopiecych fryzurek po dłuzsze sięgające łopatek (to była moja najwieksza długośc, potem już się źle czułam w dłuższych, poza tym wtedy tak o nie nie dbałam jak obecnie). I na podstawie moich doświadczeń fryzurkowych powiem wam ze nie zgadzam się z uogólnieniem że krotsze włosy dodaja powagi a dłuzsze odmładzają, wg. mnie najważniejsze jest żeby mieć umiejetnie dobrana fryzurę, do kształtu twarzy, rysów i nawet do charakteru/osobowosci.
Chcociaz nie powiem odkad zapuszczam włosy dają mi mniej lat niz mam, moze dlatego ze chodze we włosach spietych w kitkę, koczka i na codzień raczej sie nie maluję. Pare osób juz myslało ze jestem świeżo po maturze ( ![]() Jednak po ślubie ide do fryzjera, musze wyrównac włosy i pewnie pozapuczam do pewnej długości. A z innych "hitów" to kumpela z roku która miała włosy do pasa, pieknę, grube, błyszczace i lekko kręcone obcieła je tuż nad kark... Ja zrobiłam taaakie oczy jak ja zobaczyła i zapytałam co się stało ze zdecydowała sie nad radykalne cięcie, a ona mi na to ze długie jej się znudziły i były juz niepraktyczne, bo ropuszczone jej przeszkadzały a ile mogła je spinać i wciąz wygladac tak samo ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Camilla Czas edycji: 2011-03-28 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wnikałam w to. Nawet nie wiedziałam że jest taka możliwość. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Wtajemniczenie
|
Mnie bardzo motywuje również chęć poznania jakie mam włosy jak są niefarbowane. Farbuję już jakieś 23 lata bez przerwy, od 16 r.ż. Nie pamiętam już jakie były. Kolor i konsystencja. Nie wiem nawet czy obecnie jak odhoduję włosy będą się bardziej kręcić czy prostować. Czy to nie jest chore,że byłam całe życie sztuczna? Nie wiem co mi odbiło,że tak malowałam i po co? Teraz kiedy może powinnam malować , bo mam siwe postanowiłam je zapuścić. Wszystko na odwrót. Pocieszam się,że nie tylko ja robiłam taką głupotę.
A co do długości to mam tak pod 40cm. Podhoduję do zapięcia stanika i będę przycinać. Czyli tak gdzieś 8-10 cm. Rosną mi 1 cm miesięcznie. Bardzo ciężko przyspieszają. Piję pokrzywę , drożdże, wcierki wcieram różne, oleje kładę, pudry i nie widzę specjalnie żeby szybciej rosły. Jedynie się zagęszczają. Nie wyobrażam sobie porostu 3 cm. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-03-28 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
woow, są foty w necie?
![]()
#1489 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Czas na pokrzywę ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Hmm, jedną tylko kojarzę jako tako, może coś wyszukam. Jakby co wrzucę w SB ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Rozeznanie
|
ja rok regeneruje i przyrostu nie ma....i zastanawiam sie czy nei sciac jakis 5 cm (obcialam 2 neidawno) fakt sa biale zaknczenia porozdwajane koncowki mialam nadzieje ze rusza,ze sie zregeneruja .Moze sa w lepszym stanie niz kiedys tzn na pewno ale nadal sie krusza i w efekcie zapuszczanie mi nie wychodzi.tak bardzo pragne tych dlugich zdrowych wlosow i tak barzdo boje sie sciac! musialabym na kucyka sie przerzucic ..tylko zeby mnie fryzierka tak sciela zeby sie dalo spiąc dobrze....
ale od razu wyswitlaja mi sie iprezy rodzinne ,18-stka brata ,ajkas dyskoteka koncert ..i jak wygladac wtedy zle.
#1492 |
Wtajemniczenie
|
Ja właściwie tylko z włosami przesadzałam, bo z resztą nie szalałam zbytnio. Dlatego też to one najbardziej ucierpiały. Bardzo podoba mi się obecna moda na naturę. Na zachodzie jest tego coraz więcej, a u nas wciąż lansuje sie jakieś sztuczne udziwnienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
ja zapuszczam na ślub oczywiście mój ale je zetne po ślubie. A tak po za tym zaczynają mi się pojawiać siwe włosy na razie to jest dwa kłaki na krzyż. A tak poza tym włosy krótkie są wygodniejsze , poza tym zawsze miałam krótkie włosy.
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- ślub mam w sierpniu a włosy zapuszczam od września . Już mnie wnerwia grzywka bo jak jest wiatr a nie są spięte to się kleją do błyszczyka oczywiście nieliczne ale mnie to wkurza |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie bardzo rozumiem, to po co się męczyć tyle miesięcy na jeden dzień, a potem ścinać, skoro Cię to tak wkurza ![]() Np. moja siostra od wielu lat ma krótkie i do ślubu też poszła w krótkich ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-03-28 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Raczkowanie
|
ja tez tego nie rozumiem ... po co zapuszczac a po slubie scinac ? jaka to logike w ogole ma ... skoro wolicie krotkie wlosy to po co na ten 1 raz zapuszczacie ?! przeciez to nie ma skladu ani ladu ... skoro wam dobrze w krotkiej fryzurze to nie rozumiem po co na 1 dzien zapuszczac wlosy ? co wam to daje ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Nindżopesz
|
A nie wygodniej byłoby przedłużyć na ten jeden dzień?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Bo welon (moim zdaniem) najładniej prezentuje się przy dłuższych włosach zwłaszcza przy koku, a z krótkich włosów nie da się zrobić ładnej fryzurki do welonu (przynajmniej ja tak uważam). Niby 1 dzień, ale bardzo ważny dzień i chce się wyglądac efektowanie, myślę że to indywidualna sprawa każdej z nas.
A mi się włosy Moniki Olejnik nie podobają, raz że są za cienkie jak na taką długośc, rzadko kiedy ładnie ułożone, często nieco w nieładzie i zbijają się w lekkie strąki. Wielu dziewczynom/kobietom krótkie fryzurki dodają lekkości i też pazura. Mi się podobają i długie i krótkie włosy, ale najważniejsze jest żeby o nie dbać i żeby fryzura była umiejętnie dobrana do kształtu twarzy. Ps. spójrzcie na metamorfozy Victorii Beckham, moim zdaniem najładniej jej było w bobie oraz kiedy obcieła włosy na chłopczycę, przy dłuższych już wygląda nieco ciotkowato i sztucznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Wtajemniczenie
|
I tak sukces ,że przy tak silnym rozjaśnianiu jej w ogóle nie odpadły do tej pory.
Jest sporo przykładów starszych kobiet, które mają długie i nie jest im w nich aż tak tragicznie. Patrzy się generalnie na całość. Masakrycznie wygląda tylko znaczna nadwaga z cienkim jak mały palec z siwym odrostem. ![]() Jak babka jest zadbana to jakoś to się daje przeżyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Kupiłam Amlę Gold, zobaczymy czy coś daje ![]() Edit: i olejek kokosowy Vatiki i teraz nie wiem jak je stosować ![]() Amlę radzą ze 3 razy w tyg i ma przyspieszać porost, kokosa też każą systematycznie, no nie rozdwoję się. Może dawać Amlę na skalp a kokosa na długość? Albo najpierw zużyć jedno a potem drugie? Życiowa decyzja ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2011-03-29 o 02:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.