Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 09:27   #2221
kaileight
Zadomowienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
wiesz co, niektórzy polecają poradniki i są super zachwyceni, pielęgnuja i wychowują dzidziusia "z książką". Ja tam wolę obserwować moje dziecko i robić wszystko pod niego, bo każde dziecko jest inne. Jak zostajesz mamą to jakoś tak sama zaczynasz wiedzieć co jest najlepsze dla Twojego dzidziusia, obserwujesz co mu sluży, a co nie, w czym najlepiej kąpać,czym smarować, co lubi jesc i kiedy, gdzie Ci wygodnie jak śpi itd. Tylko pierwsze dni są ciężkie, ale za to w dobrym szpitalu przy wypisie na pewno Cię pokierują odpowiednio. No i przez jakis czas przychodzi przecież do domu położna środowiskowa

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

jak to będzie dzidziuś to będziesz 100% pewna tego się tak naprawdę nie da pomylić z czymś innym. Przynajmniej mi się tak wydaje

Shafira tylko że mój mąż nie wygaduje w nerwach głupot, przez prawie 8 lat on się nawet nie kłócil ze mną tylko spokojnie wykładał swoje To ja gadałam co mi slina na język przyniosla. Teraz też nie powiedział tego że nie kocha w klótniDlatego traktuję to tak serio. Ale juz jest lepiej i tego się trzymam - i też mam nadzieję że jeszcze tylko trochę cierpliwości i może całkiem mu przejdzie

i w ogole dzięki Wam wszystkim za wsparcie i slowa otuchy
Z jednej strony masz rację, z drugiej.. ja nie mam zupełnie pojęcia o dzieciach. PPójdę do szkoły rodzenia, bedę wypytywać znajome, rodzinę..Ale mam takie poczucie że skoro kompletnie nic nie wiem to może lepiej poczytać
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
weekend mnie nie było a wy tu tyle napisałyscie ech nie mam siły wszystkiego nadrobic
byłam dzis na badaniach prenatalnych dzidzia zdrowa nie wiadomo co ma miedzy nogami bo nic nie było widac
lekarz ocenił ciaze na 12 tydzien + 1 dzien a liczac od otatniej miesiaczki 11 tydzien i 4 dzien dzidzius ma 5,6cm
Gratulacje moje dziecko teżnie chciało pokazać płci- nie mogę się doczekać
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 09:41   #2222
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Z jednej strony masz rację, z drugiej.. ja nie mam zupełnie pojęcia o dzieciach. PPójdę do szkoły rodzenia, bedę wypytywać znajome, rodzinę..Ale mam takie poczucie że skoro kompletnie nic nie wiem to może lepiej poczytać
na początkumało kto ma pojęcie, nie martw się ja byłam zielona jak szczypior na wiosne - przed swoim dzieckiem nie mialam do czynienia z dziecmi w ogole! nawet nie widzialam noworodka na oczy ale to przychodzi samo i to tak szybko i łatwo że nei minie tydzien i aż się zdziwisz ile wiesz na temat swojego dzidziusia
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 09:43   #2223
aa2
Zakorzenienie

co do lektur itd to ja czytam gazety, zamierzam poczytać na necie no i podczytuje watek gdzie już są mamusie i wiele rzeczy tam dziewczyny piszą
nie licze na pomoc rodziny , zresztą nawet chyba bym nie chciała zeby zaraz po szpitalu któraś mamuska mi po domu biegała he he mam nadzieje że sama to wszystko ogarnę i dam rade w końcu tyle ludzi daje to i my damy co nie
a poczytać zawsze warto bo może dowiemy sie jakis nowych rzeczy nie mówię żeby robić wszystko krok po kroku jak w książce ale czytać i wiedzieć podstawy to juz co innego a potem i tak wyjdzie wszystko w praniu zreszta bedziemy tutaj miały swoje forum i zawsze bedziemy sie mogły wesprzec radą
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 09:50   #2224
bianeczkaa
Zakorzenienie

Kurcze przyniosłam sobie do pracy pyszną zupę i nie ma dużej łyżki a jedzenie małą jest frustrujące, wypije ją chyba z miski

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 09:52   #2225
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Kurcze przyniosłam sobie do pracy pyszną zupę i nie ma dużej łyżki a jedzenie małą jest frustrujące, wypije ją chyba z miski
smacznego

a ja właśnie myślę co by tu wrzucić do brzuszka bo już czuje ze głodna jestem
Stary 2011-03-28, 09:54   #2226
minio1984
Zadomowienie

Dzień doberek

Współczuję dziewczyny Wam tych mdłości i wymiotów mam nadzieję,że szybko przejdą
Widzę, że nie tylko ja mam dziś wizytę, trzymam kciuki za pozostałe mamuśki, u mnie zaczął się 16 tydz to może uda się ustalić płeć Chyba za bardzo przeżywam tą wizytę bo obudziłam się o 4 rano i już nie mogłam usnąć i coś m nie brzuszek pobolewa i latam do kibelka na dłuższe posiedzenia, chyba wczoraj coś zjadłam bo mam tak od wieczora
Co do książek to na razie się nie rozglądałam, kupuję tylko miesięczniki "Mamo to ja" i "M jak mama".

Dziewczyny mam pytanko: jakich kremów używacie do twarzy? bo ja zawsze smarowałam się nawilżającymi do cery normalnej i mieszanej ale teraz strasznie sucha mi się zrobiła i nie wiem jakie są dobre do takiej cery. Może coś polecicie?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 09:55   #2227
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Witam was.
Dzwoniłam dzisiaj do mojego lekarza żeby się dowiedzieć ile kosztuje usg nagrywane i doznałam szoku. U mojego lekarza 4d - 250 zł! Co normalne kosztuje 100 Ale już tego zwykłego nie można nagrać Zadzwoniłam tez do luxmedu i za zwykłe z nagraniem 130 zł a takie 4 D 200. Normalnie ceny sa powalające ale i tak z niej zeszli bo było podobno za 500!
Zniosę jajko do tej 14! Ale jakoś się nie denerwuje, przynajmniej na razie. Mam nadzieję że będzie mógł zrobić wszystkie pomiary w 11 tygodniu Jak to jest z tymi prenatalnymi? Robi się je od 10 czy 11?
w 11 tygodniu ja miałam dzidziaj robione u mnie 11 tydzien i 4 dzien z miesiaczki wychodzi i wszystkie pomiary dało sie bez problemu wykonac lekarz stwierdził wiek mojego dzidziusia na 12 tydzien i 1 dzien wiec nie martw sie napewno bedzie dało sie zrobic wszystkie pomiary no i wszystkie beda w normie

ja miałam skierowanie na badania prenatalne myslałam ze tylko na te dzisiejsze a pani w przychodni powiedziała ze skierowanie obejmuje tez te badanie miedzy 18 - 23 tygodniem wiec sie wybiore

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 09:58   #2228
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Współczuję dziewczyny Wam tych mdłości i wymiotów mam nadzieję,że szybko przejdą
Widzę, że nie tylko ja mam dziś wizytę, trzymam kciuki za pozostałe mamuśki, u mnie zaczął się 16 tydz to może uda się ustalić płeć Chyba za bardzo przeżywam tą wizytę bo obudziłam się o 4 rano i już nie mogłam usnąć i coś m nie brzuszek pobolewa i latam do kibelka na dłuższe posiedzenia, chyba wczoraj coś zjadłam bo mam tak od wieczora
Co do książek to na razie się nie rozglądałam, kupuję tylko miesięczniki "Mamo to ja" i "M jak mama".

Dziewczyny mam pytanko: jakich kremów używacie do twarzy? bo ja zawsze smarowałam się nawilżającymi do cery normalnej i mieszanej ale teraz strasznie sucha mi się zrobiła i nie wiem jakie są dobre do takiej cery. Może coś polecicie?
Ja mam dermikę nawilżającą

Ja też jak się obudziłam to było jeszcze ciemno I już nie snęłam

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
w 11 tygodniu ja miałam dzidziaj robione u mnie 11 tydzien i 4 dzien z miesiaczki wychodzi i wszystkie pomiary dało sie bez problemu wykonac lekarz stwierdził wiek mojego dzidziusia na 12 tydzien i 1 dzien wiec nie martw sie napewno bedzie dało sie zrobic wszystkie pomiary no i wszystkie beda w normie

ja miałam skierowanie na badania prenatalne myslałam ze tylko na te dzisiejsze a pani w przychodni powiedziała ze skierowanie obejmuje tez te badanie miedzy 18 - 23 tygodniem wiec sie wybiore
u mnie według @ poinien być 13 tydzień ale podobno jest obsuwa 2 tygodnie, teraz pewnie wyjdzie dokładnie

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:01   #2229
aa2
Zakorzenienie

Bianeczko prenatalne sie robi miedzi 11-14 tygodniem wiec sie miescisz oczywiście jeszcze zalezy ile dzidzius ma bo zeby go dokładnie zmierzyć i wynik był prawidłowy dzidzia musi mieć conajmniej 4,5 cm
co do wieku ciązy to mi na prenatalnych wyszło 11 tydzien i chyba 2 albo 4 dzień a od @ 12 tydzieiń ta róznica sie powoli zaciera na 1 usg różnica wynosiła 2 tygodnie a teraz juz coraz mniej
Stary 2011-03-28, 10:02   #2230
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
co do lektur itd to ja czytam gazety, zamierzam poczytać na necie no i podczytuje watek gdzie już są mamusie i wiele rzeczy tam dziewczyny piszą
nie licze na pomoc rodziny , zresztą nawet chyba bym nie chciała zeby zaraz po szpitalu któraś mamuska mi po domu biegała he he mam nadzieje że sama to wszystko ogarnę i dam rade w końcu tyle ludzi daje to i my damy co nie
a poczytać zawsze warto bo może dowiemy sie jakis nowych rzeczy nie mówię żeby robić wszystko krok po kroku jak w książce ale czytać i wiedzieć podstawy to juz co innego a potem i tak wyjdzie wszystko w praniu zreszta bedziemy tutaj miały swoje forum i zawsze bedziemy sie mogły wesprzec radą
Też podczytuje rodzące już, wiele rzeczy się dowiedziałam właśnie stamtąd, choć nie powiem nie które opisy napawają grozą ale damy radę, każda przechodzi to inaczej, cudowne opisy są jak one cieszą się z macierzyństwa, napawa mnie to mega energią
Cytat:
Dzień doberek

Współczuję Dziewczyny mam pytanko: jakich kremów używacie do twarzy? bo ja zawsze smarowałam się nawilżającymi do cery normalnej i mieszanej ale teraz strasznie sucha mi się zrobiła i nie wiem jakie są dobre do takiej cery. Może coś polecicie?
Ja też mam ten problem, ale dodatkowo dalej wyskakują mi nowe krostki plecy troszkę przyschły po nacieraniu mojego męża, dziś jeszcze pilningiem się potraktuję, martwi mnie ta buzia jednak

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:04   #2231
MAGiALENA
Zakorzenienie

czasami czuję takie króciutkie kłucie a pępku (tak jakby od środka), myślicie, że to normalne?

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 10:09   #2232
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
czasami czuję takie króciutkie kłucie a pępku (tak jakby od środka), myślicie, że to normalne?
Kłucia mam od dawna

Mnie martwi to że nie mogę od kilku dni pozycji do spania znaleźć, zasypiam, budzę się za jakiś czas przekręcam i tak co noc jestem przemęczona, drzemke krótką sobie strzelam za dnia bo nie wyrabiam

25.08.2011

Stary 2011-03-28, 10:12   #2233
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
witam wszystkich
ciesze sie bo to mój ostatni tydzien w pracy. od nastepnego ide na L4. No a w czwartek wizyta mam nadzieje ze sie dowiem konkretnie coz to za płec
Ale masz dobrze- u mnie z kolei to ostatni tydz. L4
3mam kciuki za wizytę!
Cytat:
Archinta czy dobrze pamiętam, że dziś już nie będziesz dziewczyną bez zęba na przedzie?
dobrze pamiętasz Nie mogę się doczekać 17
Cytat:
i ostatnia rewela moje Kochane - mój mąż nie powiedzial wprawdzie "kocham", ale za to mam mały skukces, bo powiedział, że to nie jest tak, że mnie nie kocha, chyba mu głupio za takie slowa Kamień z serca skoro to nie jest prawda. Ja wiem że on miał jakieś załamanie nerwowe, bo wszystko od sylwestra nam się waliło i mnie się też za to dostalo (nie bez mojej winy), ale chyba naprawdę z tego wyłazimy:jupi : Jeju jak czekam na to "kocham" (o ile sie kiedyś doczekam) Znów nie na temat ale gdzieś się muszę wygadać
A nie móffffffffffiłam!!!!!!!!! !!! Ja to się na ludziach znam
Facetom to na pewno gorzej przychodzi przyznanie się do swoich uczuć, odkrycie się, ale postęp niesamowity Mam nadzieję,że świat znów stał się różowy
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ale mi wczoraj coś siadło u znajomych na jelita, o jezu.
Jak wróciłam do domu to puszczałam takie bączki, jednego za drugim aż mi wstyd
Dziś już lepiej, ale tak się zastanawiam od czego
J mam tak od ciąży Serio- w życiu tyle nie pierdziałam Małżowi mówię, że to nie ja, że to jego dziecko takie niekulturalne

Cytat:
byłam dzis na badaniach prenatalnych dzidzia zdrowa nie wiadomo co ma miedzy nogami bo nic nie było widac
lekarz ocenił ciaze na 12 tydzien + 1 dzien a liczac od otatniej miesiaczki 11 tydzien i 4 dzien dzidzius ma 5,6cm
super!!!!
Cytat:
na początkumało kto ma pojęcie, nie martw się ja byłam zielona jak szczypior na wiosne - przed swoim dzieckiem nie mialam do czynienia z dziecmi w ogole! nawet nie widzialam noworodka na oczy ale to przychodzi samo i to tak szybko i łatwo że nei minie tydzien i aż się zdziwisz ile wiesz na temat swojego dzidziusia
3mam za słowo !
Cytat:
Ja mam od zawsze bardzo suchą cerę i "zwykłe" marketowe kremy mi nie pomagają. Ja używam teraz TEGO KREMU i nie myję twarzy wodą tylko TAKIM PŁYNEM
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:12   #2234
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
plecy troszkę przyschły po nacieraniu mojego męża [...]
Małgosia wyszło tak jakbys nacierała męża i od tego Ci krostki przechodzą dobra metoda a tak poza tym ja miałam zawsze mega sucha skórę - więc teraz to już tak sucha że się ze mnie dosłownie sypie ale nie polecam nic bo jeszcze nie natrafiłam nanic 1000% skutecznego
Stary 2011-03-28, 10:16   #2235
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Kłucia mam od dawna
uff...
Cytat:
Mnie martwi to że nie mogę od kilku dni pozycji do spania znaleźć, zasypiam, budzę się za jakiś czas przekręcam i tak co noc jestem przemęczona, drzemke krótką sobie strzelam za dnia bo nie wyrabiam
nie mam na to żadnego sposobu, więc nie mogę Ci pomóc - samo przeszło, bo też tak miałam. teraz jakoś łatwiej mi zasnąć, jak się obudzę w środku nocy. ale z kolei mam dziwaczne albo głupkowate sny. dziś na przykład śniło mi się okropnie bolesne badanie ginekologiczne.

Stary 2011-03-28, 10:17   #2236
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A nie móffffffffffiłam!!!!!!!!! !!! Ja to się na ludziach znam
Facetom to na pewno gorzej przychodzi przyznanie się do swoich uczuć, odkrycie się, ale postęp niesamowity Mam nadzieję,że świat znów stał się różowy
no... różowszy

Cytat:
J mam tak od ciąży Serio- w życiu tyle nie pierdziałam Małżowi mówię, że to nie ja, że to jego dziecko takie niekulturalne
dobre, zapamiętam jakby mi się zdarzyło. Poki co nie mam tego problemu, ale pewnie niedługo się zacznie...

Cytat:
Ja mam od zawsze bardzo suchą cerę i "zwykłe" marketowe kremy mi nie pomagają. Ja używam teraz TEGO KREMU i nie myję twarzy wodą tylko TAKIM PŁYNEM
archinta działa? drogie? bo ja już nie wiem co mam stosować!
Stary 2011-03-28, 10:20   #2237
kapka
Zadomowienie

Podczytuje Was ale jakos sie nie udzielam..ostatnio u mnie wszystko było do d..

Pisałyście o wyglądzie w ciąży.
W 1 ciąży wyglądałam koszmarnie( w późniejszych miesiącach-7-9),na twarzy była masakra,pojawiły sie brązowe wielgaśne plamy i ..urodziłam córeczke, więc może coś w tym jest, że córka zabiera połowe urody matki

Magialena-mnie akurat koło pępka nie kuje, ale czasami pachwiny, dół brzucha, czy z boku (jak np. szybko wstane), wydaje mi się to normalne, chyba że ból byłby silny utrzymywał się dłużej lub doszłyby jakies plamienia więc wtedy bym się martwiła.
A Ciebie kuje cały czas czy tylko czasami??

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:20   #2238
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
a ja... bekam. normalnie jak facet po piwie.

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Magialena-mnie akurat koło pępka nie kuje, ale czasami pachwiny, dół brzucha, czy z boku (jak np. szybko wstane), wydaje mi się to normalne, chyba że ból byłby silny utrzymywał się dłużej lub doszłyby jakies plamienia więc wtedy bym się martwiła.
A Ciebie kuje cały czas czy tylko czasami??
czasami. właśnie mi uświadomiłaś, że zazwyczaj jak zmieniam pozycję.

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2011-03-28 o 10:24
Stary 2011-03-28, 10:27   #2239
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
archinta działa? drogie? bo ja już nie wiem co mam stosować!
Wiesz- ja mam skórę sucha, wrażliwą, atopową /ale tylko twarz, reszta ciała bez zarzutu/ i dla mnie rewelka.
Krem kosztuje ok. 35 zł- ja kupuję z aptek internetowych bo normalnie to i 45 zł potrafią sobie krzyknąć! Ale jest go 100ml!
Niektórych te mega nawilżające składniki zapychają -mnie na szczęście nie. Przyjaciółka, która mam tendencje do pryszczy tez stosuje - tylko cieńszą warstwę i mówi,że nie zapycha jej bo jak nałożyła normalnie to miała potem wysyp pryszczy.

Kiedyś jak miałam mega saharę na twarzy i traciłam mnóstwo pieniędzy na kremiki w małych opakowaniach to kupiłam TEN BALSAM i stosowałam na twarz- zdziałał cuda, ale gdzieś po 2 latach mnie uczulił Kupowałam duże opakowania 400 ml za ok 50 zł. Jak na ilości których potrzebowałam to jedyne na co było mnie stać

A w marketach (na stoisku dziecięcym) można tez fajny nawilżacz kupić- BLANEUM Tylko dla mnie jest już za słaby Ewentualnie latem mogę używać Kosztuje ok 30 zł za słoiczek bodajże 150 g

I koniecznie trzeba zrezygnować z wody na twarz tylko używać płynów micelarnych np. tego co ja podałam wyżej i pić dużo wody

się rozpisałam

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-03-28 o 10:30
Stary 2011-03-28, 10:31   #2240
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia wyszło tak jakbys nacierała męża i od tego Ci krostki przechodzą dobra metoda a tak poza tym ja miałam zawsze mega sucha skórę - więc teraz to już tak sucha że się ze mnie dosłownie sypie ale nie polecam nic bo jeszcze nie natrafiłam nanic 1000% skutecznego
haha , nie no mąż mnie naciera żeby nie było
Tak suchej skóry jeszcze nigdy nie miałam, zawsze nawet podczas upałów nie potrzebowałam balsamów nawilżających bo miałam ekstra skórę, a teraz widzę wszędzie skórki złuszczjące się ble

Cytat:
a ja... bekam. normalnie jak facet po piwie.
Ja też ja się śmieje że dzidzi się chciało

25.08.2011

Stary 2011-03-28, 10:34   #2241
19natka88
Zakorzenienie

Uff, nadrobiłam

Cytat:

i ostatnia rewela moje Kochane - mój mąż nie powiedzial wprawdzie "kocham", ale za to mam mały skukces, bo powiedział, że to nie jest tak, że mnie nie kocha, chyba mu głupio za takie slowa Kamień z serca skoro to nie jest prawda. Ja wiem że on miał jakieś załamanie nerwowe, bo wszystko od sylwestra nam się waliło i mnie się też za to dostalo (nie bez mojej winy), ale chyba naprawdę z tego wyłazimy:jupi : Jeju jak czekam na to "kocham" (o ile sie kiedyś doczekam) Znów nie na temat ale gdzieś się muszę wygadać
Widzę, że idzie ku lepszemu Oby tak dalejA nas masz właśnie od tego żeby się wygadać

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Dlaczego 17 tydzień to 5 miesiąc? Ja wczoraj zaczęłam, a wydawało mi się, że 5 miesiąc jest od 20 tygodnia.
20 tydzień to już będzie połowa ciąży

Cytat:
weekend mnie nie było a wy tu tyle napisałyscie ech nie mam siły wszystkiego nadrobic

Ja spędziłam prawie cały weekend poza domem, sobota w szkole a wczoraj u teściów. Martwi mnie, że jak długo siedzę to okropnie mnie kręgosłup boli
Wg tego co pisałyście to wychodzi na to, że zaczęłam 5 miesiąc Jak ten czas leci

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:37   #2242
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
to jest wg ksiazki w " oczekiwaniu na dziecko"
Tego mój matematyczny umysł nie akceptuje hehe.
Cytat:

Minio - fajne te miesięczniki? Też bym chciała jakieś kupić. W sumie wydaje mi się, że sporo wiem, mam siostrę co niedawno urodziła 2 dziecko, to chyba też będzie mnie wspierać radą.

Ja używam serii emolium, ale to już chyba na mega suchą skórę, moja się łuszczy z tego suszenia, zwykłe kremy nawilżające są dla mnie za słabe. Na noc czasem smaruję oliwką, tylko trzeba uważać, by w składzie nie miała zapychaczy, tylko same naturalne składniki, jak np. hippa.
Cytat:
Ja mam dermikę nawilżającą
Ja kiedyś też tylko dermikę stosowałam, ale teraz jest dla mnie za słaba!
Cytat:
Mam różne kłucia, jak nagle wstanę, źle się przewrócę, to chyba normalne, przynajmniej tak mój lekarz ocenia. Bałam się, bo kłuło mnie z lewej strony, która była 2 razy operowana, ale to podobno od rozciągania macicy.
Cytat:
Wiesz- ja mam skórę sucha, wrażliwą, atopową /ale tylko twarz, reszta ciała bez zarzutu/ i dla mnie rewelka.
Krem kosztuje ok. 35 zł- ja kupuję z aptek internetowych bo normalnie to i 45 zł potrafią sobie krzyknąć! Ale jest go 100ml!
Niektórych te mega nawilżające składniki zapychają -mnie na szczęście nie. Przyjaciółka, która mam tendencje do pryszczy tez stosuje - tylko cieńszą warstwę i mówi,że nie zapycha jej bo jak nałożyła normalnie to miała potem wysyp pryszczy.
Wiesz, że mi bioderma nie podchodzi wcale, jeszcze ten płyn micelarny to jako tako, ale kremem nie byłam zachwycona. Emolium lepiej mi natłuszcza i nawilża skórę, może to kwestia skóry. Piję teraz mega dużo wody, więc nawilżenie od wewnątrz jest. Zrobiły mi się jednak w sumie od początku ciąży takie suche czerwone placki od nosa do ust i na brodzie, chyba jednak przejdę się z tym do dermatologa, bo jakoś mi nie mija. Łagodnieje po oliwce, ale nie znika.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:37   #2243
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Kłucia mam od dawna

Mam podobnie budze sie, krece i jeszcze mam takie dziwne uczucie w nogach jakby sie juz nalezały musze je troche wtedy rozruszać i mogę spac dalej
Stary 2011-03-28, 10:38   #2244
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
20 tydzień to już będzie połowa ciąży
To już za 3 tygodnie, szok. Lekarz powiedział, że w 20 tygodniu robi usg połówkowe - właśnie na połowę ciąży, szok! jakoś nie mogłam w to uwierzyć, że to już zaraz, już niedługo.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:48   #2245
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, że mi bioderma nie podchodzi wcale, jeszcze ten płyn micelarny to jako tako, ale kremem nie byłam zachwycona. Emolium lepiej mi natłuszcza i nawilża skórę, może to kwestia skóry. Piję teraz mega dużo wody, więc nawilżenie od wewnątrz jest. Zrobiły mi się jednak w sumie od początku ciąży takie suche czerwone placki od nosa do ust i na brodzie, chyba jednak przejdę się z tym do dermatologa, bo jakoś mi nie mija. Łagodnieje po oliwce, ale nie znika.
Mi z Biodermy niektóre rzeczy też nie pasuj, ale akurat płyn i kremik z cynkiem są git
A Emolium mam do kąpieli o TAKIE Super jest! Tylko czasem zapach mnie osłabia...
Cytat:
Wg tego co pisałyście to wychodzi na to, że zaczęłam 5 miesiąc Jak ten czas leci
No leci niesamowicie. Zanim się obejrzymy to będziemy się rozpakowywać jedna po drugiej - to będzie szał

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

A jeszcze co do kosmetyków- ja zanim coś kupiłam to brałam próbki z apteki, ale bo od znajomych- za dużo rzeczy mnie uczuliło i za dużo kasy poszło na jednorazowe użycie
Stary 2011-03-28, 10:49   #2246
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
To już za 3 tygodnie, szok. Lekarz powiedział, że w 20 tygodniu robi usg połówkowe - właśnie na połowę ciąży, szok! jakoś nie mogłam w to uwierzyć, że to już zaraz, już niedługo.
Cytat:
No leci niesamowicie. Zanim się obejrzymy to będziemy się rozpakowywać jedna po drugiej - to będzie szał
Ja nie chcę żeby to tak mijało Podoba mi się być w ciąży

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:52   #2247
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

mi tez sie podoba bycie w ciazy czekam az bede czuła ruchy
no ale tak z drugiej strony miec juz maleństwo przy sobie to tez mega zajefajna sprawa
Stary 2011-03-28, 10:53   #2248
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Mi niestety nie podoba się ...
Może później będzie lepiej, ale teraz mam za dużo "atrakcji"
Stary 2011-03-28, 10:53   #2249
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
nie musisz kończyć na tej.

Stary 2011-03-28, 10:54   #2250
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
nie musisz kończyć na tej.
tez prawda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości