|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
![]() ale wezme sobie no spe i moze mi przejdzie. wizyte mam za tydzien w poniedziałek mam nadzieje ze nic złego do tego czasu sie nie wydarzy... mały sie strasznie rozpycha... to pewnie tez przyczynia si do bólu.
|
|
#3002 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj w końcu byłam na teście obciążenia glukozy 75g . Straszne to było do wypicia ale dałam radę. Kazano mi przyjść po dwóch godzinach. Przed wyjściem z domu po 1,5 godz wszystko co wypiłam zwymiotowałam
poszłam na to drugie pobranie i ta pani z laboratorium powiedziała żebym powiedziała lekarzowi że na czczo wszystko zwróciłam i nie pobrała mi drugi raz tej krwi. Miała któraś z was tak ?? jak myślicie co to może oznaczać ?
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem, ze sie martwimy o wszystko ale dzisiaj tez cie tak boli ?? poloz sie i polez sobie i im wiecej bedziesz o tym myslec tym wiecej sobie przysporzysz dolegliwosci bedzie dobrze macica sobie trenuje przed porodem, w koncu musi zaczac, usmiech prosze! zabuss bardzo dziwne, ze cie do domu wypuscili powinnas siedziec po glukozie te w2 h ja mialam 50g i godzine musialam siedziec, nie wychodzic na dwor bo moglabym wlasnie zaslabnac co za tepe baby |
|
|
|
|
#3004 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i musialam przyjsc 2 raz innego dnia, a wtedy wszystko bylo swietnie nie wiem czy dobrze zrozumialam, ale po wypiciu glukozy poszlas do domu? Mi kazali siedziec i nie ruszac sie nigdzie najpierw pobrali krew na czczo, potem po godzinie i po 2.
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-03-28 o 11:43 |
|
|
|
|
#3006 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry brzuchatki
Nie uwierzycie (sama w to nie wierzę)!! jestem w domku ![]() Troszkę Was podczytam, bo nie jestem w temacie
|
|
#3007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już w domku.
Ogólnie ok, wyniki w normie, tak samo mam sie ta hemoglobina nie przejmowac. Macica wysoko, szyjka zamknieta, zwolnienie dostalam do terminu porodu czyli do 26kwietnia, natomiast kolejna wizyta 13ego. Jedyne co mnie wkur*** ze złapała mnie za brzuch doslownie jak szczypcami. Ja wystraszona jak nie wiem, a ona do mnie ze to sadelko a do dzieciaczka jeszcze pol metra zostalo i sie smieje Przytyłam 2kg, waże 68kg czyli na plus 16. Ona mowi ze za duzo, mam przejsc na diete, bez chleba, bez ziemniakow, tylko warzywa, chude gotowane mieso i polecila szpinak ![]() sama nie wiem co o tym mysleć. Mam te obrzeki i przez nie tyle tyje i ten incydent z brzuszkiem, bardzo mnie tym zdenerwowała. W ogole jestem z niej srednio zadowolona, ale coz jeszcze max 2wizyty i porod....aguś87 wspolczuje nieprzespanej nocy ja w druga stone, jestem spiaca jak nigdy, wczoraj w dzien dwa razy mi sie przysnelo, a dzisiaj rano ledwo wstałam. za wizyteMango08 powiedziala ze hemoglobina ok, za wizytke ja tez mam obrzeki, na wieczor sie nasilaja, zauwazylam ze lepiej wygladam jak czesto leze z nogami do gory, no i bardziej puchna jak cos robie okropnie to wyglada, stad ta dieta zalecana przez moja gin.Pozostałym dziewczynom rowniez dziekuje za kciuki, kochane jestescie Cytat:
o to pospałaś-nalezy ci sie ja wczoraj tez bylam na wizazu, ale czytalam tylko, nawet sie nie logujac, czasem mam takie dni ze komputer moglby nie istniec... w ogole wczoraj caly dzien spedzilam w lozku z Tż przed Tv
|
|
|
#3008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczonka ale super wieści!!
bardzo sie cieszeaguś dzisiaj mnie nie boli, ale rano pobolewało troche. macica mi juz stwardniała kilka razy dzisiaj. wziełąm magnez i zjem za chwile dwie no spy. leze cały czas ![]() ale po południu jedzimy do mamy tż mam nadzieje ze tam nie bede miala jakis sensacji bo zostajemy tam na noc. tż wystraszony.
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane.
Zgadnijcie gdzie jestem .... no..... nie jest to trudne.... TAK... w pracy .ale tylko przyjechałam przywieść L4, "pożegnać" się z ludźmi i spadam na dłuuuuuuuugi "odpoczynek". Widziałam się zes woim gin dzisiaj - mówiłam mu a propos tych rąk - stwierdzil, że to nie zespół cieśni nadgarstka, tylko przez mój super kręgosłup i zmianę "ciężkości" ciała - tak się niestety będzie działo. Po porodzie ma przejść... oby ale chyba i tak kupie sobie opaskę na nadgarstki - podobno pomaga przy tym zespole, może i mnie pomoże bo to jest masakra - mówie Wam.daisy - ciesze sie jak dziecko .lece do domku Kochane moje. |
|
|
|
#3011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak sobie pomyśle że drugi raz będę musiała to pić..
|
|
|
|
|
#3012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mozesz sobie wziac cytryne i dodac sok do glukozy (mnie sie pytali czy ją mam, ale nie mialam i spokojnie wypilam - lubie slodkie ), po 2 pij duzo wody po glukozie (o wiele mniej zbiera na mdlosci jesli w ogole) no i nigdzie sie nie ruszaj
|
|
#3013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc kciuki trzymam i ja ![]() Cytat:
Cytat:
Dzień dobry Chyba i ja zaczęłam odczuwać uroki ostatniego trymestru. W nocy wstałam na siku i coś mi mokro na bluzce (myślę pewnie siara) a tu krew z nosa mi kapie Za tydzień wizyta, już odliczam dni. Agnieszka_Pe nie mogłam zasnąć. Przypomniało mi się przed snem, że nie napisałam ani słowa o Twoim brzuszku Śliczny jest i jaki duuży |
|||
|
|
|
#3014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przemęczaj się kochana.Masz leżeć plackiem
|
|
#3017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co projektuujesz?ja mieszkanka aktualnie ![]() w archicadzie i photoshopie dzisiaj ![]() dziekuje za sily witalne ![]() dziewczonka jak super ze jestes w dommku!!!!!!!!!!! mangoo to chodzilas z moim bratem do IV LO ![]() nie chceeeeeeeee mi sieeeeeeeeeeeeeeeeeee:mur : |
|
|
|
|
#3019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lez i wypoczywaj, nie laz za duzo fajnie, ze jestes Cytat:
nie przejmuj sie moj tez jest taki pierd.olniety moja sprawa czy przytyje 20 czy 40 kg :| moja mama ze mna przytyla 26 kg a siostra z pierwsza corka 24 no i naprawde nie jem duzo a tyje.. Cytat:
odpoczywaj! ![]() bedzie dobrze i naprawde sie nie zamartwiajcie na zapas Cytat:
|
||||
|
|
|
#3020 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
eve1603 zazdroszcze temperaturki
![]() Cytat:
a ty w pracy Cytat:
![]() dziewczyny mi tez jedna czesc ciala bardziej puchnie, a dokladnie prawa dlon i stopa. Cytat:
Co do obrzekow to tragedia, pamietaj zeby nie nosic obcislych skarpetek i butow, zdejmij tez pierscionki, bierz kapiel w letniej wodzie.... ale to wszystko na jednego dziala na drugiego nie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() jestem pewna ze do 70kg dociągne, no coż. I jak jeszcze raz ściśnie moje sadełko na brzuchu to ją ![]() ![]() :pala :![]() ![]() o wlasnie mialam wam napisac, od kilku dni czuje kłucie w kroczu i w srodku na dole, szczegolnie gdy wstaje z lozka przyjemne to nie jest, no ale idzie wytrzymać.Dzisiaj widziałam w przychodni dziewczynę w 5miesiacu, nie powiedziałabym, ze jest w ciąży gdyby nie to ze wyciągnęła kartę a ja to zauważyłam. Chuda jak patyk, potem zaczęłyśmy rozmawiać- i ona ma dopiero 52kg ![]() pewnie nadrobi w 3trymestrze
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
andziot To ja wpadam koniecznie i będę spacerować z Zosią
![]() Weszłam dziś na wagę i nie powiem, nie chodzi o to, ile mam na +, bo nie jakoś bardzo dużo (7-8kg), ale o to, że w ciągu 5 tygodni przytyłam jakieś 5-6 kg ![]() Ja też przechodzę na sałatki, nie ma to tamto. Dosyć z wciąganiem tony czekolady codziennie. Zaraz po wypłacie jadę na targ i będę jeść warzywa i owoce. zabuus Mi przy 75g też kazali siedzieć, nie chodzić i czekać na drugie i trzecie pobranie A jak się zwymiotowało, to powinnaś chyba powtórzyć innego dnia... Dziwne te babki w przychodni... Mi dali wodę do picia i swojej pić nie mogłam (dostałam mały kubek), ale cytrynę pozwolili, więc jak było gorzej, to plasterek w buzię i już odechciewało mi się wymiotować ![]() Dziewczonka ![]() 24kasia86 Średnio dziś spałam. Wieczorem męczyło mnie po prostu wszystko... Brzuch jak skała, latałam do łazienki co chwila - jak nie jedno, to drugie , zgaga na maxa, Edzik rozepchany i się nie ruszał.Ale na szczęście potem trochę przeszło i dałam radę zasnąć. Potem pobudka co godzinę, znów zasypianie i w ten sposób podniosłam się 11:30 z łóżka. A teraz tż zawalił mnie robotą, ehh... A jutro idzie do szpitala i nie wiemy nawet na ile, a jakoś się pewniej czuję, jak wiem, że w razie czego jest obok
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz, jestesmy skazane na tycie ;/ Cytat:
przez caly grudzien i 10 dni stycznia waga pokazala 6 kg na plus wtedy co pisalam, ze gin wpadl w szal jełop jeden
|
||
|
|
|
#3023 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi tez sie odklada, a najbardziej jak siedze!! nie jak chodze, nie jak leze, tylko wlasnie jak sieddzie, wowczas puchnie od rana. wlasnie az strach pomyslec co bedzie jak sie cieplej zrobi ![]() ![]() dobrze ze masz niskie cisnienie, ja to przezylam w pierwszej ciazy, bylam popuchnieta cala!!! nogi, brzuch, plecy, twarz, bleeeeee Cytat:
super ze ok, boze jak ja sie o ciebie balam ze nam sie rozpakujesz, kurcze no dorkabl wracaj do nas jeszcze w dwupaku!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak mogla ci tak powiedziec? ja tez mam gdzies 15 na plusie a leci 34t, wiec niech sie walcuja ![]() Cytat:
![]() kochana jestesogromny prawda? wiesz ze jak zarzucilam fotki brzucha od razu jak zaczelam pisac na forum to teraz mi sie wydaje ze wtredy plaski mialam . alez dzisiaj mam humor skopany ![]() ide na spacer, trzymajcie sie |
|||||
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
O matko, witam i ja po drugiej ciezkiej nocy, dzis dopiero zasnelam kolo 6 rano
a z soboty na niedziele jeszcze gorzej bylo![]() Widze nie tylko ja mam dziwne bole, te moje silne skurcze, to juz sie tylko jeden na dobe taki mocny pojawia, i 2-3 slabsze. Obniza mi sie brzuch, juz na dwa palce opadl, i maz zauwazyl to bo mnie przeciez kilka dni nie widzial wiec cos ruszylo sie
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym bądź razie Kasiu za wyniki!
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
Dzis widze wizyty ida w miare dobrze, Kasia a co Cie tak babsko podusilo? Dziwne poczucie humoru miala ta babka z rana.
Dziewczonka wreszcie powrocila ![]() Matal ja w sobote stanelam na wage i pokazalo 70!!! czyli 16+ i 5 kg w 3 tygodnie, ta waga mnie dobija, do tej pory czulam sie jak slon Agus, to jak Pani doktor wszystko nam tu wie wiec Grazin badz spokojna
|
#3027 |
|
Wtajemniczenie
|
bym zapomniała
![]() to nasza komoda na ciuszki dla maluszki tam gdzie są czarne paski to tasma - zastepuje nam chwilowo uchwyty, ktorych nie ma jeszcze I co myślicie???
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3029 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, chociaż na szpital nie mogę narzekac - jest naprawdę przyjazny kobiecie Już mam plany na środę, czwartek - pranie ciuszków Alusi cały czas o tym myślałam w szpitalu, jak była taka ładna pogoda Ale bez szaleństw - obiecuje Aga też się bałam, że się rozpakuje, ale na szczęście sie udało i oby tak było jak najdłużej , profesor mnie dzisiaj tak zaskoczył, że nie wiedziałam co się dzieje i czy pacjentek nie pomylił
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
violisia; cchyba wiekszość z nas ma te dolegliwosci
Współczuje Ci kochana ![]() Dzieciaczki takiego stracha czasem umieją nam napędzić, podobne akcje miała Anulka i ostatnio Lolusia agnieszka_pe to do 10tego juz nie daleko Nacieszycie sie potem soba za wszystkie czasy Dziewczonka; Leż, odpoczywaj i bądź tu z nami ![]() Moniqac, do domu siooooooooooooooo !! Marsz !! anulinko, wcale sie nie dziwie ze płakałas, bo ja prawie za kazdym razem gdy jade do domu to płakac mi sie chce albo po prostu płacze ! I to nawet kiedy nie byłam w ciaży trzymamy kciuki aby szybciutko ten czas pracy Ci zleciał, kilka dziewczyn jeszcze pracuje.. Anulinka też do pracy smiga , agusia jak wspomniała wyzej (tylko ona chyba u siebie w firmie? to tez troszkę inaczej) Grazin, a ciepły prysznic nie pomaga ? 24Kasia86, brawka za wyniki Mnie tak samo pan dr w stuczniu wymacał i powiedział, ze czuje tłuszcz a dokładnie mc donalda i ciasteczka i daje mi szlaban na powyzsze przyjemnosci... oczywiscie, srednio się przejełam - natomiast cukrzyca już mnei do tego zmusiła i musze sie pochwalić, ze od 3 tygodni waga ani nie drgnie - rano ciągle 70 kg (czasem 69,8 :-P) wiec teoretycznie mozna powiedziec, ze schudłam, bo pewnie Gabi przez 3 tygodnie cosik urosła Szpinak jest pyszny i zdrowy bo ma duuuzo zelaza Wcinaj zabuus, jak mogli Cie wypuscic Podobno w ekstremalnych sytuacjach po tak duzej dawce glukozy, zdażały się omdlenia. Badanie będzie do powtórzenia...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

jak myślicie co to może oznaczać ?

) i musialam przyjsc 2 raz innego dnia, a wtedy wszystko bylo swietnie
Czekamy na Ciebie fasolko

i ten incydent z brzuszkiem, bardzo mnie tym zdenerwowała. W ogole jestem z niej srednio zadowolona, ale coz jeszcze max 2wizyty i porod....
za wizyte

ale chyba i tak kupie sobie opaskę na nadgarstki - podobno pomaga przy tym zespole, może i mnie pomoże bo to jest masakra - mówie Wam.

Kasiu za wyniki!