Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 11:32   #3001
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ale przepowiadajace u niektorych pojawaiaja sie kilka tygodni przed porodem a u niektorych kilka dni
nie ma reguly
ja mam te bole - bo polozna tlumaczyla ze na porodowce sie pytaja czy masz bole a nie czy masz skurcze
no i o te bole chodzi

ja nie strasze
ja pisze jak nam tlumaczyli i ja tak mam

nie denerwuj sie, przeciez t nic nie znaczy
pojedyncze incydenty sa normalne

odpoczywaj i nie zamartwiaj sie
kude przejełam sie troche
ale wezme sobie no spe i moze mi przejdzie.
wizyte mam za tydzien w poniedziałek mam nadzieje ze nic złego do tego czasu sie nie wydarzy...
mały sie strasznie rozpycha... to pewnie tez przyczynia si do bólu.
Stary 2011-03-28, 11:36   #3002
zabuus
Raczkowanie

Dzisiaj w końcu byłam na teście obciążenia glukozy 75g . Straszne to było do wypicia ale dałam radę. Kazano mi przyjść po dwóch godzinach. Przed wyjściem z domu po 1,5 godz wszystko co wypiłam zwymiotowałam poszłam na to drugie pobranie i ta pani z laboratorium powiedziała żebym powiedziała lekarzowi że na czczo wszystko zwróciłam i nie pobrała mi drugi raz tej krwi. Miała któraś z was tak ?? jak myślicie co to może oznaczać ?

zabuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:41   #3003
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
kude przejełam sie troche
ale wezme sobie no spe i moze mi przejdzie.
wizyte mam za tydzien w poniedziałek mam nadzieje ze nic złego do tego czasu sie nie wydarzy...
mały sie strasznie rozpycha... to pewnie tez przyczynia si do bólu.
kochana nie denerwuj sie na zapas
ja wiem, ze sie martwimy o wszystko
ale dzisiaj tez cie tak boli ??
poloz sie i polez sobie

i im wiecej bedziesz o tym myslec tym wiecej sobie przysporzysz dolegliwosci

bedzie dobrze

macica sobie trenuje przed porodem, w koncu musi zaczac, usmiech prosze!

zabuss bardzo dziwne, ze cie do domu wypuscili
powinnas siedziec po glukozie te w2 h
ja mialam 50g
i godzine musialam siedziec, nie wychodzic na dwor bo moglabym wlasnie zaslabnac
co za tepe baby
Stary 2011-03-28, 11:41   #3004
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja tez mam prawa noge spuchnieta o wiele bardziej, nawet lekarz ostatnio zwrocil na to uwage ze ta prawa jest obrzekniete o wiele bardzej niz lewa, ciekawe czemu,
Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Kochana te spuchniete stopy to moze byc objaw zbieraniem sie wody w organizmie.Trzy tygodnie temu też miałam spuchniętą jedną nogę bardziej od drugiej w moim przypadku była to lewa stopa.Oczywiście szybko na to zareagowałam i poleciałam do gina aby to obejrzał...Okazało się że to woda.Kazał mi jeść ananasa,ryż,pić dużo wody,po 19-tej nie jeść węglowodanów i gotowanych rzeczy...
I faktycznie podziałało..Fakt czasami na koniec dnia występuje lekki obrzęk,ale już nie taki ostry i kazał mierzyć ciśnienie kilka razy dziennie.
Dziewczyny u mnie zbiera się woda od dłuższego czasu, ale to co było w sb to po prostu tragedia, miałam stopę jak balon może nawet z 3 razy większą niż normalnie, gdy na drugi dzień pokazałam zdjęcie kuzynce to stwierdziła, że nie uwierzyłaby, że moja stopa może być tak wielka! Zapytała co będzie jak pojawią się upały? aż boję się pomyśleć.... Mój gin tez kazał regularnie mierzyć ciśnienie, na szczęście mam cały czas bardzo niskie, najwyższe miałam kiedy zorientowałam się jak wygląda moja stopa, ale to na bank z nerwów i wynosiło "aż" 128/70.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Mangoo jak chodzilysmy do tej samej szkoly z pewnoscia mamy wspolnych znajomych Ktory rocznik ty jestes?
Andziotku dziekuje za zyczenia spokojnego dnia w pracy Na razie spokojny, ludziska na spotkaniach, ale i tak nie wiem jak dosiedze do 15 kwietnia

MUSICIE MI JAKIES MAGICZNE SILY WYSLAC

wracam do rysowania
ehhh jakze mi sie nie chce.......
anula wnioskuję po nicku, że się minęłyśmy bo ja kończyłam w 2004. Przesyłam magiczne fluidy, choć nie wiem czy coś pomogą, bo samej nic mi się nie chce.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:42   #3005
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
Dzisiaj w końcu byłam na teście obciążenia glukozy 75g . Straszne to było do wypicia ale dałam radę. Kazano mi przyjść po dwóch godzinach. Przed wyjściem z domu po 1,5 godz wszystko co wypiłam zwymiotowałam poszłam na to drugie pobranie i ta pani z laboratorium powiedziała żebym powiedziała lekarzowi że na czczo wszystko zwróciłam i nie pobrała mi drugi raz tej krwi. Miała któraś z was tak ?? jak myślicie co to może oznaczać ?
Jesli zwymiotowalas to nie mogli Ci pobrac krwi, bo nie bylo juz w Tobie tyle glukozy ile trzeba do badania. Ja za 1 razem rowniez zwymiotowalam (po 40 minutach ) i musialam przyjsc 2 raz innego dnia, a wtedy wszystko bylo swietnie nie wiem czy dobrze zrozumialam, ale po wypiciu glukozy poszlas do domu? Mi kazali siedziec i nie ruszac sie nigdzie najpierw pobrali krew na czczo, potem po godzinie i po 2.

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2011-03-28 o 11:43
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:43   #3006
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień Dobry brzuchatki
Nie uwierzycie (sama w to nie wierzę)!! jestem w domku . Dzisiaj po badaniu prof. stwierdził, że szyjka się nie skraca, skurcze są rzadkie i mogę leżec sobie w domku . Jak tylko będzie coś się działo (głównie chodziło o wody) to mam zaraz jechac, ale nie do najbliższego szpitala, ale właśnie tam - bo dzidziuś będzie wtedy bezpieczny
Troszkę Was podczytam, bo nie jestem w temacie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:47   #3007
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Ja już w domku.
Ogólnie ok, wyniki w normie, tak samo mam sie ta hemoglobina nie przejmowac.
Macica wysoko, szyjka zamknieta, zwolnienie dostalam do terminu porodu czyli do 26kwietnia, natomiast kolejna wizyta 13ego.
Jedyne co mnie wkur*** ze złapała mnie za brzuch doslownie jak szczypcami. Ja wystraszona jak nie wiem, a ona do mnie ze to sadelko a do dzieciaczka jeszcze pol metra zostalo i sie smieje
Przytyłam 2kg, waże 68kg czyli na plus 16. Ona mowi ze za duzo, mam przejsc na diete, bez chleba, bez ziemniakow, tylko warzywa, chude gotowane mieso i polecila szpinak

sama nie wiem co o tym mysleć. Mam te obrzeki i przez nie tyle tyje i ten incydent z brzuszkiem, bardzo mnie tym zdenerwowała. W ogole jestem z niej srednio zadowolona, ale coz jeszcze max 2wizyty i porod....

aguś87 wspolczuje nieprzespanej nocy ja w druga stone, jestem spiaca jak nigdy, wczoraj w dzien dwa razy mi sie przysnelo, a dzisiaj rano ledwo wstałam. za wizyte

Mango08 powiedziala ze hemoglobina ok, za wizytke ja tez mam obrzeki, na wieczor sie nasilaja, zauwazylam ze lepiej wygladam jak czesto leze z nogami do gory, no i bardziej puchna jak cos robie okropnie to wyglada, stad ta dieta zalecana przez moja gin.

Pozostałym dziewczynom rowniez dziekuje za kciuki, kochane jestescie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
hej Mamusie
Wczoraj miałam wybitnie dzien lenia, lezałam prawie cały dzien przed tv, tylko 2 x logujac sie na wizaz, co by Was doytczac - na szczescie zaległosci nie było wiele
Dzisiaj spałam do 8.45 !!!! Hurra
Obudziły mnie kadry z pracy... pan diabetolog widac ma małe doswiadczenie w wystawianiu L-4. Nie napisał jakiegoś kodu B, swiadczącego o ciąży i nie beda mogli mi zrobic 100% wynagrodzenia. Musze jutro jechac do firmy, wziac zwolnienie, znaleźć lekarza aby poprawił i w środe zawieźć znów do pracy bo robia pensje. Zwariuje, tyle jezdzenia w kółko
znam ten bol, mi tez raz zle wypisala zwolnienie, musialam jezdzic i jej szukac o to pospałaś-nalezy ci sie
ja wczoraj tez bylam na wizazu, ale czytalam tylko, nawet sie nie logujac, czasem mam takie dni ze komputer moglby nie istniec... w ogole wczoraj caly dzien spedzilam w lozku z Tż przed Tv
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:47   #3008
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry brzuchatki
Nie uwierzycie (sama w to nie wierzę)!! jestem w domku . Dzisiaj po badaniu prof. stwierdził, że szyjka się nie skraca, skurcze są rzadkie i mogę leżec sobie w domku . Jak tylko będzie coś się działo (głównie chodziło o wody) to mam zaraz jechac, ale nie do najbliższego szpitala, ale właśnie tam - bo dzidziuś będzie wtedy bezpieczny
ojjj to świetnie !!

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:48   #3009
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

dziewczonka ale super wieści!! bardzo sie ciesze

aguś dzisiaj mnie nie boli, ale rano pobolewało troche. macica mi juz stwardniała kilka razy dzisiaj. wziełąm magnez i zjem za chwile dwie no spy. leze cały czas
ale po południu jedzimy do mamy tż mam nadzieje ze tam nie bede miala jakis sensacji bo zostajemy tam na noc. tż wystraszony.
Stary 2011-03-28, 11:48   #3010
moniqac
Zadomowienie

Cześć Kochane.

Zgadnijcie gdzie jestem .... no..... nie jest to trudne.... TAK... w pracy .
ale tylko przyjechałam przywieść L4, "pożegnać" się z ludźmi i spadam na dłuuuuuuuugi "odpoczynek".

Widziałam się zes woim gin dzisiaj - mówiłam mu a propos tych rąk - stwierdzil, że to nie zespół cieśni nadgarstka, tylko przez mój super kręgosłup i zmianę "ciężkości" ciała - tak się niestety będzie działo. Po porodzie ma przejść... oby ale chyba i tak kupie sobie opaskę na nadgarstki - podobno pomaga przy tym zespole, może i mnie pomoże bo to jest masakra - mówie Wam.

daisy - ciesze sie jak dziecko .

lece do domku Kochane moje.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:50   #3011
zabuus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
Jesli zwymiotowalas to nie mogli Ci pobrac krwi, bo nie bylo juz w Tobie tyle glukozy ile trzeba do badania. Ja za 1 razem rowniez zwymiotowalam (po 40 minutach ) i musialam przyjsc 2 raz innego dnia, a wtedy wszystko bylo swietnie nie wiem czy dobrze zrozumialam, ale po wypiciu glukozy poszlas do domu? Mi kazali siedziec i nie ruszac sie nigdzie najpierw pobrali krew na czczo, potem po godzinie i po 2.
No poszłam do domu, bo nikt mi nie powiedział że mam tam siedzieć jedynie że mam przyjść po 2 godzinach.

jak sobie pomyśle że drugi raz będę musiała to pić..

Stary 2011-03-28, 11:52   #3012
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
No poszłam do domu, bo nikt mi nie powiedział że mam tam siedzieć jedynie że mam przyjść po 2 godzinach.

jak sobie pomyśle że drugi raz będę musiała to pić..
no niestety, bedziesz musiala powtorzyc badanie. Na przyszlosc mam taka rade mozesz sobie wziac cytryne i dodac sok do glukozy (mnie sie pytali czy ją mam, ale nie mialam i spokojnie wypilam - lubie slodkie ), po 2 pij duzo wody po glukozie (o wiele mniej zbiera na mdlosci jesli w ogole) no i nigdzie sie nie ruszaj

Stary 2011-03-28, 11:53   #3013
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
witam dziewczynki
wczoraj mnie nie bylo, fajnie ze Dziewczonka sie trzyma
zdjęcia brzuszków super, anulinka2009 jakie widoki
ogolnie ciesze sie, ze u was wszystko ok

Odebrałam wyniki hmmm

hemoglobina przez 3tyg nie brania żelaza spadła z 12,2 na 11,6 a norma od 12

TSH wyszlo 2,340 a norma od 0,270 do 4,700 wiec ok
potas sod i zelazo na szczescie w normie (jeszcze)

a tak ogolnie wyniki w porzadku, zresztą zaraz sie dowiem bo na 10 mam gina - w koncu obok siebie wyremontowali moja przychodnie i juz ginekolodzy wrocili na miejsce

ide broszke umyć

trzymajcie kciuki

Więc kciuki trzymam i ja

Cytat:
slonce trzymam kciuki za wizyte :ckiuki:
ja mam o 18.45

wczoraj bylo ich mnostwo
dzisiaj od rana cisza

ale w nocy przezylam armagedon
ryczec mi sie chce
mianowicie polozylam sie po 12
meczylam do po 1
wstalam, usiadlam przed lapkiem
i tak kilkakrotnie z lapka do lozka
az do 4
w miedzyczasie moje dziecko tak mocno sie ruszalo, uwieralo od srodka nie wiem na co, ale tak bolalo, ze ryczalam, po czym kosc ogonowa razem z odbytem myslalam, ze mi wyskoczy
pozniej wlaczyl sie syndrom lewej nogi
ryk w dalszym ciagu
po 4 zasnelam
jestem przemeczona, wykonczona i spuchnieta

nie wiem, ale czy to mozliwe, ze ten bol wzial sie z wstawiana glowki dziecka w kanal rodny??
wielorodki, help
Współczuję nocki Aguś

Cytat:
Dzień Dobry brzuchatki
Odpoczywaj Kochana. W domku to już całkiem inaczej się leży. Cieszę się, że wszystko na tyle dobrze, że w domku jesteś

Dzień dobry
Chyba i ja zaczęłam odczuwać uroki ostatniego trymestru. W nocy wstałam na siku i coś mi mokro na bluzce (myślę pewnie siara) a tu krew z nosa mi kapie I tak od 7 smarkam krwią ...

Za tydzień wizyta, już odliczam dni.

Agnieszka_Pe nie mogłam zasnąć. Przypomniało mi się przed snem, że nie napisałam ani słowa o Twoim brzuszku Śliczny jest i jaki duuży

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:55   #3014
zabuus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
no niestety, bedziesz musiala powtorzyc badanie. Na przyszlosc mam taka rade mozesz sobie wziac cytryne i dodac sok do glukozy (mnie sie pytali czy ją mam, ale nie mialam i spokojnie wypilam - lubie slodkie ), po 2 pij duzo wody po glukozie (o wiele mniej zbiera na mdlosci jesli w ogole) no i nigdzie sie nie ruszaj
miałam cytryne ale i tak już podczas picia mi sie zbierało na wymioty. To czyli mogę po wypiciu glukozy pić wode ? Bo ta baba powiedziała żebym tylko nic nie jadała i nie piła przez te 2 godziny.

Stary 2011-03-28, 11:56   #3015
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Dobry brzuchatki
No to świetnie,że Alunia jeszcze posiedzi u mamusi w brzuszku.
Nie przemęczaj się kochana.Masz leżeć plackiem
Stary 2011-03-28, 11:56   #3016
moniqac
Zadomowienie

kasiu, agus .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:56   #3017
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
miałam cytryne ale i tak już podczas picia mi sie zbierało na wymioty. To czyli mogę po wypiciu glukozy pić wode ? Bo ta baba powiedziała żebym tylko nic nie jadała i nie piła przez te 2 godziny.
mi mowili, ze moge pic tyle wody ile chce (tak mysle, ze chodzi o to, ze nie ma w sobie cukru i nie zaburzy wynikow), a naprawde ta woda mi pomagala

Stary 2011-03-28, 11:59   #3018
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez pracuje
takze przesylam sily ode mnie
ja nie rysuje, ale projektuje

dzisiaj mam nowego corela x5 to przetestowania, bo mi trzeba kupic
ja Corela nie cierpieeeee a co projektuujesz?
ja mieszkanka aktualnie
w archicadzie i photoshopie dzisiaj
dziekuje za sily witalne
dziewczonka jak super ze jestes w dommku!!!!!!!!!!!

mangoo to chodzilas z moim bratem do IV LO

nie chceeeeeeeee mi sieeeeeeeeeeeeeeeeeee:mur :

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:00   #3019
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry brzuchatki
o kochana to super
to lez i wypoczywaj, nie laz za duzo
fajnie, ze jestes
Cytat:
Ja już w domku.
Macica wysoko, szyjka zamknieta, zwolnienie dostalam do terminu porodu czyli do 26kwietnia, natomiast kolejna wizyta 13ego.
Jedyne co mnie wkur*** ze złapała mnie za brzuch doslownie jak szczypcami. Ja wystraszona jak nie wiem, a ona do mnie ze to sadelko a do dzieciaczka jeszcze pol metra zostalo i sie smieje
Przytyłam 2kg, waże 68kg czyli na plus 16. Ona mowi ze za duzo, mam przejsc na diete, bez chleba, bez ziemniakow, tylko warzywa, chude gotowane mieso i polecila szpinak

sama nie wiem co o tym mysleć. Mam te obrzeki i przez nie tyle tyje i ten incydent z brzuszkiem, bardzo mnie tym zdenerwowała. W ogole jestem z niej srednio zadowolona, ale coz jeszcze max 2wizyty i porod....

aguś87 wspolczuje nieprzespanej nocy ja w druga stone, jestem spiaca jak nigdy, wczoraj w dzien dwa razy mi sie przysnelo, a dzisiaj rano ledwo wstałam. za wizyte

Mango08 powiedziala ze hemoglobina ok, za wizytke ja tez mam obrzeki, na wieczor sie nasilaja, zauwazylam ze lepiej wygladam jak czesto leze z nogami do gory, no i bardziej puchna jak cos robie okropnie to wyglada, stad ta dieta zalecana przez moja gin.

znam ten bol, mi tez raz zle wypisala zwolnienie, musialam jezdzic i jej szukac o to pospałaś-nalezy ci sie
ja wczoraj tez bylam na wizazu, ale czytalam tylko, nawet sie nie logujac, czasem mam takie dni ze komputer moglby nie istniec... w ogole wczoraj caly dzien spedzilam w lozku z Tż przed Tv
co za baba no
nie przejmuj sie
moj tez jest taki pierd.olniety
moja sprawa czy przytyje 20 czy 40 kg
:|
moja mama ze mna przytyla 26 kg
a siostra z pierwsza corka 24
no i naprawde nie jem duzo a tyje..

Cytat:

aguś dzisiaj mnie nie boli, ale rano pobolewało troche. macica mi juz stwardniała kilka razy dzisiaj. wziełąm magnez i zjem za chwile dwie no spy. leze cały czas
ale po południu jedzimy do mamy tż mam nadzieje ze tam nie bede miala jakis sensacji bo zostajemy tam na noc. tż wystraszony.
no to dobrze
odpoczywaj!

bedzie dobrze i naprawde sie nie zamartwiajcie na zapas
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Więc kciuki trzymam i ja

Współczuję nocki Aguś

Odpoczywaj Kochana. W domku to już całkiem inaczej się leży. Cieszę się, że wszystko na tyle dobrze, że w domku jesteś

Dzień dobry
Chyba i ja zaczęłam odczuwać uroki ostatniego trymestru. W nocy wstałam na siku i coś mi mokro na bluzce (myślę pewnie siara) a tu krew z nosa mi kapie I tak od 7 smarkam krwią ...

Agnieszka_Pe nie mogłam zasnąć. Przypomniało mi się przed snem, że nie napisałam ani słowa o Twoim brzuszku Śliczny jest i jaki duuży
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
kasiu, agus .
Stary 2011-03-28, 12:12   #3020
24kasia86
Wtajemniczenie

eve1603 zazdroszcze temperaturki u nas w Lodzi 7st i tez nie ma co narzekac, sloneczko ladnie swieci

Cytat:
hej dziewuszki, ja na szybko z pracy pisze.... jeju jak mi sie nie chce siedziec...aaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa

MUSICIE MI JAKIES MAGICZNE SILY WYSLAC

wracam do rysowania
ehhh jakze mi sie nie chce.......
kurde chcialabym bardzo ci te magiczne sily wyslac, ale ja siedze w domku i ledwo sie poruszam a ty w pracy

Cytat:
Kochana te spuchniete stopy to moze byc objaw zbieraniem sie wody w organizmie.Trzy tygodnie temu też miałam spuchniętą jedną nogę bardziej od drugiej w moim przypadku była to lewa stopa.Oczywiście szybko na to zareagowałam i poleciałam do gina aby to obejrzał...Okazało się że to woda.Kazał mi jeść ananasa,ryż,pić dużo wody,po 19-tej nie jeść węglowodanów i gotowanych rzeczy...
I faktycznie podziałało..Fakt czasami na koniec dnia występuje lekki obrzęk,ale już nie taki ostry i kazał mierzyć ciśnienie kilka razy dziennie.
a to ciekawe...moja gin mowila ze mam za duzo nie pic (a to przeciez przy obrzekach trzeba pic, i jeszcze jak mnie tak suszy to juz w ogole), gotowane mi pozwolila, ryżu nie, wiec ja juz nie wiem

dziewczyny mi tez jedna czesc ciala bardziej puchnie, a dokladnie prawa dlon i stopa.

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie zbiera się woda od dłuższego czasu, ale to co było w sb to po prostu tragedia, miałam stopę jak balon może nawet z 3 razy większą niż normalnie, gdy na drugi dzień pokazałam zdjęcie kuzynce to stwierdziła, że nie uwierzyłaby, że moja stopa może być tak wielka! Zapytała co będzie jak pojawią się upały? aż boję się pomyśleć.... Mój gin tez kazał regularnie mierzyć ciśnienie, na szczęście mam cały czas bardzo niskie, najwyższe miałam kiedy zorientowałam się jak wygląda moja stopa, ale to na bank z nerwów i wynosiło "aż" 128/70.

anula wnioskuję po nicku, że się minęłyśmy bo ja kończyłam w 2004. Przesyłam magiczne fluidy, choć nie wiem czy coś pomogą, bo samej nic mi się nie chce.
moje cisnienie tez zawsze niskawe, dzisiaj 115/70 i ogolnie takie jest od poczatku ciazy tzn. no troszke teraz wieksze.
Co do obrzekow to tragedia, pamietaj zeby nie nosic obcislych skarpetek i butow, zdejmij tez pierscionki, bierz kapiel w letniej wodzie....

ale to wszystko na jednego dziala na drugiego nie

Cytat:
Dzień Dobry brzuchatki
ale super!!! znowu bedziesz z nami czesciej

Cytat:
Cześć Kochane.

ale tylko przyjechałam przywieść L4, "pożegnać" się z ludźmi i spadam na dłuuuuuuuugi "odpoczynek".

Widziałam się zes woim gin dzisiaj - mówiłam mu a propos tych rąk - stwierdzil, że to nie zespół cieśni nadgarstka, tylko przez mój super kręgosłup i zmianę "ciężkości" ciała - tak się niestety będzie działo. Po porodzie ma przejść... oby ale chyba i tak kupie sobie opaskę na nadgarstki - podobno pomaga przy tym zespole, może i mnie pomoże bo to jest masakra - mówie Wam.

leć do domku i sie nawet nie zastanawiaj, ja L4 wysyłam poczta, co by sie nie narażać

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
ja nie jadlam i nie pilam nic po wypiciu glukozy, bylo mi niedobrze ale jakos wytrzymałam. Niestety jak wymiotowałaś to musisz badanie powtorzyć

Cytat:
o kochana to super
fajnie, ze jestes

co za baba no
nie przejmuj sie
moj tez jest taki pierd.olniety
moja sprawa czy przytyje 20 czy 40 kg
:|
moja mama ze mna przytyla 26 kg
a siostra z pierwsza corka 24
no i naprawde nie jem duzo a tyje..
a no widzisz, ona sie juz krzywiła jak miałam 12 na plus a teraz to oczy jak 5zl robi i kaze mi wrecz na diete przejsc. A ja rowniez nie jem duzo, tym bardziej teraz gdy mi malutka na zoladku siedzi
jestem pewna ze do 70kg dociągne, no coż. I jak jeszcze raz ściśnie moje sadełko na brzuchu to ją:pala :

o wlasnie mialam wam napisac, od kilku dni czuje kłucie w kroczu i w srodku na dole, szczegolnie gdy wstaje z lozka przyjemne to nie jest, no ale idzie wytrzymać.

Dzisiaj widziałam w przychodni dziewczynę w 5miesiacu, nie powiedziałabym, ze jest w ciąży gdyby nie to ze wyciągnęła kartę a ja to zauważyłam. Chuda jak patyk, potem zaczęłyśmy rozmawiać- i ona ma dopiero 52kg
pewnie nadrobi w 3trymestrze
Nikosia

Stary 2011-03-28, 12:14   #3021
matallewar
Zakorzenienie

andziot To ja wpadam koniecznie i będę spacerować z Zosią

Weszłam dziś na wagę i nie powiem, nie chodzi o to, ile mam na +, bo nie jakoś bardzo dużo (7-8kg), ale o to, że w ciągu 5 tygodni przytyłam jakieś 5-6 kg

Ja też przechodzę na sałatki, nie ma to tamto. Dosyć z wciąganiem tony czekolady codziennie.
Zaraz po wypłacie jadę na targ i będę jeść warzywa i owoce.

zabuus Mi przy 75g też kazali siedzieć, nie chodzić i czekać na drugie i trzecie pobranie
A jak się zwymiotowało, to powinnaś chyba powtórzyć innego dnia...
Dziwne te babki w przychodni...
Mi dali wodę do picia i swojej pić nie mogłam (dostałam mały kubek), ale cytrynę pozwolili, więc jak było gorzej, to plasterek w buzię i już odechciewało mi się wymiotować

Dziewczonka Super

24kasia86 Co za babsztyl... Chyba bym ją tam na miejscu udusiła... No bez kitu.

Średnio dziś spałam.
Wieczorem męczyło mnie po prostu wszystko... Brzuch jak skała, latałam do łazienki co chwila - jak nie jedno, to drugie , zgaga na maxa, Edzik rozepchany i się nie ruszał.
Ale na szczęście potem trochę przeszło i dałam radę zasnąć. Potem pobudka co godzinę, znów zasypianie i w ten sposób podniosłam się 11:30 z łóżka.
A teraz tż zawalił mnie robotą, ehh...

A jutro idzie do szpitala i nie wiemy nawet na ile, a jakoś się pewniej czuję, jak wiem, że w razie czego jest obok

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:18   #3022
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
eve1603 zazdroszcze temperaturki u nas w Lodzi 7st i tez nie ma co narzekac, sloneczko ladnie swieci

kurde chcialabym bardzo ci te magiczne sily wyslac, ale ja siedze w domku i ledwo sie poruszam a ty w pracy

a to ciekawe...moja gin mowila ze mam za duzo nie pic (a to przeciez przy obrzekach trzeba pic, i jeszcze jak mnie tak suszy to juz w ogole), gotowane mi pozwolila, ryżu nie, wiec ja juz nie wiem

dziewczyny mi tez jedna czesc ciala bardziej puchnie, a dokladnie prawa dlon i stopa.

moje cisnienie tez zawsze niskawe, dzisiaj 115/70 i ogolnie takie jest od poczatku ciazy tzn. no troszke teraz wieksze.
Co do obrzekow to tragedia, pamietaj zeby nie nosic obcislych skarpetek i butow, zdejmij tez pierscionki, bierz kapiel w letniej wodzie....

ale to wszystko na jednego dziala na drugiego nie

leć do domku i sie nawet nie zastanawiaj, ja L4 wysyłam poczta, co by sie nie narażać

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

ja nie jadlam i nie pilam nic po wypiciu glukozy, bylo mi niedobrze ale jakos wytrzymałam. Niestety jak wymiotowałaś to musisz badanie powtorzyć

a no widzisz, ona sie juz krzywiła jak miałam 12 na plus a teraz to oczy jak 5zl robi i kaze mi wrecz na diete przejsc. A ja rowniez nie jem duzo, tym bardziej teraz gdy mi malutka na zoladku siedzi
jestem pewna ze do 70kg dociągne, no coż. I jak jeszcze raz ściśnie moje sadełko na brzuchu to ją:pala :

o wlasnie mialam wam napisac, od kilku dni czuje kłucie w kroczu i w srodku na dole, szczegolnie gdy wstaje z lozka przyjemne to nie jest, no ale idzie wytrzymać.

Dzisiaj widziałam w przychodni dziewczynę w 5miesiacu, nie powiedziałabym, ze jest w ciąży gdyby nie to ze wyciągnęła kartę a ja to zauważyłam. Chuda jak patyk, potem zaczęłyśmy rozmawiać- i ona ma dopiero 52kg
pewnie nadrobi w 3trymestrze

no widzisz, jestesmy skazane na tycie ;/
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
andziot To ja wpadam koniecznie i będę spacerować z Zosią

Weszłam dziś na wagę i nie powiem, nie chodzi o to, ile mam na +, bo nie jakoś bardzo dużo (7-8kg), ale o to, że w ciągu 5 tygodni przytyłam jakieś 5-6 kg

Ja też przechodzę na sałatki, nie ma to tamto. Dosyć z wciąganiem tony czekolady codziennie.
Zaraz po wypłacie jadę na targ i będę jeść warzywa i owoce.

zabuus Mi przy 75g też kazali siedzieć, nie chodzić i czekać na drugie i trzecie pobranie
A jak się zwymiotowało, to powinnaś chyba powtórzyć innego dnia...
Dziwne te babki w przychodni...
Mi dali wodę do picia i swojej pić nie mogłam (dostałam mały kubek), ale cytrynę pozwolili, więc jak było gorzej, to plasterek w buzię i już odechciewało mi się wymiotować

Dziewczonka Super

24kasia86 Co za babsztyl... Chyba bym ją tam na miejscu udusiła... No bez kitu.

Średnio dziś spałam.
Wieczorem męczyło mnie po prostu wszystko... Brzuch jak skała, latałam do łazienki co chwila - jak nie jedno, to drugie , zgaga na maxa, Edzik rozepchany i się nie ruszał.
Ale na szczęście potem trochę przeszło i dałam radę zasnąć. Potem pobudka co godzinę, znów zasypianie i w ten sposób podniosłam się 11:30 z łóżka.
A teraz tż zawalił mnie robotą, ehh...

A jutro idzie do szpitala i nie wiemy nawet na ile, a jakoś się pewniej czuję, jak wiem, że w razie czego jest obok
no to ja tak mialam w grudniu
przez caly grudzien i 10 dni stycznia waga pokazala 6 kg na plus
wtedy co pisalam, ze gin wpadl w szal jełop jeden
Stary 2011-03-28, 12:23   #3023
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość

kurcze ale dziwnie ze na jednej nodze bardziej, nie*?

mi tez sie odklada, a najbardziej jak siedze!! nie jak chodze, nie jak leze, tylko wlasnie jak sieddzie, wowczas puchnie od rana.
wlasnie az strach pomyslec co bedzie jak sie cieplej zrobi

dobrze ze masz niskie cisnienie, ja to przezylam w pierwszej ciazy, bylam popuchnieta cala!!! nogi, brzuch, plecy, twarz, bleeeeee

Cytat:
Dzień Dobry brzuchatki
Nie uwierzycie (sama w to nie wierzę)!! jestem w domku . Dzisiaj po badaniu prof. stwierdził, że szyjka się nie skraca, skurcze s rzadkie i mogę leżec sobie w domku . Jak tylko będzie coś się działo (głównie chodziło o wody) to mam zaraz jechac, ale nie do najbliższego szpitala, ale właśnie tam - bo dzidziuś będzie wtedy bezpieczny
aa!!!!!!!!!!! ale sie ciesze
super ze ok, boze jak ja sie o ciebie balam ze nam sie rozpakujesz,
kurcze no dorkabl wracaj do nas jeszcze w dwupaku!!!!

Cytat:
Cześć Kochane.

bedziesz przynajmniej wiecej z nami

Cytat:
Ja już w domku.

aguś87 wspolczuje nieprzespanej nocy
ja w druga stone, jestem spiaca jak nigdy, wczoraj w dzien dwa razy mi sie przysnelo, a dzisiaj rano ledwo wstałam. za wizyte

kasiu niezbyt fajna ta twoja lekarka

jak mogla ci tak powiedziec? ja tez mam gdzies 15 na plusie a leci 34t, wiec niech sie walcuja

Cytat:
Więc kciuki trzymam i ja

Współczuję nocki Aguś

Dzień dobry

kochana jestes

ogromny prawda? wiesz ze jak zarzucilam fotki brzucha od razu jak zaczelam pisac na forum to teraz mi sie wydaje ze wtredy plaski mialam.

alez dzisiaj mam humor skopany

ide na spacer, trzymajcie sie
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:25   #3024
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

O matko, witam i ja po drugiej ciezkiej nocy, dzis dopiero zasnelam kolo 6 rano a z soboty na niedziele jeszcze gorzej bylo
Widze nie tylko ja mam dziwne bole, te moje silne skurcze, to juz sie tylko jeden na dobe taki mocny pojawia, i 2-3 slabsze.
Obniza mi sie brzuch, juz na dwa palce opadl, i maz zauwazyl to bo mnie przeciez kilka dni nie widzial wiec cos ruszylo sie
Stary 2011-03-28, 12:29   #3025
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już w domku.

Pozbawiona taktu ta Twoja gin Każdy tyje przecież inaczej. Ja bym chciała ważyć więcej ale nie mogę przytyć. I przez to jest mi bardzo ciężko. Brzuch rośnie a mnie wszystko zaczyna boleć. Nie mam go na czym nosić (że tak powiem). Po spacerze nogi wchodzą mi w d..... A od znajomej usłyszałam ostatnio, że z brzuchem i moimi chudymi nogami wyglądam jak ludzik zrobiony z kasztanów i zapałek Myślałam że ją uduszę.

W każdym bądź razie Kasiu za wyniki!

06.07.2011
Stary 2011-03-28, 12:32   #3026
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Dzis widze wizyty ida w miare dobrze, Kasia a co Cie tak babsko podusilo? Dziwne poczucie humoru miala ta babka z rana.
Dziewczonka wreszcie powrocila
Matal ja w sobote stanelam na wage i pokazalo 70!!! czyli 16+ i 5 kg w 3 tygodnie, ta waga mnie dobija, do tej pory czulam sie jak slon, a teraz to juz jak mamut
Agus, to jak Pani doktor wszystko nam tu wie wiec Grazin badz spokojna
Stary 2011-03-28, 12:42   #3027
24kasia86
Wtajemniczenie

bym zapomniała
to nasza komoda na ciuszki dla maluszki

tam gdzie są czarne paski to tasma - zastepuje nam chwilowo uchwyty, ktorych nie ma jeszcze Tż w sobote kupi i przykręci. I praktycznie okolo 100zl uchwyty i 40zl płyta tyle nas wyniosła, a komoda jest warta około 800zl.

I co myślicie???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komoda.jpg (28,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komoda2.jpg (26,3 KB, 35 załadowań)
Nikosia

Stary 2011-03-28, 12:45   #3028
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
bym zapomniała
to nasza komoda na ciuszki dla maluszki

tam gdzie są czarne paski to tasma - zastepuje nam chwilowo uchwyty, ktorych nie ma jeszcze Tż w sobote kupi i przykręci. I praktycznie okolo 100zl uchwyty i 40zl płyta tyle nas wyniosła, a komoda jest warta około 800zl.

I co myślicie???
Świetnie się prezentuje

06.07.2011
Stary 2011-03-28, 12:47   #3029
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ojjj to świetnie !!
Cytat:
Cytat:

Cytat:
No to świetnie,że Alunia jeszcze posiedzi u mamusi w brzuszku.
Nie przemęczaj się kochana.Masz leżeć plackiem
Cytat:
dziewczonka jak super ze jestes w dommku!!!!!!!!!!!
Cytat:
o kochana to super
fajnie, ze jestes
Cytat:

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Dziewczonka Super
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
aa!!!!!!!!!!! ale sie ciesze
super ze ok, boze jak ja sie o ciebie balam ze nam sie rozpakujesz,
kurcze no dorkabl wracaj do nas jeszcze w dwupaku!!!!
oj dziewczyny a jak ja się cieszę, że jeszcze posiedzę troszkę w domku , chociaż na szpital nie mogę narzekac - jest naprawdę przyjazny kobiecie
Już mam plany na środę, czwartek - pranie ciuszków Alusi cały czas o tym myślałam w szpitalu, jak była taka ładna pogoda Ale bez szaleństw - obiecuje
Aga też się bałam, że się rozpakuje, ale na szczęście sie udało i oby tak było jak najdłużej , profesor mnie dzisiaj tak zaskoczył, że nie wiedziałam co się dzieje i czy pacjentek nie pomylił
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:47   #3030
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

violisia; cchyba wiekszość z nas ma te dolegliwosci Współczuje Ci kochana
Dzieciaczki takiego stracha czasem umieją nam napędzić, podobne akcje miała Anulka i ostatnio Lolusia

agnieszka_pe to do 10tego juz nie daleko Nacieszycie sie potem soba za wszystkie czasy Niedługo będzie Maleństwo to też inaczej będziesz odczuwała nieobecność męża, gdyż dodatkowe zajęcie bedzie. A prosze przypomnij mi gdzie go w ogóle masz??

Dziewczonka; własnie miałam dziś pisać do Ciebie co nowego po weekendzie. Swietne wiadomości Leż, odpoczywaj i bądź tu z nami

Moniqac,
do domu siooooooooooooooo !! Marsz !!
anulinko, wcale sie nie dziwie ze płakałas, bo ja prawie za kazdym razem gdy jade do domu to płakac mi sie chce albo po prostu płacze ! I to nawet kiedy nie byłam w ciaży
trzymamy kciuki aby szybciutko ten czas pracy Ci zleciał, kilka dziewczyn jeszcze pracuje.. Anulinka też do pracy smiga , agusia jak wspomniała wyzej (tylko ona chyba u siebie w firmie? to tez troszkę inaczej)

Grazin, a ciepły prysznic nie pomaga ?

24Kasia86, brawka za wyniki Mnie tak samo pan dr w stuczniu wymacał i powiedział, ze czuje tłuszcz a dokładnie mc donalda i ciasteczka i daje mi szlaban na powyzsze przyjemnosci... oczywiscie, srednio się przejełam - natomiast cukrzyca już mnei do tego zmusiła i musze sie pochwalić, ze od 3 tygodni waga ani nie drgnie - rano ciągle 70 kg (czasem 69,8 :-P) wiec teoretycznie mozna powiedziec, ze schudłam, bo pewnie Gabi przez 3 tygodnie cosik urosła
Szpinak jest pyszny i zdrowy bo ma duuuzo zelaza Wcinaj

zabuus, jak mogli Cie wypuscic mnie na krok nie dano się ruszyc Podobno w ekstremalnych sytuacjach po tak duzej dawce glukozy, zdażały się omdlenia. Badanie będzie do powtórzenia...

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości