|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!
Cytat:
![]() Fire u mnie juz usuniete. muahahahahaha! Cytat:
Pewnie, ze napisze... Dzisiaj rest ![]() Przede wszystkim serce jest mocniejsze, zwieksza sie maksymalna dawka przyswajania tlenu (nie wiem jak to sie nazywa po pl, maksimal O2 opptak) a to wlasnie ile jestesmy w stanie przyswoic tlenu w czasie wysilku fizycznego pokazuje w jakiej jestesmy formie. Ach, strasznie kalecze ten jezyk polski ![]() Edytowalam je i bede robic naprzemiennie
|
||
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po koncercie. Cała obolała i zachrypła, i zmarznięta (czyli koncert udany, ahahahaha
). Ale pogowaliśmy sobie nieźle! Nie poszłam na zajęcia, bo spałabym tylko trzy godziny, a wcześniejsze noce również pod względem snu nie były udane.Lanessa, ten zawijaniec wygląda tak smakowicie, że dzisiaj je robię! a kocham wszystko, co ma cynamon ![]() Zaczynam dzisiaj czwarty tydzień TF, nie chwaląc się oczywiście, ale dumna jestem z siebie, ot co! Za tydzień ważenie, mierzenie. Muszę kupić centymetr, bo nie mam
Edytowane przez tak Czas edycji: 2011-03-28 o 12:05 |
|
|
|
#1923 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Aktualnie przyjmuje się, że w prewencji nadwagi i otyłości codzienna dodatkowa aktywność ruchowa o umiarkowanej intensywności powinna trwać 45 - 60 minut, a 60 -90 minut powinny na nią poświęcić osoby pragnące utrzymać nową zredukowaną odchudzaniem masę ciała" Czy to nie są aeroby? Wszystkie Wasze znienawidzone fire'y od 45 ![]() Cytat:
Jasne, tylko napisz wagę, wzrost i wiek ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() Muszę zadzwonić do Szaliny, niech zrobi z Wami porządek
|
|
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak Tygrysek powiedziała, co książka to mądrzejsza
Myślę, że za chwilę będą zmieniać zdanie. (Wcale nie twierdzę, że aeroby nie dają efektów, bo dają. W końcu schudłam, nie? ) Ale dziewczyny, powiedzmy sobie szczerze Ograniczenie jedzenia i codzienny ruch, to już jest bardzo dużo! A reszta to już takie... "tajniki" jak szybciej i lepiej![]() miłego dnia
|
#1925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jest prewencja, a my mowimy o tluszczu, ktory juz jest i trzeba go zgubic, a nie zapobiec albo zachowac wage. Przy spalaniu tluszczu i treningu kondycyjnym interwaly sa nieocenione. Jednakze, gdyby zalezalo mi na prewencji albo na zwiekszeniu przyswajalnosci tlenu, trenowalabym na srednim i niskim poziomie intensywnosci, oczywiscie ![]() Ale pokaze Wam zdjecie, ile ja zgubilam kilo przez te wlasnie interwaly w ciagu trzech miesiecy Roznica jest horendalna.Waga: 58 kg, wzrost 166, wiek lat 17
Edytowane przez Lanessa Czas edycji: 2011-03-28 o 12:21 |
|
|
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poka zdjęcia, czekamy
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Waga 54,5kg, wzrost 170 cm, wiek 24 lata
Dziękuję z góry! A tak wogóle to ja lubię i Fire`y i Hiit`y. Dla mnie wyjątkowo wszystkie podpasowały ![]() Dziś czeka mnie HIIT 25, ale to dopiero późnym popołudniem.
|
#1928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
BMI=21,09 norma Należna masa ciała = 62,7 kg Zapotrzebowanie energ = 2821,5 kcal Śniadanie 25% energii całkowitej II śn 10% energii Obiad 30% energii Podwieczorek 10% energii Kolacja 25% energii Można sobie wyliczyć ile powinno się zjeść kcal we wszystkich posiłkach Białko 10-15% 423,2 kcal :4 = 105,8 g białka Tłuszcze 25-30% 705,3 kcal :9 = 78,3 g tłuszczy Węglowodany 55 - 60% 1693 kcal :4= 423,2 g węglowodanów Z racji że 1g białka = 4 kcal 1 g tłuszczy= 9 kcal 1 g węglowodanów = 4 kcal Amen ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() Należna masa ciała = 66,5 kg Zapotrzebowanie energ = 2992,5 kcal Resztę wyliczcie wg wzoru który podałam wyżej
|
|
|
#1929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie, druga czesc zdania mowi o utrzymaniu nowej, zredukowanej masy ciala, czyli utrzymania rezultatu Nie o chudnieciu. Interwaly to sa przeciez aeroby ![]() Dalej, ja stosuje przede wszystkim trening kondycyjny, ktory tez spala tluszcz. Jest on prowadzony w porozumieniu z moim trenerem, wymeczylam go i wypytalam, wiem, ze jest dobrze zbilansowany. Natomiast nie wykluczam dolaczenia aerbow o mniejszej intensywnosci na dworzu - czyli joggingu, ale czekam na stopniecie sniegu. To nie tak, ze mowie, ze aeroby o mniejszej intensywnosci sa nieskuteczne - sa skuteczne! Ale nie lubie tych, ktore mam mozliwosc robic teraz, wiec przygotowalam trening z aerobami o wyzszej intensywnosci, gdyz wierze, ze orzyniesie to przynajmniej rownie dobre rezultaty-. Inna sprawa, ze nie mam zamiaru stosowac go dluzej w wersji tylko interwaly niz 1,5 - 2 miesiace, a w trzecim i czwartym miesiacu chce zwiekszac ilosc treningu o nizszej intensywnosci - na dworzu. Wiec nie oczerniam Fire'w ani aerobow o mniejszej intensywnosci - po prostu nie lubie ich wiec edytuje program tak, aby sprawial mi przyjemnosc i nadawal sie jednoczesnie do mojego celu
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam ogłosić, że w
Zrobię sobie hiitowo-siłowy tydzień aby sprawdzić jak mi to idzie ![]() Aha.. i chciałam się pochwalić, że po 2,5tyg diety i prawie 2tyg TF mam 1,5kg mniej
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lanessa oki oki, przecież My nie mamy pretensji, że ich nie lubisz czy coś
tak sobie przecież dyskutujemy tylko ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Super!
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj trening jest dobrany przez mojego trenera, ktory dzieki pomiarom wie o mojej formie, a silowe dobrane z wami i skontrolowane z nim. Nie wiem, czy da Tobie dobry efekt, ale krzywdy nie zrobi ![]() A przerwy tez sa dobrane odpowiednio - restytuacja czy jak to sie zwie jest rownie wazna jak trening. Mozesz poczekac na moje efekty i odczucia - TF jest sprawdzony i daje efekty, kazdemu rozne. A ja chetnie opowiem o dzialaniach mojego pozniej
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie że o mnie pamiętacie strasznie to miłe..Mi też szybko czas leci.. jutro zamykam 6 tydzień
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
|
Ja również nie przepadam za Fire'ami, ponieważ długo się ciągną w porównaniu do innych ćwiczeń, ale patrząc na nie z drugiej strony trwają około godzinki, czasami mniej, więc czy to naprawdę tak wiele? Nie da się wymodelować sylwetki, spalić tłuszczu tymi wszystkimi 8 min abs, legs itd...
Dlatego wczoraj z niewielkim entuzjazjem podeszłam do Fire 45 EZ, już raz go robiłam i bardzo się zmęczyłam, wczoraj też zrobiłam sobie dwie kilkudziesięcio sekudnowe przerwy, ale minęły mi te minuty baaardzo szybko. Jasne, że plan został tak dobrany i tylko w takiej formie lub w niewielkich odchyleniach ma szansę na powodzenie. Czasami dziewczyny piszą, że wyrzuciły 'tylko' to, to i to, a efektów nie ma. Każdy program rządzi się swoimi prawami, na szczęście mi po drugim podejściu Szalina bardzo podeszła, ma bardzo fajne podejście i świetnie motywuje. Dlatego nie ma co narzekać, tylko brać się do roboty! Połowa sukcesu to przecież pozytywne nastawienie Lanessa, przecież Ty już masz taką śliczna figurę!... I bardzo podoba mi się Twój stanik
|
|
|
|
#1938 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No niby wg BMI mam niedowagę, ale czuję się świetnie, mam masę siły, extra wyniki laboratoryjne, a poza tym jestem honorowym dawcą krwi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi też TF służy lepiej jak inne ćwiczenia
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
Agusiek89 co taki nagły nawał pracy Ci się przytrafił?
|
|
|
|
#1940 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle jak to jest, że w jednym kalkulatorze wychodzi okej, a w innym już nie okej czy to zależy od tego jakie przyjmą tam te wartości graniczne pomiędzy poszczególnymi przedziałami ?? hmmm, w sumie to mi nawet inne wartości wychodzą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam dzisiaj w planie hiit 15, bb i upper
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1942 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, ale koniec dyskusji, zobaczymy na koniec czy te wszystkie zmiany mialy sens Za miesiac Bierzem sie do roboty! Tylko dzisiaj rest ![]() Dziekuje A stanik to H&M Cytat:
![]() EDIT: Cytat:
Edytowane przez Lanessa Czas edycji: 2011-03-28 o 15:35 |
|||
|
|
|
#1943 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cudowny ten zawijaniec Ja własnie robie pączki .. moje drugie podejscie w życiu (pierwsze nie udane aż mi się ryczeć chciało jak nie wyszły)Cytat:
albo znajomości żeby móc znaleść prace.. jakaś masakra![]() Cytat:
Ja na "samych białkach" nie mogę nic wskórać w ubikacji dlatego do białek zawsze mam sałatkę noi owoce nieodłączna część mojego jedzonka .. słodzik.. hmm jeśli o mnie chodzi to nie nie i jeszcze raz nie.. po tym jak dowiedziałam się że w Ameryce najwięcej się go używa i dlatego tak strasznie dużo osób choruję na stwardnienie rozsiane to stwierdziłam że nigdy w życiu nie będę go "świadomie" do usta wkładać.. Wiem.. u jednych to może powodować "skutki uboczne" u innych nie jednak ja wolę nie kusić losu.. zresztą przestałam słodzić więc cukier używany jest przeze mnie w tym momencie tylko do placuchów![]() Cytat:
Moja waga też stasznie teraz schodzi.. ale mam ją w nosie zaeży mi tylko na pomniejszeniu obwodu ud i tyle, jestem wstanie schudnąć bardzo dużo jak się "zepne" ale nie spada mi wcale z ud tylko zmiejsc na których zależy mi żeby nie spadało wiec stwierdziłam że jedynym ratunkiem są ćwiczenia A jeśli chodzi o Twoje hormonki to wiesz że ja miałam tak samo ale wiele lat temu.. potem zaczęłam brać antykoncepty i się unormowało.. teraz przestałam i w sumie bałam się że to wróci jednak puki co to wrócił mi nie regularny okres.. A Ty co na to bierzesz? |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem że kombinuję i na własną odpowiedzialność, ale robię to w tym tyg dla swojej czystej przyjemności i frajdy
|
#1945 | ||||
|
Zadomowienie
|
ja tak miałam wczoraj zero aktywności.. każdej
![]() jak masz ochotę na makaron zrób sobie go na półtwardo i najlepiej z sosem pomidorowym (oczywiście własnej roboty) dodaj duzo ziółek, nie dodawaj żółtego sera i zrób sobie porcję tak około jeden średniej pięści (każdy ma inną).. gwarantuje Ci że sobie nie zaszkodzisz a zaspokoisz swój "głód" raz na jakiś czas Ty niedobra jedna i teraz to mówisz.. przecież chyba masz świadomość tego że każda z nas chce takiego wyliczenia i ogólnej rady jak jeść co i kiedy z czym i po co Cytat:
Dlatego wracając do Waszej dyskusji na temat ćwiczeń siłowych i tego ogólnego planu to ja bym poradziła się jeszcze dodatkowo jakiegoś innego trenera. Teraz z innej bajki.. miałam koleżankę której coś tam wykryto strasznie spanikowała, zamartwiała się.. poszła do drugiego lekarza i okazało się że nic tam nie ma.. poszła do trzeciego i potwierdził diagnozę tego drugiego że jest wszystko w porządku.. ile osób tyle zdań.. Cytat:
![]() ![]() ![]() No chyba żartujesz.. dla mnie piszesz rewelacyjnie Cytat:
173 (172 ), obecnie 61,5 (62), 27 (26 i 10 miesięcy )Cytat:
![]() Dziewczyno ale Ty jesteś bardzo szczuplutka
Edytowane przez Dobrenka Czas edycji: 2011-03-29 o 11:53 |
||||
|
|
|
#1946 |
|
Raczkowanie
|
jeżeli chodzi o makaron to moja miłość jest do niego tak wielka, że nie wiem czy możecie mi powiedzieć o jego dietetycznej wersji coś czego bym już nie wiedziała ;p porcja pięści sos pomidorowy al dente i pełnoziarnisty (stosuje wszystko na raz ale niestety niewiele mi to daje). Jeżeli chodzi o wymiary to wstyd mi że tak się zapuściłam
Podobno moja maga dodaje trochę ponad 2 kg więc waże 76 kg chociaż to mała pociecha Edytowane przez warszanianka Czas edycji: 2011-03-28 o 19:28 |
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiek, ja się zważę za tydzień, to będziesz mogła mi również wyliczyć to zapotrzebowanie?
nie chcę się teraz ważyć, bo wiem, że wpadnę w wagowy ciąg i znowu będę ważyła się po każdym posiłku :/Zaliczony pierwszy dzień czwartego tygodnia! Dobrenka, byłam na Kombajnie Do Zbierania Kur Po Wioskach :-D ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Lanessa, przecież masz cudowną figurę! Ja bym chciała mieć taką, jak Ty przed...! Ale będę miała, dogonię Cię! Obiecuję to!
|
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj miałam kijowy trening, normalnie aż jestem zła z tego powodu
![]() Hiit 15 w ogóle mnie nie zmęczył z bum bum było lepiej ale pod koniec coś mi się porąbało z filmikiem w końcu się wkur****m i wyłączyłam i chyba tylko końcowy upper mnie zadowolił. Ale ogólnie klapa, dramat, masakra, i nie wiem jak to jeszcze ująć i jeszcze nie wiem czy mi chleb wyszedł Ale cynamonki mi wyszły i z tego rozżalenia zjadłam 4 tak wiem zgrzeszyłam, ale kij z tym, już mam wszystko w D**** ![]() p.s. żeby nie było cynamonki na bazie mąki orkiszowej, pełnoziarnistej i pszennej razowej, i z ciemnym cukrem, czyli taka zdrowsza wersja :P
|
|
#1949 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Gdybym nie widziała Twoich zdjęć pomyślałabym, że jesteś szkieletorem (przez wymiary). Natomiast na zdjęciach wyglądasz rewelacyjnie!
Cytat:
![]() Ja to o swoim etapie wiem tyle, że jeszcze daleka droga przede mną. Hipopotam normalnie w tym towarzystwie. Aż dziw, że brzuch mi się o brodę nie odbija jak ćwiczę Cytat:
Cytat:
Z jednej strony zazdroszczę tym co nie muszą się odchudzać, ale z drugiej... to praca nad sobą, nad własnym charakterem i mimo wszystko dbanie o zdrowie. A jak ktoś jest chudy jedząc hamburgery, to prędzej czy później albo przytyje, albo podupadnie na zdrowiu. Także walcz i się nie poddawaj, głowa i cycki do góry. Jeszcze będziesz lachon nad lachony! ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Cytat:
jak tak można... nie zmęczyć się, zbrodnia ![]() poszalałaś z tymi cynamonkami nie będę Cię rozgrzeszać, bo to raczej do szczęścia nie jest Ci potrzebne
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Od 3 dni próbowałem zrobić pierwszy dzień i dopiero dzisiaj mi się udało, chociaż po drugim intensywnym momencie już brakło mi sił i tak trochę mniej się starałem. Jutro Stretch 40 (może jednak z czymś połącze bo 40 minut rozciągania to nic). Dzisiaj u mnie w lidlu na promocji były te taśmy do lower po coś 7zł. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

(Wcale nie twierdzę, że aeroby nie dają efektów, bo dają. W końcu schudłam, nie?
)

czy to zależy od tego jakie przyjmą tam te wartości graniczne pomiędzy poszczególnymi przedziałami ?? hmmm, w sumie to mi nawet inne wartości wychodzą
Tylko ciiiii!

Ale będę miała, dogonię Cię! Obiecuję to!