TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 11:58   #1921
Lanessa
Zadomowienie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Jak któraś chce, mogę obliczyć zapotrzebowanie energetyczne, białko, węgle, tłuszcze przy zwiększonej aktywności fizycznej oczywiście
Nie chwaląc się, za parę miesięcy kończę dietetykę

A dziewczyny, jeszcze jedno, spróbujcie pousuwać fire'y z TF to się inaczej policzymy
Ja chce, ja chce, ja chce!

Fire u mnie juz usuniete. muahahahahaha!

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
to mam nadzieję że nam o tym napiszesz ja sobie już przekopiowałam wszystko

a jakie?

ja musiałabym poprostu zacząć je stosować żeby się określić.. A nie możesz tego robić naprzemiennie?

Pewnie, ze napisze... Dzisiaj rest

Przede wszystkim serce jest mocniejsze, zwieksza sie maksymalna dawka przyswajania tlenu (nie wiem jak to sie nazywa po pl, maksimal O2 opptak) a to wlasnie ile jestesmy w stanie przyswoic tlenu w czasie wysilku fizycznego pokazuje w jakiej jestesmy formie. Ach, strasznie kalecze ten jezyk polski

Edytowalam je i bede robic naprzemiennie
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:02   #1922
tak
Zakorzenienie

Jestem po koncercie. Cała obolała i zachrypła, i zmarznięta (czyli koncert udany, ahahahaha ). Ale pogowaliśmy sobie nieźle! Nie poszłam na zajęcia, bo spałabym tylko trzy godziny, a wcześniejsze noce również pod względem snu nie były udane.

Lanessa, ten zawijaniec wygląda tak smakowicie, że dzisiaj je robię! a kocham wszystko, co ma cynamon
Zaczynam dzisiaj czwarty tydzień TF, nie chwaląc się oczywiście, ale dumna jestem z siebie, ot co! Za tydzień ważenie, mierzenie. Muszę kupić centymetr, bo nie mam

Edytowane przez tak
Czas edycji: 2011-03-28 o 12:05
tak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:13   #1923
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
(...)

OneSweetTaste dobrze prawi, dolac jej wodki! Tak wlasnie jest:
Sa krotkie interwaly (masymalny efekt, krotki czas pracy, krotka przerwa, nie pamietam czy one byly do maks 2 min) i dlugie (wysoki efekt, dluzszy czas pracy, chyba od 2-5 min jeden i przerwa) no i ''langkjøring'' czyli dluzsza, ciagla praca na mniejszym tempie, nie spala tyle kalorii ani tluszczu, ale ma swoje duze zalety tez...

(...)
A co powiecie na taki cytat z książki "Profilaktyka otyłości":
"Aktualnie przyjmuje się, że w prewencji nadwagi i otyłości codzienna dodatkowa aktywność ruchowa o umiarkowanej intensywności powinna trwać 45 - 60 minut, a 60 -90 minut powinny na nią poświęcić osoby pragnące utrzymać nową zredukowaną odchudzaniem masę ciała"

Czy to nie są aeroby? Wszystkie Wasze znienawidzone fire'y od 45
Cytat:
Napisane przez JolciaKKK Pokaż wiadomość
Ja poproszę o policzenie. Mam z tym problem a Ty widzę jesteś ekspertką

Czy mogę ćwiczyć Turbo Fire jako dodatek? Bo ja np strasznie lubię basen i do tego chodzę na fitness ale są dni kiedy jestem cały dzień w pracy lub idę na 18 i do rana więc czasami mój terning jet ustawiany pod pracę. Kilka razy ćwiczyłam Class 30 i fajne ale może to błąd - może trzeba ćwiczyć wszytko albo nic dla efektów?
No nie taką ekspertką Jasne, tylko napisz wagę, wzrost i wiek

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Ja chce, ja chce, ja chce!

Fire u mnie juz usuniete. muahahahahaha!

(...)
Kto chce - podawać wzrost, wagę i wiek

Muszę zadzwonić do Szaliny, niech zrobi z Wami porządek
Stary 2011-03-28, 12:19   #1924
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Tak jak Tygrysek powiedziała, co książka to mądrzejsza
Myślę, że za chwilę będą zmieniać zdanie. (Wcale nie twierdzę, że aeroby nie dają efektów, bo dają. W końcu schudłam, nie?)
Ale dziewczyny, powiedzmy sobie szczerze Ograniczenie jedzenia i codzienny ruch, to już jest bardzo dużo! A reszta to już takie... "tajniki" jak szybciej i lepiej
miłego dnia

OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:20   #1925
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
A co powiecie na taki cytat z książki "Profilaktyka otyłości":
"Aktualnie przyjmuje się, że w prewencji nadwagi i otyłości codzienna dodatkowa aktywność ruchowa o umiarkowanej intensywności powinna trwać 45 - 60 minut, a 60 -90 minut powinny na nią poświęcić osoby pragnące utrzymać nową zredukowaną odchudzaniem masę ciała"
Ale przeciez sama Szalina mowi, ze to przy interwalach spalasz wiecej tluszczu, niz przy innych cwiczeniach
To jest prewencja, a my mowimy o tluszczu, ktory juz jest i trzeba go zgubic, a nie zapobiec albo zachowac wage. Przy spalaniu tluszczu i treningu kondycyjnym interwaly sa nieocenione.
Jednakze, gdyby zalezalo mi na prewencji albo na zwiekszeniu przyswajalnosci tlenu, trenowalabym na srednim i niskim poziomie intensywnosci, oczywiscie
Ale pokaze Wam zdjecie, ile ja zgubilam kilo przez te wlasnie interwaly w ciagu trzech miesiecy Roznica jest horendalna.

Waga: 58 kg, wzrost 166, wiek lat 17

Edytowane przez Lanessa
Czas edycji: 2011-03-28 o 12:21
Stary 2011-03-28, 12:22   #1926
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale przeciez sama Szalina mowi, ze to przy interwalach spalasz wiecej tluszczu, niz przy innych cwiczeniach
To jest prewencja, a my mowimy o tluszczu, ktory juz jest i trzeba go zgubic, a nie zapobiec albo zachowac wage. Przy spalaniu tluszczu i treningu kondycyjnym interwaly sa nieocenione.
Jednakze, gdyby zalezalo mi na prewencji albo na zwiekszeniu przyswajalnosci tlenu, trenowalabym na srednim i niskim poziomie intensywnosci, oczywiscie
Ale pokaze Wam zdjecie, ile ja zgubilam kilo przez te wlasnie interwaly w ciagu trzech miesiecy Roznica jest horendalna.

Najlepszy jest miks wszystkiego, żeby organizm się nie przyzwyczaił Poka zdjęcia, czekamy

Stary 2011-03-28, 13:01   #1927
izabelka_007
Zadomowienie

Cytat:

Waga 54,5kg, wzrost 170 cm, wiek 24 lata
Dziękuję z góry!

A tak wogóle to ja lubię i Fire`y i Hiit`y. Dla mnie wyjątkowo wszystkie podpasowały

Dziś czeka mnie HIIT 25, ale to dopiero późnym popołudniem.

izabelka_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:13   #1928
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak w prewencji, a druga część zdania jest o odchudzeniu przez trening. Ja się zgadzam co do interwałów, bo ich skuteczność jest potwierdzona badaniami, ale godzinne aeroby też są skuteczne. Dlatego powinno się ćwiczyć i to i to.

BMI=21,09 norma
Należna masa ciała = 62,7 kg

Zapotrzebowanie energ = 2821,5 kcal
Śniadanie 25% energii całkowitej
II śn 10% energii
Obiad 30% energii
Podwieczorek 10% energii
Kolacja 25% energii

Można sobie wyliczyć ile powinno się zjeść kcal we wszystkich posiłkach

Białko 10-15% 423,2 kcal :4 = 105,8 g białka
Tłuszcze 25-30% 705,3 kcal :9 = 78,3 g tłuszczy
Węglowodany 55 - 60% 1693 kcal :4= 423,2 g węglowodanów

Z racji że 1g białka = 4 kcal
1 g tłuszczy= 9 kcal
1 g węglowodanów = 4 kcal

Amen

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez izabelka_007 Pokaż wiadomość
Dziękuję z góry!

A tak wogóle to ja lubię i Fire`y i Hiit`y. Dla mnie wyjątkowo wszystkie podpasowały

Dziś czeka mnie HIIT 25, ale to dopiero późnym popołudniem.
BMI = 18,85 niedowaga
Należna masa ciała = 66,5 kg
Zapotrzebowanie energ = 2992,5 kcal

Resztę wyliczcie wg wzoru który podałam wyżej
Stary 2011-03-28, 13:23   #1929
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
niedowaga
ja ostatnio jak sobie wyliczałam na tych internetowych kalkulatorach bmi, to mi wychodzi niedowaga tylko nie rozumiem jakim cudem

Cytat:
Ja się zgadzam co do interwałów, bo ich skuteczność jest potwierdzona badaniami, ale godzinne aeroby też są skuteczne.
Też jestem za tym żeby ćwiczyć i to i to, chociażby dlatego żeby ciało się nie przyzwyczajało do jednego rodzaju wysiłku i takiego samego wydatkowania energii. Tylko wydaje mi się, że to czego więcej może zależeć właśnie od tego na jakim etapie odchudzania ktoś jest. Inna może być relacja gdy ktoś ma sporą otyłość, a inna gdy ktoś ma niewielką nadwagę, a jeszcze inna jeżeli ktoś dla lepszego samopoczucia chce stracić kilka kg. Ale to takie moje dumania niespecjalistyczne

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:26   #1930
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Tak w prewencji, a druga część zdania jest o odchudzeniu przez trening. Ja się zgadzam co do interwałów, bo ich skuteczność jest potwierdzona badaniami, ale godzinne aeroby też są skuteczne. Dlatego powinno się ćwiczyć i to i to.

BMI=21,09 norma
Należna masa ciała = 62,7 kg

Zapotrzebowanie energ = 2821,5 kcal
Śniadanie 25% energii całkowitej
II śn 10% energii
Obiad 30% energii
Podwieczorek 10% energii
Kolacja 25% energii

Można sobie wyliczyć ile powinno się zjeść kcal we wszystkich posiłkach

Białko 10-15% 423,2 kcal :4 = 105,8 g białka
Tłuszcze 25-30% 705,3 kcal :9 = 78,3 g tłuszczy
Węglowodany 55 - 60% 1693 kcal :4= 423,2 g węglowodanów

Z racji że 1g białka = 4 kcal
1 g tłuszczy= 9 kcal
1 g węglowodanów = 4 kcal

Amen
Dziekuje!

Ale nie, druga czesc zdania mowi o utrzymaniu nowej, zredukowanej masy ciala, czyli utrzymania rezultatu Nie o chudnieciu.

Interwaly to sa przeciez aeroby

Dalej, ja stosuje przede wszystkim trening kondycyjny, ktory tez spala tluszcz. Jest on prowadzony w porozumieniu z moim trenerem, wymeczylam go i wypytalam, wiem, ze jest dobrze zbilansowany. Natomiast nie wykluczam dolaczenia aerbow o mniejszej intensywnosci na dworzu - czyli joggingu, ale czekam na stopniecie sniegu. To nie tak, ze mowie, ze aeroby o mniejszej intensywnosci sa nieskuteczne - sa skuteczne! Ale nie lubie tych, ktore mam mozliwosc robic teraz, wiec przygotowalam trening z aerobami o wyzszej intensywnosci, gdyz wierze, ze orzyniesie to przynajmniej rownie dobre rezultaty-.
Inna sprawa, ze nie mam zamiaru stosowac go dluzej w wersji tylko interwaly niz 1,5 - 2 miesiace, a w trzecim i czwartym miesiacu chce zwiekszac ilosc treningu o nizszej intensywnosci - na dworzu.

Wiec nie oczerniam Fire'w ani aerobow o mniejszej intensywnosci - po prostu nie lubie ich wiec edytuje program tak, aby sprawial mi przyjemnosc i nadawal sie jednoczesnie do mojego celu
Stary 2011-03-28, 13:32   #1931
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Ja chciałam ogłosić, że w mam te Fire'y.
Zrobię sobie hiitowo-siłowy tydzień aby sprawdzić jak mi to idzie

Aha.. i chciałam się pochwalić, że po 2,5tyg diety i prawie 2tyg TF mam 1,5kg mniej

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 13:37   #1932
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Lanessa oki oki, przecież My nie mamy pretensji, że ich nie lubisz czy coś tak sobie przecież dyskutujemy tylko

Cytat:
Kasieńka: Aha.. i chciałam się pochwalić, że po 2,5tyg diety i prawie 2tyg TF mam 1,5kg mniej
Brawo

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
Stary 2011-03-28, 14:05   #1933
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
ja ostatnio jak sobie wyliczałam na tych internetowych kalkulatorach bmi, to mi wychodzi niedowaga tylko nie rozumiem jakim cudem

Też jestem za tym żeby ćwiczyć i to i to, chociażby dlatego żeby ciało się nie przyzwyczajało do jednego rodzaju wysiłku i takiego samego wydatkowania energii. Tylko wydaje mi się, że to czego więcej może zależeć właśnie od tego na jakim etapie odchudzania ktoś jest. Inna może być relacja gdy ktoś ma sporą otyłość, a inna gdy ktoś ma niewielką nadwagę, a jeszcze inna jeżeli ktoś dla lepszego samopoczucia chce stracić kilka kg. Ale to takie moje dumania niespecjalistyczne
A ile masz wzrostu i wagi?
Cytat:
Napisane przez Kasieńka_666 Pokaż wiadomość

Aha.. i chciałam się pochwalić, że po 2,5tyg diety i prawie 2tyg TF mam 1,5kg mniej
Dziewczyny róbcie co chcecie, tylko potem nie jęczcie że macie małe rezultaty. Po to jest tak plan ułożony, żeby dawał efekt, nawet przerwy są ustalone odpowiednio do wysiłku.

Super!
Stary 2011-03-28, 14:26   #1934
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwusia3688 Pokaż wiadomość
W pewnym momencie miałam ochotę to wyłączyć, ale wytrwałam do końca
ile razy ja tak miałam..ale sobie w trakcie tłumaczyłam że jeszcze chwilkę jeszcze pare minut i już wtedy na pewno wyłączę.. a jeszcze dokończę ten układ .. i tak zawsze dotrwam do końca
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:31   #1935
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:

Ach, jak co, to nie biore odpowiedzialnosc

Moj trening jest dobrany przez mojego trenera, ktory dzieki pomiarom wie o mojej formie, a silowe dobrane z wami i skontrolowane z nim. Nie wiem, czy da Tobie dobry efekt, ale krzywdy nie zrobi

A przerwy tez sa dobrane odpowiednio - restytuacja czy jak to sie zwie jest rownie wazna jak trening.

Mozesz poczekac na moje efekty i odczucia - TF jest sprawdzony i daje efekty, kazdemu rozne. A ja chetnie opowiem o dzialaniach mojego pozniej
Stary 2011-03-28, 14:34   #1936
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez radzia1608 Pokaż wiadomość
Dobrenka na początku pisałam, że mam 57 cm w udach przy 160cm wzrostu. Może stąd to 60 utkwiło Ci w pamięci A tak w ogóle to witam ponownie. Też się już miałam o Ciebie upominać
A może nie wiem.. dla mnie te 3 centymetry robią ogromną różnicę .. ale Ci zazdroszcze Fajnie że o mnie pamiętacie strasznie to miłe..
Mi też szybko czas leci.. jutro zamykam 6 tydzień
Stary 2011-03-28, 14:41   #1937
Jedwabna
Raczkowanie

Ja również nie przepadam za Fire'ami, ponieważ długo się ciągną w porównaniu do innych ćwiczeń, ale patrząc na nie z drugiej strony trwają około godzinki, czasami mniej, więc czy to naprawdę tak wiele? Nie da się wymodelować sylwetki, spalić tłuszczu tymi wszystkimi 8 min abs, legs itd...

Dlatego wczoraj z niewielkim entuzjazjem podeszłam do Fire 45 EZ, już raz go robiłam i bardzo się zmęczyłam, wczoraj też zrobiłam sobie dwie kilkudziesięcio sekudnowe przerwy, ale minęły mi te minuty baaardzo szybko.

Jasne, że plan został tak dobrany i tylko w takiej formie lub w niewielkich odchyleniach ma szansę na powodzenie.
Czasami dziewczyny piszą, że wyrzuciły 'tylko' to, to i to, a efektów nie ma. Każdy program rządzi się swoimi prawami, na szczęście mi po drugim podejściu Szalina bardzo podeszła, ma bardzo fajne podejście i świetnie motywuje.

Dlatego nie ma co narzekać, tylko brać się do roboty!
Połowa sukcesu to przecież pozytywne nastawienie

Lanessa, przecież Ty już masz taką śliczna figurę!... I bardzo podoba mi się Twój stanik
Jedwabna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:51   #1938
izabelka_007
Zadomowienie

Cytat:

BMI = 18,85 niedowaga
Należna masa ciała = 66,5 kg
Zapotrzebowanie energ = 2992,5 kcal

Resztę wyliczcie wg wzoru który podałam wyżej
Dziękuję!!!

No niby wg BMI mam niedowagę, ale czuję się świetnie, mam masę siły, extra wyniki laboratoryjne, a poza tym jestem honorowym dawcą krwi

Cytat:
Super!

Mi też TF służy lepiej jak inne ćwiczenia .

izabelka_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 15:10   #1939
Dobrenka
Zadomowienie

Agusiek89 co taki nagły nawał pracy Ci się przytrafił?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 15:23   #1940
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusiek: A ile masz wzrostu i wagi?
ok.173 i 56
W ogóle jak to jest, że w jednym kalkulatorze wychodzi okej, a w innym już nie okej czy to zależy od tego jakie przyjmą tam te wartości graniczne pomiędzy poszczególnymi przedziałami ?? hmmm, w sumie to mi nawet inne wartości wychodzą przestaje się tym bawić już

Cytat:
Dziewczyny róbcie co chcecie, tylko potem nie jęczcie że macie małe rezultaty. Po to jest tak plan ułożony, żeby dawał efekt, nawet przerwy są ustalone odpowiednio do wysiłku.
Łohoho, groźnie się zrobiło

Cytat:
Jedwabna: Dlatego nie ma co narzekać, tylko brać się do roboty!
Prawdę gada, polać jej

Mam dzisiaj w planie hiit 15, bb i upper

Stary 2011-03-28, 15:26   #1941
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
O to pierwszy miesiac, jak ktoras bedzie chciala wyprobowac kiedys, to zapraszam
Wygląda to na prawde świetnie.. pisz jak wyniki efekty i w ogóle ogólnie i w szczególe pisz
Stary 2011-03-28, 15:33   #1942
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jedwabna Pokaż wiadomość

Jasne, że plan został tak dobrany i tylko w takiej formie lub w niewielkich odchyleniach ma szansę na powodzenie.
Czasami dziewczyny piszą, że wyrzuciły 'tylko' to, to i to, a efektów nie ma. Każdy program rządzi się swoimi prawami, na szczęście mi po drugim podejściu Szalina bardzo podeszła, ma bardzo fajne podejście i świetnie motywuje.

Dlatego nie ma co narzekać, tylko brać się do roboty!

Lanessa, przecież Ty już masz taką śliczna figurę!... I bardzo podoba mi się Twój stanik
Zgadzam sie, wyrzucanie z treningu, bo to fe nie jest madre. Za to budowanie na bazie treningu inne z konsultacja u kogos, kto ma duze pojecie o temacie nie jest ani ryzykowne ani szkodliwe, a efekty - to zawsze sprawa bardzo indywidualna.

No, ale koniec dyskusji, zobaczymy na koniec czy te wszystkie zmiany mialy sens Za miesiac

Bierzem sie do roboty! Tylko dzisiaj rest

Dziekuje Coraz bardziej zaczynam ja akceptowac, ale to jeszcze nie to A stanik to H&M

Cytat:
No niby wg BMI mam niedowagę, ale czuję się świetnie, mam masę siły, extra wyniki laboratoryjne, a poza tym jestem honorowym dawcą krwi
I o to chodzi! Wspaniale, ze jestes dawca

EDIT:

Cytat:
Wygląda to na prawde świetnie.. pisz jak wyniki efekty i w ogóle ogólnie i w szczególe pisz
Pewnie, ze bede pisac

Edytowane przez Lanessa
Czas edycji: 2011-03-28 o 15:35
Stary 2011-03-28, 16:18   #1943
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Ledwo dałam radę się ruszyć do ćwiczeń, ale Fire 45 i Stretch 10 zaliczone!
o ile razy ja tak mam .. przez to opusciłam 4 dni przez 6 tygodni, kiedy jednak sie do nich zmuszałam to za✂✂✂iscie sie męczyłam i nie były niestety robione z taką "pasją" jak powinny. .czasem się zastanawiam czy jest sens je robić kiedy się jest tak padnietym

Cytat:
A tutaj zawijaniec:
cudowny ten zawijaniec Ja własnie robie pączki .. moje drugie podejscie w życiu (pierwsze nie udane aż mi się ryczeć chciało jak nie wyszły)

Cytat:
Nie, farmaceutką nie jestem, pracuję w aptekach jako dermokonsultantka
hahahha ja pracowałam nie cały rok w hurtowni farmaceutycznej (z zawodu jestem pracownikiem socjalnym - nie pracuje w zawodzie), ale po tym doświadczeniu "pracowym" poszłam do szkoły, tzn. na rozmowę i niestety nie przyjęli mnie, potem okazało się że przyjmowali osoby tylko z "plecami" ja ich niestety nie miałam ale i szczerze powiedziawszy nie przyłożyłam się do tych egzaminów. Czy żałuje? Hmm sama nie wiem.. może czasem.. ale może los tak chciał .. wiem trzeba mu pomagać.. ale ja jestem szcześliwa i dziękuje za to co mam.. moje koleżanki farmaceutki i koleżanki prawniczki i cholera wie co jeszcze wcale nie pracują i nic znaleść nie mogą, trzeba mieć farta jak ja albo znajomości żeby móc znaleść prace.. jakaś masakra

Cytat:
Napisane przez warszanianka Pokaż wiadomość
Dobrenko ja właśnie teraz mam zmęczone mięśnie jestem po kolejnym dniu nie poddaję się. Moja dieta polega na tym, że ograniczam tłuszcze i węglowodany, a staram się jeść więcej białek.
Biedna wiem jak się czujesz grunt to własnie nie poddawać się Ja na "samych białkach" nie mogę nic wskórać w ubikacji dlatego do białek zawsze mam sałatkę noi owoce nieodłączna część mojego jedzonka .. słodzik.. hmm jeśli o mnie chodzi to nie nie i jeszcze raz nie.. po tym jak dowiedziałam się że w Ameryce najwięcej się go używa i dlatego tak strasznie dużo osób choruję na stwardnienie rozsiane to stwierdziłam że nigdy w życiu nie będę go "świadomie" do usta wkładać.. Wiem.. u jednych to może powodować "skutki uboczne" u innych nie jednak ja wolę nie kusić losu.. zresztą przestałam słodzić więc cukier używany jest przeze mnie w tym momencie tylko do placuchów

Cytat:
Moja waga schodzi opornie za to przybywa mi jej w zastraszającym tempie. Byłam u lekarza i dowiedziałam się, że to tycie spowosowane jest moim pokręconym układem hormonalnym ;/ i, że mam PCO ... ehhh takie życie, ale dieta i ćwiczenia to jedyne i najlepsze wyjście więc do dzieła ;p
Może napisz ile masz wzrostu ile ważysz.. jakieś swoje wymiary?
Moja waga też stasznie teraz schodzi.. ale mam ją w nosie zaeży mi tylko na pomniejszeniu obwodu ud i tyle, jestem wstanie schudnąć bardzo dużo jak się "zepne" ale nie spada mi wcale z ud tylko zmiejsc na których zależy mi żeby nie spadało wiec stwierdziłam że jedynym ratunkiem są ćwiczenia
A jeśli chodzi o Twoje hormonki to wiesz że ja miałam tak samo ale wiele lat temu.. potem zaczęłam brać antykoncepty i się unormowało.. teraz przestałam i w sumie bałam się że to wróci jednak puki co to wrócił mi nie regularny okres.. A Ty co na to bierzesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 17:09   #1944
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Ja wiem że kombinuję i na własną odpowiedzialność, ale robię to w tym tyg dla swojej czystej przyjemności i frajdy

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 18:52   #1945
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
ja już dzisiaj leżę i nic...jedno wielkie niiiic...!
ja tak miałam wczoraj zero aktywności.. każdej

Cytat:
mniej makaronu który jest moją zgubą
jak masz ochotę na makaron zrób sobie go na półtwardo i najlepiej z sosem pomidorowym (oczywiście własnej roboty) dodaj duzo ziółek, nie dodawaj żółtego sera i zrób sobie porcję tak około jeden średniej pięści (każdy ma inną).. gwarantuje Ci że sobie nie zaszkodzisz a zaspokoisz swój "głód" raz na jakiś czas

Cytat:
Nie chwaląc się, za parę miesięcy kończę dietetykę
Ty niedobra jedna i teraz to mówisz.. przecież chyba masz świadomość tego że każda z nas chce takiego wyliczenia i ogólnej rady jak jeść co i kiedy z czym i po co

Cytat:
ja już jak się naczytam i mam jako tako wyrobiony pogląd na te żywieniowe sprawy, to zaraz przeczytam jakieś inne badania, artykuł czy coś tp. i mój pogląd wali się w gruzy
dokładnie jest tak jak mówisz ja mam to samo
Dlatego wracając do Waszej dyskusji na temat ćwiczeń siłowych i tego ogólnego planu to ja bym poradziła się jeszcze dodatkowo jakiegoś innego trenera.
Teraz z innej bajki.. miałam koleżankę której coś tam wykryto strasznie spanikowała, zamartwiała się.. poszła do drugiego lekarza i okazało się że nic tam nie ma.. poszła do trzeciego i potwierdził diagnozę tego drugiego że jest wszystko w porządku.. ile osób tyle zdań..

Cytat:
Tygrysek a co Ty na to, żeby zrobić na złość dziewczynom i pousuwać hiity? Tylko ciiiii!
ja Ci dam

Cytat:
Ach, strasznie kalecze ten jezyk polski
No chyba żartujesz.. dla mnie piszesz rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez tak Pokaż wiadomość
Jestem po koncercie. Cała obolała i zachrypła, i zmarznięta (czyli koncert udany, ahahahaha ).
na czyim koncercie byłaś?

Cytat:
173 (172), obecnie 61,5 (62), 27 (26 i 10 miesięcy )

Cytat:
pokaż

Cytat:
Dziewczyno ale Ty jesteś bardzo szczuplutka

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2011-03-29 o 11:53
Stary 2011-03-28, 19:27   #1946
warszanianka
Raczkowanie

jeżeli chodzi o makaron to moja miłość jest do niego tak wielka, że nie wiem czy możecie mi powiedzieć o jego dietetycznej wersji coś czego bym już nie wiedziała ;p porcja pięści sos pomidorowy al dente i pełnoziarnisty (stosuje wszystko na raz ale niestety niewiele mi to daje). Jeżeli chodzi o wymiary to wstyd mi że tak się zapuściłam no ale cóź mam 168 cm wzrostu ważę 78 kg a moje wymiary to : biust-105,5cm , talia 79 cm, biodra w najszerszym miejscu 104 cm. ehhhh aż mi się odechciało jeść...
Podobno moja maga dodaje trochę ponad 2 kg więc waże 76 kg chociaż to mała pociecha

Edytowane przez warszanianka
Czas edycji: 2011-03-28 o 19:28
warszanianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:36   #1947
tak
Zakorzenienie

Agusiek, ja się zważę za tydzień, to będziesz mogła mi również wyliczyć to zapotrzebowanie? nie chcę się teraz ważyć, bo wiem, że wpadnę w wagowy ciąg i znowu będę ważyła się po każdym posiłku :/

Zaliczony pierwszy dzień czwartego tygodnia!
Dobrenka, byłam na Kombajnie Do Zbierania Kur Po Wioskach :-D

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Lanessa, przecież masz cudowną figurę! Ja bym chciała mieć taką, jak Ty przed...! Ale będę miała, dogonię Cię! Obiecuję to!
tak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:57   #1948
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Dzisiaj miałam kijowy trening, normalnie aż jestem zła z tego powodu
Hiit 15 w ogóle mnie nie zmęczył z bum bum było lepiej ale pod koniec coś mi się porąbało z filmikiem w końcu się wkur****m i wyłączyłam i chyba tylko końcowy upper mnie zadowolił. Ale ogólnie klapa, dramat, masakra, i nie wiem jak to jeszcze ująć

i jeszcze nie wiem czy mi chleb wyszedł

Ale cynamonki mi wyszły i z tego rozżalenia zjadłam 4 tak wiem zgrzeszyłam, ale kij z tym, już mam wszystko w D****
p.s. żeby nie było cynamonki na bazie mąki orkiszowej, pełnoziarnistej i pszennej razowej, i z ciemnym cukrem, czyli taka zdrowsza wersja :P

Stary 2011-03-28, 23:18   #1949
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję z góry!
Gdybym nie widziała Twoich zdjęć pomyślałabym, że jesteś szkieletorem (przez wymiary). Natomiast na zdjęciach wyglądasz rewelacyjnie!
Cytat:

Zgadzam się z Tobą całkowicie. To tak samo jak ktoś jest grubszy i nie słodyczy, i ktoś inny jest grubszy i je je. Ten drugi odstawiając słodycze zacznie chudnąć, a ten 1-szy nie.
Ja to o swoim etapie wiem tyle, że jeszcze daleka droga przede mną.
Hipopotam normalnie w tym towarzystwie. Aż dziw, że brzuch mi się o brodę nie odbija jak ćwiczę albo do sufitu się nie przykleja...

Cytat:
A ile masz wzrostu i wagi?

Super!
Zgadzam się.
Cytat:
jeżeli chodzi o makaron to moja miłość jest do niego tak wielka, że nie wiem czy możecie mi powiedzieć o jego dietetycznej wersji coś czego bym już nie wiedziała ;p porcja pięści sos pomidorowy al dente i pełnoziarnisty (stosuje wszystko na raz ale niestety niewiele mi to daje). Jeżeli chodzi o wymiary to wstyd mi że tak się zapuściłam no ale cóź mam 168 cm wzrostu ważę 78 kg a moje wymiary to : biust-105,5cm , talia 79 cm, biodra w najszerszym miejscu 104 cm. ehhhh aż mi się odechciało jeść...
Podobno moja maga dodaje trochę ponad 2 kg więc waże 76 kg chociaż to mała pociecha
Zobaczysz jaka później będziesz dumna jak schudniesz! Z jednej strony zazdroszczę tym co nie muszą się odchudzać, ale z drugiej... to praca nad sobą, nad własnym charakterem i mimo wszystko dbanie o zdrowie. A jak ktoś jest chudy jedząc hamburgery, to prędzej czy później albo przytyje, albo podupadnie na zdrowiu. Także walcz i się nie poddawaj, głowa i cycki do góry. Jeszcze będziesz lachon nad lachony!

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez tak Pokaż wiadomość

Lanessa, przecież masz cudowną figurę! Ja bym chciała mieć taką, jak Ty przed...! Ale będę miała, dogonię Cię! Obiecuję to!
Zgadzam się w zupełności! Lanessa masz super figurę. Rozumiem, że jak każda kobieta chcesz siebie doszlifować, ale już jest ekstra.
Cytat:
Dzisiaj miałam kijowy trening, normalnie aż jestem zła z tego powodu
Hiit 15 w ogóle mnie nie zmęczył z bum bum było lepiej ale pod koniec coś mi się porąbało z filmikiem w końcu się wkur****m i wyłączyłam i chyba tylko końcowy upper mnie zadowolił. Ale ogólnie klapa, dramat, masakra, i nie wiem jak to jeszcze ująć

i jeszcze nie wiem czy mi chleb wyszedł

Ale cynamonki mi wyszły i z tego rozżalenia zjadłam 4 tak wiem zgrzeszyłam, ale kij z tym, już mam wszystko w D****
p.s. żeby nie było cynamonki na bazie mąki orkiszowej, pełnoziarnistej i pszennej razowej, i z ciemnym cukrem, czyli taka zdrowsza wersja :P
No ładnie jak tak można... nie zmęczyć się, zbrodnia
poszalałaś z tymi cynamonkami nie będę Cię rozgrzeszać, bo to raczej do szczęścia nie jest Ci potrzebne

Stary 2011-03-28, 23:30   #1950
czosnek112
Raczkowanie

Witajcie!

Od 3 dni próbowałem zrobić pierwszy dzień i dopiero dzisiaj mi się udało, chociaż po drugim intensywnym momencie już brakło mi sił i tak trochę mniej się starałem. Jutro Stretch 40 (może jednak z czymś połącze bo 40 minut rozciągania to nic).

Dzisiaj u mnie w lidlu na promocji były te taśmy do lower po coś 7zł.
czosnek112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości