Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 11:27   #721
smv
Zakorzenienie

Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2

generalnie wiekszosc z dziewczyn ktore decyduja sie na tabsy z wiadomych potzreb to tez po to by uregulowac nasz organizm. Ja tez miedzy innymi z tego powodu 4 lata temu zdecydowalam sie na tabsy, bo okresu tak jak ty nie mialam po 2-3 miesiace nawet. DZzis mi mija 38 dzien i czekam na moj 2 okres z po odstawieniu. Moja lekarka tez robila mi badania, hormony ok, usg tez...powiedziano mi ze mam cykle bezowulacyjne, bralam duphaston od ktoregos dnia do ktoregos..tez sie meczylam wiec zdecydowalam sie na tabl.
Mam 25 lat i w sumie fajnie bylo brac tabl ale czulam sie zle ze swiaodmoscia ze juz 3 lata ponad biore...i zrezygnowalam z reszta mialam skutki uboczne typu 4 miesieczne krwawienie i niestety serce mi szwankuje od powodzi z tamtego roku.
Jak okres mi sie nie pojawi to trez bede zmuszona znow isc do lekarza po duphaston pewnie;/ nie wiem czemu to tak wszsytko dziala. Moje kolezanki maja regularne okresy jak w zegarku a niektore kobietki jak my co 60 dni;/ czlowiek sie nastresuje bo ciaza po glowie chodzi- to jeszcze gorzej wplywa na pojawienie sie łaskawcy @...ech.
Nie jestes sama kolezanko!
Stary 2011-03-25, 17:53   #722
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
moniczka_90, 3 lata brania tabletek to (wbrew pozorom, mimo braku efektów ubocznych) jednak długo. myślę, że powinnaś zrobić już 3 miesięczną przerwę. ale z drugiej strony są zaraz wakacje i pewnie chciałabyś mieć 'spokój' przez czas ich trwania i móc się kochać bez zbędnego 'ogumienia' jeśli tka to zadzwoń na rejestrację do swojego lekarza i powiedz, ze potrzebujesz tylko receptę, a na badania pójdziesz we wcześniej umówionym terminie. nie powinno być problemu z wystawieniem recepty. a przerwę zrobisz po wakacjach wtedy.
Juz kij tam z wakacjami po prostu mam problem tego typu, ze jestem bardzo przyzwyczajona do brania tabletek wiem, ze wtey biore, wiem, ze wtedy juz nie biore bo mam 7 dni przerwy i wiem w którym dniu okres mi sie skonczy a w którym zacznie. Jak przestane brać to boję się, ze bede miała tak jak przed ich braniem czyli okres raz na 3 miesiace za to dośc intensywny. A jeszcze w zime taki okres to moge mieć ale w upał nienawidze miec skąpego a o obfitym słyszeć nawet nie chche bo czuje się wtedy bardzo niekomfortowo. Chyba jednak nie będę robiła tej przerwy, muszę to jeszcze raz obgadac z moim Wybrankiem
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:50   #723
sandi_
Przyczajenie

Witajcie,
ponawiam moją prośbę o odpowiedź na mojego posta stronę wcześniej. Miłego weekendu
sandi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:51   #724
anoola
Zadomowienie

Witam, liczę na waszą radę bo nie wiem co zrobić
Od ok.7 lat biorę tabletki- różne, ale najdłużej (i nadal) biorę Yasmin. Przez ten czas biust urósł mi o kilka rozmiarów (co wcale mnie nie cieszy) i zyskałam ponad 20 dodatkowych kilogramów
Baaardzo chciałabym je odstawić, ale...no właśnie, naczytałam sie w internecie, że wielu dziewczynom wyskakują po odstawieniu hormonów pryszcze, a ja za 2 miesiące mam ślub
Dodam, że bezskutecznie od roku staram się schudnąć, żeby w tym dniu jako tako wygladac. I mam dylemat- odstawić teraz tabletki w nadziei, że uda mi się schudnąć do ślubu ryzykując jednocześnie pryszcze, których nigdy nie miałam i w dniu ślubu bym nie zniosła czy jednak przemeczyć się do czerwca i po ślubie odstawić i już niech się wtedy dzieje co chce?

Będę wdzięczna za opinie
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 15:59   #725
Eldo_rado
amor vincit omnia

jeżeli nigdy nie miałaś problemów z cerą to bardzo mało prawdopodobne jest, że teraz będziesz je miała. pryszcze po odstawieniu to nie jest norma dla kobiet, które nigdy nie miały z nimi problemów... poza tym jeśli naprawdę chcesz schudnąć to lepiej odstaw je (jeśli są przyczyną tycia), bo 2 miesiące to wbrew pozorom mało czasu i nie tak łatwo będzie schudnąć.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 22:31   #726
katarzyna__
Przyczajenie

hej dziewczyny,
brałam tabletki ok. 2 lata najpierw byly yasminelle po ktorych ciagle bolal mnie dol brzucha, potem yasmin po ktorych przytylam 10kg w jeden mc! (w tym czasie bylam na ostrej diecie wspomaganej przez tabletki meridia) zmienilam na harmonet po ktorych moje libido spadlo do 0. zmienilam wiec na qlaira po ktorych w zasadzie nie mialam jakichs wyraznych skutkow ubocznych ale stwierdzilismy z moim narzeczonym ze chcemy miec dziecko wiec je odstawilam. no i w tym momencie po 3 dniach od konca krwawienia zaczely sie potworne niemalze migrenowe bole glowy i tutaj mam pytanie do Was; czy Wy tez borykalyscie sie z takim problemem po odstawieniu tabletek? i jesli tak to ile to trwalo?
dziękuje z góry za odpowiedz.
Pozdrawiam,
Kasia
katarzyna__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 09:35   #727
anoola
Zadomowienie

Cytat:
jeżeli nigdy nie miałaś problemów z cerą to bardzo mało prawdopodobne jest, że teraz będziesz je miała. pryszcze po odstawieniu to nie jest norma dla kobiet, które nigdy nie miały z nimi problemów... poza tym jeśli naprawdę chcesz schudnąć to lepiej odstaw je (jeśli są przyczyną tycia), bo 2 miesiące to wbrew pozorom mało czasu i nie tak łatwo będzie schudnąć.
No własnie naczytałam się, że mnóstwo dziewczyn, które nigdy nie miały problemów z cerą po odstawieniu owe pryszcze miały, związane jest to chyba z tym, że hormony zaczynają szaleć. Czytałam o tym tu u was chyba nawet, ale we wcześniejszej części. Więc mówisz, żeby zaryzykować?
Maaatko już naprawdę nie mogę się doczekać aż ostawię te piguły
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 10:11   #728
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
No własnie naczytałam się, że mnóstwo dziewczyn, które nigdy nie miały problemów z cerą po odstawieniu owe pryszcze miały, związane jest to chyba z tym, że hormony zaczynają szaleć. Czytałam o tym tu u was chyba nawet, ale we wcześniejszej części. Więc mówisz, żeby zaryzykować?
Maaatko już naprawdę nie mogę się doczekać aż ostawię te piguły
ja bym odstawiła gdybym była na Twoim miejscu i to wcześniej niż 2 miesiące przed ślubem... miałabyś więcej czasu na jakieś ćwiczenia i zdrową utratę wagi, a w razie faktycznych problemów z cerą mogłabyś zmniejszyć w dużym stopniu ten efekt uboczny odstawienia- maści, tabletki, proste zabiegi pielęgnacyjne...
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 10:41   #729
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Ja odstawiłam pigułki ponad miesiąc temu, pierwszy okres przyszedł 4 tyg. po krwawieniu z odstawienia, więc jest ok Jedynie cera się trochę popsuła. Innych skutków odstawienia na razie nie widzę.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:19   #730
smv
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym odstawiła gdybym była na Twoim miejscu i to wcześniej niż 2 miesiące przed ślubem... miałabyś więcej czasu na jakieś ćwiczenia i zdrową utratę wagi, a w razie faktycznych problemów z cerą mogłabyś zmniejszyć w dużym stopniu ten efekt uboczny odstawienia- maści, tabletki, proste zabiegi pielęgnacyjne...
zgadzam się
Stary 2011-03-27, 13:56   #731
201712190924
Konto usunięte

Dziewczyny, mam problem. W połowie lutego odstawiłam Yaz i mniej więcej w tym samym czasie zaczęły mi się przetłuszczać włosy. Myślicie, że to może być od tego? Bo w końcu to jakieś zachwianie hormonów nie wiem, gdzie indziej szukać przyczyny, bo odżywiam się tak samo, kosmetyków używam tych samych, nic się nie zmieniło Zawsze myłam włosy codziennie, bo to dla mnie podstawowa higiena ale teraz mam tak, że jak umyję je rano, to wieczorem już często wyglądają źle nie są jakieś meega tłuste, ale już są przyklapnięte i tak się jakby "rozdzielają". Do tej pory było tak, że do końca dnia zachowywały świeżość i puszystość, a następnego dnia rano tez nie wyglądały jakoś strasznie, może trochę przyklapnięte, ale nie tłuste.
Innych objawów po odstawieniu nie zauważyłam, okres w normie, wszystko ok. Więc nie wiem, czy w ogóle podejrzewać Yaz?
7 kwietnia idę do dermatologa w sprawie cery, więc zapytam też o to, ale kurde wkurza mnie to
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:55   #732
smv
Zakorzenienie

Nie spotkalam sie osobiscie z probleme przetluszczania włosów. Mysle ze moze to przez pogodę/porę roku? Po zimie włosy jednak troche są zmęczone czapkami itp...
Moze zmien szampon? Słyszałam ze od ciągłego używania tego samego szamponu włosy się przyzwyczajają i działania szamponu już nie widac jak na początku.
To tylko takie moje odczucia. Ale jak do lekarza idziesz to pewnie się dowiesz co i jak.
Stary 2011-03-28, 07:22   #733
Rollergirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lovebird Pokaż wiadomość
a wcześniej czegoś takiego nie miałaś? Dziwne, zazwyczaj jest właśnie na odwrót - podczas brania jest złe samopoczucie, a jak się odstawi, to wszystko wraca do normy i świat pięknieje... Nie spotkałam się jeszcze z czymś takim, że po dostawieniu ma się taki nastrój. A nie ma to związku z czymś innym?
Nie wiem.. Odkad odstawiłam czuje sie okropnie - ze jestem brzydka, beznadziejna, glupia. Przez to zrobilam sie zazdrosna i jest coraz gorzej.
Rollergirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 09:10   #734
_cherry_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem. W połowie lutego odstawiłam Yaz i mniej więcej w tym samym czasie zaczęły mi się przetłuszczać włosy. Myślicie, że to może być od tego? Bo w końcu to jakieś zachwianie hormonów nie wiem, gdzie indziej szukać przyczyny, bo odżywiam się tak samo, kosmetyków używam tych samych, nic się nie zmieniło Zawsze myłam włosy codziennie, bo to dla mnie podstawowa higiena ale teraz mam tak, że jak umyję je rano, to wieczorem już często wyglądają źle nie są jakieś meega tłuste, ale już są przyklapnięte i tak się jakby "rozdzielają". Do tej pory było tak, że do końca dnia zachowywały świeżość i puszystość, a następnego dnia rano tez nie wyglądały jakoś strasznie, może trochę przyklapnięte, ale nie tłuste.
Innych objawów po odstawieniu nie zauważyłam, okres w normie, wszystko ok. Więc nie wiem, czy w ogóle podejrzewać Yaz?
7 kwietnia idę do dermatologa w sprawie cery, więc zapytam też o to, ale kurde wkurza mnie to
Większe przetłuszczanie jak najbardziej może występowa po odstawieniu tabletek. Nieprawidłowy poziom hormonów wpływa w dużym stopniu na naszą cerę i włosy.

Ja jak brałam tabsy mogłam myć włosy co drugi dzień, cera była matowa. Po odstawieniu muszę myś włosy codziennie bo przetłuszczanie wróciło. Zbadaj koniecznie poziom odpowiednich hormonów, być moze masz może nadmiar męskich hormonów lub prolaktyny- to może powodować przetłuszczanie zarówno skóry jak włosów, trądzik. A jak poziom hormonów okaże się w porządku to może masz nadwrażliwość na męskie hormony i stąd to przetłuszczanie i problemy z cerą.
_cherry_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:59   #735
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _cherry_ Pokaż wiadomość
Większe przetłuszczanie jak najbardziej może występowa po odstawieniu tabletek. Nieprawidłowy poziom hormonów wpływa w dużym stopniu na naszą cerę i włosy.

Ja jak brałam tabsy mogłam myć włosy co drugi dzień, cera była matowa. Po odstawieniu muszę myś włosy codziennie bo przetłuszczanie wróciło. Zbadaj koniecznie poziom odpowiednich hormonów, być moze masz może nadmiar męskich hormonów lub prolaktyny- to może powodować przetłuszczanie zarówno skóry jak włosów, trądzik. A jak poziom hormonów okaże się w porządku to może masz nadwrażliwość na męskie hormony i stąd to przetłuszczanie i problemy z cerą.
Cera mi się akurat nie pogorszyła, z trądziku leczę od paru lat, a teraz jest naprawdę duża poprawa. Ale to dlatego że biorę antybiotyk na trądzik więc pod kątem odstawienia hormonów cery ocenić za bardzo nie mogę. a zaczęłam go brać bardzo niedługo po odstawieniu tabletek. ale o przyczynę problemów z włosami go nie podejrzewam, bo nie ma na to wpływu raczej.
no to faktycznie chyba zbadam te hormony. tylko nie wiem czy nie poczekać trochę. no bo w końcu od odstawienia minął tylko miesiąc z hakiem. skoro miesiączka może być rozregulowana jakiś czas, to może włosy, cera itd. też potrzebują trochę czasu?
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 15:00   #736
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rollergirl Pokaż wiadomość
Nie wiem.. Odkad odstawiłam czuje sie okropnie - ze jestem brzydka, beznadziejna, glupia. Przez to zrobilam sie zazdrosna i jest coraz gorzej.
U mnie jest wręcz odwrotnie, po odstawieniu nastrój się poprawił, rzadziej się złoszczę i denerwuję
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 06:54   #737
Rollergirl
Raczkowanie

No to co jest ze mna. Ja po odstawieniu nie moge ze soba wytrzymac juz. Ciagle na skraju jestem. Z byle powodu placze. Czuje sie brzydka, slaba, kiepska.
Stary 2011-03-29, 08:20   #738
_cherry_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
Cera mi się akurat nie pogorszyła, z trądziku leczę od paru lat, a teraz jest naprawdę duża poprawa. Ale to dlatego że biorę antybiotyk na trądzik więc pod kątem odstawienia hormonów cery ocenić za bardzo nie mogę. a zaczęłam go brać bardzo niedługo po odstawieniu tabletek. ale o przyczynę problemów z włosami go nie podejrzewam, bo nie ma na to wpływu raczej.
no to faktycznie chyba zbadam te hormony. tylko nie wiem czy nie poczekać trochę. no bo w końcu od odstawienia minął tylko miesiąc z hakiem. skoro miesiączka może być rozregulowana jakiś czas, to może włosy, cera itd. też potrzebują trochę czasu?
Antybiotyk mógłby wpłynąć na wypadanie, i to długo brany a na przetłuszczanie rzeczywiście nie ma wpływu. Hormony możesz zbadać już po drugiej naturalnej miesiączce (nie wliczając tego okresu który wystąpił zaraz po odstawieniu w 7 dniowej przerwie). Robisz je w pierwszej fazie cyklu, czyli do kilku dni po miesiączce.

Jak chcesz to możesz jeszcze poczekać, no ale moim zdaniem lepiej zrobić te badania bo wtedy będzie wiadomo czy przyczyną problemów są rzeczywiście hormony. Bo przetłuszczanie raczej Ci się nie ustabilizuje że tak powiem.

A jak było przed tabletkami? też przetłuszczały Ci się włosy? bo skoro trądzik masz już od paru lat to moze warto sobie te homony zbadać.

Ja się czuje zdecydowanie lepiej po odstawieniu tabsów, mam tyle energii i libido takie jak trzeba. Dopiero po odstawieniu zobaczyłam jak naprawdę działały na mnie tabletki. Żeby tylko cera się nie popsuła (tfu tfu) to już będę mega szczęśliwa.

Edytowane przez _cherry_
Czas edycji: 2011-03-29 o 11:44
Stary 2011-03-29, 13:44   #739
smv
Zakorzenienie

moze po prpstu wstan kolezanko rano i powiedz sobie ze jestes piekna i warto zyc a nie stękać? moze sie sugerujesz tym ze to po tabletakch masz takie zachowania i jeszcze bardziej o tym myslisz bo to co opisujesz brzmi jak niezla depresja.
Stary 2011-03-29, 22:06   #740
Rollergirl
Raczkowanie

Moze i tak.. Czasem miewalam takie nastroje, ale to co sie dzieje teraz - tragedia. Myslalam ze moza ma to wplyw z tabsami. Ale z tego co widac nie.. Zreszta mialabym wahania, a ja ciagle mam dół.
Stary 2011-03-30, 09:18   #741
_cherry_
Rozeznanie

Cytat:
Moze i tak.. Czasem miewalam takie nastroje, ale to co sie dzieje teraz - tragedia. Myslalam ze moza ma to wplyw z tabsami. Ale z tego co widac nie.. Zreszta mialabym wahania, a ja ciagle mam dół.
Kup sobie jakieś ziołowe tabletki na takie doły, np persen jest chyba na takie stany, zresztą pani w aptece Ci doradzi. A jak to nie pomoże to idź do lekarza, bo normalne to nie jest.
Stary 2011-03-30, 10:06   #742
misiskuku
Zadomowienie

dołączam do wątku już po raz 2...

teraz brałam tabletki tylko 2 miesiące,a to co się ze mną działo... tragedia.. libido na - (stwierdziłam, że seks jest okropny), humory, najgorsze były jednak bóle łydek i pojawił sie jakiś ból w sercu.. więc odstawiłam.. jest lepiej..

czekam właśnie na pierwsze krawienie po odstawieniu.. piersi bolą strasznie (zakładanie biustonosza nawet boli), brzuch nabrzmiały, humory, zjadłabym wszystko co się rusza ciekawe kiedy się pojawi...
Stary 2011-03-30, 13:44   #743
Rollergirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _cherry_ Pokaż wiadomość
Kup sobie jakieś ziołowe tabletki na takie doły, np persen jest chyba na takie stany, zresztą pani w aptece Ci doradzi. A jak to nie pomoże to idź do lekarza, bo normalne to nie jest.
Ee chyba od razu do psychologa pojde. Tak mam wszystkiego dosc.
Stary 2011-03-31, 09:43   #744
_cherry_
Rozeznanie

Cytat:
Ee chyba od razu do psychologa pojde. Tak mam wszystkiego dosc.
Ty wiesz najlepiej jak jest z Twoim zdrowiem. Ale nie wiem czy psycholog może Ci przepisać jakieś leki.... chyba nie. Wydaje mi się że on jest bardziej od terapi rozmową itp. Ale może neurolog pomoze?

Swoją drogą dziwne ja miałam takie podobne stany jak Ty jak brałam yasminelle. Płakałam o byle co, stałam się kłębkiem nerwów, po zmianie na inne tabletki było cit lepiej i jak zaczęłam używać tabletek ziołowych to było w miare ok. Jedynie po regulonie i cypreście nie miałam napadów złości.

Po odstawieniu moje samopoczucie jest jak najbardziej na duży +
Stary 2011-03-31, 15:04   #745
Rollergirl
Raczkowanie

Neurolog? Chyba psychiatra predzej
Stary 2011-04-01, 09:33   #746
mi_ka
Przyczajenie

Dziewczyny, po trzech latach chciałabym odstawić tabletki. Najpierw brałam Novynette, ale po niecałych 2 latach zaczęły się straszne bóle nóg i drętwienie. Zmieniłam na Midianę, z którą były ogromne problemy - nie mogłam jej nigdzie dostać. Mam w swojej okolicy 5 aptek, a mimo to jeździłam do innych dzielnic, czasem bezskutecznie. W rezultacie brałam jeszcze Yasminellę i Asubtellę. Czuję się w miarę dobrze, ale ciągle chce mi się spać (od pół roku zasypiam na siedząco, nawet po całej przespanej nocy). Nie mam żadnych niedoborów, ale w sumie nie wiem też czy zwalać to na tabletki. Po prostu chciałabym już z nimi skończyć, bo na nich: przytyłam, cellulit straszny, no i zaczęły się pojawiać włoski w różnych miejscach, a libido nagle gdzieś sobie poszło....

Mój problem polega na tym, że bardzo boję się wysypu trądziku na twarzy. Nie mam z tym dużych problemów, przed braniem też raczej nie miałam (wiadomo, czasem coś wyskoczy, ale raczej mało widoczne i bez epidemii ). Jak myślicie, czy skoro nie miałam z tym nigdy specjalnych kłopotów, to teraz może się to zmienić? Czy jest jakiś sposób, aby temu zapobiec, złagodzić (suplementy?)?
mi_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 11:46   #747
chilligirl
Rozeznanie

ja brałam (jak to określił mój gin) całą tablicę mendelejewa....Cilest, Rigevidon, Diane, Logest, Triquillar, Evra, Nuva-Ring - i Yasminelle....po ostatnich czułam się najlepiej...Diane pomogła mi z krostkami na plecach, ramionach i dekolcie...ale odstawiłam....8 miesięcy bez tabletek...Na buzi nie miałam większych problemów, ale to co się działo z moimi plecami i dekoltem...esh...jeśli też miałaś taki problem lub nadal masz to zanim je odstawisz skonsultuj się z jakimś dermatologiem jeszcze...żeby później mieć czym walczyć..po około 4-5 miesiącach moja buzia nie wyglądała najlepiej...tu i ówdzie pojawiły się krostki...i krościchy..po jednej mam ślad do dzisiaj na policzku dopiero od jakiś dwóch miesięcy moja buzia przypomina buzię...niestety reszta już nie...więc od 10 kwietnia wielki powrót do Yasminelle...a jak nie to Yasmin...zobaczymy co z tego wyniknie..
Jeśli mogę Ci coś polecić - po czym moja buzia się ogarnęła to produkty z serii Ziaja NUNO..ja kupiłam sobie żel do mycia buzi i krem antybakteryjny..i zrezygnowałam z podkładu..wiem, że może to produkty dla nastolatek ale mnie osobiście pomogły..więc jeśli cokolwiek zauważysz na buzi szybko sobie to kup i lecz...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Kochana Rollergirl...ja też tak miałam....początki były straszne....myśli - zła, brzydka, gruba, mało inteligentna i w ogóle do wymiany, brak motywacji, ospałość, obojętność...po jakims czasie przeszło... Daj sobie trochę czasu..zacznij chodzić na siłownie czy cokolwiek takiego..coś co podniesie poziom endorfin..

"Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever"
chilligirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 20:28   #748
nixia
Raczkowanie

dziewczyny kiedy po "odstawieniu" tabletek antykoncepcyjnych pojawi się krwawienie? Ostatnią tabletkę wzięłam w czwartek o 20 godz a w domu będę dopiero w NIEDZIELE :/ zadzwonilam do ginekologa i powiedziala ze nie mam brać jakis podwójynch dawek czy coś takiego mam przyjsc na wizyte po nową recepte i kupić nowe opakowanie.....tak się teraz zastanawiam kiedy pojawi sie krwawienie. To moje pierwsze tabletki, pierwsze opakowanie (2 blister, rząd)
nixia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 09:27   #749
fluobanana
Przyczajenie

Mika - ja po odstawieniu jazu nie miałam wcale problemow z cerą, miałam zawsze podobnie jak ty czasem coś wyskoczyło ale to raz w cyklu.
Po odstawieniu tabletek kondycja mojej cery nie pogorszyła się, wróciła do normalnego stanu powiedziałabym

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez nixia Pokaż wiadomość
dziewczyny kiedy po "odstawieniu" tabletek antykoncepcyjnych pojawi się krwawienie? Ostatnią tabletkę wzięłam w czwartek o 20 godz a w domu będę dopiero w NIEDZIELE :/ zadzwonilam do ginekologa i powiedziala ze nie mam brać jakis podwójynch dawek czy coś takiego mam przyjsc na wizyte po nową recepte i kupić nowe opakowanie.....tak się teraz zastanawiam kiedy pojawi sie krwawienie. To moje pierwsze tabletki, pierwsze opakowanie (2 blister, rząd)
zwykle krwanienie pojawia się 2 - 4 dni od wzięcia ostatniej tabletki
fluobanana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 09:51   #750
Kropkaa
Rozeznanie

Witam,

tabletki odstawiłam w lipcu 2010 roku.Normalną miesiączkę po odstawieniu miałam po miesiącu opóźnioną o 10 dni.I tak było aż do lutego tego roku.
Od lutego nie mam miesiączki.Nie wiem dlaczego, wydaje mi się że organizm powinien się przystosować do odstawienia.

Nie współżyję także nie ma mowy o ciąży.Nie stosuję drastycznej diety, jem tak jak zawsze,stres jest ten sam.Nie chorowałam. Nie wiem dlaczego tak organizm reaguje.

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości