|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
ja mam w jednej reklamowce rzeczy dla malego a w drugiej dla siebie
do ednej by mi sie nie zmiescily a tak to mam osobno i nie bede musiala grzebac po wszystkich rzeczach zeby np znalezc jedne spioszki przed chwila zadzwonili do mnie z pracy - z kadr ktore sa zupelnie w innym miescie ze mi sie L4 konczy i czy ja w srode wracam do pracy bo nie wiedza jak mi wyplate za ten miesiac naliczac tak, jasne - wracam do pracy i mam nadzieje ze wszyscy sa przeszkoleni w odbieraniu porodow dwa tygodnie przed terminem a ja do pracy mam wracac kosmici...
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
udani są w tej twojej pracy
do mnie właśnie przyjechał kurier po L4 i legitke ubezpieczeniowa do podbicia. ja ciuszki dla dziecka spakowałam do takiej niedużej reklamówki, oddzielnie, żeby się nie pomieszały z moimi rzeczami.
|
#3333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj ostatnie pranie ubranek robiłam, ale rozwieszał TŻ - zastałam go na wgapianiu się w malutką skarpetkę rozczulający widok
|
||
|
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
kolejny sms
Od Ciastko:" Dziś o godz. 9.10 przyszła na świat przez cc Laura. Waga 2670g, dł.52cm, tydz.38. Mama leży na sali pooperacyjnej i dochodzi do siebie" Cytat:
Cytat:
właśnie nie wiem jak to jest bo ja nie podbiję juz legitki do porodu bo mam 50km do pracy i nie opłaca mi się specjalnie jechać mam rmua za luty bo tak mi przysłali ostatnie ale chyba po porodzie można w ciągu 7 dni donieść legitkę nie? ktoś wie jak to jest?
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:59 |
||
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
u mnie jest tak ze obowiazuje na ten miesiac w ktorym masz podbite - i niewazne czy podbijesz 1-wszego czy 25 marca to legitka jest wazna na marzec
tzn to tez zalezy od przychodni ale czesto tak wlasnie robia w moim szpitalu akurat wazne na 30 dni kalendarzowych od podbicia a jesli jest niewazna to jest 7 dni na doniesienie - raz mi sie zdarzylo ze nie mialam podbitej i zaznaczyla sobie czerwonym flamastrem date od ktorej to 7 dni mi sie liczylo
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla Ciastka
![]() eirene, można donieść po 7 dniach, ja się wczoraj dowiedziałam, ze mam już nieważną, u mnie liczą 30 dni, wiec wypisałam w szpitalu taki świstek, ze mam ważne ubezpieczenie. O tyle dobrze mam, ze ode mnie z pracy mi wysyłają kuriera po papiery i dziś będę miała książeczkę z powrotem. idę na pocztę, bo znów "mnie nie było' i listonosz mi zostawił awizo. Na nic składanie skarg
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpadłam na chwilkę ![]() Idę kwiatki przesadzać, ale będę zaglądać
|
|
|
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Ciastko
![]() Ja tez juz spakowana i wszystko do jednej torby zaladowalam ![]() i na porodowke juz moge leciec bo siebie tez juz przyszykowalam, henna zrobiona, paznokietki pomalowane, nozki wydepilowane, moge sie stawic chocby teraz ![]()
|
#3339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Wtajemniczenie
|
ale bezbarwnym masz pomalowane te paznokcie? bo tak to proszą, żeby raczej nie malować kolorowym do szpitala, a nuż będzie potrzebne cc i wtedy anestezjolog po kolorze paznokci może poznać, że coś nie tak
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jak moja siostra była w ciąży zamówiła sobie spodnie ciążowe. Dość długo szły, no ale. W międzyczasie facet od którego wynajmowali mieszkanie stwierdził, że on robi remont i musieli się wyprowadzić. Debil listonosz zostawił paczkę robotnikom!!!! Jak się wpieniłam, razem z mamą poszłyśmy na pocztę z WIELKĄ JAPĄ i listonosz musiał zwrócić koszt przesyłki. W międzyczasie siostra postraszyła właściciela mieszkania, ze oskarży go o kradzież i dodatkowo po dłuższym czasie i spodnie się znalazły, tylko ona zdążyła urodzić ![]() Za to ja w nich teraz chodzę Kurde ide do tych kwiatków bo do wieczora się nie wyrobię
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz wszystko zamawiam albo kurierem, albo do firmy męża, ale jak z urzędu jakieś pismo przyjdzie, to wiadomo, polecony i na adres domowy, a u mnie na poczcie się siedzi w kolejce minimum 30 minut, plus jeszcze się stoi potem przy okienku i czeka, aż panie wygrzebią paczkę
Wścieklizna mnie normalnie chwyta, jak o tym pomyślę. dobrze, ze się te spodnie w końcu przydały ![]() Ja sobie pomalowałam wczoraj paznokcie, ale u stop, aż byłam w szoku, ze mi się udało, a u dłoni to tylko regularnie krotko przycinam i nie maluje.
|
#3343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
slyszalam tez o paznokciach ale podobno wystarczy miec jeden niepomalowany ale na wszelki wypadek jutro sie zapytam mojego gin. a jak cos to wezme na wszelki wypadek zmywacz i waciki to na szybkensa zmyje w trakcie skurczy
|
|
#3344 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
CZEKAMY NA FOTKI Cytat:
i się przydały .---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Bo oni po kolorze sprawdzają czy coś się dzieję . dlatego ja teraz pomalowanych już nie mam
|
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie wiem czy mam zapalenie pęcherza czy szwy tak swędzą... Kosmiczne uczucie no :/ A już zaczynałam się czuć co raz lepiej
|
#3346 |
|
Raczkowanie
|
To zobaczymy co mnie powiedza o paznokciach... a tak mi sie podoba ten pomaranczowy
|
#3347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ok, wrocilam od poloznej... i nie mialam internetu, wiec zrobilam sobie jajecznice z szynka i pieczarkami, bo lodowka pusta
![]() Dalej jestem glodna. Zestresowalam sie tylko. Uciekl mi autobus, bo nie mialam kasy na oysterce(taki bilet plastikowy:P), wiec polecialam do bankomatu, pozniej rozmienic na drobne i w koncu zlapalam autobus .Myslalam, ze spoznie sie na wizyte i zimny pot mnie oblal... bylam pewna, ze wody mi odeszly... ale nie... a szkoda hehe. Serduszko malej ok, mocz ok, cisnienie 120/75. Mala ponoc lezy dalej glowka w dol, ale badala mnie studentka to ja jej nie wierze hehe. Zaproponowano mi masaz szyjki - odmowilam![]() ![]() . Zabookowali mi wywolywanie na 5 kwietnia ( AAAAAAAAAAAAAAAAAAA) Jak mala sama nie wyjdzie, przed 5 to sie na nia obraze... boje sie... porodu sie nie boje, ale wywolywania TAK. Dowiedzialam sie, ze w tym mniejszym szpitalu kolo domu(z lepsza reputacja) jednak robia cesarki jesli jest jakis problem, czyli chyba tam pojade jesli samo sie zacznie, bo spzital spokojniejszy i nie ma przeludnienia... tylko ze wywolywanie mam w tym wiekszym, z okropna reputacja... Coreczko, prosze rusz sie!!!! Mamuska ma stracha ![]() Dzwonilam do TZta, zeby powiedziec mu co i jak ale nie odbiera heh, no fajnie a jakbym rodzila;p??!! Sprobuje jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuje;p
|
|
#3348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mam ochotę sobie kolor jakiś zrobić, ale niech tam, jeszcze trochę poczekam
|
|
|
|
|
#3349 | |||
|
Zakorzenienie
|
jezu jak sie w✂✂✂✂.... na ojca mojego spoko facet i w ogóle ale dziś to mnie po prostu tak wkurzył że mam ochotę go zabić. mówię do mamy przy nim że idę sobie okno w pokoju umyć mam pokój na parterze to dosięgam spokojnie to mama mówi ok spoko to może na ganku byś umyła? tam też nisko. a ojciec wpada do kuchni i do niej: taaa głupie jesteście gdzie ona będzie ona myć??? zastanów się!!!
ja mówię: a co ma mój stan do tego? nie wchodze nigdzie na taborety itp debilem nie jestem. a on: jakbym był twoim mężem to bym w życiu nie pozwolił żebyś okna myła zaraz przed porodem!!!\ no czy nie kretyn??? powiedziałam mu tylko że wisi mi co on by zrobił i nie interesuje mnie jego zdanie. coś tam burknął że narażam siebie i dziecko (czubek nortmalnie) to mu powiedziałam że jak umrę przy myciu tego okna to niech mi chociaż ładną trumnę zamówi wiem wredna jestem ale aż mnie do teraz telepie. no nie myslałam że akurat mój ojciec takie będzie miał poglądy! to moja babcia jak z nią teraz gadałam to się śmiała i mówi że taki głupi pogląd istnieje że jak chcesz szybko urodzić to okna myj ale że to nie działa i tak - normalnie się kobieta do tego odnosi a ten ojciec mój poważny facet po studiach a taki głupi... teraz na dodatek się z mamą pokłócił i w ogóle no nie wiem czy śmiać się mam czy płakać ![]() okno oczywiście umyłam ale na ganku nie ruszam - tak samo mama prosiła mnie żebym jakieś tam garnki wzięła na górę - powiedziałam głośno żeby słyszał - za ciężkie są jeszcze mi sie coś stanie. niech tata weźmie. mama oczywiście mnie uspokaja żebym przestała bo tata tak z troski ale kurde ... no chyba każdego by to wytrąciło z równowagi... to się wygadałam... aż mnie brzuch zaczął boleć z nerwów Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja też miałam dziś kwiatki przesadzać ale ziemia w aucie a tż do pracy pojechał nim no i lipa ![]() chociaż tak sobie teraz myślę sadzenie kwiatów w ciąży mogłoby mi zaszkodzić to niebezpieczne dla mnie i dziecka - tak pomyslał by mój cudowny tata
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!!!
stysia gratki z powodu narodzin malenstwa,wreszcie sie doczekalas ![]() klas ki:Ja wrocilam ze szpitala,mialam miec ten masaz i w sumienie mialam chyba,bo nie wiem jak on wyglada tak naprawde.....przemila pani doktor zalozyla rekawiczki pozelowala i stwierdzila ze mam rozwarcie na 3cm(wcale nie bolalo)dlatego nie wiem czy to masaz byl bo ponoc masaz boli,co bylam w szoku bo wcale nic mnie nie boli,po tym jej sprawdzaniu zaczelam plamic ale to normalne ponoc,ostrzegla mnie ze moge krwawic teraz i tyle....czuje sie swietnie wlasnie pieke serniczek...ZAPRASZAM WSZYSTKICH....kolejna wizyta na piatek 1 kwietnia <prima aprilis> juz na wywolanie ale wedlug niej to w ciagu 24h do 48 urodze...no zobaczymy.....oki spadam podczytac was bo nie wszystko doczytalam ![]() Acha i pani doktor mowi,ze wsio ready do porodu ale dzieciaka mam leniwego hahahaa Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-03-28 o 14:47 |
|
|
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie i zła jestem jak nic.
2 tyg. temu byłam na wizycie, ale u innej gin., bo moja była na zwolnieniu, no i dostałam wtedy morfo, mocz, hbs itp., a dzisiaj moja mnie się pyta dlaczego mi tamta nie zrobiła wymazu z pochwy tak jakbym wiedziała...No i zbadała mnie, szyjka krótka zamknięta, ale mam grzybka a nic kompletnie nie odczuwałam...powiedziała, że w ciąży często nie odczuwa się objawów...i mam Pimafucin, no i nie rodzić póki tego nie wylecze i nie przyjdą wyniki z wymazu, bo jak tam coś dodatkowo wyjdzie to trzeba jakieś prochy będzie brać, żeby dziecka na dzień dobry niczym nie zarazić.A co do mojego szybkiego wywoływania to teraz stwierdziła, że mogę jeszcze tydzień po terminie chodzić Co lekarz to inna praktyka...
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
EIRENE1987 tata sie wystraszyl opikunczy jest hihihih,no niby tak mowia ze jak myjesz okna to szybciej urodzisz ale u mnie to sie nie sprawdzilo.......nie denerwuj sie slodka,bo zlosc pieknosci szkodzi i dla dzidziulka niedobrze
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na masaz sie nei zgodizlam ![]() POWODZENIA!!
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kinga, dobra byłaś z tymi skurczami ale dobrze że zrobili cc i nie czekali na cud Diatoma, śliczny Tymuś ![]() Agus, biedulka Stysia, wreszcie Krusiak, to mały już bardzo niemały...i rzeczywiście masz czekać do tego 11 na cc? ![]() Ciastko, serdecznie gratuluję |
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój wymyślił, że nie powinnam samochodem jeździć, bo jeszcze urodzę To nie wiem jak mam Kaśkę do szkoły prowadzać ![]() ![]() Dobra dwa przesadziłam, idę walczyć dalej
|
|
|
|
|
#3356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
taki z niego uparty baran. pomyłam i tak te okna na ganku i żyję ![]() poza tym no kurdę nawet jakby coś to dało to mycie to będę wniebowzięta że urodzę w końcu już mogę
|
|
#3357 |
|
BAN stały
|
gosikk_s tak, jak cos sie bedzie tworzyc wczesniej to wczesniej zrobia a jak nie to na 11 kwietnia wtedy to bedzie 38tydz wg om
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Tajka, do 5 jeszcze trochę zostało, musi ruszyć
Trzyrazyi, no to czekamy
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 kwietnia bede albo 41+5 albo 41+3 zalezy jak liczyc;p
|
|
#3360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

rozczulający widok

i listonosz musiał zwrócić koszt przesyłki. W międzyczasie siostra postraszyła właściciela mieszkania, ze oskarży go o kradzież i dodatkowo po dłuższym czasie i spodnie się znalazły, tylko ona zdążyła urodzić 

klas ki:
a nic kompletnie nie odczuwałam...powiedziała, że w ciąży często nie odczuwa się objawów...i mam Pimafucin, no i nie rodzić póki tego nie wylecze i nie przyjdą wyniki z wymazu, bo jak tam coś dodatkowo wyjdzie to trzeba jakieś prochy będzie brać, żeby dziecka na dzień dobry niczym nie zarazić.