Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 13:56   #3091
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
wrzucam wczorajsze fotki
30 tydz. ciąży...więcej mnie niż brzucha
Śliczny brzucholek.

Co do liczenia to ja też nie liczę.
Lekarz zawsze pyta czy czuję ruchy wyraźnie i tyle.
Pamiętam jak w poprzedniej ciązy leżałam na patologi to kazali mi liczyć,po 3 posiłakch miało być co najmniej 10 w ciągu godziny to wtedy ok.
Teraz tylko obserwuje ruchy,mała się rusza ładnie,jednak już tak nie kopie co się rozpycha,ciasno jej tam a bedzie jeszcze ciaśniej.

Oj muszę koniecznie poszukać kabla od telefonu i wrzucić Wam fotki wózka.
JanuszAgnieszka super bryka

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:58   #3092
Zytus
Rozeznanie

24kasia86, sliczna ta komoda. Mam nadzieje ze sie nie obrazisz jak sobie skopiuje i tz pokaze znajomemu czy takiej podobnej by nam nie zrobil
Bo strasznie mi sie podoba, a ceny w sklepach tych komodek sa faktycznie odstraszajace jak kiedys patrzylam.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:58   #3093
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry brzuchatki
Nie uwierzycie (sama w to nie wierzę)!! jestem w domku . Dzisiaj po badaniu prof. stwierdził, że szyjka się nie skraca, skurcze są rzadkie i mogę leżec sobie w domku . Jak tylko będzie coś się działo (głównie chodziło o wody) to mam zaraz jechac, ale nie do najbliższego szpitala, ale właśnie tam - bo dzidziuś będzie wtedy bezpieczny
Troszkę Was podczytam, bo nie jestem w temacie
Hej słońce
Super,ze mozesz w domciu odpoczywac, tzrymam kciuki za Was

Kasiu ta Twoja gin jakas naprawde mało rozgarnieta jest,16 na plusie i problem??
Ja mam niecałe 15 i mój gin stwierdzil,ze idealnie,i ze tak sie powinno tyc ,
to ciekawe jakbys miala ze 25kg wiecej ,to co by mowila?
Masakra,nie pzrejmuj sie,wazne,ze jest wszystko ok,a jak Ty tak puchniesz,to i woda duzo wazy, zobaczysz po wjsciu ze szpitala ,wiekszosc Ci "zleci " szybciutko,a ją olej i tyle

Ja jakos weekendowego lenia mialam,i mi sie wczoraj nawet wejsc nie chciało na wizaz.
za to dzisiaj nadrabiania ,uff
aaa i mialam wczoraj pierwsze ( czujecie pierwsze) faktyczne skurcze,takie,ze pzry scianie stalam i ruszyc sie nie mogłam,od razu mi sie poród Julii pzrypomniał)
Cóż były dwa i na tym koniec.Dzisiaj ok.

buziam i lece szykowac drozdzowke z truskawkami i doczytywac wsa pomalu.

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:58   #3094
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
antropia bardzooo ładnie
[B]
dziekuję
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

współczuje

super wyglądasz .

a ja zapraszam na sernik na zimno z dodatkowymi kawałkami brzoskwini i z bitą śmietaną z okazji mojego przejścia na L4 .

synuś mój tak się rozpycha mi w prawym boku, że masakra.
dziekuję dawaj ten serniczek
Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim poniedzialkowo, nadrabiam was, ale powolutku...

Bardzo ladnie wygladasz .
Tez lubie czern.
dziękuję bardzo duzo ma czrnych ubrań uwielbiam
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

ale fajniutka mama jesteś

moj Tż ma to szczescie ze jest chudy ma 192cm i cos okolo 80kg albo i nawet mniej smieje sie z niego ze ma tasiemca bo naprawde duuzzzooo je.
dziekuje mój tż wazy niecałe 80 kg. przy wzroście 175 i wydaje mi sie, że wygląda idealnie...nie za chudy, ale i nie gruby nie widac u niego tej wagi
Stary 2011-03-28, 14:00   #3095
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Matall, dwa dlugie posty zjadlo
Wlasnie to mnie zdziwilo jak mi powiedziala znajoma ,ze trzeba cos dawac w szpitalu , powiedziala mi tak: jak nie dasz to zadowolona nie bedziesz, te co nie daja to maja ich gdzies, a jak cos dasz to zobaczysz ,ze porod bedzie inny i, ze inaczej beda kolo Ciebie chodzic beda.
to lepiej sobie juz polozną wykupic, no tak!
ja tam dam cos jak wyjde ze szpitala, ale skromnie- bombonierka czy cos.

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
ja sie musze mocno wsluchiwac w ruchy, zeby je poczuc dlatego nie zawsze nawet wiem czy sie rusza czy nie. Mowilam to lekarce ale akurat gdy robila mi usg to mała tak mocno kopnela, ze glowica odskoczyla ale to byl ten 1 raz, tak to zachowuje sie jakby sie np krecila w kolko a nog czy rak nie wystawia zeby sie przepychac

no sprobujemy, ze 2 razy liczylam ruchy to w ciagu 4-20 minut naliczylam 10 ruchow, ale to bylo ze 2 tyg temu.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

no to sluchajac naszej gin bede liczyla u mnie ciezko stwierdzic czy rusza sie mniej jesli ogolnie malenko sie rusza
na pewno 10ruchow naliczysz bez problemu

Cytat:
dziekuję a mi wszyscy mówią, że mam wredny wyraz twarzy i sie mnie wszyscy boją mój tz opowiadał, że jak przychodze do niego do pracy to wszystkie dziewczyny się chowaja przede mną bo podobno mine mam jakbym chciała je wszystkie pozabijac a dodam, że nie robię groźnych min na zawołanie

dziekuje

ja tez myślałam, że to żyły.....miała cicha nadzieje, ale mój tż tam "zajrzal" i uświadomił mnie, że to są rozstępy jednak ale Ty kochana do porodu już masz niedaleko, a ja? jeszcze tyle tygodni...boje się, że będę całą w rozstępach

dziękuje
wiesz nieraz przez miesiac moze wiecej ich sie zrobic niz prze 2-3miesiace...no coż, nic sie na to nie poradzi

Cytat:

Kasia, ta gin jest jakas nienormalna.
16kg to nie jest jakos strasznie duzo, a juz na pewno nie ma sensu, zeby teraz przechodzic na diete, w 9 miesiacu .
Ile przytyjemy tyle przytyjemy, ale czas na zrzucanie bedzie po porodzie, moim zdaniem, nie przed...

Takze glowa do gory
pewnie kochana, mi juz nie duzo zostalo

bede wam wlkejac fotki jak mi waga spada
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:00   #3096
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Śliczny brzucholek.

Oj muszę koniecznie poszukać kabla od telefonu i wrzucić Wam fotki wózka.
dziękuje
czekamy na foteczki
Stary 2011-03-28, 14:01   #3097
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

atiz, dziewczyny, dzieki srednio mi sie wlasnie widzi robienie im prezentow, bo z kasa slabo stoimy, a oni wykonuja swoja prace wiec laski teoretycznie nie robia, dlatego mnie to oburzyla co powiedziala znajoma, ktora tam rodzila, dlatego mysle pod pytam Was bo moze faktycznie ja jakas nie w temacie powiem dla Tz , zo on jak chce to niech sobie chodzi i im daje, bo ja nie pojde poza tym przede mna zadanie, urodzenie dziecka, a mezu niech robi co chce. Nie bede sie przejmowac tym jak mnie potraktuja, przezyje, a jak beda nie tegez wobec mnie to ja tez sie umiem odezwac
Stary 2011-03-28, 14:02   #3098
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
mi zabronila porownywac ruchy z innymi kobietami, ze kazde dziecko inne i ma inne zestawy cwiczec wazne aby liczyc o stalych porach rano i wieczorem po 1 godz, norma niby aby nie bylo mniej niz 10 ruchow na godz
ja np wczesniej bardziej czulam ruchy i co dziwne bardziej byly widoczne na powierzchni brzucha niz teraz gdy on jest wiekszy(zreszta smiesznie to wygladalo jak poruszal mi sie brzuch kiedy nawet nie wygladal na ciazawy)
a to całkiem normalne, że wcześniej czułaś mocniejsze ruchy Teraz dzidziuś ma mniej miejsca na akrobacje

Cytat:
a ja zapraszam na sernik na zimno z dodatkowymi kawałkami brzoskwini i z bitą śmietaną z okazji mojego przejścia na L4 .
to świętujemy

Cytat:
ja raczej myslałam cos slodkiego kupic ale PO porodzie. O ile mnie beda dobrze traktować bo jak nie to nic nie dostaną
dokładnie Po porodzie dać jakiś mały dowód uznania to ja rozumiem, ale przed nigdy.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:03   #3099
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj z powrotem Kochana!

ale serniczek

Cytat:

Dziewczonka, ale super, ze puscili cie do domku .
Obys juz teraz do samego porodu nie miala zadnych dodatkowych "atrakcji" ..
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:04   #3100
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

MONIA sernik na zimno !!!! Jak mogłas mi to zrobic za kare zjedz za mnie 1 kawałek

Kochane lece do sklepu ze zdrowa zywnoscia i kupię sobie zamiast mąki maizene moze dzieki niej zjem nalesnika a poza tym własnie owtorzyli u mnie w galerii TK Maxxa

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:05   #3101
Mango08
Rozeznanie

kasia mój gin powiedział dokładnie to samo, że gdyby obrzęki pojawiały się po nocy to wtedy może pojawić się problem i trzeba się temu dokładnie przyjrzeć.

aguś genetyczne uwarunkowania mnie też dotyczą, mamuśka przytyła ponad 20 kg ale bardzo szybko straciła i to nie karmiąc piersią. Ta wiadomość daje mi nadzieje...

matall o tej diecie pączkowej to tak ironicznie piszesz, czy ona uważa, że coś takiego istnieje?

moniqac my tutaj obmyślamy jak ograniczyć przybywające kg, a Ty z takim zdjęciem wyskakujesz Niedobra Ty...

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-03-28 o 14:06
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:05   #3102
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
atiz, dziewczyny, dzieki srednio mi sie wlasnie widzi robienie im prezentow, bo z kasa slabo stoimy, a oni wykonuja swoja prace wiec laski teoretycznie nie robia, dlatego mnie to oburzyla co powiedziala znajoma, ktora tam rodzila, dlatego mysle pod pytam Was bo moze faktycznie ja jakas nie w temacie powiem dla Tz , zo on jak chce to niech sobie chodzi i im daje, bo ja nie pojde poza tym przede mna zadanie, urodzenie dziecka, a mezu niech robi co chce. Nie bede sie przejmowac tym jak mnie potraktuja, przezyje, a jak beda nie tegez wobec mnie to ja tez sie umiem odezwac
no i słusznie
Stary 2011-03-28, 14:06   #3103
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Mamusie Dzis pospalam sobie do 10.30, po wczorajszym dniu strasznie krzyz mnie bolal...
Posegregowalam Flawciowe ciuszki do prania i stwierdzilam, ze ma ich strasznie duzo i juz nic mu nie kupie, jeszcze sie nie urodzil, a ma wiecej ciuszkow od nas

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
ale tu wczoraj byla cisza.

ja juz od 6 rano na nogach bo mama ma samolot a potem lece do pracy.nietomna jestem neistety, kika dni do pracy musze pochodzic, mam nadzieje, ze mimo to uda mi sie aktywniej z wami poprzebywac

caluje i milego poniedzialku
anula_81 jak tak mamcia sie czuje?? mam nadzieje, ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
hej Mamusie
Wczoraj miałam wybitnie dzien lenia, lezałam prawie cały dzien przed tv, tylko 2 x logujac sie na wizaz, co by Was doytczac - na szczescie zaległosci nie było wiele
Dzisiaj spałam do 8.45 !!!! Hurra
Obudziły mnie kadry z pracy... pan diabetolog widac ma małe doswiadczenie w wystawianiu L-4. Nie napisał jakiegoś kodu B, swiadczącego o ciąży i nie beda mogli mi zrobic 100% wynagrodzenia. Musze jutro jechac do firmy, wziac zwolnienie, znaleźć lekarza aby poprawił i w środe zawieźć znów do pracy bo robia pensje. Zwariuje, tyle jezdzenia w kółko

princi, Flavcio może być dumny ze swoich rodziców, że kupili mu taki ładniutki wózek !! No i te kolory
Wiesz, wygląda nawet na zdjęciu na ultra lekki
daisy dziekuje za komplement i pozostalym dziewczynkom takze no wlasnie szukalismy lekkiego i takiego ktory praktycznie robi sie malutki po zlozeniu, a ten mozna zlozyc jedna reka i klikneciem, gdyz mieszkamy w miejscu gdzie nawet nie ma jak na spacer wyjsc bez auta...

Cytat:
Dzień Dobry brzuchatki
Nie uwierzycie (sama w to nie wierzę)!! jestem w domku . Dzisiaj po badaniu prof. stwierdził, że szyjka się nie skraca, skurcze są rzadkie i mogę leżec sobie w domku . Jak tylko będzie coś się działo (głównie chodziło o wody) to mam zaraz jechac, ale nie do najbliższego szpitala, ale właśnie tam - bo dzidziuś będzie wtedy bezpieczny
Troszkę Was podczytam, bo nie jestem w temacie
Cisze sie! nie ma to jak w domciu, lepiej pezeb odlogiem u siebie niz w szpitalu

Cytat:
bym zapomniała
to nasza komoda na ciuszki dla maluszki

tam gdzie są czarne paski to tasma - zastepuje nam chwilowo uchwyty, ktorych nie ma jeszcze Tż w sobote kupi i przykręci. I praktycznie okolo 100zl uchwyty i 40zl płyta tyle nas wyniosła, a komoda jest warta około 800zl.

I co myślicie???
b.ladnie prezentuje sie ta komoda, tylko ja sie otwiera? ciagnie sie za te jezyczki??

Cytat:
wrzucam wczorajsze fotki
30 tydz. ciąży...więcej mnie niż brzucha
sliczna szczuplutka mamunia

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
no wlasnie jak tak czytam, ze Wasze dzieci potrafia niezle skopac az do bolu to sie zastanawiam czy z moja mała wszystko ok. Bo dla mnie jest wlasciwie niezauwazalna, musze sie skupic na ruchach, zeby w ogole ją poczuc.

Co do dolegliwosci ciazowych - to ciezko mi spac na bokach...bola mnie zebra, biodra itp do tego gniota mi sie piersi (a wlasciwie to wymiona )i tez bola

No i mam swoj wozeczek hebart classic
wozeczek sliczny i kolorek tez mi sie podoba

Kochane jak myslcie jak rodzimy w maju to kiedy po raz pierwszy mozna wyjsc z dzidziusiem na spacer, w sensie po ilu dniach po powrocie ze szpitala
Stary 2011-03-28, 14:07   #3104
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
24kasia86, sliczna ta komoda. Mam nadzieje ze sie nie obrazisz jak sobie skopiuje i tz pokaze znajomemu czy takiej podobnej by nam nie zrobil
Bo strasznie mi sie podoba, a ceny w sklepach tych komodek sa faktycznie odstraszajace jak kiedys patrzylam.
no pewnie, ja nie widze problemu. Wstawie zdjecia w sobote lub w niedziele jak juz uchwyty beda i sie ja postawi przy lozeczku- dopiero bedzie fajniutko
kurde ciesze sie ze Tż nam to zrobil. Tym bardziej ze to jest solidna komoda z dobrego tworzywa i piekne kolorki mezuś dobrał. Gdyby to bylo nasze mieszkanie, to cale by umeblował....

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Hej słońce

Kasiu ta Twoja gin jakas naprawde mało rozgarnieta jest,16 na plusie i problem??
Ja mam niecałe 15 i mój gin stwierdzil,ze idealnie,i ze tak sie powinno tyc ,
to ciekawe jakbys miala ze 25kg wiecej ,to co by mowila?
Masakra,nie pzrejmuj sie,wazne,ze jest wszystko ok,a jak Ty tak puchniesz,to i woda duzo wazy, zobaczysz po wjsciu ze szpitala ,wiekszosc Ci "zleci " szybciutko,a ją olej i tyle

Ja jakos weekendowego lenia mialam,i mi sie wczoraj nawet wejsc nie chciało na wizaz.
za to dzisiaj nadrabiania ,uff
aaa i mialam wczoraj pierwsze ( czujecie pierwsze) faktyczne skurcze,takie,ze pzry scianie stalam i ruszyc sie nie mogłam,od razu mi sie poród Julii pzrypomniał)
Cóż były dwa i na tym koniec.Dzisiaj ok.

buziam i lece szykowac drozdzowke z truskawkami i doczytywac wsa pomalu.
i jeszcze bezczelnie mnie za brzuch sciaka i mowi :"ale sadełko"
teraz to juz mi sie chce z tego smiac

kochana ty juz w 36tc, zostalo nie wiele, zaciskaj nozki chociaz do 38tc

Cytat:
dziekuję

dziekuję dawaj ten serniczek

dziękuję bardzo duzo ma czrnych ubrań uwielbiam

dziekuje mój tż wazy niecałe 80 kg. przy wzroście 175 i wydaje mi sie, że wygląda idealnie...nie za chudy, ale i nie gruby nie widac u niego tej wagi
moj to szkieletorek
mam wiecej fotek ze slubu, wrzuce na profil zapraszam
Nikosia

Stary 2011-03-28, 14:07   #3105
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Hej słońce
Stary 2011-03-28, 14:10   #3106
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze możesz kupić coś wcześniej np w ptasie mleczko w promocji, a jak nie zasłużą, to zawsze można w domu gości poczęstować lub zjeść.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:11   #3107
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Z Kacprem miałam CC w 34 tc a z Igorem również CC ze względu na poprzednie.
Także teraz także czeka mnie cięcie już jakoś nie martwię się tym,bedzie co ma być.
Jedynie sen z powiek ściąga mi to aby mała posiedziała jeszcze te 7 tyg i aby szyjka już dalej się nie skracała
troszkę przeżyłaś ...
pytam, bo jako jedyna masz więcej niż jeden poród za sobą
i tak mnie zastanawia to nacięcie, czy drugi raz tną w tym samym miejscu czy gdzie indziej ????
bo u mnie się raczej bez cięcia nie obędzie ....

Cytat:
i jeszcze na smutki
Andziotku mam pytanie medyczne - czy to, że tak źle zareagowałam na fenoterol (oni to nazwali bólami zamostkowymi) oznacza, że z moim sercem jest coś nie tak? Nie zapytałam w szpitalu, a wizytę u gina mam teraz za 2 tyg.
nie !
każdy ma prawo inaczej zareagować na lek, niektórzy nie mają wcale skutków ubocznych ...
nie martw się

pomidorówka na szczęście wyszła PYCHA !!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-03-28 o 14:13
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:12   #3108
Lolka1212
Zadomowienie

Hej Dziewczynki Ja już w domku, podczytuje was i zajadam sie pozostałościami placka z weekendu.. w sumie ciężko go plackiem nazwać, bo to zwykłe Rafaello na krakersach, ale zawsze coś slodkiego

Po pierwsze:
Dziewczonka super, że jesteś I obyś juz została w domku i nie wracała do szpitala.. tylko na czas porodu oczywiście
Dobrze, że z wami już okej i że lekarze dotrzymali słowa i od dzis jesteś wolna

Ddaaiissyy a furkę kupujecie w sklepie czy przez neta zamawiacie?
Ja poczatkowo byłam pewna, że prze interne, bo ceny wydawały mi się być zdecyodwanie korzystniejsze.. ale jednak okazuje się, że przy niewielkich negocjacjach ceny w sklepie dostaniemy rabat i bierzemy ze sklepu. Z czego ja się bardzo cieszę, bo w razie "w" serwis na miejscu..

Agus87
jak teraz się czujesz? Mam nadzieję, że przeszły Ci te poranne skurcze? Nie miałam pojęcie, że skurcze przepowiadające moga pojawiać się tak wcześniej.. a skąd to wiesz, jeśli można byc taki dociekliwym? SR, położna czy ksiązki?

Zabuus
jeśli chodzi o glukozę, to jak ja robiłam badanie to w czasi eczekania czytałam taką ulotkę specjalistyczną na temat tego badania i tam pisało, że jak kobitka wymiotu lub mdleje po pierwszym pobraniu krwi to drugiego się już nie wykonuje..

24Kasia86 fajnie, że wizytka udana! Moja pierwsza myśl jeśli chodzi o twoje L4 podobna Do porodu? ojeju! ale zleci
Lekarką się nie przejmuj.. nich se gada i myśli o sadełku co chce! Jestem pewna, że dla TŻta i córi i tak jesteś i będziesz piękna
za komodę!

Artiz przyznam, ze 28 kg twojej siostry i chudnięcie bez diety bardzo pozytywnie mnie nastroiło.. Bo tak sobie myślę, że jak ja jeszcze ćwiczenia i dietke dorzucę to może mega szybciorem zgubię nadwagę.. oby !!

JanuszAgnieszka
ja ruchy liczę od 28 tygodnia.. tak ginek zalecił! Ale ztego co pamiętam, to w książkach piszą, że powinno się od 30 tc liczyć.

Antropia
a ja pierwszy raz Cię widzę Proszę nie narzekać, że jesteś pasztetem!! Bo na zdjęciach żadnych podrobów mięsnych nie widzę

Andziotku do spacerków z Zosią i ja ustawiam się w kolejce.. Szkoda, że wirtualnie nie można Miłej zabawy "u dzieci"

Więcej nie zapamiętałam Chociaż i tak nieźle mi poszło

Miałam o cos pytać i zapomniałam a to ważne było
Stary 2011-03-28, 14:12   #3109
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Cisze sie! nie ma to jak w domciu, lepiej pezeb odlogiem u siebie niz w szpitalu

Stary 2011-03-28, 14:15   #3110
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
kasia mój gin powiedział dokładnie to samo, że gdyby obrzęki pojawiały się po nocy to wtedy może pojawić się problem i trzeba się temu dokładnie przyjrzeć.
ja stale patrze ile spuchlam i jak wyglada to rano

Cytat:
b.ladnie prezentuje sie ta komoda, tylko ja sie otwiera? ciagnie sie za te jezyczki??
no chwilowo nam te "jezyczki" (tasma) pomagaja przy otwarciu. Tż ma zalozyc uchwyty w weekend. Beda mniej wiecej po calości szuflady szły- wstawie foty na pewno

o mniej wiecej tak wyglada przy otwarciu. Najchetniej bym ja umyła w srodku i ciuszki juz schowała, ale Tż bedzie wiercil przy tych uchwytach i sie nazbiera kurzu znowu. Wiec tylko z wierzchu przetarłam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komoda3.jpg (19,9 KB, 35 załadowań)
Nikosia

Stary 2011-03-28, 14:17   #3111
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Zabuus
jeśli chodzi o glukozę, to jak ja robiłam badanie to w czasi eczekania czytałam taką ulotkę specjalistyczną na temat tego badania i tam pisało, że jak kobitka wymiotu lub mdleje po pierwszym pobraniu krwi to drugiego się już nie wykonuje..
mi w laboratorium mowili, ze bede musiala powtorzyc badanie i lekarka powiedziala to samo. No bo na jakiej podstawie lekarz ma stwierdzic cukrzyce lub jej brak,jesli tego badania sie nie powtorzy? Nie wiem... ja wymiotowalam i badanie musialam powtorzyc.

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:17   #3112
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
troszkę przeżyłaś ...
pytam, bo jako jedyna masz więcej niż jeden poród za sobą
i tak mnie zastanawia to nacięcie, czy drugi raz tną w tym samym miejscu czy gdzie indziej ????
bo u mnie się raczej bez cięcia nie obędzie ....

nie !
każdy ma prawo inaczej zareagować na lek, niektórzy nie mają wcale skutków ubocznych ...
nie martw się
pomidorówka na szczęście wyszła PYCHA !!!!!!!!!!!!!
Ufff no to dobrze
Andziotku ty masz miec cięcie? Kurcze nic normalnie nie wiem

Cytat:
Po pierwsze:
Dziewczonka super, że jesteś I obyś juz została w domku i nie wracała do szpitala.. tylko na czas porodu oczywiście
Dobrze, że z wami już okej i że lekarze dotrzymali słowa i od dzis jesteś wolna

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-03-28 o 14:19
Stary 2011-03-28, 14:17   #3113
24kasia86
Wtajemniczenie

Loluś

wrzuce foty na profil i dam znać ok.
Nikosia

Stary 2011-03-28, 14:20   #3114
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
(...)

bede wam wlkejac fotki jak mi waga spada
Nooo, sama zobaczysz, bedzie lepiej niz myslisz
Ale bedziemy sie motywowac na watkach poporodowych

Cytat:
Dzien dobry Mamusie Dzis pospalam sobie do 10.30, po wczorajszym dniu strasznie krzyz mnie bolal...
Posegregowalam Flawciowe ciuszki do prania i stwierdzilam, ze ma ich strasznie duzo i juz nic mu nie kupie, jeszcze sie nie urodzil, a ma wiecej ciuszkow od nas

(...)

Kochane jak myslcie jak rodzimy w maju to kiedy po raz pierwszy mozna wyjsc z dzidziusiem na spacer, w sensie po ilu dniach po powrocie ze szpitala
Wlasnie robilam dzis kolejne (i ostatnie ) pranie ubranek Nadii i tez stwiedzilam, ze sporo tego jest, nawet nie wiem kiedy sie to uzbieralo wszystko.

Co do spacerow, to tez jestem ciekawa .

moniqac, serniczek slicznie sie prezentuje, ale nie bylabym dla niego zagrozeniem (pierwszy raz chyba, moze to wina weekendowego przeslodzenia i mega ilosci pochlonietych lodow, ale cos mnie odrzuca dzis od slodyczy...)

Za to andziotku, zrobilas mi smaka na pomidorowke, chyba tez dzis zrobie (jak czasu starczy...)

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-03-28 o 14:21
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:24   #3115
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
antropia A co ja mam powiedzieć, jak jestem na etapie tuczenia mojego tż?
Jeszcze z 8kg musi mu przybyć, to będę mogła zracjonalizować mu dietę, ale on miał niedowagę i MUSI dużo jeść
A ja cierpię

anula_81 Ale ja już mówiłam, że ubolewam nie dlatego, że 8kg na +, tylko, że 6kg w 5 tyg.
Boję się iść do gina, bo to znów za tydzień, a jeszcze na jego wadze ZAWSZE WAŻĘ WIĘCEJ...
Więc jeśli moja pokazuje 75-76kg, to znów +1kg to jego pokaże 80kg

agus I ona się niemalże chwali, że na porodówkę to wchodziła mając 108kg A przed ciążą jej waga była zwykle od 63 do 70 kg
P.S. I nie zrzuciła większości, ale ona jest na diecie pączkowej

Kwiatecek Ja widzę Twoje posty Znaczy zależy które, bo jeśli są jakieś których nie widzę, to nie wiem, że ich nie widzę
ja tez u mojego waze wiecej o ok 1-2 kg...
i wg swojej wagi przytylam 1 kg w 2 tygodnie
a u niego pewnie z 2,5
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
agus87 połóż się może teraz i odeśpij nockę

gotuję pomidorówke
w sumie to meżul większość zrobił ...
smutno mi
bo mężul mój znów musi wyjechać
a ja czuję się samotna !!!!!
nie wiem dziewczyny jak Wy wytrzymujecie tak same ciągle ....
ja tak nie umiem !!!!!!

idę zabić smutki w pomidorówce ...
oj zjadlabym domowej pomidorwki
Cytat:
Aguś twoje dolegliwości z bólem spojenia łonowego prawdobodobnie spowodowane są ustawianiem się główki w kanał.Pamiętam,że z Igorem pod koniec ciąży też tak miałam.
Spać się nie dało chodzić też nie,żadna pozycja nie była wygodna.
tesciowa i moja mama tez mi to potwierdzily
Cytat:
Antropia brzuszek wielki, masz mily wyraz twarzy
Tez bym brzuchola wstawila, ale przez ten warjujacy komp nawet nie licze ,ze sie uda, duzo postow mi zjadlo dzis.

W kauflandzie sa tanie wkladki laktacyjne,
po 6 z groszami, 30 szt pakowane po 2.
Agus czyli i u mnie sie ruszylo bo podobno ksztalt brzucha mi sie zmienil, no zobaczymy co sie bedzie dzialo, zakupki juz dokonczylam w sobote wiec sie Alan moze rodzic. W tygodniu tym torbe spakuje, a w piatek do gina, moze wkoncu ktg zrobia. I fajnie,ze duzo wiesz, bardzo pomocna jestes jak tu panikujemy
ja mam torbe spakowana
ciuszki wyprane i poskladane wyporasowane
wsio gotowe
Oleńka tez moze sie juz rodzic

Cytat:
mnie nie kazali nic pić
powiedzieli, że ewentualnie mogę łyka wody, ale jesli naprawdę nie wytrzymuje.

podoba mi się .

witaj z powrotem Kochana!

współczuje

super wyglądasz .

jaaaaaaki sernik
Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość

aguś genetyczne uwarunkowania mnie też dotyczą, mamuśka przytyła ponad 20 kg ale bardzo szybko straciła i to nie karmiąc piersią. Ta wiadomość daje mi nadzieje...

matall o tej diecie pączkowej to tak ironicznie piszesz, czy ona uważa, że coś takiego istnieje?

moniqac my tutaj obmyślamy jak ograniczyć przybywające kg, a Ty z takim zdjęciem wyskakujesz Niedobra Ty...
no widzisz
nie przejmuj sie
moja mama tez szybko zrzucila a mnie karmila krociottko,
damy rade
Cytat:
Agus87[/B] jak teraz się czujesz? Mam nadzieję, że przeszły Ci te poranne skurcze? Nie miałam pojęcie, że skurcze przepowiadające moga pojawiać się tak wcześniej.. a skąd to wiesz, jeśli można byc taki dociekliwym? SR, położna czy ksiązki?
[B
wszystkie info wytlumaczyly mi polozne w szkole rodzenia
z ksiazek praktycznie to samo wynika
bo pozniej oczywiscie musialam posprawdzac wszystko
i naprawde te polozne co prowadza SR nie mylily sie w niczym
baa dzieki nim mialam 2 razy ktg
i duzo dobrych rad
a jedna z nich ma 30 lat stazu jako polozna druga 15

pojechalam z mezem na chwile do moich rodzicow
a oni takie oczy "ale ci sie brzuch od wczoraj obnizyl"

i knew it!
Stary 2011-03-28, 14:25   #3116
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Co do pierwszego spaceru:

Na pierwszy spacer możesz wyjść już z noworodkiem pod warunkiem jednak, że poprzedzisz to dwutygodniowym werandowaniem (przygotujesz dziecko do kontaktu z niższą temperaturą).

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:27   #3117
Zytus
Rozeznanie

24kasia86, to teraz tz bede cisnela zeby do kolegi wyslal zdjecie i niech ten wycenia.Jak cena wyjdzie jakas rozsadna to bedziemy miec podobne No a jak nas zaskoczy ceną, to zakupimy Ikeowską.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:33   #3118
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

sliczna szczuplutka mamunia

dziekuję raczej szczuplutka nie jestem, dziadek mi ostatnio powiedział, ze mam duza dup.ę i wyglądam jak wiejska baba
Cytat:

i jeszcze bezczelnie mnie za brzuch sciaka i mowi :"ale sadełko"
teraz to juz mi sie chce z tego smiac

moj to szkieletorek
mam wiecej fotek ze slubu, wrzuce na profil zapraszam
wysłałam zaproszonko
Cytat:
Hej Dziewczynki Ja już w domku, podczytuje was i zajadam sie pozostałościami placka z weekendu.. w sumie ciężko go plackiem nazwać, bo to zwykłe Rafaello na krakersach, ale zawsze coś slodkiego

Antropia[/B] a ja pierwszy raz Cię widzę Proszę nie narzekać, że jesteś pasztetem!! Bo na zdjęciach żadnych podrobów mięsnych nie widzę

Więcej nie zapamiętałam Chociaż i tak nieźle mi poszło

Miałam o cos pytać i zapomniałam a to ważne było
dziekuję kochana

ale ja ie dzisiaj komplementów od was naczytałam.....ach...koch ane jesteście wszystkie

ja dzisiaj na obiadek jem szpinak z jajeczkiem

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Metall ale jak Ty chudzinka jesteś no proszę Cię widziała Twoje fotki kochana laska jak się patrzy, no ale tuczenia tz nie zazdroszczę...ale gorzej będzie jak juz będzie po porodzie i będziemy chciały zrzucic te wszystkie zbędne kilogramy chociaż u ciebie pewnie to wszystko w brzuch poszło i zaraz po porodzie będziesz lasencja

ale lecicie z tymi postami.....nie nadąrzam i nie doczytuje wszystkiego
Stary 2011-03-28, 14:33   #3119
Mango08
Rozeznanie

Dziewczyny czy regularne uderzenia, jakby serduszka to może być czkawka? Jeśli tak to pierwszy raz ją poczułam!

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:35   #3120
matallewar
Zakorzenienie

moniqac NAWET NIE PATRZĘ na to OKROPNE zdjęcie, które wstawiłaś!
Ja tu z postanowieniem - nie będę jeść słodyczy - a Ty tak

24kasia86 Ja planuję po tym opakowaniu (został mi niecały miesiąc do brania) przejść na Classic. Też ma witaminy i kwas foliowy, a omega-3 będę łykać dodatkowo. Poza tym to będzie już skończony 36 tc, więc na pewno małemu nie zaszkodzę, a 53 zł a 15 zł miesięcznie to jednak jest różnica...

Kwiatecek Ja na pewno nic nie kupuję Przecież to ich praca! Czy mi ktoś przynosi bombonierkę, bo zrobię dobrą redakcję?
Może, jeśli będę bardzo zadowolona z położnych to przy wyjściu jakieś małe "dziękuję", ale to naprawdę musiałyby robić coś, co nie należy do ich służbowych obowiązków...

Mango08 Nie no, ona chodzi i mówi, że jest na diecie, bo musi schudnąć, a potem hyc po pączka/słodką bułkę/batonik, bo głodna chodzić nie może

princi No pierwszy raz to już po 2 dniach - ze szpitala do domu
Położna mówiła, żeby (jak jest ciepło) to kilka dni powerandować, a potem spokojnie można wychodzić.
Ja myślę, że max. tydzień odczekam od powrotu do domu, ale to raczej ze względu na siebie, nie małego
Moja mama musiała brata wozić do szpitala w te i z powrotem od razu po wyjściu z poporodowej i nic mu nie jest

agus ja wierzę w to, że to różnica pory (w domu rano, u gina zawsze ok. 19-20), ubrania (w domu przed prysznicem, u gina w butach, swetrach, spodniach) i jedzenia (w domu na czczo lub po małym śniadaniu, u gina po obiedzie lub kolacji)

JanuszAgnieszka No nie wiem... Ale te 2 tyg. to chyba nie odnoszą się do sytuacji, kiedy np. na zewnątrz jest 20 stopni... Wtedy temperatura jest taka sama w domu i na zewnątrz

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości