|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Śliczny brzucholek.
Co do liczenia to ja też nie liczę. Lekarz zawsze pyta czy czuję ruchy wyraźnie i tyle. Pamiętam jak w poprzedniej ciązy leżałam na patologi to kazali mi liczyć,po 3 posiłakch miało być co najmniej 10 w ciągu godziny to wtedy ok. Teraz tylko obserwuje ruchy,mała się rusza ładnie,jednak już tak nie kopie co się rozpycha,ciasno jej tam ![]() a bedzie jeszcze ciaśniej.Oj muszę koniecznie poszukać kabla od telefonu i wrzucić Wam fotki wózka. JanuszAgnieszka super bryka
|
#3092 |
|
Rozeznanie
|
24kasia86, sliczna ta komoda. Mam nadzieje ze sie nie obrazisz jak sobie skopiuje i tz pokaze znajomemu czy takiej podobnej by nam nie zrobil
![]() Bo strasznie mi sie podoba, a ceny w sklepach tych komodek sa faktycznie odstraszajace jak kiedys patrzylam. |
|
|
|
#3093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super,ze mozesz w domciu odpoczywac, tzrymam kciuki za Was Kasiu ta Twoja gin jakas naprawde mało rozgarnieta jest,16 na plusie i problem?? Ja mam niecałe 15 i mój gin stwierdzil,ze idealnie,i ze tak sie powinno tyc , to ciekawe jakbys miala ze 25kg wiecej ,to co by mowila? Masakra,nie pzrejmuj sie,wazne,ze jest wszystko ok,a jak Ty tak puchniesz,to i woda duzo wazy, zobaczysz po wjsciu ze szpitala ,wiekszosc Ci "zleci " szybciutko,a ją olej i tyle Ja jakos weekendowego lenia mialam,i mi sie wczoraj nawet wejsc nie chciało na wizaz. za to dzisiaj nadrabiania ,uff aaa i mialam wczoraj pierwsze ( czujecie pierwsze) faktyczne skurcze,takie,ze pzry scianie stalam i ruszyc sie nie mogłam,od razu mi sie poród Julii pzrypomniał )Cóż były dwa i na tym koniec.Dzisiaj ok. buziam i lece szykowac drozdzowke z truskawkami i doczytywac wsa pomalu.
|
|
#3094 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dziekuję
Cytat:
dawaj ten serniczek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3095 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam dam cos jak wyjde ze szpitala, ale skromnie- bombonierka czy cos. Cytat:
Cytat:
Cytat:
bede wam wlkejac fotki jak mi waga spada
|
|
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na foteczki
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
atiz, dziewczyny, dzieki
srednio mi sie wlasnie widzi robienie im prezentow, bo z kasa slabo stoimy, a oni wykonuja swoja prace wiec laski teoretycznie nie robia, dlatego mnie to oburzyla co powiedziala znajoma, ktora tam rodzila, dlatego mysle pod pytam Was bo moze faktycznie ja jakas nie w temacie powiem dla Tz , zo on jak chce to niech sobie chodzi i im daje, bo ja nie pojde poza tym przede mna zadanie, urodzenie dziecka, a mezu niech robi co chce. Nie bede sie przejmowac tym jak mnie potraktuja, przezyje, a jak beda nie tegez wobec mnie to ja tez sie umiem odezwac
|
#3098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3099 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale serniczek ![]() Cytat:
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
MONIA sernik na zimno !!!! Jak mogłas mi to zrobic
za kare zjedz za mnie 1 kawałek Kochane lece do sklepu ze zdrowa zywnoscia i kupię sobie zamiast mąki maizene moze dzieki niej zjem nalesnika a poza tym własnie owtorzyli u mnie w galerii TK Maxxa
|
#3101 |
|
Rozeznanie
|
kasia mój gin powiedział dokładnie to samo, że gdyby obrzęki pojawiały się po nocy to wtedy może pojawić się problem i trzeba się temu dokładnie przyjrzeć.
aguś genetyczne uwarunkowania mnie też dotyczą, mamuśka przytyła ponad 20 kg ale bardzo szybko straciła i to nie karmiąc piersią. Ta wiadomość daje mi nadzieje... matall o tej diecie pączkowej to tak ironicznie piszesz, czy ona uważa, że coś takiego istnieje? moniqac my tutaj obmyślamy jak ograniczyć przybywające kg, a Ty z takim zdjęciem wyskakujesz Niedobra Ty...
Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-03-28 o 14:06 |
|
|
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie
Posegregowalam Flawciowe ciuszki do prania i stwierdzilam, ze ma ich strasznie duzo i juz nic mu nie kupie, jeszcze sie nie urodzil, a ma wiecej ciuszkow od nas Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() sliczna szczuplutka mamunia Cytat:
![]() Kochane jak myslcie jak rodzimy w maju to kiedy po raz pierwszy mozna wyjsc z dzidziusiem na spacer, w sensie po ilu dniach po powrocie ze szpitala
|
|
#3104 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurde ciesze sie ze Tż nam to zrobil. Tym bardziej ze to jest solidna komoda z dobrego tworzywa i piekne kolorki mezuś dobrał. Gdyby to bylo nasze mieszkanie, to cale by umeblował.... Cytat:
teraz to juz mi sie chce z tego smiac ![]() kochana ty juz w 36tc, zostalo nie wiele, zaciskaj nozki chociaz do 38tc Cytat:
![]() mam wiecej fotek ze slubu, wrzuce na profil
|
|
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a jak nie zasłużą, to zawsze można w domu gości poczęstować lub zjeść.
|
|
|
|
|
#3107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytam, bo jako jedyna masz więcej niż jeden poród za sobą ![]() i tak mnie zastanawia to nacięcie, czy drugi raz tną w tym samym miejscu czy gdzie indziej ???? bo u mnie się raczej bez cięcia nie obędzie .... Cytat:
każdy ma prawo inaczej zareagować na lek, niektórzy nie mają wcale skutków ubocznych ... nie martw się pomidorówka na szczęście wyszła PYCHA !!!!!!!!!!!!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-28 o 14:13 |
||
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Po pierwsze: Dziewczonka ![]() Dobrze, że z wami już okej i że lekarze dotrzymali słowa i od dzis jesteś wolna ![]() ![]() Ddaaiissyy a furkę kupujecie w sklepie czy przez neta zamawiacie? Ja poczatkowo byłam pewna, że prze interne, bo ceny wydawały mi się być zdecyodwanie korzystniejsze.. ale jednak okazuje się, że przy niewielkich negocjacjach ceny w sklepie dostaniemy rabat i bierzemy ze sklepu. Z czego ja się bardzo cieszę, bo w razie "w" serwis na miejscu.. Agus87 jak teraz się czujesz? Mam nadzieję, że przeszły Ci te poranne skurcze? Nie miałam pojęcie, że skurcze przepowiadające moga pojawiać się tak wcześniej.. a skąd to wiesz, jeśli można byc taki dociekliwym? SR, położna czy ksiązki? Zabuus jeśli chodzi o glukozę, to jak ja robiłam badanie to w czasi eczekania czytałam taką ulotkę specjalistyczną na temat tego badania i tam pisało, że jak kobitka wymiotu lub mdleje po pierwszym pobraniu krwi to drugiego się już nie wykonuje.. 24Kasia86 fajnie, że wizytka udana! Moja pierwsza myśl jeśli chodzi o twoje L4 podobna Do porodu? ojeju! ale zleci ![]() ![]() Lekarką się nie przejmuj.. nich se gada i myśli o sadełku co chce! Jestem pewna, że dla TŻta i córi i tak jesteś i będziesz piękna za komodę!Artiz przyznam, ze 28 kg twojej siostry i chudnięcie bez diety bardzo pozytywnie mnie nastroiło.. Bo tak sobie myślę, że jak ja jeszcze ćwiczenia i dietke dorzucę to może mega szybciorem zgubię nadwagę.. oby !! ![]() JanuszAgnieszka ja ruchy liczę od 28 tygodnia.. tak ginek zalecił! Ale ztego co pamiętam, to w książkach piszą, że powinno się od 30 tc liczyć. Antropia Proszę nie narzekać, że jesteś pasztetem!! Bo na zdjęciach żadnych podrobów mięsnych nie widzę ![]() Andziotku do spacerków z Zosią i ja ustawiam się w kolejce.. Szkoda, że wirtualnie nie można Miłej zabawy "u dzieci" ![]() Więcej nie zapamiętałam Chociaż i tak nieźle mi poszło ![]() Miałam o cos pytać i zapomniałam a to ważne było |
|
|
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o mniej wiecej tak wyglada przy otwarciu. Najchetniej bym ja umyła w srodku i ciuszki juz schowała, ale Tż bedzie wiercil przy tych uchwytach i sie nazbiera kurzu znowu. Wiec tylko z wierzchu przetarłam.
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
mi w laboratorium mowili, ze bede musiala powtorzyc badanie i lekarka powiedziala to samo. No bo na jakiej podstawie lekarz ma stwierdzic cukrzyce lub jej brak,jesli tego badania sie nie powtorzy? Nie wiem... ja wymiotowalam i badanie musialam powtorzyc.
|
#3112 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Andziotku ty masz miec cięcie? Kurcze nic normalnie nie wiem ![]() Cytat:
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-03-28 o 14:19 |
||
|
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
Loluś
wrzuce foty na profil i dam znać ok.
|
|
#3114 | |
|
Zadomowienie
|
Nooo, sama zobaczysz, bedzie lepiej niz myslisz
![]() Ale bedziemy sie motywowac na watkach poporodowych Cytat:
) pranie ubranek Nadii i tez stwiedzilam, ze sporo tego jest, nawet nie wiem kiedy sie to uzbieralo wszystko .Co do spacerow, to tez jestem ciekawa .moniqac, serniczek slicznie sie prezentuje, ale nie bylabym dla niego zagrozeniem (pierwszy raz chyba, moze to wina weekendowego przeslodzenia i mega ilosci pochlonietych lodow, ale cos mnie odrzuca dzis od slodyczy...)Za to andziotku, zrobilas mi smaka na pomidorowke , chyba tez dzis zrobie (jak czasu starczy...)
Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-03-28 o 14:21 |
|
|
|
|
#3115 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wg swojej wagi przytylam 1 kg w 2 tygodnie a u niego pewnie z 2,5 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciuszki wyprane i poskladane wyporasowane wsio gotowe Oleńka tez moze sie juz rodzic Cytat:
![]() jaaaaaaki sernik Cytat:
nie przejmuj sie moja mama tez szybko zrzucila a mnie karmila krociottko, damy rade Cytat:
z ksiazek praktycznie to samo wynika bo pozniej oczywiscie musialam posprawdzac wszystko i naprawde te polozne co prowadza SR nie mylily sie w niczym baa dzieki nim mialam 2 razy ktg i duzo dobrych rad ![]() a jedna z nich ma 30 lat stazu jako polozna druga 15pojechalam z mezem na chwile do moich rodzicow a oni takie oczy "ale ci sie brzuch od wczoraj obnizyl" ![]() i knew it! |
|||||||
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do pierwszego spaceru:
Na pierwszy spacer możesz wyjść już z noworodkiem pod warunkiem jednak, że poprzedzisz to dwutygodniowym werandowaniem (przygotujesz dziecko do kontaktu z niższą temperaturą).
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
24kasia86, to teraz tz bede cisnela zeby do kolegi wyslal zdjecie i niech ten wycenia.Jak cena wyjdzie jakas rozsadna to bedziemy miec podobne
No a jak nas zaskoczy ceną, to zakupimy Ikeowską.
|
|
|
|
#3118 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja ie dzisiaj komplementów od was naczytałam.....ach...koch ane jesteście wszystkie ja dzisiaj na obiadek jem szpinak z jajeczkiem ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Metall ale jak Ty chudzinka jesteś no proszę Cię widziała Twoje fotki kochana ![]() ale lecicie z tymi postami.....nie nadąrzam i nie doczytuje wszystkiego
|
|
#3119 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy regularne uderzenia, jakby serduszka to może być czkawka? Jeśli tak to pierwszy raz ją poczułam!
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac NAWET NIE PATRZĘ na to OKROPNE zdjęcie, które wstawiłaś!
Ja tu z postanowieniem - nie będę jeść słodyczy - a Ty tak ![]() 24kasia86 Ja planuję po tym opakowaniu (został mi niecały miesiąc do brania) przejść na Classic. Też ma witaminy i kwas foliowy, a omega-3 będę łykać dodatkowo. Poza tym to będzie już skończony 36 tc, więc na pewno małemu nie zaszkodzę, a 53 zł a 15 zł miesięcznie to jednak jest różnica... Kwiatecek Ja na pewno nic nie kupuję Może, jeśli będę bardzo zadowolona z położnych to przy wyjściu jakieś małe "dziękuję", ale to naprawdę musiałyby robić coś, co nie należy do ich służbowych obowiązków... Mango08 Nie no, ona chodzi i mówi, że jest na diecie, bo musi schudnąć, a potem hyc po pączka/słodką bułkę/batonik, bo głodna chodzić nie może ![]() princi No pierwszy raz to już po 2 dniach - ze szpitala do domu Położna mówiła, żeby (jak jest ciepło) to kilka dni powerandować, a potem spokojnie można wychodzić. Ja myślę, że max. tydzień odczekam od powrotu do domu, ale to raczej ze względu na siebie, nie małego ![]() Moja mama musiała brata wozić do szpitala w te i z powrotem od razu po wyjściu z poporodowej i nic mu nie jest agus ja wierzę w to, że to różnica pory (w domu rano, u gina zawsze ok. 19-20), ubrania (w domu przed prysznicem, u gina w butach, swetrach, spodniach) i jedzenia (w domu na czczo lub po małym śniadaniu, u gina po obiedzie lub kolacji) JanuszAgnieszka No nie wiem... Ale te 2 tyg. to chyba nie odnoszą się do sytuacji, kiedy np. na zewnątrz jest 20 stopni...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

dawaj ten serniczek
smieje sie z niego ze ma tasiemca bo naprawde duuzzzooo je.

ale Ty kochana do porodu już masz niedaleko, a ja? jeszcze tyle tygodni...boje się, że będę całą w rozstępach 
.
.
srednio mi sie wlasnie widzi robienie im prezentow, bo z kasa slabo stoimy, a oni wykonuja swoja prace wiec laski teoretycznie nie robia, dlatego mnie to oburzyla co powiedziala znajoma, ktora tam rodzila, dlatego mysle pod pytam Was bo moze faktycznie ja jakas nie w temacie 

Czekamy na Ciebie fasolko
moze dzieki niej zjem nalesnika 

na smutki
Miłej zabawy "u dzieci"