|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
No właśnie chyba i tak nie ma sensu robić tych badań teraz, ponieważ krew mi się raczej nie zmieni- wydaje mi się, że każe mi zrobić za miesiąc czy dwa żeby sprawdzić na czym stoimy- taką mam przynajmniej nadzieję, ponieważ nie uśmiecha mi się co chwilę wydawać 42 zł.
Już w czwartek mam wizytę więc się dowiem, ale odliczam i mam wrażenie, że czas jak na złość się ciągnie i ciągnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
kosmitka
|
Natko
![]() A brzuch na zdjęciach faktycznie jak kulka,moja teściowa obstawia, że ja tak będę miała do końca, nie przytyję tylko będę miała brzuszek. Podoba mi się jej opcja.
![]() |
#2313 |
Zadomowienie
|
ja tam nie wierze w zapeszanie
![]() Juz w dniu kiedy moja mama została poinformowana, że zostanie babcią, dostalismy troche ciuszków. Moja mama lubi szukac okazji, a że od kwietnia do października wśród naszych znajomych ma sie urodzić około 10 dzieci, to mama kupowała na prezenty. Warunek postawilismy mamie 1 warunek - ciuszki muszą być neutralne puki nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka. Tak wiec ubranek jest całkiem sporo, ale nie tylko tych malutkich. Z resztą potrzebnych zakupów poczekamy do wakacji. Dziewczyny gdzie w Warszawie można kupić niedrogo spodnie ciażowe? przerazaną mnie ceny po 160zl, a do tego wszystko co oglądam ma taką strasznie ciasna gumę ![]() anciaahk - też lubię PEPKO - fajne mają ubranka na 6 miesiecy do roczku ja mam sporo z ciucha ale wiekszość miał nawet oryginalne papierowe metki - pewnie były z zagranicznych wyprzedaży. nigdy nie byłam za markowymi ciuchami ale wiekszosc z nich własnie taka mi sie trafiła ![]()
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-03-28 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
kosmitka
|
Ale to nie jest kwestia zapeszania, przynajmniej u mnie.
![]()
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Ja sama dzisiaj drugi raz oglądałam sama ciuszki. Poszłam do kfc po kruschera i weszłam do C&A po drodze, zobaczyć co mają ciekawego - tż chce mi kupić bon za 200 zł
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Mi nie chodzi o zapeszanie ale o to, że trzeba być realistą i brać pod uwagę, że nie ma po co kupować ciuszków póki ciąża nie jest już w miarę bezpieczna, póki jest się ledwo w drugim trymestrze... Nie wiem po co mają leżeć i się kurzyć. Rozumiem 5-6 miesiąc kiedy w każdej chwili może nas coś zaskoczyć i lepiej mieć niż nie mieć, ale nie widzę sensu żeby ubranka walały się po domu i kurzyły przez 5 miesięcy. Moja mama się trochę pośpieszyła, powiedziałam jej nawet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
kosmitka
|
No, to my wnet w 5 miesiąc wchodzimy, wg tych wyliczeń jakoś za tydzień czy dwa.
Cotynato, ale z Ciebie realistko-pesymistka.
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
E tam pesymistka. Przecież każda z nas wiedziała, że pierwsze 12-13 tygodni wiąże się z ryzykiem itp
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 |
kosmitka
|
Nie chodzi o trzymanie, dla mnie to zdrowy rozsądek. Tak jak pisałam, zakupy w 7 i 8 miesiącu, w lipcu i sierpniu w upały, to będzie masakra a nie przyjemność
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Hihih a czemu? ![]()
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Ja tam mam już kilka ciuszków, buciki, 2 kocyki. Część dostałam część sama kupiłam. I chcę wszystko, absolutnie wszystko kupić wcześniej. Każde ubranka będę chciała ze 2 razy wyprać. Raz żeby zmyć jakieś pozostałości fabryki, sklepów, a 2 już w dziecięcych proszku żeby maleństwa nie uczulał. Tak samo z innymi rzeczami żeby je umyć z chemii i przewietrzyć bo nowe rzeczy mają taki specyficzny smrodek.
Malowanie pokoi będziemy robić pewnie za jakiś miesiąc żeby też się wszystko dobrze wywietrzyło. W lipcu chcę mieć już większość rzeczy. Narazie wybieram, ale nie kupuję. Poczekam aż u mnie remonty się skończą. Melduję, że wysprzątałam na wysoki, naprawdę wysoki połysk :P Szczególnie te "mniej oczywiste" miejsca. Ołaziłam się trochę po drabinie, ale na dzisiaj już spokój. Później tylko jakieś zakupy i leniuchowanie. Obiadu nie muszę robić bo mama zrobiła gołąbki to wszyscy mają co jeść. Ja oczywiście kanapki bo gołąbki mi śmierdzą. Ale za to mam pyszny domowy chlebek. Mąż mi co kilka dni piecze, więc mam cały czas zapas ![]()
#2320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz mozna na spokojnie kupić coś taniej, a nie po tem na wariata. Z dugiej strony trafiają się jeszcze wyprzedaze po zimie, a jak mam termin na koniec października to już bedzie sie coraz zimniej robiło. Dodatkowo już jak mam wejść do centrum handlowego to mnie tłumy odrzucają, to latem wątpię żebym była w stanie tam pójść.
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Co ty
![]() ![]() ![]() U mojej kuzynki - 8 tydzień a ciocia nakupowała jej z przyszłą bratową tyle ubranek, ze całą armię ubierze. Wg mnie to też średnio, ponieważ to też pewna przyjemność kupować i wybierać to samemu ![]() ![]() A nie wiem , jakoś dziwnie mi to oblicza, wkurza mnie strasznie : ![]() anciaahk- to jaki jest u ciebie powód niekupowania ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() i wcale nie czuję się jakoś mniej rozsądnie z moim planem ![]() A przecież i tak każdy ma swój, każdy robi po swojemu, każdy ma inne warunki więc to temat rzeka ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-03-28 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | ||
kosmitka
|
Kiciulcu będziesz naszą wątkową Antiją
![]() I też czekam na remont, z tym, że on się dopiero zacznie, może na koniec kwietnia. Gołąbków też nie mogę. Chlebka zazdraszczam. Ja dzisiaj nagotowałam bigosiku. Cytat:
![]() Cytat:
U mnie powody są 2 - brak miejsca, bo ciągle jesteśmy na kartonach a 2 to co pisałam wcześniej, jakoś się wstydzę czy jak wejść do takiego sklepu ![]() I masz rację - najprzyjemniej jest jednak kupić chociaż część rzeczy samemu, sama frajda.
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |||||
Zadomowienie
|
Marcel/Lena-jak na razie
![]() Cytat:
![]() Panika nie mija, tylko czasami jest uśpiona na chwile ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zakupy zapewnie będe robić pod koniec czerwca, a jakieś drobne rzeczy w sierpniu.Mój TŻ akurat będzie się wtedy szlajać po tureckich kurortach więc ja sobie poprawie humor zakupami ![]() Cytat:
Do czwartku sama w domciu..cisza i spokój ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kręgosłup boli bo mięśnie pleców się rozluźniają już w przygotowaniu do porodu, tak czytałam gdzieś, pewnie w gazecie jakieś ![]() anciaahk ja też kupuje różne gazetki, właśnie teco dziewczyny podały, czasanu "9 miesięcy" albo inną, co się nawinie w kiosku ![]() Śliczną piłeczke masz ![]() niutek ![]() ![]() Caltea, nie biegaj tak ![]() ![]() ![]() no air, ja chodze prywatnie i nie dostaje fotek, bo mój gin nie ma drukarki.Jakbym chciałą koniecznie to foto to moge przyjść do niego na USG do szpitala, ale nie bardzo mi się chce po szpitalach włóczyć ![]() ![]() bianeczko, nie martw się ja też dzisiaj raczej sama będe na wizycie ![]() idę troche poogarniać mieszkanko a potem prysznic i do ginka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() cotynato Muszę zajrzeć do C&A ale to przy okazji kolejnej wizyty ![]() ![]() A 5 miesiąc już nie długo także możesz zacząć odkładać kasiorę ![]() Co do robienia zakupów to podejrzałam dziewczyny z lipca-sierpnia i one już kupują rzeczy dla malucha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
U mnie dużą rolę też odgrywa właśnie brak miejsca- ledwo jestem w stanie uporać się ze swoimi ubraniami a co dopiero kolejna tura . Poza tym chcę pierw odświezyć pokój , na nowo pomalować i dopiero wtedy przynosić ciuszki do już gotowych szafeczek, pojemniczków , tak mi się marzy właśnie.
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- No to lipiec sierpień jest miesiąc, półtorej do przodu więc właśnie tak jak i ja bym chciała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |||
kosmitka
|
Kapka u nas też jednym z typów jest Marcel
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj zakupię pierwsze mamowe gazetki, od czegoś trzeba zacząć.
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
Cześć Ciężaróweczki kochane!
Melduję sie po sobotniej wizycie ![]() ![]() A więc przepiszę wam opis badania: Ciąża żywa, pojedyncza. CRL 6,05 cm odp. 12 t.c 4 d. NT 1,39 mm Widoczna kość nosowa płodu. Czynność serca miarowa. Widoczny żołądek, kończyny i pęcherz moczowy płodu. Kosmówka prawidłowa. Prawidłowa ilość płynu owodniowego. Prawidłowy przepływ w przewodzie żylnym i zast. trójdzielnej płodu. A teraz nasze wrazenia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
ja podobnie jak niektóre ciuszki zaczne kupoiwac trochę póxniej
![]() ![]() ![]() oczywiście jak nie bede sie mogła oprzeć i cos w oko mi sie rzuci to kupie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
kosmitka
|
Natko a ten C&A to jest tani sklep? mi jakoś z drogim się kojarzy.
Cytat:
Też nie mogę doczekać się pierwszych zdjęć pokoików dziecinnych ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Też brałam nystatynę i też średnio co pomogła ponieważ później dostałam jakieś inne robione globułki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
kosmitka
|
Caroline_1988 gratuluję udanej wizyty. Lekarz zrobił wszystkie pomiary, więc to jakby usg prenatalne wg mnie. I nie przejmuj się - mój dzidziol też się mało ruszał i lekarz mówi, że spał
![]()
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie teraz pomyślałam o tym malowaniu pokoju i aż się zmęczona na samą myśl zrobiłam
![]() ![]() A tak w ogóle to gratuluję udanych wizyt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | ||
Zakorzenienie
|
kapka gratulacje z okzaji rocznicy
![]() a co do imienia Marcel to u nas od ponad roku wiemy ze jak bedziemy mieć chłoca to bedzie miał tak na imie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Małz będzie mieć wyjazd słuzbowy- i to podwójny z klientami, czyli ciężka charówa:leżenie na plaży , rozmowy z klientami, drinki pod palmą i ogladanie pieknych Turczynek ![]() ![]() uciekam ..zaglądne wieczorkiem , męża nie ma ide na hulajnoge z córą, musze na dodatek dokończyć pare rzeczy. Miłego popołudnia ![]()
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
![]() acelinka za wizytę ![]() Wg tych wszystkich pomiarów to wychodzi na to, że miałaś prenatalne ![]() ![]() Ja mam wizytę 15 ![]() ![]() anciaahk taka średniawa sieciówka moim zdaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |||||
Raczkowanie
|
Jupi przebrnęłam, przeczytałam, zajęło mi to bagatela prawie 3 godz a w między czasie przybyły kolejne 2 strony
![]() Cytat:
![]() ![]() 81gosia witaj Cytat:
lausanne gratuluję przełomu w stosunkach z mężem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Milczenie było efektem nadrabiania wczorajszych i sobotnio-wieczornych i dzisiejszych-porannych zaległości a trochę się tego nazbierało ![]() A u mnie...hmmm lepiej i nie lepiej. W sobotę wybrałam się wieczorkiem na spacer bo chciałam trochę rzeczy przemyśleć, co bardzo zdziwiło męża bo z reguły to on wychodził na samotne spacery a nie ja, a tu dla odmiany wstałam od stołu, wyłączyłam kompa i wyszłam...Świeże powietrze okazało się zbawienne, zaraz mi się humor poprawił, na pocieszenie kupiłam sobie jeszcze ładniusią bieliznę (której nie chciało mi się w sklepie mierzyć więc staniki o rozmiar większe niż normalnie w domku okazały się że są na styk ![]() (A no i kupiłam sobie tą Bavarię, całkiem niezła jak na bezalkoholowe piwko ![]() Wczoraj dzień zaczął się od porządnej dyskusji, która zresztą nie wiem czy przyniosła jakieś efekty...to się okaże dopiero za jakiś czas, za to uświadomiły mi pewne kwestie i to co mąż do mnie czuje i co w ogóle myśli o naszym małżeństwie. Przeprosić oczywiście nie przeprosił bo to oznaczałoby przyznanie się do błędu i musiałby żałować tego co zrobić, a niestety na pewno nie żałuje. Jak na złość oboje jesteśmy strasznymi uparciuchami i oboje mamy problem z przyznaniem się do błędu, taki chory perfekcjonizm...to nas szybciej czy później wykończy no ale... Cytat:
![]() ![]() anciaahk ale masz ładnego dużego brzusia ![]() A mnie przy całym tym weekendowym napięciu z tż dopadły jakieś huśtawki nastroju. Przez przypadek wypaliłam przy teściowej że fajnie że wszyscy bardziej się cieszą z tego dziecka niż my, a jak mąż pakował rowerki żeby przywieść do domu i powoli myśleć o rozpoczęciu sezonu rowerowego i usłyszałam komentarz że może zabrać tylko swój bo mi nie wolno jeździć bo muszę się oszczędzać i uważać na siebie to się poryczałam (bezdźwięcznie łzy same zaczęły mi z oczy lecieć) i dopiero wtedy się zaczęło...dostałam wykład od mamy że dziecko najważniejsze że wytrzymam bez roweru, że nawet najechanie na kamień czy jakikolwiek wstrząs jest dla nas niebezpieczne, że powinniśmy powoli myśleć nad szkołą rodzenia, że zakupów mi nie wolno robić, ani nic dźwigać itd a mąż powinien mnie na rękach nosić ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zadomowienie
|
Anciaahk śliczny brzuszek
![]() ![]() aa2 jeśli chodzi o lumpki to mamy parę... ale ja niestety nic ciekawego dziś nie upolowałam ![]() ![]() ![]() Caltea gratuluję synusia ![]() bianeczka gratulacje (prawdopodobnie córeczki ![]() caroline gratuluję wspaniałych widoczków na badaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.