Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 17:13   #3181
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cześć Dziewczynki!

Ale brzuchami sypnęłyście! Wszystkie piękne i jakie już duuuże! Ja ciągle jestem w szoku, bo dopiero co nam ledwo co wystawało, takie mikrobrzuszki a teraz wielkie piłki, dzieciaki po 2,5kg szoook Kiedy to zleciało?

Jeszcze mam kilka stron do nadrobienia ale nic nie cytuję bo pędzicie jak szalone albo mi się tak wydaje, bo czasu na wizaż nie mam. Dziś od rana na nogach, Ikea, Superpharm, Leroy, znów Ikea a za godzinę ponownie do Leroy'a jadę po ziemię, chcę ogarnąć rośliny w ogródku przed narodzinami Igosławy.

Wiecie co, chyba mnie to wicie gniazda złapało bo od ostatniej wizyty, na której poznałam terminu cc, ciągle coś mam do zrobienia, do załatwienia, a to wzywam fachowców do pieca, a to ogródek, teraz jeszcze jeździmy z meblami do kuchni i do aneksu biurowego, z tym wózkiem też się ciągle bujam bo od tygodnia nic się nie ruszyło, nawet kurier wózka nie odebrał w Dino to już sobie chyba jajca robią, jeszcze raz mi kazali reklamację złożyć bo poprzednia, na którą nie odpowiedzieli jakoś im chyba umknęła

W każdym razie przy kompie siadam na max. 2h dziennie i to najczęściej na allegro coś tam jeszcze dokupić, dziewczyny dziś wydałam 370zł! na kremy Musteli na cyce, rozstępy i jakiś tam żel poporodowy. Kurde ile kasyyy No ale nie chcę się poddawać i będę walczyć z rozstępami bo mimo, że nie udało się ich uniknąć to chyba znikają albo stają się po prostu coraz mniej widoczne i pewnie to przez moje konsekwentne smarowanie. Nie wiem, może pieniądze w błoto wyrzucam ale jakoś tak nie mogę się poddać

No to rozpisałam się o sobie, zaraz się do tego Leroya zbieram, może uda się wieczorem zajrzeć i Was jeszcze podczytać. Buziaki!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 17:16   #3182
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn pisała, że jak poczuje czkawkę to będzie wiedziała jak dzidziol leży, stąd wywnioskowałam, że skoro czuję w dole brzucha to leży główkowo, ale jak widzę może to być różnie, dzięki za info
ja czkawkę czuje przeważnie z boku po lewej stronie tak raczej nisko a podobno leży główką w dół

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie!
Ja was tak dzisiaj gonię i dogonić nie mogę. Co przeczytam jedną stronę to tu następna.
Piszecie o liczeniu ruchów dzidziusia. Ja już powoli głupieję bo słyszałam różne wersje, że 10 ruchów w ciągu 12 godzin, 10 ruchów w godzinę, 4 ruchy na godzinę, albo po jedzeniu. Moja mała rusza się dość często ale za dużo nie szaleje i są też momenty kiedy się nie rusza i po jedzeniu też nie koniecznie. Więc nie wiem jak to ma być. Gin mi nie kazała liczyć ruchów tylko pyta zawsze czy czuje ruchy, a ja uważam że jest ok.
Kasia nie wiem czy dobrze przeczytałam, ze uchwyty do komody będą kosztować 100zł. Nie wiem może na oczy już źle widze, jak tak to sory. Uważam że to strasznie drogo. No chyba że będą jakieś suuuuper to owszem. A komoda bardzo ładna.

Wczoraj TZ zrobił mi zdjęcia z brzuszkiem, więc pochwalę się wam(nie najlepiej wyglądam bo włosy już musze podciąć, nie wiem co z nimi robić, po 2-3 tyg nie jestem już w stanie ich ułożyć, ja sobie a one sobie). Przy okazji zobaczycie moją komodę (znaczy TZa dla malutkiej). Miałam się jeszcze nie chwalić bo jest jeszcze nie skończona, no ale skoro już jest w tle. Jeszcze tylko uchwyty i siostra TZa ma namalować misia ale nie wiem czy z jej podejściem zdąży do porodu. Wyszła fajnie, mi się podoba resztę rzeczy pokaże jak będą skończone.
Mój brzuszek już duuuzy zwłaszcza w tej bluzce, mam już +10kg i 102cm w brzuszku (ja mierzę po prostu w najgrubszym miejscu bo chyba o to chodzi). 10kg to jeszcze nie dużo ale teraz sobie myśle że mogłoby być mniej.
Coraz bardziej dokucza mi ten ból skóry na brzuchu, juz mam tego dość, ale pewnie nie ma na to żadnego lekarstwa

Moniqac cudowny serniczek

Nie pamiętam już co pisałyście, za duzo tego.

Internet nie chce mi chodzić i przez to komputer się zawiesza. Muszę znowu was nadrabiać Wrrrrr
ładny brzuszek i widzę że już rowerek treningowy czeka

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Jestem spowrotem obiadzik zrobiony

Oto moje brzuchy, dla porownania 32 i 36 tydzien, chyba wiele nie jest wiekszy

Zytus ani mi sie waz za okna brac
MigotkA, Miodzio
dla mnie są podobne

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
prosze Cie nie dobijaj mnie, bo nabawie sie deprechy, ja koncze w tym roku 29 ale z drugiej strony jak mialam 24 lata to nie myslalam w ogole o dzidziusiu, w tym okresie studiowalam i chcialam "zawojowac" caly swiat
podpisuję się pod tym, no i widzę że jesteśmy ten sam rocznik jak miałam 24 lata to nie wyobrażałam sobie zostać juz mamą bo ja ogólnie z tych bardziej narwanych i musiałam wyszaleć swoje

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no to ja tez wrzuce swoj
36 tydzien
ale ty masz fajny ten pępek, mam wrażenie że Ci odpadnie

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 17:16   #3183
migotka03
Zadomowienie

Princi mi się wydawało że teraz w Polsce jest mniej młodych mam, ale żadnych statystyk nie sprawdzałam. A jeśli chodzi o finanse, to fakt narzekam wam że kasy mało, ale przyznam że było dużo gorzej, ale wyszliśmy na prostą i stwierdziłam że lepiej juz nie będzie, więc nie ma na co czekać, no i zdecydowaliśmy się

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 17:20   #3184
moria44
Wtajemniczenie

Achaaa i czytam, że coraz więcej z nas ma różne bóle jak na @, napinania brzucha, bóle broszki.
Z tego co wiem, to pod koniec ciąży to jest już normalne, u mnie też się każdego dnia lekkie napięcia brzucha pojawiają, czasem się cały jakby w sobie kurczy. No ale póki te skurcze nie są naprawdę bolesne i regularne i nie ma krwawienia to raczej nie ma się czym stresować ale jeśli kogoś mocno męczy taka sytuacja to spokojnie można podjechać do szpitala na KTG

Czasem jest tak, że nic nie boli aż tu nagle wody odchodzą i dzidzia po kilku godzinach na świecie a czasem i miesiąc wcześniej się mniejsze i większe skurczyki pojawiają a dzidzia przenoszona więc nie ma się co przejmować na zapas a jeśli coś nas mocno niepokoi to ginek/szpital/ktg ew. porodówa

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 17:27   #3185
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
MoniaK To ja też młoda? Też mam 24 A czuję się, nie to, że stara, ale na pewno bardzo dorosła
Ty to młoda laska jesteś

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziś wydałam 370zł! na kremy Musteli na cyce, rozstępy i jakiś tam żel poporodowy. Kurde ile kasyyy No ale nie chcę się poddawać i będę walczyć z rozstępami
dużooooo ale co zrobić
U mnie, odpukać, na razie rozstępów brak albo ich jeszcze nie zauważyłam

Migotka, każdy zostaje mamą wtedy kiedy jest gotowy Ja np. mam młodszą siostrę, która ma 28 lat (w tym roku) i też nie wyobrażam sobie jej jako mamy z dzieckiem Nie wiem czy po prostu starsze siostry tak mają, czy ona jeszcze jakoś mi się nie widzi do bycia w ciąży
My jesteśmy prawie 5 lat po ślubie a dzidziuś dopiero teraz. Wcześniej były studia, brak stałej pracy i nie było po prostu warunków. Teraz też nie jest idealnie ale powiedziałam sobie jak nie teraz to kiedy. Miałam plan, że pierwsze dziecko urodzę do trzydziestki i chyba się zmieszczę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 17:33   #3186
principessina
Zakorzenienie

zosiaaa czas tak szybko leci, ja to bym chciala miec teraz te 20 lat i jeszcze raz "podbijac" swiat, ale jak widac wszystko ma swoj czas, ale naprawde czas leci jak szalonyyyy

migotka03
tak naprawde to nigdy nie ma odpowiedniego momentu, bo caly czas czegos nam brakuje, a to nowej szafki, a to stolika a to to a to tamto, trzebaby byc milionerem zeby na wszystko miec i niczego sobie nie zalowac a nie wiem czy w Pl teraz pozniej sie kobitki decyduja na macierzynstwo, bo jak jezdze to wszedzie widze mlodziutkie mamusie, ale to moze byla moja taka obsesja, bo poprostu nie moglam zajsc w ciaze pomimo staran i tak jakby na zlosc wszedzie widzialam mamusie z dzidziolkami wiem tylko, ze pozne macierzynstwo w Pl to tak kolo 30tki a we Wloszech to po 40tce i to grubo

Kochane robie ciasto, pozniej cykne fotke to Wam smaku narobie
Stary 2011-03-28, 17:35   #3187
matallewar
Zakorzenienie

princi, migotka Ja w ogóle uważam, że jakby patrzeć na względy finansowe, to nie ma dobrego czasu na dziecko
Zawsze można stracić pracę albo coś. Ale jak już ludzie potrafią się utrzymać sami, to moim zdaniem finanse nie powinny grać roli

MoniaK Niestety nie każda zostaje mamą, kiedy jest gotowa... Bardzo często dzidzia się pojawia z zaskoczenia, a ludzie nie wiedzą jak sobie poradzić... Albo gotowość jest od wielu lat, tylko dzidzi brak...
Dlatego uważam, że należy się cieszyć, że u nas czy byłyśmy gotowe, czy nie - teraz już jesteśmy
No i że nie musimy się starać o maluchy, bo one zaraz się już będą rodzić

P.S. Ja mojej 26-letniej siostry też nie wyobrażam sobie jako mamy no-way...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 17:37   #3188
migotka03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Ty to młoda laska jesteś

dużooooo ale co zrobić
U mnie, odpukać, na razie rozstępów brak albo ich jeszcze nie zauważyłam

Migotka, każdy zostaje mamą wtedy kiedy jest gotowy Ja np. mam młodszą siostrę, która ma 28 lat (w tym roku) i też nie wyobrażam sobie jej jako mamy z dzieckiem Nie wiem czy po prostu starsze siostry tak mają, czy ona jeszcze jakoś mi się nie widzi do bycia w ciąży
My jesteśmy prawie 5 lat po ślubie a dzidziuś dopiero teraz. Wcześniej były studia, brak stałej pracy i nie było po prostu warunków. Teraz też nie jest idealnie ale powiedziałam sobie jak nie teraz to kiedy. Miałam plan, że pierwsze dziecko urodzę do trzydziestki i chyba się zmieszczę
Ja też tak napisałam że każdy robi tak jak uważa, i opowiedziałąm wam moją historię, ale w sumie nie powinnam się dziwić że nikogo to nie ciekawi, wiec już nie opowiadam. Trzeba było tak od razu.
Więc zmykam na "Majkę" i ide robić kolację.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

Stary 2011-03-28, 17:40   #3189
Zytus
Rozeznanie

Oj 24 lata kiedy to bylo.....niepamietam:brzy dal: Wtedy to tylko imprezy byly mi w glowie.A z dzidzusiem to zawsze mowilam ze przed 30 sie wyrobie, ale jakos rady nie dalam, wiec syneczek babcia bedzie do mnie mowil
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 17:43   #3190
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak napisałam że każdy robi tak jak uważa, i opowiedziałąm wam moją historię, ale w sumie nie powinnam się dziwić że nikogo to nie ciekawi, wiec już nie opowiadam. Trzeba było tak od razu.
Więc zmykam na "Majkę" i ide robić kolację.
Ejjjj, ciekawi, ciekawi
Ale to jak Wy z tż wzięliście ślub 4 lata temu, to miałaś 19-20 lat?
To chyba dosyć wcześnie, nie?

U mnie na studiach się dziwili, że 23 lata i ślub chcę brać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-28, 17:46   #3191
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
zosiaaa czas tak szybko leci, ja to bym chciala miec teraz te 20 lat i jeszcze raz "podbijac" swiat, ale jak widac wszystko ma swoj czas, ale naprawde czas leci jak szalonyyyy

migotka03
tak naprawde to nigdy nie ma odpowiedniego momentu, bo caly czas czegos nam brakuje, a to nowej szafki, a to stolika a to to a to tamto, trzebaby byc milionerem zeby na wszystko miec i niczego sobie nie zalowac a nie wiem czy w Pl teraz pozniej sie kobitki decyduja na macierzynstwo, bo jak jezdze to wszedzie widze mlodziutkie mamusie, ale to moze byla moja taka obsesja, bo poprostu nie moglam zajsc w ciaze pomimo staran i tak jakby na zlosc wszedzie widzialam mamusie z dzidziolkami wiem tylko, ze pozne macierzynstwo w Pl to tak kolo 30tki a we Wloszech to po 40tce i to grubo

Kochane robie ciasto, pozniej cykne fotke to Wam smaku narobie
czas leci strasznie szybko, ale co tam jeszcze młode jesteśmy

i proszę mi tu żadnych zdjęć tego typu nie wklejać bo

Stary 2011-03-28, 17:50   #3192
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

super zacytowałam i mi zjadło!!!
jeszcze miesiac i zmieniam neta na kablowy z tv bo zwariowac mozna z tym bezprzewodowym!!wrrrrrrrr rrrrrrr

Z tego co pamietam:

agnieszka_pe25
moje tycie pewnie to tez przez rzucenie fajek na poczatku ciazy oraz to ze od 3msca siedze w domu, a ja zawsze w ruchu bylam

tez bym teskniła za Tż...wiem co czujesz...pare lat temu przezywałam to samo...

migotka03 moj Tż mowi ze okolo 100zl maja kosztowac do tych 4rech szuflad, beda szły po calosci te uchwyty.
Twoja tez fajniutka, czyzby twoj tz rowniez w stolarce siedział??
brzusio sliczny

kwiatecek uwazam ze sie powiekszyl, zaokrąglił sie bardziej

agus87 brzus cud malinka, no i ten pepuś
co do ktg moze nie muszę, ale chciałabym mieć...

zytus ciekawe ile moj tz by wzial za komode, musze sie spytac, ale my mieszkamy w lodzi a ty?
mi okna siostra umyla, ale spokojnie dasz sobie rade, tylko ze bez pospiechu i nie wszystkie naraz

ide na kolacje
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-28 o 17:53
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 17:50   #3193
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Ejjjj, ciekawi, ciekawi

a u mnie znowu odwrotnie, w każde święta słyszałam od jakis 3 lat " no i kiedy ten ślub??" a ja zawsze mówiłam przyjdzie czas to będzie, faktem jest że z całego kuzynostwa ja najpóźniej i jako najstarsza wychodziłam za mąż, ślub był w lipcu a ja w grudniu skończyłam 28

Stary 2011-03-28, 18:05   #3194
Zytus
Rozeznanie

24kasia86, ja z Wawy, a jesli kolega mojego tz sobie policzy to juz trudno, jakos przezyje, ta ikeowska tez mi sie podoba i przystepna cenowo,a za jakies 2-3latka sie wymieni i juz.
A zamiast zabrac sie za okna to zrobilam cos bardziej pozytecznego i zrobilam liste rzeczy z all ktore musze jeszcze zamowic, niby tego nie duzo a prawie 500 wyszlo
Stary 2011-03-28, 18:06   #3195
agus87
Zakorzenienie

hehe
milo slyszec, ze moj pepek wam sie podoba

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
super zacytowałam i mi zjadło!!!
jeszcze miesiac i zmieniam neta na kablowy z tv bo zwariowac mozna z tym bezprzewodowym!!wrrrrrrrr rrrrrrr

Z tego co pamietam:

agnieszka_pe25
moje tycie pewnie to tez przez rzucenie fajek na poczatku ciazy oraz to ze od 3msca siedze w domu, a ja zawsze w ruchu bylam

tez bym teskniła za Tż...wiem co czujesz...pare lat temu przezywałam to samo...

migotka03 moj Tż mowi ze okolo 100zl maja kosztowac do tych 4rech szuflad, beda szły po calosci te uchwyty.
Twoja tez fajniutka, czyzby twoj tz rowniez w stolarce siedział??
brzusio sliczny

kwiatecek uwazam ze sie powiekszyl, zaokrąglił sie bardziej

agus87 brzus cud malinka, no i ten pepuś
co do ktg moze nie muszę, ale chciałabym mieć...

zytus ciekawe ile moj tz by wzial za komode, musze sie spytac, ale my mieszkamy w lodzi a ty?
mi okna siostra umyla, ale spokojnie dasz sobie rade, tylko ze bez pospiechu i nie wszystkie naraz

ide na kolacje
to pojedz na IP np w przyszlym tygodniu i powiedz cos w stylu, ze masz malo ruchow to ci zrobia

jade na wizytke
poprosze o kciuki
matko jakie mam cisnienie 144/90 i puls 123 gin chyba wpadnie w szal...

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-03-28 o 18:16
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 18:06   #3196
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny
ja juz w domku po mega szybkim obiedzie i ide spac bo nie dociagne do wieczora, dobrze ze w pracy jest co robic ale stresow nie ma, wiec ok...tylko nie wyrabiam siedziec tyle w jednej pozycji..

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Achaaa i czytam, że coraz więcej z nas ma różne bóle jak na @, napinania brzucha, bóle broszki.
Z tego co wiem, to pod koniec ciąży to jest już normalne, u mnie też się każdego dnia lekkie napięcia brzucha pojawiają, czasem się cały jakby w sobie kurczy. No ale póki te skurcze nie są naprawdę bolesne i regularne i nie ma krwawienia to raczej nie ma się czym stresować ale jeśli kogoś mocno męczy taka sytuacja to spokojnie można podjechać do szpitala na KTG

Czasem jest tak, że nic nie boli aż tu nagle wody odchodzą i dzidzia po kilku godzinach na świecie a czasem i miesiąc wcześniej się mniejsze i większe skurczyki pojawiają a dzidzia przenoszona więc nie ma się co przejmować na zapas a jeśli coś nas mocno niepokoi to ginek/szpital/ktg ew. porodówa
dokladnie Moria, lekarze mi mowia, ze na tym etapie ciazy neiktore kobiety maja kilka skurczow dziennie, ja sama mam ze 2-3 co wieczor taki bolesne, ale nic sie nie dzieje , nie bola baaardzo i wiem ze to normalne. KTG u nas wlasciwie robi sie dopiero jak uplynie termin porodu albo jak sa jakies problemy w ciazy.
a ty widze porzadnie gniazdo wijesz

zytus u mnie okna zawsze TZ myje
moniqac teraz za kare musisz wyslac mi do Norwegii troche sernika koniecznie!!
ja pracuje jeszcze 3 tygodnie ale max 3 dni w tyg, wiec moze jakos dam radea ty juz zadnych maili nie sprawdzaj, bo po tylku dostaniesz
kwiatecku urosl brzuszek! ale ten czas leci 36 tydzien coooo...

princi ja w tym roku koncze 30....... a mama do lekarza idzie w PL , juz jest na polskiej ziemi juz doleciala cala i zdrowa, a jutro ma kontrole

agus jaki ty masz slodki ten pepek
kasiulka ja dzisiaj bez powodu mialam ochote wyyyyc i wyyyycc, normalnie jak nigdy
andziot ja mam dokladnie tak jak ty z ta czkawka, ulozona dzidzia juz w kanale glowka, ale czkawke jak sie np wypnie kregoslupem to czesto czuje mocno wyzej, moj TZ uwielbia czkaweczke, smieje sie ze to po nim dzidzia ma

uciekam na filmik i drzemke

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 18:07   #3197
gusiagatko
Zakorzenienie

migotka03 Ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Jestem spowrotem obiadzik zrobiony

Oto moje brzuchy, dla porownania 32 i 36 tydzien, chyba wiele nie jest wiekszy
Widać lekką różnicę. Ładniusi brzusio

Cytat:
no to ja tez wrzuce swoj
36 tydzien
Super brzuszek Aguś

Cytat:
Praca zaliczona, mgr kolejna strona doszła, mogę być zadowolona z dzisiejszego dnia

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 18:07   #3198
migotka03
Zadomowienie

Cytat:
Ejjjj, ciekawi, ciekawi

W sierpniu będzie 4 lata, ja miałam 20. byliśmy razem już ponad 3 lata i po prostu chcieliśmy wziąć ślub, zamieszkać razem i tyle. A że byliśmy młodzi... no cóż

Zjadłam już kolacje (jeśli to można nazwać kolacją) i jestem dalej głodna

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

Stary 2011-03-28, 18:08   #3199
Ollliwka
Zakorzenienie

kwiatecek hmm wg mnie brzuch jest też trochę większy, bardzo ładny, krągły

migotka03 super brzuś! młodo wyszłaś za mąż, ale jak byłaś gotowa to czemu nie. Ja w wieku 20 lat nie myślałam nawet o narzeczeństwie zresztą dopiero przed 20tymi urodzinami swojego obecnego męża poznałam.

24kasia86 podwieczorek bardziej chyba co?co dobrego jesz?
Stary 2011-03-28, 18:08   #3200
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Princi mi się wydawało że teraz w Polsce jest mniej młodych mam, ale żadnych statystyk nie sprawdzałam. A jeśli chodzi o finanse, to fakt narzekam wam że kasy mało, ale przyznam że było dużo gorzej, ale wyszliśmy na prostą i stwierdziłam że lepiej juz nie będzie, więc nie ma na co czekać, no i zdecydowaliśmy się
a ja mam skonczone 25lat (w styczniu) i uwazam ze to wiek akurat na rodzenie dzieci... Nie jestem juz nastolatką-niestety. Moze mysle tak bo jestem najstarsza, moje siostry nadal balują czasem im zazdroszczę, ale uwazam ze dobrze sie stało, w koncu im szybciej tym tak naprawde lepiej. Ile sie slyszy ze kobiety maja problemy z zajsciem itp???

moria44 spokojnie rob sobie zakupy, wizazyk nie ucieknie tylko nie szalej w tym ogrodku nakupiłaś tych eliksirów mi wyskoczyly roztepy na brzuchu i tez musze cos z nimi zrobic
ale z tym wozkiem masz przeboje
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-28 o 18:10
Stary 2011-03-28, 18:11   #3201
andziot
Zakorzenienie

pichcę gulasz

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 18:12   #3202
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

pichcę gulasz

a niedawno pomidorówka była
ja dzisiaj też miałam pomidorową
Stary 2011-03-28, 18:13   #3203
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
W sierpniu będzie 4 lata, ja miałam 20. byliśmy razem już ponad 3 lata i po prostu chcieliśmy wziąć ślub, zamieszkać razem i tyle. A że byliśmy młodzi... no cóż

Zjadłam już kolacje (jeśli to można nazwać kolacją) i jestem dalej głodna
W sumie fajnie
My z tż mieszkaliśmy razem już przed ślubem i w zasadzie sam ślub to tylko papierek - wiele nie zmienił. Więcej ciąża mam wrażenie

A ja mając 19 lat już myślałam o macierzyństwie
Tylko wiadomo - ani kandydata, ani warunków nie było...

A teraz myślę, że to lepiej. Wyszumiałam się przez 4 lata studiów i szczerze, to już nie mam ochoty tak balować. Nie mówię, że zupełnie nie, ale teraz myślę, że z dzieckiem też można wiele fajnych rzeczy robić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-28, 18:18   #3204
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
24kasia86, ja z Wawy, a jesli kolega mojego tz sobie policzy to juz trudno, jakos przezyje, ta ikeowska tez mi sie podoba i przystepna cenowo,a za jakies 2-3latka sie wymieni i juz.
A zamiast zabrac sie za okna to zrobilam cos bardziej pozytecznego i zrobilam liste rzeczy z all ktore musze jeszcze zamowic, niby tego nie duzo a prawie 500 wyszlo
no jak z wawy to sie nie oplaca, dojda koszty transportu...
a masz linka do tej ikejowskiej?

Cytat:
hehe
milo slyszec, ze moj pepek wam sie podoba

to pojedz na IP np w przyszlym tygodniu i powiedz cos w stylu, ze masz malo ruchow to ci zrobia
pomysle

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja juz w domku po mega szybkim obiedzie i ide spac bo nie dociagne do wieczora, dobrze ze w pracy jest co robic ale stresow nie ma, wiec ok...tylko nie wyrabiam siedziec tyle w jednej pozycji..

dokladnie Moria, lekarze mi mowia, ze na tym etapie ciazy neiktore kobiety maja kilka skurczow dziennie, ja sama mam ze 2-3 co wieczor taki bolesne, ale nic sie nie dzieje , nie bola baaardzo i wiem ze to normalne. KTG u nas wlasciwie robi sie dopiero jak uplynie termin porodu albo jak sa jakies problemy w ciazy.
a ty widze porzadnie gniazdo wijesz

kasiulka ja dzisiaj bez powodu mialam ochote wyyyyc i wyyyycc, normalnie jak nigdy
ja za kazdym razem mam lzy w oczach jak pomysle o małej (ze szczescia) i placze tez bo latwo mnie wyprowadzic z rownowagi wiec ze zlosci rowniez. Czesto i gesto
wkurza mnie to, nie lubie plakac, zawsze mi sie to ze slaboscia kojarzy, przed ciaza bylam twarda jak skała pod tym względem

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

24kasia86 podwieczorek bardziej chyba co?co dobrego jesz?
wiesz zjadłam dwie kanapeczki z wedlinka, jajkiem na twardo i rzodkiewką popiłam herbatką z cytrynką

pewnie jakąś jeszcze zjem, moze jak Tż wroci z pracy
Nikosia

Stary 2011-03-28, 18:19   #3205
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam skonczone 25lat (w styczniu) i uwazam ze to wiek akurat na rodzenie dzieci... Nie jestem juz nastolatką-niestety. Moze mysle tak bo jestem najstarsza, moje siostry nadal balują czasem im zazdroszczę, ale uwazam ze dobrze sie stało, w koncu im szybciej tym tak naprawde lepiej. Ile sie slyszy ze kobiety maja problemy z zajsciem itp???
racja. ile to sie teraz slyszy to glowa mala, nie wiem czy to problem XXI wieku czy poprostu kiedys takie problemy tez byly tylko ludzie o tym nie mowili

Kochana kolacja o 18tej?

andziot zostalo tam troche dla mnie pomidoroweczki ciagle przy garach stoisz

matall
no w sumie z maluszkiem tez bedziemy podrozowa, ale napewno w najblizszych latach do naszej wymarzonej Japonii czy Jordanii to raczej niepolecimy...coz cos za cos ee do Japonii to i tak bysmy nie polecieli teraz, bo jest radioakatywna
Stary 2011-03-28, 18:21   #3206
migotka03
Zadomowienie

Kasia aha no to faktycznie te są dość drogie. Tak, TZ robił komode, jego ojciec jest stolarzem i TZ się od niego nauczył i czasem coś robi, tylko nie ma teraz za wiele czasu na to. Dziekuje za komplementy

Gusiagtko, Olliwka

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

Stary 2011-03-28, 18:26   #3207
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz zjadłam dwie kanapeczki z wedlinka, jajkiem na twardo i rzodkiewką popiłam herbatką z cytrynką

pewnie jakąś jeszcze zjem, moze jak Tż wroci z pracy
ale na diete to chyba nie zamierzasz przechodzić??
a wlasnie masz już coś z tych rzeczy co potrzeba do szpitala?
ja zamierzam na dniach kupić w końcu te koszule i jakieś staniki, ale to na all chyba
Stary 2011-03-28, 18:28   #3208
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

przeleciałam po łebkach i szybko odpowiadam, bo zapomnę co, komu!

Dziewczonka, super wiadomość! W domu najlepiej! Życzę Ci, abyś już do terminu porodu była w domu Dbaj o siebie

yyyy.... i zapomniałam dalej.

Aha! Zdjęcia brzuszków rewelacja! No i motywacja, żeby sobie coś cyknąć

Co do kremów, rozstępów i tych wszystkich, to koleżanka [miesiąc temu urodziła] poradziła mi, żebym szczególnie troskliwie smarowała biust przed i po porodzie, bo Ona smarowała się namiętnie Mustelą, biust lekko zaniedbała i teraz przy nawale pokarmu ma całe piersi w rozstępach

Mnie się akurat kończy oliwka i coś muszę jeszcze kupić. Czaję się na kosmetyki Palmer's [m.in.ten balsam co Aguś ma], ale nie wiem, czy nie lepiej Mustelę. Bosz

Moria, muszę poczytać o tym żelu poporodowym

Dziewczyny, czy któraś z Was słyszała i zamierza uczyć dziecko BOBOMIGÓW? Zainteresowałam się tematem i chyba będziemy próbować REWELACJA! Polecam jeszcze wpisać bobomigi na YT, filmiki powalające

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 18:33   #3209
Zytus
Rozeznanie

24kasia86, nie mam ale to ta populana na forum, chyba malm.
Juz dawno mielismy ja kupic,ale jakos ciagle jakies inne wydatki byly i tak sie odwleka.
Mam nadzieje ze juz w kwietniu nic nie wyskoczy, i dokonczymy zakupy Igorowe
Stary 2011-03-28, 18:38   #3210
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

andziot zostalo tam troche dla mnie pomidoroweczki ciagle przy garach stoisz
[B]
pomidorówy jeszcze pół gara jest, bo ja gotuję od razu dużo
a gotuję póki mam ciut więcej czasu, niech mężul wie że o niego dbam
bo niedługo to ciężko będzie ....

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości