|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3212 |
|
Rozeznanie
|
zup nie jadam, ale pomidorowke to lubie, moge i ja sie wprosic
![]() bo moj tż nie robi zupek. |
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no może poza grochówką (chociaż tak dawno nie jadłam że teraz zjadłabym ją ze smakiem) no i zapraszam tylko trzeba się spieszyć, bo mężul co chwile z miską podchodzi do gara
|
|
|
|
|
#3214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm mnie troszke ciagnie do zabawy, szczegolnie jak tak siostry mi opowiadaja co beda w robic w weekend itp, Tz tez bym chetnie na imprezke poszedl. Jednak nie sądzę zeby mi dziecko w tym przeszkodziło, nie mowie ze co sobota ale moze od czasu do czasu uda nam sie isć gdzieś potanczyc i wypic
|
|
|
#3215 |
|
Raczkowanie
|
Grazin, ja tak mam jak za dużo chodzę..
ogólnie to lekarze mi powiedzieli, że mam dużo leżeć, nie przemęczać się i prawie nic nie robić.. ja byłam ostatnio w sklepie, dużo się nachodziłam i potem były tego skutki takie same jak u Ciebie, dlatego ja staram się zbyt dużo nie chodzić i wgl . agus87, zgadzam się z tobą, bardzo tępe baby.. ja miałam 75g, męczyłam się z tym na korytarzu z pół godz zanim to wypiłam.. ;/ mnie nie chciały puścić do domu.. bo pow ze trzeba tam siedzieć w razie czego, że każde chodzenie czy coś coś tam obniża, podwyższa.. coś takiego, nie pamiętam już, bo dawno to miałam robione, ale coś takiego gadały.. więc byłam skazana na siedzenie tam.. Dziewczonka, ciesze się bardzo, że jesteś już w domku .. )) odpoczywaj dużo.. ;p tak jak ja, a bd dobrze zabuus, mi nie ozwolili cytrynyyy ... : / wy tyjecie, ja chudnę.. ( martwię sie troche tym .. ; / (((((( )mój tż krzyczy na mnie i wgl, że jak tak można.. aż sama się dziwię, bo co wizyte miałam 2 kg na + , a teraz mam prawie 3- .. ; / więc jak narazie mam 10+.. a co do wyników to ja krew mam 11,1 i lekarz tutaj mi pow, że to źle.. pow ze żelazo biore itd to pytał kiedy.. i dowiedziałam się, że mam je brać godzine przed jedzeniem, bo inaczej się szybko trawi z jedzeniem i wgl. antropia,ja na brzuchu nie mam jeszcze, bo mały brzuszek mam, ale na pupie mam .. i nie podoba mi sie to strasznie.. ; / brzusio sliczny.. i wcale nie jest Ciebie więcej.. ;p nie przesadzaj.. ;p ![]() JanuszAgnieszka, wózek cacy.. Weredka, ja dostałam w szpitalu jak byłam w 24 tyg.. teraz ogólnie to nie musze liczyć ruchów, bo bardzo dobrze czuję jak Maja buszuje od rana ledwo tylko oczy otworzę.. :P ![]() dzisiaj mamy 32t 0 d ahhh.. a gdzie tam jeszcze do końca.. tak bardzo bym chciała, żeby ten czas szybko minoł i Maja była już z nami..
|
|
|
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
andziot, u mnie jest odwrotnie tż gotuje a ja z talerzem stoje i czekam
![]() Tylko musze go jakos do pomidorowki namowic zeby zrobil bo pewnie jak do Ciebie bym dojechala to dno garnka bym zobaczyla.
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż umie zrobić jajecznicę i kanapki ![]() A pomidorówkę niedawno miałam
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś tak człowiek się zmienia i nawet jak wychodzi to ma takie światełko w głowie, co mu się zapala i nie pozwala zabawić się na maxa ![]() przynajmniej u nas tak jest, choć wcześniej potrafiliśmy nieźle imprezować, to teraz mimo że Zosia ma opiekę i jest bezpieczna, że idziemy ze znajomymi to i tak poczucie obowiązku nas nie opuszcza ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- mój mężul lubi i umie gotować, ale on woli eksperymentować w kuchni, od gotowania tradycyjnych potraw jestem ja ![]() za to mężul gotuje wszelkiego rodzaju makarony, zapiekanki itp
|
|
|
|
|
#3219 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
fajniutko napisze potem ile dokladnie te uchwyty beda kosztować. Nas w zyciu nie bylo by stać na komode prosto z salonu, ciesze sie ze mamy cos ladnego, trwalego za tzw. grosz Cytat:
![]() ja mam: -klapki pod prysznic i do chodzenia -dwie koszule nocne -krem na sutki -ubranka dla dzidzi na wyjsce -chusteczki nawilzajace do pupci -krem na odparzenia -pampi z belli newborn -stanik (ale nie taki specjalny do karmienia, ale sie odpina i mysle ze dam rade) -dwa ciemne reczniki nie mam tych majtek jednorazowych, podkładów poporodowych i wielkich podpasek, ale w tym tygodniu to zamierzam kupic. Bo tak jak woda, sztućce to normalne... Cytat:
![]() Cytat:
co do zelaza najlepiej sie lyka tak godzinke, pol godzinki przed sniadaniem. Ja popijałam wodą mineralną z cytrynką i w ciagu miesiąca skoczyło z 10,9 na 12,2.... teraz nie brałam przez 3tyg i z 12,2 spadlo na 11,6 ale gin oraz dziewczyny na forum stwierdzily ze jest wszystko jak najbardziej ok.
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
matall, to ja umiem tyle co Twoj mąż
a tak naprawde to jeszcze kartofle umiem ugotowac
|
|
|
|
#3221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wrzucam fotke slodkosci, ktora wlasnie zrobilam, smacznego
|
|
#3222 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a pozniej pewnie to sie nie bedzie chcialo nawet, bo juz ten rok przed zajsciem w ciaze mało chodziliśmy, zylismy praca, a jak byl wolny weekend woleliśmy go przespac w domu...teraz to wiesz jak nie mozna to bardziej kusi, tym bardziej ze my mamy samych mlodych i WOLNYCH bez zobowiazan znajomych....
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-28 o 19:27 |
|||
|
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynkiii, ale wy macie duże brzuszki..
w porównaniu do mojego to wasze są megaaa.. mój taki malusi, że czasem się martwie, czy wszystko jest wporządku, ale gin mi pow, że każda kobieta ma inny organizm itd. ale ja i tak mam swoje w głowie ubzdurane i marwie sie jak patrze na wasze śliczne brzuszki.. |
|
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
principessina
nie kuś błagam ![]() nie mam w domu nic slodkiego ![]() ale bym zjadła jakieś ciasto, ciastko, czekolade, loda no cokolwiek ![]() ratujcie mnie!!!!
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
![]() cóż to jest ???????????? matuniu ...... daj przepis !!!!!!!!!! bo się uślinię po pas ...... |
|
|
|
#3226 | |
|
Wtajemniczenie
|
hehe dorwalam mleczko czekoladowe co mi siostra ze szkoly przywiozla (jest sekretarka w szkole podstawowej i tam to mleko sie leje strumieniami
)pyyyychaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() to nas kolezanka princi zalatwiła
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wychodzi jakaś impreza to dają znać ledwo dzień wcześniej albo tego samego dnia, nie mogą zapamiętać, że my musimy wiedzieć wcześniej żeby opiekę dla Zosi załatwić
|
|
|
|
|
#3228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sytuacji, iż gotowość jest a dzidzi nie ma to też to przeszłam rok temu...Cytat:
rozmawiamy na ten temat to chyba nas ciekawi ![]() Cytat:
No ale nie mogę jeść bez opamiętania, muszę się trochę powstrzymać bo w czwartek wizyta u gina i ważenie
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
boziu jak to ładnie wygląda
długo sie to robi???
|
#3230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zapomne jak kumpel sie dowiedzial o mojej ciazy. A mianowicie przyszedl do nas z dziewczyna i namawiał na imprezkę klubową, a ja o ciazy dopiero co sie dowiedziałam...no coz powiedzielismy mu a on szoku dostał...bylo mu przykro, ze z nim nie pojdziemy, ale serdecznie nam pogratulowal ![]() po 2dniach juz wszyscy wiedzieli ![]() teraz weekendy spedzamy raczej sami, bo kazdy gdzies chodzi ![]() zreszta przeciez isc "posiedziec" mozna, ale ja juz nie mam sily ani ochoty patrzec jak kazdy cos pije, pali-chucha na mnie a ja z tym brzuszkiem, taka biedulka, a teraz jak on taki duzy i boli ![]() na szczescie Tż nigdy nie namawia, choc za to picie ost jeszcze nie oberwal ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() dzisiaj mam caly czas brzuch twardy, nie bylam w toalecie, chyba mam wzdecia, bo jak lekko nacisne na dole to mnie kłuje ehhh ale juz magnez wzielam, moze przejdzie.
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
mój mężul wczoraj do mnie :
- będziesz rodzić dziś ??? - nie ! to dobrze, winka się napiję ![]()
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Przestańcie!
![]() Też bym coś zjadła, ale: 1. nic nie mam w domu 2. tak nie można... tylko słodycze i słodycze... Tż jeszcze nie ma w domu. Chodzę po ścianach z nudów... Jak ja wytrzymam te kilka dni, jak będzie w szpitalu ![]() Chyba zrobię placki na kolację... ![]() Jajko, mąkę i mleko mam... Jakiś dżem też się znajdzie... A kolację i tak muszę zjeść, prawda??
|
|
#3233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
mowia w tv ze na wyspach rodzi sie wiecej dzieci wrod polakow niz w polsce, powod? lepsze warunki placowe, za darmo leki w ciazy oraz rok po urodzeniu itp...
a w niemczech, we francji jeszcze lepiej ![]() czasem sie nie dziwie ze ludzie wyjezdzaja, ze mezowie wyjezdzaja, ze nikomu sie do dziecka nie spieszy, jak tu w kraju wszystko drożeje bardzo a wyplaty w miejscu ja mam najnizsza krajowa 1000zl do reki, akurat place za wynajem. dobrze, ze Tż ma dobra prace, jednak jakim kosztem.... czasem nie widze swej przyszlosci. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami wieczorkiem
![]() trochę mnie nie było ale i tak pewnie nikt nie tęsknił ![]() Tż nalewa mi kolki i spróbuje przelecieć co tam u Was, no chyba że któraś mi streści? Wiem, że Andzotkowa dzidzia nieźle rośnie ![]() Kasia dzisiaj też dobrze na wizycie a raszte chyba doczytam...
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
jezdem!
![]() córka nadal jest córką waży 2760g glowica od usg jezdzil mi po wzgorku lonowym, wiec mialam racje, wstawia sie glowka w kanal ![]() na fotelu gin mowi "brzuch sie pani obnizyl, szyjka sie skrocila, wszystko sie rusza do porodu, ma 1 cm" ale jest zamknieta poki conie znam sie ![]() ale w 29 tygodniu miala 5p, pozniej 4 p, 2p a teraz 1p i tak siezastanawiam co to ![]() a juz wiem palce, wyczytalam w necie ![]() ogolnie to humor mi sie pprawil ciesze sie, ze wszystko dobrze tetno malej okej dzisiaj w normie przytylam 1kg przez 2 tygodnie ciesze sie, ze sie rusza wszystko mowi, ze miesiac mi zostal wiec te wszystkie dolegliwosci sa normalne bole, wieksze uplawy itp itd ale w dalszym ciagu ciolek mi ktg nie robi wiec do poloznej sobie zadzwonie ![]() dzieki za kciuki Cytat:
choc niezbyt ladnie pachnie wydajny byl jako ze miesiac zostal a ten foliacti mi sie konczy to se go zamowie jeszcze a pozniej wlasnie chce mustele po porodzie 120 zl za 2 butelki co mowisz na ten temat?? Cytat:
co to jest>?matko zaraz mi slina pocieknie Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-28 o 20:08 |
||
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowałam się na... NALEŚNIKI
![]() Siasiek Tęskniłyśmy, jasne, że tęskniłyśmy
|
|
#3237 |
|
Moderatoreska
|
Witam, witam :P
Ja dziś tylko podczytuję, nie mam na nic siły, śpiący ten dzień jakiś dzisiaj mam, nie mam weny do pisania. Jedynie co zrobiłam to poprasowałam kolejna partię ubranek i jeszcze jedna pralka sie suszy i już będzie koniec, wszystko dla dzieciaczków uporządkowane ![]() Piękne brzuszki macie dziewczyny Gratuluje udanych wizyt ![]() Przepraszam że nie cytuję ale jakbym chciała to zrobić to pewnie w 5 postach bym sie nie zmiesciła. Od rana znowu nogi jak balony, co jakiś czas mnie gdzieś zakuje, teraz kręgosłup mnie pobolewa, chyba zaraz pojdę sobie zrobię kąpiel, synal na łyżwach będzie po 21 , pomału chyba i ja wysiadam i będe marudzić |
|
|
|
#3238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ze wizytka udana...najwazniejsze ze tetno mała ma w normie ![]() chcialabym swoja podejrzec ale chyba przed samym porodem lub po porodzie juz a tak strasznie jestem ciekawa ile teraz wazy![]() bede uciekac kochane zmeczona juz jestem, boli mnie brzuszek jak siedze, a jak sie poloze to sie zle pisze...itpbuzialki
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-28 o 20:19 |
||
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 35 tc z bliźniakami! ![]() My tu wszystkie patrzymy na Ciebie jak na bóstwo, ja w podobnej sytuacji marudziłabym pewnie od 20 tc
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

bo pewnie jak do Ciebie bym dojechala to dno garnka bym zobaczyla.