Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 21:19   #2881
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
Chciałam się Was poradzić Co sądzicie o tych sandałkach? Chcę sobie kupić na lato jakieś na obcasie ale nie za wysokim (niestety z Tż równego wzrostu jesteśmy ) i tak mi wpadły w oczy te właśnie Niebieskie bardziej mi się podobają ale czarne uniwersalne
sliczne wzielabym niebieskie, sama mam takie niebieskie sandalki na lato

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:19   #2882
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
dziewczyny mój pies na każdym kroku udawadnia że do psa mu dalekociągle nas czymś rozbraja a dziś to już masakra mój młodszy brat ma taki motor na wytuczki jak to on mówi i tak się nim wozi, a ten głupkowaty Rufizord ... wskakuje na bak i jeździ z nim! jak to wygląda uszy spuszczone, łapy na baku i opływowy kształt jak zrobię foto to wstawię
He he mam nadzieję że zrobisz zdjęcie
Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1 Pokaż wiadomość
ja to bym mogła mieć milion czółenek na platformie, milion koturn, milion balerinek i milion tenisówek byle w innych kolorach i wzorkach
Ja też kocham buty

Właśnie nałożyłam maseczkę odżywczą z daxa zabieram się za paznokcie i balsamy
Stary 2011-03-28, 21:21   #2883
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

snow ja bym wzięła czarne

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:23   #2884
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
sliczne wzielabym niebieskie, sama mam takie niebieskie sandalki na lato
Cytat:
snow ja bym wzięła czarne
hihi dzięki dziewczyny ale z kolorem to mi nie pomogłyście

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:24   #2885
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Chciałam się Was poradzić Co sądzicie o tych sandałkach? Chcę sobie kupić na lato jakieś na obcasie ale nie za wysokim (niestety z Tż równego wzrostu jesteśmy ) i tak mi wpadły w oczy te właśnie Niebieskie bardziej mi się podobają ale czarne uniwersalne
bardzo mi sie podobaja

ale nie wiem ktory kolor lepszy, jezeli mialabys kupowac jeszcze jakies to wzielabym niebieskie chyba, chociaz czarne by pasowaly ladnie do wszelkich tunik, sukiennek letnich bez problemu
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:25   #2886
marta 85
Wtajemniczenie

Baza, korektor, podkład rozświetlający, opalizujące cienie – oto kosmetyki, które pomogą ci zatuszować ślady zmęczenia na skórze i wyglądać dobrze przy każdej pogodzie. Musisz tylko opanować kilka trików w makijażu. Jak to zrobić, wyjaśnia jedna z najlepszych polskich wizażystek – Joanna Kowalska.
– Jesienią nie wyglądamy najlepiej, narzekamy na cienie pod oczami, skórę pozbawioną blasku, zmęczenie widoczne na twarzy. Są sposoby, by mimo wszystko wyglądać dobrze?
– Oczywiście. Na zmęczoną skórę najlepiej działa sen i wypoczynek, ale nie sposób się również obejść bez dobrego kremu regenerującego na noc i nawilżającego na dzień. O tej porze roku sprawdzają się kosmetyki rewitalizujące, poprawiające mikrokrążenie, energizujące i rozświetlające. Warto również zainwestować w serum, maseczki i krem pod oczy. Okolice oczu to obszar niezwykle delikatny i najszybciej widać po nim ślady zarwanej nocy i upływającego czasu. Skóra jest tam wyjątkowo cienka i szczególnie narażona na utratę wody, dlatego wymaga specjalnej troski. Krem powinien ją koić, wzmacniać, pomagać w likwidowaniu opuchnięć i redukcji cieni. Dobrze, jeśli zawiera specjalny aplikator w kulce, ułatwiający masaż. Taki mini-drenaż szybko poprawia wygląd skóry.
– Jednak sam krem nie wystarczy, by ukryć ślady zmęczenia.
– Dlatego wynaleziono korektory. Jest ich mnóstwo na rynku i warto zadać sobie trud, by znaleźć ten odpowiedni dla siebie. Są zielone korektory tuszujące zaczerwienienia, korektory dla skóry pozbawionej blasku i ziemistej, przeciwko błyszczeniu i te rozświetlające pod oczy. Osobiście lubię korektory w pędzelku, o lekkiej, nie wysuszającej skóry konsystencji i ze złotymi pigmentami. Te najnowsze dodatkowo zawierają składniki pielęgnujące, np. kompleks odmładzający z mirrą. Aby korektor idealnie stopił się ze skórą, warto najpierw nanieść go pędzelkiem, robiąc maleńkie kropeczki, ale potem wklepać opuszkami palców – od wewnętrznych kącików oczu do zewnątrz. Podobnie robimy z każdym korektorem czy bazą pod pokład – aplikujemy je od środka twarzy na zewnątrz.
– A czy baza pod podkład naprawdę jest tak ważna?
– Jeśli komuś zależy na dobrym wyglądzie i kamuflażu, jest niezbędna. O tej porze roku szczególnie cenna jest baza wygładzająca i rozświetlająca. Jedna wyrównuje powierzchnię skóry, koryguje zmarszczki i linie mimiczne, a druga dodaje cerze blasku w każdym świetle. Bazy nakładamy z wyczuciem. Wystarczy odrobinę rozprowadzić po skórze, dokładnie rozcierając. Więcej nie zawsze znaczy lepiej.
– Czas na podkład. Co warto o nim wiedzieć, jeśli zakładamy, że ma tuszować zmęczenie i niedoskonałości skóry?
– Po pierwsze – nie może być go za dużo. Makijaż dodający skórze blasku nie powinien być ciężki i mocno kryjący, bo przyniesie odwrotny skutek. „Maska” z podkładu i pudru tylko dodaje skórze lat i uwypukla zmarszczki. Po drugie – podkład jest kosmetykiem wymagającym dobrego oświetlenia. Najlepiej nakładać go w świetle dziennym albo zbliżonym do dziennego. Nie wolno się przy tym spieszyć, bo pośpiech to wróg numer jeden prawidłowej aplikacji. W miejscach szczególnie zdradliwych: wokół oczu, kącikach ust, przy skrzydełkach nosa trzeba rozprowadzać podkład bardzo starannie. Po trzecie – kolor tego kosmetyku to podstawa. Trzeba przy tym pamiętać, że odcień naszej skóry zmienia się zależnie od pór roku i jesienią oraz zimą jest jaśniejszy. Dlatego kosmetyk, którego używałyśmy latem, niemal na pewno się teraz nie sprawdzi. Po czwarte – dobrze dobrany podkład powinien dopasowywać się nie tylko do naturalnego koloru naszej skóry, lecz także do jej potrzeb i kondycji. Skóra sucha czy wrażliwa potrzebuje innego kosmetyku niż mieszana z rozszerzonymi porami. Po piąte wreszcie – warto sprawdzić, czy kosmetyk, który zamierzamy kupić, potrafi rozpraszać światło. O tej porze roku to cenna właściwość.
– Wizażyści mają swoje triki, by skóra wyglądała na bardziej promienną. Podziel się którymś z sekretów.
– Przede wszystkim makijaż nie powinien być szary ani smutny. Gdy skóra twarzy nie jest w najlepszej formie, uratują nas świetliste cienie na powiekach. Świetliste nie znaczy jednak perłowe! Bardzo dobrze działa również delikatny brzoskwiniowo-różowy (albo pudrowo-różowy) róż do policzków oraz błyszczyk w subtelnym odcieniu. W takich sytuacjach trzeba też koniecznie rozjaśnić skórę pod oczami i dodać spojrzeniu blasku.

Za pomocą białej kredki do oczu?
– Biała kredka może ładnie rozjaśniać spojrzenie pod warunkiem jednak, że umiemy się nią posługiwać. Jeśli tak nie jest, lepiej z niej zrezygnować, bo wówczas bardzo łatwo o efekt „pandy”. Lepiej użyć kredki lekko różowej albo łososiowej lub też odrobiny biało-beżowego cienia, którym podkreślimy wewnętrzny kącik oka.
– Jasne cienie nadają spojrzeniu blasku?
– O ile nie są perłowe, to tak. Perłowe postarzają i trzeba się z nimi ostrożnie obchodzić nawet wówczas, gdy robimy sobie makijaż rodem z lat osiemdziesiątych. Niestety, częstym błędem jest używanie perłowych cieni pod łukiem brwiowym jako rozświetlacza. Tym sposobem tylko dodajemy sobie lat i tracimy na wyglądzie. Lepiej użyć cieni opalizujących, które pięknie odbijają światło. Są lżejsze, subtelniejsze. Tak naprawdę to one dodają oczom blasku.
– Jakich jeszcze błędów należy się wystrzegać, aby skóra nie wyglądała na bardziej zmęczoną?
– Wybierając cienie do powiek, unikajmy odcieni szarych, brudnych, brunatnych i róży w kolorach ziemistych. Kiedy mamy zmęczone oczy, nie malujmy się fioletami, odcieniami śliwki, lawendy czy bakłażana. To nic, że te kolory są bardzo modne tym sezonie. Nadają się tylko dla wypoczętych oczu i najlepiej sprawdzają się w duecie z zieleniami, różami, kolorami łososiowymi.
– I na koniec – jak się dobrze umalować, kiedy na makijaż mamy dosłownie kwadrans?
– Bez wątpienia najważniejszy jest odpowiednio dobrany i ładnie nałożony podkład. To już połowa sukcesu! Bez niego jesienią i zimą nie może się obyć żaden makijaż. Ważne jest też rozświetlenie partii twarzy pod oczami. Jeszcze odpowiedni tusz do rzęs, ładny błyszczyk i mamy ekspresowy makijaż. Jeśli zostały nam jakieś dwie, trzy minuty, możemy pokusić się o delikatny cień na powiekach, a do tego na przykład roztartą kredkę do oczu tuż nad linią górnych rzęs. Ale to już dodatek specjalny. Jednak warto tak zorganizować sobie czas, żeby mieć na makijaż pół godziny. Wtedy można zrobić z niego prawdziwe dzieło sztuki.

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:26   #2887
Elvii
Zadomowienie

podobają mi się czarne bo są uniwersalne ale tak na wiosne i lato to bym wzięła jednak niebieskie

proszę, kliknij i obserwuj
http://viritka.blogspot.com/
Elvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:37   #2888
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

snow czarne beda Ci do wszystkiego pasowac
Stary 2011-03-28, 21:38   #2889
samaraNW
Zakorzenienie

ja już zrobiłam podstawę i uciekam do łóżka, bo nie na nic więcej siły.
dobranoc
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:39   #2890
Kalpana
Zakorzenienie

Marta bardzo przydatne notki Dzięki

Caate jesteś niezastąpiona Zawsze coś doradzisz

Dziewczyny, jest tu któraś polonistką, albo jest któraś dobra z polskiego? Muszę napisać 5 zdań na zagadnienie dotyczące Baczyńskiego, a mam pustkę w głowie W necie też nic znaleźć nie mogę A mam to na jutro
Chyba mnie też coś bierze, bo mi jakoś słabo i bardzo mnie głowa boli

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:41   #2891
snowhitee
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za opinie te niebieskie tam mi się marzą ale znając siebie jak przyjdzie co do czego to czarne kupię

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:47   #2892
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

tak sie zastanawialam czemu E.J sie nie odzywa a jednak jest na wizazu
Stary 2011-03-28, 21:50   #2893
ekomonika
Zakorzenienie

Miałyście może szampon z LUSH'a, ten niebieski ładny, seanik ? Jak działa ? Bo właśnie chyba sobie go kupię...
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:51   #2894
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

caate no musze sie wziasc ostro za szukanie bo sama do mnie nie przyjdzie w tym tygodniu pojade do szkoly tutaj nie daleko i zloze podanie o prace do sekretariatu bo beda chyba potrzbowac niedlugo i w piatek jade do pup i moze cos bedzie
Stary 2011-03-28, 21:51   #2895
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

idę się trochę pospamować

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:51   #2896
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
A ja znowu zgrzeszyłam... TŻ mi zafundował kebaba.... :sciana:

Angel, też mam zamiar pić skrzyp

Idę spać, dobranoc ślicznotki

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:52   #2897
buahhot
Marcelover ♥♥♥

E.J. czemu sie nie odzywasz?

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:55   #2898
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez _blondyneczka_ Pokaż wiadomość
caate no musze sie wziasc ostro za szukanie bo sama do mnie nie przyjdzie w tym tygodniu pojade do szkoly tutaj nie daleko i zloze podanie o prace do sekretariatu bo beda chyba potrzbowac niedlugo i w piatek jade do pup i moze cos bedzie
oo to powodzenia zycze
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:59   #2899
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Śliczne Też pewnie rozsądek by wziął górę i wzięłabym czarne
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:59   #2900
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Napisane przez _blondyneczka_ Pokaż wiadomość
tak sie zastanawialam czemu E.J sie nie odzywa a jednak jest na wizazu
Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
E.J. czemu sie nie odzywasz?
Hej Przepraszam ale próbowałam Was nadrobić bo przez weekend mnie nie było. Poza tym nie chce nikogo drażnić swoją osobą.

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:59   #2901
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Alessandra Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór !
Mi znów zaczyna się pogarszać - też tak macie, że najgorzej w chorobie czujecie się rano i wieczorem...?? Bo kurczę rano to w ogóle prawie nie mówiłam, potem już było coraz lepiej, potem już nawet dobrze a teraz znów zaczyna być źle...
Jedyne co mnie cieszy, to fakt, że Tż zaczyna zmieniać swoje zachowanie, zobaczymy na jak długo, na razie jest cudnie Dzisiaj nie dość, że zrezygnował z paru rzeczy, żeby przyjść do mnie i ze mną posiedzieć - min. z meczu z kolegami, z piwka z kumplami, z obiadu u siostry - chociaż ja mówiłam, żeby szedł, naprawdę namawiałam go, że przecież ja mu nie ucieknę, niech sobie idzie, ale on powiedział, że mi obiecał, że przyjdzie to przyjdzie a po drugie i w sumie najważniejsze, to woli ze mną czas spędzić , a do siostry pójdzie jutro a z kumplami to zawsze może się spotkać a ja go potrzebuję i nie zostawi mnie chorej samej do tego w weekend I ogólnie taki miły był, to mi lekarstwa przyniósł, tu herbatkę zrobił, kocykiem przykrył, puszczał moje ulubione piosenki, ciągle mnie tulił (chociaż nie przepada jak on to mówi "żeby tak ciągle się tuuulić i tuulić.." ), i to co mnie w nim rozbraja i to co jest u niego tak cudowne to, to, że nawet jak jestem bez makijażu, zakatarzona, ledwo mówiąca, ubrana jak na syberię - szalik, kilka bluz, dres itd. z czerwonymi oczami to on potrafi podejść, popatrzeć i powiedzieć że jestem taka śliczna i on uwielbia tą moją naturalną piękność - wiecie jak zarąbiście jest usłyszeć coś takiego jeszcze przy takim wyglądzie i że to jest szczere i do tego mam ogromne kompleksy na punkcie mojej cery i pokazać się gdzieś bez makijażu to jest dla mnie katorgą (np. w lecie unikam basenu jak ognia....), naprawdę to jest dla mnie piękne, zwłaszcza, że wiem, że nie kłamie i widzę to w jego oczach..
Jejuu, widzicie, przyszłam i takiego offa Wam strzeliłam, przepraszam, przepraszam
zdrowiej szybko

Stary 2011-03-28, 22:02   #2902
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

ja uciekam ide spac z zuzia, zuzia ma grype jelitowke znowu jakas kurcze bo mi wymiotowala troche dzisiaj i mowi ze brzuszek ja boli
Stary 2011-03-28, 22:02   #2903
Kitka:)
CABIN CREW

Cytat:
Kitka mniaaam, jakie pyszności
no ledwo się ruszamy ale ja lubię gotować, szczególnie jak mam dla kogo ...

Cytat:
Party_Girl, Caate dzięki Ja muszę się kierować przede wszystkim trwałością kredki, bo jak kiedyś tam dawno temu malowałam się czarną, to po ok. 15 minutach już mi nic na oku nie zostawało... I używałam chyba z 10 rodzai kredek i ze wszystkimi było to samo... A z tym raczej nic się chyba nie da zrobić, żeby kredka się trzymała, bo bazy na linię wodną nie nałożę raczej

Dzisiaj jak pomagałam TŻtowi i poszliśmy na papierosa, ja byłam w starych dżinsach, a on tak na mnie patrzył i powiedział, że mu się w nich baaardzo podobam To duży komplement z jego strony, bo on wylewny wcale nie jest, a jak mu coś na ten temat mówię, że mi nie mówi, że ładnie wyglądam, albo coś takiego, to on tylko "bo Ty zawsze ładnie wyglądasz.....", więc to było naprawdę coś
super ze tak Ci powiedział...

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:05   #2904
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Hej Przepraszam ale próbowałam Was nadrobić bo przez weekend mnie nie było. Poza tym nie chce nikogo drażnić swoją osobą.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:07   #2905
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Party_Girl, Caate dzięki Ja muszę się kierować przede wszystkim trwałością kredki, bo jak kiedyś tam dawno temu malowałam się czarną, to po ok. 15 minutach już mi nic na oku nie zostawało... I używałam chyba z 10 rodzai kredek i ze wszystkimi było to samo... A z tym raczej nic się chyba nie da zrobić, żeby kredka się trzymała, bo bazy na linię wodną nie nałożę raczej
Też tak mam z kredkami, że jak daje na linie wodną to zawsze się rozmazuje, a już tyle ich miałam.

Cytat:
Mi się bardziej podobają niebieskie.

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Cześć. Odzywaj się, jak najczęściej.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:12   #2906
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Jeszcze dodatkowo walcze z pewną stronką na necie bo nie chce się otworzyć mi dziś

Blondyneczko zdrowia dla Zuzi

Wszystkim chorującym Dziewczynom życze też duużo zdrowia, żeby szybko się wyleczyły

Nie będę się dużo udzielać bo jestem strasznie zalatana ostatnio - praca, masa egzaminów, Tż ect.

Pozdrawiam Was serdecznie

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

angelinmyheart dziękuje

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:21   #2907
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Teraz i na mnie przyszedł czas chorowania
Akurat jak mam poprawiać pracę mgr
zdrowiej

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ramoncia217 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane. Piękna dziś u mnie pogodna i zaraz wychodze z tż na miasto.
Dziś rano jakos mi nie dobrze było, zjadłam serek straciatella i wogule smaku nie czuje tego co jem.. Tż mówi że może w ciąży jestem, ale hmm sama nie wiem jestem przed okresem a nie czuję żadnych objawów. Hehe fajnie by było jak bym była.

Miłego dzionka piękne
jak dobrze pamiętam to staracie się o dzidziusia?

Stary 2011-03-28, 22:33   #2908
Kalpana
Zakorzenienie

E.J udzielaj się i niczym się nie przejmuj

Agusiownik dzięki za baciki

Dziewczyny, dzisiaj dzwonił szef TŻta i kazał mu od jutra przychodzić do pracy Cieszę się, bo będziemy mieli pieniążki i w końcu będzie nam się lepiej żyło pod względem materialnym

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:35   #2909
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LetMeBeYourFantasy_ Pokaż wiadomość
Hej, pamiętacie mnie jeszcze?
chyba Was nie nadrobię, nie było mnie na wizażu od środy...

dziewczyny, ale miałyście spotkanie
pewnie, że pamiętamy

wszystkim dziewczynom życzę zdrowia

ale popisałyście dzisiaj

Stary 2011-03-28, 22:39   #2910
Kitka:)
CABIN CREW

ide na szybki prysznic ...

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości