Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 09:21   #3721
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez ewell86 Pokaż wiadomość
Hej, hej zgłaszam się również na wątku sierpniowym z datą 27.08.2011
Widzę, że macie już całkiem sporo rzeczy pozałatwianych... U nas mizernie - sala, zespół, fotograf, zamówiona sukienka(welon), jutro kończymy nauki. Nawet na zaproszenia jeszcze nie możemy się zdecydować, bo albo nieładne albo drogo.

Ktoś pisał wyżej o białej Żubrówce na wesele - znajomi ostatnio testowali i teraz bardzo żałują że mają już kupioną jakąś inną bo podobno ta rewelacyjna jest.

Nynka87 - widzę, że ślubujemy w tym samym dniu i obie pochodzimy z okolic Siedlec. Ciekawe czy przypadkiem nie w tym samym kościele - ja w Grodzisku kościół p.w. Św Trójcy
witaj
raczej to nie ten sam grodzisk ale fakt, nie tak daleko, skąd dokładnie jesteś??
Stary 2011-03-28, 09:47   #3722
niunia32
Zakorzenienie

1. 0,5 l wódki na osobę
2. jedno wino na dwie osoby

3. list napoju gazowanego na osobę,
4. litr soku na osobę
5. litr wody na osobę...?

1) też tyle mamy
2) mamy 24 butelki na 80 osób
3,4,5) napoje mamy na sali i właśnie tyle oferują i w zupełności wystarcza. w razie W możemy dokupić napoi jakby faktycznie zabraklo

jusztyska zawsze można znaleźć wpłatomat i na konto przelać pieniądze

Zaliczyliśmy w sobotę nauki i poradnię. został jeszcze dzień skupienia.

no i wczoraj było 5 mdś

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Widzę, że macie już całkiem sporo rzeczy pozałatwianych... U nas mizernie - sala, zespół, fotograf, zamówiona sukienka(welon), jutro kończymy nauki. Nawet na zaproszenia jeszcze nie możemy się zdecydować, bo albo nieładne albo drogo.

Ktoś pisał wyżej o białej Żubrówce na wesele - znajomi ostatnio testowali i teraz bardzo żałują że mają już kupioną jakąś inną bo podobno ta rewelacyjna jest.
hej
jest nas więcej na 27.08.
o ktorej ślubujecie??

co do wódki my mamy żołądkową czystą de Lux - już dosyć długo siedzi w szafie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:28   #3723
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
W Selgrosie z tego co pamiętam dają normalnie paragony. Ale jest dziwna sprawa ze sposobem płacenia przy kasie- możesz zapłacić jedynie gotówką lub ich specjalną kartą Taką normalną kartą zapłacić się nie da
I zwróć uwagę na ceny, bo czasem robią coś dziwnego. Chciałam kupić kiedyś pucharki do lodów, były zapakowane po 3 sztuki w pudełka, ofoliowane. Było dla mnie jasne, że cena dotyczy tego pudełka, zawierającego 3 pucharki. A przy kasie okazało się, że to była cena za jeden A sprawa z kartami, żeby w ogóle wejść to dla mnie paranoja.
Nie wiem, czy we wszystkich selgrosach takie cuda, ale w krakowskim na pewno.
Cenne informacje - super! Dziękuję

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
1. 0,5 l wódki na osobę
2. jedno wino na dwie osoby

3. list napoju gazowanego na osobę,
4. litr soku na osobę
5. litr wody na osobę...?

1) też tyle mamy
2) mamy 24 butelki na 80 osób
3,4,5) napoje mamy na sali i właśnie tyle oferują i w zupełności wystarcza. w razie W możemy dokupić napoi jakby faktycznie zabraklo
Czyli mniej winka...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:33   #3724
Kinga_20
Zakorzenienie

Zrobiłam małe podsumowanie tego co już mamy załatwione:
- Kościół
- Sala
- Zespół
- Fotograf
- Kamerzysta
- Pudełka na ciasto dla gości
- Suknia ślubna - oddana do przeróbek
- Wódka
- Księga Gości
- Umówiona makijażystka
- Umówiona fryzjerka
- Zaproszenia
- Kupiony welon i kwiat we włosy
- Zamówione obrączki - za ok. 3 tyg. będą uśmiech
- Nauki przedmałżeńskie + 3 spotkania w poradni
- Wybrana kwiaciarka
- Zakupione buty - za ok. 2 tyg będą
- Tablice rejestracyjne
- Tuby z płatkami róż
- Podziękowania dla gości (pudełeczka)
- Próbny makijaż - 04.04

W najbliższym czasie mamy zamiar wziąć się za garniak TŻ no i ja cały czas z tą biżu mam zagwozdkę

Co do napojów i alkoholi to nie wiem, my mamy 120 butelek wódki na ok. 150 osób + do tego wino jeszcze musimy kupić i mama TŻ chce stół drinkowy, do którego ja nie jestem w ogóle przekonana ...

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:02   #3725
ardillka
Zadomowienie

Witam... Troszkę nadrobię Kupiliśmy wódkę

Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewczyny!
Widzę, że wszystkie jesteśmy w wirze przygotowań
Mam pytanie trochę z innej beczki... Do ślubu zostało niecałe 5 miesięcy, czy macie czasem chwile zwątpienia... że może ślub to nie jest właściwa decyzja? Nie wiem czy to może zwykłe obawy, stres przed TYM dniem. Właściwie nic się nie zmieniło w zachowaniu mojego TZta, wiadomo są dni lepsze i gorsze... tylko ostatnio coraz więcej jest tych gorszych... Martwi mnie to Nie chcę się tu wyżalać i psuć nastroju... Chodzi mi tylko czy Wy też czasem macie takie dni zwątpienia? Czy to u mnie dzieje się coś złego
Mamy czasem sprzeczki, ale dni zwątpienia nie... Nie wyobrażam sobie nie zostać żoną Miśka mojego w sierpniu...

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:

Nynka87 - widzę, że ślubujemy w tym samym dniu i obie pochodzimy z okolic Siedlec. Ciekawe czy przypadkiem nie w tym samym kościele - ja w Grodzisku kościół p.w. Św Trójcy
Ja pisałam, właśnie ją w sobotę kupiliśmy (150 butelek )

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć

Czytałam Was,ale z nawału obowiązków nie pisałam.
Dalej czekam na próbki zaproszeń więc tak jak u Jusztyski-nawet jeszcze nie drukują się te właściwe

Wczoraj byliśmy u Księdza załatwiać to pozwolenie,ale zdzikł jak mu powiedziałam z czym przyszliśmy i zaczął czytać jakiś podręcznik,po czym stwierdził,że tam nie ma o przypadku,kiedy chcemy ślub w KEA i on pójdzie się dowiedzieć do Kurii co ma z nami zrobić Wiedziałam,że łatwo nie będzie

A tak poza tym to dzisiaj 5 miesięcy do ślubu i Nasza 5 rocznica
A co to znaczy??

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy garnitur (dwa miesiące temu), ciemny garnitur. Okazuje się, że ON jednak chciał jasny...
Macie doświadczenie w zakupach w Selgrosie? Dostałam kartę, by móc wejść - można tam normalnie wziąć paragon?

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Dziękuję

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

aniak_1988, mnie to akurat nie dopadło. Powiem Ci, że moją koleżanka brała w zeszłym roku ślub i mimo, że bardzo chciała być ze swoim narzeczonym, to miała wątpliwości... że już nigdy pierwszej randki itd. Mówiła, że do ostatniego momentu przed przysięga miała poczucie, że może się jeszcze rozmyślić. Dziś są razem. Są bardzo szczęśliwi. W tym wirze stresu i ważnych decyzji muszą być chwile zwątpienia. Wg mnie warto się zastanowić które są faktycznie uzasadnione.
Można kupować na paragon, tylko jak kupujesz np alkohol to pamiętaj że jak nie masz opłacanej akcyzy na alkohol i nie bierzesz w tedy faktury, to nie masz tej najniższej ceny sklepowej...

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
- Kościół
- Sala
- Zespół
- Fotograf
- Kamerzysta
- Wódka
- Księga Gości
- Umówiona makijażystka
- Umówiona fryzjerka
- Zaproszenia
- Wybrana kwiaciarka
- Tablice rejestracyjne
- Tuby z płatkami róż
- Próbny makijaż - 04.04

W najbliższym czasie mamy zamiar wziąć się za garniak TŻ no i ja cały czas z tą biżu mam zagwozdkę

Co do napojów i alkoholi to nie wiem, my mamy 120 butelek wódki na ok. 150 osób + do tego wino jeszcze musimy kupić i mama TŻ chce stół drinkowy, do którego ja nie jestem w ogóle przekonana ...

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:25   #3726
aga-6
Raczkowanie

Cytat:

hej
jest nas więcej na 27.08.
o ktorej ślubujecie??

co do wódki my mamy żołądkową czystą de Lux - już dosyć długo siedzi w szafie
ja również z tego dnia, my ślubujemy o 17

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Pierwsze zaproszenia rozdane
Gratulacje za pierwsze zaproszenia
Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
tak dokładnie, ale ja nie będę ślubowaław diecezji lubelskiej, mój proboszcz wyraził zgodę na te nauki, zresztą znam wielu ludzi, którzy je odbywali i były respektowane, wiele zależy od księdza i jego podejscia
My też się zdecydowaliśmy na te nauki, ale również ślubujemy w innej diecezji. Ale z tymi naukami w ogóle jest dziwnie, na stronie jest info, że program ma zgodę kurii, a jak się do Kurii to zaprzeczają, natomiast w rozmowie telefonicznej nie są tak jednoznaczni i odsyłają do proboszcza własnej parafii. Kombinacje.

Ja właśnie po przejściach z USC, urodziłam się 700 km od miejsca obecnego zamieszkania więc wszystko załatwiam korespondencyjno-telefoniecznie. I okazało się, że nie ma moich dokumentów!!! Masakra, końcówka jednak szczęśliwa czekam tylko teraz na przesyłkę i wtedy będę już spokojna.

I jeszcze jedno, pochwale się wam. Podjęliśmy decyzję i samodzielnie wykonamy z TŻ nasze zaproszenia metodą scrapbookingu, materiały zamówione teraz czekać aż wszystko dotrze i zabieramy się za produkcję. Trzymajcie kciuki
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:33   #3727
magratka
Rozeznanie

Pierwsze zaproszenia rozdane rodzinie się podobały (bo co mieli powiedzieć , więc jestem zadowolona. Już widzę, że z rozwożeniem zaproszeń będzie trochę roboty.
Być może dzisiaj pojedziemy zamówić obrączki, mam już kilka typów z Apartu, oby w rzeczywistości wyglądały równie dobrze.
Buty nadal przeglądam i sama nie wiem - podobają mi się z odkrytymi palcami, ale wiem, że wygodniejsze i bardziej funkcjonalne będą z zakrytymi... Muszę na żywo obejrzeć, chyba wybiorę się do sklepu z butami do tańca i sprawdzę, jak leżą. Mam niestety ogromny problem z butami letnimi - wszystkie mi obcierają stopy muszę koniecznie znaleźć coś wygodnego!
W sprawie alkoholu się nie wypowiadam, bo mamy zamówiony w restauracji, więc ile wypijemy, tyle wypijemy
Aga-6, gratuluję odwagi i życzę powodzenia w wykonywaniu zaproszeń
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:45   #3728
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
hehe... a u nas jutro 6 oficjalna rocznica

minie jak z bicza strzelił
Dziś poszła kolejna porcja zaproszeń. A ja przy okazji spaliłam buraka roku. Ale przynajmniej już wiem, że w naszych stronach jest taka tradycja, że przy zapraszaniu daje się młodym pieniądze. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam...
gratulacje rocznicy i miłego świętowania

to mnie zaskoczyłaś z tą tradycją z pieniędzmi, pierwszy raz słyszę, ale dobrze wiedzieć jakby co

co do prezentu dla rodziców, my też nie mamy ciągle pomysłu, a z wycieczką to całkiem fajny pomysł

Cytat:

jusztyska zawsze można znaleźć wpłatomat i na konto przelać pieniądze
problem w tym, ze u mnie chyba nie ma żadnych wpłatomatów, hmm chyba, że w samym krośnie gdzieś. Paula orientujesz się może?

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
- Kościół
- Sala
- Zespół
- Fotograf
- Kamerzysta
- Wódka
- Księga Gości
- Umówiona makijażystka
- Umówiona fryzjerka
- Zaproszenia
- Wybrana kwiaciarka
- Tablice rejestracyjne
- Tuby z płatkami róż
- Próbny makijaż - 04.04

ja też nie wiem co z biżuterią, na nic nie mogę się zdecydować
co do alkoholu u nas jest narazie tylko wódka 208 butelek na 160 osób, no ale na poprawiny musi z tego zostać i na ewentualne bramy też.
Jeszcze winko musimy nabyć

Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość

My też się zdecydowaliśmy na te nauki, ale również ślubujemy w innej diecezji. Ale z tymi naukami w ogóle jest dziwnie, na stronie jest info, że program ma zgodę kurii, a jak się do Kurii to zaprzeczają, natomiast w rozmowie telefonicznej nie są tak jednoznaczni i odsyłają do proboszcza własnej parafii. Kombinacje.

Ja właśnie po przejściach z USC, urodziłam się 700 km od miejsca obecnego zamieszkania więc wszystko załatwiam korespondencyjno-telefoniecznie. I okazało się, że nie ma moich dokumentów!!! Masakra, końcówka jednak szczęśliwa czekam tylko teraz na przesyłkę i wtedy będę już spokojna.

I jeszcze jedno, pochwale się wam. Podjęliśmy decyzję i samodzielnie wykonamy z TŻ nasze zaproszenia metodą scrapbookingu, materiały zamówione teraz czekać aż wszystko dotrze i zabieramy się za produkcję. Trzymajcie kciuki
ja znam ludzi, którzy będą ślubować w Lbn i robili tam nauki i ksiądz im nie robił problemu, nawet powiedział, że zna ludzi i jest jak najbardziej za, więc różnie to jest.
Właśnie dzwoniłam tam, żeby umówić się na trzecią poradnię rodzinną

faktycznie miałaś niezłe przejscia z USC. oby szybko wszystko dotarło do Ciebie

za zaproszenia

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Pierwsze zaproszenia rozdane rodzinie się podobały (bo co mieli powiedzieć , więc jestem zadowolona. Już widzę, że z rozwożeniem zaproszeń będzie trochę roboty.
Być może dzisiaj pojedziemy zamówić obrączki, mam już kilka typów z Apartu, oby w rzeczywistości wyglądały równie dobrze.
Buty nadal przeglądam i sama nie wiem - podobają mi się z odkrytymi palcami, ale wiem, że wygodniejsze i bardziej funkcjonalne będą z zakrytymi... Muszę na żywo obejrzeć, chyba wybiorę się do sklepu z butami do tańca i sprawdzę, jak leżą. Mam niestety ogromny problem z butami letnimi - wszystkie mi obcierają stopy muszę koniecznie znaleźć coś wygodnego!
W sprawie alkoholu się nie wypowiadam, bo mamy zamówiony w restauracji, więc ile wypijemy, tyle wypijemy
Aga-6, gratuluję odwagi i życzę powodzenia w wykonywaniu zaproszeń
za zaproszenia i powodzenia dalej
my obrączki zamówimy bliżej maja/czerwca pewnie dopiero...

co do obcierania butów, mam ten sam problem, ale ostatnio wypróbowałam takie wkładki żelowe, które nakleja się np na pięte w bucie i mnie to bardzo pomogło, przetańczyłam we wrześniu całe wesele przyjaciółki bez jakiegokolwiek obtarcia. Kupiłam te wkładki w Rossmanie, ale widziałam też w niektórych sklepach z butami
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 15:02   #3729
ardillka
Zadomowienie

Zrobiłam projekt naklejek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg naklejka na wódka weselna2.jpg (33,2 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez ardillka
Czas edycji: 2011-03-28 o 16:20
Stary 2011-03-28, 17:47   #3730
martitaw
Raczkowanie

[QUOTE=aga-6;26010819]ja również z tego dnia, my ślubujemy o 17

i ja z 27.08.2011
ślub zaplanowany na 16:00

aga-6 "duży szacun" za własnoręczne wykonanie zaproszeń metodą scrapbookingu
My pewnie coś zamówimy - niech się tylko mój przyszły Małż pojawi w zasięgu.

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-03-28 o 18:09
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 18:07   #3731
aniak_1988
Raczkowanie

Ja się z wątku wypisuję szkoda, bo już wszystko oprócz butów miałam załatwione... 5 lat poszło w d....
Mam nadzieję, że żadnej z Was się to nie przytrafi, powodzenia
aniak_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 19:48   #3732
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Ja się z wątku wypisuję szkoda, bo już wszystko oprócz butów miałam załatwione... 5 lat poszło w d....
Mam nadzieję, że żadnej z Was się to nie przytrafi, powodzenia
Bardzo mi przykro ;/;/ Ale trzymaj się Ale to coś się stało?? / Nie chce być wścibska... ale dopiero co pisałaś że masz wątpliwości, a tu już odwołany ślub... /

Edytowane przez ardillka
Czas edycji: 2011-03-28 o 19:51
Stary 2011-03-28, 19:50   #3733
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro ;/;/ - choć nie wiem co się stało... Ale trzymaj się
Przyłączam się

Ja tylko się pochwalę, że zamówiłam dzisiaj bukiet ślubny i wreszcie zamówiliśmy zaproszenia, z czego się ogromnie cieszę
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 19:59   #3734
aniak_1988
Raczkowanie

Dzięki
Ślub jeszcze nie jest oficjalnie odwołany... bo nikt jeszcze nie wie, że nam się nie układało ostatnio. Generalnie mieliśmy już taki kryzys, mój TZ obiecał, że zmieni to co robił źle...
No ale niestety sytuacja się powtórzyła. Najgorsze jest to, że go kocham ale jednocześnie nie chcę spędzić życia z kimś do kogo nie mam już zaufania. Mam nadzieję, że jakoś sobie z tym wszystkim poradzę... Przepraszam, że psuję trochę nastrój już więcej nie będę. Trzymajcie się
aniak_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:01   #3735
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Ślub jeszcze nie jest oficjalnie odwołany... bo nikt jeszcze nie wie, że nam się nie układało ostatnio. Generalnie mieliśmy już taki kryzys, mój TZ obiecał, że zmieni to co robił źle...
No ale niestety sytuacja się powtórzyła. Najgorsze jest to, że go kocham ale jednocześnie nie chcę spędzić życia z kimś do kogo nie mam już zaufania. Mam nadzieję, że jakoś sobie z tym wszystkim poradzę... Przepraszam, że psuję trochę nastrój już więcej nie będę. Trzymajcie się
Trzymaj się kochana
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:28   #3736
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
ładnie
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja tylko się pochwalę, że zamówiłam dzisiaj bukiet ślubny i wreszcie zamówiliśmy zaproszenia, z czego się ogromnie cieszę
pokażesz jakie?
Cytat:
Dzięki
trzymaj się
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:33   #3737
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
ładnie

pokażesz jakie?

trzymaj się
Proszę : http://allegro.pl/slub-zaproszenia-s...508008016.html

Chyba jedyne, które nam się ostatnio spodobały na Allegro i od razu je zamówiliśmy.
Stary 2011-03-28, 21:21   #3738
thea2
Zadomowienie

aniak, trzymaj się. Dużo siły Ci życzę na ten najbliższy czas

ardillka, bardzo fajne te naklejki No i brawa za projekt, ja nie potrafię chyba robić takich rzeczy na komputerze Śliczne te kwiatuszki u góry...

Almariel, urocze zaproszenia! Całkowicie w moim stylu Tak sobie pomyślałam, że gdybyśmy już nie mieli zamówionych to chętnie zamówiłabym takie Bo podobają mi się tak samo jak nasze Świetny wybór!

blueberry, nie ma za co

martitaw, witaj, nie widziałam Cię wcześniej Ślubujemy tego samego dnia

aga-6, witaj Dużo nas z 27

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-03-28 o 21:26
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:38   #3739
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Proszę : http://allegro.pl/slub-zaproszenia-s...508008016.html

Chyba jedyne, które nam się ostatnio spodobały na Allegro i od razu je zamówiliśmy.
Bardzo ładne

Stary 2011-03-28, 21:53   #3740
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki
Współczuję... Przykro się słucha/czyta takie historie... moja bardzo dobra koleżanka miała podobną sytuację... Miesiąc przed ślubem jej narzeczony jej oświadczył, że ją zdradził pół roku wcześniej (kilka razy), ale "to jest mało ważne, bo już więcej tego nie zrobi"... a na koniec okazało się, że średnio co kilka miesięcy sypiał z inną (mieszkali prawie 500 km od siebie i widywali się tylko co któryś weekend, ale to go nie usprawiedliwia...). A tu już było wszystko pozamawiane i pokupowane, suknia w domu, ozdoby wszystkie, 150 (!) butelek wódki itd. I wszystko poszło się j.... chociaż wódkę udało jej się odsprzedać komuś, ale mimo wszystko tragedia straszna... Jak miał takie podejście, to mógł się jej w ogóle nie oświadczać... A tu nie dość, że się rozstali, to jeszcze okazało się, że ona w ciąży... i została biedna sama z dzieckiem i kupą długów... A on teraz sie dziecka wypiera i ogólnie jest nieciekawie... Więc czasem bywają takie sytuacje i aż człowiekowi się włosy jeża, że coś takiego może się zdarzyć...
Przepraszam za psucie nastroju teraz przechodzę do weselszego... Wszystkim gratuluję zakupów i załatwiania spraw! I ja się pochwalę. Wreszcie znaleźliśmy krawat IDEALNIE w kolorze mojej tasiemki I zaniosłam próbkę tasiemki do salonu, żeby mi w identycznym kolorze wiązanie sukni zrobili. I przy okazji dowiedziałam się, że moja suknia już kończy się szyć I w zeszłym tygodniu zamówiliśmy obrączki! Ale nie chcemy graweru u tego jubilera, tylko będziemy zanosić do innego (lepsze czcionki).

Więc już mamy załatwione:
-datę i godzinę w Kościele
-restaurację (i tort)
- autko (wujek TŻ)
- fotograf (koleżanka i wujek)
- kamerzysta (kolega)
- makijażystka (koleżanka)
- paznokcie (koleżanka)
- fryzjerka (próbna fryzura w maju... wychodzi na to, że chyba jednak koczkopodobne coś :P)
- suknia (kończy się szyć)
- bukiet wybrany (obecnie w trakcie poszukiwań dobrej kwiaciarki)
- biżuteria kupiona (kolczyki+bransoletka)
- welon w domku
- bielizna prawie w komplecie (brakuje pończoch i podwiązki)
- buty kupione
- OBRĄCZKI - zamówione
- krawat kupiony

Jeszcze do załatwienia:
- nauki i poradnia
- formalności w kościele i USC (zaświadczenia itd)
- podpisanie protokołu (koniec kwietnia)
- prezenciki dla gości do rozdawania przed Kościołem (zrobić pudełeczka i kupić cukierki)
- podziękowania dla rodziców
- szampan
- dekoracja samochodu
- "niezbędnik" Panny Młodej
- prawie cały ubiór TŻ (TŻ jest na etapie odchudzania, więc garnitur na ostatnią chwilę kupimy)
- zamówić część ciast na podziękowania dla rodziny, kupić pojemniki, podrukować i poprzyklejać "etykiety"
- porozwozić resztę zaproszeń (90% z gości do restauracji już zaproszone i jakieś 50% gości tylko do Kościoła też)
- dopilnować, żeby rodzice i rodzeństwo mieli się w co ubrać (nie kupować im :P niech sami sobie kupią/pożyczą, ale dopilnować, by to zrobili i ew. pomóc w wyborze)
- zastanowić się, jakie pieśni do Kościoła i kto na czytanie
- kupić i ustroić kieliszki do tłuczenia
- zastanowić się nad poduszką pod obrączki i ewentualnie zamówić
- kupić tuby strzelające konfetti

No i na dzień dzisiejszy nie przychodzi mi nic więcej do głowy
Stary 2011-03-28, 22:00   #3741
martitaw
Raczkowanie

aniak uszy do góry i trzymaj się dzielnie, może jeszcze nie wszystko stracone.. a jeśli nawet tym razem nie wyszło, to znaczy, że gdzieś tam jest ktoś o niebo lepszy i czeka właśnie na Ciebie <przytul>
Stary 2011-03-28, 22:00   #3742
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Hej
A ja znów w tyle jeśli chodzi o watek. Ale zabrałam się ostro za pisanie pracy i całe popołudnia mam zajęte, a wieczorem już mi się nie chce w kompa patrzeć

aniak przykto mi

A ja się chciałam pochwalić. W sobotę zamówiłam suknię

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:08   #3743
jagoda221
Raczkowanie

czas żebym i ja się dopisała.
Lista rzeczy zorganizowanych:
sala
termin i godz. w kościele
suknia
garnitur
biżuteria
buty
welon
podwiązka
makijaż+fryzjer
auto
zaproszenia
naklejki na wódkę
tort i ciasto w cenie sali

a do załatwienia zostało:
noclegi
transport dla gości
winetki
kwiaty
buty dla tż i koszula
dokumety
i pewnie jeszcze wyjdzie troche spraw
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:09   #3744
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Almariel, urocze zaproszenia! Całkowicie w moim stylu Tak sobie pomyślałam, że gdybyśmy już nie mieli zamówionych to chętnie zamówiłabym takie Bo podobają mi się tak samo jak nasze Świetny wybór!
Cytat:
Bardzo ładne
Dziękuję
Stary 2011-03-28, 22:20   #3745
thea2
Zadomowienie

ma.ko, pochwal się suknią koniecznie Masz zdjęcie na sobie ? Ja też piszę (powinnam pisać ) pracę, więc wiem jak to jest....

jagoda221, witaj Dużo już macie załatwione Kiedy będzie dokładnie Wasz ślub?
Stary 2011-03-28, 22:20   #3746
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Współczuję... Przykro się słucha/czyta takie historie... moja bardzo dobra koleżanka miała podobną sytuację... Miesiąc przed ślubem jej narzeczony jej oświadczył, że ją zdradził pół roku wcześniej (kilka razy), ale "to jest mało ważne, bo już więcej tego nie zrobi"... a na koniec okazało się, że średnio co kilka miesięcy sypiał z inną (mieszkali prawie 500 km od siebie i widywali się tylko co któryś weekend, ale to go nie usprawiedliwia...). A tu już było wszystko pozamawiane i pokupowane, suknia w domu, ozdoby wszystkie, 150 (!) butelek wódki itd. I wszystko poszło się j.... chociaż wódkę udało jej się odsprzedać komuś, ale mimo wszystko tragedia straszna... Jak miał takie podejście, to mógł się jej w ogóle nie oświadczać... A tu nie dość, że się rozstali, to jeszcze okazało się, że ona w ciąży... i została biedna sama z dzieckiem i kupą długów... A on teraz sie dziecka wypiera i ogólnie jest nieciekawie... Więc czasem bywają takie sytuacje i aż człowiekowi się włosy jeża, że coś takiego może się zdarzyć...
Przepraszam za psucie nastroju teraz przechodzę do weselszego... Wszystkim gratuluję zakupów i załatwiania spraw! I ja się pochwalę. Wreszcie znaleźliśmy krawat IDEALNIE w kolorze mojej tasiemki I zaniosłam próbkę tasiemki do salonu, żeby mi w identycznym kolorze wiązanie sukni zrobili. I przy okazji dowiedziałam się, że moja suknia już kończy się szyć I w zeszłym tygodniu zamówiliśmy obrączki! Ale nie chcemy graweru u tego jubilera, tylko będziemy zanosić do innego (lepsze czcionki).

Więc już mamy załatwione:
-datę i godzinę w Kościele
-restaurację (i tort)
- autko (wujek TŻ)
- fotograf (koleżanka i wujek)
- kamerzysta (kolega)
- makijażystka (koleżanka)
- paznokcie (koleżanka)
- fryzjerka (próbna fryzura w maju... wychodzi na to, że chyba jednak koczkopodobne coś :P)
- suknia (kończy się szyć)
- bukiet wybrany (obecnie w trakcie poszukiwań dobrej kwiaciarki)
- biżuteria kupiona (kolczyki+bransoletka)
- welon w domku
- bielizna prawie w komplecie (brakuje pończoch i podwiązki)
- buty kupione
- OBRĄCZKI - zamówione
- krawat kupiony

Jeszcze do załatwienia:
- nauki i poradnia
- formalności w kościele i USC (zaświadczenia itd)
- podpisanie protokołu (koniec kwietnia)
- prezenciki dla gości do rozdawania przed Kościołem (zrobić pudełeczka i kupić cukierki)
- podziękowania dla rodziców
- szampan
- dekoracja samochodu
- "niezbędnik" Panny Młodej
- prawie cały ubiór TŻ (TŻ jest na etapie odchudzania, więc garnitur na ostatnią chwilę kupimy)
- zamówić część ciast na podziękowania dla rodziny, kupić pojemniki, podrukować i poprzyklejać "etykiety"
- porozwozić resztę zaproszeń (90% z gości do restauracji już zaproszone i jakieś 50% gości tylko do Kościoła też)
- dopilnować, żeby rodzice i rodzeństwo mieli się w co ubrać (nie kupować im :P niech sami sobie kupią/pożyczą, ale dopilnować, by to zrobili i ew. pomóc w wyborze)
- zastanowić się, jakie pieśni do Kościoła i kto na czytanie
- kupić i ustroić kieliszki do tłuczenia
- zastanowić się nad poduszką pod obrączki i ewentualnie zamówić
- kupić tuby strzelające konfetti

No i na dzień dzisiejszy nie przychodzi mi nic więcej do głowy
Smutna historia, ale dobrze że przed ślubem sie przyznał drań...

Gratuluje załatwień

A mi się przypomniało, że mamy Panią co zrobi babeczkowy tort na II dzień - zamiast ciasta Więc babeczki też będą z głowy Jeszcze tylko musimy się zdecydować kto zrobi nam tort. Niestety nie będzie pomarańczowy, bo TŻ się boi że dostanie zgagę po nim - u niego to częsty problem. Więc pewnie będzie truskawkowy

Stary 2011-03-28, 22:22   #3747
aga-6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Magratka popytaj w trakcie odwiedzin w salonie o ilosc zlota w obraczce. Ja bylam mocno zaskoczona jak sie okazlo ze we wzorze, ktory nam sie podobal znajdowalo sie polowe mniej zlota niz u innych jubilerow w podobnym wzorze. Ma to wplyw na trwalosc obraczek oraz fakt aby nie odksztalcaly sie. Warto popytac bo z mojego doswiadczenia wynika ze za te same pieniadze salony i jubilerzy oferuja od 4 do 8 gram zlota.

Cytat:
bardzo fajnie wygladaja
Cytat:
Dzięki
Nic nie psujesz, a w zyciu rozne rzeczy sie zdarzaja. Trzymaj sie cieplutko i glowa do gory. Co by sie teraz nie dzialo wyjdzie na dobre, choc teraz ciezko w to uwierzyc
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

A ja się chciałam pochwalić. W sobotę zamówiłam suknię
Cytat:
Dziękuję
klask i:
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:49   #3748
martitaw
Raczkowanie

ma.ko pokaż fotkę - może doradzimy coś z dodatkami?

to i ja się pochwalę
zamówiłam suknię - choć wciąż biję się z myślami czy dokonałam właściwego wyboru

1. mamy już nauki za sobą - ale zostały 2 poradnie (nie chcą nas nigdzie przyjąć) i skupienie
2. obrączki zamawialiśmy jeszcze w grudniu albo na początku stycznia - czeka się rzeczywiście o wiele krócej niż teraz. Niestety do tej pory ich nie widziałam, tak mój Luby je przede mną schował
3. sala jest - tylko trzeba będzie wybrać menu, które nic mi nie mówi
4. mamy zaklepaną kapelę i fotografa
5. zarezerwowaliśmy też już kościół

zostały zaproszenia, winietki, buty, bielizna, biżu, kosmetyczka i fryzjer, kwiaty dla mnie i do kościoła, ubranie dla Lubego, alkohol, ciasto, (tort, napoje i owoce w cenie sali - mogliby dodać też W TEJ SAMEJ CENIE alkohol ) pudełka na gościńce, ... o czymś zapomniałam??

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-03-28 o 22:52
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:55   #3749
thea2
Zadomowienie

martitaw, tak patrzę na Twoją listę i u nas podobnie- mamy do załatwienia to wszystko co Wy, oprócz zaproszeń, kosmetyczki i części bielizny, ciasta i tortu, bo to już mamy Obrączek za to jeszcze nie mamy, ale czekamy z tym do lata, złoto na obrączki- przygotowane.

Dlaczego jeszcze nie pochwaliłaś się suknią ? Pokaż, pokaż Najlepiej zdjęcie na sobie, a jak nie to chociaż katalogowe

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-03-28 o 22:58
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 23:07   #3750
ardillka
Zadomowienie

uciekam spać, jutro znowu do "pracy" :P:P

papa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości