Freeform crochet+ koronka irlandzka - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-27, 20:59   #241
damurek
Zakorzenienie

Dot.: Freeform crochet

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
Damurku - łoo, jaka szkoda, ze tego kursu nie wrzuciłaś tak ze 2 tyg wczesniej no ale cóż, jakoś sobie poradziłąm.
[B]........... w załączniku wykonana przeze mnie dla córy, kamizelka, na specjalne zaproszenie Anulki
Cocci przykro mi, dzisiaj go znalazłam ... świetnie sobie przecież poradziłaś z kamizelką dla Córci .....
Ty robisz a ja szukam

Cytat:
Napisane przez ANULAd Pokaż wiadomość
Damurku, dziękuję bardzo,,
Anulko, mnie szukanie i wklejanie linków i zdjęć w tym temacie naprawdę sprawia przyjemność ...... może też w końcu się za robotę wezmę .... ja na razie dojrzewam
Kiedy zakładałam swoją Galerię w Picasie miałam w ulubionych Galerię Rosjanek (o ile dobrze pamiętam) .... one tam mają kółka i kluby poświęcone tej technice .... tamtego nie znajdę w gąszczu wszystkich dopiętych galerii ... za to w tej Galerii znalazłam album ze spotkania miłośniczek takich robótek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (42,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (50,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (60,2 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-03-27, 21:04   #242
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez damurek Pokaż wiadomość
Jestem teraz na etapie szukania ciekawostek w tychże magazynach

Znalazłam przy okazji malutki kursik łączenia elementów w całość.

Umówmy się, że .... jeżeli coś już było to nie obrywam za to ..... powtórki zdjęć czy linków chyba nie przeszkadzają (wybaczcie ,,staruszce,, - mi się nie chce za każdym razem cofać i oglądać czy jest czy nie ).
Danusiu nie tylko ,,staruszce'' wybaczamy ja i inne dziewczyny również ale jeszcze bardzo mocno przytulamy za pracowitość ,oszczędzanie nam czasu i dzielenie się doświadczeniami,prawda dziewczyny?
misia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-27, 21:05   #243
ANULAd
Raczkowanie

Ja Damurku też buszuję po tych stronkach i tylko zazdroszczę czasem tej różnorodności kolorystycznej włóczek.
A wracając do tematu "siatek" to mnie, póki co udało się zrobić coś takiego:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czarna6.jpg (96,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czarna8.jpg (51,1 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez ANULAd
Czas edycji: 2011-03-31 o 11:04
ANULAd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-27, 21:38   #244
damurek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia2 Pokaż wiadomość
Danusiu nie tylko ,,staruszce'' wybaczamy ja i inne dziewczyny również ale jeszcze bardzo mocno przytulamy za pracowitość ,oszczędzanie nam czasu i dzielenie się doświadczeniami,prawda dziewczyny?
Misia ... z tą pracowitością to przesadziłaś ... ja się odstresowuję buszując po galeriach ..... jak praca na ogródku się rozpocznie to czas się skurczy do wieczoro/nocek ............. dzięki za przytulenie tego mi czasami brakuje.

Cytat:
Ja Damurku też buszuję po tych stronkach i tylko zazdroszczę czasem tej różnorodności kolorystycznej włóczek.
Anulko, od tej różnorodności włóczek to się może w głowie zakręcić .... no cóż ............... mam zapasy rodzimych włóczek (i co nieco odzysku z zachodnich swetrów - resztki ale świetne!).
Super to ,,Coś takiego,, ... do tego czarne a ja kocham czerń ...

Wy mi lepiej kopniaka dajcie bym się do roboty jakieś wzięła .
Ja się tak ,,wgryzam,, w te Galerie ... szukam, oglądam a jak na coś trafiam to wklejam bo .... bo na miejscu będzie (przecież wiecie, że mi się mogą te fajniejsze linki zgubić w gąszczu tego co już mam).

Te zdjęcia to tylko zachęta do odwiedzenia tego albumu ..... uwaga! ponad 450 zdjęć!
Zwracam uwagę na koronkę brugijską ... nieograniczone możliwości w jej zastosowaniu .... też dobra do łączenia elementów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (58,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22.jpg (50,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33.jpg (56,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 44.jpg (55,1 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-03-28, 14:37   #245
damurek
Zakorzenienie

No tak, zamiast wziąć się do robienia elementów ciągle szukam choć to co jest w tym wątku - pomysły, schematy, wzorki itd. itp. wystarczy już na zrobienie choćby małej torebki ...
Dobra, najpierw włóczki posegreguję ....

Jeszcze to znalazłam .... reszta zdjęć TUTAJ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 184e8d61fb742f8fb9.jpg (27,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 957d5771a87c9e5b90.jpg (71,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a42fbeb50d233a5bf2.jpg (57,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cd71bf380110f13538.jpg (52,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16c948fa4b463ab3.jpg (40,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e25699b028dff9af.jpg (46,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e823df62b9f8109cmed.jpg (51,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f5760445883e0e7dmed.jpg (40,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 51850_photo_mid_def_1596191_122_746lo.jpg (33,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 51851_photo_mid_def_1596192_122_1119lo.jpg (33,6 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez damurek
Czas edycji: 2011-03-28 o 14:39
damurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 15:29   #246
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Kamizelka cudna jest!
A czemu trudniej siatką łączyć? bo siatka niestabilna jest, trzeba elementy w dobrych punktach łapać- coby nie kłapały, no i trudniej jest dobrze wypełnić te małe przestrzenie, zwłaszcza, że w różnych kształtach są.
Ale siatka siatce nierówna.......
łooo, rzezywiście mnóstwo rodzajów. Ja zrobiłam baaaaaaaaaaaaaaardzo free, bo nawet oczek nie liczyłam, tylko robiłam jak mi pasowało akurat.

Cytat:
Cocci przykro mi, dzisiaj go znalazłam ... świetnie sobie przecież poradziłaś z kamizelką dla Córci .....
Ty robisz a ja szukam
dziękuję
a tak w ogóle, to zaoszczędzasz nam tym wstawianiem linków wiele godzin kopania!
a w ostatnim poście to czarne jest takie, że tylko się zakochać. Znowu zachorowałam. Skąd ja wezmę czarną włóczkę????

Cytat:
o widzisz, nie ja jedna tak samo sądzę.
Misiu - święte słowa!

Cytat:
anulka... litości!!!! mi już brakuje przymiotników, bo to i piękne i boskie i cudne i och ach i nie wiem jakie jeszcze. ja też tak chcę!
Ale mam pytanko - To robisz ze zwykłej wełny, czy z jakiejś specjalnie cienkiej, bo Ci to takie delikatniusie wyszło. zdradź tajemnicę
w braki kolorystyczne włoczek u Ciebie nie wierzę

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

Edytowane przez cocci
Czas edycji: 2011-03-28 o 15:31
cocci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 15:57   #247
ANULAd
Raczkowanie

Cytat:
anulka... litości!!!! mi już brakuje przymiotników, bo to i piękne i boskie i cudne i och ach i nie wiem jakie jeszcze. ja też tak chcę!
Ale mam pytanko - To robisz ze zwykłej wełny, czy z jakiejś specjalnie cienkiej, bo Ci to takie delikatniusie wyszło. zdradź tajemnicę
w braki kolorystyczne włoczek u Ciebie nie wierzę
A ja jak zwykle baardzo dziękuję za pochwały
Jak to mówią? -"ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć
Cocci, ta czarna bluzeczka to z kordonka Maxi jest podobnie jak zielona sukienka w czerwone kółka. Teraz dziubdziam z czarnej Moniki -też taka cienizna ...

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
No tak, zamiast wziąć się do robienia elementów ciągle szukam choć to co jest w tym wątku - pomysły, schematy, wzorki itd. itp. wystarczy już na zrobienie choćby małej torebki
Jeszcze to znalazłam .... reszta zdjęć TUTAJ
Tylko, że to jest koronka irlandzka a nie freeform... ale ciekawe bardzo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 16:24   #248
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Cocci, ta czarna bluzeczka to z kordonka Maxi jest podobnie jak zielona sukienka w czerwone kółka. Teraz dziubdziam z czarnej Moniki -też taka cienizna ...
ale kordonek nie jest za ,,śliski,, do noszenia?

Stary 2011-03-28, 20:00   #249
ANULAd
Raczkowanie

Cytat:
ale kordonek nie jest za ,,śliski do noszenia"?
No.... nie wiem, czy się wyraziłam fachowo.... robię z cienkich bawełnianych "nici".... nie wiem już teraz sama czy to kordonek...?-(Cocci, a czym się to różni od cienkiej bawełny?)
Cudnie się układa, bo bawełna ma swój gabaryt i się poddaje cudnie wzorkowi, jest w miarę "ciężka" i....... i krochmalić tego nie trzeba
Stary 2011-03-28, 20:28   #250
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
O matko ale cudo ,no,no no brakuje mi słów Anulka żeby się nie powtarzać ale spróbuje po prostu obłędne ,zaje...fajne cudo nad cudami.To dla siebie robiłaś ?tak?
Stary 2011-03-28, 20:46   #251
ANULAd
Raczkowanie

Cytat:
O matko ale cudo ,no,no no brakuje mi słów Anulka żeby się nie powtarzać ale spróbuje po prostu obłędne ,zaje...fajne cudo nad cudami.To dla siebie robiłaś ?tak?
No, Misiątko.....pod wrażeniem Twych komplementów jestem.

Oczywiście, że zaczyna się przeważnie od tego, że to dla mnie, moje własne ma być...... no i tyle.....
Ale zawsze się znajdzie ktoś, komu się "bardziej"przyda a ja w naiwności swojej wmawiam sobie, że zrobiesobielepsze.... a często (czyt.zawsze) się okazuje, że niekoniecznie

Edytowane przez ANULAd
Czas edycji: 2011-03-28 o 20:47
Stary 2011-03-28, 20:56   #252
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
No, Misiątko.....pod wrażeniem Twych komplementów jestem.

Oczywiście, że zaczyna się przeważnie od tego, że to dla mnie, moje własne ma być...... no i tyle.....
Ale zawsze się znajdzie ktoś, komu się "bardziej"przyda a ja w naiwności swojej wmawiam sobie, że zrobiesobielepsze.... a często (czyt.zawsze) się okazuje, że niekoniecznie
Z tym nie koniecznie zgadzam się dodam jeszcze że nie zawsze wychodzi lepsze ale do tego czasu brakuje żeby dla siebie zrobić
Hmmm to jak rozumiem to zaje....fajne cudko poszło w świat szkoda bo już chciałam zasypać lawiną pytań co do nie ubierasz ,z jakiego mateiału itp ,nawet mi się zdjęcie marzyło twoje w zestawie wyjściowym
No ale co samo życie chcieć a mieć to często daleka droga
Stary 2011-03-28, 21:13   #253
ANULAd
Raczkowanie

Cytat:
Hmmm to jak rozumiem to zaje....fajne cudko poszło w świat szkoda bo już chciałam zasypać lawiną pytań co do niego ubierasz, z jakiego materiału itp, nawet mi się zdjęcie marzyło twoje w zestawie wyjściowym
No ale co samo życie chcieć a mieć to często daleka droga
Ależ Skarbie nic straconego (prócz zdjęcia)..........
Ja, to sobie takie ciuszki na bawełniane podkoszulki zakładam, do sportowych "portek", "laćków nie na obcasach,..., i nijak się to ma do trendów modniastych,(butki na obcasach, satyna, itp) ale mnie taki "luzacki" styl baaardzo odpowiada
No, ale zgrzeszyłam koronką, taką, że bez obcasów się wyjść nie da....
Mój Mąż (TZ?) zabronił mi sprzedania tego..... cd. nastąpi
Stary 2011-03-28, 22:03   #254
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ Skarbie nic straconego (prócz zdjęcia)..........
Ja, to sobie takie ciuszki na bawełniane podkoszulki zakładam, do sportowych "portek", "laćków nie na obcasach,..., i nijak się to ma do trendów modniastych,(butki na obcasach, satyna, itp) ale mnie taki "luzacki" styl baaardzo odpowiada
No, ale zgrzeszyłam koronką, taką, że bez obcasów się wyjść nie da....
Mój Mąż (TZ?) zabronił mi sprzedania tego..... cd. nastąpi

Też zdecydowanie lubię ,,luzacki''styl,powiem więcej kocham luz
Anulka oj potrafisz wprowadzić napięcie i zaostrzyć ciekawość ,możesz chociaż napisać kiedy to cdn.....
Stary 2011-03-28, 22:52   #255
damurek
Zakorzenienie

Cytat:
.... Tylko, że to jest koronka irlandzka a nie freeform... ale ciekawe bardzo
Anulko wiem, że to koronka irlandzka (takiż jest tytuł albumu). Wklejam takie perełki bo można wykorzystać do bardzo ciekawych (czasem wręcz ,,nieziemskich,,) projektów.
Co do nazwy stylu .... ja już dlatego luźny sposób ubierania się w moim przypadku to ,,szmaciata elegancja,, ..... słowo ,,szmaciata,, w bardzo pozytywnym znaczeniu tutaj użyte

Znalazłam (po czterech latach ) album ,,МК по фриформу,, ... jest tam mój komentarz pod jednym ze zdjęć ... jak ja wtedy zazdrościłam tym paniom takich spotkań .....

Na razie ostatnie zdjęcia wyszukane w sieci .... jak można wykorzystać resztki włóczek i .... i schematy, których już mamy dostatek.
Zabieram się za dokończenie sweterka .... elementów muszę trochę porobić .....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg klub wolnego szydeka.jpg (61,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 204-0421_IMG9.jpg (149,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7691538_Z4SbU0Wy_c.jpg (53,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg AutumnRhapsodyCathyShaughnessy.jpg (81,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blog3152330089_27c6dc7d6a.jpg (49,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg freeform_crochet_19organicvestfront.jpg (65,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg freeform-crocheted-pillow-from-prokopowicz-org.jpg (57,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PODucha.jpg (62,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg saddog-759475.jpg (27,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vooghat.jpg (23,1 KB, 9 załadowań)
Stary 2011-03-29, 09:43   #256
ANULAd
Raczkowanie

Dot.: Freeform crochet+ koronka irlandzka

Witam, no to mamy dwa w jednym (dzięki Justynko ) i teraz jest
Stary 2011-03-29, 10:33   #257
damurek
Zakorzenienie

Cytat:
Ta technika to czyste szaleństwo, ja przeważnie korzystam z elementów, które są w koronce irlandzkiej.
......... Z tego co wiem, to nie ma tu obowiązującej reguły, każdy łączy takim sposobem jaki mu pasuje. Trzeba przygotować trochę takich elementów i można szaleć.
No właśnie i teraz jest bardzo dobrze
Stronek z typowym ,,Freeform crochet,, jest śladowa ilość .... z koronką irlandzką dużo więcej .... .
Anula, tutaj Cię znalazłam i na fotosiku Twoje prace obejrzałam i stronkę znalazłam ....... zdolna i twórcza jesteś

Żeby goło nie było wstawiam znalezione w niedzielę ..... właśnie w taki sposób chcę dokończyć dawno temu zaczęty sweterek (postaram się zrobić zdjęcie tego co już mam) .... mam już kawałek wykończenia - różniaste kwiatki szydełkowe dołączane jeden do drugiego w ostatnim okrążeniu ..... kolor czerwony!!! jakimi kolorami najlepiej elementy dorobić by całość nie była zbyt krzykliwa?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Irish_Crochet_Lace_0029.jpg (58,5 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez damurek
Czas edycji: 2011-03-29 o 10:37 Powód: literówka
Stary 2011-03-29, 11:00   #258
ANULAd
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie i teraz jest bardzo dobrze
Żeby goło nie było wstawiam znalezione w niedzielę ..... właśnie w taki sposób chcę dokończyć dawno temu zaczęty sweterek (postaram się zrobić zdjęcie tego co już mam) .... mam już kawałek wykończenia - różniaste kwiatki szydełkowe dołączane jeden do drugiego w ostatnim okrążeniu ..... kolor czerwony!!! jakimi kolorami najlepiej elementy dorobić by całość nie była zbyt krzykliwa?
Danusiu, sweterek czerwony jest? Jeśli tak, to ja bym łączyła z ciemnymi bordo, czekoladowym i ciemniejszą oliwką
Stary 2011-03-29, 11:09   #259
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
No.... nie wiem, czy się wyraziłam fachowo.... robię z cienkich bawełnianych "nici".... nie wiem już teraz sama czy to kordonek...?-(Cocci, a czym się to różni od cienkiej bawełny?)
Cudnie się układa, bo bawełna ma swój gabaryt i się poddaje cudnie wzorkowi, jest w miarę "ciężka" i....... i krochmalić tego nie trzeba
Ty sięmnie nie pytaj Z kordonka robiłam anioła i zaczęłam obrus. Jest taki okragły w przekroju i w porównaniu do zwykłej wełny wydaje mi się - przy robieniu - śliski własnie. Dlartego pytam, jak sięto nosi. Ale widzę, że nie wiesz Chyba, ze coś innego sobie zrobiłas z niego.

Cytat:
zrobiesobielepsze.... a często (czyt.zawsze) się okazuje, że niekoniecznie
padłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 11:45   #260
ANULAd
Raczkowanie

Cytat:
Ty sięmnie nie pytaj Z kordonka robiłam anioła i zaczęłam obrus. Jest taki okragły w przekroju i w porównaniu do zwykłej wełny wydaje mi się - przy robieniu - śliski własnie. Dlartego pytam, jak sięto nosi. Ale widzę, że nie wiesz Chyba, ze coś innego sobie zrobiłas z niego.

Cocci, wg wikipedii: Kordonek (fr. cordon - sznurek) - skręcona ozdobna nitka jedwabna lub bawełniana wykorzystywana do robót ręcznych.
No, to w domku jestem tak, nosi się bardzo dobrze, nie rozciąga się i nie kosmaci. Tylko gatunków tu bez liku. Osobiście nie polecam snehurki.
Stary 2011-03-29, 23:59   #261
damurek
Zakorzenienie

Cytat:
Danusiu, sweterek czerwony jest? Jeśli tak, to ja bym łączyła z ciemnymi bordo, czekoladowym i ciemniejszą oliwką
Ten sweterek kiedyś tam zaczęty posłuży mi jako królik doświadczalny .
Sama jestem ciekawa efektu końcowego .......... byle nie za dwa lata (tyle leżał w szafie ).
Jakość zdjęć fatalna .... na szybko, do tego w złym oświetleniu robione - czerwień jest przyjemna, ciepła a wyszedł brzydki róż.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (108,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (174,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06948.jpg (69,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06954.jpg (52,8 KB, 7 załadowań)
Stary 2011-03-30, 15:43   #262
ANULAd
Raczkowanie

Cytat:
Ten sweterek kiedyś tam zaczęty posłuży mi jako królik doświadczalny .
Sama jestem ciekawa efektu końcowego .......... byle nie za dwa lata (tyle leżał w szafie ).
Jakość zdjęć fatalna .... na szybko, do tego w złym oświetleniu robione - czerwień jest przyjemna, ciepła a wyszedł brzydki róż.
A to już sporo tego zrobiłaś to teraz bym "ciągnęła" dalej tą czerwienią...
Stary 2011-03-31, 11:15   #263
ANULAd
Raczkowanie

Połączenie drutów i szydełka to wg mnie też fajne rozwiązanie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sweter-i-spodnica-na-szydelku-fiolet-i-szary.jpg (46,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20819834.jpg (17,5 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-04-03, 09:42   #264
damurek
Zakorzenienie

Cytat:
A to już sporo tego zrobiłaś to teraz bym "ciągnęła" dalej tą czerwienią...
Mam już przygotowane różne odcienie czerwieni (i trochę brązów różnorakich) .... niestety robótka odłożona - ,,totalny remont,, w ogrodzie robię więc .... to musi poczekać).

Cytat:
Połączenie drutów i szydełka to wg mnie też fajne rozwiązanie.
Właśnie ta dowolność w tej technice jest dla mnie najlepsza - wszystkie chwyty dozwolone ..... druty i szydełko razem jak najbardziej .

Trochę niebieskości na dobry dzień stąd ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (60,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (35,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (59,5 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-04-03, 17:22   #265
sagap
Zakorzenienie

GG do sagap

o matko
sagap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 07:38   #266
damurek
Zakorzenienie

Dzisiaj coś białego, coś kolorowego i coś ,,pawiowego,, .... przeglądając ,,Журнал мод,, znalazłam

I jeszcze coś z ,,medalionów,, - medaliony to elementy, z których pozszywano narzutkę/szal.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1-ACEXHP_????? ??????.jpg (44,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1-ACEXKZ_????? ??????.jpg (62,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1-ACEXIN_????? ??????.jpg (55,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01w.jpg (44,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f4763e5039c2.jpg (55,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL382161-vi.jpg (37,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d3176fcc210d-vi.jpg (47,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d326eea157ba-vi.jpg (42,9 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez damurek
Czas edycji: 2011-04-04 o 18:15 Powód: dopisek+link
Stary 2011-04-04, 19:54   #267
cocci
Zakorzenienie

damurku - śliczne to wszystko wstawiasz, zarzucasz nas pomysłami, a tu lista chciejstw rośni, a ani czasu ani włóczki nie ma więcej

anula - działasz coś teraz? Pokażesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 21:43   #268
ANULAd
Raczkowanie

Cytat:
anula - działasz coś teraz? Pokażesz?
Jasne że działam , aż mnie łapki bolą.... zrobiłam dwie pracki koronkowe a teraz walczę z free......to to z kolekcji Kenzo...
Kiedy Wasze prace będę podziwiać mogła??? Wiem, że wiosna.... i ogrody... działki...... bo też mam.... w czwartek pierwsze sianie robię buziaczki .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg projekt nowy 178.jpg (227,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg projekt nowy 199.jpg (239,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg projekt nowy 206.jpg (161,9 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-04-05, 07:11   #269
damurek
Zakorzenienie

Cytat:
damurku - śliczne to wszystko wstawiasz, zarzucasz nas pomysłami .......
Cocci jak znajduję coś ciekawego to wstawiam zdjęcia (z linkiem skąd wzięte) żeby było .... jak się znajdzie czas i włóczka to można w wątku sobie poszukać inspiracji.

Cytat:
.... zrobiłam dwie pracki koronkowe a teraz walczę z free......to to z kolekcji Kenzo...
Kiedy Wasze prace będę podziwiać mogła??? Wiem, że wiosna.... i ogrody .....
Anula moja praca w tym temacie nieprędko tu zawita .... ostatnio raczej drobiazgi robię ... no i totalny ,,remont ogrodu,, mam, mogę dłubać tylko wieczorami i jak deszcz leje Na razie wklejam co ciekawsze żeby mi się nie ,,zgubiło,, (tak jak kursik pewnej ciekawej czapeczki).
Ale się nadłubałaś ,,jednakowo/monotonnie,, przy tych koronkowych prackach! Ciekawe co to - fragment sukienki? sweterka? Mój ulubiony kolor - czarny .... a to od Kenzo też ciekawie się zapowiada.

Dzisiaj znowu coś z ,,Журналa Мод,, ........ lubię te rosyjskie żurnale, zawsze coś ciekawego, wartego uwagi w nich jest.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19.jpg (43,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zxz.jpg (43,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25.jpg (46,8 KB, 15 załadowań)
Stary 2011-04-05, 16:30   #270
mirosek
Zakorzenienie

Anulad pierwsze zdjęcie to chyba trójkąty łączyłaś?
Kenzo idzie super

Ja też zaczęłam coś łączyć ale jak tylko zaczęłam tak prawie od razu przeszła mi na to ochota Wolę zrobić małe elementy i odłożyć je na lepsze czasy albo wyciągnę maszynę do szycia
Wklejam ten sam element tylko w innym oświetleniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00019.jpg (34,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00018.jpg (39,6 KB, 9 załadowań)
mirosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości