|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
brunetka ja nie kupuję pościeli do wózka, wydaje mi się to zbędne, jak jest zimno to bobas i tak jedzie w kombinezonie wiec w takiej pościeli by głupio wyglądał
to tak jakby się położyć w kurtce do łóżka..A w lato wystarczy kocyk, poduszki do wózka nie używałam..
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
oj, przejechałabys sie - swego czasu wystawialam takie paki wlasnie wyszperane w lumpkach, a nie po wlasnym dziecku
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ja miałam takie uczucie jakbym miała bombelek w brzuchu i pękł.
![]() A co do brzuszka, pociesze Cię ![]() Margaret zmotywowałaś mnie do poszukiwania wózka i trafiłam okazje, boj się tylko, zeby się babka nie rozmyśliła więc na razie nic nie mówie, cisza. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#1954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w kraju nie jest kompletnie popularne, kojarzy sie tylko z religią. A wiem, że np. w USA kobiety nie chcą się kochać z facetami nieobrzezanymi, bo mówią że to obrzydliwe Ja bym się zdziwiła, jakbym takiego obrzezanego zobaczyła One się dziwią, jak można się nie obrzezać. Inna kultura, inne nawyki. My nie będziemy tego robić, bo właśnie nie ma zwyczaju i nie odczuwamy takiej potrzeby. Ale fakt, że to podobno dużo bardziej higieniczne. Wspaniałe i cudowne ![]() ![]() ![]() Cytat:
ul. KEN. Pełna nazwa Komisji Edukacji Narodowej, ale na wielu tabliczkach widnieje właśnie KEN. Tesco jest na jej samym końcu, tuż przy ostatniej stacji metra - Kabaty. Jak wyjdziesz z merta, od razu je zobaczysz.Drugie bardzo duże jest na Gocławiu, na Fieldorfa 41, trzecie na Górczewskiej na Bemowie, a czwarte duże na Stalowej (w drodze między dworcem wileńskim a Markami). Reszta to te mniejsze. Cytat:
Już nie mogę się doczekać rana ![]() Tak!!! To coś podobnego było!!!
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-03-28 o 21:35 |
|||
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tym bardziej za 1 zł |
|
|
|
|
#1956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też czułam na początku takie bąbelki, jakby ktoś bańki przy pępku puszczał ![]() Cytat:
Ale masz już piękny brzuszek! Jakby ktoś tam piłkę włożył.. ![]() Cytat:
Myślę że to jest taka rzecz o której chłopak powinien zdecydować sam, jak dorośnie.. Cytat:
![]() ale większość tych zestawów od handlarzy to przeważnie kilka ładnych sztuk a reszta byle jaka aby na sztuki było więcej. Do tego zdjęcia są przeważnie podrasowane że ciężko ocenić jakość Od "prywaciarzy" też można bubla złapać, ale chyba mniejsze ryzyko...
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wszystkim bardzo bardzo dziekuje za zyczenia
w zasadzie to nie mialam zamiaru sie przyznawac do urodzin, tylko tak samo wyszlo przez editke ![]() ![]() No ale skoro juz, to..: ![]() ![]() Zanka - poprosze o zmiane wieku na 35l. chlip chlip ![]() LadyInBlack - co do kochanka he he nawet sie nie spodziewasz ilu facetow podniecaja kobiety w ciazy - ho ho a jesli chodzi o obrzezanie - to fakt, ze argument higieny w dzisiejszych czasach odpada, ten zwyczaj powstal dawno temu, gdy faktycznie brod zagrazal zyciu. a i powiem z doswiadczenia - jeden moj chlopak byl obrzezany i to raczej przeszkadzalo niz pomagalo, bo hmmm tego.. jak to powiedziec - narzad mial wiecznie odsloniety, narazony na obcieranie bielizna i przez to mniej czuly na czuly dotyk ![]() Ale decyzja i tak w waszych rekach
|
|
|
|
#1958 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę rodzić na Inflanckiej chodzić tam do SR. Ale zapisy są dopiero po 22 tyg. więc jeszcze dwa tyg, musze poczekać
[/QUOTE]Brunek to zapisz się na końcówkę kwietnia razem raźniej![]() iwona |
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Meszsares, Editka najlepszego na urodziny
Oliweczka gratuluję córci a tobie Madziulka synka ![]() A ja na allegro poluję na chustę, ale nawet używana ta którą chcę zaczyna się od 15o zł
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie mam w okolicy Tesco
Ale mam Pepco i może jutro się wybiorę.Małż znowu ma gorączkę...ech...ćwiczę nieprzespane noce przed narodzinami pociechy
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u Nas mężu był ogladać auto i jeszcze jutro ma sprawdzić je na kanale czy pod spodem wszystko ok i jak będzie dobrze to kupujemy ![]() Uciekam spać jutro nadrobię Oskarowych projekcji mamuśki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
i mie sie udzieliło.nie wiesz ze ziewanie jest zarazliwe...
dooooobranoooc
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zadomowienie
|
Nerola, dziękuję za info dot. nerek
![]() Cytat:
na razie
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
oliweczka gratuluję córeczki
![]() editka, meszsares życzymy Wszystkiego Naj.... w dniu urodzin!!! sto lat dziewczyny!!!!!!!!! a ja czekam aż mi galaretka stężeje i tylko dlatego jeszcze nie spię...ale tak to jest jak sie starej babie zachce sernika na zimno w środku nocy a jak ja jutro do pracy o 5:30 wstanę to nie wiem.... |
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo chętnie
Tylko, że ja jeszcze nie wiem, czy będziemy chodzić na te zajęcia w tygodniu czy te weekendowe. Muszę męża przydusić, żeby powiedział kiedy mu bardziej pasuje. A Ty na jakie?
|
#1966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na tygodniu ![]() w weekendy wolę siedzieć na dzialce- już zaczyna się ładna pogoda iwona |
|
|
|
|
#1967 | |||
|
Rozeznanie
|
kto pyta, nie błądzi, nie?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do obrzezania- no właśnie ja mam w rodzinie obrzezanego (w dzieciństwie, nie z własnej woli), który uważa, że to super sprawa, stąd właśnie zaczęłam się zastanawiać nad tym, czy taki zabieg ma sens, a może inaczej- nie sens ale raczej może względy etyczne, czy powinniśmy jako rodzice o tym decydować. I właśnie co przemawia za tym, żeby tego nie robić, to właśnie prawo decydowania o sobie dziękuję za opinie
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Ja ma raz w tygodniu na 6 rano w piątek i przyznaję, że coraz gorzej mi się wstaje...A Ty nie masz tego problemu?
|
|
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
Kolina, super, że wizyta udana i synek jest cały czas synkiem.
![]() Oliweczko, gratuluję córeczki. Ach te nasze przeczucia, my byliśmy przekonani, że w brzuszku siedzi Hania, a okazało się, że jednak będzie synek. ![]() Margaret, super okazja i super wózek. Zmalowana, śliczna piłeczka Ci rośnie ![]() Doczytałam debatę o stającym ptaszku i mówię do swojego tż: - Wiesz, że takiemu małemu bobasowi już staje pisior? ![]() Na co on z niedowierzaniem w głosie: - Ale tak w brzuchu? On mnie czasami zaskakuje...
|
|
|
|
#1970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz idę spać dobranoc brzuchatki
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni wszystko biorą tak dosłownie
|
|
#1972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
to Was zaskoczę:
http://dzieci.pl/page,2,pgid,1324289...puticaid=6c077 poprzednie następne Źródło: BananaStockPłód męski może mieć erekcję Większość przyszłych mam zapewne wolałaby nie mieć tej świadomości, jednak to prawda – płód płci męskiej miewa wzwody. W zasadzie naukowcy już dawno odkryli, że dzieci obojga płci dotykają swoich miejsc intymnych, jednak przyłapać na tych „bezwstydnych” zabawach można tylko chłopca – na przykład podczas USG. iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-03-28 o 23:37 |
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
iwonap79, tak właśnie sobie pomyślałam, że skoro mały bobas potrafi, to i w brzuchu sobie pewnie "ćwiczy".
![]() Z tym, że u tż zaskoczyło i rozbawiło mnie to, że pomyślał o chwili obecnej, a nie o takim maluchu jakiego miałam na myśli- czyli takiego już narodzonego bo w końcu takich atrakcji doświadczamy na własnej skórze jak maleństwo pojawi się już na świecie.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-03-28 o 23:47 |
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marzena_S;2602502
Doczytałam debatę o stającym ptaszku i mówię do swojego tż: - Wiesz, że takiemu małemu bobasowi już staje pisior? ![]() Na co on z niedowierzaniem w głosie: - Ale tak w brzuchu? On mnie czasami zaskakuje... [/QUOTE]faceci są nie możliwi.
|
#1977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i sie popłakałam ze smiechu w pracy, aż koleżanki pytaja co się stało!!! kocham facetów za to ich proste rozumowanie ![]() a w ogóle to dzień dobry!! jakoś wstałam, lekko nie było, ale spacerek do pracy na tym rześkim porannym powietrzu momentalnie mnie dobudził
|
|
|
|
|
#1978 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
ja jestem nieprzytomna , Filip nam urzadził koncert od 12 do 2 w nocy , bo chciał do nas do łóżka... 2 godziny się z nim bujaliśmy dopóki nie przystawiliśmy jego łóżeczka do naszego i leżałam z ręką wsunięta do niego i go głaskałam...ech zapowiada się ciężki dzień.. ![]() dziewczyny wysypiajcie się ile wlezie bo potem prędko możecie się nie przespać ciurkiem nocy
|
#1980 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
ja dzisiaj wstalam o 7 - od jakiegos czasu wstawalam ok 6 sikac i od kiedy zmienilismy czas zrobila mi sie 7 ![]() leze z kotka w plamie slonca, ale sie ciesze ze juz wiosna Zmalowana, pokoik ladnie odmalowany ![]() brumek pisz szybko czy babelki sie powtorzyly ![]() ja czuje delikatnie cos tam, do konca nie jestem pewna czy to maluszek czy nie, rzadko sie wierci, na usg tez byl grzeczny, chyba ma charakter po tatusiu ![]() marzena_s, usmialam sie z tekstu twojego tz w tesco bylam w niedziele, ale nie bylo nic w przecenie, w ogole malo rzeczu niemowlecych bylo ![]() dzisiaj o 16:20 mam wizyte (o kciuki prosze!) - zanosze wszystkie wyniki badan ktore robialam prze ostatnie tygodnie, usg jamy brzusznej, usg szyjki, usg plodu z wczoraj no i krwi i moczu musze zapytac o zmiane witamin, od poczatku ciazy jadlam falvit mama, wyniki byly ok, pozniej zmienilam i przez ostatni miesiac mialam femibion natal2, ale widze ze poleciala mi hemoglobina, zauwazylam ze tam w ogole nie ma zelaza... w weekend kupilam Elevit pronatal, ma wieksza zawartosc zelaza, no ale nie ma omega3 ![]() mam pytanie: na jakich witaminkach teraz jestescie?
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-03-29 o 09:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

to tak jakby się położyć w kurtce do łóżka..

bo przecież my rodzice dbamy o higieniczna stronę dziecka, prawda?a potem dbamy aby dziecko miało wrodzone, że trzeba dbać o higienę...
U nas w kraju nie jest kompletnie popularne, kojarzy sie tylko z religią. A wiem, że np. w USA kobiety nie chcą się kochać z facetami nieobrzezanymi, bo mówią że to obrzydliwe 

a tobie Madziulka synka
Ale mam Pepco i może jutro się wybiorę.

jutro nadrobię