|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
My mamy ten 360 ale Zosia nie bardzo chce z niego pić. Może jeszcze załapie. Wprawdzie bardziej zalezy mi na tym żeby piła ze szklanki ale jak to kiedyś ania p pisała jak dziecko pije to zawsze może mu się coś wylać i ubranie mokre. Narazie używamy niekapka i jest dobrze. Mleko z butelki ze smoczkiem
![]() |
#3962 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
a relacji z mamą mogę tylko pozazdrościć ja brałam, ale nie pamiętam, żebym jakoś specjalnie utyła od tego-prędzej od problemów z tarczycą (o cholera, miałam się przebadać ![]() Cytat:
![]() ana, co do butów to jak będzieszz kiedyś chciała to ja mam deichmana pod nosem i tam zawsze jest sporo elefantenków ![]() ja też ją robię i tak nie mam, ale cera tłusta to grubsza więc może to dlatego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zaczynam na poważnie martwić się snem nocnym Gabrysi-od jakiś 3 tygodni CO NOC jest cyrk, ze smoczkiem, bez smoczka, odkryta, przykryta, wybawiona, wynudzona, z dniem pełnym wrażeń, z dniem nudnym-typowym------> nieważne, jęczy przez sen i wczoraj np.trwało to półtorej godziny. Nurofen nie pomaga, picie wody nie pomaga, nie jest przesikana, nie jest w pokoju gorąco, a ja i TZ robimy się coraz bardziej przezroczyści i zaczynamy w dzień wpadać na ściany. Za chwilę zacznie się to odbijać na naszym zdrowiu, bo jak długo można ciagnąć maraton połowicznie pozarywanych nocy? Nie wiem gdzie się z tym zwrócić, boję się, że pediatra mi powie "a ząbki idą".
![]() |
#3963 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a czy z tego 360, to trzeba mocno zasiorbać żeby leciało? bo moja leń i nawet cyca ciągnąć jej się nie chciało, i z niekapka też jej się nie chce (muszę jej bez zaworka dawać pić). Tak się waham , bo drogie te kubany i mi szkoda jakby z tego pić nie chciała... No sama nie wiem... te nuby niby mają śliny nie zasysać i ona taka gruba jest ta niby słomka i takie tam bajery, ale czy sie sprawdzi... Muszę jeszcze pomyśleć Ania, "jeżeli kochasz swoje dziecko daj mu nimm 2..." ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wytłumaczyłam sobie że to wiejski biały serek z jajkami ![]()
![]() |
#3965 |
Wtajemniczenie
|
Mrowak ja z kolei cholernie martwie się Dyziowym bujaniem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aixa masz lanie ode mnie - niby nas czytasz, a niby nie masz czasu. Więc jak to w końcu jest ![]() ![]() Baobabku where are U?? Zabiłaś teścia i siedzisz na dołku ![]() Czy któreś z dzieciaków nie było jeszcze chrzczone?? Bo mój póki co mały diabełek i zupełnie nie wiem kiedy to zmienić ... przecież teraz On szału w kościele dostanie ![]()
#3966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i tez się wtedy pediatrzycy pytaliśmy i było to sakramentalne "a ząbki nie idą?" i jeszcze miała okres, że się np.o 24.30 budziła i nie chciała zasnąć do 3.30 ( i też miała wszystkie warunki zapewnione ekstra mleko/pampers itp) TEraz jak mi się budzi i nie chce spać to przysuwam łóżeczko do mojego, wyciągam szczebelek i robię jej "szlaban"- trzymam ręką za brzuszek/ biderka zeby nie wstawała. No a czasem ją biorę do łóżka, ale potem wstaję sztywna, połamana i wszystko mnie boli
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
Zakorzenienie
|
trochę trzeba zassać. Gabryska z początku nie wiedziała co i jak, ale jak raz poleciało to potem juz kumała-no i najpierw my jej pokazaliśmym, że tam jest picie i sami się napiliśmy
Cytat:
Co do chrztu to my nadal diabełki i szczerze mówiąc to sama nie wiem czy chcić czy nie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gmyrelka ja chrzciłam szymka jak miał roczek , jadł całą msze biszkopty i siedział w wózku bo inaczej się nie dało , na szczęscie lekko się zafascynował kościołem Tesciowa uczy SZymka żegnać się ( już jakiś czas go uczy ) Wczoraj SZymek coś u niej narozrabiał a ona do niego zartem poczekaj niech no tylko ojciec przyjdzie .. a SZymek na to - " i ojca i syna i ducha świetego amen " Ojciec wogóle mu się z tatą nie kojarzy tylko z tym żegnaniem .
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
u nas CO NOC! ona sie nawet nie budzi, to wszystko jest na śpiku. Ja idąc spać już jestem zestresowana, a potem w nocy boję się ruszać na łóżku, żeby jej nie obudzić-to jest paranoja już!
#3971 |
Wtajemniczenie
|
Ania no własnie tak się zastanawiam kiedy mojego łobuza ochrzcić ...
mrowak a wysiudać do innego pokoju Gabi i nie zwracać uwagi (wyrodna matka)?? Ona płacze wtedy czy o co chodzi?? Ja do Marciego nie wstaje jak jęczy czy też się buja. Wstaje dopiero jak wyć zaczyna (baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar dzo rzadko) ![]() A u lekarza nie byłam - miałam telefoniczną konsultację z neurologiem (długą) i powiedziała, że dopóki to nie jest trans z którego nie da się Go wyciągnąć to to nie jest sprawa dla neurologa ![]() A madziwnia i yoonka to gdzie się podziewają ??????
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-03-28 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3973 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do lania ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja ![]() Edytowane przez aixa Czas edycji: 2011-03-28 o 21:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ania rozwaliłaś mnie tym żegnaniem sie Szymka ![]() ![]() Gmyrelka ja bym mimo wszystko poszła gdzieś , mnie by to poważnie niepokoiło gdyby dziecko sie tak bujało ,albo bym go brała do siebie i przytulała wtedy, zresztą z moim śpię i jakoś dobrze mi z tym Mrowak w nocy nerwy są słabsze więc możliwe że zęby , pocieszę Cię że u nas jak wyszły prawie juz wszystkie (bo mamy 16) to skończyły się nocne cyrki, no zdarza się że sie wierci albo przebudza ale to nie zawsze Darusia nie raz taka jaszczurka potrafi tak namieszać że szkoda gadać , tez mam taką kuzynkę , mąci ciągle , kłamie ,kręci ale na szczęście my nie zwracamy na nią uwagi , może zbyt emocjonalnie podchodzisz do tego? Minka Amelka śliczna ![]() Ja byłam dzisiaj z Mikiem na zakupach w biedronce ![]() ![]() Kupiłam Mikowi kubusia pleya i załapał picie z tej butelki z tym dzióbkiem i tak mu się spodobało że ożłopał się jak koń Kupiłam na próbę pieluchomajtki z rossmana u powiem do kitu moment i mokre aż przemakają , może dla dziecka które mało pije to dobre ,dobrze że wzięłam małą paczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
madziwnia szykuje sie do roczku malenstwa i dopina wszystko na ostatni guzik, na pewno niedlugo sie pojawi
![]() na szczescie chrzest za nami mala nawet oka nie otworzyla... ![]() U nas nieraz tez sie budzi w nocy to bierzemy ja do siebie dosc czesto wtedy sie ak cuudnie wtula i spimy sobie w 3 ;P jada tez rozne rzeczy , sernik juz dawno wciagala:P wiadomo ze nie wiem ile to tego nie bylo ale genralnie to je powoli wszystko. Jak pojde na to pol etatu a ona wtedy do tego zlobka na 4 godziny to nie beda tam patrzec co jadla a co nie i nikt specjalnie nie bedzie dla niej gotowal , ona nie wybredna je wszystko jak leci:P ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- libra mozliwe ale nie bede sluchala jak ktos mi dyktuje co mam robic zwlaszcza ktos kto nawet sam pracy nie umial sobie znalesc... i generalnie robi tak zebym czula sie gorsza, po prostu przez zazdrosc, ale powiedzialam juz ze mam to gdzies , jak bedzie mi cos nie pasowalo to zJ✂✂✂ke dostanie i sie skonczy. Tesciowej tez juz nie bede zalowac, jeszcze jedno porownanie mnie do coreczki i Oliwki do tamtej malej to bedzie nie milo a przynajmniej bede miec spokoj ![]()
![]() |
#3976 |
Zakorzenienie
|
Teraz dziewczyny to wy może zaczekajcie z tym chrztem do 2-3 lat bo ja sobie nie wyobrażam jakbym miała mojego teraz do kościoła na msze wziąć , meksyk niezły by odwalił , dzwonki i kielichy księżowskie by w ruch poszły, no chyba ze dziecko od małego do kościoła przyzwyczajone
A mój nie chce słodkiego , chciałam mu dać właśnie serniczka i nie chce dziad mały , miód przemycam w jedzeniu bo też wypluwa , a na tran dzioba otwiera jak tylko butelkę zobaczy a mamy ten w naturalnym smaku bleeee ochyda Jak nawet ktoś mu da ciastko to mogę być spokojna bo wyrzuci , nie ruszy jak poczuje że słodkie ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Darusia bo tak czasem trzeba raz porządnie z grubej rury walnąć to się odczepią i bądź tu człowieku miły i dobrze wychowany to ci na głowę nasrają i jeszcze przyklepią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no, my to ze zmęczenia się ciągle żremy o coś... cała szczęka-to by się zgadzało i jeszcze od razu z zębami stałymi ![]() smarujemy bobodentem, ale chyba czas zmienić na coś innego bo to g.... daje Cytat:
![]() taaaaaaa....ani razu nie była
![]() |
#3978 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam wczoraj małemu w mrówce 2 pudełka na klocki takie zamykane z obrazkami z Cars ![]() ![]() No a teraz wam streszzcę dzisiejszą noc - KOSZMAR, takiej nocy to ja jeszcze nie przeżyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ehhh ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- a w sobotę rano mój mały ledwo z życiem uszedł...podszedł w kuchni do okna tarasowego i potrząsnął lekko firanką, caly karnisz z sufitu runął z hukiem na ziemię! Fuks niesamowity, że jedną stroną rąbnął w narożnik kuchenny spadł tak jakby skośnie, tam gdzie mały stał akurat nad jego główką się zatrzymał! oczywiście wystraszył się bardzo klapnął na tyłek i ryk straszny! mi serce stanęło, akurat myłam butelki, nogi ja z waty i chyba z godzinę nie mogłam dojść do siebie ![]() ![]() ![]() aaaa dziękuje, już nie pamiętam komu, za polecenie tej bielizny z melissy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. a ja mojego "prezesa" w biedronce często wózkiem mijam ![]() ![]()
![]() |
#3979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3981 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() wstalam z usmiechem na buzi ![]() ![]() kurcze jutro mam pogrzeb, zmarl moj wujek ze wsi pod Sieradzem;/ rodzina strasznie sie kochajaca( kuzynka) jego corka rodzi na poczatku maja, syn jeden na miejscu a drugi od 14 lat nie widzialam ojca bo jest w Stanach i na pogrzeb tez nie przyjedzie bo nie ma jak ![]()
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
Cigi - 100 lat dla Twojej podstawionej długowłosej ślicznej i mądrej Basi
![]() ![]() ![]()
#3983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Spóźnione życzenia dla Adasia ![]() Cigi Wszystkiego Najlepszego dla Basi ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Ja z Erykiem chodziłam do logopedy, i zawsze pierwsze pytanie jak dziecko ma problemy z wymową czy długo smoka brał, czy zasypiał z butlą, itp. Smoka nigdy nie ruszył, ani samego ani od butli a problemy z wymową były, to ona powiedziała że tak samo źle się kształtuje wymowa jak dziecko pije przez słomkę, lub z tych butelek z dziubkiem ala kubuś play
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE jak pisłam w tym tyg lepiej jest i tak sobie myslę, że "sakramentalne" zęby coś tu jednak mogą mieć do rzeczy bo pare dni temu wyszła jedynka górna.... Mrówa, ja cię doskonale rozumiem i wiem co przechodzicie ![]() LIBRA, 16 zębów!!!! ![]() Mrówa, może za pare dni gaba się obudzi z pełnym garniturem zęboli ![]() Cytat:
jak przeczytałam o waszej nocy to ciarki mi przeszły, ale jak doczytałam dalej o karniszu, to si e blada zrobiłam, matko, ale szczęście że się to dobrze skończyło I ja tez kupiłam te nowe pieluchy dada i sama sie nie mogę zdecydować czy mi pasują. Wyglądem sa 100% lepsze niz poprzednie dada (co jak tektura były), ale co do chłonności to nie wiem. Najpierw wydawało mi się że jeden mały sik wystarczy i dupa mokra (bo siki nie są jakby trzymane w środku jak w pampkach), a potem raz jak się mocno zaszczała, to dotykam powierzchni pieluchy i sucho... Pół paczki zużyła i ja dalej nie wiem....ogólnie chciałabym, żeby były dobre, bo tanie są , czwórki tylko 0,50gr za sztukę wychodzą, a papmki nawet w promo ok.0,60gr (niby nie duża różnica, ale zawsze 7zł na paczce [tej dużej]) a wysadzacie dzieciarnię na nocnik? ja od ponad miesiąca tak i tez mi duuużo mniej pieluch schodzi Ania, zadławiłam się jak szymkowy tekst o ojcu przeczytałam --- A mnie wczoraj moje dziecko zdziwiło. Ona potrafi naśladować odgłosy zwierzątek ("a jak robi...?"), między innymi pięknie jej wychodzi konik. I wczoraj idziemy po parku, a ona pokazuje palcem na pomnik pegaza i wykrzykuje na cały park "I-HA-HA", a potem dalej drugi ogromny pomnik króla na koniu i znów jeszcze głośniejsze "I-Ha-HA". No umarłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zakorzenienie
|
Idź z nim do psychologa, tylko wtedy najlepiej z tz, bo oni wola jak rodzice razem przychodzą żeby zobaczyć w czym problem, czasami jedna wizyta wystarczy, że wam powie co i jak robić żeby to się skończyło
![]() ![]()
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja już nie wiem całkiem. pewnie najlepiej ze zwykłego uczyć, ale jak jej co jakis czas próbuje, to najpierw wsadza tam jęzor (więc leje sie wszem i wobec), potem jej w miare idzie, a potem jak mnie widzi zbliżającą się z tym kubeczkiem to drze japę i się zsłania ręcami. jak przelewam do [nie]kapka aventa to pije Chciaabzm żeby sama piła, ale chyba długa droga do tego, bo jak pisałam nie chce sie głowy odchylić lub/i się kubeczkiem bawi wylewa, ale nie pije. I dlatego mi ten bidon przyszedł, ale to mycie,i teraz jeszcze piszesz, że odradzają.... Popróbuje z tym starym bidonem i pomyslę jeszcze.
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zakorzenienie
|
ja sobie zaplanowalam ze jak bedzie miala roczek to dzien po roczku zaczynamy sie uczyc nocnika i tak bedzie;P
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- ja odzwyczajanie od smoka mam z glowy bo mala sama sie odzwyczaila, wezmie do reki pobawi sie chwile i mowi nie nie nie i wygciaga raczke i mi oddaje.
![]() |
#3988 | |
Zakorzenienie
|
Mrowka - Ja myśle że ty trochę za bardzo emocjonalnie podchodzisz to tego nocnego jęczenia. Co prawda jęczenie jęczeniu nie jest równe ale moja też co noc jęczy tak jakby przez sen. Czasmi nawet krzyczy i płacze. My albo nie reagujemy albo bierzemy do naszego łóżka. Ona tak czasem potrawi nawet i godzinę jęczeć. Ja jak jestem to jej nucę cicho kołysankę i ona isę powli uspokaja i śpi. Ale nas to jej budzenie jakoś nie niepokoi i nie męczy. TZ to czasmi nawet się nie budzi tylko automatycznie wstaje przekłada ją do siebie do łóżka przytula i śpi dalej. Przy nim to ją uspakaja jego chrapanie - chyba
![]() Spróbuj podać na noc Camile u nas jak ja podamy to mała śpi całą noc bez jęczenia. ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Ja sadzam na nocniku od czasu gdy zaczęła sama pewnie siedzieć. Wie do czego służy i jak na nim siądzie to ciśnie ale nie zawsze coś z tego jest. Nie woła jeszcze.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-03-29 o 07:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio chcialam kupic ta Camilie bo skonczyl nam sie kulki niemieckie a nikt akurat teraz nie jedzie ale oczywiscie u nas W ZADNEJ aptece nie ma, malo tego Panie patrzyly na mnie jak ja niedorozwoja! w ogole nie wiedziala wiekszosc o co mi chodzi...
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- mala powoli sie szykuje do drzemki, dobrze dobrze niech idzie spac a ja sobie posprzatam:P a po 12 standardowo spacerek ![]()
![]() |
#3990 | ||
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego dla Basi!!!Żeby ten piękny uśmiech zawsze gościł na Twojej buźce Basieńko!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie też Daniel momentami zaskakuje swoją inteligencją ![]() czasmi usiądzie sobie na łóżku zagryzając ciasteczko i ogląda tv jak dorosły przy tym bardzo ma poważną minę i jeszcze głaszcze się po brzuszku jakie dobre ![]() ![]() Gmyrelka ja tez bym próbowała chyba u jakiegoś lekarza,bo ząbki ząbkami ale to bujanie jest niepokojące,chyba,że taka jego uroda ale skonsultować nie zaszkodzi. Mrowak spróbujcie jedną noc spać w drugim pokoju,jej nic nie będzie jak sobie troszkę postęka,chociaż na pewno i tak podświadomie będziesz się budziła ![]() ale ja o spaniu nic nie napiszę ![]() a ja widziałam naszą Olunię Dusiakową ![]() PoP ja dawałam Danielkowi z kubka ale on tak rusza szczęką jak przy butelce i mu się wylewa ![]() a nocnik to tylko wie jak się nazywa ale ucieka z niego ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-03-29 o 08:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.