Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 22:38   #3271
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc

na poczatku :jezuuuu jakie fajne brzucholki

Agus super wiesci, Ola ślicznie rosnie, ja mam wizyte jutro.. czuje ze moja Olusia sie neistety nie przekrecila jeszcze albo i stety..

Widzialam ze pisalyscie o wieku i weselu itp.. ja wyszlam za maz 2 lata temu, mialam wtedy rowno w weselicho 21 lat, zareczylismy sie jak mialam 19 i nie zaluje, zawsze marzylam o tym jedynym o rodzinie takiej jaka mialam ja sama.. jak kolezanki imprezowaly i zmienialy facetow, ja juz od 16 roku zycia wiedzialm ze moja milosc mam obok a macierzynstwo, hmmm nawet kilka miesiecy przed staraniami nie chcialam dziecka , nie bylam gotowa,ale przyszedl ten miesciac i poczulam ze to juz ze mam wszystko , ze jak bedzie to mial byc ten czas to zajde w ciaze a jak nie to wiadomo i udalo sie w pierwszym cyklu a ja i maz oszalelismy ze szczecia..

..a dzis..?? hmmm mam dola jak stad na koniec swiata, przeryczalam poltorej godziny, pol dnia przelezalam, i przechodzilam jak ćma.. z kąta w kąt, ciągnie mi sie ta ciąża juz nie moge se miejsca znaleźć łzy same ciekna, maż mnie tulił przed praca i wogole ale nie moglam przestac beczeć, rozkleilam sie totalnie.. tak bardzo chce miec juz małą przy sobie ale wiem ze za szybko i musi tak siedziec jeszcze.. w dodatku brzuich mi dzis twardnieje strasznie co jakis czas ehh.. jutro mam wizyte u gina, 3majcie kciuki
tulee
Stary 2011-03-28, 22:42   #3272
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tulee
dziekuje..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 23:02   #3273
gusiagatko
Zakorzenienie

violisia nie smutaj się Kochana

I od razu kciuki za jutrzejszą wizytę zostawiam

Dobrej nocy

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 23:08   #3274
violisia
Zadomowienie

miłosniczni zyrafek: kocyk zyrafo zeberka

http://allegro.pl/4702-ceiply-koloro...516199042.html

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
violisia nie smutaj się Kochana

I od razu kciuki za jutrzejszą wizytę zostawiam

Dobrej nocy
dziekuje kochana

juz mi lepiej troszke...
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 23:35   #3275
principessina
Zakorzenienie

Ja juz po prysznicu i skrobie do Was jeszcze z telefonu Kochane serce mi strasznie lomocze czy ktoras z Was tak ma czasem?? Az oddechu nie moge normalnie nabrac....
agus87 ale nie mam az tak gigantycznego brzuszka chyba, jak Flawcio ma wiec wazyc te 4kg....ale 4kg to b.duzy dzidzius jak na pierwszy porod SN nawet nie chce o tym myslec

Matall Ty bylas duzym dzidzusiem? Ja mialam 59cm i wazylam 4,3kg czy 4,4 nie pamietam dokladnie...
Stary 2011-03-29, 07:32   #3276
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 07:40   #3277
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Ja już od godziny na nogach. TŻ na 8 do pracy, więc trzeba było jakieś śniadanko zrobić. Włączyłam też pralkę, przy takiej pogodzie pranie powinno szybko schnąć.
Wczoraj wieczorem mieliśmy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Na koniec nasza położna robiła nam KTG ( Pepe miał plus 134-144 ) oraz "macała" brzuszki. Wg niej synuś dalej jest pośladkowo odwrócony.
Za tydzień mam wizytę, to się przekonamy.
Na zakończenie szkoły dostaliśmy certyfikaty

Miłego dnia dziewczyny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 555.jpg (160,4 KB, 41 załadowań)
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 07:47   #3278
atiz
Rozeznanie

Dziewczynki,
Nadrabiam Was i coś dużo naprodukowałyście.

Przed e wszystkim piękne brzuszki - wszystkie
Agus za wizyte
Eweska jestes i tak dla mnie hero

Widzę że pojawił się temat genezy związków, my się poznaliśmy jak mieliśmy 17 lat, zaręczyny po 9 latach - długo się wstrzymywał hehe, po roku ślub no i jakoś w tym roku 13 lat nam stuknie jak jesteśmy razem.
Co do ciąży zawsze chciałam przed 30-tką i sie uda - termin na miesiąc przed urodzinami

Princi kremem chantilly z tym to bedzie problem chyba

Andziot nie rycz !!! jeszcze trochę i będzie grejt

Matall
to u mnie wychodzi 4100 jak ja to przecisnę

Dziś mi sie śnił poród, dostałam jakieś znieczulenie i wogóle nie czułam skurczy i położna musiała mi mówić kiedy mam skurcze i kiedy przeć i jak oddychać no i nagle czuje jak ktoś mnie szarpie za ramie, budzę się a mąz "boże masz strasznie nie równy oddech co się dzieje" a ja że "położna mówi żeby tak oddychać nie słyszałeś?"
A on biedy okazało się ze tak z pare minut siedział nade mną i nie wiedział co sie ze mna dzieje bo ja dysze i nie chce się obudzić

Dobra idę wciągnąć śniadanko i muszę ogarnąć mieszkanie i jadę do mamy a potem na jakieś zakupy większe - tym razem autkiem żeby nie paść po drodze.

Dozo popołudniu miłego dzionka wszystkim

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:06   #3279
Ollliwka
Zakorzenienie

dzień dobryyy
byłam z psiakiem, zjadłam śniadanie i idę podrzemać jeszcze
Stary 2011-03-29, 08:14   #3280
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry!
Ja dzisaj wstalam z mezulkiem, bo bidny na 12 godzin do pracy, a spac w nocy nie mogl. I tak razem z tym malym potworkiem nie spali. Jeden sie krecil obok, a drugi w brzuchu... juz wiem, ze moje dziecie wda sie w tatusia i noce beda cacy, a w dzien bedzie spac

Kurcze mowicie, ze ta Mustela daje rade? Zainwestowac kase? Boje sie tych rozstepow jak ognia... szczegolnie jednego, ktory mam z boku, bo na brzuchu ani jednego. Tez z boku jest fioletowy

A co z celluitem? Zniknie? Mam ogromniasty, widoczny golym okiem. Nie moge na siebie patrzec... wygladam jak potworzyca i strasznie sie boje, ze mi to zostanie Wczesniej tak nie mialam ...

Ale program leci na Polsat Cafe ''Osmiu synow i marzenie o corce'' babka 5 raz jest w ciazy i miala nadzieje, ze to bedzie dziewczynka, a tu piaty chlopczyk aua. Jejciu... ja juz marze o coreczce zeby miec nastepna, a jak bede miec samych chlopakow to chyba padne

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc

na poczatku :jezuuuu jakie fajne brzucholki

Agus super wiesci, Ola ślicznie rosnie, ja mam wizyte jutro.. czuje ze moja Olusia sie neistety nie przekrecila jeszcze albo i stety..

Widzialam ze pisalyscie o wieku i weselu itp.. ja wyszlam za maz 2 lata temu, mialam wtedy rowno w weselicho 21 lat, zareczylismy sie jak mialam 19 i nie zaluje, zawsze marzylam o tym jedynym o rodzinie takiej jaka mialam ja sama.. jak kolezanki imprezowaly i zmienialy facetow, ja juz od 16 roku zycia wiedzialm ze moja milosc mam obok a macierzynstwo, hmmm nawet kilka miesiecy przed staraniami nie chcialam dziecka , nie bylam gotowa,ale przyszedl ten miesciac i poczulam ze to juz ze mam wszystko , ze jak bedzie to mial byc ten czas to zajde w ciaze a jak nie to wiadomo i udalo sie w pierwszym cyklu a ja i maz oszalelismy ze szczecia..

..a dzis..?? hmmm mam dola jak stad na koniec swiata, przeryczalam poltorej godziny, pol dnia przelezalam, i przechodzilam jak ćma.. z kąta w kąt, ciągnie mi sie ta ciąża juz nie moge se miejsca znaleźć łzy same ciekna, maż mnie tulił przed praca i wogole ale nie moglam przestac beczeć, rozkleilam sie totalnie.. tak bardzo chce miec juz małą przy sobie ale wiem ze za szybko i musi tak siedziec jeszcze.. w dodatku brzuich mi dzis twardnieje strasznie co jakis czas ehh.. jutro mam wizyte u gina, 3majcie kciuki
Violisiu czuje sie podobnie. Pewnie jak wiekszosc z nas. Tez chodze po domu jak cien i nie moge sobie miejsca znalezc. Do pokoju z lozeczkiem chodze milion razy dziennie, podotykac, popatrzec na ciuszki w komodzie... No nic jeszcze tylko kilka tygodni. Wytrzymamy!!!!
Stary 2011-03-29, 08:15   #3281
atiz
Rozeznanie

O zapomniałam ja dziś zaczynam 36 t.c. !!!! JUPI !!!!

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:25   #3282
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ja
agus87 ale nie mam az tak gigantycznego brzuszka chyba, jak Flawcio ma wiec wazyc te 4kg....ale 4kg to b.duzy dzidzius jak na pierwszy porod SN nawet nie chce o tym myslec
ale wielkość brzucha wcale nie musi świadczyć o wielkości dziecka
Ciekawe jak u mnie będzie Ja ważyłam 2900 a mój małż 3500, więc dziecko nie powinno być duże (lekarz też tak mówi). Zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Na zakończenie szkoły dostaliśmy certyfikaty
jesteś teraz dyplomowaną przyszłą mamusią

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Widzę że pojawił się temat genezy związków, my się poznaliśmy jak mieliśmy 17 lat, zaręczyny po 9 latach - długo się wstrzymywał hehe, po roku ślub no i jakoś w tym roku 13 lat nam stuknie jak jesteśmy razem.
Co do ciąży zawsze chciałam przed 30-tką i sie uda - termin na miesiąc przed urodzinami
to u nas było prawie identycznie!
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:25   #3283
mimbi
Zakorzenienie

Dziewczyny mialam fatalna noc, czy ktos w klubie moglby mi pomoc? Wielkie dzieki!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:34   #3284
Eve1603
Zakorzenienie

Dzien dobry...
spalabym jeszcze, ale tak mi niewygodnie, ze stwierdzilam ze to bez sensu
Moj mezu tez rano wyjezdza do pracy, ale tak go wychowalam, ze sam sobie robi sniadanie i w normalnych okolicznosciach przyrody moglabym spac do 9 czy dalej... No a teraz jak nie kregoslup, to brzuch, jak nie brzuch, to siku...

Paulizia
no nie zawsze da sie miec i chlopca i dziewczynke, u mnie w rodzinie wujek z pierwsza zona ma 2 synow i z druga tez 2 No, ale moga tez byc same corki.

Co do wieku... Nie znajdziemy zlotego srodka, kazda moze mowic za siebie, ja osobiscie nie zaluje, ze Olka urodzilam juz po 30, mialam napad macierzynstwa w wieku ok. 20 lat, ale na szczescie mu sie nie poddalam - nie poznalabym obecnego tza i wiele rzeczy by sie nie wydarzylo, przez kolejne 10 lat pozwiedzalam, popracowalam, nacieszylam sie sama soba, nawet mieszkalam jak rasowy singiel, zupelnie sama i jak to mowia, wyszalalam sie. Gdybym wtedy urodzila dziecko, to dzisiaj walczylabym z wiekiem dojrzewania z pewnoscia bym nie zalowala, tak jak nie zaluje, ze mam Olka i zaraz drugie, ale mam kolezanki, ktore urodzily majac lat 20 i mniej i ciut wiecej, nie powiedza wprost, ale wiele razy widac bylo po nich ze albo sa juz zmeczone zyciem albo zwyczajnie zazdroszcza mi dzidziusia, kiedy one maja juz dorosle dzieci.
Nie mowie, ze kazda, ale ja osobiscie uwazam, ze nie ma sie do czego spieszyc, na pieluchy, odpowiedzialnosc za drugie zycie i codzienna walke o byt zawsze jest czas, nie da sie natomiast wrocic do domu, do mamusi, do nie martwienia sie o nic... ot, takie moje poranne przemyslenia

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:36   #3285
zosiaaa
Zadomowienie

dzień dobry.

dzisiaj usnęłam koło 3 masakra aż mnie oczy szczypią, chyba będę dosypiała przez cały dzień

violisia za wizytę dzisiejszą

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:42   #3286
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!

ja mam dzisial dola totalnego od rana a wlasciwie od srodka nocy, nie spalam prawie w ogole bo zgaga taka jak nigdy, o 4 rano zaczal padac snieg ok 5 cm spadllo az a teraz sie topi
dodatkowo rano spojrzalam w lustro i kolana mam spuchniete albo jakies grube i w tydzien przytylam 1 kilo! a przeciez ciagle lazilysmy z mama tyle kilometrow jak to sie stalo?!?!? juz waze... 70 kilo!! a ja nigdy w zyciu nawet 60 nie wazylam. dodatkowo nie mam sie komu pozalic, bo jak wczoraj pozalilam sie mojej kolezance o ktorej juz kiedys mowilam to powiedziala, ze marudze wiec juz nie wiem co mam robic, ide sobie pobeczec do toalety...
w pracy jestem, kolejny kolega znalazl nowa prace..wiec jak wroce z macierzynskiego to sama zostane w tej pracy, widze, ze biuro sie rozpada...to mnie doluje porzadnie rowniez.
no to sie pozalilam

anulinka ooo certyfikat ze szkoly rodzenia teraz mozesz nas uczyc
eweska dziendobry
princi nie wiem czy to sie tak sprawdza, ja wazylam 2100 przy urodzeniu(co prawda bylam wczesniakiem) moj brat 3100, TZ 3000, a moja dzidzia juz wazy 2300 a ma wazyc ok 3500
siasiu popieram twoj sposob na TZta, moj na szczescie juz nauczony, ze oboje jestesmy pracujacy, oboje jestesmy wlascicielami mieszkania oboje o nie dbamy, oboje jemy, oboje gotujemy, oboje sprzatamy takie zycie JESTEM ZA!
lolus ja zapomnialam napisac, ze ja jestem za czarnym wozkieeeem!! najlepsze sa..w naszym jestem zakochana
Paulizia przytulam Mam nadzieje, ze problemy zaraz sie skoncza i wrocisz do formy
ja tez mam doly wiec na psychiczne problemy nic nie poradze
Matall to wazylas prawie 2 razy wiecej ode mnie przy urodzeniu
ciekawe jak to bedzie z nasyzmi bobaskami?

Andziotku nie przejmuj sie , to z pewnoscia hormony,przytulam.

violisia opisujac swojego dola dokladnie opisalas mojego czuje sie nic dodac nic ujac tak samo jak ty. podpisuje sie rekami i nogami. musimy dac rade.

trzymajcie kciuki, zebym dzisiaj nikogo nie zabila, albo sie nie rozryczala dzisiaj w robocie.

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:48   #3287
MoniaK
Zakorzenienie

anulka, przytulam
Stary 2011-03-29, 08:53   #3288
Mango08
Rozeznanie

Cześć,

Ja wczoraj po wizycie i całym stresie padłam od razu po powrocie do domu. Najpierw odpiszę, a później opowiem o wizycie...

andziotku dzięki za wyjaśnienie kwestii czkawki

princi słodkość wygląda przepysznie

Paulizia żeby problemy zniknęły jak najszybciej!
Łącze się w bólu jako posiadaczka ogromnego celulitu, mam nadzieję, że uda się go zwalczyć, bo uda wyglądają tragicznie. W ogóle baaardzo przytyłam w tyłku i udach

Ewesko Ty to jesteś wątkową bohaterką, że z dwójką dzieciaczków w brzuchu tak świetnie ze wszystkim dajesz radę!

moria ufam Twojemu rozeznaniu i zakupię ten żel poporodowy i na cycki. Używam musteli przeciw rozstępom i pomimo tak dużego przyrostu wagi, na razie nic się nie pojawiło! Miejmy nadzieję, że tak już zostanie

princi wielkość brzucha nie ma za wiele wspólnego z wielkością dziecka. Wspominałam o znajomej, która jest w 5 miesiącu i nic po niej nie widać. W pierwszej ciąży brzuch też miała malutki, łącznie przytyła 12 kg a dziecko ważyło 3800-4000g (nie pamiętam dokładnie) i urodziło się bez wywoływania w 38 tygodniu ciąży.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 09:16   #3289
andziot
Zakorzenienie

violisia za wizytę, już malutko zostało, a po porodzie wszystkie nagle zapomnimy o tych naszych narzekaniach

anulinka2009 za certyfikat, to kochana możesz rodzić teraz tylko Pepe chyba chce inną dziurką wyjść

atiz to tż i twój i tak opanowany, hehe , ja bym się chyba wystraszyła
za kolejny tydzień

Paulizia też mam cellulit ogromniasty po pierwszej ciąży jakoś zniknął choć nie do końca, a teraz nie wiem mam nadzieję że też pódzie sobie precz !!!
mojego męża ciocia ma za to 4 córki

anula_81 biedaku !!! lepiej będzie dopiero po porodzie więc wcale Cie nie pocieszę, ale tak jak wyżej napisałam jak już Zosię w ramionach będziesz miała to już nie będziesz pamiętać tych gorszych dni

Dzień dobry

meżu pojechał o 3 w nocy
Zosia postanowiła wstać o 4,30
nie mogła zasnąć, gdzieś chyba koło 5,30 wzięłam ją do łóżka i dostałam parę porządnych kopniaków w plecy od Zośki w brzuch od Gabryśki i jakoś zasnęłyśmy (spałam z dwiema dziewuchami )
pobudka ok 8 była

słońce świeci,
mam nadzieję że ciepło jest

dziś mam plan wyjechania w miasto ...
odwiedzenia ciężarnej koleżanki ...

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-03-29 o 09:19
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 09:18   #3290
bzyczka1
Zakorzenienie

oj tak...ostatnio moja mama rozmawiała z kobietą która tydzień wcześniej urodziła przez cc, kolejną córeczkę (jakaś choroba nie pozwala im na posiadanie synka). Moja mama w szoku że ona już po porodzie, bo owszem miała brzuszek ale taki jak ja na początku ciąży

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 09:21   #3291
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
oj tak...ostatnio moja mama rozmawiała z kobietą która tydzień wcześniej urodziła przez cc, kolejną córeczkę (jakaś choroba nie pozwala im na posiadanie synka). Moja mama w szoku że ona już po porodzie, bo owszem miała brzuszek ale taki jak ja na początku ciąży
ojej co to za choroba?
Stary 2011-03-29, 09:24   #3292
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
A co z celluitem? Zniknie? Mam ogromniasty, widoczny golym okiem. Nie moge na siebie patrzec... wygladam jak potworzyca i strasznie sie boje, ze mi to zostanie Wczesniej tak nie mialam ...

Ale program leci na Polsat Cafe ''Osmiu synow i marzenie o corce'' babka 5 raz jest w ciazy i miala nadzieje, ze to bedzie dziewczynka, a tu piaty chlopczyk aua. Jejciu... ja juz marze o coreczce zeby miec nastepna, a jak bede miec samych chlopakow to chyba padne

Violisiu czuje sie podobnie. Pewnie jak wiekszosc z nas. Tez chodze po domu jak cien i nie moge sobie miejsca znalezc. Do pokoju z lozeczkiem chodze milion razy dziennie, podotykac, popatrzec na ciuszki w komodzie... No nic jeszcze tylko kilka tygodni. Wytrzymamy!!!!
no ja juz padam przy drugim chlopaku. co jest grane ze tak tyle tych chlopakow

violisiu i pauliziu
teraz tak nie mam, ale za pierwszym razem mialam identyko. i jak maly mial 2mce, ja sie czulam fatalnie i wspominalam chwile w ciazy jak bardzo chcialam go juz miec to . wypoczywajcie dziewczyny poki mozecie, potem moze na dluzej starczy sily przy bobasku

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
O zapomniałam ja dziś zaczynam 36 t.c. !!!! JUPI !!!!
gratuluje. zawsze jak widze dziewczyny ktore sa dalej w ciazy niz ja, ze pisza o kolejnym magicznym tygodniu to zawsze mi sie wydaje ze to tyyyyle czasu jeszcze u mnie

ja sie witam dzisiaj,

od 7mej jestem na nogach, mlody w przedszkolu i wlasnie mam troche czasu dla siebie
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 09:27   #3293
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

violisiu i pauliziu
teraz tak nie mam, ale za pierwszym razem mialam identyko. i jak maly mial 2mce, ja sie czulam fatalnie i wspominalam chwile w ciazy jak bardzo chcialam go juz miec to . wypoczywajcie dziewczyny poki mozecie, potem moze na dluzej starczy sily przy bobasku
też takie akcje miałam ...

ale staram się nie pamiętać teraz

Stary 2011-03-29, 09:32   #3294
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Kurcze mowicie, ze ta Mustela daje rade? Zainwestowac kase? Boje sie tych rozstepow jak ognia... szczegolnie jednego, ktory mam z boku, bo na brzuchu ani jednego. Tez z boku jest fioletowy

Pauliziaaa ja mam ogromny cellulit i dopiero teraz widze jak mam duzo wody w kolanach, tluste sa...rozstepy 3 z jednego boku , 2 na tylku i z drugiej strony symetrycznie((((((((((( ((
fioletowe...a juz tylek mam pooordany starymi rozstepami, wiec co z tego ze na brzuchu nie mam nic....
mam dzisiaj dola mega nic nie poradze, ale przytulam
andziotku kochana ja juz nie moge sie Zosienki doczekac, bo jak wiecej takich dni ryczacych i grubych i rozstepowych to zwariuje, nie bylam przygotowana ze mnie ta ciaza tak rozlozy na koolana. Ja jestem mega energiczna i pracowita a tu czuje sie jak wieloryb, puchne, mam celullit i dola,a wydawalo mi sie ze kto jak kto ale ja przeciez przebojem przejde przez ta ciaze.
Dobrze ze mam takich pocieszaczy
a twoj mezus kiedy wraca?
milego odwiedzania kolezanki
MoniaK

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 09:36   #3295
Paulizia
Wtajemniczenie

Mangoo & Andziot musimy po cichu sie modlic, ze to cos nas opusci... kiedys musialam nacisnac zeby zobaczyc jakis celluit, a teraz jest widoczny golym okiem. Wstydzie sie okropnie

Anulko mam nadzieje, ze przejdzie ten zly humor... okropny okres sie zaczal. Ja tez zauwazylam, ze jestem slabsza psychicznie. Placzliwa i nerwowa... jeszcze tylko troszke musimy wytrzymac... potem nie bedziemy mialy czas na takie rozterki

Aga_pe no wlasnie domyslam sie, ze tak tez moze byc! Duzo dziewczyn mi mowilo o depresji po kilku miesiacach z powodu zmeczenia... zeby dzieciaki do brzuchow najlepiej wrocily... tylko, ze o tym przekonamy sie na wlasnej skorze, a poki co tesknimy juz za naszymi maluszkami

Atiz gratuluje nowego tygodnia

Andziot we Wroclawiu dzisaj najcieplej 13 stopni!
Stary 2011-03-29, 09:38   #3296
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
gratuluje. zawsze jak widze dziewczyny ktore sa dalej w ciazy niz ja, ze pisza o kolejnym magicznym tygodniu to zawsze mi sie wydaje ze to tyyyyle czasu jeszcze u mnie
mnie też się tak zawsze wydaje ale to trochę złudne jest, bo czas tak szybko leci że szok

Nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień

Co do cellulitu to kiedyś wyczytałam, że w ciąży robi się od nadmiaru wody i jest to taki specjalny ciążowy cellulit który później znika sam. Nie wiem czy to prawda ale warto wierzyć

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-03-29 o 09:39
Stary 2011-03-29, 09:38   #3297
andziot
Zakorzenienie

Eve jakby moja Zośka tak spała, ze do 10 a póżniej od 14 do 19, to chyba bym z nią na izbie przyjęć wylądowała ze strachu ...

Stary 2011-03-29, 09:42   #3298
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Eve jakby moja Zośka tak spała, ze do 10 a póżniej od 14 do 19, to chyba bym z nią na izbie przyjęć wylądowała ze strachu ...
ha ha ha, mi nie bylo dane poznac jak jest cudownie jak dziecko duzo spi w dzien. jak mlody mial 2 lata to juz nie spal WOGOLE

bardzo szybko jakos ok 1 roku mial tylko jedna drzemke i to z godzinke

t4eraz bede sie modlic zeby ten mlody spal wiecej
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 09:50   #3299
bzyczka1
Zakorzenienie

MoniaK nie wiem co to za choroba, ale ile razy nie była w ciąży z chłopcem, to ciążę traciła i tym sposobem ma 4 dziewczynki w domu.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 09:54   #3300
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
MoniaK nie wiem co to za choroba, ale ile razy nie była w ciąży z chłopcem, to ciążę traciła i tym sposobem ma 4 dziewczynki w domu.
jakaś choroba genetyczna pewnie, jak jest cecha sprzężona z chromosomem X i dziedziczy się się recesywnie to u dziewczynek nie ma choroby (ale są nosicielkami) a chłopcy niestety ją mają ....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości