|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
miłej zabawy ja już "po" więc wiem, że warto ![]() Cytat:
Co do tradycji - w sumie i moja babcia i Łosiowa też rzuciły kasą, ale od "młodszej" rodziny nic nie dostawaliśmy, więc chyba jakaś zmierzchająca ta tradycja.... Wycieczka - jakaś nie za droga, Zakopane, Krynica, może morze... Jak się we dwójkę zrzucimy, to nawet wynająć jakiś mały domek dla wszystkich rodziców można. Wpłatomatów nie kojarzę. Trzeba by popytać po bankach + jeszcze w danym banku chyba musisz mieć konto i specjalną kartę... Chyba... Cytat:
Cytat:
gratuluję zakupów ![]() Cytat:
za suknię (pokaż zdjęcia ). I za pracę. Ja się wciąż nie mogę zebrać. Coś czuję, że ta praca mi święta i długi weekend majowy zepsuje.Cytat:
.Ja dziś stoczyłam bitwę na buty - starcie 2. Niestety nadal nic nie znalazłam. Jutro jeszcze ostatnie podejście, bo wracam do Krakowa (ale to już tak raczej przy okazji, bo chcę jakieś wizytowe kupić). Ale adidasy kupiłam. Tak jak pisałam - Łoś przyspieszył wybór i jeszcze jedno zaproszenie dziś rozdaliśmy. A przy okazji wyciągnęłam świadkową na mierzenie kolejnych sukienek. Mamy jedną kandydatkę - prosta, malinowa, satynowa, lekko bombkowata. Tylko bukiet jej nie będzie pasował. Przy okazji też odwiedziłam kwiaciarnię, w której zamawiam bukiet, dopytać kiedy mam przyjść szczegóły ustalać. I jakoś tak wyszło, że gadałyśmy z pół godziny z panią. Poleciła mi takie kwiaty do bukietu: http://www.storczyki.org.pl/zrodla/zdjecia/wanda.jpg Podobno bardzo trwałe i ładnie się z frezjami komponują. Tylko szkoda, że podnoszą koszt bukietów o 140 zł (10 małych kwiatuszków odciętych z łodyżki). Ale pani sprawiła wrażenie profesjonalistki pełną gębą. I mnie pocieszyła, że wcale storczyki nie są takie nieziemsko drogie, więc może nie będę musiała z nich rezygnować. Zobaczymy ![]() A teraz już dobranoc. Jutro znowu butobranie
|
||||||
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
No więc dziewczyny wrzucam zdjęcie w sukni
![]() Na zdj jestem w białej, bo była z satyny i ładniej sie układała, a w rzeczywistości będę miała ecru. W salonie ecru była z taftyi nie lezała tak fajnie
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2011-03-29 o 08:27 |
|
|
|
#3753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam zakryte palce, zakryte pięty i z paseczkiem, mam nadzieję, że będą wygodne ![]() Świetne! Cytat:
![]() Cytat:
paula54 Bardzo ładne kwiatki, ostatnio jestem zakochana w storczykach, a ten ma śliczny kolorek Powodzenia w wyborze butów![]() ma.ko Ładna suknia, świetnie podkreśla Twoje kształty (sorki za bezpośredniość), a welon jaki do niej? Z welonem możesz zaszaleć
If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You... Edytowane przez Kinga_20 Czas edycji: 2011-03-29 o 09:54 |
|||
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
paula, bardzo ciekawe te kwiatuszki. Myślałaś o takim właśnie kolorze czy to kolor przypadkowy? Uwielbiam frezje, są piękne i ślicznie pachną, pomyślę nad nimi do mojego bukietu
ma.ko, bardzo ładna sukienka, świetnie na Tobie leży, ładnie podkreśla talię, myślę, że dobry wybór Mimo że ja lubię dużo bardziej zdobne sukienki to Twoja na Tobie podoba mi się
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piszecie prace. Ja jestem po licencjacie - zaczęłam magisterskie i pracuje, udzielam korków. Dziś mam kolokwium - miałam wstać raniutko, ale brak sił - a i tak dzień zaczynam od wizaz.pl ![]() Kochane, kupujecie te tuby z płatkami róż? Ile? Będą wystrzelać przed kościołem? Ktoś może tradycyjne - drobne? |
||
|
|
|
#3756 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Justyszka, u mnie problemem jest nie tylko obcieranie, ale też koszmarne nagniotki. Muszę mieć buty z bardzo, ale to bardzo miękką wkładką, a i tak na ślub jakieś rajstopy albo pończochy założę żeby nie poobcierać stóp. Cytat:
mają trzecią próbę - 585, czyli taki standard. Są proste i idealne.Cytat:
. Poza tym my mamy ślub w niedzielę, więc goście weselni muszą brać poniedziałek wolny. Poza tym lepiej wcześniej rozdać, bo jak słusznie zauważyłaś, są to wakacje.A gdzie jest zdjęcie Twoich butów, hmmm? Aniak_1988, współczuję, trzymaj się ciepło! |
|||
|
|
|
#3757 | |||
|
Zakorzenienie
|
martitaw witaj! o której ślubujecie?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() eh.. muszę zabrać się za przepisywanie notatek z niedzieli ze szkoły :/ i jeszcze prezentacje zrobić i rozdział do końca w końcu poprawić :/ nie chce mi się. |
|||
|
|
|
#3758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja przyjaciółka miała brać ślub w czerwcu, wszystko dopięte na ostatni guzik i właśnie też odwołali. :/ |
||
|
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dziś piękny słoneczny dzień, choć mroźny :P Cytat:
Pięknie się układa
|
|
#3760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tuby ja kupiłam w sumie 4, 2 op. białych i 2 op. różowych, bo bukiecik będę miała z różowych róż, a druhny z białych ![]() Cytat:
Za ok tydzień powinny być.Cytat:
![]() Co do tych odwołań ślubów to na prawdę nie wiem co się dzieje, czy to chodzi o to, że ludzie uświadamiają sobie, że to nie przelewki tylko życie, czy no nie wiem. Z drugiej strony lepiej przed ślubem niż po... |
|||
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałabym mieć do ślubu taki naturalny bukiet. Nie kula i nie półkula. Ciężko coś takiego znaleźć. Chciałabym, by wyglądał świeżo i prawdziwie. Myślę o margaretkach - są bardzo dziewczęce. Nawet myślałam nad polnymi kwiatami. Wśród wzorów na ślubne są tylko takie właśnie misternie zbite.
|
|
|
|
#3762 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doby
![]() Dzięki dziewczyny za opinie, ciesze się, że się Wam podoba ![]() Cytat:
Z welonem nie chcę szaleć. Będzie delikatny - tiul obszyty na końcach niteczką i gdzie niegdzie na całości rozrzucone drobne cyrkonie (jak w sukni - tylko nie widać ich dobrze). i krótki - do pasa![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale chyba kiepsko będą się trzymać ![]() Myśle, że jednak postawie na róże bordowe ew z jasnymi
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3764 | ||
|
Zadomowienie
|
mako - ślicznie wyglądasz w sukni
![]() sanderek ![]() jagoda221 witaj paula - storczyki piękne, są bardzo trwałe, moja mama dostala od mojego TŻ bukiet ze storczyków jak się zaręczyliśmy i trzymał się 2 tygodnie prawie, a moje róże po 5 dniach padły:P Cytat:
![]() Cytat:
a co do drobnych, to będą i tak, na pewno goscie będą rzucać już mi przyjaciółki zapowiedziały obrzucenie grosikami ![]() dziś wtorek, ja standardowo do dentysty, a potem do przyjaciółki na ślubne pogaduchy:P ma ślub 3 tygodnie po nas :P |
||
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
hej!!!
zamówiłam welon http://allegro.pl/show_item.php?item=1518473347 brakuje mi podwiązki jeszcze i pończoch uciekam do pracy. |
|
|
|
#3766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niech mnie ktoś uświadomi, po co jest ta podwiązka, która nic nie trzyma? Taka tradycja i już? |
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
ja postanowiłam że w salonie nie kupię, bo tam chcieli 150 zł.
ja mam białą sukienkę więc będzie pasować ![]() teraz zadzwonić i się umówić na mierzenie sukienki |
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też welon kupiłam na all, taką zwykłą mgiełkę bez żadnych obszyć. Pasuje
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Rozeznanie
|
Mnie się podoba taki z koronką i myślę, że do mojej sukienki by pasował, a obawiam się, że na koronce będzie widać różnicę koloru. Pomyślę jeszcze.
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez poszukam na allegro Ja patrzyłam za długim i podwójmy :P---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Mnie interesuje taki: http://allegro.pl/atelier-luksusowy-...515015179.html Tylko tańszy hehehe
|
|
#3771 |
|
Raczkowanie
|
thea2 - faktycznie mamy podobne listy rzeczy do zrobienia..
tylko jeszcze tego, tego, tego i tego mi brakuje a sukienki i krótki opis ich losów poniżej ![]() niunia32 - ślubować będziemy o 16 - myślę, że w sam raz paula54 - dobrze mnie rozszyfrowałaś też należę do mniej zdecydowanych. Jedna sukienka (nr1) była moją wymarzoną przez aplikacje ale fason z obniżonym stanem dla mnie odpada.. Sukienka nr2 była wymarzoną - ale jak założyłam coś podobnego, to wszyscy mówili, że za skromna i zbyt poważna dla mnie i stanęło na sukience nr3, bo do pozostałych mam ponoć zbyt dziewczęcą urodę. Podnoszę w niej stan i dodaję tiulowe ramiączko z jednej strony, które ma ciągnąć się skosem przez tułów. Na tiul zachodzą takie same koronki. Dodatkowo piękny ten Twój storczyk - ale czy warto dać za niego 140zł? ![]() ma.ko - ładna sukienka ładnie podkreśla talię niestety gdy ja mierzyłam satynowe/atłasowe, to czułam się jak w wyciętych z kartonu ![]() blueberry88 - widzę, że gust do kwiatów mamy podobny sielsko-anielsko, łąki i zew natury
|
|
|
|
#3772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny myślicie, że buty z odkrytym palcem będą dobre do takiej sukienki?
|
|
|
|
#3774 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuje ja w suknia z tafry czułam sie, jakby była nieskończona. A w tej super Ciekawe jak będzie z poruszaniem, tańczeniem i siadaniem hiCytat:
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3776 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
także nie będę raczej nic kupować, a jak już, to bańki mydlane ale to dla dzieciaków, zamiast cukierków.Cytat:
Btw. też dziś odwiedziłam dentystę. Miałam wymieniać ukruszoną plombę, a wyrwałam zęba Zaskoczył mnieCytat:
![]() fajny i taniuśki. Daj znać jak przyjdzie, to może też się skuszę, tylko ja potrzebuję bardziej taki jak ardillka podała: Cytat:
Cytat:
Co do storczyka - właśnie cena mnie trzyma. Bo gdyby był tańszy (powiedzmy w cenie standardowego storczyka) bym się nie zastanawiała. A tak...140 zł za jednego kwiatuszka i to na zmarnowanie... Bo piękny jest niesamowicie. Na żywo jeszcze bardziej, niż na zdjęciach...Cytat:
![]() Ja dziś oglądałam 3 pary butów białych (które mogłyby robić za ślubne bez problemu) - cena 29 - 36 zł ![]() 1 - okazały się być szerokie, mimo, że na długość ok. 2 - zwykłe, klasyczne, troszkę szerszy obcas, żadnych ozdóbek (pole do popisu jeśli chodzi o doklejanie). Ale boję się, że by mnie opiły, bo nie wiem jak z ich rozciąganiem się. 3 - na koturnie 3-4 cm. Bardzo wygodne, ale mama stwierdziła, że do tańca to koturn odpada bo się przewrócę o własne nogi. A na pocieszenie kupiłam sobie czarne czółenka na obcasiku (tak +- 9 cm).... za 25 zł... uwielbiam tanie buty |
|||||||||
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
martitaw, suknia nr 3 najładniejsza i faktycznie dziewczęca
![]() Mi pierwotnie podobała się zupełnie inna suknia niż ta, którą wybrałam, ale jak ją przy mierzyłam... Tragedia ![]() Co do bucików, to bardzo ładne, choć ja bym się bała, że będą niewygodne, bo mają odkryte palce. Do takich też nie za bardzo pasują pończochy, więc mogą obcierać stópki. magratka, ja podwiązkę mam pożyczoną i z niebieskim akcentem, więc dwie tradycje załatwione ![]() Jestem na etapie poszukiwania bukietu. Co sądzicie? Też pod kątem tego, co będzie pasować do mojej sukni. Wklejam jeszcze raz link, żebyście nie musiały szukać http://www.morilee.com/bridals/blu/4816
Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2011-03-30 o 10:41 |
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bukiet ten 3 mi się najbardziej podoba, uroczy jest. i ten przedostatni też fajnie wygląda. Ale mi one bardziej pasują do jakiejś zwiewnej sukienki.
|
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
A do mojej jaki by Ci pasował?
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc krótszą warstwę welonu będę mieć od niej, a dłuższą sobie dokupię. No i welon załatwia też sprawę czegoś starego i pożyczonego :P A na podwiązce mam niebieską kokardkę, więc coś niebieskiego też mam... A dziś wpadłam na to, że może wykorzystam do ślubu moją biżuterię z kryształków co kiedyś kupiłam na Bal Chemika na studiach - jest delikatna i bardzo ładna = będzie coś starego dodatkowo, poza welonem :P:P hehe Jak będę mieć aparat i czas to zrobię wam fotkę. Szkoda że nie mam do niej bransoletki... Ale może dokupię jeszcze w tym samym sklepie... Bukiet to wydaje mi się że 3 albo 4. Takie wiosenne, ale też eleganckie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

miłej zabawy
ja już "po" więc wiem, że warto
szkoda, bo już wszystko oprócz butów miałam załatwione... 5 lat poszło w d.... 
I zaniosłam próbkę tasiemki do salonu, żeby mi w identycznym kolorze wiązanie sukni zrobili.
.