Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 21:10   #2431
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Podobno na rozstępy dobra jest mustela, może spróbuj innego kremu.

Dlaczego cii? Ja ważę ponad 70kg. Ale wzrost mam 178 cm. Utyłam pewnie ze 4 kg od początku ciąży, nie wiem dokładnie, bo zawsze byłam chuda i nigdy się nie ważyłam. Największym kościotrupem byłam przed ślubem, ważyłam 58 kg, standardowa waga 64kg, a po lekach od listopada wzrosła, ale nie wiem o ile.
I dobrze mi z tym, lalala.
cii bo na razie czytałam o wagach ponizej 50 kg i juz sie zastanawiałam czy ja nie mam zadużo no ale w sumie przy 170 cm wzrostu to chyba nie tak źle
kiedys wazyłam 55 i byłam szczypior potem przybrałam i juz tak zostało w grudniu miałam 66 a teraz 68 i nie wiem czy przytyłam po świętach czy już w ciązy no i ostatnio zauwazyłam ze waga mi sie zmniejsza, dzis rano miałam pół kilo mniej
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:10   #2432
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Kochana praktyka czyni mistrza

Hmmm to całkiem sporo nas tu lublinianek jest, niech policzę
bianeczkaa
MAGiALENA
MalgosiaM8
miss.hot
lausanne
liwaczka
spa82

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam
No to jak się umówimy na spotkanie, to już niezła drużyna się robi
Matko, toz to trzeba będzie parking dla cieżarówek

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
U mnie bierzemy film głównie dlatego, że często jestem tak zaaferowana wizytą że nie pamiętam niczego i czuję niedosyt, ekscytacja nie pozwala mi się skupić na tyle, aby wyłapać to co istotne, zapamiętać, dlatego też cieszę się że jest taka opcja żeby w domowym zaciszu obejrzeć powoli, dokładnie zdjęcie, ciesząc się każdym szczegółem w skupieniu i na pewno też chciałabym pokazać to bliskim którzy ekscytują się tym ze mną. Tż też już powiedział dziadkowi i pewnie będzie pokazywał Poza tym to jakaś pamiątka, warta tych 50 zł
Nie jesteś stuknięta, każda z nas ma swoje widzimisię i to nic złego, nawet dobrze bo nudno by było gdyby każda chciała i lubiła to samo
Ale to na pewno filmik z 4D? Bo u mnie 130 zł z nagraniem i zdjęciami ale zwykłego Aż dziw że taka różnica w cenach.
Cytat:
Poddaje się. Mimo smarowania piersi mam ciągle nowe rozstępy- nawet fioletowe ! I widoczne przy głębszych dekoltach.
Co prawda podoba mi się że moje dwa pryszcze zamieniają się w piersi , ale kurde jak mi te roztępy zostaną to się załamię ((
Zacznij się przyzwyczajać do tej myśli bo one nie znikną jedynie zbledną

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:11   #2433
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
O , wreszcie jakaś kompanka w tych 70kg. Już bałam się że sama tutaj z taką wagą jestem. Tzn ponad 70 ale też przy ok 176 cm.
następna sie ujawniła
a to jednak jest nas więcej

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

dobra ide se zrobić w końcu truskawki ze śmietaną bo od 18 sie wybieram i nie moge dojśc do kuchni he he ide zrobie , mężul zaraz wróci to moze troszkę mu dam
Stary 2011-03-28, 21:16   #2434
anciaahk
kosmitka

Cytat:
O , wreszcie jakaś kompanka w tych 70kg. Już bałam się że sama tutaj z taką wagą jestem. Tzn ponad 70 ale też przy ok 176 cm.
Ja nawet nie wiem, ile dokładnie ponad te 70 kg, bo jakieś 2 miesiące się nie ważyłam. A lekarz nie waży i nie pyta .
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
cii bo na razie czytałam o wagach ponizej 50 kg i juz sie zastanawiałam czy ja nie mam zadużo no ale w sumie przy 170 cm wzrostu to chyba nie tak źle
kiedys wazyłam 55 i byłam szczypior potem przybrałam i juz tak zostało w grudniu miałam 66 a teraz 68 i nie wiem czy przytyłam po świętach czy już w ciązy no i ostatnio zauwazyłam ze waga mi sie zmniejsza, dzis rano miałam pół kilo mniej
Takie zmiany chyba nie mają znaczenia.

Boję się, że dobiję w ciąży 90kg .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:19   #2435
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
następna sie ujawniła

Ja tez z tych wiekszych

Ale zakrecona jestem dzisiaj, chcialam zrobic spagetti i wrzucilam makaron do zimnej wody, a potem go wylawialam
Stary 2011-03-28, 21:24   #2436
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Ja tez z tych wiekszych

Ale zakrecona jestem dzisiaj, chcialam zrobic spagetti i wrzucilam makaron do zimnej wody, a potem go wylawialam
czym wy się przejmujecie ja niedługo dobije do 90 przy wzroście 164

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-28, 21:25   #2437
Tenaya24
Rozeznanie

Mamuśki!! Mam ważne pytanie do Was!! Kiedy zaczęłyście czuć ruchy dziecka?? Jutro zacznę 11 tydzień, a od niedzieli czuję w jednym miejscu na wysokości pępka takie dziwne uczucie... co jakiś czas oczywiście. Nie wiem jak to opisać... czasem z przemęczenia drga nam powieka i to jest właśnie podobne wrażenie, ale w środku, takie puknięcia delikatne. Czy to możliwe że czuję już swoją Fasolkę??

Edytowane przez Tenaya24
Czas edycji: 2011-03-28 o 21:27
Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 21:28   #2438
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Poddaje się. Mimo smarowania piersi mam ciągle nowe rozstępy- nawet fioletowe ! I widoczne przy głębszych dekoltach.
Co prawda podoba mi się że moje dwa pryszcze zamieniają się w piersi , ale kurde jak mi te roztępy zostaną to się załamię ((
Dwa pryszcze powiadasz, ja dziś zauważyłam,że nie są już takie piekne, tylko zaczynają zwisać z tego ciężaru i już ponętnie nie podnoszą się same do góry

A tak też zauważyłam, że hm za 2-3 mc to mogę swojej intymnej części nie dojrzeć teraz musze się ciut wychylić na prosto by zobaczyć moją część intymną no bez jaj tak wcześno to nie myślałam, to co będzie w 9 chyba na oślep sie będę depilować

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:30   #2439
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet nie wiem, ile dokładnie ponad te 70 kg, bo jakieś 2 miesiące się nie ważyłam. A lekarz nie waży i nie pyta .

ja pewnie też 90

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Ja tez z tych wiekszych

no w końcu ktos mnie pobił jak robiłam ciasto to zamiast 175 ml wody wlałam litr siedemset piedziesiat i jeszcze sie dziwiłam ze tam gdzie miachałam ciasto sie prawie nie miesciła maz lał ze mni etydzień
Stary 2011-03-28, 21:36   #2440
kapka
Zadomowienie

Cytat:
ciiiiiiiii ja tez tak sie czuje bo mam ponad 60 ale ciii bo sie wyda że wielorybów jest dwóch

a swoja droga wafe niby mam normalną i odpowiednią
taa jeszcze greenpeace wrzuci nas do morza

Cytat:
..oj znam ten ból
Rozstępy na samym początku są fioletowe potem zmieniają się w białe.Idź do apteki i niech jakas farmaceutka doradzi Ci skuteczną maść i smaruj ile wlezie!!

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:42   #2441
anciaahk
kosmitka

Laptop mi odmawia posłuszeństwa, więc śmigam spać
Dobrej nocy wielorybki!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 21:51   #2442
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Laptop mi odmawia posłuszeństwa, więc śmigam spać
Dobrej nocy wielorybki!
DOBRANOC

a ja własnie rejestruje sie i zgłaszm chęć zakupu biletu na euro 2012 jak wygram to męzus bedzie mial prezent
Stary 2011-03-28, 21:51   #2443
kapka
Zadomowienie

Anciahhk-słodkich snów

LIVE,LOVE,LIFT.

Stary 2011-03-28, 21:55   #2444
No air
Zakorzenienie

Kurde, super. :/ Wszystko co dziś zjadłam poszło się właśnie kochać w rury...

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:03   #2445
81gosia
Zadomowienie

anciaahk - dobrej nocki
No air - strasznie mi przykro, może jutro będzie lepiej

Ja dziś jadłam z apetytem, a po każdym posiłku wracały mdłości. Nawet szefowa zważyła, że nie czuje się dobrze.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:16   #2446
agnyska81
Zakorzenienie

Uff, nadrobione

Lausanne, bardzo dobre wiadomości, cieszę się razem z Tobą Oby tak dalej

No air, współczuję
A czemu Ci lekarz zalecił badania prenatalne?

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
tez tak uważam
teraz mozna na spokojnie kupić coś taniej, a nie po tem na wariata.
To widzę, że masz takie zdanie jak ja
Mieszkanko odmalowaliśmy pod koniec listopada, więc już nic nie trzeba odświeżać, można gromadzić. Pokoiku osobnego dla dziecka nie będzie, bo mieszkamy na dwóch pokojach, więc tylko wydzielimy kącik w sypialni. Jak będzie chłopiec, to będzie się musiał pogodzić z różowym kolorem ścian (dla mnie to nie jest duży problem akuray z kolorami).
Dziś mąż z zakupów w Tesco przytargał zestaw 5 body. Pierwszy zakup jest, są mega maleńkie, nie ogarniam tego, aż lekkiej głupawki dostałam

Cytat:
Zobaczę jak się wszystko potoczy I oczywiście na płeć potwierdzoną w 100%
Nie chcę Cię martwić, ale na 100 % to można być pewnym po porodzie dopiero

Bianeczko, Caroline, Acelinko, gratuluję udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Ja miałam dzisiaj USG genetyczne i mój dzidziuś w ogóle się nie ruszał. Lekarka musiała kilka razy szturchnąc podbrzusze, ale to chyba niczego nie zmieniło.
Niby wszystko OK, ale ja się i tak martwię. Czy u którejś z Was też zdarzyło się że dzidziuś się nie ruszał?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Klion, to normalne Z tego co pamiętam gin nie miał żadnych problemów z pomierzeniem dziecka, leżało i tylko czekało na pomiary A na ostatniej wizycie tak się okręcało, że był problem z określeniem CRL.

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Jestem z dzielnicy Bytomia No i oczywiście czytałam o spotkaniu, jeśli nie będziecie miały nic przeciwko to chętnie dołączę.
To fajowo, mieszkamy dość blisko siebie Ja koło Tarnowskich Gór, a Ty która dzielnica Bytomia?

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Czytałam ostatnio w jakiejś babskiej gazetce o dziewczynie która jeździła jeszcze w 7 miesiącu.
Hehe, moja (już nieżyjąca) sąsiadka jechała jakieś 45-50 lat temu na rowerze do porodu W ogóle była hardkorem, bo do jednego z porodów (ma 3 synów) nie zdążyła się zebrać i urodziła w domu w asyście męża

Donoszę: mdłości są, wymiotów niet (choć było niebezpiecznie jak sprzątałam rano kociego włosianego pawia)

Czytałam wczoraj trochę o pieluszkach wielorazowych (nie tetrze, tylko tych nowoczesnych, z wkładami itp.), ale to strasznie obszerny materiał do przerobienia. Zastanawiam się nad tym, ale na razie jestem całkiem zielona co jak, z czym i ile Dokształcam się i na razie uważam, że to może być niezły pomysł. Macie jakieś przemyślenia na ten temat? Któraś będzie próbować?

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-03-28 o 22:17
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:26   #2447
kapka
Zadomowienie

Słyszałam o tych pieluszkach jednorazowych, wiele mam je poleca.Sama się nad nimi zastanawiam, ale trzeba przekalkulować jak wychodzi to finansowo(jak materialistycznie to zabrzmiało ), czy tetra-która też jest w jakimś stopniu ekologiczna nie wyjdzie taniej(?) w użytkowaniu.
A temat faktycznie obszerny i ciekawy

Może któraś z mam na tym wątku już je stosowała u swoich pociech?

uciekam do spać. dobranoc

LIVE,LOVE,LIFT.

Stary 2011-03-28, 22:31   #2448
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Matko, toz to trzeba będzie parking dla cieżarówek

Ale to na pewno filmik z 4D? Bo u mnie 130 zł z nagraniem i zdjęciami ale zwykłego Aż dziw że taka różnica w cenach.

Zacznij się przyzwyczajać do tej myśli bo one nie znikną jedynie zbledną
Tak, na pewno. Mówiła że w 4d, pokazywała zdjęcia siusiaczka z "kadru".
Jeszcze pytałam czy to już łącznie z wizytą... mam nadzieję że nie doliczy 150 do 100 za wizytę bo to by było przegięcie, ale nie no... mówiła że cała wizyta wtedy łącznie 150 zł no nic okaże się w czwartek. Na wszelki wezmę aparat to tż z przyczajki nakręci oby cokolwiek Byłąm pewna a teraz przez ciebie zwątpiłam

A do co rozstępów to jak zbieleją i zbledną to ok. W sumie już miałam kiedyś takie na pupie i nie mam teraz śladu , ale pójdę z tż do apteki i naciągnę go na coś z wyższej półki. <zaciera ręce> niech dba o stołówkę dla swojego dziecka

Cytat:
następna sie ujawniła

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

dobra ide se zrobić w końcu truskawki ze śmietaną bo od 18 sie wybieram i nie moge dojśc do kuchni he he ide zrobie , mężul zaraz wróci to moze troszkę mu dam
No ja to chyba króluję wśród " wielorybów" ponieważ jeszcze kilka kilo i zmieni się pierwsza cyferka

Cytat:

Ja się boję 100kg. I aż nie chcę się dołować, dlatego na wagę wchodzę tylko u ginki.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Dwa pryszcze powiadasz, ja dziś zauważyłam,że nie są już takie piekne, tylko zaczynają zwisać z tego ciężaru i już ponętnie nie podnoszą się same do góry

A tak też zauważyłam, że hm za 2-3 mc to mogę swojej intymnej części nie dojrzeć teraz musze się ciut wychylić na prosto by zobaczyć moją część intymną no bez jaj tak wcześno to nie myślałam, to co będzie w 9 chyba na oślep sie będę depilować
Ty to masz, oddałabyś trochę. Ja się boję że jak mi nagle ruszy to nie skończy się na rozstępach cyckowych a wszystko to co mogłoby iść w brzuch pójdzie w dupsko i uda, bo już zaczyna

Agnysko,
chodziło mi raczej o takie 100% , przekonujące potwierdzenie ginekologa ponieważ wiem, ze czasami życie i usg płata figle

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-03-28 o 22:35
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:36   #2449
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Słyszałam o tych pieluszkach jednorazowych, wiele mam je poleca.Sama się nad nimi zastanawiam, ale trzeba przekalkulować jak wychodzi to finansowo(jak materialistycznie to zabrzmiało ), czy tetra-która też jest w jakimś stopniu ekologiczna nie wyjdzie taniej(?) w użytkowaniu.
A temat faktycznie obszerny i ciekawy

Może któraś z mam na tym wątku już je stosowała u swoich pociech?

uciekam do spać. dobranoc
No ale tą tetrę to jak się obsługuje? To się samą pieluchę jakoś mocuje, czy są jakieś majteczki na to?
Bo wiesz, do tych wielorazowych nowego typu można jako wkłady też dawać tetrę Są też jakieś wkłady bambusowe i inne, każde i tak trzeba prać. Czytałam na każdej z tych stron, że po przekalkulowaniu wychodzi to taniej niż jednorazówki.
Ja się tylko martwię o to częste pranie wszystkiego, bo mamy szambo i składamy się we trzy rodziny na pompowanie. Trzeba będzie zaproponować jakiś inny podział kosztów, bo już widzę te miny na tą wiecznie chodzącą pralkę (a nic nie da się ukryć, bo z naszego piętra jak spływa, to oni mają na wszystko podsłuch ).

Cotynato, to teraz ja Cię rozbawię, bo mąż dziś kupił dla tej swojej "wyróżdżkowanej córci" body w autka
Będziesz mieć niedługo 80 kilo? U mnie jeszcze 3 kg i też dobiję, tylko że ja mam poniżej 170 cm

Aaa, zapomniałam prawie - Ancia brzuszek świetny
Mój jakoś nie rośnie od tygodnia, a nawet jakby zmalał, tylko te mięśnie mi wypchnęło. Na wagę co kilka dni przybywa mi gramów, ale centymetry stoją w miejscu, hmm.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-03-28 o 22:43
Stary 2011-03-28, 22:39   #2450
aa2
Zakorzenienie

ja tam zamierzam uzywac jednorazowych pieluch moja koleżanka miała zamiar tetry uzywać wiecie taki ambitny plan i nie uzyła ani razu he he
Stary 2011-03-28, 22:44   #2451
agnyska81
Zakorzenienie

Dobranoc
Zanim się tu jutro zjawię to pewnie będzie z 5 lub więcej nowych stron

Stary 2011-03-28, 23:03   #2452
cotynato
Zakorzenienie

A tam w dziewczynkach fajne jest to, że nawet jak się autka założy to nie rzuca się w oczy tak jak fiolet czy róż u chłopca.

Idę spać bo jutro tyyle siedzenia na uczelni

Wymianka.
Stary 2011-03-29, 05:33   #2453
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Acelinka ja miałam anemię w poprzedniej ciąży, a po porodzie anemię poporodową Teraz też przytyłam około pół kilo, max kilogram. Widocznie taka uroda... Nie martw się o fasolkę, mój synek jest mega zdrowy i silny, mimo mojej anemii, więc jestem przekonana że teraz też to nie zaszkodzi naszym dzidziusiom A witaminki łykasz? Pamiętam że w sumie "prawdziwe" leki to dostałam już po porodzie, więcteraz to najlepiej po prostu jeść zdrowo - barszczyk czerwony, buraczki, wątrobka itd
Ja mam femibion i magnez cały czas, a teraz mi jeszcze coś przepisał jakieś tabletki. I kazał jeść dużo białka, mięcho, warzywa i owoce ja się wkurzyłam bo on mi wmawiał ze nie jem, a ja jem kurde no i się staram jeść mniej więcej zdrowe rzeczy.
W ogóle dziwnie z tą wagą bo wg tej na której ja się warze przyrost wagi mam 2 kg ... ale może dlatego ze waże się na niej głównie z rana.

Cytat:
Acelinko, najważniejsze że dzidzia jest zdrowa, rośnie, rozwija się. A anemią się nie przejmuj, mnóstwo kobiet ma i niewykluczone, że my do Ciebie z anemią wkrótce dołączymy. A miałaś mdłości, wymioty? Może to od tego. Trzeba pić żurawinę, jeść dużo buraków i czerwonego mięsa (w sensie wpierzowiny i wołowiny). I będzie dobrze .
.
u mnie mdłości i wymiotów nie stwierdzono

Cytat:
o to niedaleko mnie mieszkasz ja z Zabrza
spotkanie wstępnie było zaplanowane w Rybniku bo tam chyba w okolicy większość dziewczyn była
no ale szczegóły trzeba zaplanować
musimy się zmobilizować i ustalić jakiś wstępny termin może jakoś miedzy 11-15 kwietnia? weekendów nie proponuje bo raczej kazda chce je pewnie spędzić z tż-tami-no przynajmniej ja
mi pasuje co prawda mam w tym terminie praktyke w szkole no i normalną prace, ale zapewne spotkanko będzie bardziej popołudniem

Cytat:
Marcyś mi się nie podoba .
ja też też po myślałam o zdrobnieniu Marcyś ale szczerze to i nam mnie tak mówią może być jeszcze Cysiek ale to takie ... dziwne Chyba po prostu Marcel to Marcel, albo Marcelek

agnyska81, ja myślałam o pieluszkach wielorazowych, ale tylko tak żeby kupić kilka sztuk zawsze mogą się przydac jeżeli zapomnimy o pampersach albo coś a jak mi się spodoba to moze potem kupie więcej one na pewno w ogólnym rozrachunku wychodzą taniej, tym bardziej że zostają i można je używać do drugiego dziecka

kapka ale tetra już dużo mniej wygodna od tych pieluszek wielorazowych

spa81 hej

i muszę się zbierac do pracy, eh ...
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 06:32   #2454
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Mamuśki!! Mam ważne pytanie do Was!! Kiedy zaczęłyście czuć ruchy dziecka?? Jutro zacznę 11 tydzień, a od niedzieli czuję w jednym miejscu na wysokości pępka takie dziwne uczucie... co jakiś czas oczywiście. Nie wiem jak to opisać... czasem z przemęczenia drga nam powieka i to jest właśnie podobne wrażenie, ale w środku, takie puknięcia delikatne. Czy to możliwe że czuję już swoją Fasolkę??
Nie to raczej nie może być jeszcze dziecko bo ma ok 4-5 cm i mnustwo miejsca. Przeważnie jest umiejscowione na tylknej ścianie macicy. To moga być takie skurcze mięśni lub coś ci się przelewa Ja miewam takie skurcze. Na samym początku strasznie drżały mi powieki. Miałam nawet iść do okulisty, ale samo przeszło. Czasem drży mi też tak noga. Poza tym dziecko nie ma jeszcze w tym okresie rozwiniętych mięśni i ruchy są dość skąpe

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Tak, na pewno. Mówiła że w 4d, pokazywała zdjęcia siusiaczka z "kadru".
Jeszcze pytałam czy to już łącznie z wizytą... mam nadzieję że nie doliczy 150 do 100 za wizytę bo to by było przegięcie, ale nie no... mówiła że cała wizyta wtedy łącznie 150 zł no nic okaże się w czwartek. Na wszelki wezmę aparat to tż z przyczajki nakręci oby cokolwiek Byłąm pewna a teraz przez ciebie zwątpiłam

A do co rozstępów to jak zbieleją i zbledną to ok. W sumie już miałam kiedyś takie na pupie i nie mam teraz śladu , ale pójdę z tż do apteki i naciągnę go na coś z wyższej półki. <zaciera ręce> niech dba o stołówkę dla swojego dziecka

No ja to chyba króluję wśród " wielorybów" ponieważ jeszcze kilka kilo i zmieni się pierwsza cyferka

Ja się boję 100kg. I aż nie chcę się dołować, dlatego na wagę wchodzę tylko u ginki.

Ty to masz, oddałabyś trochę. Ja się boję że jak mi nagle ruszy to nie skończy się na rozstępach cyckowych a wszystko to co mogłoby iść w brzuch pójdzie w dupsko i uda, bo już zaczyna

Agnysko,
chodziło mi raczej o takie 100% , przekonujące potwierdzenie ginekologa ponieważ wiem, ze czasami życie i usg płata figle
Wiesz co, ja nie wiem, cz yta wyższa półka jest taka dobra Kupiłam krem za prawie 40 zł i nawet dobrze nie nawilża Na all widziałam babki kupują namolnie jeden specyfik, wiec może on? Mnie sie na razie nic nie pojawia Ale ja i tak rozciągnięta

A tak w ogóle to witam

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-29, 07:04   #2455
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny dzięki za życzonka powrotu do zdrowia Nadal czuje się kiepsko Wiem, że to forum o naszych dzidziolkach ale o pupilkach też pisałyśmy i muszę się pożalić a może któraś mnie pocieszy... otóż moja 5miesięczna sunia - buldog francuski, zrobiła mi dziś kupę w domu nie mogłam tego posprzątać!!! ale wracając do sprawy w tym kale była krew!!! Dodam, że mała ma biegunkę, czy to coś poważnego
Pojadę z nią oczywiście do weterynarza ale ten przyjmuje dopiero od 10
tak się o nią martwię

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

oj już mi się wysłało, to wrażliwe pieski a u nas chorubsko panuje... Mam nadzieję że nic poważnego jej nie jest

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

aha i wczoraj też jakaś kropelka krwi się pojawiła, dałam jej dicoflor i smecte (czy tak to się pisze???) i wczoraj nie kupkała, była radosna, bawiła się i jadła, teraz śniadanka nie je moja bidulka

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 07:24   #2456
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Nie to raczej nie może być jeszcze dziecko bo ma ok 4-5 cm i mnustwo miejsca. Przeważnie jest umiejscowione na tylknej ścianie macicy. To moga być takie skurcze mięśni lub coś ci się przelewa Ja miewam takie skurcze. Na samym początku strasznie drżały mi powieki. Miałam nawet iść do okulisty, ale samo przeszło. Czasem drży mi też tak noga. Poza tym dziecko nie ma jeszcze w tym okresie rozwiniętych mięśni i ruchy są dość skąpe
No właśnie też mi się wydaje, że to niemożliwe... ale to jest jakby w środku, bo jak przyłożę rękę to nic nie czuję pod nią, tylko w samym brzuchu. Pewnie to tylko skurcze, a szkoda

Bianeczko jeszcze ja jestem z Lublina

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 07:31   #2457
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Czytałam wczoraj trochę o pieluszkach wielorazowych (nie tetrze, tylko tych nowoczesnych, z wkładami itp.), ale to strasznie obszerny materiał do przerobienia. Zastanawiam się nad tym, ale na razie jestem całkiem zielona co jak, z czym i ile Dokształcam się i na razie uważam, że to może być niezły pomysł. Macie jakieś przemyślenia na ten temat? Któraś będzie próbować?
Cytat:
No ale tą tetrę to jak się obsługuje? To się samą pieluchę jakoś mocuje, czy są jakieś majteczki na to?
Bo wiesz, do tych wielorazowych nowego typu można jako wkłady też dawać tetrę Są też jakieś wkłady bambusowe i inne, każde i tak trzeba prać. Czytałam na każdej z tych stron, że po przekalkulowaniu wychodzi to taniej niż jednorazówki.
Temat rzeczywiście obszerny, sama próbowałam sił z wielorazówkami, ale synek był codziennie z teściową, a ona wychodzi z założenia, że skoro mamy takie dobrodziejstwa jak pampersy, to trzeba z tego korzystać, więc odpuściłam
Generalnie kasa idzie podobna, ale są inne zalety pieluchowania wielorazowego - dziecko szybciej rozumie, że ma mokro (w pampkach jednak wszystko wsiąka), szybciej uczy się nocnikowania, podobno też zdrowiej w wielorazówkach

To dodaję jeszcze jedną osobę
bianeczkaa
MAGiALENA
MalgosiaM8
miss.hot
lausanne
liwaczka
spa82
Tenaya24

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2011-03-29 o 07:36
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 07:38   #2458
cotynato
Zakorzenienie

Jaki specyfik? To na m... ?

Wymianka.
Stary 2011-03-29, 07:42   #2459
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Klion, to normalne Z tego co pamiętam gin nie miał żadnych problemów z pomierzeniem dziecka, leżało i tylko czekało na pomiary A na ostatniej wizycie tak się okręcało, że był problem z określeniem CRL.

To fajowo, mieszkamy dość blisko siebie Ja koło Tarnowskich Gór, a Ty która dzielnica Bytomia?
Bardzo dziękuję za pocieszenie. Ja to potworna panikara jestem. zawsze znajdę sobie powód do zmartwień. Przed USG martwiłam się że na pewno będzie ruszał się tak strasznie że nie da się nic zmierzyć, a tu całkiem odwrotna sytuacja.
Ja jestem z Miechowic, a Ty skąd dokładnie?
Stary 2011-03-29, 07:50   #2460
tusia872
Zadomowienie

witam dziewczynki

wiedziałam ze tyle napiszecie od wczoraj ale nadrobiłam

co do wizyty wczorajszej to mi lekarz wszystko tłumaczył fajnie wszystko opowiadał tylko ze ja byłam taka zakochana w dzidziusiu ze nie pamietam połowy ale małż mnie zdziwił wszystko pamieta dokładnie

dzis pierwszy raz ubrane mam spodnie ciazowe czuje sie jak w dresie nic mnie nie uciska i sa mega wygodne no i brzusio bradziej sie odznacza

miałyscie na badaniach prenatalnych pobierana krew??

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości