|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło Cię widzieć ![]() ![]() Jakoś mi dziwnie, że skończył się już konkurs Isa Dory - do wczoraj trezba było prowadzić watek. Wczoraj wrzuciłam jeszcze propozycje więc zapraszam /tak mówiliśmy TŻ pół żartem pół serio o ślubie we wrześniu 2011, wczoraj zaczęliśmy się rozglądać za salą no i są wolne terminy, 1 salę już oglądnęliśmy /
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
działa szybko! Znaczy, ze mu zależy ![]() Parsi, witaj znowu i częsciej się odzywaj!
|
|
#1414 | |||||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Koszyce też fajne, ale mamy za daleko, żeby jechać na 2 noce.Powiedz co Jestem wyposzczona zakupowo, przynajmniej sobie poczytam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co....nic mi sie nie chceee, jestem leniem przebrzydłym
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile już czasu oficjalnie jesteście razem?Co do Isa Dory, to super ten zygzak! Jak już sobie kupię pękacza, to będziesz moją inspiracją Pozwolisz, że zgapię pomysły? ![]() To zupełnie jak ja Dziś po zajęciach jadę odwiedzić babcię (dziadek akurat teraz jest na wsi). Powiem Wam, że ostatnio o tym myślałam i jestem zła na siebie, że tak rzadko odwiedzam dziadków Muszę częściej do nich jeździć.
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nusia: znamy się 2 miesiące, trudno mi powiedzieć odkąd jesteśmy "oficjalnie" razem. Mam wrażenie że to już ze 3 lata, pewnie wynika to z tego, że widzimy się co drugi dzień bądź codziennie, a nie np. 1 raz w tygodniu.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-03-29 o 10:32 |
|
|
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wstydliwe dziewczę ze mnie.
![]() Cytat:
I jeszcze, że są wolne terminy na ten wrzesień - to dobrze wróży. U nas trzeba rezerwować salę z duuużym wyprzedzeniem. ![]() Cytat:
W sumie od tamtej pory jeszcze pojawiło się kilka ofert do Pragi, ale nie tak fajnych.
|
|
#1418 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Hosenko już lubię tego Twojego faceta.
Zdecydowany i poważny. ![]() A co moich szaleństw zakupowych to: - szampon Farmona brzozowy - szampon Alterra papaja&bambus - 2 żele aloesowe Cien z Lidla (przecena była, a do masek na włosy jest ekstra - maska do włosów Gloria (byłam akurat w Auchan )- maska do włosów Schwarzkopf Bonacure Repair Rescue jest w świetnej cenie na All, a jest naprawdę PRZECUDOWNA!!!!!!!!- mus Bielenda Beauty Milky - miałam baterię do oddania a i tak było w CND ![]() - krem Bioderma Sebium Hydra - za 10 (!) zł w SP chyba tyle
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
ja też poproszę linka do tej maski Nosku bo wyskoczyły mi tylko szampony i odżywki
![]() a dziś kliknęłam 3 oleje do włosów
|
#1421 | |
|
|
http://allegro.pl/repair-rescue-mask...529979101.html
ja kupowałam tutaj ![]() Cytat:
![]() a jakie oleje?
|
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
Nosku, odgapiłam od Ciebie oleje
wzięłam amlę, vatikę kokosowy i migdałowy
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Aktogimko: jeżeli chce się koniecznie w akimś konkretnym miejscu, to faktycznie lepiej rezerwować wcześniej, ale inną sprawą jest to, że się przeważnie z góry zakłada, że nie ma wcześniej terminów i od razu ustala się termin za rok czy dwa.
A tak jak pisałam: terminy też się zwalniają, bo pary się rozstają więc te kilka miesiecy wcześniej odmawiają. No zobaczymy Jak dla mnie to czyste szaleństwo, ale jak twierdzi: na co mamy czekać? Mamy się najpierw spotykać 3 czy 4 lata?
|
#1424 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
na włose cuda jetem niesamowicie podatnaCytat:
|
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
no ja już się nie mogę doczekać tych olejów
|
#1426 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Ja już sobie zapisałam w obserwowanych maska + szampon volume.
|
|
#1427 | ||
|
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szaleństwo. Miałam kiedyś tą maskę i była naprawdę rewelacyjna. Włosy były nawilżone, błyszczące i puszyste. Coś pięknego.
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1429 |
|
Miss Pudernica
|
Nosku mam Vatike migdałową i jest na parafinie. O tą:http://allegro.pl/dabur-vatika-migda...517719328.html
Za bardzo się w temat olejów z parafiną i bez nie wczytuję, to moje pierwsze oleje i chciałam w ogóle zobaczyć co to jest. I mimo, że staram się nie przesadzać z iloscią silikonów, to przesadnie też ich nie unikam. Na razie jestem zadowolona, przede wszystki dlatego że po zmyciu olejku, mam takie sztywne włosy, a nie lejące się i mięciutkie jak zawsze ![]() U mnie to niezbyt duże szaleństwo, bo mam jedną maskę (stapiz), szampon stapiz na wykończeniu, szampon wella volume w użyciu i co drugi dzień myję Dermena (już wykańczam). I 3 oleje, odżywkę bez spłukiwania Hegron, Isane do spłukiwania (idzie jak woda, nie wiem czy na 3 tygodnie mi wystarczy, a to ta z tych profesjonalnych w dużej butli), olejek Liss ultime L'orela i koniec ![]() Nynka moim zdaniem nie ma zasady co do szybkiego ślubu. Z exTŻ byłam 2 lata i po takim czasie nie zgodziłabym się na ślub. Ale z obecnym Tż jestem rok, praktycznie razem mieszkamy, mimo że formalnie nadal osobno, spędzamy razem mnóstwo czasu, znam go o wiele lepiej niż poprzedniego po 2 latach i ślub na przykład za rok nie wydaje mi się straszną wizją. Rozmawiamy o przyszłości, planach, oboje bierzemy nas razem pod uwage w przyszłości. Wszystko zależy od tego na jaką osobę trafisz, jak się rozwija znajomość, no i ile czasu spędzacie razem też, wtedy wychodzi nuda, jakieś fochy, praca, kwestia sprzątania i inne codzienności, które potrafią rozwalić kilkuletni związek raz dwa.
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
a gdzie się podziała Maliniarka?
|
#1431 | ||
|
|
Cytat:
ja po kilku miesiącach bycia z TŻ wiedziałam, że ma być kiedyś moim mężem i tyle ![]() szanse są zawsze pół na pół albo się uda albo nie ![]() Cytat:
Pytałam tylko w celu odróżnienia, bo są dwa migdały Vatiki, ja mam też taki: http://allegro.pl/dabur-vatika-oleje...516115703.html i to jest właśnie olej bez parafiny. Amla jest na parafinie i jest cudowna. Teraz czaję się na oleje Profarm. Arganowy, jojoba, awokado i moringa.
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obok mnie (10 min drogi piechotą) są dwie popularne i dość oblegane sale. Nawet był plan, żeby w jednej z nich robić nasz uczelniany półmetek, ale to daleko od centrum i ludzie się nie zgodzili. Weszłam sobie teraz strony www tych sal i na jednej otworzyło się okienko, że wolny termin 20.08.2011, a na drugiej wolny 16.07.2011. Poza tym hasło, że mamy jeszcze wolne terminy na rok 2012. Czasem sobie tak myślę, że chciałabym być już po studiach, po ślubie, mieszkać sobie z tym moim mężem , mieć fajne mieszkanko, niewielki samochodzik, fajną pracę... Ah...
|
|
#1433 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Mi najbardziej zależało na zadbaniu o końce, bo długośc mam już ładną (za łopatki), ale kruszą się. Mam starsznie podatne na uszkodzenia włosy, mimo że nie farbuję, nie modeluję, suszarę staram się ograniczać.
|
|
#1434 | |
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- aante migdałowy mi służy
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do ślubu to rodzice mojego Ex pobrali się po kilku miesiącach znajomości(bodajże pół roku) i są wzorowym idealny małżeństwem już chyba ponad 20 lat....zawsze mi się to dziwne wydawało
a obecnego TŻ też jakoś szybko i też są szczęśliwi
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znosiłam humory i dziwne cechy charakteru które po pewnym czasie okazały się chorobą psychiczną po kilku miesiącach od naszego rozstania poznał dziewczynę niedługo po tym wpadli więc trzeba było się pobrać i miesiąc przed ślubem zobaczyła co on potrafi i dowiedziała się że jest chory... tak się go wystraszyła że poszła spać do sąsiadów on jej powiedział że rozstaliśmy się z mojego powodu bo to ja byłam zła i niedobra i skąd ona miała wiedzieć że było inaczej?? teraz mieszkają u teściów którzy utrzymują ich troje żadne z nich nie pracuje, on jedzie na jakichś psychotropach... jak widzę tą dziewczynę to mi jej nawet trochę żal ja osobiście bałabym się poważniejszych planów po tak krótkim czasie i to z facetem po przejściach ale to jest moja opinia i niczyjego zdania nie neguję w tym momencie ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- po prostu wiele zależy od charakteru człowieka, jeżeli ktoś jest w stanie poświęcić wszystko dla drugiej osoby to ok, ja po prostu już jestem ostrożna... moi rodzic też pobrali się po roku znajomości i były taki momenty że mama miała dość ale jako zagorzała katoliczka walczyło o małżeństwo i znosiła wszystko co ojciec jej zgotował... niestety wcześniej nie miała okazji przekonać się jaki on jest tak dokładnie...
Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2011-03-29 o 12:12 |
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sobie mani strzeliłam.
Czerwona baza i białe kwiatowe wzorki z płytki z zestawu do stempelkowania Essence. Teraz się dokładniej przyjrzałam i na jednym paznokciu mam odwrotnie przybite kwiatki. ![]() Zrobiłam też marcowy bilans, oto efekty: zużyte/wyrzucone - 3/1 1) Joanna Fruit Fantasy, peeling gruboziarnisty, 200 ml 2) Tanita, krem do depilacji, 100 ml 3) Oceanic AA Ultra Nawilżanie, maseczka błyskawicznie oczyszczająca, 1x5 ml // 1) Lemax Colour New Beauty, bez numerka kupione - 6, wydane 42,80 zł 1-2) Dove Shape Up, Firming Cream, krem modelujący sylwetkę, 250 ml (18,34 zł) 3) Essence All Eyes On Me, brąz, 8 ml (7,99 zł) 4) Essence Long Lasting, 02 hot chocolate (6,99 zł) 5) My Secret Evening Passion, granatowy eyeliner (5,99 zł) 6) Rossmann Isana Intensive, pomadka ochronna (3,49 zł) dostałam - 5 1) Garnier Naturalna Pielęgnacja, Odżywka do włosów normalnych 'Mango i kwiat tiare', 200 ml 2) Garnier Naturalna Pielęgnacja, Odżywka do włosów blond 'Rumianek i miód kwiatowy', 200 ml 3) Rossmann Alterra, szampon dodający objętości papaja i bambus, 200 ml 4) Seche Vite, Dry Fast Top Coat, 14 ml 5) China Glaze, lakier Thunderbird, 14 ml Cienko mi poszło.
|
#1438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli mam być szczera, to osobiście nie popieram małżeństw po tak krótkiej znajomości, ale jeśli oboje tego chcecie, to pozostaje tylko życzyć dużo szczęścia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo teraz toś poszalała, ale na plus, zamiast na minus Choć mój bilans jest o wiele większą porażką...
|
||||
|
|
|
#1439 | |||||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w życiu trzeba być trochę krejzi ![]() Cytat:
ale za to dzidziusia bym chciałą Cytat:
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz mnie sumienie gryzie. ![]() Cytat:
A dzidziusia mogłabym mieć tak na chwilę, bo na stałe to jeszcze nie (ale to strasznie brzmi).
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

O ile na początku rzucaliśmy się z chłopakiem prawie na każdą okazję, to teraz już robimy bardziej przemyślane zakupy jedzeniowe, a ja sobie urodowe.
Aaa, i za tydzień będę chodzić na platformę wibracyjną, zobaczymy co to.
Muszę wykorzystać to, co nabyłam, jak byłam jeszcze kasiasta. 

działa szybko! Znaczy, ze mu zależy 
Koszyce też fajne, ale mamy za daleko, żeby jechać na 2 noce.

szkoda że mam czas szaleć zakupowo 
Muszę częściej do nich jeździć.

Poza tym hasło, że mamy jeszcze wolne terminy na rok 2012.
Czerwona baza i białe kwiatowe wzorki z płytki z zestawu do stempelkowania Essence. Teraz się dokładniej przyjrzałam i na jednym paznokciu mam odwrotnie przybite kwiatki.