|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Mój moje też lubi tylko uważa, że przesadzam z kosmetykami
Jakbym miała ich niewiadomo ile...
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie
|
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ też już na mnie krzyczy za to kupowanie kosmetyków, mówi że jestem uzależniona - wczoraj zrobiłam sobie zamówienie przez internet (mydła naturalne) i mam nadzieję, że paczuszka przyjdzie jak jego nie będzie
![]() Dziewczyny, czy u Was w Drogeriach Natura jest w ciągłej sprzedaży maska do włosów Mypa z shea? Bo byłam w dwóch drogeriach dwa razy i w ogóle jej nie mieli... a tak się na nią napaliłam
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć ona teoretycznie powinna być w ciągłej sprzedaży...
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Mypa jest regularnie w sprzedaży. Może akurat nie było, bo zapasy sie wyczerpały
![]() Kupiłam niedawno balsam Mypy (z shea) i co?
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w naturze nie ma mypy;/
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
A ci wasi TZci to nie maja jakichs swoich slabosci? jakichs drobiazgow na ktore wywalaja kase??
Mi sie wydaje, ze u mnie w domu sie rownowazy. Dla mnie jest tak samo wazna odzywka jak dla niego kolejny kabelek bez ktorego absolutnie nie da sie zyc, albo kolejne stary wzmacniacz ktory ktos wyrzucal i kolejny stary komputer,ktory ''na pewno'' sie przyda na czesci. On znosi rupiecie, ja kosmetyki. Tylko moje kosmetyki naprawde sie przydaja i wszyskie razem kosztowaly o wiele mniej niz jego rupiecie, ktore juz ostatnio zagrozilam oddac zlomiarzom jesli nie zacznie wreszcie czegos z nimi robic. I podejrzewam ze wasi TZ tez maja takie slabostki, ktorych mozecie uzycprzeciwko nim, kiedy beda marudzic na waszym wlosomaniactwem. Moj nie marudzi
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
kocurzyca mój do niedawna miał samochód i miałam właśnie taki argument, że on na niego wydaje więcej niż ja na kosmetyki
teraz "niestety" dostał służbowe auto i już nic nie kupuje
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
kocurzyca dzieki
a henne gdzies kupic mozna?
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
W niektorych tesco i Asda, ale to w zaleznosci od okolicy w ktorej sie znajduje. Jest tez henna w sklepach azjatyckich, ale tej nie polecam bo to zlezale starocie, sa niewiadomego pochodzenia i jakosci.
A tu jest lista miejsc gdzie sa sprzedawane kosmetyki tej firmy ktorej henny ja uzywam http://www.ayuuri.co.uk/index.php?p=stockists Moze w ktoryms z tych miejsc ich henna jest dostepna.
|
#3523 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocurzyca, mój naprawdę prawie wcale nie wydaje na siebie kasy i w sumie nie żałuje mi, że ja wydaję, bo on lubi mi kupować - tylko martwi się, że to naprawdę jakieś uzależnienie
Ja szczerze mówiąc też czasem tak myślę, ale potem wchodzę na blogi urodowe i ogladam kolekcje blogerek, i stwierdzam, że jestem zdrowa ![]() Czyli Mypa jest u Was dostępna.. Szkoda, że w miejscowości moich rodziców są dwie Natury i w żadnej jej nie ma. A może któraś z Was się orientuje w których warszawskich Naturach jest Mypa? Albo gdzieś online?
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Kotwilko widziałam w naturze na Gocławiu.
To niedaleko mojej uczelni, także jak wyzdrowieję i będę tam jechała to Ci kupię. A polujesz na maskę shea czy na serię z Aloesem? |
|
|
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Myję włosy co 2 dni (a przynajmniej staram, bo niestety czasami zdarza się i co dzień). Przed myciem staram się położyc olej przynajmniej na 3 h. I zaraz po myciu szamponem ziołowym, nakładam odżywkę d/s bądź maskę na 15 min. Później odżywkę b/s na końcówki i gdy modeluję włosy to jeszcze preparat termoochronny. Zastanawiam się czy na drugi dzień kłaśc coś na włosy, jakiś psikacz? Jeżeli tak to co byście doradziły ?
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
ale to kupowanie owocuje bo mamy piekne włoski
![]() po wczorajszym cynamonie nie zauwazyłam rozjaśnienia ![]() może po kilku aplikacjach bedzie efekt, a u was (oczywiście to do dziewczyn które stosowały cynamon) był efekt od razu? tak zachwalacie ta alterre że chyba to moje must have ![]() myszko - piekne włoski!
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Maseczka ma w składzie wysoko parafinę, więc delikatnie mi rozprostywała i przyklapywała troszkę włoski, ale ja lubię dużą objętość
Ale ładnie zmiękczała i nawilżała, choć odżywka to moje must have - bez silikonów, wysoko olej rycynowy i ładne ekstrakty - nie obciąża, ładnie pachnie i taniutka i włoski śliczne i ładnie po niej falują mi ![]() Cytat:
I dziękuję za komplement |
|
|
|
|
#3528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żel aloesowy stosunkowo prosto można samemu zrobić. jest przepis na mazidłach. O ile dobrze pamiętam potrzebny jest do tego aloes w proszku i alginat. Wydaje mi się,że sok aloesowy+alginat też byłby ok. A alginat jest baaaardzo wydajny. Sorki. Sprawdziłam. Nie alginat tylko guma ksantanowa. O tutaj przepisik. http://mazidla.com/index.php?option=...id=73&Itemid=2 Z alginatem też jest i jeszcze ma fajne dodatki. http://mazidla.com/index.php?option=...d=317&Itemid=2 Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-03-29 o 09:19 |
|
|
|
|
#3529 |
|
Przyczajenie
|
Witam, nie wiem czy to dobry dział, ale zaryzykuje.
Chciałam zaoszczędzić na fryzjerze i sama obciąć sobie grzywke;/, w zwiazku z tym, że wiem, że na mokro trzeba wziać pod uwage że po wysuszeniu bedzie krotsza zrobilam to na sucho, wszystko bylo ok (widac ze nie profesjonalnie, ale ok), noi nastepnego dnia pod suszeniu na szczotke i nalozeniu zelu - makabra, czesc wloskow z jednej strony leci do gory (tak jakby sprzeciwialy sie byciu czescia grzywki), czesc w bok, a tak to sa oklapniete na czole (mimo podkrecania), a ich koncowki zawijaja sie na zewnatrz. Wyglada to strasznie, fakt - jest za krotka, ale juz tak wyszlo. Czy mam czekac az odrosnie, czy isc do fryzjera by ta zebrala mi jeszcze wlosy z tylu i dorobila grzywke ktora przykryje te krotsze wlosy i zapobiegnie unoszeniu sie ich do gory... |
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś podciąć końcówki (ostatni raz robiłam to ok 5 miesięcy temu). Moja fryzjerka powiedziała, że mam o niebo lepsze włosy i pytała się co ja z nimi robię, że widać taką poprawę
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2011-03-29 o 11:21 |
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wytrzymałam i skusiłam się dziś na maskę i szampon Alterry z granatem
mama chyba mnie zabije dziś planuje zmieszać maskę z miodem, żółtkiem i olejem z wiesiołka
|
|
|
|
#3532 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Przyczajenie
|
Hej kochane, a ja mam takie pytanie
Mam z natury bardzo gruby przekrojowo włos, jest jak nić krawiecka wręcz (zdjęcia w moim wątku) Czy to jest usprawiedliwienie dla tego, że włoski mi się ciągle rozdwajają? Naprawdę dopiero je obcięłam, i to sporo, a już nieliczne końce są rozdwojone co bardzo mnie denerwuje - tak samo te białe kropeczki. Czy jest jakaś rada na to? |
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy jest na forum jakiś wątek na temat Venity? Szukałam, ale nie mogę znaleźć, a zainteresował mnie ten produkt, gdyż mam dość katowania włosów farbami i chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat
Przejrzałam KWC, ale tam głównie recenzje są, a ja chciałabym się dowiedzieć, czy w ogóle mogę to stosować, jak się nakłada itp.
|
|
|
|
#3536 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
jestem szczęśliwa, nie wrócę do chemii (chyba, że wpadnę na genialny pomysł i będę chciała blond ). Zapraszam do wątku!
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-03-29 o 14:46 |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojoj, to chyba u mnie Venita nie da rady, gdyż mam wlosy farbowane, a nie naturalne, jeżeli tak szybko się zmywa, to kiepsko będą moje odrosty wyglądać( jestem blondynką i farbuję się na brąz), a możesz powiedzieć coś więcej o tej Khadi?
|
|
|
|
|
#3539 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Venita (Brąz/Czekolada) spłukiwała się u mnie do fioletu trochę, zwłaszcza siwki niezbyt fajnie to wyglądało...TUTAJ jest mój post ze zdjęciami przed/po i opisem krótkim (zdjęcia robione telefonem, więc jakość pozostawia wiele do życzenia). Włosy nie są fioletowe, zielone ani nic z tych rzeczy jest chłodny brąz nic nie wypadło, włosów jakby więcej, grubsze, bardzo błyszczące. Następne farbowanie to tylko odrosty za jakieś 2 tygodnie czy miesiąc (można tak często, nic się nie stanie). Ja polecam, ale nie nakłaniam warto jednak zapoznać się z tematem. Aha, mam kręcone włoski, ale musiałam je po farbowaniu rozczesać (bo nie dałam do papki odżywki, następnym razem to zrobię)...nie obraziły się i po wczorajszym myciu znów są kręcone
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-03-29 o 15:15 |
|
|
|
|
#3540 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

- 82
15.04.2013
a henne gdzies kupic mozna?